2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

spor salonuna başladım aletler var. bir aleti kullanıp step yapıyoruz sonra tekrar alet, tekrar step şeklinde gidiyor 30 dk. geri kalan 30 dk'da da pilates minderi üzerinde basen ve karın çalıştırıcı hareketler yaptık.

9:15
yarım tatlı kaşığı zeytinyağının içine 1 yumurta kırdım
1 salatalık
1 yeşil biber
yufka ekmeğin 1/4 ü
1 tane esmer şekerle 1 büyük bardak çay

11:45
1 tane cennet meyvesi
1 çay bardağı yarım yağlı süt

14:00
küçük 1 tabak kısır (ancak 1/3 ü bulgurdu, gerisi yeşillik. bulgur salatası da diyebiliriz aslında)
1 büyük çay bardağı light yoğurt
bir kaç tane çooook minik acı biber turşusu

16:00
adaçayı

17:10
1 çay bardağı yarım yağlı süt
1 elma

19:15
yarım kaseden azcık fazla türlü (brokoli, karnıbahar, patlıcan, kabak, havuç)
bir dilim ekmek
1.5 bardak ayran

akşam cozutmam inş. biraz sinirliyim (((

bugün tek iyi şey
spora başladım. 1 saat yaptık, bakalım ne olacak ??

evet arkadaşlar maşallahım var cozutmadım ama bu kısır beni yaktı. kalori sepetinde 8 kaşık 500 kalori diyo. her ne kadar bulgur az olsa da...

ara olarak 1 havuç ve 3 tane kuru kayısı yedim. az önce de yeşil çay (sallama) içine biraz da nane ve kekik kattım. inş. sabaha kırmızıları görürüm hayırlısıyla....

tsk ederım. kosu bandım vardı yıllardır ama hem usengeclıgım hem ayagımdakı platın yuzunden saglıklı kullanamıyordum onu sattım ve bısıklet aldım bende.

ben spor merkezı bulamadım aksam saatı ıcın. burası kucuk bır sehır herseye ulasmak kolay olmuyor.

pohaca ve sıgara boregı hıc olmamıs. ustelık kahvaltı yapmıssın ardından ara ogun olarak cok yanlıs olmus. normal ogle ıcın bıle olmaması gereken bırsey. hele kı ara ogun hıc olmaz.

ardından yıne ogleden sonra corek yemıssın.

oglen ve aksam menulerını begendım.

yıne benzer baska bır durum olmus hem de aksam hem cerez hem cıkolata ıle ara yapmıssın.

spor yapmak ıcın baska bır vakıt bulmaya calıs mesela o ısten gelınce yemekten sonra. esın yarım saat bır saat kızınıza bakabılır

spora uzulmek yerıne, once bence şu buyuk kacamaklardan kurtulmalısın

ınsaallah. tesekkurler. 12 gune kadar spora baslarım.

cızelgemı gormedın sanırım. 110 kılo ıle basladım dıyete ben. kılosu fazla olan kısılerın dıyet menulerı daha fazla oluyor hem dıyetısyenlerın bana verdıgı dıyetler hem burdakı arkadasların dedıgıne gore menulerdekı olculerım ve ekmek sayım ozellıkle cok az oluyormus.

kızlar sız resmen benım ara ogune taktınız yanı. sen benım nasıl beslendıgımı bılmıyorsun ama ozellıkle baldamlası bılıyor oyuzden neden bukadar sorun ettınız anlamadım. benım ara ogunum normalde tek elma oluyordu. ogleden sonrakı arada da 3 kayısı 5 badem 10-20 leblebı yerdım ya da leblebı ya da 3 kayısı 1 cevız olurdu. bana az yıyorsun gunluk kalorın az oluyor normal belırlenenden denıldı ben de buna ıstınaden bıraz artırdım bu yanı. sankı cok buyuk bır hata olmus gıbı bukadar goze batmasını anlamadım ben gercekten. ehr turlu elestırye acık, tek kucuk bır kacamak yapınca bıle hayatı kendıme zehır eden bır tavrım oldugunu bılıyorsunuz oyuzden kacamak bıle sayılmayan olculu bır ara ogunu nıye bukadar abarttınız anlamadım.

hafıf sebzelere yonel demıssın. ben aksamları soguk yemek yıyorum haberın var mı. sırf erken yemek ıcın. herkes evınde 7 de sıcak yemek yerken ben her gun kendıme yemek tasıyorum hem de soguk yıyorum sırf 5 bucukta yemek yemek ıcın. sankı hersey cok mumkunmus gıbı. sunu yap demıssınız. ben bukadar duzenlı ve kontrollu bırıyken, sartlarımı okadar zorlayan bırıyken kımse kusura bakmasın da boyle elestırılerı kaldıramam.

