- 15 Kasım 2009
- 1.459
- 1.158
- 133
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
Sağol canım. Oyyy, senin benden fena, ben en azından oldum bugün. Yavaş yavaş ta iyi hissediyorum artık, yarına toparlanmış olurum, işe de gitmem gerekiyor sabah. Duygusal yeme en büyük problem zaten, bunu kontrol altına alsak gerisi problem değil. Bu arada sen ne sporu yaptın bugün 1 saat. Salona mı yazılmıştın, öyle bir şey demiştin sanki de. Step-aerobik falan mı, aletler mi yoksa?
canım bu arada elıptık bısıkletinde hayırlı olsun bendede yürüyş bandı var ama odada öylece duruyor umarım sen bisikletin hakkını verirsin..bende platese yazılmak istiyorum ama henüz düzgün biryer bulamadım
Dun bugunku gibi bir kahvalti
Ardindan kursta 1 pohaca 1 sigara boregi
Oglen yarim balik ve salata 1 dilim ekmek
15.00 gibi cevizli corek
Aksam sadece salatavve haslanmis brokoli yogurt
Saat 20 gibi yarim cay bardagi kadar karisik cerez ve cok az cikolata
Kendimi cok kotu hissediyorum kac gundur sporada gidemiyorum normalde sabah 7 de spora gidiyordum yani o saatte esim daha ise gitmemis oluyordu kizimin yaninda o kaliyordu ben gelinceye kadar ama adamin kac gundur ise erken gitmesi gerekiyr saat 7 gibi cikiyor bende malesef spora gidemiyorum
Resmen spor hevesim kacti :18:
Canım çok geçmiş olsun inşallah sen sağlığına kavuşunca seve seve yarışırız ..kiloma göre az yiyorum demişsin kaç kilodasın cnm şuan ..öğünlerinide okudum bana biraz karışık geldi menün mesela bu aralarda kuruyemiş ve kuru meyve yerine yeşilik marul salatalık yersen daha etkili olur sabahları 1 bardak süt bal ki diyette e genelde sütü önermezler yeterince besleyicidir.. bulgur pilavı ve nohut karbonhidrat aralardada zaten leblebi yiyorsun alacağın karbonhidratı aralarda tamamlıyorsun lahana havuç hurma şeker aralardada 1 avuç kadar kuru meyve yiyorsun bunlarda şeker yeme demiyorum tabikjide en iyisini kendin için sen daha iyi bilirsin ama öğünlerini biraz artımak istiyorsan daha hafif meyvalara yönel daha hafif sebzelere tabikide yine senin tercihin ben nacizane fikrimi söylemek istedim tekrar geçmiş olsun sağlıcakla kal.. :)
kızlar hepinize iyi akşamlar..malum ben de bi koğpukluk var.. günlerdir giremedim buraya ve şu an hayatımdaki zaman düzensizliğinden dolayı diyetim de yalan oldu.. sizlerden özür dileyerek bi süreliğine burdan ayrılmak istiyorum arasıra gelir bakarım sizlere ve yazarım ama listeyi meşgul etmemek adına çıkmak istiyorum.. eski grup arkadaşlarım gerçekten sizlerle iyi vakit geçirdik ve hepinizi benimsemiştim...kendinize çok çok iyi bakın kızlar.. dediğim gibi arasıra gelir bakaraım..hedef yolunuz açık olsun...
ben dün menümü tam olarak yazamadım ama kalori sepetinden kopyalayım...
[1] Ev Temizlemek 30 dak 19.719
[2] Su 2 ml 0
[3] lipton bitki çayları 1 adet 0
[4] Ay Çekirdeği (çekirdek) 6 10 GRAM 348
[5] Sütaş Tam Yağlı Ayran 0.2 LİTRE 82
[6] Dost Yarım Yağlı Süt 0.1 LİTRE 46.1
[7] Kış Türlüsü 0.5 PORSİYON 119
[8] Mandalina 1.5 ADET 75
[9] Patlamış Mısır (yağda) 30 gr 174
[10] Sütlü Kahve (light) 1 FİNCAN 19
[11] Peynirli Kek 30 GRAM 96.3
[12] Patates (haşlanmış) 1 ADET 100
[13] Tavuk suyu (yağsız) 1.5 200 ml 123
[14] Tavuk Göğüs Haşlama 100 GRAM 150
[15] Tavuk Göğüs 20 GRAM 20.8
[16] Portakal 1 ADET 50
[17] siyah zeytin 4 adet (3gr) 32
[18] yesil cay 1 adet 0
[19] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[20] Yufka 100 GRAM 152
[21] Beyaz Peynir (yağsız) 30 GRAM 30
Toplam : 1608.481 kal.
