- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #6.541
hoşbulduk canım iyiyim ne olsun sizler nasılsınız görüşmeyeli?
Günaydın kızlar, nasılsınız bugün? Benim toplantım vardı ama ertelendi, o yüzden şimdi müsait olunca gireyim dedim. Epey şeyler yazılmış, okumayı bitiremedim ama bir yandan da dalayım dedim:)
Duygucum et ile ilgili bir şeyler sormuşsun, bir şekilde yeme kararı almana çok sevindim. Benim işim Antep usulü kebap gibi bir şey yapmıştı, onu da bol yeşillikle dürüm yapmıştı, böylece et olduğu belli bile olmuyordu. Aslında sana da ilk etapta öyle önerebilirim. Yalnız lavaş kalın değil de, hani yufka yapılır, ıslatılıp yenir ya, yaklaşık o kalınlıkta yufkaya dürüm yapabilirsin mesela, böylece fazla ekmek te yememiş olursun. Eğer elektrikli ızgaran varsa, kuşbaşı doğranmış eti soslayıp, şişe geçirip ızgara yapabilirsiniz, sos güzelce içine işliyor ve et tadını almıyorsun. Veya tencerede soteleyebilirsin. Yalnız et, dana eti olsun ve bonfile olsun, diğerleri ya yağlı olur, ya sert olur çünkü. Bütün halde de pişirebilirsin. Bu yöntemlerden hangisini denemek istersen ona göre tarif ederim ben sana.
Günaydınlarrrrrrrrrrr
duygucum maşallah hem menün hem sporun
pomocum umarım annenle arayı en kısa zaman da düzeltirsiniz canımmmmm
kızlar farkettim de menüleri mi yazmayı unutuyor muşum :26:
yazayım hemen dün
sabah:kan vermeye gittim kahvaltı yok şirkete geldim küçük kare tahin helvası ,çay içtim
öglen :ezogelin çorba yedim
akşam :4 çatal bulgur pilavı ,1 bardak ayran .akşam 10 gb 3 kestane yedim
birde küçük bir gofret
duygu, bu arada senin e-mail adresin yok bende, özelden mesaj atsana, oradan da tarif yazabilirim sana, daha rahat olur.
nesliimmm hoşgeldinn,öncelikle tşkler bilgilerin için sana şunu diyim ilkkez eti haTIRLARSAN İKEA'DA YEMİŞTİM ÜSTÜNDE CAFE'DE PARİS SOSU VAR VE BEN ONUSEVDİM EĞER YEDİYSEN YADAİLGİNİ ÇEKTİYSE O ETİNASIL YAPABİLİRM VARMIBİLGİN SOS İçin konorun CAFEDEPARİS SOSU VARMIŞ BULURSAM ALCAM BULMAZSAM KÖRİLİ YADA HARDALLI BİR SOS YAPARIM ORASIB KOLAY BENİMİÇİNETİN NASIL MARİNAEDERİM NASIL KURUTMADAN PİŞİRİRİM O ÖNEMLİTAVA SEÇENEĞİM ÖNEMLİ IZGARAMDA VAR AMA KOLİDE HİÇ ÇIKARMAY NİYETİM YOK YANİ ET ETKOKMASINANLARSIN İŞTE SEN BENİ GERSİ ÖNEMLİ DEĞİL ŞU GİRİL GİB OLAN TAVALARDANMI ALCAM,BİRDE BENİM TOSTMAKİNEMDE ET RESMİDE VAR ORDADAOLURMU???
cafe de paris sosunu hiç denemedim. Yalnız ikeada beğendiysen o sos muhtemelen satılıyordur da gıda bölümünde, oraedan alabilirsin. Ben hazır soslara uzak duruyorum malum, hiç kullanmıyorum ve önermiyorum. Içeriğine bak, katkı yoksa deneyebilirsin. Eti bütün olarak pişirme işini eşim yapıyor, yani kurutmadan pişirmek beceri istiyor ve ben onun yaptığı gibi yapamıyorum. Ben sote yapıyorum güzel. Bonfileyi bütün pişirince de salçalı bir sos yapıyoruz. Biraz antep salçası, dövülmüş sarımsak, karabiber, tuz, biraz zeytinyağı, bunu et pişmek üzereyken tavaya döküyorsun, başta yaparsan yanar çünkü. üstüne de kekik serpip afiyetle yiyorsun.
Tost makinesinde biz denedik güzel olmadı, ızgara şeklinde tavada da yapabilirsin, normal teflon tavada da. Ben detayları eşime sorup yazarım sonra, dediğim gibi bizde et ustası o:))
tultan hayırdır neden doktora gıdıyorsun ? onemlı bırsey degıldır umarım. gecmıs olsun
hımm tşklerr
senin yaptığın et sotenin tadı et et olmuyordur inşallah yaa ben kendim yaparım sosumo zaman: Yine bonfiledenmi yapıyorsun
Berivan menünü hiç beğenmedim, bu ne böyleeeTahin helvaları, gofretler, ohh maşallah, kız sen kilo vermeye çalışıyorsun almaya değil
Öğlen sadece çorba çok az, akşam çok az, 10 birşeyler yemek için geç bir saat. Neden böyle oldu? Sabah kahvaltıyı ihmal etmemen lazım, çok önemli.
