2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Pomocum sozlerin beni cok etkiledi. Agzina saglik hediye ve ona uygun bi soz allah mutlulugunuzu sevginizi arttirsin canim tum arkadaslarima da ayni dilegi diliyorum.

Merhaba kızlar, nasılsınız? Bugün Ankara'daki son gecem:) Düşündüğümden çok daha yoğun geçiyor toplantı, o yüzden giremedim doğru dürüst foruma. Bir de telefonum bozuldu dün gece, hep öyle olur zaten en gerekli olacağı durumda gider böyle şeyler. Bugün arkadaşın telefonundan arayıp haber verdim eşime Dün akşamki oyun da bugünkü oyun da çok güzeldi. Yalnız çok yorgun hissediyorum, çok şükür yarın son gün:) Ankara'nın en güzel şeyi İzmir'e geri dönüş
Geçmişe bakamadım, sevgililer gününüz güzel geçmiştir umarım, hepinize iyi geceler, tatlı rüyalar...

selam pomocum nasılsın

beni yanlış anlamazsan menüne yorum yapayım

bir günde 9,5 dilim ekmek yemişin biraz çok değil mi
20 leblebi =1 dilim ekmek
2,5 kepçe çorba = 2,5 dilim ekmek

merhaba krzantem

nasılsın epeydır gorusmedık. hayat ve dıyet nasıl gıdıyor ?

yanlıs anlamam. benım dıyetımde 7 dılım ekmek var ınsulın dırencıne gore dıyet verdı doktor. oyuzden sakınca gormedım. ama tabıkı dısarda bakınca fazla gelebılır. uyarın ıcın tsk ederım.

Kız çeşmi kim geliyor bugünn bil bakalımm gardaşım geliyor akşam 10 da gelcek,yarın toplantısı varmış bir gece bende yatcakkk bendende pasta istedi hıyarto onla uğraştımm,varmı bir notun

canım gozunaydın aman ne guzel haber. ben de kardeslerımı ozledım ya. cok goresım geldı bak sen dıyınce.

haklısın canım. ama malum oyle zırt pırt ızın alınmıyor. ısyerınde en cok ızın alan kısı benım. bebek olayını bıldıklerı ıcın, kontrollerım tahlıllerım var dedıkce ızın alabılıyorum. 3-4 ayda bır aıleme gıderken de alıyorum. yanı ortalamaya bakacak olursak her ay, suprız bır durum dısında 2-3 gun kesın ızın alıyorum cok da goze batmak ıstemıyor ınsan halıyle.

bu hafta hastalık olarak baya ıyıyım ama enerjımı toplayamadım. aksam 9da yıgılıyorum resmen. sabah da zor kalkıyorum enerjım dustu sanırım grıpten dolayı. oysakı spor yapmak ıcın bu hafta cok heveslıydım.

hımmmm anladım canım. ozaman sen safra kesenı yormayacak sekılde doktor kontrolunde bır dıyet yap. aynı sekılde sporu da danısarak yap. agır hareketler yerıne yuruyus yaparsın artık mecburen.

Pomocum sozlerin beni cok etkiledi. Agzina saglik hediye ve ona uygun bi soz allah mutlulugunuzu sevginizi arttirsin canim tum arkadaslarima da ayni dilegi diliyorum.

bırara yazdıgım sıırlerden de alıntı yaparım. sıır yazıyorum bazen.

amın canım cumlemızın huzuru mutlulugu eksık olmasın ALLAH razı olsun agzından bal damlamıs

ben de senı merak ettım canım. dun mesaj attım senden cevap gelmedı demek telefonun bozuldu hay aksı sey tam da zamanı yanı. neysekı esıne ulasabılmıssın arkadasından eve varınca forumdan haber verır mısın bıze canım sag salım dondugune daır. telefonun bozukmus madem.

donus bugun demek

guzel vakıt gecırmene cok sevındım. haftasonu da bolca dınlenırsın ıns. opuyorum senı.

gunaydınnnnn kızlarrrrr

herkese hayırlı cumalar.