malesef akşam beni mahvetti
ama şükür bugün spora başladım. 3 aylık anlaştım. kısmetse 3 ay gideceğim.
bana fazla gibi geldi ama duygu daha iyi bilir cnm. mesela benim ara öğünüm o kadar karışık değil. bir çeşit var, ister taze meyve ister kuru...
incir 1 tane
kayısı 4 tane
badem fazla sevmem. üstelik bana fazla yağlı gibi geliyo.en iyisi bi diyetisyene gitmen devlet hast bile olsa....
merhabalar,
bugun aksam menumu yazamicamdan dolayi simdi yaziyorum
sabah: 1 dilim ekmek, 1 haslanmis yumurta, domates, salatalik, peynir, 3 zeytin
ara: yarim elme, 3 hurma
oglen: 3 yk ispanak, 2 yk yogurt
ara: 1 hurma, kahve
aksamada brokoli, yogurt ve 1 tabak corba icmeyi dusunuyorum.
Kızlar ben bugünü yatarak geçirdim, hala da iyi hissetmiyorum. Ne biçim bir regl ağrısı oldu bu anlamadım, başım bile inanılmaz ağrıyor. Allahtan sürekli değil, yoksa dayanamazdım herhalde. Neyse ben bugün pek diyete dikkat edecek durumda değildim. Akşam eşim yağsız ızgara gibi et yaptı onu yedim 1 dilim tahıllı ekmekle. Yanında biraz yeşillik ve domates. Üstüne de yine bitter çikolata 20 gr kadar. Başka bir şeyler yer miyim bilmiyorum ama belki mısır patlağı yerim o kadar. Spor doğal olarak yok bugün.
ayyy hakkaten az konuşmuşsunuz bugun ben yokum diyeeburadan ne kadar geveze bir insan oldugumda anlaşıldı zatenn
dün akşam yemegi çok sevmedim o yuzden sadece tavugu yedim. kefiri sade bende sevmiyorum o yuzden meyvelisini içtim dün, öyle olunca meyveli yoğurda benziyor tadı yenebiliyor yanitavsiye edebilirim
ama yaa gitme sen bizi bırakma, fırsat buldukça gel özleriz ki biz senii
bol içiyorum sayılırcok sağ ol hayatım osmanlıca calısmaktan kaydım resmen ihmal etmiyorum kiii :)
kahvaltımı sabah yazmıstım aradan devam edıyım
ara:
yeşil elma
öğle:
3 ızgara köfte
3-5 çatal patates
yoğurt
ara:
1 mandalina
akşam:
1 karnıyarık
1 kase cacık
ara:
10 badem
1 lt anca içtim bugun su :/ neyse artık yarın spor var telafı edıceeem hepınız opuldunuzz iyigecelerrr:)
bu aralar iştahım da açık değil canım da pek bişi istemiyo evet canım stres olmayalım diyoruz ama düşün düşün ben 35 yaşındayım kaç sene bebeği erteledim aman işe gireyim yok ev alalım falan derken baktım 5 sene geçmiş şimdi de uğraşıyorum pko dedi doktor 2 aşılama oldum zayıflıcam sonrası malum hayırlısı ile gelsin inşallah allah kimseyi bununla sınamasın çok zor neyse yarama tuz bastın...
menüm sabah 1 dilim ekmek biber peynir, şekersiz çay
ara 1 bardak yoğurt
öğlen mercimek çorbası, 2 kaşık nohut 2 kaşık et
ara 1 mandalin 1 bardak yoğurt
akşam
5 çatal peynirli erişte 1 kase yoğurt 3 erik
2-2.5 litre su içtimmm
kızlar hepinize iyi akşamlar..malum ben de bi koğpukluk var.. günlerdir giremedim buraya ve şu an hayatımdaki zaman düzensizliğinden dolayı diyetim de yalan oldu.. sizlerden özür dileyerek bi süreliğine burdan ayrılmak istiyorum arasıra gelir bakarım sizlere ve yazarım ama listeyi meşgul etmemek adına çıkmak istiyorum.. eski grup arkadaşlarım gerçekten sizlerle iyi vakit geçirdik ve hepinizi benimsemiştim...kendinize çok çok iyi bakın kızlar.. dediğim gibi arasıra gelir bakaraım..hedef yolunuz açık olsun...
