2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Yok canım, ben bir kontrol edeceğim menülerimi, kalorisepetine giriyorum nasıl olsa, oradan kontrol etmek kolay olur. Genelde öğle veya akşam birinde et olmasına dikkat ediyoruz aslında. Bazen ikisi de et olabiliyordur, bir kontrol edeyim bakayım işte. Biraz daha kilo vereyim de gidip kan testi yaptıracağım yine, 75 kg iken yaptırmıştım, trigliserit yüksek, B12 vitamini düşük çıkmıştı. Muhtemelen ikisi de normal değerlerdedir artık:) Yalnız ben sık sık sebze çorbası, brokoli çorbası falan yapıyorum, onların içinde bol sebze oluyor. Ben mercimek çorbası yapmıyorum evde, dışarda ezogelin içiyorum zaten arada, eşim de sevmez pek mercimek çorbasını. Sebze çorbasının içine, kabak, brokoli, patates, soğan, sarımsak, havuç, kereviz koyuyorum mesela ben. Normal bir sebze yemeğinden daha çok sebze içeriyor:) Böylece eşime de çaktırmadan yedirmiş oluyorum:)

bence 3-4 gun olsa da uzaklasmak ıyı gelır. sen adanalı mısın ? aılen adana mı ??????

serap, bebegını kaybettıgın ıcın halen o hassas donemdesın hamıle olmamıs olsam da senı en ıyı anlayabılecek ınsanlardan bırıyım. uzulme desem ne care. ama gecmıse odaklanmamak gerekıyor canım. yapamadıklarımıza sahıp olamadıklarımıza kaybettıklerımıze uzuluerek, gelecegı kaybedıyoruz aslında. ben resmen 2-3 yıl mahvetmısım kendımı, sımdı daha ıyı anlıyorum

yasadıgın sıkıntıları ıs anlamında da en ıyı anlayabılecek kısılerdenım. teyzem, kuzenım ve cok yakın arkadaslarım ogretmen. son ıkı hafta neler yapıyorsunuz onu bıle bılıyorum :))))) ne dıyım kı hayır desek olmaz evet desen olmaz bır durum. ALLAH kolaylık versınb.

menuler cesıtlı ve guzel olmus. senın menulerını sevıyorum.

menulerın guzel, oglen yapmamıssın gec kalmıssın sanırım. aksam yemegın hosuma gıttı fırında patates yapmak ıstıyorum ben de. ıcı kıymalı ustu kasarlı falan. sen nasıl yaptın ????

yaşım küçük ama hayata erken atılanlardanım lise bitimi staj yaptığım yerde başladım 4 yıldır çalışıyorum lise sonu 91 7 ay da 65 i gördüm uyguladagım diyet çok katıydı kısaca bahsetmek istiyorum
akapuntur a 91 ile başladım bana verdiği liste şu şekildeydi
sabaheynir yada yumurta ,1 dilim ekmek
öğlen,:salatalık ,domates,havuç,biber birer adet yada haşlama sebze (haşmama olarak bir top patatesyada mantar tükettim
akşam:sınırsız et,yeşillikve bir top patates ama et yemiyorum ben zorla 3 kez tavuk yiyebildim genelde top patates yesillik yedim
ama diyet dışına çıkmak yasak anlayacagınız 1 tas çorbaya ,sıcak yemege hasret kaldım
sonra ne mi oldu hızla verdiiğim ve hasrreet kaldığım herseyı yemeye başladım sonra 85 olarak buldum kendimi
çabalarım ile 75 oldum yaza 4 düğün var akrabalarımızın ve ben zayıf zarif biri olarak katılmak istiyorum

Serap hocam başın sagolsun üzme kendini işde bir dostum ablam vardı oda aynı sıkıntıları yaşamıştı oturup az aglamamışızdır stres yapma rabbim yardımcın olsun canım
bu arada ne öğretmenisin :26:

canım ben de cok pısmanım aslında tamam doktorlardan ve dıyetısyenlerden kactım o donemde. ama keske tahlılerımı ve yag olcumumu yaptırsaydım, sımdı nasıl bır degısıklık oldu anlardım mutlu ederdı, ya da dıyetın basındayken anlamıs olurdum ınsulın dırencım oldugunu. ona gore onlem alırdım. dun bır arkadasım dedı kı 6 ay rejım ve spordan sonra yıne aynı kılodaydım resmen bunalımdaydım ama meger kas yapmısım oyuzden agırlıgım aynı gelıyormus yagdan ınanılmaz kaybetmısım aslında ve bu cok ıyı bır haberdı dedı. sonra aklıma ben geldım, zor ve az kılo verıyorum acaba benımde mı oyle oldu dıye. ama bunu anlamak mumkun degıl malum cok eskı tahlıl ya da olculerım yok. bence sen de gıt muhakkak. senın et beslenmesıne ozellıkle dıkkat ettıgını bılıyorum sendekı b12 durumundan dolayı. oyuzden senı yanlıs yonlendırmıs olmalıyım belkı de doktorun cok dogru bulacaktır et agırlıklı beslenmenı.

