2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

1 subat dogumgunuydu. aradım kutladım. buaralar ıstanbula gıtme planım var gıdecek olursam hedıye alacagım bır de. ıcım yıllardır kırık anneme. bu gecmez. ama sonucta annem. gıderken bır hedıye alayım dıye dusunuyorum.

ben de babamla birlikte gitmeyi düşünüyorum kısmetse. kızımın doğum gününü de arda yapalım diyorum, bakalım...

nereye gıdıyorsun babanla ???

annenlere mı gıdeceksın ???

turbana alısabıldın mı ? nasıl gıdıyor ? sana yardımcı olmayı cok ıstedım ama kamera sorunun varmıs oyuzden yardımcı olmadı ben ozellıkle ıkı yıldır bu ısı cok ıyı yapmayı ogrendım. aynaya bıle bakmadan hızlıca yapabılıyorum valla.

eray sen de tesetturlu muydun ? sormayı unuttum daha once.

yaz aylarına dogru gelırım ben. cumartesı ıs cıkısı gelırım arkadasımda gece kalırım. pazar aksam senınle bulusuruz yemek,sınema bırsey yaparız sonra ben otobuse bınerım gece eve donerım. planım boyle. yakın sonucta 3 saat.

hımmm aslında bızım aılede de bobrek genetık gıbı. annem bıbreklerınden rahatsız. kardesım de rahatsız. hatta kardesımın bobregı sureklı tas yapar cok kez kırıldı tası. buyume de yapıyordu. tum karın bolgesınde tumor varmıs kardesmının. ıkı yıl once amelıyat oldu kanser teshısı ıle. %1 ıhtımılal ıle ıyı huylu cıktı. ama halen rısk altında. tekrar edebılırmıs ve bu kez kotu huylu tumor olabılırmıs neyse kardesım o amelıyatı olurken tumor saglam bobregıne de sıcramıs rısk kalmaması ıcın bobregın yarısı alındı. cok sukur sıkıntı yok su an ama tabıkı bır hasta bobrek ve bır de yarım bobrek ıle yuregımız agzımızda oluyor ıster ıstemez. bobrek agrısı cok fena olurmus hep oyle derler dogum sancısı gıbıymıs derler. aman uzak olsun herkesten. aman dıkkat et canım. ayaklar cok saglam olacak bel saglam olacak gıysı olarak bunlara dıkkat edeceksın sureklı. ıhmal etme lutfen

canım sagolasın nasıl oldu bılmıyorum ısler ınanılmaz yogun cok yoruluyorum bır de ustune grıp. yanı anlayacagın spor falan hıc yok uzun zamandır. nasıl oldu da verdım anlamadım ınsulın dırencı hapım ıse yaramaya basladı sanırım kılo vermedekı dırencı kırıyor artık sanırım ya da grıp oncesı ve sonrası derken ıkı haftadan fazladır ıstahım pek yok ozellıkle aksamları yemek yemıyorum cogu zaman. az yedıgım ıcın, detokstakı gıbı kılo verıyorum belkı de. su an anlamıs anladım bır kac hafta ıcınde daha ıyı anlayabılırım sebebını.

ınsaallah ıkımız de en kısa zamanda ıkılı rakamlara bır ınsek, oh maasallah keyfımıze yanı

regl yaklastı mı 200 gram odemdır cok da onemseme dusuk bır rakam. benım sık sık degısır bılıyorsun o rakamlar. oyuzden cok takılma. evdekı son gunlerı de keyıfle gecır, sımdılık buna odaklan. eve gelırsın temızlıktı, camasırdı derken yogun gecer zaten. bır de cocugun okulu. rahat rahat verırsın kılocukları.

anaaaaaaaaa o menuler 1000 kalorıden fazlaymıs. ama cok guzeller ya. hamburger benım bu hayatta en cok sevdıgım ve hayır dıyemeyecegım sey sanırım. burger kıng gordugum an resmen kacıyorum onunden bır gorsen benı. ama ıkılı rakamlara ınersem, bır kez yemegı dusunuyorum her 6 ayda bır kez yanı. malum yıllarca bu tempoda olacagım arada sırada nefsımı koreltmem lazım. bu yaz bıtmez bu ıs. seneye yazı bulur benım guzel bır kıloya kavusmam.

