2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

serap diş işi zorr benimde dişcide yarım kalan tedavim var taşınmadan halledeyim bendee havalar biraz ısınmaya başlasınn
sen hala daha sıvımı tüketiyorsunn kg yansıdımı

günaydın kızlarrr hayırlı cumalarr herkezeee
dün erkenden yattımm şimdi çokiyiyimm çok şükür herne kadar iştahım kapalı olsada bi kahvaltı yapayım,pomo sanırım doktorda hayırlı haberlerle gelsin inşallahh bugün pek girememhava açık duruyor çıkıp dolaşayım olmazsa ama hava soğukmu bilmiyorum

biz zaten nesliyle kendimiz çaldık kendimiz oynadık Allah hayırlısını biliyodur mutlaka o yuzden hayırlısı dielim ama sen yine de benm düğünü bekleme duygu kuzeyle kardeşi arasında çok fazla yaş farkı olsun istemiyorsun sanırım deil mi

serap diş işi zorr benimde dişcide yarım kalan tedavim var taşınmadan halledeyim bendee havalar biraz ısınmaya başlasınn
sen hala daha sıvımı tüketiyorsunn kg yansıdımı
yansıdı canım üç günde 1 kilo 300 gram gitmiş spor falan yok... dün tavuklu pilav yedim çorba içtim...ağırlıklı olarak sıvı gıdalar iki gün dikkat et dedi...çekilen dişin yeri kapanmadı daha birde o var katı birşey yiyince o boşluğa kaçıyor ve canım acıyor...2 gün daha dikkat ederim ama sonra geçerim normal yemeye...

eehaklısınız 2 gündür midem bulanıyor tiskiniyorum diyince kim olsadüşünür,
cnm iyi diyorsun kalben istiyorumda hazır değilimbeyinen 2.cocuk demek şuan için manisa demek bakırköy demek tabi şuan için

çok geçmiş olsun tekrar, 1.300 gr umarım geri olmazsın

selamün aleyküm bacılarrrr ,hepimizin cuması mubarek olsun dualarımız kabul olsun

dünki menümde biraz kaçamaklarım oldu tabiii
sabah kalkınca aç karnına 5 kayısı bir bardak sıcak su

sabah
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tahin pekmez
şekersiz çay

arayok

öğle
bir ufak hamburger burger dekilerden değildi kafe de yedik değişikti tadı
bir bardak ayran

eve kurumeyva alırken ikramlardan yedik onuda ara öğün olarak yaptım
3 incir 1 erik 2 üzüm bir avuç karışık çerez içinde badem çamfıstık fındık fıstık vardı

bu yediklerimizden bir saat sonra eşim lahmacun diye tutturdu ben yemeyince bozulunca mecburen bende bir tane lahmacun yedim .o kadar şey teklif etti geri çevirince azcık kızdı ve bozuldu sonra başladı sen zayıfsın hasta olucan hiç bişe yemiyosun demeye

akşam
bir kase tarhana çorba
bir dilim ekmek

gece
şekersiz kahve
2 incir ,bir lokum yarım avuç karışık çerez

su 2 l,tre olmuştur
aktivite hem çarşıda gezdik hemde deniz kenarında gezdik
evde lesli yapmaya takatim kalmadı

umarım sen kendini hazır hissettiginde olur da ben de bir an önce evlenirim düğünüme dal giibi gelirsin

günaydın kızlar dün miğde ağrısı sabah miğde ağrısı olarak uyandım miğde ağrım bulantı olarak devam etti dr aradım ilaç miğdeme doksnıyo diye ilginç hiç bir hastamdan sikayet gelmedi falan filan dedi minik şuruplardan yazayım dedi ama devlet karşılamayabilir dedi canım sıkıldı ya

Duygucum, dkh akşam değil sabah içtiysen o yapmış olabilir bulantı, haklısın. Yoksa koruyuculuğu yüksek, ondan dedim ben de olabilir mi diye. Zamanı geldiğinde inşallah, incecik hamile kalırsın:) Dışarda hava süper, bugün benim işler olmasa atardım kendimi valla deniz kenarlarına:)) Soğuk değil yani, tam bahar havası. Ben de kahvemi aldım, bir yandan da forumda takılayım dedim.

çok geçmiş olsun canımm benm de çaydan bulndı midem de çubuk kraker yedim bikaç tane sende ye istersen bastırır belki

oy kuzum kuzeye kardeş bizede yiğenmi geliyor acaba

herkese iyi haftasonları arkadaşlar. Gece giriyorum kimse yok günün ortasında giriyorum yine kimse yok bendeki nasıl bi şans yaaa ((

bari sizlere kilo verme konusunda bazı küçük anektodlar yazayım. aslında bildiğiniz şeylerdir ama tekrar anımsamanızda fayda olacağını düşünüyorum.

