2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

gitmek de nerden çıktı pomocum neden bu kadar sinirlendin ya, bu kadar üzüleceğini bilemedim kusura bakma hakkını helel et. ben ana öğünlere birşey demedim ki, aralarda kuruyemiş yağlı oluyor dedim sadece. meyve olabilir biri (özellikle yeşil elma) diğeri de 4-5 tane badem falan...özür dilerim seni üzdüğüm için

bire bir ilgileniyorlar, yeni açıldı. umarım verimli olur, kg lar gider

listede ara öğün ne yedi diyo mesela

evet ben de pko liyim ve çook şükür bir kızım var. allah sizlere de nasip etsin hayırlısıyla

tarifi nerden aldın duygu, bir tanesi kaç kalori oluyor biliyor musun?
evet kahvaltı aynı olunca sıkılıyor insan. bugün mesela

Son düzenleme:

slm rüzgar,konuya girmeden herzmaan demişimdir,bebek düşüncesini erteleyen herkeze işte şimdi düşünmüyorum kariyer madddiyat o ,bu ,şu diyenlere nerden biliyorsun hemen anne olacağınııderim, evet hiç bir sağlıksorunuolmayıp nedensiz anne olamayan var bi bakmışsın biolojik saatin ilerlityor yani 30 altında ve 30 üstünde bile farklı oluyor yumurta sayın vs açısından,ben çocuk düşüncesini kariyer yada vs sebepden erteleyen kişilere her zaman horman testiyapmasını öneriyorumyani hamilekalmayı engelleyen bi sebep varmı diye test..
neyseki bekarlıığımda biliyordum pko'lu olduğumu ve bunun getirdiği sonuçları eşime bile evlenmeden dedim belki çocuğumuz olmaya bilir diye,neysee ben ilk yıllardan beri hep çocuk istedim ama eşimhazır değildi ama hep dedim bu yolda uğraşabiliriz diye eşim hafife aldı bu tarafını,ama ben hep iyi baktımkendime düzenli horman tesleri yaptırdım ilaçsız regl olamıyordum zaten,neyse bebek içinhzır olduğumuzda malumgençsen 1 yıl bekletiyor doktorlar dodğl yoldan hamile kalmAak için 1 yıl bekledik olmadı sonra gittiğimizde tedavi için uygun değildim kistlerim büyüktü derken 1.5 yıl oldu en umutsuz olduğum anda doğal yoldan hamilekaldım bu arada sana "çocukistiyorum.com"üyeolmanıöneririm orda bizimgibi çok kişivar savaşı kazanan kaybeden,özel kürler,şifalı bitikler karışımlar vs çok şey var ben hergün okurdum özel kürleri denerdim orda bizzat yapanlarvar onları okurdum denerdim ben altarnetif tıpa çokinanırım neyse hatta ordan beni doktor aradı bi ilaç tavsiye etti ama ben hamileymişim zatengerekkalmadı yani güzel bi site,biliyorum çokzor ama düşüncedeönemli biraz beyni rahat bırakmak lazım bazen bu işler psikolojikde oluyor ,yağlı şeylerden mümkün oldukça uzun dur,şekerdende,bol sebze meyva tüketderim..neyseinşallah tez vakitte anne olursun ..

canıımmmmm. sen neden bu kadar geriliyorsun bakayımm. burda kimse kimsenin kötülüğüne konuşmaz ki, senin durumunu bilmediginden dolayı sana iyilik oldugunu düşünerek yapılmış bi yorum var, sen de açıklmanı ve sebeplerini söylersin, konu kapanır. ama birakıp gitmek falan noluyor yaaa burda hepimiz abla kardeş gibi olduk diyoruz, gerçek hayatta görüşme planları yapıyoruz gitmek de neymiş

ben fdm nin de gitmesini istemiyorum hala, duygu da çok girmiyo e bi de sen de giderim diyosun, ne anlamı kaldı o zamn bizim burda herşeyi konuşmamızın, hem zayıflamaya çalışıp hem de dostluk kurmamızın bi kere kim ne derse desin, gerçek hayatta da karşına senin durumunu bilmeden eleştirecek insanlar çıkar, ama sen azimle zayıflamaya devam edeceksin, yaza kadar fazla kilolarını vereceksin, bunları konuştuk daha önce. bak yazın izmire duyguyla neslinin yanına gittigin zaman senin taşş gibi bir hatun olman lazımm orda boyoz falan yiyecektin hatırlıyosan, zayıflamazsan nasıl yiyebilesin

