2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Baldamlası sen de çekirdek falan götürüyorsun ama iyi dengeliyorsun, tebrik ederim. Toplam kalori miktarın gayet makul çıkıyor:)Yalnız bir şey dikkatimi çekti, bazı şeylere 0.1 porsiyon yazıyorsun, bu çok çok az bir miktar, neye karşılık olarak bunu yazıyorsun? Mesela ben dün dolu 1 yemek kaşığı fırın patates aldım tabağıma ve buna 0.3 porsiyon dedim. Sen nasıl miktar belirliyorsun?

nesli,
1 porsiyon diyorsa ve ben normal bir tabağın yarısını yediysem 0.5 yazıyorum
1 paket diyorsa pakette 10 tane varsa 2 tanesini yediysem 0.20 yazıyorum
1 adet diyorsa 1/4 ünü yediysem 0.25 yazıyorum

yani bir yk patatesi hesaplamak için (tahmini tabiki) tabağın kaç kaşık papates alacağını hesaplarım. 4 kaşık ise 0.25 yazarım ben olsam

1 porsiyonu 1 tabak olarak düşünüyorum.bazen ben de şaşırıyorum.
mesela bir yufka ekmek kaç gr gelir bilsem, ne kadar yufka ekmek yediğimi de hesaplayabileceğim

Merak etme canim ayni dertten muzdarip olanlar cok ( ben gibi)gecen yil yine bu sitede cuma grubuna katilmisim ve simdi dikkat ettimde halen ayni kilodayim cok sinir bozucu ama benxe en onemlisi gunluk su miktari suyu az icinçe veremiyoruz

Merhaba bugun bayagi kosusturmam vardi sabah 1 saat sporum yaptim spordan once ve spor arasinda ysklasik ac karnina 1 litre su ictim
Sabah kahvslti yok( cunku kursta biseyler atistirdigim icin ywpmiyorum)
Saat 10 gibi kibrit kutusu kadar islak kek
1 kurabiye
Saat 12.30 oglen birkase nesfit icine 2 kasik yulaf ezmesi koydum sutle birlikte yedim
Saat 15 gibi carsidaydum ve aciktim ( 1 tane simit yedim
Aksam saat 18.00
1 kase corba
1 tabk haslama brokoli
1 kase yogurt ve salata

gayet güzel birmenü ama kahvaltıyı sağlıklı yapmak tek yeme şekli şartımız gibi bizm kekle falan olmaz hayatım sandaviç bile yapsan daha sağlıklı

[1] Leblebi Beyaz 1 AVUÇ 20
[2] kola (250ml) 1 büyük bardak 89
[3] Ay Çekirdeği (çekirdek) 1 10 GRAM 58
[4] Prinç Pilavı (Yarım porsiyon) 1 1/2 porsiyon 163
[5] Kuru Fasulye 1 PORSİYON 336
[6] Yürümek (Asfalt) 75 dak 336.6
[7] Çay 2 ADET 10
[8] Simit (susamlı) 1 ADET 260
[9] Çay (şekersiz) 0.5 LİTRE 5
[10] Ekmek (çok tahıllı) 1 DİLİM 65
[11] Maydanoz 2 gr 0.8
[12] Domates 1 ADET 14
[13] siyah zeytin 4 adet (3gr) 32
[14] Beyaz Peynir 30 GRAM 75

kalori cetvelinde yazdım bugün giren çıkan 791 kalori ya azmı çıkıyo benmi yanlış hesaplıyorum arkadaşlar menümü yazayım size bakın

sabah
1kb peynir
4 zeytin
maydanoz domates
1 dilim tahıllı ekmek
2 fincan çay

ara yok

öğle

1 simit
1 çay

akşam

1 tabak kuru fasulye
yarım tabak pilav
1 kola

ara
çok acık çekirdek
1 avuç leblebi
2 bardak çay

gidemedim ki havuzaa ayy hep bi aksilik oluyor sinir oluyorum yaa.. bugun kapısına kadar gittik bir arkadaşımla birlikte. onu içeri almadılar babası uzman diye, bende öyle olunca girmedim ama iyi yürümüş oldum. 1 saatten fazla yürüdüm yani gidip gelirken

hep bi aksilik çıkıyor bu yüzme konusunda ama hayırlısı bakalım..