Kilo verirken neye dikkat etmeliyiz???
Kilo vermekteki amacımız ruhen ve bedenen bizi mutlu edecek sonuçlara ulaşmaktır. Mutlu olmanın ilk aşaması pozitif düşünmektir. Sürekli kiloları dert edip, tamamen yemekten uzaklaşmak çoğu zaman da aç kalmak, yapılacak en büyük yanlıştır. Çeşitli diyetler, spor aktiviteleri ve benzeri zayıflama yöntemleri tek başına mucize sonuçlar yaratmaz. Kişinin ne istediğini bilmesi ve bu doğrultuda sağlıklı zayıflayabilmesi için bilinçli davranması çok önemlidir.

Yapılan araştırmalar televizyon karşısında yemek yemenin kilo aldırdığını belirtir. İlginin bir noktaya odaklanması ile aynı zamanda yemek yenildiğinde doyma hissi uyarılmadığından kilo alımı kolay olur. Yemek masasında yiyeceğiniz porsiyonları görmek, bu bilinçte olmak sizi aşırı kalori alımları karşısında frenleyecektir. Yani yemek yerken televizyona dalmayalım lütfen

Sağlıklı zayıflamada püf nokta sağlığı tehlikeye düşürecek derece kilo vermeden uzak durmaktır. Biliyoruz ki sağlıklı olmak için kilo veriyoruz. Aç durarak asla kilo veremeyiz aksine vücut yakacak kalori bulamadığından daha önce biriktirdiği yağları depolamaya başlar. Tehlikeli olan sadece yağların depolanması değildir, yağ oranı az olan zayıf kişilerde kasların erimesi söz konusudur. Bu sebeple günde öğün araları en fazla 3 saat olmalıdır. Az az ve sık zamanlarda atıştırmak önemlidir. Hem enerji yakımı hem de mide sağlığı açısından özen gösterilmesi gerekir. İki öğün arasında kaloriler daha rahat yakılır.

Bir başka husus ise sabahları aksatılan veya hiç yapılmayan kahvaltı alışkanlığıdır. Kendimizi iş yoğunluğuna kaptırıp çoğu zaman önemsemeyiz kahvaltıları. Oysa bütün gün enerjiye ihtiyaç duyarız ve bizi ayakta tutabilecek enerjiyi yaklaşık 12 saat boş kalmış bir mideden geçtiğini unuturuz. Uyandıktan sonra en fazla 1 saat içinde bir şeyler yemek metabolizmanın harekete geçmesi için şarttır. Karbonhidratlar kahvaltıda alınması gereken besin değerlerinin başında gelir. Protein ve vitaminler güne başlarken alınması tavsiye edilen diğer besin değerleridir. Sağlam bir kahvaltı güne enerji ile başlamanızı sağlar.

Kilo vermek için her zaman az yemek önerilir. Destek veren bir konu da sıvı tüketimidir. Hayat kaynağı olan su, mükemmel derecede sağlıklı besin kaynağımızdır. Suyun faydaları saymakla bitmez. En başta bize yaşam gücü verir, vücudumuza girdiği ilk andan itibaren bütün besinlerin, vitaminlerin ve minerallerin temel çözücüsüdür. Küçük parçalara ayırdığı besinlerin sindirilmesinde ve metabolik aşamanın sonlarında görev alır. Kilo vermede en iyi arkadaş olan su, gün boyunca ortalama 2,5 litre tüketilmelidir.

Dediğim gibi bunlar aslında hepimizin bildiği şeyler ama ara ara aklımıza sokalım ki yoldan sapmayalım ben olabildiğince bu tarz bilgilendirme yazıları koyacağım buraya arkadaşlar. Allah herkese istediği sağlığı ve formu verir inşallah. yeterki kendimizle barışık olmaya devam edelim.

evett evett oynayalımmmm ayy ben de sıkıldım yaa sabahtan beri bi iş yaptıgımda yok, giriyorum bakıyorum burda da kimse yokk

evet yaa bende sabahtan bi antrenmanım varda başkada yok. zaten benim işim olduğunda herkes burda shbet eder olur bende kaçırırım o ortamı ama ben burdayken kimseyi bulamam valla yarın öğleden sonra gidecem işe o yüzden yarın geç kalkarım.akşama izleyeceğim filmi seçiyorum şimdi

Çeşmi sıkıldın mı, gel çalıştırayım seni biraz:)) Emel güzel bilgiler paylaşmışsın, hepimiz biliyoruz ama unutmaya da meyilliyiz, o yüzden sıkça tekrarlamak faydalı oluyor:) Bu arada dün verdiğin hareketleri yaptım:) Zormuş be yaw:))
Bu arada bugünkü menümü yazayım, öğlen karışık oldu biraz ama porsiyon olarak çok değildi, ya da ben acıkmıştım anca yetti bilemiyorum.

Sabah:
- 2 dilim tahıllı ekmek arasına
- 1 tk salça
- 1 tk lor
- Yarım kk peynirle hazırladığım yağsız tost
- 2 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Ara:
- 1 fincan sade neskafe

Öğle:
- 1 tane orta boy karnıyarık
- 2 kaşık pilav
- 2 kaşık yoğurt
- 4 tane yaprak sarma
- 2 kaşık lahana salatası
- 2 kaşık roka salatası
(Tüm ısrarlara direnerek irmik helvasına hayır dedim:))