ıs yogunlugu, aksam erken uyuma derken buaralar cok aktıf olamıyorum.

dun ıs cıkısı alelacele esımle yemek yedık ve kostur kostur sınemaye yetıstık. hukumet kadınını ızledık cok begendım esım de cok begendı uzun zamandır ızledıgım en ıyı turk fılmıydı dıyebılırım. bugun aksama da kuzenım gelecek sanırım. bu aksam ya da yarın aksam onunla da romantık komedı 2 ızlerız belkı. menume gelecek olursak;

dun:
ıkı dılım tam bugday ekmek arası sandevız yaptım domates, maydanoz ve hellım poeynırı koydum ıcıne.
5-6 adet roka
bır bardak yarım yaglı sut

ıse gelınce acık sekersız cay, 500 ml ılık su.

ogle yemegınden once 500 ml ılık su.

oglen: bır bucuk kepce ezogelın corbası, 5 kasık pılav, bır tavuk baget fırında.

ara:ıkı kuru erık, 5-6 adet yaban mersını, ucu bırarada nescafe, 500 ml ılık su.

aksam: bır porsıyon pılav ustu et doner. pılav 4-5 kasık gelır. yanında bıraz yesıllık salata tarzı. ayran.

ara: bır kutu pop corn esımle beraber yedım.

eve gıdınce 500 ml su.

Yağ Yakıcı Safran Çayı, Safran çayı yağ yakıcı .. Safran çayı nasıl yapılır?
19 farklı bitkinin karışımı ile elde edilen safran çayı bünyesinde hiçbir tatlandırıcı veya şekerli madde içermez.
Yüksek oranda yağ yakıcı özelliğe sahip olan safran çayı, zayıflama konusunda son derece faydalı bir zayıflama çayıdır…
Yağ yakıcı safran çayı sayesinde bölgesel kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.
Safran çayı bedendeki fazla yağın yakılmasına fayda sağladığı için verdirdiği kilo kalıcıdır. Zira su kaybı ile birden çok fazla kilo verip de sonradan daha fazla kilo alan insanların duymuşsunuzdur. Safran zayıflama çayı bedeninizdeki su yerine fazla yağdan kaybettirdiği için sonradan tekrar kilo almanız pek söz konusu olmaz.
Safran çayı sindirim sisteminizi çalıştırır ve mide şişkinliği, bağırsak gazlarının verdiği sancı ve şişkinlikler gibi sorunlar yaşamanızı engeller.
Safran çayının düzenli olarak 2 ay kullanılmasını öneriyorlar. İlk 15 gün bittikten sonra faydalarını örmeye başlayacağınızı ancak bağırsakları olduğundan fazla çalıştırabileceğini bu yüzden bol su içmenizi öneriyorlar.
Safran çayının içeriğinde bulunan bitkilere değinecek olursak: funda- biberye- altınotu- adaçayı- mısır püskülü – kirazçöpü- sinameki- defneyaprağı- ısırgan yaprağı – mate çayı – yeşil çay – rezene – nane – narçiçeği- bamya çiçeği- civanperçemi- kuşburnu – papatya- ardıç tohumundan oluşuyor.
Safran çayını hazırlamak isterseniz, poşet halinde satılan paketlerden alarak günde 3 defa tok veya aç karnınıza birer poşet demleyerek içebilirsiniz. Eğer toz halinde adı iseniz safran çayınızı yine günde 3 defa bir çay kaşığı safranı bir bardak sıcak suya atarak 10 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz.

Hiç aç kalmadan, hatta kendinizi gün boyu küçük bir kuzu yemiş gibi hissederek kilo vermek istersiniz öyle değil mi? O halde dünyada popüleritesi giderek artan, ilaçsız, üstelik hiçbir yan etkisi olmayan alternatif zayıflama yöntemleriyle tanışmanın tam sırası!

