- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #6.781
Çeşmi sıkıldın mı, gel çalıştırayım seni biraz:)) Emel güzel bilgiler paylaşmışsın, hepimiz biliyoruz ama unutmaya da meyilliyiz, o yüzden sıkça tekrarlamak faydalı oluyor:) Bu arada dün verdiğin hareketleri yaptım:) Zormuş be yaw:))
Bu arada bugünkü menümü yazayım, öğlen karışık oldu biraz ama porsiyon olarak çok değildi, ya da ben acıkmıştım anca yetti bilemiyorum.
Sabah:
- 2 dilim tahıllı ekmek arasına
- 1 tk salça
- 1 tk lor
- Yarım kk peynirle hazırladığım yağsız tost
- 2 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Ara:
- 1 fincan sade neskafe
Öğle:
- 1 tane orta boy karnıyarık
- 2 kaşık pilav
- 2 kaşık yoğurt
- 4 tane yaprak sarma
- 2 kaşık lahana salatası
- 2 kaşık roka salatası
(Tüm ısrarlara direnerek irmik helvasına hayır dedim:))
emelcim çok güzel bilgiler vermişsin
Eğer seni zorladıysa o hareketler doğru yapıyorsun demektirçünkü doğru yapıldığında o hareketler gerçekten kişiye güçlük çıkartır ve kalça ile bacakta biraz ağrı yapabilir ama ağrının olmasıda o bölgelerin çalıştığını gösterir bence 2 ay boyunca düzenli yapmaya çalış gerçekten hissedeceksindir farkı. son iki hareket özellikle sırt ile ilgiliydi, seninde sırt bölgendeki yağlanma sorunun için koydum onları. inşallah işe yarar. İrmik helvasına nasıl hayır dedin bilmiyroum ama o konu için özel tebrik gönderiyorum sana ben bayılırım çünkü
evet yaa bende sabahtan bi antrenmanım varda başkada yok. zaten benim işim olduğunda herkes burda shbet eder olur bende kaçırırım o ortamı ama ben burdayken kimseyi bulamamvalla yarın öğleden sonra gidecem işe o yüzden yarın geç kalkarım.akşama izleyeceğim filmi seçiyorum şimdi
Çeşmi sıkıldın mı, gel çalıştırayım seni biraz:)) Emel güzel bilgiler paylaşmışsın, hepimiz biliyoruz ama unutmaya da meyilliyiz, o yüzden sıkça tekrarlamak faydalı oluyor:) Bu arada dün verdiğin hareketleri yaptım:) Zormuş be yaw:))
Bu arada bugünkü menümü yazayım, öğlen karışık oldu biraz ama porsiyon olarak çok değildi, ya da ben acıkmıştım anca yetti bilemiyorum.
Sabah:
- 2 dilim tahıllı ekmek arasına
- 1 tk salça
- 1 tk lor
- Yarım kk peynirle hazırladığım yağsız tost
- 2 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Ara:
- 1 fincan sade neskafe
Öğle:
- 1 tane orta boy karnıyarık
- 2 kaşık pilav
- 2 kaşık yoğurt
- 4 tane yaprak sarma
- 2 kaşık lahana salatası
- 2 kaşık roka salatası
(Tüm ısrarlara direnerek irmik helvasına hayır dedim:))
Ben de zorlansam da düzenli yapmayı düşünüyorum zaten. Sadece daha önce belimi incitmiştim bu tarz hareketler yaparken, o yüzden dikkatli yapıyorum. Favori hareketim sandalyeye adımla çıkıp, diğer bacağı geriye kaldırıp, geri adımla çömelmeyle tamamlanan hareket
işte kaçırdığımız noktalar bunlar: yani daha önce ortopedik bi sıkıntı yaşayıp yaşamadığınız! hele bel çok hassas bi nokta. Aman dikkat et Neslicim. Favori harketini bildimsüper bi koordinasyondur o
var mı şöyle güzel bi film tavsiye edecegin, ha bire dizi izliyorumm arada değişklk lazımm
çalıştır beni nesli çalıştırr, patron tatile gitti die saldım resmen, adaö dönünce soracak ne yaptın dieböyle yapacam ona
Ben pilates yapmayı denediğimde incitmiştim, ya da zaten zayıflık vardı da öyle ortaya çıktı bilmiyorum. Doktora gittiğimde kas zedelenmesi gibi bir şey demişti, tam hatırlamıyorum, ona da yüzme iyi geliyor aslında. Yani bel ve sırt kaslarını da güçlendirmek lazım ama incitmeden:)) Bahsettiğim hareketi anlayabilmek için 3 kere falan okudum:)) Aslında zor bir hareket ama ben yoga yaptığım için sanırım çok zorlanmadım, bacaklarımda ağrı oldu ama hareketin sonlarına doğru.