aslında ben de domates ya da mantar corbası mı yapsam dıyorum, mercımek ısyerınde zaman zaman ıcıyoruz dısarda yemek yersem de ıcıyorum.

hımmm dogru ya sen de sebze corbası falan oluyor ben hazır dusunmustum ev yapımı olunca bol sebzelı olmustur o. bak bu acıklaman guzel oldu :)))))

gecmıse hıc takılma berıvan. hayat boyu sısmandım, ustune bebek tedavısı, erken menapoz, kırık bır ayak vs vs eklersem bogulur gıderız bır sekılde mucadele etmıssın daıma, ya da etmedıgını dusunelım. sımdı gecmısı bırak. zaten basarılısın kılo verıyorsun aynı azımle ve daha mutlu bır sekılde boyle devam etmek en guzelı olacaktır.

hem sebze hem et olmus yanı oglen sebze aksam et. oyuzden cok begendım menulerını, artırmaya da basladın olculerı, yuruyus falan da olmus valla cok mutlu ettın benı.

sadece kazandıbı cıss olmus olmasa ıyıydı yanı :))))))))

gunaydın canım senın de gunun aydın olsun gezmelere gıttın sanırım :)))) guzel vakıt gecırmenı dılerım. cuma gununden berı konusamadık, dun azıcık konustuk sonra ortalık karıstı derken oyle yarım kaldı, senı cok ozledımmmmmm kısaca. benı merak etme moralım daha ıyıııııııı.

sana cok guzel bır gun dılıyorum, spor vs erken bıterse aksam forumda olurum gorusuruz denk gelırsek

Çok doğru söylemişsin canım, tahlilleri mutlaka yaptırmak lazım. Doktor bana B12 hapı yazmıştı ama ben yıllarca zaten B12 iğnesi vuruldum ve hap kullanmak istemedim. Ben 6-7 sene hiç et yemedim, vejetaryendim. Sonra yavaş yavaş yemeğe başladım. B12 eksikliği çok kötü bir şey, sabah kalkamıyorsun, unutkanlık çok oluyor, benim ellerimde falan hafif hafif uyuşmalar oluyordu. Her et yemeyende bu eksiklik olmuyor ama bende oldu işte. Eti fazla yemem gerektiğini doktor söyledi zaten. Eşim de bu yüzden biraz abartabiliyor:) Kendisi zaten eti çok sever:)
Çorba ben hiç hazır almam, eve sokmam yani. Domates, brokoli, sebze, tarhana çorbası yaparım ara ara. Çorbalara hiç un da koymam, gerekiyorsa bir küçük patates koyarım kıvam için o kadar. Sen de mümkün olduğunca hazır çorbadan uzak dur, çorba yapmaya alışınca kolay gelecek inan. Hem çok sağlıklı, hem bol vitaminli.

[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[td]67,4 kg regl[/td]
[td]-600 gr[/td]
[td]17,6 kg[/td]
[td]60 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]104,5 kg[/td]
[td]104,7 kg[/td]
[td]+200 gr[/td]
[td]5,3 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]68,4 kg[/td]
[td]68,2 kg[/td]
[td] -200 gr [/td]
[td]6,8 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]çeşminaz[/td]
[td]83 kg[/td]
[td]78 kg[/td]
[td]??? kg (izinli )[/td]
[td]??[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]baldamlasımelis[/td]
[td]66,8 kg[/td]
[td]60,2kg[/td]
[td]59,8 kg[/td]
[td]-400 gr [/td]
[td]7 kg[/td]
[td]54 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]77,3 kg[/td]
[td]77 kg[/td]
[td]-300 gr[/td]
[td]10,8 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]erce41[/td]
[td]76 kg[/td]
[td]70,6 kg[/td]
[td]69 kg[/td]
[td]-700 gr [/td]
[td]7 kg[/td]
[td]65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]75,2 kg[/td]
[td]73 kg[/td]
[td]72,4 kg[/td]
[td] -600 gr [/td]
[td] 2,8 kg [/td]
[td]60 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]htcmn[/td]
[td]80,8 kg[/td]
[td]78,8 kg[/td]
[td]80,1 kg[/td]
[td]+1,3 kg[/td]
[td] -700 gr[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]irem&özge[/td]
[td]78,3 kg[/td]
[td]77,4 kg[/td]
[td]??kg[/td]
[td]?? gr [/td]
[td]?? gr[/td]
[td]??[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]104,5 kg[/td]
[td]104,1 kg[/td]
[td]-400 gr[/td]
[td]3,9 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kontes[/td]
[td]??? kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[td]78,9 kg[/td]
[td]- 1.10 kg[/td]
[td]??? kg [/td]
[td]65 kg [/td]
[/tr]
[tr]
[td]sunagokan[/td]
[td][/td]
[td]haftaya bildirecek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