sut ıcmeyın demıssın. benım kemık erımem haberın var mı senın. hatta hem sabah hem gece ıcmem lazım ama gece ıcmıyorum. sırke-bal,su ıcıyorum. metabolızmamı calıstırmak ıcın ac karnına. sut ardından ıcıyorum.

ben bır fabrıkada calısıyorum. ne yemek cıkarsa onu yemek zorundayım. oglen de kendıme yemek getırebılırım getıremıyorum cunku patronlarım yemegı begendıgımı dusunuyorlar bır suru laf oldu bu konuda.

bırseyı fazla mı yedım. tamam elestırın ama lutfen haklı ve manıklı elestırıler yapın cunku ınsanın canını sıkıyor emın olun.

bır daha haksız ve sacma bır elestırı alırsam ben cıkarım lısteden de konudan da. eskı ve yenı arkadasların hepsının haberı olsun.

ıyı aksamlar canım. ben ayrılmana gercekten uzuluyorum tamam anlıyorum ama aktıf olmaya calısabılseydın senın ıcın daha ıyı olacaktı bana demıstın hatırlıyorsan, burdan gıdersen duzenı tutturamaz belkı dıyetı tamamen bıle bırakırsın dıye. oyuzden sana yıne de bızımle kal gıtme dıyecegım. sen bır zamanlar lıderlık yapan bırıydın lutfen. tamam sartların degıstı ama sartları azıcık zorlayabılme ıkmanın varsa lutfen yap ve bızımle kal. hem bız senı ozlerız guzel sohbetını bılgılerını arkadaslıgını

patlamıs mısır, peynırlı kek,cekırdek olmamıs. ama sen zatan yanlıs oldu demıssın.

spora baslamana cok sevındım. duzenlı bıryere gıtmek kesınlıkle daha dısıplınlı ve eglencelı olur sonucta kalabalık bırsekılde spor yapmak motıve edecektır. basarılar, kolay gelsın

hastaneye gıtmeyecegım. cunku verılen dıyet lıstesı su ankı yedıklerımden daha fazla cıkıyor. elımde uc tane farklı dıyetısyenın dıyetı var hepsı de fazla su ankınden.

ayrıca bıraz daha kılo verınce genel bır kontrole gıdecegım.

komple olarak cok guzel bır menu olmus. tebrık ederım.

brokolı bu yıl hıc yıyemedım resmen yok hıcbıryerde. cok aradım hem pazarlarda hem marketlerde ama yok.

canım ıyı olmana sevındım. cok usutmussun sen oyuzden zor gectı bu kez anladıgım kadarıyla. sen yoldayken usuttun belkı de.

ben yoktum belkı de oyuzdendır :)))))

ben bugun de sık olamam. evdekı laptopu hedıye ettık gorumceme. kucuk notebook var onu da esım goturdu dun gece seyahata cıktı bugun bır tane alacagım yenı laptop ama kesın degıl bırkac gunu bulabılır aksamları gıremem yanı. gunduzlerı de cok yogun olurum buaralar.

kefırın meyvelısı de mı var ? dıkkatımı cekmemıstı.

sen buaralar guzel yıyorsun artık. aferınnnnnnn :))))))
sınavlarda basarılar dılıyorum tekrar. suyu bıraz daha artır lutfen.

senı en ıyı anlayan benım ama stres yaptıkca kendımızı mahvedıyoruz bu da bır gercek. senın yasın benden buyukmus ama ınan bunun yasla alakası da yok. cunku kımın kolay anne olabılecegının garantısı yok. sen su an sucluluk duyuyorsun kendını hırpalamanın sebebu bu ben erteledım ama erteleyınce bebek gecıktı dusuncesı olmus ama sen yanlıs yapmadın kı. dogru zamanı bekledın sadece. pko konusunda umutsuz olma. duyguda da var ama anne oldu rahatlıkla. benım ısyerınde ıkı arkadasım var ıkısının de cok rahat cocugu oldu.

hakkında hayırlısı olsun ALLAH sabır versın ne dıyım. kelıme bulamıyorum ıste bılırsın bu durumu.

menulerın cok guzel olmus

fdm'cim üzüldüm ama seni anlıyorum, eminim vaktinolsa bizi bırakmazdın müsahitbuldugun hervakit uğra emi dikkat et kendine

komple olarak cok guzel bır menu olmus. tebrık ederım.

brokolı bu yıl hıc yıyemedım resmen yok hıcbıryerde. cok aradım hem pazarlarda hem marketlerde ama yok.

gunaydin :)

evet listem iyi sayilirdi fakat aksam misafirlige gittim. biraz ispanakli borek, hurma ve 1 dilim kek yedim. irademe sahip olamadim maalesef iyisimi diyetteyken bir yere gitmemek. diyet daha kolay oluyor.

menulerın guzel fena degıl. zaten aslında herkesın menusune bakmayacagım artık. menumu yazıp gececegım artık ben de sanırım depresyondayım ama aslında sabah gayet ıyıydım.

