- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #5.481
canım benım hafızam cok guclu degıldır ama senın menulerınde baklıyat ve sebze az oluyor et turlerı daha fazla oluyor. ben yanılıyorsam dıger arkadaslar duzeltsın yanlıs bır yorum yapmayalım tabıkı :))))
esın et yapıyor bılıyorum becerıklı. onun becerısıne aldanma :))))))
corba sevdıgını bılıyorum, ben de corba cok severım, bu hafta evde corba yapamadım ama bugun yapacagım termoslarım geldı, ayranımı getırdım yemeklerımı sıcak getırdım bugun. aksam mercımek corba yapıp, yanımda corba da getırecegım artık :))))
ıspanak ben de hıc yapmadım. ıspanak ve pırasa ısyerımızde zaman zaman cıkıyor sanslıyım. baklıyat cok cok cıkar zaten. ben de evde yapmaya gerek duymuyorum.
esım benı uzer sınırlendırır falan ama bu yemek konusunda dunyanın en ıyı esıdır dun mesela benım koftemden kalan koftelerı ısıttık yanında pılav ısıttık yogurt koyduk yedı. salata yokmus corba yokmus hıc sorun yapmaz hemen doyan bırıdır fazla gelır zaten.
iyiyim canım kendi notlarım bitti ama dün 2 ders saati boyunca bazı öğretmenlerin notlarını girdim...bugün de yine aynı şey beni bekliyor biliyorum...tatil geliyor diye bende çok keyifliyim valla...yoruldum bu dönem...tatil planı yapmıştık eşimle yine uymadı bazı şeyler. kardeşim yanına gelecem dedi. eşim yerine bakabilecek birisini bulamadı. ailemin yanına gideyim dedim. belki son hafta kaçarım ailemin yanına. babam her telde soruyor gelecek misin diye...bakalım şimdilik tatil planı böyle. ya da evde tatil yapacağım bir veya 2 günlüğüne adanaya kaçabilirim.zaman ne gösterir bilemeyeceğim artık...
dün gece uyku tutmadı. nette gezinirken bir yazı okudum. bebeklerin kalp atışlarının kaçıncı haftada duyulduğuna dair.onu okyunca kafamda şimşekler çaktı pc başında oturdum bir güzel ağladım. sonra bu forumda bir dr arkadaş var tesadüfen o da forumdaydı sağolsun orkidem cevapladı..o cevaplayıncaya kadar ben bir avuç kajuyu indirdim mideme...ama bu sabah tartıya çıktım 400 gram bana elveda demiş sevindim...bu hafta çok yorucu geçer diğer haftaya göre daha sıkı...Bazı öğretmenler bilgisayardan anlamıyor notları halen daha girilmemiş.dün bir saat uğraşmış girememiş 3 dersin notunu. teneffüsteydim yanıma geldi ben seni çok seviyorum dedi... hıııı dedim bu sevginin kesin altında birşey var. kalk idareye gidelim de benim notları girelim dedi sürükledi. görmeniz lazım beni bir elimde çay bir elimde hoca hanım gittik idareye 5 dakika bile sürmedi inanın. dün korkumdan teneffüslerde öğretmenler odasına inmedim...amma velakin son teneffüste öğrenci göndermişler idareye gelsin diye gittim 15 dakikada hepsini hallettim çıktım...bakalım bugün beni ne bekliyor. yawwww çok uzun yazdım çenem düştü...
bugünkü menümü yazayım yemek faslı bitti .kayıp şehiri izlerken şekersiz çay bikaçtanede fındık yerim bide gece yoğurt yemeği düşünüyorum
sabah kalkınca ballı tarçınlı karışım bir tatlı kaşığı
üstüne büyük bardak su
doğadan form çayı kocacım ıhlamur zannetip yapmış ama bağırsaklarıma çok iyi geldi
kahvaltı
kurutulmuş yufkadan kaşarlı gözleme
şekersiz çay 4 fincan
kırmızı turp
ara
şekersiz neskafe
yarım kivi bir mandalina
öğle
bir kase sebzeli mercimek çorbası
bir dilim çavdar ekmeği
minik acı turşu 3 tane
şekersiz kahve
akşam
yarım kase çorba yine
5 kaşık mantar yemeği içnde az kıyma patates havuç ve bol soğan vardı
yarım dilim çavdar ekmek
2 litre su içtim şimdiye kadar yatana kadar biraz daha içerim
dışarda yarım saat yürüyüş
şimdi de nette spor yapıcam
5:30
1 bardak çay
üçgen peynir
2 dilim klasik etimek
domates, salatalık
5 tane zeytin
17:30
1 kase tarhana çorbası
1 büyük kök roka
1 tane yeşil biber
fırında kıymalı patates (kıyma köfte büyüklüğü kadar, patates de küçük boy)
yoğurtlu ıspanak (1 kase)
19:30
1 kase tarhana çorbası
2 kupa çay
21:10
10 tane tuzsuz kabuklu badem
1.5 lt su
hayırlısı bakalım, basarılar dılıyorum sana.
