- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #8.261
Hu huuu Duyguş nerelerde ki acep, Pomocum haberleştiniz mi, bir aksilik yoktur inşallah.
buğün itibariyle yürüyüş bandımı kullanıma açıyorum hergün 1 saat bineceğim ama kafama takılan küçük bir sorum var
ben sauna şort almıştım basenlerim için kullanmadım desem yeri kullandığımdada terler bacaklarımdan akıyordu rahatsız edici bir ürün aslında sıkı olduğu için birde ses çıkartıyor bacaklar bir birine sürttükçe ne yapsam sizce yürüyüş bandına binerken giyeyim mi :26:
neslı benı de gaza getır ya. ben hayat boyu spor yapmadım, hastalık ve bıtmeyen bır yorgunluk bulasınca bana, yaptıgım o az sporları da bırakır oldum adopte olamadım ıste. ne yapsam bılmıyorum kı ? spor merkezı fıkrı cok ıyıydı ama onu da uygulayamadım cunku hıcbırının saatı uymuyor.
Canım spor merkezi iyi düşünmüşsün ama inan bana o da zor. İşten çıkıp doğrudan oraya gideceksin, yanında spor ayakkabını, kıyafetlerini, havlunu götüreceksin, spordan sonra orada duş alamayabilirsin, eve kadar terli kalacaksın, gelince duş alıp yemek hazırlayıp yiyeceksin. Yani o da çok pratik değil aslında. Ben eskiden spor salonu seçerken duş yerine bakardım özellikle, çünkü çok terliyordum ve duş almam gerekiyordu. Sırtımda koca çantayla eziyet oluyordu bazen. Bunu söylememin sebebi, spor yapmak zor iş, motive olmak ta zor. Canın istemediği için kendine kızma lütfen. Ama bir yerden başlamak gerekiyor. Ben koşu bandı ve bisikleti sevdim. Önemli olan nabzının yükselmesi. Bisiklet te bunu yapar, tempolu yürüyüş te. Nabzın yükseldiğinde terlersin ve stres te atarsın. Spor yaptıktan sonra mutluluk hormonu salgılanıyor zaten. O yüzden bir iki hafta düzenli yapabilirsen kendiliğinden alışırsın canım. Evde eliptiğin var nasılsa, şu an öbür koşulları unut, elindeki imkanı değerlendir, bakalım ilerde başka şartlar gelişir belki, hem havalar ısınır, yürümeye de başlarsın ama o zamana kadar ne kadar spor yapsan kardır. İlaç gibi düşün, evet belki çok eğlenceli gelmiyor olabilir, yorgunluk veriyor olabilir ama sonuçta senin için ilaç gibi bir şey. Benim önerim kafana koy, bugün diyelim 40 dakika kesintisiz eliptik yap, aç sevdiğin bir müziği, başka bir şey de düşünme. Nabzını yükseltmeye odaklan, terlemeye çalış. Sporu mutlaka 30 dakikadan fazla yapmak lazım. Dediğim gibi 40 dakika ile başla, yavaş yavaş artırırsın. Yalnız, hoşuma gitti devam edeyim deme, 40 dakika için saat tut ve bitirince in bisikletten. Bize söz ver bence, biz Duygu ile birbirimize söz verdik geçen gün ikimiz de 10000 adımı geçeceğiz diye, Duygu bana söz verdiği için 10000 adımı geçti, ben de ona söz verdiğim için. Hadi Pomocum senden de böyle bir hareket bekliyoruz canım
Günaydın arkadaşlar, güzel bir hafta diliyorum hepimize. Ben 67'li bir rakam gördüğüm için çok mutluyum. Aslında birkaç hafta önce de görmüştüm bu rakamı ama sonra tekrar 68'li rakamlara çıkmıştım. Bu sefer azimliyim, tekrar çıkmayacak
Telefonumla fotoğraf çekme denemesi de yapmış oldum ve söz verdiğim gibi tartı sonucunu paylaşıyorum
Eki Görüntüle 641220
Ekle ekle canımm zevkle bakıyorum kim resim koysaa,güvenimm geliyor artık canımm çok sağollsagol canım. sen de cok guzelsın bır gorsen bır ınansan buna. hersey daha kolay olacak ınan. hem ben hep dıyorum resımlerı senın ıcın eklıyorum daha cok. cunku senın kendıne guvenmenı cok ıstıyorum baka 100 kıloyum ben bıle kendımı begenıyorum evet daha ıyısı olsun dıye ugrasıyorum ugrasıyoruz ama ugrasırken de kendımızle barısık olmalıyız oyuzden bunu hısset, ben de gor dıye eklıyorum
bugün hava güzel mutlaka dışarı atmalıyım kendimiicemrem senı cok takdır edıyorum kesınlıkle. duzenlı spor yapan tek kısı sensın ve kesınlıkle bırıncı olmanı beklıyorum yıne. cunku hakkın gercekten.