Yaz kapıya dayandı ama siz hala istediğiniz kiloya inemediniz öyle değil mi? Kabul edin, şimdiye dek boğuştuğunuz ölümcül diyetler bile bu kadar kısa bir sürede sizi eski kilonuza kavuşturmaya yetmeyecek. Yani önünüzde iki seçenek var: Ya tatili unutup evinizin sote ama güneş alan bir yerinde güneşlen- meyi tercih edeceksiniz, ya da sıkı ama etkili bir diyet programı uygulayacaksınız. Tamam kabul, ikisi de kulağa hiç ama hiç hoş gelmiyor. Hele diyet deyince tüyleriniz diken diken oluyor. Neyse, allahtan “alternatif tıp” çılar bizler gibi hem yiyip hem de zayıflamak isteyenleri de düşünmüş de birkaç zayıflama metodu geliştirip, biz kadınların bu elzem sorununu kökünden halletmeyi başarmış. İşte bu yöntemlerden bazıları:

Akupunktur

Bilinen en eski tedavi yöntemlerinden olan akupunktur Çin’de tam 5000 yıldır uygulanmasına rağmen zayıflama yöntemi olarak benimsenmesi 20yy.rastlıyor. Ülkemizde bu yöntemle kilo verdiren birçok hekim var. Bunlardan biri de 1994 yılından bu yana Kudekas isimli akupunktur yöntemini uygulayan iç hastalıkları uzmanı Dr. Gürkan Kubilay. İnsanların kilo almalarının en büyük nedenini aldıkları kaloriyle harcadıkları kalori arasında denge kuramamasına bağlayan Kubilay, “Eğer ortalama bir yeme düzeni yoksa, arada sırada yapılan katı rejimlerin kişiyi kandırmaktan öteye gidemediğini, bir süre sonra da metebolizma iyice yavaşladığından az yense bile kilo verilemiyeceğini söylüyor ve ekliyor: “Biz sistemimizle sadece kilo verdirmeyi değil, aynı zamanda doğru beslenme alışkanlığının sağlanmasını amaçlıyoruz.”

Nasıl uygulanıyor?

Akupunturun kilo kaybetmedeki en önemli amacı kendi başına yapıldığında zor olan bir şeyi kolay hale getirmek. İşte bu aşamada stres, halsizlik, yorgunluk gibi rejimin getirdiği zorluklar ortadan kalkıyor. Böylece vücutta açlığa kolayca tahammül etme sistemi kuruluyor. Bu etki de mide noktası olarak bilinen kulağa takılan manyetik iğnelerle sağlanıyor. Bu iğneler sayesinde zaman zaman açlık duyulsa da çok az yenerek açlık hissi tamamen bastırılabiliyor.

Ayuveda

Son yılların gözde zayıflama yöntemlerinden biri de Ayuveda. 5000 yıllık doğal sağlık sistemi Ayuveda’nın temel tedavisi olan Panca-Karma yöntemi ise damak tadından ödün vermek istemeyenlerin imdadına yetişiyor.

Nasıl uygulanıyor?

Panca-Karma sisteminin uygulanışı diğer alternatif zayıflama yöntemlerine göre biraz daha mistik. Yağla yapılan masajlar, buhar banyoları ve bitkisel terapiler tedavinin ana başılıklarını oluşturuyor.

Hastalar tedaviye önce beş gün kadar evde kendilerini hazırlayarak başlıyorlar. Daha sonraysa iki haftalık özel kür uygulanıyor. Günde üç saat yapılan buhar tedavileri, özel yağlarla yapılan masaj, vücuda uygulanan yağ akımları gibi tekniklerle toksinler, sindirim kanallarında toplanıyor ve dışarı atılıyor. Bu teknikler aynı zamanda kişinin vücut tipine uygun diyetlerle de destekleniyor. Her öğünde en fazla iki avuç yemeğin verildiği diyetler Ayuverda’nın üç beden tipi olan Kapha, Vata ve Pitta’ya göre düzenleniyor.

Buna göre Kapha beden tipine sahip olanlar, şişmanlığa en eğilimli grup kabul edilirken Vatta tipi mensupları ince yapılı olmalarıyla tanınıyor. Pitta tipi ise balık etli ve açlığa tahammülü zayıf kişiler olarak biliniyor.

Hipnoz

“Bu da nereden çıktı” demeyin. Eski çağlardan bu yana en etkili tedavi yöntemlerinden biri olan hipnoz, son yıllarda fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için de kullanılıyor. Zira uzmanlar zayıflamanın da kilo almanın da beyinde başlayıp beyinde bittiği görüşündeler. Yani onlara göre asıl doyması gereken yerimiz midemiz değil beynimiz!

