2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

kızlar bu arada sol ayak bileğimde ağrı var bastıkca fena acıtıyor. dün yürüyüşte mi burktum acaba diyorum sıcağıyla bilemedim mi ki 2 gündür 4 km yürüyordum bugün yürüyemezsem yediklerimi azaltmam gerekecek sanırım :S

emelcim sıkıyorum seni biliyorum canım ama merak ediyorum canım
kilo vermek için hızlı mı yürümek gerek benim vücudum sıkı ben yağ yakmak istiyorum yani hızlı yürümek mi daha çok yağ yakar birde hız mı önemli yürüme mesafen mi mesela 50 -60 arası yürüyüş hzı ile 4 km yapmakla mesela 60-70 arası yürüyen kişi 4 km yi 40 dk yapar ama 50-60 hızında yürüyen kişi 50 dk yapar bunun önemi var mı aynı mesafeyi geç sürede yapmak anlatabildim mi karışık oldu baya :26:

tabiki hayır duygu en çok seni özledim diyebilirim valla ya inan son bir haftadır doğru dürüst nete bakamadım hele son 5 gün hiç girmedim. msn şifremi bile unutmuşum kardeşim şifremi falan yeniledi hatta

bendeözledim bende
resmin var şuanelimde :98:
sana kavuşmak istedim
dermanyok dizlerimdee

dikkat et canım baskı ile acır geçmiş olsun yediklerini çok azaltma karbonhidratı azalt sadece canım
ne sporcu bir grubuz valla tebrik ettim takımı

neslişim hatırlatman harika olmuşş

berivan sanada maşallah kuzum aynen devam

derya fazlamı yüklendin kendine yani spor yapmadan hafif ısınmak gerek ayağındahafif bir spor ayakkabı ,neyse geçmiş olsun zorlama kendini daha fena olmasın varsa krem sürbiraz maaj yap ovala

hızın güzelmiş neslicim, eğer temponu bozmadıysan minimum 850-900 kcal diyebilirim . ama şunuda unutmamak lazım; koşu bandına göre asla günlü kalori harcama hesabı yapılmamalı. zaten bu topikte herkes bunun bilincinde

dikkat et canım baskı ile acır geçmiş olsun yediklerini çok azaltma karbonhidratı azalt sadece canım
ne sporcu bir grubuz valla tebrik ettim takımı

teşekkürler :) valla cnm tam da tek başıma yürümeye alışmıştım ne yapıcam bilmiyorum . bugün yürüyüşe çıkamama fikri suçluluk duygusu yaratıo bende düşün artık ne kadar benmsemişim :) saat 15:30 gibi ortopediye gidelim baktıralım dio eşim bende geçer ağrı kesici kremle diorum bakalım hangimiz baskın çıkacaz :)

Oyyyyy bak şimdi daha da bir gaza geldim:)) Ben ilk 5 dakika yavaş yavaş hızımı 5'e çıkarıyorum, sonraki 5 dakika 5.5, sonra eğimi yükseltiyorum, sonra hem eğim hem 6 yapıyorum, sonra eğimi biraz düşürüp hızı 6.5 yapıyorum, sonra eğimi sıfırlayıp 8'de 2-3 dakika koşuyorum, sonra da azaltma moduna giriyorum:)) Böyle yazınca, ne kadar çok oynuyormuşum ayarlarla onu gördüm Bitirince de ekranda ortalama değerler görünüyor, demin yazdığım ortalama değerler onlar işte. Benim düşündüğümden çok daha fazla kalori yaktırıyormuş, sevindim:)

İzmir'de hava cozuttu, çok fena yağmur yağıyor, gök gürlüyor, en azından Bornova tarafı öyle. Bu havada sanırım yemeğe çıkmamız da zor görünüyor E ben acıktım ama yaa

İzmir'de hava cozuttu, çok fena yağmur yağıyor, gök gürlüyor, en azından Bornova tarafı öyle. Bu havada sanırım yemeğe çıkmamız da zor görünüyor E ben acıktım ama yaa

aa sen bilmiyormusun bizkavga ettik oda küstü ağlıyor şimdi bağıra bağıra neyse gönlünü alırım bir araşaka bir yana boşa dememişler bi havasına birde kızlarına güven olmaz diyeee

ben şimdi bitirdim yemek işini ohhhhh bee sefam olsunn darısı başına

Son düzenleme:

sanırım kaptırdım kendimi bakalım kremle ovaladım inş geçer de yarın yine çıkarım yoksa bu vicdan azabı beni yir bitirir

evet hatırladım sen sırtından şikayetçiydin. incelmiş olmasına çok sevindim ama bu ölçüleri en geç 2 ayda bir alıp biyere not etmende fayda var. ayrıca sadece sırt değil diğer bölgeleride ölçüp kaydetmen, karşılaştırma açısından iyi olur. bu sayede yaptığın sporun hangi bölgene daha çok fayda sağladığını tespit edebilirsin. ayrıca fotoğraflandırmanda da görsel farklılığı anlaman açısından iyi olur

sıkmak mı saçmalama berivan sıkılıyor olsam foruma giripte 3 günlük yazıları okumazdım emin ol sıkılmıyorum üstüne çok seviniyorum sizlerle tanıştığıma
sorun karışık değil canım ben ne sormak istediğini anladım. belki moral bozucu olabilir burdaki arkadaşlar adına ama yürüyerek kilo verilmez. en azından vermek istediğiniz kilo hedefinize 10 da 1 oranında bile yaklaştırmaz. asıl sorman gereken soru şu: "ben günde kaç kcal harcaman lazım veya kaç kjul enerji sarfetmem lazım" belki vermen gereken kalori günde 1500 kcal ve sen bunu orta tempo iki tane 5 km yürüyüşle verebilrisin. ama vermen gereken 2500 kcal ise yürüyüşün yanında eklemen gereken bazı egzersizler, bisiklet, ip atlama vs şeyler olabilir. bunlara altrenatif, aldığın kcal'de bi ayarlama yapıp vermen gereken kcal'yiden düşürebilrirsin ve böylecede belki orta tempo günde 1 defa 5 km yapman bile yetereli gelebilir. işte kilo vermenin püf noktasıda bu zaten, eğer herkes bu formüle uygun hareket etse en geç 1 yılda istediği kiloda olurdu
şu basit formülü tekrar sölemek istiyorum:
aldığın kalori<verdiğin kalori
bu formüle uyan ve günde 1 saat fiziksel yapısına, metabolizmasına ve vücut hatlarına uygun egzersizlerini yapan herkes kilo verir. tabi kilo vermek bi yana vücudunu çok güzel şekilendirebilir. tabi bazı ilaç kullanana, genetik bozukluğu olan ve ciddi hastalıkları olanlar istisna... allahım onlarada şifa versin