Menulerımızı ıncelersın bu konuda en eskı ve en uzman duygu. Ona sorarsın, bızlerden fıkır alırsın kendın zaten tecrubelısın ben hayatı boyunca dogru durustu dıyet yapmamıs spor yapmamıs bırıyım ama yazdan berı okadar sey ogrendım kı. Sen zaten bılgılısın tecrubelısın senın ıcın hersey daha kolay.
Neden yanlıs anlasılasın ? Amac yargılamak horlamak asagılamak degıl kı, yanlıs bır seyı soylemek dogruyu gostermek bence bu bır ıyılık olur ancak.
spor yapmış olman harikaaaaaaaa
Yok canım, ben bir kontrol edeceğim menülerimi, kalorisepetine giriyorum nasıl olsa, oradan kontrol etmek kolay olur. Genelde öğle veya akşam birinde et olmasına dikkat ediyoruz aslında. Bazen ikisi de et olabiliyordur, bir kontrol edeyim bakayım işte. Biraz daha kilo vereyim de gidip kan testi yaptıracağım yine, 75 kg iken yaptırmıştım, trigliserit yüksek, B12 vitamini düşük çıkmıştı. Muhtemelen ikisi de normal değerlerdedir artık:) Yalnız ben sık sık sebze çorbası, brokoli çorbası falan yapıyorum, onların içinde bol sebze oluyor. Ben mercimek çorbası yapmıyorum evde, dışarda ezogelin içiyorum zaten arada, eşim de sevmez pek mercimek çorbasını. Sebze çorbasının içine, kabak, brokoli, patates, soğan, sarımsak, havuç, kereviz koyuyorum mesela ben. Normal bir sebze yemeğinden daha çok sebze içeriyor:) Böylece eşime de çaktırmadan yedirmiş oluyorum:)
yaşım küçük ama hayata erken atılanlardanım lise bitimi staj yaptığım yerde başladım 4 yıldır çalışıyorum lise sonu 91 7 ay da 65 i gördüm uyguladagım diyet çok katıydı kısaca bahsetmek istiyorum
akapuntur a 91 ile başladım bana verdiği liste şu şekildeydi
sabaheynir yada yumurta ,1 dilim ekmek
öğlen,:salatalık ,domates,havuç,biber birer adet yada haşlama sebze (haşmama olarak bir top patatesyada mantar tükettim
akşam:sınırsız et,yeşillikve bir top patates ama et yemiyorum ben zorla 3 kez tavuk yiyebildim genelde top patates yesillik yedim
ama diyet dışına çıkmak yasak anlayacagınız 1 tas çorbaya ,sıcak yemege hasret kaldım
sonra ne mi oldu hızla verdiiğim ve hasrreet kaldığım herseyı yemeye başladım sonra 85 olarak buldum kendimi
çabalarım ile 75 oldum yaza 4 düğün var akrabalarımızın ve ben zayıf zarif biri olarak katılmak istiyorum
Forum canlanmis sohbet enerji super ben de katilmak isterdim bi daha ki sefere insallah okumasi da zevkliydi :))))
Gelelim bugun ku menume
Sabah: Kahvaltidan once 2 bardak su ictim.2 dilim ekmek, peynirli omlet, domates, salatalik, sekersiz cay
Ara: bitki cayi
Ogle: 1 dilim cavdar ekmek, zeytin yagli kabak, 4 kasik yogurt
Ara: 3 kasik yogurt
Aksam: 3 tane kanat (derisi alinmis), 3-4 catal patates, 2 dilim ekmek, yesillik ve yogurt
Ara: bitki cayi, sekersiz cay 2 tatli kasigi kazandibi
Bugun yuruyus yaptim 30 dk tempolu 30 dk da normal market isi falandi. Toplam 1 saat iyi geldi iyice terlemistim.
günaydın gününüz aydınlık bereketli sağlıklı olsunnnnnnn
dün öğleden sonra başlayan baş ağrımı akşama kadar çektim ilaç kullanmamaya direnen ben 9:30 da pes edip gittim uyudum, iyi oldu dinlenmişoldum.