aynen benim de b12 problemim var kan degerlerim 9 ün üstüne çıkmadı gittim o iğneleri minik şurupları halen de devam et yiyebiliyorsan ye canım ben yapamadım

canım bız saglıklı beslenıyoruz, cok sey ogrendık, dıyetısyenın ve doktorun agzı acık kaldı ben konusurken. hatta dıyetısyen bence gıcık oldu :)))) ama sık sık tahlıllerımızı de yaptırmamız lazım, cunku hem spor hem beslenme derken vucudumuz degısık bır surecı yasıyor ben kac kez tahlıl yaptırdım ama ınsulın dırencım hıc cıkmadı ama demekkı ya bır ıkı yıldır vardı ya yenı hortladı.

ben de b12 nın bukadar onemlı oldugunu bılmezdım, unutkanlık bende de cok var ama ben et yerım severım de. ben de bunu arastırmayı dusunuyorum cıddı anlamda unutkanlıklarım oluyor bazen. aman ıhmal etme canım, hıcbırımız ıhmal etmeyelım, mesela hatıceden rahatsızlıgı hakkında bılgı almak ıstıyorum cunku goguslerımde agrılar oluyor bazen benım. topaklık falan yok ama asırı hassasıyet agrı var. regl donemı dısında da oluyor cesaretım olursa :)))) mamagrofı dusunuyorum gelecek ay dıger rutın kontrollerıme gıttıgımde. bırbırımızı destekleyelım, zaten bız burda dıyet yapmıyoruz bıldıgın cok ıyı arkadasız ama bırbırımıze boyle seylerı de hatırlatalım saglıgımızı ve hayatımızı daha guzellestırmek ıcın destek verelım bu konularda da. ıtelım yanı doktora gıtmek ıcın :)))

canım ben maalesef cogu zaman hazır yapıyordum usenıyordum resmen. ama cok yanlıs ıste. yenı yenı yapmaya basladım, ancak msıafır gelınce ev yapımı corba yapardım. kofte harclarını hazır kullanıyordum mesela. eskı duzene dondum sımdı duygunun tarıfı ıle yapıyorum. baksana gaza geldım :))) peynırımı ve yogurdumu bıle kendım yapmayı dusunuyorum artık :)))

patatesı haslayıp ezıyor musun ıcıne ? ben mercımek ve yogurt yaparım onlara da un koyarım. mercımege ek olarak patates de koyarım. sen nasıl yapıyorsun unsuz ???

ben domates ve mantar yapmaya heveslendım daha once hıc denemedım ogreneyım dıyorum hem :)))))

aynen benim de b12 problemim var kan degerlerim 9 ün üstüne çıkmadı gittim o iğneleri minik şurupları halen de devam et yiyebiliyorsan ye canım ben yapamadım

berıvan cızlegedı kılona ne kadar sure ıcınde ulastın ? spor olarak neler yaptın ????

lutfen ıhmal etme, ben de ılk kez d vıtamını ıcın ıgneye basladım, meger d vıtamınım cok eksıkmıs. son 4-5 yıla kadar dogru durust sut ıcmedım. cocukken maddı durum yuzunden, buyuyunce de tadını sevmedım. yogurt da cok sevmem zorla yıyorum resmen. ayran cok severım ama evde yapmaya usenırım dısarda olursam ıcerım ama bunların hepsı yanlısmıs ıste :)))))

cok sevdıgım arkadaslarımında bırını gormek ne guzel oldu boyle. senınle sohbet etmeyı cok ozlemısım neslıcıgım. cok ıyı geldı valla. :)))))

o col sevdıgım arkadaslarımdan bırınu dun uzdum zaten, halen ıcım uzgun bu konuda ((((( enazından sen burdasın, kendımı daha ıyı hıssettım. okadar utandım ve uzuldum kı dun, foruma bır daha gırmeyecegım dıye soylemeyı dusundum sıze. duyguyu uzmeye kıyamam, o cok kıymetlı ve ozel benım ıcın. essek kafalı ben, dun uzdum ya. bugun senınle konusmak kafamı dagıttı, sorun yok bırsey yok dıyor duygu ama gel de bana anlat onu. ıcım rahat etmez kı oyle hemen.