hem benm düğünüme geleceksin ofisime geleceksin, hepsinde şık şıkıdım olacaksn valla sözün var ben anlamamm bırakıp gitme lafı aklına bile gelmesin, sabah sabah neye uğradıgıma şaşırdım yaa, maket yapıyodum bi bakayım ne var ne yok diye dedim, senin yazdıklarını görünce sana yorum yapamadan çıkamadım. lütfen öyle şeyler diyip de üzme bizi tamam mı

kefirin meyvelileri de var canım ben migrostan aldım mesela, meyveli yoğurda benziyo tadı, en azından 2 3 güne 1 en küçüklerinden içmeye çalışacagım faydası çokmuş çünkü

sen işlerini hallet pomo cum sonra musait olup kendi imkanlarını düzelltigin zaman katılırdın bize, biz biliyoruz seni sonuçta fırsat bulabildigin her an buradasın

menulerın guzel fena degıl. zaten aslında herkesın menusune bakmayacagım artık. menumu yazıp gececegım artık ben de sanırım depresyondayım ama aslında sabah gayet ıyıydım.

ikizler burcu, ben de dün gece depresyondaydım böyle bi dönemdeyiz dmek ki şimdi de ama moral bozmak yok, sen ilacını iç, akşama kadar dayan, akşam da güzelce dinlenirsin ohh evde de kimse yok uzatırsın ayaklarını missss vallaaa.. çok zaman adam akıllı yalnız kalmayalı, şu an sana imrendim resmen

uykusuzmuşsun biraz ondan da gergin olabilirsin, ama sen kafana takma hiç bişey, hep söyledigim gibi, dünya üzerindeki en önemli insan sensin bunu unutma

ayy haydi ben maket yapmayaaaaaaaaaaaaaaaa

valla 1 tanesi k aç kalori bilimyorum, ama içindekiler hafif şeyler ama şunusöyleyimkabarıyor böyleoluncAda 1taneyle doyabiliyorsun ben mutfak tartımla tarttım birtane poğaça 60 gr dı

1 tanesi 60 gr ama sende 2 hatta 3 tane bile yiyebilirsin bence

cnmm gitmek nerden çıktı saçmala bilmedikleri için yorum yapmışlar seninşartlarını durumunuu bilmiyorlar...

çalışma saatlerin rahatsızlığın vsss buna rahmen yeme içme düzenini beğeniyorum haa coflkes hariç,uyumlu birisin bilmediğin şeyolduğunda düzeltiyorsunn,elinden gelenin en iyisin yapıyorsun sen 105 kg dasın bi 65 kg daki gibi kişigibi beslenemezsin yediğinseni doyurmaz böylece mutsuzolursun ..
süt biz kadınlar hepimizin içmesi lazım pomocum sen bence 2 bardak iç geceyatmadan olmasada yatmadadan 1,2 saat önce iç derim bende başlıcamm süt içmeye kemik erimesi ilerleyen yaşlarda hepimizn karşılaşacağı bi hastalık o yüzden bende başlasam iyiolur

sonolarak evde olsan eminim çok daha güzel beslenirsin şimdi elinden gelen bu ve sen bunu bile iyi değerlendiryorsun

moral bozmak yok yola herşeye rahmen devammmmmmmmm

kızlar sizinle bi mutluluğumu paylaşmak istiyorum çok şükürevim şubatta teslimoluyor sonunda düzenimikurcammm ALLAH herkeze kendi evini nasip etsin inşallahh