suan izmirin garip havasını anlamaya çalışıyorum yağmurmu yağcak güneşmi açacak ortada, hava duruma göre gezmeye gidebilirim
dünkü menüm:
sabah: çavdar ekmeğinde tost light peynir yarım domates maydanoz ile
ara: ceviz
öğlen: büyük kasede mercimek çorbası
ara:2 çatal peynir
akşam:yarımkase mercimek çorbası,3 kaşık pilav 3 kaşık taze fasulye ,sınırsız çoban salataa,1 kaşık yoğurt,2 dilim ekmek
ara: 1 dilim kek 1 bardak çay(bu olmamalıydıbelki ama canım çekti)
su ne kadariçtim bilmiyorum
aktivite temizlik ,ütü dün doğru düzgündinlenmedim nerdiyse tüm günayaktaydımm
bugünkü kahvaltım: 1 dilim kek kahve şekersiz biraz süt ile
canım ben de cok pısmanım aslında tamam doktorlardan ve dıyetısyenlerden kactım o donemde. ama keske tahlılerımı ve yag olcumumu yaptırsaydım, sımdı nasıl bır degısıklık oldu anlardım mutlu ederdı, ya da dıyetın basındayken anlamıs olurdum ınsulın dırencım oldugunu. ona gore onlem alırdım. dun bır arkadasım dedı kı 6 ay rejım ve spordan sonra yıne aynı kılodaydım resmen bunalımdaydım ama meger kas yapmısım oyuzden agırlıgım aynı gelıyormus yagdan ınanılmaz kaybetmısım aslında ve bu cok ıyı bır haberdı dedı. sonra aklıma ben geldım, zor ve az kılo verıyorum acaba benımde mı oyle oldu dıye. ama bunu anlamak mumkun degıl malum cok eskı tahlıl ya da olculerım yok. bence sen de gıt muhakkak. senın et beslenmesıne ozellıkle dıkkat ettıgını bılıyorum sendekı b12 durumundan dolayı. oyuzden senı yanlıs yonlendırmıs olmalıyım belkı de doktorun cok dogru bulacaktır et agırlıklı beslenmenı.
aslında ben de domates ya da mantar corbası mı yapsam dıyorum, mercımek ısyerınde zaman zaman ıcıyoruz dısarda yemek yersem de ıcıyorum.
hımmm dogru ya sen de sebze corbası falan oluyor ben hazır dusunmustum ev yapımı olunca bol sebzelı olmustur o. bak bu acıklaman guzel oldu :)))))
çok doğru söylemişsin canım, tahlilleri mutlaka yaptırmak lazım. Doktor bana b12 hapı yazmıştı ama ben yıllarca zaten b12 iğnesi vuruldum ve hap kullanmak istemedim. Ben 6-7 sene hiç et yemedim, vejetaryendim. Sonra yavaş yavaş yemeğe başladım. B12 eksikliği çok kötü bir şey, sabah kalkamıyorsun, unutkanlık çok oluyor, benim ellerimde falan hafif hafif uyuşmalar oluyordu. Her et yemeyende bu eksiklik olmuyor ama bende oldu işte. Eti fazla yemem gerektiğini doktor söyledi zaten. Eşim de bu yüzden biraz abartabiliyor:) kendisi zaten eti çok sever:)
çorba ben hiç hazır almam, eve sokmam yani. Domates, brokoli, sebze, tarhana çorbası yaparım ara ara. çorbalara hiç un da koymam, gerekiyorsa bir küçük patates koyarım kıvam için o kadar. Sen de mümkün olduğunca hazır çorbadan uzak dur, çorba yapmaya alışınca kolay gelecek inan. Hem çok sağlıklı, hem bol vitaminli.
Çok doğru söylemişsin canım, tahlilleri mutlaka yaptırmak lazım. Doktor bana B12 hapı yazmıştı ama ben yıllarca zaten B12 iğnesi vuruldum ve hap kullanmak istemedim. Ben 6-7 sene hiç et yemedim, vejetaryendim. Sonra yavaş yavaş yemeğe başladım. B12 eksikliği çok kötü bir şey, sabah kalkamıyorsun, unutkanlık çok oluyor, benim ellerimde falan hafif hafif uyuşmalar oluyordu. Her et yemeyende bu eksiklik olmuyor ama bende oldu işte. Eti fazla yemem gerektiğini doktor söyledi zaten. Eşim de bu yüzden biraz abartabiliyor:) Kendisi zaten eti çok sever:)
Çorba ben hiç hazır almam, eve sokmam yani. Domates, brokoli, sebze, tarhana çorbası yaparım ara ara. Çorbalara hiç un da koymam, gerekiyorsa bir küçük patates koyarım kıvam için o kadar. Sen de mümkün olduğunca hazır çorbadan uzak dur, çorba yapmaya alışınca kolay gelecek inan. Hem çok sağlıklı, hem bol vitaminli.
aynen benim de b12 problemim var kan degerlerim 9 ün üstüne çıkmadı gittim o iğneleri minik şurupları halen de devam et yiyebiliyorsan ye canım ben yapamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?