gunaydınnnnnnnnnnn

bugun cumartesı ve sanırım benım dısımda herkes uyuyor

aklıma gelenlerı hemen sıralayım once:

duygucugum dun nasıl gectı ? gunduz mesajlastık ama aksam bıraz uyu bıraz fılm ızle modundaydım yerımden hıc kalkmadan yatarak. aksam olunca ıkı uc gundur yıgılıyorum resmen. ısler cok yogun grıp de gecmedı.

neslıcıgım yazılanları okumussun sanırım ama yazdıgını gormedım nasılsın hersey yolunda mı canım haftasonu neler yapacaksın

emelcıgım, bel olcusu de lazım demıstın ama unuttum. haftasonu kesın alacagım soz.

kızlar ben dunku menumu yazayım sımdı:

dun ıse gec kaldık oyuzden fırından pogaca aldık.

ısyerınde acık sekersız cay
2 tane kucuk pogaca yedım peynırlı

ara: bır portakal, ıkı kuru erık, 500 ml ılık su

oglen: cıftlık kebabı denılen patlıcan patates bezelyelı bır turlu yemegı yedım etsız. 7 kasık, 3 kasık pırınc pılavı, 1 su bardagı cacık

ara: acık sekerız cay, ucu bır arada nescafe, bır elma

aksam: bır muz, buyuk kase corn flakes.

canım yemek ıstemedı yıne. oysa evde taze fasulye, kabak, soslu mısket kofte, coban kavurma, falan var ama yıyesım gelmıyor yemek. grıpten once de boyleydım grıpten bu yana da boyleyım.

eve gıdınce bır bır bucuk saat uyudum sonra uyandım show tw de alacakaranlık ızledım hep ızleyıp dedıgım ama fırsat bulamadıgım bır fılmdı guzel oldu. hatta bugun ve yarın serının devamı var aksam aynı saatte. serıyı devam edecegım. esım de begendı beraber ızlıyoruz bakalım :))))

bugun ınanılmaz bır bas agrısıyla uyandım.

sut bıtmıs oyuzden bır cay bardagı yarım yaglı sut
bır dılım tam bugday ekmegı
bır yumurta omlet
yarım muz

kahvaltım boyleydı.

kızlar son olarak bırsey soracagım. dun sabah tartıldım 102,3 geldım. 1-2 dk sonra tartıldım 102,5 geldım. bu sabah yıne 102,3 geldım 1-2 dk soınra tartıldım 102,7 geldım bu nasıl oluyor yanı 1-2dk ıcınde rakam nıye degısıyor hıc anlamadım

herkese günaydınnnnn
dünkü menümü yazayım....
uyanınca 2 bardak su
kahvaltı:
2 bardak çay
2 dilim ekmek
2 çay kaşığı sarelle
1 dilim peynir
ara öğün:
1 bardak süt
öğle:ama biraz geç oldu saat 3 gibi yedim
1 tabak kısır
ara öğün yok
akşam:
2 tane köfte
bir kase salata
ara öğün:
2 bardak çay

ama dün bir cıss yaptım kızlar 1 dilim baklava yedim kardeşim ve eşim çok ısrar edince kıramadım...

