- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #9.601
tşk nergis boyum 1.72 bu sıralar aldıkca alıyorum kilo diyetisyeni ben de düşündüm ama diyetten çabuk sıkılıyorum buraya üye oldum sizleri görüp azimle yaparım diye yardımcı olduğun için tşk hepimiz yaza kilo vererek gireriz umarım:)
yok kırılmadım haklıda yazdıkları mantıklı. hoş bulduk çok teşekkürederim eme bende mehtap memnun oldum sizi tanıdığıma. kalıcı olmak isterim çünkü hayallerim ve hedeflerim var. inşş hepimiz istediğimiz şeylere ulaşırız. tekrar hoşbuldukk :)
ben 27 yaşındayım ve uzun yıllardır kiloluyum. ama 105 lere kadar geleceğimi asla hayal etmezdim en fazla 90 larda gidip geliyodum.
iş hayatı stres kullandığımız ilaçlar ve yemek yiyerek sorunların üstesinden geleceğimi düşünmem buralara getirdi beni. zayıfla sözlerini duydukça daha çok yiyodum. aşırı halsiz bir insanımdır çocukluğumdan beri vitamin b 12 ve d vitamini eksikliği var bende sanki yemek yeyince düzelicem gibi geliyodu. sık sık miğde problemleri yaşamaya başladım ülser çıktı kiloladan dedi çevrem. karaciğerimde yağlanma var kiloladan dedi doktor yani anlıcan nerem ağrısa hep kilodan laflarını işitmekten yoruldum ve diyetisyene gitmeye karar verdim . 4 martta başladım her c.tesi kontrolüm var ilk hafta 5 günde yaklaşık 1.900 gr gitti. yarında kontrol günü kaç kilo verdiğimi yazarım. doktorum çalıştığım için bana uygun bir diyet verdi. ve yaklaşın 8 ay gibi bir süreye yaydık şuan 101 kiloyum hedefim 65 kilo olmak. listemde şu şekilde ama ben daha sıkı yapıyorum.
kalcınca 3 bardak ılık su
-bitki çayı
-1 yumurt
- 40 GR kaşar
- 3 dilim ekmek tamn tahıllı
-yeşillik dereotu
-4 tane zeytin
ara öğün olarak
yeşilçay
10 adet badem yada 100 gr yoğurt
ÖĞLE YEMEĞİM
3 KAFTA KADAR ET 90 GR YADA TAVUK
2 DİLİM EKMEK YADA 5 Y.KAŞIĞI PİLAV&MAKARNA
YARIM SU BARDAĞI YOĞURT
ARA ÖĞÜN
1 MEYVE ( MUZ,KİVİ,ELMA)
YADA 100 GRM YOĞURT & 3 ADETT BİSKÜVİ/GRİSİNİ VE YEŞİLÇAY
AKŞAM ÖĞÜNÜM
8 yemek KAŞIĞI SEBZE
1 KASE YOĞURT
2 DİLİM EKMEK
ARA ÖĞÜNÜM
1 MEYVE
PAPATYA YA DA MELİSA ÇAYI
İnşalllahhhhhhhhhh:)Evet evet bende etkın olucam fakat benm telefonmda sayfa bıanda kapanıyo o yuzden yazamıyorum ordan. ayyy olamadm kiii göbeğim balon balon ip bağla uçur o derece şişimBenm hep 1 ay 1 hafta sonra olur işte 1 hafta kala kötü oluyorm. Ay evet edemedk şu sıralar zamanm var uzun uzun konuşabilirz:) AY bende sevıyrum tosuncuğu sen naslsn
tahmın ettım ben yogunlugunu. cunku normalde aksamları fılm,dızı ızlerken bıle gırıyordun. ıkıncı donem hem son gunler oldugu ıcın hem de mevsımden dolayı zaten farklı olacaktır emınımkı. bızımle cok bırarada olamazsın gıbı gelıyor. kolay gelsın sana canım. basarılar dılıyorum aman elınden geldıgı kadar da dıkkat et kcamak yapmamaya.
hanuz haberıne cok sevındım bukadar yogunluk arasında, su sana cok ıyı gelecektır kesınlıkle.
evet regl kimisinde işkence yapar kimisinde ağrısız sancısız 3-4 günde geçer gider. neslide çok sıkıntı yaşıyor bundan. benim çok şükür öle bi derdim yok, geleceğini çikolata istememden anlarımpek ağrım sızım olmadanda bitiriyorum
ben bilgisyardan girip forumu okumakta ve cevaplandırmakta zorlanıyorum, siz telefondan nasıl beceriyorsunuz bu işi bilmiyorum :O
bende kısa bi egzersizim vardı ordan çıktım, şimdi yine gireceğim. bu aralar mevsim değişimindenmidir bilmiyorum bende kendimi halsiz hissediyorum. antrenman sırasında çok aktif görünmüyorm ama yarın ve pazar günü çalışmayacağımonun sevinci var, arkadaşla alışveriş merkeizne gidip kredi kartımı azıcık eskiteceğim
diyetisyen kontrolünde zayıflaman en doğrusu, zaten 36 kilonun sağlıklı bi şekilde verilme zamanı 32-35 hafta arasıdır. doktorun sana en doğru yolu gösterecektir. kilo bir çok hastalığın başlangıcıdır gerçekten ve yaşın çok ilerlemeden çözmen senin için iyi olur. bu arada sadece diyetlede yapamazsın bu işi. doktorunda mutlaka sölemiştir sana uygun egzersizlerinide yapmayı unutma. inşallah kilolarından kurtulduğun gibi diğer rahatsızlıklarından da kurtulacaksın canım
mrb kızlar nasılsınız??
