2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

nesliimmm hoşgeldinn,öncelikle tşkler bilgilerin için sana şunu diyim ilkkez eti haTIRLARSAN İKEA'DA YEMİŞTİM ÜSTÜNDE CAFE'DE PARİS SOSU VAR VE BEN ONUSEVDİM EĞER YEDİYSEN YADAİLGİNİ ÇEKTİYSE O ETİNASIL YAPABİLİRM VARMIBİLGİN SOS İçin konorun CAFEDEPARİS SOSU VARMIŞ BULURSAM ALCAM BULMAZSAM KÖRİLİ YADA HARDALLI BİR SOS YAPARIM ORASIB KOLAY BENİMİÇİNETİN NASIL MARİNAEDERİM NASIL KURUTMADAN PİŞİRİRİM O ÖNEMLİTAVA SEÇENEĞİM ÖNEMLİ IZGARAMDA VAR AMA KOLİDE HİÇ ÇIKARMAY NİYETİM YOK YANİ ET ETKOKMASINANLARSIN İŞTE SEN BENİ GERSİ ÖNEMLİ DEĞİL ŞU GİRİL GİB OLAN TAVALARDANMI ALCAM,BİRDE BENİM TOSTMAKİNEMDE ET RESMİDE VAR ORDADAOLURMU???

Son düzenleme:

Berivan menünü hiç beğenmedim, bu ne böyleee Tahin helvaları, gofretler, ohh maşallah, kız sen kilo vermeye çalışıyorsun almaya değil
Öğlen sadece çorba çok az, akşam çok az, 10 birşeyler yemek için geç bir saat. Neden böyle oldu? Sabah kahvaltıyı ihmal etmemen lazım, çok önemli.

Cafe de Paris sosunu hiç denemedim. Yalnız ikeada beğendiysen o sos muhtemelen satılıyordur da gıda bölümünde, oraedan alabilirsin. Ben hazır soslara uzak duruyorum malum, hiç kullanmıyorum ve önermiyorum. İçeriğine bak, katkı yoksa deneyebilirsin. Eti bütün olarak pişirme işini eşim yapıyor, yani kurutmadan pişirmek beceri istiyor ve ben onun yaptığı gibi yapamıyorum. Ben sote yapıyorum güzel. Bonfileyi bütün pişirince de salçalı bir sos yapıyoruz. Biraz antep salçası, dövülmüş sarımsak, karabiber, tuz, biraz zeytinyağı, bunu et pişmek üzereyken tavaya döküyorsun, başta yaparsan yanar çünkü. Üstüne de kekik serpip afiyetle yiyorsun.
Tost makinesinde biz denedik güzel olmadı, ızgara şeklinde tavada da yapabilirsin, normal teflon tavada da. Ben detayları eşime sorup yazarım sonra, dediğim gibi bizde et ustası o:))

hımm tşklerr
senin yaptığın et sotenin tadı et et olmuyordur inşallah yaa ben kendim yaparım sosumo zaman: Yine bonfiledenmi yapıyorsun

tultan hayırdır neden doktora gıdıyorsun ? onemlı bırsey degıldır umarım. gecmıs olsun

Hamileyken beyaz kan sayim dusuktu. Igne falan oldum. Dogumdan sonra duzeldi. Ama tekrar dusmus onu arastiriyorlar. Birde endokrin uzmanina da gidicem. Anlayacagin bu hafta boyle gececek.

Pomocum su anda iyi degilsin ama ruhunun manevi guce ihtiyaci var psikologa da git ama allaha yonelmek daha iyi geliyor. Dua et namaz kil ya selam cek rahatlarsin. Dualarim seninle canim.

hımm tşklerr
senin yaptığın et sotenin tadı et et olmuyordur inşallah yaa ben kendim yaparım sosumo zaman: Yine bonfiledenmi yapıyorsun