1200 Kalorilik Diyet Listesi Kahvaltı Ara Öğün Öğle Ara Öğün Akşam Yatmadan Önce
Pazartesi 100 gr omlet, 1 dilim kepek ekmeği, 100 gr salatalık, 1 çay bardağı portakal suyu 1 orta boy elma 1 porsiyon zeytinyağlı bakla, Yarım kase yoğurt, 1 dilim kepek ekmeği 1 bardak meyveli yoğurt 2 dilim yulaflı ekmek, 1 porsiyon yağsız çoban salata, 100 gr köfte, 1 porsiyon armut tatlısı 1 çay bardağı light süt
Salı 1-2 yemek kaşığı lor peynir, 2 dilim çavdar ekmeği, 1 orta boy domates, 1 çay bardağı çay 1 küçük boy portakal 1 porsiyon kıymalı bezelye, 1 kase cacık, 4 dilim (100 gr) buğday ekmeği 1 çay bardağı elma suyu, 1 poşet (65 gr) gevrek 1 porsiyon Köfte, 1 porsiyon şehriyeli pilav, 1 porsiyon yağsız havuç salatası 1 yemek kaşığı yeşil zeytin ezmesi, 2 dilim kepek ekmeği, 1 çay bardağı çay
Çarşamba 4-5 dilim hindi göğüs füme, 1 orta boy domates, 100 gr salatalık, 4 dilim (100 gr) ekmek, 1 çay bardağı limonata 2 yemek kaşığı gevrek, 1 çay bardağı light süt 1 porsiyon etli taze fasulye, 1 kase cacık, 1 porsiyon şehriyeli pilav 1 küçük boy portakal, 1 orta boy elma 1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye, 4 dilim (100 gr) buğday ekmeği 1 porsiyon şeftali kompostosu
Perşembe 5 adet tuzsuz siyah zeytin, 2 dilim kepek ekmeği, 1 kibrit kutusu (30 gr) yağzsız beyaz peynir, 1 çay bardağı portakal suyu l kase cacık 2 dilim kepek ekmeği, 1 porsiyon yumurtalı ıspanak, 1-2 adet mandalina 100 gr tavuklu sandviç, 1 çay bardağı kayısı nektarı 100 gr çavdar ekmeği, 1 kase çorba (et suyu), 1 porsiyon kıvırcık salata 1 orta boy armut
Cuma 1 kibrit kutus (30 gr) yağsız kaşar peyniri, 2 dilim çavdar ekmeği, 1 çay bardağı şeftali nektari, 100 gr kivi, 100 gr şekersiz kızılcık marmelatı 1 çay bardağı şekersiz çay, 1 paket vanilyalı kek 1 porsiyon yağsız çoban salatası, 100 gr patates püresi, 100 gr fırında tavuk göğsü 1 kase sütlü tatlı 1 porsiyon zeytinyağlı patlıcan dolması, 1 porsiyon havuç salatası, 2 dilim kepek ekmeği 1 dilim kavun
Cumartesi 30 gr mısır gevreği, 1 çay bardağı süt 1 porsiyon sade puding 1 porsiyon mercimek köftesi, 1 porsiyon zeytinyağlı biber dolması, 1 porsiyon yağsız domates salatası 100 gr karışık kumpir, 1 bardak ayran 1 kase yağsız domates çorbası, 100 gr çöp şiş, 1 porsiyon bulgur pilavı 1 fincan (150 ml) salep
Pazar 1 dilim kepek ekmeği, 1 yemek kaşığı yeşil zeytin ezmesi, 1 küçük boy portakal, 1 yemek kaşığı light vişne reçeli, 1 çay bardağı şekersiz çay 1 çay bardağı light süt, 2 yemek kaşığı nesquick 1 porsiyon köfte, 1 porsiyon yağsız marul salatası, Yarım kase light yoğurt, 2 dilim kepek ekmeği 1 kutu light kola, 1 porsiyon peynirli sigara böreği 1 kase mercimek çorbası, 4 dilim buğday ekmeği, 1 porsiyon çoban salatası 1 orta boy elma, 1-2 adet mandalina

BUDA BENİM DİYET LİSTEM YENİ BAŞLIYORUM KIZLAR AKLINIZDA OLSUN BİR SİTE VAR GEREKLİ BİLGİLERİ GİRDİKTEN SONRA BANA EN UYGUN DİYET LİSTESİNİ ÇIKARIYOR. DİYETİSYENE GİTMEME GEREK KALMADI :)) ZATEM 4 KİLOCUK VERSEM YETER

Günaydın kızlar, sayfalar epey ilerlemiş anca okudum. Bugün daha iyiyim:)

Öncelikle Pomocum, ne oldu da böyle dellendin bakayım sen? Bana alıngan diyene bak:)) Ama seni çok iyi anlıyorum. Hiç canını sıkma, olur böyle şeyler. Burada kimse uzman değil, insanlar kendi bildikleri doğrulara göre yorum yapıyorlar. Kimse de art niyetli değil. Kaptan olarak böyle bir durumda sen giderim dersen biz ne yapalım? Yok öyle giderim lafları falan, birbirimizin motivasyonunu artırıyoruz biz. Yalnız yeni gelen arkadaşlar senin durumunu bilmedikleri için yüklendiler birden. Bizler bir şey demedik dikkat edersen. Senin yediklerini artırman gerektiğini en çok söyleyen Duygu ve bendim. Ben de Duygu gibi sadece çilekli cornflakes'e takılmıştım o kadar.