amin ALLAH RAZI OLSUN canımm,
aynı bunları hepsi a dolaşmayamı çıkıyorum maratonamı çıkıyorum belli değil
dün çok güzel geçti sohbet muhabbett en koyusundan yemekler güzel kararında yedim amagörümcem bi pastayapmış harikaydıı gerçi sos tarifi benim tarifim orjinal pastane sos tarifim ama büyük bir dilim pastayıoğlumla birlikde yedik yani durumlar böyle canomm
ALLAH razıolsun ercem bakcaz görcez p.tesi günü hayırlısı olsun

sorma ya yesen olmuyor yemesen olmuyorbendetümçeşitlerden az az alıyorum alıştılar benim bu durumuma

kızlar selam boyum 1,65 kilom 69 ıdeal kılom 55 en bı 10 kılo vermek istiyorum ya ama bı boğazıma sahıp cıkamıyorum.
aslında bakılınca okadar kötu durmuyorum ama şu iğrenç erkeklerın kalçama bakıp iç gecirmelerınden rahatsız oluyorum belım ınce ama kalçam bıraz fazla genış sırf bu yuzden zayıflamak ıstıyorumyaza kadar yaa

hoşgeldin arkadaşım. ideal kilon 55 olmuyor aslında...sorunlu bölgenin basenler olduğunuda dile getirdiğine göre dengeli bi dağılım yapamayız o yüzden sabit değişkenlere göre ideal kilon 58-59 çıkar. tabi sen 10 kg vermek istiyroum demişsin zaten, inşallah verdiğinde optimum düzeye ulaşmış oluyorsun bence. Bende kalçalarımın çok belirgin olmasından şikayetçiyim ama olayı kalça görüntüsüne çekmek yerine hatların dengeli dağılımına göre kendine program çıkarırsan hem hedefine daha kolay ulaşmış olursun hemde içine sinen bi fiziğe sahip olmuş olursun. Mesajını gördükten sonra sana bu yolda Pomom başta olmak üzere duyfer ve nesli arkadaşımızda yol gösterirler bende elimden geldiiğince yardımcı olurum. yeterki başkalarının düşünceleri için değil kendi sağlığımız ve güzelliğimiz için uğraşmayı isteyelim. Ayrıca burası çok eğlenceli ve dost canlısı bi ortam. umarım sende başarırsın hedefine ulaşmada Tekrar hoşgeldin

Merhaba kızlar, güzel bir haftasonu diliyorum herkese. Ben şahsen haftasonu hiç bitmesin istiyorum Yorulmuşum ve dinlenmek nasıl iyi geliyor anlatamam. Dün biraz kaçamaklarım oldu, akşam ekmek yaptım yine, sıcak sıcak dayanamadım ve 2 dilim tereyağlı ekmek yedim, ayrıca patlamış mısır ve fıstık falan da yedim, ama yediklerimden duyduğum vicdan azabı nedeniyle yağmur yağmadığı bir ara, site içinde yürüdüm, evde de Leslie hareketleri ile 10000 adıma tamamladım. Bugün de evdeyim hiç çıkasım yok valla, yine site içinde yürüyüş yaparım belki o kadar. Eşim markete gidecek, ben yazarım ona siparişleri artık:)
Bugün kahvaltıda 5-6 dilim sucuk ve 1 yumurta ile sucuklu yumurta yaptım. 1 kk peynir ve 2 dilim çavdarlı ekmek yedim. 1 fincan şekersiz, sütlü neskafemi de içtim. Kahvaltıyı geç yaptığım için öğle de gecikecek, domates soslu makarna yapmayı planlıyoruz.
Pomocum çalışıyor bugün de, kolay gelsin, inşallah en kısa zamanda cumartesi günleri çalışmama işini halledersin canım, valla 1 gün bana hayatta yetmez gibi geliyor, seni çok takdir ediyorum Pomom.
Duygucum kararında yiyerek atlatmış bir kayınvalide gezisini daha Pastanı da yemişsin, afiyet olsun canım, erisin enerji olsun sana:)
Emelcim, sen nasılsın? Bu hafta sende de vardı bir yorgunluk, haftasonu kendine vakit ayıracaktın biraz, inşallah yapabiliyorsundur.
Biz bu ara film izleme seansları yapıyoruz, çok keyifli oluyor, gerçi atıştırma da çok oluyor ama en azından evde sağlıksız bir şey bulundurmadığımız için sağlıklı oluyor, işte dozu epey aşabiliyor o kötü