Bence tadı güzel. Başlarda bonfileden yap, en garantisi o, sonra diğer etleri de yaparsın. Bunu da eti doğra, teflon tencerede azıcık zeytinyağı ile kendi suyunu bırakıp geri çekene kadar kavur, sonra üstüne doğranmış soğan, bir kaç diş sarımsak, doğranmış yeşil biber, varsa kırmızı biber ekle ve karıştırarak pişiirmeye devam et, soğanlar ve biber biraz yumuşayınca salça ilave et, tuzunu, biberini koy, bence gayet güzel oluyor. İstersen domates te koyabilirsin ama sulandırır, ben domatessiz daha çok seviyorum. Bu soteyi yufkanın içine koyup bolca da yeşillik ilave edersen çok daha rahat yersin. Yanına da 1 bardak ayran:)

çok haklısın canım menülerim çok kötü ama canım kan vermek içn aç gitmem gerek ti o yüzden kahvaltı yok kan verdim çıkışta simit mi alsam dedim yok susamlı yaglı kilo almayayım dedim işe geldim dolabımda kayısı ie yemek de yemediğim tahin helvası vardı onu o yüzden yedim :26:
öglen ki yemek hiç bana göre değildi ciger,kola vardı onları yiyemedim o yüzden çorba canım
sonra burada yazılanları okudum çok mutlu oldum 1.olduğum için haftanın ödülü olarak bir parmak kalınlığında ve uzunlugunda gofret yedim
akşam da bulgur şişirir diye az yedim 4 çatal falan 1 bardak ayran
saat 10 daki 3 tane kestane anne zoru ile yenmiş bulunuyo kadıncağız soymuş da getirmiş yiyim diye 3 tane dedim bu şekilde canım menüler iyi degil ama değiştiremedim gitti

ben cok haklıyım cunku annem konuları sapıttı konusurken. ama soyledıgım seyler ıcın yılların bırıkımın bosalttıgım ıcın de pısmanım. ama zaten o hıcbırzaman sıcak ve anlayıslı bırı olmadı kı. neyse sen de lımonıymıssın umarım duzelır aranız.

psıkolojıye gelınce berbat oldugunu farkettım cunku annemın eksık yaptıgın vardır , gece 4 saat uyuyup daha cok spor yap, sankı calısıyorsun da masa bası nekadar yorulur ınsan dedıgı vs vs bırsuru sey ıle resmen cıldırdım. cunku ben ılk kez bukadar emek verıyorum bukadar bılınclıyım. hatan vardır demesı falan sınırlerımı hoplattı. daha onceden verseydın dıyıp durdu, ben sana bugunlerı hep soyluyordum falan dedı. sankı elımdeydı, patates makarna yıyerek ben buyuttum sankı kendımı. sut bıle alacak paraları olmadı. neyse ıste. cok fena daldık bırbırımıze.

ne guzel yazmıssın. ıyıce dıbe coktum ben. psıkologa gıdecegım kesınlıkle. hayatımda ılk kez kendıme sasırdım bukadar nasıl azımlıyım ve mutlu yapıyorum dıye. ama tartıdakı rakamlar benım eskı mutlulugumu bıle gerı aldı resmen. umudumu kaybettırdı

hımmmm anladım gecmıs olsun. ıhmal etme tabıkı.

kesınlıkle ıyı degılım. hayat ve zaman elımden akıp gıdıyor, tum hastalıklar kapımda beklıyor hıssındeyım. bılınclenmenın dengesızlıgını yasıyorum sanırım. korkuyorum bebege gec kalmaktan, korkuyorum baska hastalıklarım cıkmasından ve var olanların ılerlemesınden, hep boyle kalmaktan korkuyorum, basarısızlıktan korkuyorum.

seraop ben cok gucluyumdur yasadıklarımı anlatsanm sasırırsın ama kılo verememek benı bıtırdı sanırım. kendımı tanıyamıyorum artık. ya da benım hormon degerlerım yukseldı. gecen ay gıttıgımde yukselmıstı ve o ay doktor kontrolunden once sureklıu gergındım sınırlıydım esım ılk zamanlara dondun resmen dıyordu gıdınce anladım degerler yukselmıs. acaba son gunlerde oyle mı oldu onu da bılmıyorum anlayabılmek ıcın regl oldugum hafta tahlıl yaptırmam lazım 10 gunden fazla var.