çok soğudu hava bir anda ya. resmen dondum bugun, Allah verede hasta olmasam

bugünümü yazayım bende, bişey yemem bu saatten sonra..

kahvaltı (09.15)

domates, salatalık, beyaz peynir

2 biber kavurma

1 top kepek ekmegi

ara öğün yok

öğle yemegi (12.30)

içi çıkartılmış ekmegin içinde ton balıklı sandviç

sade soda

ara öğün (15.00)

4 adet eti form kepekli

1 avuç kuru erik

ara öğün (17.00)

200 ml süt

akşam yemegi (18.30)

1 kepçe tarhana çorbası

1 tabak yoğurtlu ıspanak

2 yk erişte

domates, salatalık, maruldan oluşan salata

ara öğün (20.30)

yarım parmak büyüklüğünde 1 parça çikolata

bugun 2 lt yi geçtim daha da içerim heralde suyu. 1 tane yeşil çay da içtim sabah. toplamda da 70 dk ya yakın yürüdüm. kalori sepetinden girdiyi çıktıyı hesaplayınca da 1071 kalori çıktı

ıhlamur içerim belki birazdan. donuyorum resmen hala donuyoruummmmm.....

bugün akşam sanırım abarttım galiba abarttım yaa patates kızartması yedim offf.. dışarda yemek yemekten nefret ediyorum bu yüzden kızlarla gittiğimiz yerde sağlıklı bir yiyecek bile yoktu. salatayaa adamlar bir ton yağ koyuyordu tabi boyle dusunerek pattates isteyip diyetimi katakulliye getirmiş olabilirim :/ yedikten sonra öyle pişman oluyorum ki... oha ben arada bir şey yemedim ben bir şeyler yedim sanıyorum valla ben okulu bırakıcam yaa neyi naptıgım belli degıl

evvet edebıyat okuyorumm:) okuması zevklı de sınavlaaar yaklaşıyo ben de geçen seneye kadar bilmiyodum ya :) konyadamıydın sen hatırlayamadım pek kusura bakma... ya erişte + mantar + tavuk + kremadan oluşan bir şey. yapımı kolaay şu diyet bitse de bol bol yeseeem

bayıldım menüne bi ben oturtamadım şu diyet işini yaa. ne güzel süt, kuru erik falann:))

herkese merhaba
sabah 1 dilim ekmek peynir mayodonoz domates, salata

ara yok iş çoktu

öğlen bir kase sebze çorbası 3-4 çatal tas kebabı ekmek yok

ara bir elma

akşam haşlanmış tavuk ve yağsız yeşil salata ekmek yok

az önce de 1 mandalin 2 erik yedim
1 hayıt suyunu içerim şimdi

gün boyu 2 lt su içmişimdir şekersi çay
hiç spor yapamıyorum ya çok tembelleştim eskiden 10 km yürürdüm hafsonları evde bir saat koşu bandı kullanırdım of yeniden başlamam lazım yoksa bu kilolar daha çoooook yavaş gidecek

Selam kızlar, bugünü de sağ salim atlattım şükür:) Birazdan kalorisepetinden aktarırım yediklerimi. Arada fırsat yaratıp yürüdüm biraz yine.
Pomocum maydanoz yiyorum ama ödem yine de var. Bir de ben pazartesi veya salı regl olacağım, şimdiden başlamış olabilir mi şişlik bilmiyorum.
Canım benim, şarap konusunda hassas davranmış olabilirim kusura bakma, herkes bir kadeh daha al diye baskı yaptı, sonra bar muhabbeti oldu, ben 1 kadehle atlatıp üstüne de o kadar yürüyünce pek başarılı buldum kendimi ondandır:) Sonuçta bu beslenme ve hareket tarzını yaşam biçimi haline getirmemiz gerekiyor, nerede olursak olalım dikkat etmeliyiz. Ama işte böyle yerlerde daha bir zor oluyor ne yazık ki Eve dönmeyi iple çekiyorum valla..
Eşimle aynı kurumda çalışıyoruz, özel şirket değil bizimki, kamu kurumu. Daha önceden ayrı şehirlerde görev yapıyorduk, en sonunda İzmir'de buluştuk:) Aslında ben de korkuyordum hep bir arada olmaktan ama korktuğum gibi olmadı açıkçası. Bu toplantıya da beraber geldik.
Çeşmi havuza girememende vardır bir hayır şekerim, bu havada belki de üşütecektin, hem 1 saat yürümüşsün daha ne olsun.
Suna kilo vermene sevindim canım. Yediklerim az mı diye sormuşsun, tabi ki az, hem de çok az. Böyle yaparsan biraz yemeye başladığında vücudun da hemen depolamaya başlar.
Bu arada bugün doğru dürüst doymadım, yemekler hiç güzel değil, biraz ondan, biraz bundan yekün tuttu ama yediklerimden hiçbirşey anlamadım Neyse tüm gün menüm şu şekilde;
[1] Yürümek (Asfalt) 40 dak 230.72
[2] kahve (şekersiz) (250ml) 1 büyük fincan 2
[3] kremalı patates 0.5 dilim 65
[4] Levrek 100 GRAM 93
[5] Ravioli (peynirli) 0.3 porsiyon 75
[6] Patlıcan Salatası 0.3 porsiyon 57
[7] Sütlü Kahve (light) 1 FİNCAN 19
[8] Ayva Tatlısı 0.3 PORSİYON 69
[9] Kabak Tatlısı 20 GRAM 22
[10] Marul (Kıvırcık) 2 yaprak 4
[11] Maydanoz 25 gr 10
[12] Roka 20 GRAM 6.2
[13] Pirinç Pilavı 0.3 PORSİYON 97.8
[14] Izgara Tavuk Şiş 1 PORSİYON 200
[15] Tarhana Çorbası 1 KASE 290
[16] Sütlü Kahve (light) 1 FİNCAN 19
[17] Cheddar Peyniri 5 GRAM 20.15
[18] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
[19] Sütlü Kahve (light) 1 FİNCAN 19
[20] Maydanoz 25 gr 10
[21] Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.5
[22] Domates 0.25 ADET 3.5
[23] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[24] yumurta 1 adet 80
[25] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
Toplam : 1065.43 kal.

