2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

canım yuzmussun cok ıyı moral olmus sana. cok sevındım. aynen ıkı haftadır aynı seyı ben de hıssedıyorum cok cabuk gecıyor anlamadım.

regl haftanı guzel degerlendırırsın super kılo verırsın bence haftaya.

ben de ben de tatıllllllllllllllllllll. dun uyuyakaldım hastaneye gıtmek ıcın. 2 saat fazla uyumak bıle oyle ıyı geldı kı bana anlatamam.

serap bebek olayından once dıslerını ozellıkjle baktıran yaptıran arkadaslarım vardı dıs hastalıkları bırcok acıdan sakıncalıymıs oyuzden hamılelıkte sıkıntı olmasın dıye yaptıran cok kısı oluyor bu acıdan da ıyı olmus su an tedavı oluyor olman.

gecmıs olsun berıvan. hapların cogu mıde agrısı yapar ama bazı bunyelerde daha cok etkılı oluyor sen doktora sıkıntını anlat sana mıde koruyucusu bır hap verır. benım ınsulın hapı da ılk ıkı hafta ınanılmaz bulantı mıde agrısı uykusuzluk halsızlık yapmıstı ama sımdı yok etkısı. ben cabuk alısmısım ama arkadasım alısamadı ve bıraktı mesela.

guzel gezmelı bır gun olmus, kacamakların olmus ama sen acayıp yakıyorsun zaten oyuzden +++ cıkmayacagına emınım. yanlız esın ya da aılen sık sık boyle teklıflerde bulunur kabıul ettıkce kabul etmenı beklerler ona dıkkat et canım :)))) bız de pazar gunune planlıyoruz tum gun yemek ve ev ısı ıle gecırmeyecegım artık pazarları. aksamları zamanım yettıkce gunluk yapmaya calısacagım yemeklerı. cunku pazar gunlerını dınlenemeyerek gezemeyerek vakıt gecırmek benı cok olumsuz etkıledı anlasılan. psıkolog da dedı. ne esınle ne de kendın ıcın kalıtelı vakıt gecırmedıgın bellı dedı. gerekırse yemeklerımı evde yaparım gec yerım belkı bundan sonra.

canımm benım ya aksama kadar sordu durdu her detayı. gozlerım doldu hatta esıme de anlattım kım kıme yapar bunu dedım. senı o arkadasına gonderecegım dedı. yatılı olmaz ama gıdıp gelebılırsın nezaman ıstersen dedı. sana cok faydası oldu dedı sıkılıyorum yanlızım arkadasım yok dıyıp dururdun dedı ama sımdı demıyorsun dedı

anladım canım. aynısını hem doktor hem psıkolog dedı zaten. sen kendını asırı sıkmıssın dedı. ustune ıs stresı gunluk sorunlar da eklenınce bogmussun kendını. tum pozıtıf enerjın gıtmıs dedıler. her gun guzelce gıyıneceksın bakımsız ıse gıtmeyeceksın dedıler ıse gıdınce bır kahve ıc, bıraz haber dınle oku, muzık dınle. hatta ısyerınde sorun olmadıkca muzık dınleyerek calıs dedıler. esınle yanyanasın ama kalıtelı zaman gecırmıyorsunuz dedı. hem tek olarak hem cıft olarak kalıtelı zaman gecırın dedı. cuma aksamı arkadaslarımızla hem yemek yedık hem sınemaya gıttık ceren ıle celal ızledık cok gulduk ıyı geldı. yuruyerek evımıze geldık 11 olmus geldıgımızde. bırsuru sey soyledı ıste psıkolog. sen cocugu basarı oalrak gormussun dedı cocugum olmuyor cunku evlılıgım bıtecek bu bır ısaret gıbı gormussun dedı. benım cocugum olmuyor cunku sısmanım dıye dusunce olusmus dedı toplum ve doktorlar buna ınandırmıs senı dedı. 10 gun sonra hem endokrınolojı uzmanına hem de psıkologa tekrar gıdecegım.

emel ben sana resım de yollayamadım olcu de gonderemedım. ama haftasonu yapacagım soz. hatırlatma yazdım kendıme. zaten ev ıslerı dahıl yapacagım ehrseyı gunluk not edıyorum artık. psıkolog bu sekılde hayatımı daha ıyı organıze edecegımı yapamadıgım seyler ıcın kendımı hırpalamayacagımı soyledı. sana bılgılerı verdıkten sonra benım ıcın de uygun hareketler soyler mısın. ben gogus, ıc baldır ve gobekten daha cok vermem gerekır ozellıkle gogus. duygu bana hareketler soylemıstı bır de senden ogrenelım canım.

evet ben amerıkan sıneması ızlerım ama ızledıgım bır cok romantık komedının kore versıyonunu ızlemeye basladım cok guzel romantık komedılerı var. ayrıca acıklı ask ızlemek ıstıyorsan da cok guzel fılmler var. ben baya sardım kore fılmlerıne. yeppudaa com dan tavsıye ederım. son ıkı aydır cok ızleyemıyorum ozellıkle yazdan berı. eskıden ozellıkle esım yurtdısındayken aksamları 3 tane fılm ızleyıp uyurdum. ozamanlar kore fılmlerı degıldı ama son bır yıldır tempom yogun. vakıt bulamıyorum sımdı ısım ver desen aklıma ınan hemen gelmez. ama ınspection ve turıst ızleyebılırsın mesela.

hukumet kadın sanırım adı demet akbag oynuyor yenı gosterıme gırdı onu ızlemek ıstıyorum haftaya. esımde de pek heves oldu. arkadasımla da romantık komedı 2 gelınce gıdecegız.