aslında çok film izlerdim fakat son bir ayda belki 3 tane izlemişimdir. Ne tür filmleri seversin bilmiyorum ama sana favorilerimi yazabilirim, izlemişte olabilirsin belki:
-yeşil yol
-forrest gump
-Koku: Bir Katilin Hikayesi
-Soğuk Dağ
Az önce irmik helvasına hayır dediğimi yazdım ama biraz önce bir tane elmalı kurabiye yedim. Neyse bugünün cıssı da bu oldu. Ben çıkıyorum şimdilik, akşam girerim yine, size iyi sohbetler kızlar.
tam bilmiyorum ama rutin kontroller birde hap kullanmak isityordu onugörüşcek bazı tahliller yapılmış regl olunca tekrar gitcekmişpomo doktara neden gitmişti duygu üşüttümü
herkese iyi haftasonları arkadaşlar. Gece giriyorum kimse yok günün ortasında giriyorum yine kimse yokbendeki nasıl bi şans yaaa ((
bari sizlere kilo verme konusunda bazı küçük anektodlar yazayım. aslında bildiğiniz şeylerdir ama tekrar anımsamanızda fayda olacağını düşünüyorum.
Kilo verirken neye dikkat etmeliyiz???
Kilo vermekteki amacımız ruhen ve bedenen bizi mutlu edecek sonuçlara ulaşmaktır. Mutlu olmanın ilk aşaması pozitif düşünmektir. Sürekli kiloları dert edip, tamamen yemekten uzaklaşmak çoğu zaman da aç kalmak, yapılacak en büyük yanlıştır. Çeşitli diyetler, spor aktiviteleri ve benzeri zayıflama yöntemleri tek başına mucize sonuçlar yaratmaz. Kişinin ne istediğini bilmesi ve bu doğrultuda sağlıklı zayıflayabilmesi için bilinçli davranması çok önemlidir.
Yapılan araştırmalar televizyon karşısında yemek yemenin kilo aldırdığını belirtir. İlginin bir noktaya odaklanması ile aynı zamanda yemek yenildiğinde doyma hissi uyarılmadığından kilo alımı kolay olur. Yemek masasında yiyeceğiniz porsiyonları görmek, bu bilinçte olmak sizi aşırı kalori alımları karşısında frenleyecektir. Yani yemek yerken televizyona dalmayalım lütfen
Sağlıklı zayıflamada püf nokta sağlığı tehlikeye düşürecek derece kilo vermeden uzak durmaktır. Biliyoruz ki sağlıklı olmak için kilo veriyoruz. Aç durarak asla kilo veremeyiz aksine vücut yakacak kalori bulamadığından daha önce biriktirdiği yağları depolamaya başlar. Tehlikeli olan sadece yağların depolanması değildir, yağ oranı az olan zayıf kişilerde kasların erimesi söz konusudur. Bu sebeple günde öğün araları en fazla 3 saat olmalıdır. Az az ve sık zamanlarda atıştırmak önemlidir. Hem enerji yakımı hem de mide sağlığı açısından özen gösterilmesi gerekir. İki öğün arasında kaloriler daha rahat yakılır.
