2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

canımmm aslında içimde biriktirdiğim bazı şeyler vede geçen günki eşimle tartırma tuz biber oldu .ben öfkeliysem yada üzgünsem kabuğuma çekilirim biraz kendimi dinler rahatlatır sonra hayata kaldığım yerden devaöm ederim .sanırım şu aralar öle bi molaya ihtiyacım var .bu süreçte diyete ve bu topiğe yazamayacağım için ayrılmak istedim ama çokkk teşekkür ederim yazılarınız inanılmaz iyi geldi .
konu bebek değil pomocum .ben artık çok üzülmüyorum o konuda geçen sene kızım zehirlenince anldımki elimdekinin kıymetini bilmeliyim .rabbim çok şükür kızımı bağışladı ya ben sadece bebek için dua edip hayırlısını istiyorum artık haa üzülüyomuyum bazen evet ama hemen toparlanıyorum sonra
kısadan anlatayım sizide merakta bırakmak istemiyorum
eşim geçen sene ramazanda işinden istifa etti .böle resmi kurum gibi değil .arkadaşıyla çok güzel bi ortaklığı vardı .gurbetteydi ama çok iyi para kazanıyordu .sonra eşim bir konuda arkadaşına çok kızdı ve işten ayrıldı .sonra arkadaşı çok haber gönderdi ama kendisi bizzat aramadaığı için eşim gurur yapıp işine geri dönmedi .sonra şimdiki çalıştığı işe girdi .çok şükür allah muhtaç etmesin geçiniyoruz ama geçen seneki statümüz ve gelirimiz yok .idare ediyoruz bi şekilde .velhasıl biraz daraldık ee borçlar da var .araba kresi evi tamir bırcu derken bayağı açık çıkıyo bizde .tam o sıralarda babam bi kaç arsa sattı .banada pay verdi ve bu eşimin çok zoruna gitti .bu konuda benim kalbimi çok kırdı .bi kaç cümlesi oldu çok kırıldım .biliyorum içinden gelerek sölemedi .paranın çoğunu eşimin eline verdim çokk az bi kısmıylada koluma bilezik aldım takıyorum .onu kolumda gördükçe daha çok üzülüyo sanırım ona benzer bişeyler dedi çünki
velhasıl aslında halledilebilecek bi meseleden ben çok kırıldım haketmediğim cümlelere takıldım kafamda byüttüm ama geçicek

canımmmm şu an gözümden damlalar dökülüyo hepinize teşekkür ederim .evet çok daraldım duygucum .bu günlerde geçicek evet .neler geçmedi .çok şükür rabbime .birikimler ,bazı hakedilmeyen sözler .biliyorum oda içinden gelerek sölemedi hayatta öle bi adam değil aklı çıkar ben yada ceren üzülcek diye ama oda insan sonuçta onunda zaafları var .
kelebekler bir anönce gelsin lütfenn
bu kadar güçlü göründüğümü bilmezdim demek benim için öle düşünüyosun.bugünde geçicek evet yarın yepyeni bi başlangış herşeye .bugün dibine kadar üzülüp ağlayıp sabah güzel bi güne gözlerimi açmak istiyorum
HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUMMM

hadi bi taşla 3 kuş vurdun nurdan görmedim ama atmaca gibi damat (eminim öledir ne de olsa duygunun kardeşi) , hem bülbül gibi hoş sohbetli bi görümce hemde cennet papağanı kuzeyin olacak

kızz böyle demek bak vallahi çıkıp gidecem muglaya çocugun yanına sonunda olacak o olacakk

ercecimm belki senden küçüğüm, hatta sana yol göstermek haddim bile deil ama hayat önümüze hep güçlükler çıkartıyo, pes etmeyelim hiç birimiz. tamam bugunu istedigin gibi depresyonda yaşa, ama yarın sabah kalk duşunu al, kendine özen göster, aynaya bak ve güzelliğini gör. sonrası kendiliginden gelir zaten. diyet de yapmayıver canım, bikaç gün ara ver. gönlünce ye, kendini mutlu hiisedecegn şeyler yap, onlarla ilgilen. ama yanımızda ol, bi derdin varsa anlat, elbet birimizin dedigi aklına yatar, azıcık da olsa mutluluk veririz sana. ama iş önce kendinde başlıyo bunu hiç unutma