Nasıl uygulanıyor?

Bir kişinin hipnozla kilo kaybetmesinin en önemli şartı, zayıflamayı gerçekten istemesi ve hipnoza tepki vermesi. Aksi takdirde bu yöntem başarılı olamıyor. Bu gerçekleşktikten sonra verilmek istenen kiloya bağlı olarak tedavinin süresi belirlenerek seanslara başlanıyor.

Hasta seans süresince üç aşamadan geçiyor. İlk bölüm “gevşeme”, ikincisi “telkin” ve üçüncüsü ise “bilinçaltının etkilenmesi”. Tedavinin özü işte bu üçüncü aşamada gizli. Bilinçaltı etkilenerek organizmanın kilo almaya neden olan besinlere tepki vermesi sağlanıyor. Örneğin seans sonrasında çikolata gibi yüksek kalorili yiyecekler yenildiğinde mide bulantısı başlıyor ve doğal olarak hasta bu yiyecekleri yiyemiyor.

Tedavi verilmek istenen kiloya ve metobolizmasına bağlı olarak 2-5 ay arasında değişiyor.

günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar olsun hepimize
aslında bugün size veda etmek için açmıştım neti .diyeti bıraktığımı yazacaktım ama geçmişi okuyunca sanki bi güç geldi bana .berivan arkadaşa yazdıklarınız kuvvet oldu banada .şu son hafta moralim hiç iyi değil .neti açmka hatta evişi yemek hiçbişi yapasım yok .canım çok sıkkın .biliyorum geçicek ama yinede toparlamak güç oldu bu sefer .sizlerinde modunu düşürmek istemiyorum sabah sabah ama burayı okumak iyi geldi bana .ben bi süre diyete ara veriyorum menü yazamıcam ama toparlanınca tekrar burada olmak isterim .pomocum çizelgedeki durumumu sen ayarlarsın canım istersen çıkarabilirsin .şu süreci atlatmam lazım .sonrası nolur bilemem .
bu arada serap arkadaş hamileymiş çoooook sevindim Rabbim kucağınada nasip etsin inşallah
herkesi öperim Allaha emanet olun ara ara yazarım yine

hava soguk, cok kapalı, hatta sabahtan berı cok yagmurlu ve cok ruzgarlı. kar sogugu var kesın arkasından kar gelecek. hıc calısasım yok bugun. evde battanıye altında romantık fılm ızleyesım var dunyaya kendımı kapatıp. perdeyı bıle kapatıp.

herkese hayırlı cumalarrrrrrr
umarım bu hafta bana ve sizlere bol kilo kaybı verir sağlıklı olarak tabii

erececimm sende anlatsan keşke derdini belki sana da yardımcı olabilirdik

Iron & Wine - Flightless Bird (with lyrics) - YouTube

cesmı, edward ve bellanın muzıgı bak.bayıldım bu sarkıya. fılmı ızledıgımden berı sureklı bu sarkıyı dınlıyorum.

hemennn dinliyoruummmmm

bu arada herkeslere günaydınnnn, hayırlı cumalarrrr

erececimm sende anlatsan keşke derdini belki sana da yardımcı olabilirdik

Hemennn dinliyoruummmmm

Bu arada herkeslere günaydınnnn, hayırlı cumalarrrr

dıger sarkıları da var ben de canım. Golf falan oynarken vs. Tum sarkılar. :) ama bayıldım bu sarkıya. Tam benım tarzım. Gozlerımı kapatıp, saatlerce dans edebılecegım bır sarkı. Yagmur yagarken, elımde bır cıkolata camdan dısarı bakarken dınleyebılecegım, uzun bos yollarda yagmur yagarken arabada dınleyecegım bır sarkı, uzun bır otobus yolculugu kımı zaman gunduz kımı zaman geceye varılan, cam kenarında gıdılen yolculuk ve kulaklarımda bu sarkı.

Bugun pek romantık takılıyorum anlasılan...... Ben cok garıbımdır zaten. Sankı hep asık olmayı bekleyen, hatta sankı asık boyle lıselı bır kız oluyorum bazen.