Bir başka husus ise sabahları aksatılan veya hiç yapılmayan kahvaltı alışkanlığıdır. Kendimizi iş yoğunluğuna kaptırıp çoğu zaman önemsemeyiz kahvaltıları. Oysa bütün gün enerjiye ihtiyaç duyarız ve bizi ayakta tutabilecek enerjiyi yaklaşık 12 saat boş kalmış bir mideden geçtiğini unuturuz. Uyandıktan sonra en fazla 1 saat içinde bir şeyler yemek metabolizmanın harekete geçmesi için şarttır. Karbonhidratlar kahvaltıda alınması gereken besin değerlerinin başında gelir. Protein ve vitaminler güne başlarken alınması tavsiye edilen diğer besin değerleridir. Sağlam bir kahvaltı güne enerji ile başlamanızı sağlar.
Kilo vermek için her zaman az yemek önerilir. Destek veren bir konu da sıvı tüketimidir. Hayat kaynağı olan su, mükemmel derecede sağlıklı besin kaynağımızdır. Suyun faydaları saymakla bitmez. En başta bize yaşam gücü verir, vücudumuza girdiği ilk andan itibaren bütün besinlerin, vitaminlerin ve minerallerin temel çözücüsüdür. Küçük parçalara ayırdığı besinlerin sindirilmesinde ve metabolik aşamanın sonlarında görev alır. Kilo vermede en iyi arkadaş olan su, gün boyunca ortalama 2,5 litre tüketilmelidir.
Dediğim gibi bunlar aslında hepimizin bildiği şeyler ama ara ara aklımıza sokalım ki yoldan sapmayalımben olabildiğince bu tarz bilgilendirme yazıları koyacağım buraya arkadaşlar. Allah herkese istediği sağlığı ve formu verir inşallah. yeterki kendimizle barışık olmaya devam edelim.
neslicim ne güzel şeyler yemişsinnn sen insan izmirli arkadaşımla birlikde yiyeyim der çağırır bir telefonkadar uzağımsanaa
kızlar tam bi bahar havası var aşk havası var kocam gelsede bi sarılsam desem çokmu ayıpolur:))))
keyif yaptım bugün film izledim müzik dinledim bi şarkıyada takılıpkaldım paso dinliyorum..
neslicim ne güzel şeyler yemişsinnn sen insan izmirli arkadaşımla birlikde yiyeyim der çağırır bir telefonkadar uzağımsanaa
kızlar tam bi bahar havası var aşk havası var kocam gelsede bi sarılsam desem çokmu ayıpolur:))))
keyif yaptım bugün film izledim müzik dinledim bi şarkıyada takılıpkaldım paso dinliyorum..
Valla bana ayıp olur çünkü benimki akşam değil 5 ay sonra gelecek
şaka yapıyorum tabikiinsanın eşi ve çocuğuyla geçirdiği vakitten daha mutlu ne olabilirki bu arada takılıp kaldığın şu şarkıyı yazda bizde bi dinleyelim...
yerli şarkıları bilimyorum bi gökhan türkmen bi sıla dinlerimayıp olmaz kızzz biz yabancımıyızzsenn şarkı ne duygu ? ben de bu ara sürekli hande yener in hasta şarkısını dinliyorumm
ayıp olmaz kızzz biz yabancımıyızzsenn şarkı ne duygu ? ben de bu ara sürekli hande yener in hasta şarkısını dinliyorumm
yerli şarkıları bilimyorum bi gökhan türkmen bi sıla dinlerim
gökhan türkmen miiiiiiallahım o kadar kısa ve çirkin bir adam nasıl etkiliyor beni bu kadar anlamıyorum, annem korkuyo sonundao nun gibi birini bulacam diee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?