2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Canim menun cok guzel ama bademin nasil kavrulmus mu yoksakavrulmamis mi ?kavrulmusu cok kaloriliymis haberin olsun

Evet yaa, hava bir açtı bir kapadı bugün. Benim dışarda işlerim vardı, hatta vakit bulup yürümek istiyordum ama canım istemedi. Ben de eve erken gelip temizlik yaptım, çok hoşuma gitti:)) Salçanın tuz oranı normal düzeyde ama acısı bol:) Antep salçası biber ve domates karışık oluyor, o tada bayılıyorum. Normalde tuzlu şeylerle aram yok, hatta tansiyonum da düşük, tek yediğim tuzlu şey salça. Ödem normalde olmuyor da, şimdi regl olduğum için ödem fena fena. Bu arada bir dipnot bilgi vereyim: Domates ve salçada likopen diye bir madde var, bu da kansere karşı koruyucu maddelerden biri.

Kızlar ben tüm günümü yazayım, ilave olmaması dileğiyle:)
Sabah:
- 2 dilim çok tahıllı ekmek arasına
- 1 tk Antep salça
- 1 kk peynir
- 1 avuç maydanozla yaptığım yağsız tost

Ara:
- 4 tane ceviz
- 2 tane incir

Öğle:
- 1 kase mercimek çorbası
- 1 tabak nohut yemeği
- 3-4 kaşık pirinç pilavı
- 1 kase yoğurt

Ara:
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
- 10 g kadar bitter çikolata

Akşam:
- Çeyrek simit
- yarım kk peynir
- 1 fincan şekersiz sütlü neskafe

Öğle yemeğim çok oldu ama onun enerjisiyle epey temizlik yaptım:) Eşim gelirken simit almış gelmiş, onu kırmamak için çeyrek simit ve biraz peynir yedim. Böylece akşam yemeğimi halletmiş oldum. Adım sayım 6000 olmuş, 10000'e tamamlamaya çalışacağım.

hayirli aksamlar :)

bugunki menum:

sabah: birazcik pide ve biraz simit, peynir, zeytin, 1 ince dilim sucuk

ara: kahve, birazcik bitter cikolata

oglen: 1 kase corba, 3 catal bamya

ara: 12 badem, 4 kucuk parca ananas

aksam: iki parmak kalinliginda tost

bugun midem cok sis. acaba listeye yazmadigim biseylermi var diye dusunuyorum fakat aklima baska bisey gelmedi. iyisimi her yedigimi hemen yazmak.

Evet ya, çok sakin geçmiş topic. Benim de dışarda işlerim vardı, sonra eve gelip temizlik yaptım, senin günün nasıl geçti?

pomo, sen, ben olmayınca kimseler kalmamış burda, pomo neden yokki yaa :44:

benm yine günlük iş vardı vakıfta oraya gittim, sabah 9.30 dan beri etiket yapıştırıp, kağıtları zarflıyorum, sırtım koptu resmen bugun vakıfta olunca öğle yemekleri de kalorili oluyor tabi biraz, telafi etmek için çıkışta o yorgunlukla 1 saat yürüdüm bide, zor attım kendimi yataga yurda gelince.. akşam yemegine inecek halim yok ama zorlayacam kendimi artık bişeyler yiyeyim de günü kapatayım diye

bir dokundun bin ah işittin bak gördün mü

iyi akşamlar arkadaşlar... hepinize ALLAH ım kolaylık versin... benim bilgisayarım hep sorun çıkardığı için nete giremiyorum... telden de kk ya girilmiyor onun için ben listenize devamlı katılamayacağım... ama takip etmeye çalışacağım ve kendi kendime de olsa devamlı kiloma dikkat etmeye devam edeceğim ALLAH ımın izniyle... ha bulduğum haberleri vs... sizinle paylaşırım elimden geldiğince ve internet bulduğum sürece...

pomogranatem canım kusuruma bakma devamlı netim olmadığı için giremiyorum ama paylaşımlarım için elimden geldiğince girmeye çalışacağım kilomdanda haberdar etmeye çalışırım kuzum... herkese kolay gelsin arkadaşlar...

bu arada dün izlediğim bi programda sirkeli suyun zayıflattıpğı ve yağları yaktığının dünya sağlık örgütü tarafından gerçek olduğu açıklanmış... yalnız ölçüsü çok önemliymiş arkadaşlar... bir çay bardağına sadece bir çay kaşlığı olacak şekildeymiş... herkese bol sağlıklı kilo vermeler diliyorum...