Anladım canım, haklısın aslında, pratik bir çözüm bir tabak üstünden hesaplamak. Ben de bundan sonra o şekilde yapayım en iyisi. Yarım porsiyonda sorun yok ta bazı şeylerde hesaplamak zor oluyor gerçekten.

sanırım ben de bugün çok az yedim

sabah 9:30
yumurtalı ıspanak
yufka ekmeğin 1/4 ünden azcık fazla
bir tane esmer şekerle büyük bir bardak çay

ara 12:30
yarım nar
1 mandalina

ara 14:00
2 tane eti kombo

öğle, akşam 16:00

ara 19:00
bir tane mandalina

ara 20:00
3'ü bir arada kahve

saat 10:30 da bir tane mantar kurabiye
az önce de yarım elma

yarım saat yürüyüş (normal)
1 saat kemerimi taktım
2.5 lt su

GÜNAYDINHAYIRLI CUMALAR HANIMLARRR..

ŞUMENÜİŞİNİBİ OTURTAMADIMMMM YAAA,İÇİMDEN BİRŞEY YAPMAKGELMİYOR İKİDE BİR ŞUAN MARTIN SONUNDAOLSAK KEŞKE DİYORUM,BEN DIŞARI BAKTIĞIMDA MAVİ GÖKYÜZÜ SAPSARIGÜNEŞİGÖRÜNCE İSTER İSTEMEZ KIPIRKIPIROLUYORUM AMA MALESEF GRİ HAVA BENİM TÜM ENERJİMİ ALIYOR NEYSE ALIŞIRIM İZMİRDAHA YENİ SOĞUMAYA BAŞLADIII,,NEYSE DEDİĞİMGİBİ MENÜMÜOTURTAMADIMEVE ALIŞVERİŞ ŞART GİDİP ALMAYA ÜŞENİYORUMMM Bİ OĞLUMA GÖREHAZIRLIYORUM O KADARRRR

DÜNKÜMENÜM:
sabah:2 TANE ETİMEK ÜSTÜNE PEYNİR
öğlen:birşey yapmadım
akşam 1 porsyon makarna,cacık,musakka az kalmıştı oğlumla eşimyedi
1 küçükporsyın fıstık
su1.5lt
aktivite30dk

kızlar dün akşam tv seyrediyordum benim minikoğlumm kucağıma oturdu başladııı şarkı söylemeye benimiçinbüyük olay çünküoğlum uzun cümle kurdu maşallah çok akıllı inşallah hep böyle akıllı olurr oturdum ağladımmm,pepee çizgi filmi bilen bilir annem şarkısı vardı benim oğlumun yeni cümlekurmuş haliyle onu söyledii

annemmmmmmmmm canım annemmm
annem guzey annem
şen menimmmmm bidanemmm
şen menim bidanem
canım annemsin guzey annemsinnnnn

ya resmen söyledi eşimde bende şok olduk zatenağlamakdan maf oldum GÜZEL ALLAHIM isteyenherkezenasip etsin

Son düzenleme:
pomocum güzel arkadaşımm kusura bakmaaa ben bugünler böyle arada birmoddayımşu mevsim geçişiyaramadı banaaa genelde sabah aktif oluyorum sonra bilg.hiçgirmiyorum okadarki eşim gördü mesajınıakşam hiç birşeyle alakam yok yaniiii mevsim geçişi depresyonundayım galiba,geçen yılki ev ferahtıı her yeri açıkdı kışın bile içim açılıyordu şimdiki evde tamkarşımda apartman ferah değiliyice evkaranlıkoluyor içim daraldıyaniii neysee inşallag düzelirimm

Rabbim nazarlardan saklasın maşallah diyelim

Merak etme canim ayni dertten muzdarip olanlar cok ( ben gibi)gecen yil yine bu sitede cuma grubuna katilmisim ve simdi dikkat ettimde halen ayni kilodayim cok sinir bozucu ama benxe en onemlisi gunluk su miktari suyu az icinçe veremiyoruz

ya sorma su benimde en büyük derdim aslında su değilde tuvalete gitmek nefret ediyorum sürekli tuvalete gitme ihtiyacı olunca su içmekistemiyorum ama su olmadan kilo verilmiyor bunuda anladım d
düşününce ben yaklaşık 10 yıldır 85-90 arası gidip geliyordum eğer yılda bir kilo verseydim 85 olduğum zamnlarda şimdi 98 değilde 75 kilo olurdum :)) ama işte olmadı inşallah bundan sonra olur
hepimize kolay gelsin