Hatta sana az yiyerek kilo veremeyeceğini uzun bir paragrafla anlatmıştım. Lütfen senin durumunu bilmeyen arkadaşların söylediklerine bu kadar üzülme. Hepsine toptan cevap yazarsın olur biter. Onlar da öğrenmiş olur. Buna üzülüp, bir de böyle mesajlar yazarsan, hem sen üzülürsün, hem bizi üzersin.

Ayrıca, yeni arkadaşlara da bir şeyler söylemek istiyorum. Arkadaşlar, bizim topikte, dukan, isveç bilmem ne gibi diyetler uygulamıyoruz biz. Hatta diyet bile yapmıyoruz. Sağlıklı beslenmeyi, sağlıklı yaşamayı öğreniyoruz hep birlikte. Bu sebeple yediğimiz doğal şeylere genelde cısss falan demiyoruz. Yani süt içen bir kadına bu fazla olmuş diyemezsiniz. Siz de kadınsınız, sizin de içmeniz lazım, örnek alın hatta. Şimdi kış günü hastalıklara karşı dirençli olmamız için meyve yeme miktarımızı artırmamız lazım. Bunları dengeleyeceğiz ve hareketle beraber de destekleyeceğiz. Lütfen yorum yaparken, karşınızdaki insanın bir çok faktörle başa çıkarak beslenmesine dikkat ettiğini, kilo vermeye çalıştığını da dikkate alın.

Fdm giremiyorsun anlıyorum ama, ben de arkadaşların dediklerine katılıyorum, bırakırsan salma ihtimalin yüksek. Şartlarını zorla ve arada mutlaka uğra. En azından sağlıklı BMI değerine düşene kadar 1-2 kg daha versen çok iyi olurdu ama, sen bilirsin. Fazla özletme kendini.

Duygu, pomo da yazmış zaten, bence de beslenme düzenin çok güzel. Ben çok beğendim. Ben de bir an önce 70 altına düşmek istiyorum yaaa.. Bu arada poğaça tarifine bayıldım, tam bana göre. En kısa zamanda deneyeceğim. Bu arada hiç beyaz un koymuyor musun? Ben genelde yarı yarıya karıştırıyorum beyaz unla. Tek başına olduysa daha güzel ama:) Ellerine sağlık:)

kızlar sizinle bi mutluluğumu paylaşmak istiyorum çok şükürevim şubatta teslimoluyor sonunda düzenimikurcammm ALLAH herkeze kendi evini nasip etsin inşallahh

Canım, hayırlı olsun, çok sevindim, güle güle otur:)) Allah sağlıkla, mutlulukla, bereketle yaşamayı nasip etsin yeni evinde. Yaşasın taşınmamak:))

evini dekore ederken falan mimara ihtiyaç duyarsan tanıdıgm bi mimar var haberin olsunn

şaka bi yana hayırlı uğurlu olsun canım, güzel günlerde sağlıkla mutlulukla huzurla oturun inşalah yeni evinizde

Kızlar birazdan öğle yemeğine gideceğim, bu arada kahvaltımı yazayım;
- 1.5 dilim çok tahıllı ekmek
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 kk peynir
- 3 tane zeytin
- 1 tatlı kaşığı salça:)
- yarım domates
- yarım salatalık
- 1 tutam maydanoz
- 1 fincan şekersiz çay

Ara olarak ta 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe içtim.

neslicimi yazdığın herşeye katılıyorumm,bizler yaşama biçimimizi sabit tutmalıyız yani geçii diyetler o diyet bu diyet değil ömür boyu hayatımızda olan şeylerle sağlıklı zayıflamalıyızzzz

neslicim tarifimdeki un sırf kepekli un ,beyaz un yok,ben beğendim yani iş yerine bi saklama kabunda götürülür kahvaltı 5 çayına yakışr,bilmediğimiz ligt bisküvi gibi ürünler yiyeceğimize böyle şeyler yapabiliriz,hatta alışverişe giderken çantamıza koyabiliriz buda bizim fasfootdan uzak tutarr eminimm,sırada tatlı krizileri için sağlıklı kepekli undan kurabiye yapmayı düşnüyorum..