Oyy kıyamam ben sana sefil öğrencim benim:)) Yemeğini ye mutlaka, ondan sonra yatarsın olmazsa, haftasonu da tiyatroya git bence. Ben çok severim Ankara'da tiyatroya gitmeyi:)) Devlet tiyatrosunun, çok güzel oyunları oluyordu, bilmiyorum sever misin tiyatro ama.

tiyatroyu çok severim canım ama malesef bu haftasonu biraz maddi sıkıntılar var o yuzden yurtta oturmak zorundayım o kadar sıkıntım var ki normalde benm bu akşam mutlaka alacakarnlık ın son filminde olmam gerekirdi, diğer bütün filmleri ilk vizyona girdigi gün izlemiştim bu sefer onu bile ertelemek zorunda kaldım haftasonı bu sefil öğrenci malesef yurtta oturacaki hazır oturmuşken de ders çalışır heralde

sen ankara yı baya biliyorssun galiba? unuttuysam affet burda mı okumuştun :44:

Ankarayı çok bilmem aslında, benim okullar Denizli - İzmir hep. Ama Ankaraya bir kaç günlük geldiğimde bile gezi, tiyatro falan ayarlarım, o yüzden biliyorum:) İstanbul ve Ankara'ya toplantı için veya iş için gittiğimde araya gezmeyi de kaynatıyorum:)

Ankara da vakit geçirmek için mutlaka siname tiyatro gibi bişey gerekiyor, yoksa yapılacak fazla bişey olmuyor. sıkıcı bi şehir yani biraz eğer toplantı için tekrardan gelirsen ben gitmeden sizi gezdirmekten şeref duyarım efendim

sabah dediğim gibi sucuklu yumurtamı yedim
öğle:
tavuk ızgara
2 yk pilav
yoğurt

ara:

yeşil elma

akşam:
1 tabak ıspanak

ara:
2 mandalina

bugunumu yazayım da bitsin artık bugun..

kahvaltı (09.00)

domates, salatalık, beyaz peynir, maydanoz

1 top kepek ekmegi

1 şekersiz çay

öğle yemegi (12.00 - gene vakıfta çalışıyordum)

1 adet et döner dürüm

1 bardak cacık

3 çatal patates kızartması

ara öğün (16.30)

1 adet baklava

akşam yemegi ( 19.30 )

4 yk türlü

2 yk pilav

1 kepçe cacık

bu vakıf işi yüzünden kesin kilo alacam bu hafta, bütün gün oturdugum yerde etiket yapıştırıp zarf katlamaktan kollarım kopuyor. bide öğle yemekleri ölümcül tabi ama işte parası güzel, bu ara benm için çok iyi gelecek yani. öyle olunca da bu hafta cezayı çekecek kişi ben oluyorum sırf para uğruna

gerçi biraz olsun dengelemek için akşam çıkışta vakıftan yurda kadar yürüdüm, ki bu da 1 saat yürüdüm bugun demek. sonra gece canımız sıkıldı yarım saate yakın da gece yürüdüm. yeşil çayımı da içtim bugun, su da 2 lt oldu, yatmadan yarım lt daha içerim heralde

hiç tartılmadım bu hafta ama umarım pazartesi bu dürümlerin acısı çıkmaz herkese iyi geceleerrrr

kızlar günaydın ;