pomo ben senin bu tepkini biraz aşırı buldum açıkcası.. madem yeni üyelere bu kadar katısın hergün girip kontrol etmelisin. yada sende tlfn numaraları olan 1 senelik samimi arkadaşların varmış ya, onların birinden rica etmelisin lütfen ben giremiyorum bi girin bakın bakalım ne var ne yok die demelisin..
ayrıca bende onlıne dım yeni üyeler yazıştığında ama eskilere saygımdan sizler ilk iletişimi kurun istedim. bizlerden ses çıkmayınca kızlar kendi aralarında slmlaşmışlar. bence bukadar katılığı haketmediler... Aksine okadar eski üye olmasına rağmen topic acayip durgunlaşmıştı ki hareketlilik getirdiler bence sağolsunlar...
Sende bende en kilolulardanız ve bu nedenle ara ara istemeden bozulan psikolojimizi buraya yazarak düzeltebiliyoruz. belli ki bu arkadaşlar da biraz moral bulmak belki bişeyler öğrenmek için girmişler ve heveslerini bir anda azarlar gibi bi yazı yazarak altüst etmişsin...
bende dün topikle tanışmıştım ki yazılantepkiyi görünce bir irkildim sana ayrca teşekkür ederim ilgin için canım ama tepki gerçekten çok kırıcı ki ben önceki verdiğim 17 kilo esnasında takip ettiğim ve aktif olduğum topiklerin çok faydası olmuştu ve bu yüzden kendime uygun bir topik bulup kilo vermeme destek olacak ve destek olacağım arkadaşalr edinmek istedim ama bunu göremedim sizlere kolay gelsin arkadaşalr
haklısın bır gun bızım de basımıza gelecek ne dıyım bılmıyorum kı. basın sagolsun buarada canım.
grıp devam edıyor demek ? tartıya cıkıyormusun hıc pazartesıden berı ?
sagolasin canim grip yeniden geldi bu sefer ailece esimde dahil oldu. Tartiya cikiyorum gecen haftaya gore eksi var ama spor yapmadigim ve duzenli tuvalete cikmadigim icin cokta fark yok. Bir de digital tarti ile digeri arasinda neden fark oluyor hangisi dogru biliyor musun ??
kusura bakmayın konuşmanıza katıldım izinsiz ama tartı konusunu okuyunca yazmak istedim manuel basküller yeni eski basküller vücud ağırlığı çok olanları en az 3 kilo fazla tartıyor. Ben digitalle 3 kilo eksik çıkıyorum ve doktorumda tartıldığımdada aynı şekilde. Evde 104 normalde 101 çıkıyorum. Bir çok kişide tartıldı fazla tarttığını söylüyorlar.
sen dısıpınlı ıradelıydın. bılmıyorum kı valla. gercı cok ıdeal bır kılodasın belkı ondandır. yanı kendını dıyet yapmaya gerek duymuyorsundur haklı olarak.
Merhaba kızlar geç oldu ama herkese hayırlı cumalar o kadar yogun ki işler anlatamam mesaideyim dünde kaldım gözlerim agrıyo nasıl yogunluk çok işden ayrılanlar iş ögrenmeye çalışaanlar yanlışlar eksikler derken gün geçi yo bende bittim valla anca fırsat buldum girdim umarım iyisinizdir geçmişe hiç bakamadım inş yarın bakarım
ne yedim ne iştim bilmiyorum valla dünü hiç hatırlamıyoorum üstüne birde reng oldum
benim adım nergis değil, emel bu aradaama sorun değil olur böle yanlışlıklar
boyun çok iyi aslında. beden kitle endeksinde 24 çıkıyor. kadınlarda ideal endeks 22-23'tür. çok bi fazlalığın olduğunu sanmıyorum, belki bölgesel anlamda birikmeler olmuştur. senin diyetisyenlik bi işin yok, zaten devlet hastanelerinde sana randevu vermezler canım, çünkü en az 30 olması lazım kitle endeksinin. sadece egzersiz ve düzenli beslenme ile halledebilirsin bence sorununu. online olduğunda detaylı bi hesaplama yaparız seninle. çünkü senin fazlalığın 2-3 ayda gidecek türde olduğunu düşünüyorum. bu arada kendinden bahsedip topikte kalıcı olman çok önemli. umarım sana faydası olur buranın
bu kiloyla ilgili cetveli nasıl yapıyoruz yardımcı olursanız sevinirim[/QUOT
neyse yardımcı olan arkadaşlara tşk konuyu açan arkadaş girmemizi istemiyor galiba o yüzden onu rahatsız etmemek adına bu konuya bir daha yazmıyorum yardımcı olan arkadaşlara tşk kibar ve nazik tavırlarınız için başka konularda görüşmek üzre hoşcakalın
bu kiloyla ilgili cetveli nasıl yapıyoruz yardımcı olursanız sevinirim[/QUOT
neyse yardımcı olan arkadaşlara tşk konuyu açan arkadaş girmemizi istemiyor galiba o yüzden onu rahatsız etmemek adına bu konuya bir daha yazmıyorum yardımcı olan arkadaşlara tşk kibar ve nazik tavırlarınız için başka konularda görüşmek üzre hoşcakalın
Yazmıssınz ama geçmişe çoğu zaman bakamıyorz. yada atlayabiliyoruz bukadar alıngan olmanıza gerek yokki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?