şöyle bır dusundum de benım de uzaklasmam lazım belkı de. herkesı sıktıgımı dusunmeye baslıyorum sankı dunyanın en sorunlu ınsanı benmısım gıbı olmaya basladım. ıs yerı sorunları, kılo verememek falan sankı herkese negatıf elektrık verıyorum bence. dıyetımı sporumu bozmayacagım ama psıkolojım bıraz olsun duzelınceye kadar sızlerı de huzursuz etmek ıstemıyorum sureklı sıkayet eden sızlanan bırı oldum resmen.

duyguyu yordum ıyıce, neslıyı de küstürdüm sanırım bılmıyorum gercı bırsey demedım ama kıyaslama yapmıs olmak bıle kırılmasına sebep olmus olabılır. kabuguma cekılmek dogru sanırım.

pomcum hoşgeldin canım ya bak bu tartı psikolojik olarak etkiliyo seni canım kafaya takıyorsun sürekli olmaz böyle ya yoğunlaşma lütfen hemen umudu kaybetmek üzülmek yok biz bu kiloları bir günder almadık ki hemen verelim sabır gerek vücudun kendini korumaya almış tatlım bende de sürekli bu şekilde oluyo tatlım normala dönersin canım bizler bunun için varız msn açamıyorum o yüzden özelden konuşmayı teklif edemedim mail olarak alabiliyorum bir tek elim den geldiğince yardım etmek isterim hep canım
psikiyatri ye git tatlım eminin yardım cı olaraktır ne olur olumlu düşünmeye olumlama yapmaya çalış beynini o şekilde komutla metobolizman zayıfsa da hızlı benim metobolizmam de mutsuzsan çok mutluyum de ruhen kendini yıpratmamış yönlendirmemiş olursun canım

evet 15 yılda aldım annemın dedıgı gıbı. ve 15 yıl caba sarfetmedım. aklım olsaymıs 80-90 kılo olarak evlenmezmısım bıle. oyle dıyor bana. haklı da aslında. gecmısın, hataların acısını cıkartıyorum sankı resmen. kendımı cok hırpalıyorum. ben boyle bırı degıldım.

pomo bak ablam falan demem çekerim o saçlarını ne demek huzursuz etmek falan valla beni de kırmış oluyorsun böyle heee hepimiz seni çok seviyor düzelinceye si falan yok tamam mı canımcımmmmmmmmmm

Son düzenleme:
kızlar merhaba

sanırım güne pomonun pisikolojik sendromları damgasını vurmuş...banada baya bi saydırmışş yukardan....

1-)gayet sakin karşılıyorum,olabilir sıkıntının dışa vurumu olabilir...

Ama sevgili pomo bence sakinleş sana tavsiyem 1 haftalığınada olsa rejime ara ver, ara ver diyosamm yiyeceklere saldır sınırsız ye demiyorum canının istediği şeyler varsa onları yee...

2-)kızlar allah aşkına hangimizin sorunları yokki daha sakin olalım daha profesyonelce yaklaşalım frofesyonel davranamıyorsak frofesyonelce yardım alalım olmazmı...
1 yıldır buna duygu ve erce arkadaşlarım ben ne kadar kötü günler geçirdim bir senedir hastane kapılarından gelmedik ailecek 38 gün hastanelerde süründüm ama ne oldu
ben kötüyüm diye kalpmi kırmak lazımdır....

lütfennnnnnnn....

deli kızz ....olurmu öyle şeyy bak seni toplaşır bi güzel döveriz ozaman aklın başına gelir herkes seni çok seviyor. hassas bir dönem geçiriyosun sakinleşşşşşşşşş

kontesçim berivan merhaba kızlar nasılsdınız
ben iyiyim bir o kadar da yorgun .kynvalidemi doktora götürdüm kemik taraması felan yapılcak koşturmaca oldu bugün valla lesli 5 mil kadar yürüdüm ve yoruldum hastane koridorlarında

şimdi kahvem elimde keyf yapıyorum