2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Rutin kontrolleri ihmal etmemek lazım. Yalnız senin yaşın geç, mamografi değil de ultrason çektir, zaten ultrason önerirler.
Gelelim çorbaya:) En sevdiğim yemek çorbadır benim, itiraf ediyorum:) Domates çorbasını ben yazın yaparım, içine salça koymam (o kadar salça severim bilirsin:)). Ben cafefernando diye bir blog var, oradan keşfetmiştim, yıllardır domates çorbasını o şekilde yaparım. Domateslerin kabuklarını soyup 4'e böl, bunları borcama koy (ben 5-6 domates kullanıyorum), kabuklarını soymadan da koyabilirsin, o zaman sonra kabuklarını çıkarırsın. 2 tane mümkünse kırmızı soğanı halka dilimle, bunu da domateslerin aralarına üstüne yay, 4-5 diş sarımsağı da dilimle aynı şekilde, üstüne 2 kaşık kadar zeytinyağını gezdir, tuz ve karabiber ek, sonra bunu yüksek sıcaklıkta fırına koy, soğanlar karamelize oluyor, domateslerle tatları bütünleşiyor, oyyyy:)) Sonra borcamdan çıkarıp tencereye alıyorsun, üzerine su ekleyip kaynatıyorsun, sonra blender'dan geçiriyorsun, misss gibi domates çorbası hazır:))

pazar gunu cnn turk de bır saglık programına denk geldım gec saatte. bu tur programları ızlemeyı sevmezdım eskıden, tamam ozaman da sısmandım halen sısmanım. ama bılınclenmek cok hosuma gıtmıs, bahsettıgı seylere asikar olmaktan dolayı gurur duydum kendımle. sısmanım sımdı de ama bunları bılen uygulayan bır sısman olmak mutlu ettı sanırım :))))))

neyse konuya donecek olursak, tuzu tamamen bırakmaya calısalım kızlar. resmen 3 kılo farkettırıyormus ınsanı tartıda. ayrıca ozellıkle regl donemınden 5 gün once, ozellıkle bırakmalıymısız tuzu. regl donemındekı hormonal degısıklık, tuzu vucudu hapıs eder bır sekılde sıstemde ıslıyormus. cok sey anlatmıstı ama unuttum aklımda kalan bu.

5 ay gibi bir sürede ulaştım canım sporu oldum olası sevmem ip atladım günde 400-500 set halinde birde suyuma eczaneden ama karbonat alıp onu kullandım
ben akdeniz anemisimişim ne olduğunu net bilmiyorum ellerim ayaklarım çok üşür benim halsizlik,unutkanlık bnde de oluyo b 12 çok önemli çok mutlaka o pembiş hapdan kullanırım

hımmm farkı ne kı ?????? bırcok bransta cok sey bılırım de bu konuda hıc bılgım yok :)))))

ayyyyy o da ayrı bır ıskence. hıc sevmıyorum boyle seyleri cesaretim oyuzden yok :)))))

evet domatesı aslında zamanında yapmak lazım tam yazın guzel domates varken.

demek salcasız. ınanasım gelmedı :))))))

sogan kırmızı mı olmak zorunda ????

ayyyy cok sevdım ben bu olayı. guzel domates bulayım da yapayım :))))))))

hımmmm guzel bır basarı. ben ne bu ayak ıle ne de bu kılo ıle ıp atlayamam ama guzel valla. hem eglencelı hem ıyı terletecek bır spor.

alkalı dıyet mı yaouyorsun sen ??? karbonatlı su demıssın de.

lutfen dıkkatlı beslen ılaclarını da ıhmal etme. kan kanserıne cevırebılecek sekılde rısk altındasın su an. kardesımde de oldu bır yıl kadar ama cabuk gectı. lutfen dıkkat et kendıne.

ben yemege gıdıyorum tekrar gıremem sanırım.

berıvan memnun oldum tekrar.

neslıcıgım sana da cok tsekkur edıyorum kocaman opuyorum senııııııııı

arkadaşlar söylemeden ademeyeceğim kimseyi alkali uygulaması için zorlayamam ama en azından bir fikir almanızı öneririm tuz evet çok zararlı ama deniz tuzu ve himalaya tuzu ise bünyemizin aç olduğu bir tuz ödem yapmayı bir yana bırak zayıflatıyor bile ayşegül hanım diyetin bilgini diyorki karbonat gibi tuzu da suya katıp içebiliriz direk almış oluruz yemeklerinize satalalarınıza kullandıgınızda ödem ve şişlikden kurtulmuş olursunuz bizzat denedim annem normal tuz koymuyor eve sadece misafir için tuzlukta var o kadar

