- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.981
merhaba arkadaşlar epeydir menü yazmamıştım düzenim şaştı bu aralar
sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı ballı çörekotlu karışım bir bardak su
kahvaltı yapamadım canım istemdei
öğle
iki yurtalı ıspanak kavurma
bir dilim ekmek
3 kaşık yoğurt
bir portakal
akşam
az mercimek çorbası
bir çiçek kıymalı karnıbahar
2 kaşık salçalı makarna üstüne sarımsaklı yoğurt
minik acı turşu
şekersiz çay
bir avuç kabuklu fıstık
2 tane lokum
gece yatmadan yine bir tatlı kaşığı ballı tarçınlı karışımdan yedim
gün içinde 3 fincan kahve şekersiz süttozu ile
bir buçuk litre su
lesli 3 mil
bide evimin iki odasını dip bucak temizledim doğalgaz yüzünden duvarlarım akıyo onları sildim epey hareket oldu
evet canım yanlış anlaşılma olmuş .karabiberim teşekkür ederim yorumun için çok içten yazmışsın
öncelikle sınavlarında başarılar diliyorum canım aramıza hoşgeldin .menülerin bana biraz az geldi hani meyva falan yesen biraz sonuçta sen tamda gelişme çağındasın güzelim .bide şu baharatlı yoğurt nedir merak ettim
canım evet yanlış anlaşılma olmuş ben biraz alınganlık yapmışım galiba sende kusura bakma .benim yazımdan alıntılayıp yazınca öle hissettim bende lütfen sende çok üzme kendini
İyi aksamlar kizlarr
Hemen menumu yazayim kizim uyudu oglusumu da uyutup spor yapicam.
Sabah: 2 dilim tam tahilli ekmek, 1 kk peynir, 2 dilim sucuk, roka , sekersiz cay
Ara: 3 dilim ayva
Ogle: 5 kasik zyagli sebze yemegi, 1 kase yogurt,1 dilim ekmek
Ara: 1 kepce az sekerli hosaf, 1 yemek kasigi badem
Aksam: Yagsiz eksili salata uzerine 5 kasik kuru fasulye susuz 1 kasik pilav
Ara: 1 fincan bitki cayi 1 mandalina
1,5 litre su ictim 2 ye tamamlarim.
Sporumu da yapicam birazdan mekik pilates hareketleri falan gunu kapatirim boylelikle...
Selam kızlar, bugün de epey yoruldum, kafa olarak yani, gerçi adım sayım da 5000 olmuş, fena sayılmaz. Akşam yemeği olarak dolapta kalanları değerlendirdik bugün. Menümü toparlayayım;
Sabah:
- 2 dilim tahıllı ekmek
- 1 kk kadar lor ve peynir
- 1 tk salça
- 1 avuç maydanozla yaptığım yağsız tost
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Öğle:
- Yarım kase ezogelin çorba
- 1 porsiyon ızgara tavuk şiş
- 2-3 kaşık bulgur pilavı
Ara:
- 2 fincan sade neskafe (toplantıda içtim)
Akşam:
- 1 tabak kuru fasulye yemeği
- 1 kase çoban salata
Üstüne:
- 1 büyük kase patlamış mısır
- 4 tane kuru kayısı
- 4 tane kuru erik
- 1 avuç kuru yabanmersini
- 15 tane badem
Yemek pek hoşuma gitmedi açıkçası, o yüzden üstüne yediklerim biraz fazla oldu. Spor yapmayı planlıyorum ama önce yediklerimi sindirmem lazım.
Bu arada herkesin menüsü pek bir az benimkine göre, bu yüzden psikolojik olarak ta çok yiyormuş gibi hissediyorum ama kalorisepetine girince makul bir kalori çıkıyor, o zaman diyorum ki yok yok onlarınki az, seninki normal:))
merhaba herkese iyi akşamlar öncelikle..