dun hıc gıremedım kusura bakmayın. saat 10da ıse geldım zaten. sabah tırnagım ıcın kontrol vardı. cok sukur hersey yolunda. yara kapanmıs enfeksıyon da yok. teller yanı dıkısler halen duruyor haftaya cumaya alınacak ama sargı bezını cıkardı, pansumana da gerek yok artık dedı. ayaklarım usumuyor artık cunku ayakkabı gıyebılıyorum :))))) spor yapmak, yuklenmek, uzun ve tempolu yuruyus yasak halen. dıkıs alınsın, o gun karar verırım dedı belkı hemen baslayabılırsın belkı 2-3 daha bekletırım dedı. hatta 2-3 gun sonra dus yapmak da sorun olmayacak su degebılır dedı. şu bır haftadır cok zor oluyordu dus almak.

ıse gec geldım. halıyle bır suru ıs bırıktı cok da yogun bır gunumuzdu.

buarada uc gundur benım ses gıtmıs durumda. faranjıt olmusum. neler neler yaptım. hem de ılaclar spreyler var ama duzelmedı.

arkadasım gelecek demıstım. o gelmıyor, ben gıdıyorum planı degıstırdık benım degısıklıge ıhtıyacım daha cok. seyahat etmeyı severım ben gıdecegım. 7 saat kadar bır yol olacak ama bana sorun olmaz. bu gece bınecegım. pazar gece eve donecegım. ben de kısaca haberler boyle kızlar. umarım herkes ıyıdır.

ha buarada nasıl oldu anlamadım ama 700 gram vermısım. oysa bu hafta ozellıkle ıkı gundur yeme duzenım bozuldu. kacırmadım ama duzenım aynı degıl. ve malum sıfır hareketsız gıbı bırseyım buaralar. anlamadım yanı

bugünkü menüm
sabah:2yumurta-1kk peynir-1domates
ara:5 ceviz,5 kuru siyah üzüm
öğlen:çorba-salata
akşam:1 tabak mercimek yemeği-salata

melegım menun guzel ama sabah ekmek yemelısın. tok tutar hem vucudun ıhtıyacı da var.

ogleden sonra ara yapmamıssın ??????

su nekadar ıcıyorsun ? bıtkı cayı da ıc muhakkak lutfen. ve yogurdu ıhmal etme. benı bu konuda ornek alma :))))))

gecenkı menunde sabah dahıl hıc ekmek yoktu ama bu sefer de ekmegı abartmıssın. sabah ıkı dılım, oglen bır dılım yapabılırdın mesela. peynır olarak kasardan uzak durmalısın cok yaglı, cok kalorılı.

ama onun dısında menun guzel.

spora baslamadna once ben de yazacagım olculerımı. bakalım ıkı hafta sonrasında degısıklık olacak mı? benı de gaza getırdınız :))))

menun de guzel olmus zaten.

sen bu msjı yazdıgında ben ortalarda yoktum umarım ıslerını kolaylıkla halletmıssındır canım. regl bıttı mı buarada ? agrıların, usumen nasıl ?

bu hafta menulerın daha dısıplınlı. tebrık edıyorum senı. sadece bazı sorularım olacak.

bıtkı cayı ıcmıyor musun ?

zeytın konusunda dıkkatlı olmaya calıs. haftada bırkez ye mesela.

kepek ekmek yerıne tam bugdaylı ekmek ya da cavdar ekmegı yemelısın.

hellımlı salata yedım demıssın hellım peynırının kalorısı bılmıyorum. salata yedıgınde lor peynırlı ya da yarım yaglı beyaz peynır daha ıyı olacaktır bence. sanıyorum kı hellım peynırı daha kalorılıdır bu peynırlere gore.

karnıyarık muhakkak yagını al peceteye. ben havlu kagıda alıyorum. ustten de pecete ıle yıne yag alıyorum.

spor cok guzel olmus cok sevındım.

sınavlar, ders calısma nasıl gıdıyor ? ders calısırken gecelerı kacırıyormusun cıkolata bıskuvı falan ?