herkeslere günaydınnnn
pomo cum konuyu uzatıp canını sıkmak gibi bir niyetim asla yok onun içinde yazdıklarına alıntı yapmadım tekrar tekrar okuyup aklına gelmesin diye, annenle tartışmana üzüldüm. malesef büyükler bizi anlamıyor, bizim de büyük oldugumuzu anlamıyorlar. bende günlerdir babamla küsüm mesela. sebep de yok, buluttan nem kapmış da şimdi özür bekliyomuş bende dilemem dedim falan filan işte. oluyor yani böyle şeyler, belki annenin de canı bişeye sıkkındır, sana denk gelmiştir falan, o yuzden canını sıkmamaya çalış mutlaka düzelecektir.
kuzum daha önce de yazmıştım, kafaya kilo durumunu sürekli takmak da kilo vermeyi zorlaştıran bişey. bunu daha önce çok yerden duydum ve okudum, ve sen şuan sürekli o konuyu düşünüyorsun. dün de yazdım, ya kilo veremiyosan vereme saglıklı bi beslenmen var şuan senin, spor yapıyosun, vaRSIN Kilon da gitmesin ne olacakk ??? 3 ay daha gitmesin elbet gidecekkkk !! bunun başka yolu yokk. sen böyle devam ettigin sürece beslenme ve spor konusunda o kilolar gidecekk. ama kafaya takarsan hem psikolojini bozacaksın hem de yazık ya sana..
insan vucudu çok bilinçli, gerçekten.. sen ondan mutsuz oldugun için o da sana tepki gösteriyor lütfen yapma bunu, bak herkes üzülüyor burda.. kendine gel ve bizim tanıdıgımız o neşeli o can pomomuz ol tamam mıııııııııı
emelle dün sohbet ettinizmi bari bendenb sonra
Hamileyken beyaz kan sayim dusuktu. Igne falan oldum. Dogumdan sonra duzeldi. Ama tekrar dusmus onu arastiriyorlar. Birde endokrin uzmanina da gidicem. Anlayacagin bu hafta boyle gececek.
Pomocum su anda iyi degilsin ama ruhunun manevi guce ihtiyaci var psikologa da git ama allaha yonelmek daha iyi geliyor. Dua et namaz kil ya selam cek rahatlarsin. Dualarim seninle canim.
aynı şeyleri yaşamışız canım inan çevremdeki insanları mutsuz etmekle kalmıyor kendi kendimi yemeye tükeymeye başlamıştım o yüüzden birazcık ara vermenin en mantıklı şey olduğunu düşündüm. çektim gittim psikologa görüştüm rahatladım sayılır.bence git canım sende inan insanın üzerinden yük kalkıyor.çalışan bayan olmak yeniiş ortamı tanımadığın bir şehir tanımadığın yepyeni yüzler ve yaşadığım olaylar bu sene beni benden aldı...çok şeyler yaşadım ama şimdi dimdik ayaktayım...
uydu valla birkaç şey..
pomcum hoşgeldin canım ya bak bu tartı psikolojik olarak etkiliyo seni canım kafaya takıyorsun sürekli olmaz böyle ya yoğunlaşma lütfen hemen umudu kaybetmek üzülmek yok biz bu kiloları bir günder almadık ki hemen verelim sabır gerek vücudun kendini korumaya almış tatlım bende de sürekli bu şekilde oluyo tatlım normala dönersin canım bizler bunun için varız msn açamıyorum o yüzden özelden konuşmayı teklif edemedim mail olarak alabiliyorum bir tek elim den geldiğince yardım etmek isterim hep canım
psikiyatri ye git tatlım eminin yardım cı olaraktır ne olur olumlu düşünmeye olumlama yapmaya çalış beynini o şekilde komutla metobolizman zayıfsa da hızlı benim metobolizmam de mutsuzsan çok mutluyum de ruhen kendini yıpratmamış yönlendirmemiş olursun canım
şöyle bır dusundum de benım de uzaklasmam lazım belkı de. herkesı sıktıgımı dusunmeye baslıyorum sankı dunyanın en sorunlu ınsanı benmısım gıbı olmaya basladım. ıs yerı sorunları, kılo verememek falan sankı herkese negatıf elektrık verıyorum bence. dıyetımı sporumu bozmayacagım ama psıkolojım bıraz olsun duzelınceye kadar sızlerı de huzursuz etmek ıstemıyorum sureklı sıkayet eden sızlanan bırı oldum resmen.
duyguyu yordum ıyıce, neslıyı de küstürdüm sanırım bılmıyorum gercı bırsey demedım ama kıyaslama yapmıs olmak bıle kırılmasına sebep olmus olabılır. kabuguma cekılmek dogru sanırım.
şöyle bır dusundum de benım de uzaklasmam lazım belkı de. herkesı sıktıgımı dusunmeye baslıyorum sankı dunyanın en sorunlu ınsanı benmısım gıbı olmaya basladım. ıs yerı sorunları, kılo verememek falan sankı herkese negatıf elektrık verıyorum bence. dıyetımı sporumu bozmayacagım ama psıkolojım bıraz olsun duzelınceye kadar sızlerı de huzursuz etmek ıstemıyorum sureklı sıkayet eden sızlanan bırı oldum resmen.
duyguyu yordum ıyıce, neslıyı de küstürdüm sanırım bılmıyorum gercı bırsey demedım ama kıyaslama yapmıs olmak bıle kırılmasına sebep olmus olabılır. kabuguma cekılmek dogru sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?