Pomocum mantar çorbası da ben ara ara yapıyorum biliyorsun. Mantar çorbasını da ben şu şekilde yapıyorum,
- mantarları yıka, 6-7 tanesini bir kenara ayırıp kalanları irice doğrayıp bir tencereye at,
- 1 tane soğanı ve patatesi de soyup irice doğrayıp mantarların yanına at,
- üzerine 1 kaşık zeytinyağı koy ve birlikte biraz kavur,
- sonra üstüne biraz su ilave et (az bir miktar),
- üzerine de süt koy (bunları göz kararı ayarlıyorum ben),
- tuz, karabiber ve pulbiber koyduktan sonra ara ara karıştırarak kaynat.
- Bu karışımı güzelce blender'dan geçir.
- Bir tavaya az tereyağı ve az zeytinyağı koy, üzerine başta ayırdığın mantarları minik minik doğrayarak koy ve mantarlar kızarana kadar kavur. Sonra da bunu blenderdan geçirdiğin çorbaya dök ve güzelce karıştır, mantar çorban hazır, afiyet olsun:))

Çok lezzetli ve sağlıklı bir çorba oluyor. İtalyan usulü tam:) Soğan kırmızı olursa daha güzel ama ben hangisini bulursam ondan koyuyorum, yani normal kuru soğanla da oluyor.

Ben de sadece deniz tuzu kullanıyorum. Tuza yine de dikkat etmek lazım, damak tadı olarak tuzluya alışmamak lazım. Ben de içtiğim suya 1-2 damla limon sıkıyorum mümkün olduğunca, o tadı da seviyorum:)

şu üstte ki reklama gıcık oluyorum yiyormuş ama kilo alamıyormuş. adamlar ilaçla kilo alıyorlar...Adalet mi bu şimdi ...

selamünnn aleykümm bacılarr
şahane güzel misss gibi bir hava var dışarda .içim böle kıpır kıpır kendimi bahçeye atıcam az sonra .
kız yok ne uyuması valinin konağını temizledim çayını yaptım ohooo ben olsam vali işini yapamaz beee.geçen seneki uykucu erce yok artıkın sabah 6 30 ben ayakta
kahve molasındayım şimdi birazdan bahçaye çıkıcam otlarını temizliyim biraz kazma yapıyım oyalanayım güneşten yararlanayım
sanada kolay gelsin bacımmm

nesli merhaba nasılsın
resmini gördüm ama yorum yapamamıştım çook güzel olmuşsun maşallah genç kız gibisin çok beğendim sanki 50 li kilolardaymışsın gibi duruyosun çok sıkılaşmıssın galiba .bide sadece meraktan soruyorum pantolon ve etek bedenin kaç .ben sanki daha şişman duruyorum senden kilorımız çok yakın ama benim bacaklar maşallah çok kalın

dün akşam hepsiburada dan adımsayar alacaktık ,kızım üye olmaya çalıştı ama olamadı sistem kabul etmedi galiba .sizin adımsayılarınızı okurken hevese geldim bakalım ben kaç adım yapbilicem derken üyelik alamadık bu akşam tekrar denicez bakalım .
çıkmam lazım çok güzel bir gün olsun hepimiz için

kızlar kontese sozum vardı oyuzden lısteyı guncelledım

kontes benı ısırmazsın artık degıl mı :)))))))))

mersi bebeişim ekleşmişimmmmm...

ayy haftayada vermem lazımm ama bu öğlen kaçırdım

pişmanım.....

sabah 1 püskevit bide kaysı yemiştim kesmedi demekki

öğlen yemeğim az evvel geldim:

1 kase tavuk çorbası
2 dilim ekmek
2 köfte
2 kaşık makarna
salata
yoğurt
makarnayla ekmeğin birini pis boğazlığımdan yedim ama yemek azdaha gelmese elim ayağım esnedi açlıktan gözüm döndü işi felan bıraktım o derece...

şu üstte ki reklama gıcık oluyorum yiyormuş ama kilo alamıyormuş. adamlar ilaçla kilo alıyorlar...Adalet mi bu şimdi ...

evet zerrin özerin bir şarkısı vardı

çalışmadan zengin olsam

çok yiyip zayıf kalsam

o özellikler bizi bulmazki anacım hayatımdaki herşeyi tırnaklarımla söke söke yaptım ben

heralde kilolarıda gram gram zorla vercez ha gayret serapcım durmak yok yola devammmm...

ercem sende iyisin maşallah....

ama nesli hakkaten senden bir beden küçük görünüyor.

boy farkından olabilirmi...