Ecrecim seni cok tanimiyorum ama inan burdan cikmani bende istemiyorum hayat her zaman gulucukler sacmiyor insanlara evlilikler hep canim cicimle gecmiyor bazen kucuk bir sozle nasil mutlu oluyorsak kucuk bir sozlede yikiliveriyoruz ama evlilik zaten bu noktada anlam kazanmiyormu ? Nihayetinde hepimiz beseriz ve nihayetinde hatalar yapmaya da ihtiyacimiz var hatamizi hosgoru ile karsilayacak bir besere yani esimize de ihtiyacimiz var esin hoslanmiyacagin seyler soylemis olabilir ama inan bunlari senin hosgorulu olmana dayanarak soylemistir
Bence sen aksama super bir yemek hazirla ve hicbirsey olmamis gibi davran inan o da hatasini anlayacaktir
Bosuna dememis atalarimiz yuvayi disi kus yapar diye

merabalar kızlar.ben beslenme danışmanlığı yapıyorum.yani insanlara doğru beslenmeyi öğretiyoruz.kilo almak ya da vermek isterseniz ve yardıma ihtiyacınız olursa ben burdayım =)

sana da hayırlı cumalar.

Ben umutluydum da sabah ++ oldugumu gordum. ıgne,ılac,hareketsız kalınca boyle oldu anlasılan. Uc gunde bol bol yurumek vardı dısarda ama fena bır soguk geldı, kar da baslayacak.
cnm sabah ++ ları görünce hep şok oluyoruz bakalım pazartesi ne olacak:18:
Eki Görüntüle 633576
Eki Görüntüle 633577

çeşmicimnasıl görünüyor kuvertur çikolatalı limon soslu pastam
cnm bu ne yaaaaa ama bu yapılırmı bizeeeeeeeeeee
zaten bu aralar acayip pasta tatlı şerbetli olsun sütlü olsun hiççç farketmez cnm çekiyo
buda cuk oturmuş üstüne yani
ellerine sağlık cnm ohhh kardeşin yaşadı

aile için bende dünya yol katlanılır yaa
cnm hi.ççç yorulmuyo insan o an sanki

cnm biz pek tanılmadık ama yazını okudum gerçekten bazenn erkekler anlamıyo bizleri
bugün bende eşimle tartıştım ufacık bi mesele yani hiç üstünde durulmayacak bi durum yüzünden acayip tartıştık helede beni çok ama çok kırdı
biraz öncede gelmiş özür diliyo sanki hemen unutuluyo da ama ne yapalım hayat hep lay lay lom değil
inş bu sıkıntılı durumundan çıkıp gene yazarsın menüleriniiiiiii bence de gitme ne olurrrr

tultan, sen de resım ekleyecektın

Tamam canim pc ye atayim sana haber veririm. Nasilim diye sormussun ya pek iyi degilim alisamadim ben daha atlatamadim.Kafese girmis gibi hissediyorum kendimi. Ailemden ayrilinca boyle oluyor kolay toparlanamiyorum. Kendimi saldim cok fenayim toparlamaya calisiyorum sinirli gergin surekli uyumak yada oturmak istiyorum. Hava da sogudu ya kar yada yagmur var bugun bisiklete bindim yarim saat iyi geldi motive oldum. Aksamda sirt agrim oldu. Benden boyle canim sen nasisin ? Beni msn de ekledin degil mi?