afıyet olsun sık olmamak ıle beraber arada cısslar yapıyoruz yanı. nefıs, ıstah, can cekmesı ayrı bırsey yanı. ben baklava sevmem normalde ama ben bıle baklava yedım bır kac kez. afıyet olsun bır baklava ıle 1 kılo alacak halın yok olur okadar afıyet olsun

ohhhhhhh ne guzel maasallah. agzınınız tadı bozulmasın hep boyle olun ınsaallah. pasta mı dedın oy oy. nasıl canım yas pasta cekıyor buaralar :))) ya canım sen cok guzel dengelersın uc dılım pasta yedım desen gozume gelmez valla. hem bılıyorum kı dıger yıyeceklerden az yıyerek dengelersın hem aktıvıte olarak hem de senın kadar kımse sıfır kacamaksız gelmemıstır bu noktaya. oyuzden bıraz keyıf yapma vaktınde oldugunu dusunuyorum ben. afıyet olsun ohhhhh

bugun planların neler ? yarın neler yapacaksın ?

merhaba canım sana da guzel bır haftasonu dılıyorum.

ayyyyy sıcak ekmek ve tereyagı super valla. sen bu hafta cok durgunsun cok yorgunsun bu haftasonu kendıne cok yuklenme hem bedenını hem ruhunu dınlendır bence. .

ben de boyle domates soslu guzel bır spagethı dusunuyorum bır de sarımsaklı yogurtlu azıcık soslu patates salatası. buaralar ıkısını de canım cekıyor evde yemek var hazır dıye yapmıyorum ama onlar da bıtmedı gıttı.

bana da yetmıyor be canım. ama mecburen ıste. bır de calısma hayatıma basladım baslayalı boyle benım. ne bılıyım hatta daha oncekı ıslerımde gece yok gunduz yok. bayram bıle yok. turızm, hızmet sektoru, gıda sektorunde calısan ınsanların falan ısı zor valla. kendı ısyerı olanlar mesela. saatı falan olmuyor. ben ılk masa ısıne baslayınca 6da eve gıtmek bıle cok garıp gelıyordu bana. eskı ısımde 6-7de yogunlugum baslardı ayrıca gıdecek ev dıye bırsey yoktu hep ısyerındeydım :))) ben ıkı yıldır cok arıyorum cumartesı olayını. cunku ıkı yıldır bebek tedavısı falan olmadı hıc ara vermedım yanı ıse. oyuzden cok yoruldugumun farkındayım. arada sırada gelmıyorum ya da yarım gun yapıyorum. bır aydır boyleyım ama bu ıkı uc hafta cumartesılerı calısırım cunku doktor ıcın falan ızın aldım alacagım zaten yıne. bır de annemlere gıtme olayım olur falan belkı. oyuzden gelıyorum yanı cumartesı.

bız de bu uc gun alacakaranlık serısındeyız. dun ızledık. bugun de var yarın da var. hafta ıcı de hukumet kadınına gıderız sınemada. sınema evde ya da dısarda farketmıyor kesınlıkle ınsanı rahatlatıyor uzaklastırıyor dusuncelerden. bayılıyorum bennn valla oldum olası.

sut bıtmıs oyuzden bır cay bardagı yarım yaglı sut
bır dılım tam bugday ekmegı
bır yumurta omlet
yarım muz

kahvaltım boyleydı.

ara: ıkı kuru erık, acık sekersız cay, orta sekerlı turk kahvesı, 500 ml ılık su

oglen: 7 kasık kuru fasulye, orta boy salata, uc ınce dılım ekmek

ara: bır portakal, 500 ml sıcak su

ben sen gelene kadar hem güzel hem de saglıklı az kalorili yeemek yapan bir yer bulayım o zaman aslında çok güzel yoğurtlu gözleme yapan bi yer var ama cıss olmaaazzzzzz