ben çok büyük bir cıss yaptım hemde 2 bir lokma börek yada 5 kaşık tatlı yemek gibi değil akşam sizlerle konuştuktan sonra saat 8 gibi 2 kase mercimek yemeği yedim tabi şimdi siz bana bundan bişey olmaz da diyebilirsiniz keşke bir kase yeseydinizde ama dananın hatta filin kuyruğu burada da kopmuyor henüz saat gece 23:35 sularında gözüm döndü benim birde ilk başlarda hızlı kilo veriyodum ya şimdi hızlı veremiyorum diye gözüm döndü gittim bir tabak dolu dolu pirinç pilavı yanında ( derisini bile ayıklamadan ) bir but ve bir kase çorba yedim sonra da çok sinirim bozuldu oturdum ağla ağla ağla kendime çok çok kızdım(
64.4 çıkıyodum ya terazide bir çıktım ki ne göreyim 66 .3 sonra yattım her neyse sabah kalktığımdan 65.1 dim yani 700 gr direk bedene geldi çok moralsizim günüm bu yüzden çok kötü geçti(
sonra sabah
1 kase yoğurt ve yarım saat sonra 1 yumurta yedim
ara bir mandalina
öğlen
br kase mantar çorbası 2 kadın budu köfte 1 kutu ayran
ara bir mandalina
akşam da şimdi yicem işte ama gelince bir kase yoğurdumu yedim umarım sizden güzel haberler gelir sevgiyle kalın
ıstersen maıl adresıyımı vereyim sana. ben sana ozelden mesaj atabılırım. merak edıyorum dıyeceklerını gerçekten. ıcıme kurt dusurdun :)))))))
iyi yaptın valla dua ettim dün sanaa senin iyi olman içim rahatlatıyor toipiğinde havası değişiyor. benimde evinheryerinde koku varr burnum en hassas noktamdır
peki düne dönelim tekrar yağlarısürdün birşeyler hissettinmi sporu yaptınn yanma,terleme oldumu nasıl hissettin kendini???
Buluruz konuşacak bişeyler :))))) havadan sudan yada birbirimizi motive ederiz sık görüşürüz mesajlaşırız.
ıyı geceler tultan nasılsın. karşılaşmak güzel oldu ben de tam menüne bakıyordum senın.
olculerı artırmışsın oncelıkle buna sevındım. bu konuda zorlanıyordun
ara ogunlerın de degısık ve güzel olmuş bence.
aksam pılav az olmuş. ekmek olmadığına gore 4-5 kasık pılav yıyebılırdın.
hareket yaptın mı ????**
Selam kızlar, toplantıları bitirdim, gazete bakarken şöyle bir habere denk geldim, sizlerle paylaşmak istedim;
Milliyet'ten alıntı;
Diyetteyken akşam yemeği saatini takıntı yapmayın
Akşam yemeğinin saat kaçta yenilmesi gerektiğine dair pek çok söylenti var. Ancak hayatın gerçekleri, yemek saatlerini herkes için değişken kılabilir. Uzman Diyetisyen Işın SAYIN “Bunun yazı var kışı var, orucu iftarı var, yılbaşı yemeği, misafiri var… Yemek saati pek de öyle antibiyotik saatini takip etmek gibi değildir. Sağlıklı beslenmede önemli olan saat kaçta yediğiniz değil, ne yediğinizdir” diyor.
Akşam yemeğinin bir saati var mı?
Uzman Diyetisyen Işın Sayın “Kendimizi kulaktan dolma hurafelere uymak için bu denli sıkmak niye? Sağlıklı beslenmek veya zayıflamak o kadar da zor değil ki… Bu uğurda asosyal olmak, gerçek hayatta “sürdürülebilir” değildir. Deneyimlerimiz bize; katı ve asosyal kurallarla, kilo verme ve sağlıklı beslenmenin sürdürülemediğini gösteriyor. İşe önce “Akşam yemeğini 18:00’den sonra yemeyin” efsanesine bir son vererek başlayalım. Düşünün ki; yeni başladığınız bir iş yerinde, ilk kez iş yemeğine veya tanışma partisine davetlisiniz. Ya da sevgilinizle yemeğe çıkacaksınız. Aksilik bu ya, tam da 2 gün önce bir yerde okudunuz ki; görüşlerine değer verdiğiniz biri, akşam yemeğinin saat 18:00 den sonraya kalmaması gerektiğini söyledi. Canım bir günden ne çıkar dediniz, geçtiniz… Ertesi gün işte fazla mesaiye kaldınız, sonraki gün trafik tıkandı, bir sonraki gün işten sonra bir yere uğramanız gerekti… Yani? Zayıflama diyeti uygularken de, sağlıklı beslenmeye çalışırken de önemli olan saat kaçta yediğiniz değil, ne yediğinizdir. Eğer siz önden lavaş, tereyağı, tulum peyniri, üzerine kaşar peynirli kıtırlı çorbayla tırnak pide, üzerine tereyağlı soslu İskender, yanında 330 ml. şekerli meşrubat, üstüne 1 tekerlek künefe yiyorsanız; bunun saatiyle ilgili detaya boşuna girmeyin … Kahvaltıda bile yeseniz, kilo alabilirsiniz.”
