- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #6.821
Günaydın kızlaarr, haftasonuna son gün, bu ara nasıl geçiyor haftalar anlamıyorum valla. Güzel bir gün olsun hepimiz için. Ben haftasonu muhtemelen regl olacağım, şimdiden şişkinlik hissi başladı, inşallah iyi değerlendirebilirim bu sefer. Serapçım diş işi zor iş, 3 tane birden, Allah kolaylık versin, acil şifalar dilerim. Tatilde olman iyi olmuş.
Ben de tatil istiyoruuuummmm
Sana da günaydın canım güzel bir gün bizi bekliyordur inşallah...
yok şimdi iyiyim canım dün doktorum 3-4 gün ağrın olur dedi. dün kanal tedavisi yapıldı. geçici dolgu konuldu ama şükür şimdiye kadar ağrı falan olmadı...inşallah daha da olmaz...
eehaklısınız 2 gündür midem bulanıyor tiskiniyorum diyince kim olsadüşünür,
cnm iyi diyorsun kalben istiyorumda hazır değilimbeyinen 2.cocuk demek şuan için manisa demek bakırköy demek tabi şuan için
çok geçmiş olsun tekrar, 1.300 gr umarım geri olmazsın[/QU
ben sadece detoks donemınde degıl detoks dısında da az yedıgım gunlerden sonra verdıgım kıloyu gerı alıyorum umarım senın de oyle olmaz yanı normale gecınce serap.
ben de hamıle olmanı beklemedım ama kokuıya karsı asırı hassas olunca ılk akla gelen o oldu. sen hedef kılo ulasınca, kuzey bıraz daha buyuyunce ve en onemlısı eve yerlesınce bebek dusunursun bence. yanı bu sureclerden once hamıle kalırsan cok stres olursun gıbı gelıyor canım. ama tabıkı nasıpte varsa, ne denır kı.
günaydın kızlar dün miğde ağrısı sabah miğde ağrısı olarak uyandım miğde ağrım bulantı olarak devam ettidr aradım ilaç miğdeme doksnıyo diye ilginç hiç bir hastamdan sikayet gelmedi falan filan dedi minik şuruplardan yazayım dedi ama devlet karşılamayabilir dedi canım sıkıldı ya
selamün aleyküm bacılarrrr ,hepimizin cuması mubarek olsun dualarımız kabul olsun
dünki menümde biraz kaçamaklarım oldu tabiii
sabah kalkınca aç karnına 5 kayısı bir bardak sıcak su
sabah
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tahin pekmez
şekersiz çay
arayok
öğle
bir ufak hamburger burger dekilerden değildi kafe de yedik değişikti tadı
bir bardak ayran
eve kurumeyva alırken ikramlardan yedik onuda ara öğün olarak yaptım
3 incir 1 erik 2 üzüm bir avuç karışık çerez içinde badem çamfıstık fındık fıstık vardı
bu yediklerimizden bir saat sonra eşim lahmacun diye tutturdu ben yemeyince bozulunca mecburen bende bir tane lahmacun yedim .o kadar şey teklif etti geri çevirince azcık kızdı ve bozuldu sonra başladı sen zayıfsın hasta olucan hiç bişe yemiyosun demeye
akşam
bir kase tarhana çorba
bir dilim ekmek
gece
şekersiz kahve
2 incir ,bir lokum yarım avuç karışık çerez
su 2 l,tre olmuştur
aktivite hem çarşıda gezdik hemde deniz kenarında gezdik
evde lesli yapmaya takatim kalmadı
günaydın kızlarrr hayırlı cumalarr herkezeee
dün erkenden yattımm şimdi çokiyiyimm çok şükür herne kadar iştahım kapalı olsada bi kahvaltı yapayım,pomo sanırım doktorda hayırlı haberlerle gelsin inşallahh bugün pek girememhava açık duruyor çıkıp dolaşayım olmazsa ama hava soğukmu bilmiyorum
kilo almada ve vermede psikolojik faktör çok etkindir. diyet yapıp kilo verdiğini düşünen birisi tartıya çıktığında aksine aldığını görüyorsa veya tam tersi durumda kilo almak isteyen biri sürekli yer içer ama tartıya çıktığına verdiğini görürse kişinin mental yönden kendini bi test etmesi lazım. bunun teşhisi ancak diyetsiyenlerle psikologlar anlayabilir. çok gizli bi durumdur hiç kimse böyle bir durumunu olduğunu anlayamaz genelde. ben kurabiye tarifi aldım ve harika tepkiler aldım