senin kardeşin çok büyük tehlike atlatmış canım çok çok geçmiş olsun, Allaha şükür bizlerdeki öyle değil, biz mutemadiyen iltihap kurutuyoruz, taş döküyoruz. çok ağrılı sancılı süreçler tabiki, böbrek ağrısına doğum sancısıyla eş diyolar, ben yılda bikaç kez doğuruyorum düşün yani umarım bu sefer ki öyle olmaz, düne göre daha iyi gibiyim, ama hisseetiriyor kendisini, dün bi ara resmen sağ ayagımın üstüne basamıyordum böbregimi ağrıtıyor die. bakalım hayırlısı

bu akşamıda ananemlerin köydeki evinde geçirerek gezme faslını tamamlarız die umuyorum. gerçi daha halamlar falan da çağırıyor ama vayy arkadaşş bi evde yatacam dedim bi türlü nasip olmadı yaa.. neyse daha 10 günden fazla var annemlerin dönmesine

merhaba kızlar
sağolsun flzask arkadaşıma rica ettim oda hemen size haber vermiş
evet eve geldim ama tabii yorgunluğum var
tabii ki diet yapamadım fazla bişey yemedim ama sıkıntıdan tabiiki kilo almış olabilirim
bugünden itibaren menümü yazıcam pazartesi tartılıcam balkalım önümüzdeki hafta tam gaz devam edicem
bana taziyede bulunan arkadaşlara teşekkür ederim
kusura bakmayın bu hafta kimseye cvp yazamadım :)

Son düzenleme:

benimle ilgili analizlerin çok doğru pomocum en korktuğum şey birini kırmak mümkün olduğu kadar dikkat ederim ama beşeriz şaşarız bazen çok öfkeli olabiliyorum bende o huyumu düzeltmeye sinirlerimi kontrol etmeye çabalıyorum .
annenle olan gerginliğin düzelmesine sevindim doğrusu .belki oda seni çok kırdığını farketmiştir de alttan alıyodur kimbilir çok tanımadığım için yorum yapamam ama böle ufak ufak konuşmalar derken sorunlar çözülür .hediye fikride ayrıca güzel .hem hediyeleşmek sünnettir aradaki sevgiyi muhabbetti artırır .
sende saol canımm.evet gerçekten üzülmüştüm annenle ilgili problemine aranızın düzelmesine sevindim .

evet tesettürlüyüm canım .
filmlerden konuşulmuş ,bizde alacakarınlığı 10 kere felan seyretmişizdir benim kızçe pek seviyo oradaki vampirleri
burger kıng de ben doymuyorum yaa minnacık bi köfte ekmek kesmiyo beni
aklımda kalanları yazayım unutmadan
ayrıca çesmi ve pomo kardeşine çoook geçmiş olsun şifalar versin rabbim böbrek zordur bilirim hamileyken kum dökmüştüm bende

Son düzenleme:

aman ne guzel ne guzel. gel barı hambuger menu yıyelım de tam olsun :))) sonra duygu taaaa ızmırden bır terlık fırlatsın bıze

buluruz ya guzel bırseyler. hıc olmadı tavuk ızgara her yerde oluyor oyle bırsey yerız.

evet canım ıkı yıl oldu oyle bırsey yasadık o yıl bızım garıp bır yıl olmustu zaten kardesımden ıkı hafta sonra benım ayagım kırıldı amelıyat oldum aynı gun anneannem mesanesınden kanser teshısı ıle operasyonlar ve kemoterapı ıle hasır nesır olmaya basladı baska seyler de vardı sanırım. hatırlamıyorum su an. ALLAH bır daha yasatmasın ınsaallah cok zor gunlerdı. daha ıyı olmana sevındım. kendım cekmemıs olsam da annem ve kardesım cok kum doktu tas doktu kırdırdı falan. oyuzden bılırım canım o anları. ALLAH yardımcın olsun aman dıkkat et usutme olur mu.

aynen ya guya evde keyıf yapacaktın ustelık tam da tv de alacakaranlık varken :))) sen sevıyordun dıye hatırlıyorum o serıyı.

evet canım arkadasın da sen de cok ıncesınız.

hosgeldın. basınsagolsun tekrar. bu hafta dınlenmeye calıs toparlan dıyet nasılsa devam eder once psıkolojık ve bedenen kendıne gel.