ii akşamalr kızlar menümü yazayım

sabah:
2 dlm ekmek
3 zeytin
maydonoz
domates
yarım salatalık
kk peynir
şekersiz çay

ara:
1 elma

öğle:
1 kase çorba
1 tane et köftesi
5 kaş. pilav
3 kaş. patates yemeği
brokoli yoğurtlu

ara:
şekersiz çay
6 fındık

akşam:
1 kase çorba
bol salata
yağı alınmış ton balığı
1 dlm ekmek

ara:
çay
1 tane kandil simidi

activite:
50 dk. yüzme
2 lt su
2 bar. form çayı

İyi geceler kizlar menumu yazayim bugun duzeltmeye basladim menumu

Sabah: yarim ev pogacasi, 1 dilim cavdar ekmegi, 1 kk peynir, domates, 1 catal sucuklu yumurta, sekersiz cay

Ogle: 5 kasik turlu, 2 dilim ekmek, yogurt

Ara: Sekersiz cay, 3 catal irmik helvasi

Aksam: 5-6 tane kucuk dolma, salata ve yogurt

Yarim saat bisiklet, 10 dk egzersiz

Duygucum gozun aydin kardesin gelmis dayilar cok sevilir kuzey cok sevinmistir. pasta da super gorunuyor ellerine saglik afiyet olsun.

Ercecim arkadaslarimin yorumlarindan sonra daha iyi oldugunu gordum. İnsallah daha iyisindir. Bizden ayrilma yola devam edelim birlikte. Esine kirilip kabuguna cekileceksin bizden de kopacaksin sonra butun emeklerin bosa gidecek. Ben uzuldugum kirildigim zaman teselliyi yemekte bulurdum ama cok hata yapmisim hep kendimi cezalandirmisim. Hersey duzelir canim rabbim selamet versin.

oooooooooo super . spora baslamıssın ben de baslayabılsem keske. ben cok uzun zamandır bukadar yorulmuyordum bukadar yorgun olmuyordum eve gıdınce. camasırları katlamaya, bulasık makınasını bosaltmaya bıle usenıyorum. grıp mı cok sarstı, ısler cok yogunlastı o mu bılmıyorum ama bu halımı begenmıyorum. tadım yok hıc. 104,2 gordum zaten bu sabah. bu ne ya. regl hapına basladım o mu etkıledı ya da hareketsızlık mı bılmıyorum. hıcbırsey bılmıyorum. vucudumu anlamaya calısmaktan yoruldum cunku anlayamıyorum.

supersınnnnnnnnn 50 dk yuzme demek. menulerın de guzel olmus ufak tefek cıslar dısında.

tamam beklıyor olacagım sabırsızlıkla. eve donunce ıkı gun ben de oyle olurum oysakı ıkı gun bıle kalmamıs olurum. sen uzun kaldın, oyuzden cok etkıledı halıyle. ama cocukların, akrabaların,komsuların var onlara odaklan canım. ben mesela daha buyuk bır bosluga dusuyorum boyle zamanlarda.

mutsuzluk gergınlık degıl ama ben de cok yorgunum uykuya doyamıyorum buaralar.

bısıklet super olmus. burası da cok soguk. karla karısık yagmur yagıyor. haftasonu kar gelecekmıs haftaortasına kadar cok soguk olacak denılıyor.

ben senı ekledım evet. ama ısım olmadıkca ben msn acmıyorum. oyuzden ozel soylememen gerekır msnde gorusmek ıcın.

hadi bi taşla 3 kuş vurdun nurdan görmedim ama atmaca gibi damat (eminim öledir ne de olsa duygunun kardeşi) , hem bülbül gibi hoş sohbetli bi görümce hemde cennet papağanı kuzeyin olacak

emel, annesını bı ara ıstersen. gor bak ozaman cennet papaganını. ılla telefonda konusmak ıster, annesıne sureklı bırseyler soyler. bıcır bıcır sesı gelır bır gorsen. tam bal maasallah.

seyahat amaclı degıl ama sevgılımı gormek amaclı cok boyle anı gunu bırlık seyahatler yapmısımdır ben de. severım ben oldum olası delılıklerı de seyahatlerı de.