sen aslında belli bir disiplinde ilerleseydin eminimçokdan70 altına düşmüştün ama seni bir anlık buğranlar yakıyor işte sana önerim kendini 1-2 ay sıkman yani ikide bir iniş çıkış yaşayacağına kg ver sonra onukoru mesela ben şuan koruma evresindeyim İSTEDİĞİN ZAMAN saÇMALA hakkı veriyorum kendime tek bi şartla ertesi günmümükün olduğunca spor ve yediklerimi dengeleme şartıyla,böylece var olan kg koruyorum,bu arada slogan neydi yediğimizi değil içimizde depolanmış kiloları yakmak
Canım, hayırlı olsun, çok sevindim, güle güle otur:)) Allah sağlıkla, mutlulukla, bereketle yaşamayı nasip etsin yeni evinde. Yaşasın taşınmamak:))
sağ ol cnmyaaa inanşuan düzenim yok tek bi odakolilerle dolu güzelolan tek şey denizşuan
evini dekore ederken falan mimara ihtiyaç duyarsan tanıdıgm bi mimar var haberin olsunn

şaka bi yana hayırlı uğurlu olsun canım, güzel günlerde sağlıkla mutlulukla huzurla oturun inşalah yeni evinizde
sağol canım ayrıca benim gibi zevkli kadına mimar gerekirmisence?şimdiden kafamda çokgüzel fikirler var zaten bi gerçekleşsin resimlicem koyarım topiğe
geyet güzel neslicim seninle bütünleşen salçan yıkılıyor

Son düzenleme:

meslegimi elimden alma da sonra eminim ki çok güzel şeyler yapacaksındır canım resimleri görmeyi de sabırsızlıkla bekliyorum bana ilham olmalı mutlakaa

Ben de senin yazdıklarına kesinlikle katılıyorum:) Çok haklısın, benim iniş çıkışlar çok fena oluyor. Bahane üretmeyi sevmiyorum ama benim eşimin de bana pek destek olmaması kaçamaklarıma zemin hazırlıyor. Yavaş yavaş oturtuyorum artık. Poğaçayı kesinlikle deneyeceğim. Ben de 1 sene evdeyken böyle şeyler yapıyordum. Tam buğday unuyla kurabiye falan, çok güzel oluyordu. Sen de dene ve bizimnle paylaş, hele çalışan kadınların böyle denenmiş tariflere çok ihtiyacı var:)
Duygu, ben kendimi sıkma düşüncesine giriyorum, sonra daha fena cozutuyorum. O yüzden kalorisepeti iyi oldu benim için. Yediklerimi girince görüyorum orada ne kadar fazla olduğunu, buna göre menü dengelemeyi öğreniyorum. Ben hayatımda hiç bu kadar uzun süre yediklerime dikkat etmemiştim. Sanırım benim için oturması biraz daha zaman alıyor. Bugün öğlen yemeğe gittik, karışık kızartma vardı, ben aylardır kızartma yemiyorum, evde zaten yapmıyorum ama görünce dayanamadım ve yedim. Ama 1 porsiyon değil de yarım porsiyon yedim, yanında da 2 kaşık yoğurt aldım. Akşam da dışarda yiyeceğiz, ben salata yemeği düşünüyorum dengelemek için. Sonra da tiyatroya gideceğiz:)
Evinin çok güzel olacağına eminim. Biz çok apar topar ev aldık ve taşındık. Koşturmaca oldu bir sürü şey. Sen şimdiden hazırlıklara başla bence, ancak yetişir. Fotoğraf ta iyi fikir, bekleriz.

hu hu pomom nerdesinnnn ...