Ne zaman yediğinizi değil, ne yediğinizi önemseyin
Aslında önemli olan gün boyu yediklerinizin, harcadığınız kalorinin altında kalmasıdır. Konu, tamamen matematiğe dayanır diyen Uzman Diyetisyen Işın Sayın “ Matematik enerji açığı var diyorsa, kilo verirsiniz. Yatmadan önce de aşırı ağır yememek yeterlidir. Yoksa, akşam 21:00 de yiyeceğiniz, ızgara, salata, çorba, yoğurttan size zarar gelmez. Ya da saat00 de sebze/bakliyat yemeğiyle yiyeceğiniz 1-2 dilim esmer ekmek ve yoğurttan kalp krizi geçireceksiniz diye bir kural yoktur. Bir yiyecek öğle saatinde 200 kcal ise, gece yenildiğinde 500 kcal ye çıkmaz.” Şeklinde konuşuyor.
Nelere dikkat edelim?
* Yatış saatinden 3 saat öncesine kadar akşam yemeği, 2 saat öncesine kadar meyve, hatta yatarken süt tüketilebilir.
• Önemli olan günün herhangi bir saatinde ve yatmadan hemen önce aşırı yağlı ve aşırı karbonhidrat içeren besinler tüketmemektir, anormal porsiyonlarda hayvansal besin almamaktır.
• 1 günde toplam yediklerinizin kalorisi, harcadığınız enerjinin altında kalıyorsa, gece 21:00 de akşam yemeği yemiş olmak size zarar vermez.
• Saat kaçta yediğinizden çok, o saatte ne yediğiniz önemlidir.
• Ağır bir şeyler yemenin de hafif bir şeyler yemenin de saati yoktur.
• Akşam yemeği antibiyotik değildir, saatine çok takılmayın, fakat; abur cubura dikkat edin.
• Güvenli atıştırmalıkları hangi saatlere hangi miktarda yerleştirebileceğinizle ilgili diyet uzmanınızdan profesyonel yardım alın.
Ben aynen katılıyorum yazılanlara:))
iyi geceler canım sporumu yaptım geldim. daha mutlu ve huzurluyum :)))) evet arttı sanki faydasını da görmeye başladım. Salata büyük tabaktı gözümde karnımda doydu pilav
az yedim. Bana özelden mesaj at msn e pek girmiyorum face kullanıyorum. Sen yine de gönder msn adresini ben eklerim seni görüşürüz.
pomocum yoğurt kürünü yapmak istiyordun ya ben denedim tadı çok kötü. Yoğurdu çok sevmeme rağmen yiyemedim ve bıraktım. bilgin olsun diye yazdım.
kızlar ben de gunumu yazayım.
aklıma gelmısken dun yemegın yanında cıg pırasa yedım duygu sabah taze soğan dıyınce canım cektı .
bugüne gelecek olursak
Sabah00
Yarım yaglı bır bardak süt
500 ml sıcak su
10:30 Ikı haslanmıs yumurta
3-4 adet marul, 35 adet tere
4-5 adet orta boy cherry domates
Bır buyuk salatalık
Ikı kk tam yaglı beyaz peynır
Acık sekersız cay
4 zeytın
Oglene dogru acık sekerız cay, 500 ml sıcak su
13:00-14:00 bır bardak detoks, 500 ml sıcak su
15:00 500 ml sıcak su, duygunun metabolızma cayı bır bardak, yarım demet maydonoz
16:00 bır bardak detoks, 3-4 adet marul
18:00 bır bardak detoks, 500 ml sıcak su, 4-5 adet kestane ( kestane umarım sorun olmaz patronum ıkram ettı )
19:30 bır bardak detoks bır bardak su
Bence güzel olmuş sorun olmaz ben son detoksta baya kaçamak yapmıştım, kestane yanında masum kalır :))))
yok ben hıc yapmamıştım ustelık de kahvaltım azıcık daha azdı ve detoks ancak 2 bardak ıcebılmıstım. hıc kaçamak yapmadım yanı. kestane cok severım, açlıktan gozum donmus zaten. bır de koca adam ıkram edınce be kestane yıyemem dıyetteyım desem ayıp olacaktı. neyse umarım sorun olmaz ben de olmayacağını düşünerek yedım ama yıne de sorayım dedım ıste :)))))))
sana mesaj ttım buarada. ben de gıdıyorum yatmaya. spor yapabilecek zaman kalmadı cok uykum var valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?