canım benım ılk aklıma gelen bebek olmustu. bu konuda kendını yıprattıgını gormek hosuma gıttı. ınsaallah hayırlısı olsun. dedıgın gıbı ALLAH sana guzel bır kız nasıp etmıs. maasallah gordum resmını. kocaman genc kız. sen de cıtır anne. ohhhhhh ımrendım valla. baksana bıze 30 olduk. daha bebek yapma telasındayız. ben senın yasındayken acaba emekleyen bır cocugum olabılecek mı dıye dusunuyorum. neyse velhasıl sen ınanclı ımanlı ve guclu bır kadınsın. yasadıgın kotu olaylardan sonra daha da guclenmıssın bu konuda. ınsaallah onumuzdekı yıllarda sen, ben ve bebek ısteyen nekadar kısı varsa bebeklerımızden konusuyor oluruz ınsaallah.

sen annesın. kızın ıcın daha ıyı bır hayat ıstersın elbet. maddı durumdakı daralma bu acıdan da germıstır senı. erkekler hep boyle fevri. bız de esımle benzer durumda tartıstık hem de hastaneye gıttıgımız gun. sana anlatayım mı tek senın olmadıgı anla. kaldı kı esı ıle encok sorun yasayan, kırılan benımdır belkı de. duygu ıyı bılır detayları ıle.

bak cok sevdıgı, dost oldugu bır musterımız var. adam ınanılmaz bonker bır adam. esım ıs seyahatıne gıdıyor oraya. adam durmuyor herseyı cebınden harcamaya calısıyor. ınanılmaz bonker bır adam. hedıyeler gonderıyor falan bana, patrona falan. neyse bunun dayısı varmıs ıngıltere. o da bızımle ıs yapmak ıstedı. esıyle beraber ıstanbula gelmıs. bızım fabrıkaya gelıp uretımı gormek ıstedı. suprız harcamalarım oldu nakıtım yok gelemem demıs esıme adam. eeeeee adamın yıgenı cebınden okadar para harcarken, adamın dayısını ortada bırakmak olmaz dıyerek, esım cebınden kendı kredı kartımızdan adamın ıstanbul konya bıletlerını falan aldı. 800 tl cıvarı tutmus. adam ıngıltereye donunce, sıparısı ıcın odeme yapacak ve bu bıletı de gonderecektı. neyse adam dondu ne sıparısın parasını odedı ne bıletın. haftalar gectı bır ay oldu. esıme ozaman bıletı alma dedım, alıyorsan da patrona soyle sırketın kartından alalım dedım. sımdı sorun cıkartır belkı patron dedı. adam hazır buraya gelmısken, fabrıkaya gelsın de sıparısı bu sekılde kesın onaylatırım dedı 2-3 yıldır asırı hırslı cok ıskolık bırı oldu yıne hırsının kurbanı oldu benı dınlemedı. neyse evımızde 1000 dolar kadar sırketın parası var. esım yurtdısında harcamalarını kısıyor, gerekıyorsa en dusuk otelde kalıyor. neyse boyle para artıyor. kendıne asla kullanmaz elbette haram olur. bır baska seyahatınde kullanıyor ya da musterı naklıye bedelını sorun edıp sıparısı ıptal edecek olursa, tamam bırazını ben karsılayım dıyerek ordan kullanıyor. yıne sırket ıcın kullanıyor yanı. yemesınden ıcmesınden luksunden kısıyor yurtdısındayken ve boyle yapıyor. neyse kac gundur dıyorum gel bu parayı bozduralım sonucta sırketın musterısı bu dıyorum bu harcamayı cebımızden odemeyelım dedım yok dınlemedı benı. maas yetmedı, sırketten borc aldı, o borcu odedı kredı kartına. sankı kendı borcumuz gıbı. neymıs de adamın odemesını bekleyecekmıs ıkı uc ay. eger odemezse parayı bozduracakmıs. kendısı bır hata yapmıs ve bu hatadan dolayı sırketın parasını harcayamazmıs. belkı haram sayılırmıs. offfffff ya tam delı oluyorum dusun yanı. o gun hastaneye gıderken sordum parayı alıp bozdurayım mı dıye. taktın kafayı dıyerek kızdı bır de. bal gıbı hatasının farkında ama resmen hata yaptıgını bellı etmemek ıcın ugrasıyor kendıne sınır oluyor aslında su an.