meslegimi elimden alma da sonra eminim ki çok güzel şeyler yapacaksındır canım resimleri görmeyi de sabırsızlıkla bekliyorum bana ilham olmalı mutlakaa
oo üstat enin eline su dökemeyiz ama kendimce birşeyler yapcam artıkk hattA ev hediyesiolarak senden fikir isteye bilirmiyimmm??? alışveriş bölümüne gelince sana fikrimi ve bununlailgiliörnekleri söylesempaslaşırmıyız:))))

biz seninle katılmaya devam edeciz anlaşılann:))))),bende senin gibiçok yapardım ya yiyimboşver yemiyorum ne zamandırdiyee işte böyle böyle olmuyor nesli inan bana. senin bi dezavantajın çalışıyor olman evde olsan daha dikkat edersin eminim akşam için sana püf nokta bi işlem yaptırma salatanakendin mudahale güzel tavuklu bi salata istee ama soslatma zatenyağ ekşi masaya geliyorkendin yAPIYORSUNAMAONLAR SALATAYIHAZIRLARKENÖZEL SOSKOYUYORLAR EMİN OL TEKPİDE KADARKALORİLİOLUYOR ONLARDAA ŞİMDİDEN İYİ SEYİRLER ARKADAŞIMM..

Teşekkürler canım, iyi oldu hatırlattığın. Ben de tavuklu salata veya etli salata düşünmüştüm, ben zaten o sosları sevmiyorum da. Yağı normalde severim ama salatada sevmem mesela, bu da avantaj benim için:) Bu arada bir önceki mesajda eşimden yakınmıştım ya, onların grubun toplantısı vardı, sağolsun toplantıda sunulan kurabiyelerden 1 tane benim için almış, odama getirdi sana aldım diye:))) Güler misin ağlar mısın:)) Yedim tabi, insan sevdiğinin elinden olunca kurabiye de olsa yer değil mi:)) Niye böyle yapıyor anlamadım ama ona rağmen vereceğim bu kiloları:))
Bu arada çalışmak gerçekten dezavantaj bu konuda, ben evde olduğum zaman yine 70'li kilolardan 65'e kadar düşmüştüm, hem de hiç stres yapmadan. Daha önce de bahsetmiştim ya, zor bir dönemdi ve o ara kullandığım depresyon ilacı sayesinde hooopppp geri almıştım verdiklerimi, şimdi depresyon da yok, ilaç ta çok şükür. Bak böyle yazınca yine hatırladım o zamanları, en önemlisi sağlık..

benim avantajım eşim çok anlayışlı geçenyıl benim ciddi kilolardan düşme evremde uzun bir süre yemek yapmadım ama eşimehepdedim ben yemicem ama sen ne istersen yaparım dedim eşim bendeistemiyorum dedim oda rejime girdi benle geçen yıl kuzi emiyordu onunda öyle yemek derdi yoktu sadece çorbasını yapıyordum ekgıdaolarak ben ciddi kilolar verdi eşim sayesinde,şimdi eşim senin gibikalori sepetine üye yediği herşeyi orayagiriyor maşallah benden dikkatli maşallah..

bu arada plates yapmaya karar verdim ebruşallının 1 dvdden başlıcam çünki teknikleridoğrubilmeklazım diye düşünüyorumbir ara tvprogramından takip ediyordum tabi onlar ilerlemişler zorlandım başlangıç seviyesinden iyice öğrenip tvden devam etcem hepsiburada.com'dan alışveriş düşünmüyordum ama aradığım herşey orda malzeme sip.vercem biraz sonra dvd 1kalmamış ama youtubedan buldumordan takipetcem,benim kg sorunumpek kalmadı amagöbek bölgemiyanisimitimi gördünüz onları inceltmekistiyorumbirde plates esneklik kazandırıyor proporsyonunu düzeltiyor herşeydenönce doğru nefes almayı öğreniyorsun,ürünlerim ne zaman gelir bilmiyorum amailk 36 dk herhangibi bir alettop gerekmiyor yarından itibarenilk 36 dk yapmaya başlıcam ürünlerim geldimi tüm dvd yapcam inşallah,aslında nesli platesi sende yapabilirsin..

tatlı kız. cok tatlı yazmıssın valla. cok tatlısın. ben haksız elestırıye hıc gelemem. az cok benı tanıdınız hata yaptıysam asla alınganlık yapmam. ama bu elestırı hıc hosuma gıtmedı cok haksızcaydı. kucuk bırsey belkı ama bu benım yapım haksızlık oldu mu hıc susamam dayanamam.

regl gunumde falan da degılım bır gergınlık varsa sebebını de bılmıyorum valla.

yaptıgın maketlerı ceksene :)))))) resımlerını gorelım

canımmmmm cok sevındım gule gule otur ALLAH evınde huzur saglık mutluluk nasıp etsın ınsaallah bır de kuzıye guzel bır kız kardes :))))))