Eğer seni zorladıysa o hareketler doğru yapıyorsun demektirçünkü doğru yapıldığında o hareketler gerçekten kişiye güçlük çıkartır ve kalça ile bacakta biraz ağrı yapabilir ama ağrının olmasıda o bölgelerin çalıştığını gösterir bence 2 ay boyunca düzenli yapmaya çalış gerçekten hissedeceksindir farkı. son iki hareket özellikle sırt ile ilgiliydi, seninde sırt bölgendeki yağlanma sorunun için koydum onları. inşallah işe yarar. İrmik helvasına nasıl hayır dedin bilmiyroum ama o konu için özel tebrik gönderiyorum sana ben bayılırım çünkü
Hepsini izledim, bence de güzel filmler. Esaretin Bedeli'ni izledin mi? O da çok çok iyi filmdir. Ben Tarantino filmlerini çok severim, tavsiye ederim. Soysuzlar Çetesi var son filmlerinden, bir de bu sene Oscar adayı olan "Django Unchained" var. Ayrıca Kore yapımı, (Pomocuğumun kulakları çınlasın) Ki-Duk Kim'in, "Boş Ev", "Fedakar Kız", "İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış ve İlkbahar" filmleri güzeldir. Gerçi Amerikan filmlerini seven biri bunları sever mi bilmem ama denemeğe değer:)) Film muhabbetine dalarsam çıkmam zor:)
Kız 180 hız ne bakayım, deli misin divane misinYok yok sana araba vermemek lazım, çok riskli. Ayrıca hız sınırı diye bir şey var, bilmem duydun mu
Bu arada yemekleri beğenmişsin, sen gel gülüm ben götürürüm seni bugün gittiğimiz yere. Sen bi bornova taraflarına gel, ben seni nerelere götürürüm
Kızlar geçmişi pek fazla okuyamadım pomo neredeki yok ya da denk gelmiyoruz mu acaba?
slm kızlar ben adet oldum birazz önce bu hafta garanti bende + lar çıkar yaaa:84::84:
bakalım ne olacak ağrım başladı
artık su torbası ve ben gene kanki olucaz 2 gün
geçmiş olsun sanaaaaaaa
devlet kan şurubu ise karşılıyo ama benim aldığımı karşılamıştı
herhalde her ilacı karşılamıyo :26:
teşekkür ederim erce. valla banada zor geliyor ama heyecanla dönmesini bekliyorum doğrusu
ii akşamlarrr yazıyım menümü
sabah :
1 buçuk dl ekmek,3 zeytin,bol baharatlı sahanda yumurta az yağlı,şekersiz çay
ara :bi portakal,5 fındık
öğle :6 kaşık körili tavuk yemeği,4 adet yaprak sarması,5 kaşık pilav,1 büyük bar. ayran bi tane ev baklavası
ara : şekersiz nescafe, 4 veya 5 tane tuzlu kraker
akşam :bi kase çorba,3 çatal salçalı makarna,3 kaşık tavuk yemeği, bol salata, bi bar.ayran
ara : şekersiz çay, 4 fındık
spor yapamadım adetim yüzünden halim hiç yok
2 lt su 2 bar. form çayı
Unuttugun bisey daha var pomocum hastane isin nasil gecti hayirli haberle donersin insallah. Birde insulin direnci icin hangi ilaci kullaniyorsun bana endokrin uzmani kilo vermemi soyledi bende zor verdigimi soyledim tahlillerin sonucunda matofin verdi. Bu ilac hakkinda bilgisi olan yada yakini kullanan var mi arkadaslar. Ben internetten arastirdim ama kafam karisti. Kullanmaya basladim bakalim sonucu nasil olacak.
herkese iyi haftasonları arkadaşlar. Gece giriyorum kimse yok günün ortasında giriyorum yine kimse yokbendeki nasıl bi şans yaaa ((
bari sizlere kilo verme konusunda bazı küçük anektodlar yazayım. aslında bildiğiniz şeylerdir ama tekrar anımsamanızda fayda olacağını düşünüyorum.