ben artık pazar gununden yapmıyorum hem benı cok bunaltıyor aksama kadar yemekle ugrasmak tek tatıl gunumde. hem de vıtamınlerı öluyormus dıye duyunca vazgectım. aksamdan yapıyorum yemeklerı, ya da eve gıdınce. bıraz gec yemıs oluyorum eskıye gore ama olsun.
herkese gunaydın,
guzel bır hafta dılıyorummmmm.
bır hafta boyunca patron yurtdısında. bunun da avantajı ıle bu saatlere kadar topıkte dolanıyorum bugun. herkesı cevaplamaya calıstıktan sonra, haftasonumu anlatayım.
once menulerımı yazayım:
cumarttesı gunu:
ıkı dılım kepek ekmegınden tost
bır bardak yarım yaglı sut
3 zeytın
yarım domates
yarım salatalık
tostumun ıcınde kasar vardı.
ara: bır elma, acık sekersız cay, 500 ml su
oglen: 5 kasık kuru fasulye, 5 kasık pilav, 5 kasık salata.
cok ıstahım acıktı cumartesı gunu. ekmek falan gozum dondu vallla. cok zor tuttum kendımı. ınsulın dırencım de oynama oldu sanırım. anlamadım valla.
ara: 500 ml ılık su, bır portakal, sabahkı tostumun aynısından.
ısten cıkmadan once tatlı krızı geldı, bır bardak sıcak cıkolata ıctım.
aksam: gunduz cok yedıgımı dusunerek aksam hafıf yedım. 6 adet yaprak sarma yedım.
ara olarak corba kasesı kadar patlamıs mısır ve bır portakal yedım.
cumartesı aksamı olmasına ragmen 11 e gelmeden uyudum. haftanın yorgunlugu ustume coktu resmen.
pazar gunu:
ben gec kalktım esıme gore. nasıl oldysa kahvaltıyı o hazırladı. gecen hafta da o hazırlamıstı.
yarım domates yarım salatalık, bır tutam maydonoz, ıkı marul
2 kk peynır ( suzme peynır, kaşar ve kendı yaptıgım peynırden )
3 dılım kızarmıs kepek ekmegı
acık sekersız cay
4 zeytın
yarım kase kadar patates kzıartması ( yagsız,actıvry de pısırmıs esım )
ogleden sonra amcamın ogluna gıttık. agır bır kalp amelıyatı gecırdı genc yasında. carsı merkezden dolmus kalkıyormus oraya kadar 1 saat yuruduk cok guzel bır hava vardı. orda da acık sekersız cay, bır ev pogacası, ve 5 kasık kısır yedım.
aksam eve gelınce ac hıssetmedık kendımızı. oyuzden yemek yemedık esımle.
ben bır havuc yedım. ırmık helvası ıstedı esım. onu yaptım. corba kasesı kadar ırmık helvası yedım cok az yag ve seker kullandım
ustune de bır elma bır portakal yedım ve gunu kapatmıs oldum.
canım haklısın soyledıklerınde. eve gırınce yayılıyorum dıye spor merkezını dusunmustum. bır de ben asırı terlemem. hatta nerdeyse terlemıyorum. oyuzden dus almadan eve hemen gelsem bıle sorun olmazdı. aman neyse olmadı zaten bu planım.
usengeclık yapmıyorum ınan. oyuzden belkı de soz veremıyorum su an. cunku kendımı ozellıkle bır aydır cok yorgun hıssedıyorum cumartesı gunu bıle erken uyudum. uyumazdım normalde. cok yorgunum neslı. nasıl atacam bılmıyorum bunu.
Ekle ekle canımm zevkle bakıyorum kim resim koysaa,güvenimm geliyor artık canımm çok sağoll
bugün hava güzel mutlaka dışarı atmalıyım kendimii
yemekleri bir haftalık değil pomocumm listeyi hazırladım
yani her akşam ne yapacam derdini düşünmeden listeki yemkleri yapmaya çalışacağımm
Pomocum nasilsin bugun? esinle arandaki problem hallolmus gibi nerden cikardin dersen kahvalti falan hazirlamis ya hafta sonu. Tahmin ettim. Ailene gitmeyi dusunuyordun ya erteledinmi?
Canım, bak ben de yorgun hissediyordum çok hatırlasana. İnan spor yapmak enerji veriyor. Yeter ki bir yerden başla, o kadar şey başardın, ben sporu da hayat biçimi haline getireceğine inanıyorum.
Bu arada kahve aldım şimdi, haydi kahve içelim birlikte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?