komple olarak cok guzel bır menu olmus. tebrık ederım.
brokolı bu yıl hıc yıyemedım resmen yok hıcbıryerde. cok aradım hem pazarlarda hem marketlerde ama yok.
unutmadan bugunumu de yazayım hatunlar
.
kahvaltı (8.30)
domates, salatalık, beyaz peynir, maydanoz
2 çatal patates kızartması
yarım top kepek ekmegi
1 şekersiz çay
bugun sabah 9 dan akşam 5 e kadar çalıştım o yuzden ara öğünlerm pek yok sayılır, öğlen de oradan sipariş verildigim için hoş olmayan şeyler yedim biraz
öğle yemegi ( 12.30)
yarım kıymalı pide
1 cola light
ara öğün ( 16.00)
1 dilim armut, 2 dilim elma
akşam yemegi ( 18.00)
1 bütün kabak içine 1 yk kadar beşamel sos, 2 parça kuşbaşı tavuk
1 tabak domates salatalıktan oluşan salata
2 yk makarna salatası
ara öğün ( 21.00)
3 adet eti form mısır patlagı
1 şekersiz sütsüz nescafe
bugun bütün gün masa başında etiket yapıştır, zarflara koy vs acayip tutuldum, akşam dönüşte o yuzden yol üzerinde indik arabadan 45 dk ya yakın yürüdüm yurda gelene kadar. bugun yaptıgım tek iyi şey de bu zaten, öğlenki pideyi azıcık telafi eder belki
ikizler burcu depresyonundayım yine, keyifsiz mutsuz yatıyorum, sanırım başka bişey yemem bu akşam, acıkırsam bi ihtimal belki süt ama onu bile yapmama ihtimalim var.
herkese iyi gecelerrr
fdm'cim üzüldüm ama seni anlıyorum, eminim vaktinolsa bizi bırakmazdın müsahitbuldugun hervakit uğra emi dikkat et kendine
gunaydin :)
evet listem iyi sayilirdi fakat aksam misafirlige gittim. biraz ispanakli borek, hurma ve 1 dilim kek yedim. irademe sahip olamadim maalesefiyisimi diyetteyken bir yere gitmemek. diyet daha kolay oluyor.
günaydın hanımlarrrr ..
dün kepekli poğaça yaptım çalışanlar için yadaa klasik kahvaltıdan sıkılanlar için sağlıklı bi tarif
kepekli dereotlu poğaça:
1 bardak yarımyağlı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
bi tatlı kaşığı tuz(daha az da olabilir
2 yumurta(birtanesinin sarısı üstüne sürülcek)
bu karışımları çırpıyoruz....
sonraa kurumalzemeler
1 kabartma tozu
aldığı kadar kepekli un
biraz kıyılmış dereotu
bbunlarıkarışıma ekliyoruz dereotu dahil kulak memesi kıvamındaolan dereotlu hamuru,yumurta büyüklüğünde toplar yapıyoruz
sonra yarımyağlı peyniri çatalla eziyoruzz içine yine dereotu ekliyoruzz ,sonra yumurta büyüklüğünde olan topları avucumuzun içinde bastırıportasınadereotlu peynirden rkliyoruz kapatıyoruz kenerlarını bastırıyoruz ki açılmasın hazırladığımız poğaçaların üstüne yumurta sarısınısürüyoruz tercihe göre çörekotu serpiyoruz susam eklemeyin susam yağ içerir,önceden ısıtılmış 190 derecefırında kızarasyakadar pişiriyoruz....
sonuç:hafif oldu ben beğendim yapılabilirözellikleçalışanlariçin yada kahvaltı hazırlamakdan sıkılanlar için yada 5 çayıiçingüzel hafifsağlıklı bi tarif,herşeyden önce pratik afiyet olsunn
DÜNKÜ MENÜM:
kahvaltı:sucuklu tostesmer ekmek ile
ara:yeşil çay
öğlen:kepekli makarna(kekik,sarımsak bol domates sos ile
ara:şekersiz kremasız biraz süt ile nescafe yanında tek atımlık minik kakaolu kek
akşam: biber dolması yoğurt 1 kaşık zeytinyağ ile içinde çok az pirinç çoğunlukda bulgurlu dolma
1.5 su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?