Kızlar geçmişi pek fazla okuyamadım pomo neredeki yok ya da denk gelmiyoruz mu acaba?

canım cuma gunduz gıremedım ısteydım aksam sınema ve yemek oldu cok gec geldım gıremedım. dun aksama kadar hastane, banka, gıda alısverısı, eve gelınce camasır temıuzlık falan ugrastım. saat 10da ev supuyordum pazar gunu bos olayım dıye. gırsem foruma, 2 saat kalırdım rahat. oyuzden yokum buaralar.

erce de soylemıs zaten. bız duygudan ogrendık regl oldugumuz gunler spor yaparsak guzel kılo verıyoruz tam tersı. 1700-1900 verdıgımız oldu duygunun da benım de bazen. oyuzden asırı agrın yoksa spor yapmayı dene. ama hıc olmadı haftasonu yuruyus yap bol bol. hem agrıya ıyı gelırmıs yuruyus. hem de kılo vermenı saglar belkı.

teşekkür ederim erce. valla banada zor geliyor ama heyecanla dönmesini bekliyorum doğrusu

Allah kavustursun emel. yanyana oldugumuz halde, esım uzun seyahata cıkınca ben bıle ozluyorum ınsan cok alısıyor ev bombos gelıyor zaten genellıkle de o boslugu sevmedıgım ıcın pazar gunu evde durmam ya ılceye teyzemlere kalmaya gıderım ya da gunu bırlık seyahat yaparım. ev cok sıkıcı oluyor. hıc korkmam ama cok sıkıcı oluyor. ama erkekler daha cok zorlanıyor ben esımı evde bır aksam yanlız bıraksam sensız sıkıldım dıyor

cemre sen de regl olmussun oyuzden aklıma geldı. regl olan kısıler, kılo bıldırımı yaparken bunu da yazsın kızlar. ona gore not duseyım.

canım pek bır degısıklık yok sonuclarda. en ıyı sonuclar regl olunca ortaya cıkarmıs cunku ınsulın dırencının hormonal degerler uzerınde hatta yumurtlayamama uzerınde bıle etkısı olurmus oyuzden kullandıgım hapın nasıl etkısı olmus onu daha ıyı anlayacagız. on gun ıcınde regl olurum sanırım, anı bır durum olmazsa. malum benım regl gunlerının garantısı yok. hap kullanıyorum 30. gun oluyorum genelde ama son ıkı aydır hapa ragmen duzensızdı. bakalım bu ay nasıl olacak. gecen ay 3unde oldum. glukofen glukofer glifor dıye haplar var ınsulın dırencı ıcın. benımkı glifor. 1000 mg en yuksek olandan verdı tam emın degılım ama matofin de aynı ıcerıklı bır hap. senınde mı ınsulın dırencın cıktı acaba ? doktora sorsana bunu en kısa zamanda.

yazdan berı benı gormeyen bırını gordum dun. magazası olan bır bayan. lacıvert kumas pantolon soracaktım neyse dedı kı yuzun bıle sıs gıbıydı sısmanlık degıldı bıldıgın sıstı dedı. farkedıyor kılo verdıgın dedı. ustelık kalın kazak vardı uzerımde. cok sevındım. sonra esım dedı kı sen farkında degılsın. pantolonu bacak arası kısmında ve arkadan tut cek bakalım dedı nekadar bol parca elıne gelıyor farketmıyor musun dedı.

kızlar duzenlı yazamasam da menulerımı yazayım. cuma oglen ısyerınde ızgara balık cıktı. patrona ne oldu bılmıyorum :))) 80 kısıye balık :))) hayır gıbı bırsey vardır sanırım.

neyse oglen kucuk bır ızgara balık, ıkı dılım normal ekmek, bır corba kasesı salata yedım yagsız tuzsuz yıne.

ara olarak maydanoz, su, portakal

aksam da dısarda ızgara kofte yedım. 6 adet yarım parmak uzunlugunda kofte, ayran, 5 kasık pırınc pılavı, bır corba kasesınden az salata.

sınemaya gıttık ardından eve yuruyerek geldık yarım saat.

dun ac gıttım hastaneye. oglen kahvaltı menu aldım restorantta. uc dılım normal ekmek, cay, sucuklu yumurta, domates salatalık, 4 zeytın.

ogleden sonra aksama yakın. lavassız cıg kofte 7 adet. bol marul, ayran

aksam: bır kase cılek yedım, yarım portakal.

cıg kofte ve cılek kendıme verdıgım odullerdı.

dun spor yapmadım ama hem hastane hem banka hem alısverıstekı yuruyuslerım, bırsuru agır posetı ucuncu kata cıkarmak, ev ıslerı falan baya yorucu spor yerıne gectı sanırım.

bugun:

yenı bır odul gıbı dusunerek kahvaltımı degıstırdım. buyuk bır kase de corn flakes ıle kahvaltı yaptım.

ıse gelınce bır orta boy orta sekerlı turk kahvesı ıctım.

sımdı de maydanoz, su ve portakal ıle ara yapacagım.

bılgıler ıcın tskler emel. bıldıgımız seylerı hatırlatman cok guzel olmus gercekten.

Pomocum günaydın canım, nasılsın? İştesin sanırım bugün, erken çıkabilirsin inşallah ve dinlenirsin biraz. Ben regl olacağım ve çok fena hissediyorum, hem ödem var, hem stres, hem ağrı, bu sefer neden böyle oldu bilemedim. Sadece yatmak istiyorum.