Kilo verirken neye dikkat etmeliyiz???
Kilo vermekteki amacımız ruhen ve bedenen bizi mutlu edecek sonuçlara ulaşmaktır. Mutlu olmanın ilk aşaması pozitif düşünmektir. Sürekli kiloları dert edip, tamamen yemekten uzaklaşmak çoğu zaman da aç kalmak, yapılacak en büyük yanlıştır. Çeşitli diyetler, spor aktiviteleri ve benzeri zayıflama yöntemleri tek başına mucize sonuçlar yaratmaz. Kişinin ne istediğini bilmesi ve bu doğrultuda sağlıklı zayıflayabilmesi için bilinçli davranması çok önemlidir.
Yapılan araştırmalar televizyon karşısında yemek yemenin kilo aldırdığını belirtir. İlginin bir noktaya odaklanması ile aynı zamanda yemek yenildiğinde doyma hissi uyarılmadığından kilo alımı kolay olur. Yemek masasında yiyeceğiniz porsiyonları görmek, bu bilinçte olmak sizi aşırı kalori alımları karşısında frenleyecektir. Yani yemek yerken televizyona dalmayalım lütfen
Sağlıklı zayıflamada püf nokta sağlığı tehlikeye düşürecek derece kilo vermeden uzak durmaktır. Biliyoruz ki sağlıklı olmak için kilo veriyoruz. Aç durarak asla kilo veremeyiz aksine vücut yakacak kalori bulamadığından daha önce biriktirdiği yağları depolamaya başlar. Tehlikeli olan sadece yağların depolanması değildir, yağ oranı az olan zayıf kişilerde kasların erimesi söz konusudur. Bu sebeple günde öğün araları en fazla 3 saat olmalıdır. Az az ve sık zamanlarda atıştırmak önemlidir. Hem enerji yakımı hem de mide sağlığı açısından özen gösterilmesi gerekir. İki öğün arasında kaloriler daha rahat yakılır.
Bir başka husus ise sabahları aksatılan veya hiç yapılmayan kahvaltı alışkanlığıdır. Kendimizi iş yoğunluğuna kaptırıp çoğu zaman önemsemeyiz kahvaltıları. Oysa bütün gün enerjiye ihtiyaç duyarız ve bizi ayakta tutabilecek enerjiyi yaklaşık 12 saat boş kalmış bir mideden geçtiğini unuturuz. Uyandıktan sonra en fazla 1 saat içinde bir şeyler yemek metabolizmanın harekete geçmesi için şarttır. Karbonhidratlar kahvaltıda alınması gereken besin değerlerinin başında gelir. Protein ve vitaminler güne başlarken alınması tavsiye edilen diğer besin değerleridir. Sağlam bir kahvaltı güne enerji ile başlamanızı sağlar.
Kilo vermek için her zaman az yemek önerilir. Destek veren bir konu da sıvı tüketimidir. Hayat kaynağı olan su, mükemmel derecede sağlıklı besin kaynağımızdır. Suyun faydaları saymakla bitmez. En başta bize yaşam gücü verir, vücudumuza girdiği ilk andan itibaren bütün besinlerin, vitaminlerin ve minerallerin temel çözücüsüdür. Küçük parçalara ayırdığı besinlerin sindirilmesinde ve metabolik aşamanın sonlarında görev alır. Kilo vermede en iyi arkadaş olan su, gün boyunca ortalama 2,5 litre tüketilmelidir.
Dediğim gibi bunlar aslında hepimizin bildiği şeyler ama ara ara aklımıza sokalım ki yoldan sapmayalımben olabildiğince bu tarz bilgilendirme yazıları koyacağım buraya arkadaşlar. Allah herkese istediği sağlığı ve formu verir inşallah. yeterki kendimizle barışık olmaya devam edelim.
gunaydın neslı
nasılsın canım
erkencısın bugun. cumartesı gunu ama bugun :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?