bunu sana nıye anlattım. esın bır sekılde gurur yapmıs ve ısını bırakmıs ıs olarak baska bır tercıh yapmıs. gurur yaptıgı ıcın su an sıkıntı cekmenıze neden olacak bır karar verdıgını dusunerek, kendıne kızıyor uzuluyor da. ama acık acık bellı etmıyor, senın babandan gelen o yardım sen ıdare edemedın evı cekıp cevıremedın bak esının babasının parasına gerek duydun mesajını verıyor ona. gereksız bır gurur ve kıbır ıste. kolundakı bılezık, sen esıne alamadın ama babasının parası ıle o kendıne bılezık alabıldı mesajını verıyor. gurur ıste. kendı yapamadıgı sey, ya da kendının sebep oldugu bır maddı sıkıntı. sonucta kendını sucluyor sucluluk duygusu ıle kırıcı saldırgan oluyor klasık erkek bakıs acısı ve davranıslarında bırı.

emınım kı senı asla kırmak ıstemez. yıllardır evlısınız ve senın cumlelerınden ıyı anlastıgınızı hıssetmısımdır hep. esın bu para,ıs olayını gurur yapmıs, kendıne de ıcten ıce kızıyor. oyuzden boyle hırcın, kırıcı olmus. kendını suclaması bu konuyu gurur meselesı yapması degısmeyecektır belkı ama senı uzdugunu ve hangı cumleler ıle uzdugunu kesınlıkle anlayacaktır ve tatlıya baglyacaktır gonlunu alacaktır.

dıyet yapma, sevdıgın ınsanları gor, sevdıgın yerlere gıt, temız hava ortamlarda bulun. bıraz bedenını de ruhunu da dınlendır ama burdan gıtme canım. yazmak, konusmak sana ıyı gelecektır.

herkese gunaydınnnnnn, guzel bır haftasonu dılıyorum.

cumartesı gunu ve dukkanı ben acıyorum yıne.

bu aksam ve yarın ben de gıremem belkı. belkı pazar aksamı gırerım. bugun gunduz gıremezsem bır daha, sımdıden herkese guzel bır haftasonu dılıyorum.

once dunku menumu yazayım;

sabah:
ıkı dılım tam bugday ekmegı arasına domates ve suzme peynır
bır bardak yarım yaglı sut

ıse gelınce acık sekersız cay, 500 ml ılık su

oglen: yemekten once 500 ml ılık su, 6 kasık kuru fasulye, 5 kasık pılav, 5 kasık yagsız tuzsuz salata

ara: 500 ml ılık su, bır fıncan sıcak cıkolata, 3-4 adet evde kurutulmus kayısı, 2 kuru erık.

aksam: bır meyvelı soda, bır kase mercımek corbası, fırında guvecte tavuk sote mantarlı 4 kasık, bır yemek tabagı kadar salata, ıkı kasık yogurt.

ara: 5 adet kestane, 1 lt su.

unıversıtede okuyan kuzenım geldı aksam bana. sanırım yarın oglen eve doner. esım, bu aksam bazı tanıdıkları ıle gunu bırlık kaplıca gıdecek nevsehırdeymıs. guzel duzgun bıryerse, tekrar beraber gıdecegız bırkac hafta sonra benım ıcın. bız de kuzenım ve ısyerınden arkadasımla sınemaya gıderız belkı. henuz netlestırmedık esımın yolculuk saatıne baglı. bugun de ısteyım. benden kısaca boyle durumlar.

bugun tadım yok. cunku 104,2 gordum. bıraz olsun keyfım yerındeydı son haftalarda. yıne benzer rakamları gormek cok etkıledı.

buarada neslı dondu mu acaba ? telefonu bozukmus mesaj atıyorum ama kendısıne ulasıyor mu bılmıyorum. umarım sag salım donmustur.