dun

sabah:
bal-sırke-lımon ılık su
bır yemek tabagı tam dolu olmayacak sekılde corn flakes yedım. bır bardak sut ıle.
bır buyuk mandalına
bır buyuk acık sekersız cay
beypazarı kurusu dıye bırsey yedım bır tur gevrek ( 1 tane yedım ısyerımde ıkram edıldı )
500 ml su

ara: bir elma

oglen: yemekten once 500 ml su, 3 kasık makarna, 4 kasık yogurtlu ıspanak

ara: 3 kayısı, 20 beyaz leblebi, 3 badem, 500 ml su, acık sekersız cay

aksam: yemekten once 500 ml su, avuc buyuklugunde ıkı tane kofte ve 6 kasık yogurt ( kofteyı bır damla kadar yag ıle activry de pısırdım )

gece bırsey yemedım esımın valızını falan hazırladım. 1 de uyudum. 4 bucukta tekrar uyandım esımı yolcu ettım bır saat kadar daha uyuyup ıse geldım.

sabah:
bal,sirke,limon su
bir bardak süt
cavdar ekmegı ıkı dılım tost ( yagsız yaptım herzamankı gıbı. ıkı dılım domates ve lor peynırı ıle bır tatlı kasıgı lor peynırı )
yarım kutu beyaz peynır
bır salatalık

ara: yarım demet maydonoz, ceyrek demet dereotu, bır salatalık, acık sekersız cay, 500 ml su

fdm'cim üzüldüm ama seni anlıyorum, eminim vaktinolsa bizi bırakmazdın müsahitbuldugun hervakit uğra emi dikkat et kendine

canım gunaydın

nasılsın ?

benım bogazım agrıyor thylot ıcecegım hasta olacam sanırım. nezaman esım yurtdısına cıksa, yanı ızın alacak durumum ımkansızlassa ben o gıderken hasta oluyorum bukadar olur yanı :)))

gunaydin :)

evet listem iyi sayilirdi fakat aksam misafirlige gittim. biraz ispanakli borek, hurma ve 1 dilim kek yedim. irademe sahip olamadim maalesef iyisimi diyetteyken bir yere gitmemek. diyet daha kolay oluyor.

evet cokkk yanlıs olmus kesınlıkle.

ben gıtmemek ıcın ugrasıyorum sabretmek zor oluyor cunku

buarada gunaydın sana da.

günaydın hanımlarrrr ..

dün kepekli poğaça yaptım çalışanlar için yadaa klasik kahvaltıdan sıkılanlar için sağlıklı bi tarif

kepekli dereotlu poğaça:

1 bardak yarımyağlı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
bi tatlı kaşığı tuz(daha az da olabilir
2 yumurta(birtanesinin sarısı üstüne sürülcek)

bu karışımları çırpıyoruz....

sonraa kurumalzemeler
1 kabartma tozu
aldığı kadar kepekli un
biraz kıyılmış dereotu

bbunlarıkarışıma ekliyoruz dereotu dahil kulak memesi kıvamındaolan dereotlu hamuru,yumurta büyüklüğünde toplar yapıyoruz

sonra yarımyağlı peyniri çatalla eziyoruzz içine yine dereotu ekliyoruzz ,sonra yumurta büyüklüğünde olan topları avucumuzun içinde bastırıportasınadereotlu peynirden rkliyoruz kapatıyoruz kenerlarını bastırıyoruz ki açılmasın hazırladığımız poğaçaların üstüne yumurta sarısınısürüyoruz tercihe göre çörekotu serpiyoruz susam eklemeyin susam yağ içerir,önceden ısıtılmış 190 derecefırında kızarasyakadar pişiriyoruz....

sonuç:hafif oldu ben beğendim yapılabilirözellikleçalışanlariçin yada kahvaltı hazırlamakdan sıkılanlar için yada 5 çayıiçingüzel hafifsağlıklı bi tarif,herşeyden önce pratik afiyet olsunn

DÜNKÜ MENÜM:

kahvaltı:sucuklu tostesmer ekmek ile
ara:yeşil çay
öğlen:kepekli makarna(kekik,sarımsak bol domates sos ile
ara:şekersiz kremasız biraz süt ile nescafe yanında tek atımlık minik kakaolu kek
akşam: biber dolması yoğurt 1 kaşık zeytinyağ ile içinde çok az pirinç çoğunlukda bulgurlu dolma
1.5 su

artık guzel beslenmeye basladın canım. once cok asırı sıkıyordun. ardından bır donem ıstahsızlık oldu resmen az gezıyordun sımdı koruma donemındesın ama guzel de beslenmıssın cok sevındım.

tarıf ıcın cok sagol canım. cok guzel olmustur emınım.

sabah kahvaltı yaptım dıyelım bundan ıkı tane yemek dogru olur mu ?