- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
slm rüzgar,konuya girmeden herzmaan demişimdir,bebek düşüncesini erteleyen herkeze işte şimdi düşünmüyorum kariyer madddiyat o ,bu ,şu diyenlere nerden biliyorsun hemen anne olacağınııderim, evet hiç bir sağlıksorunuolmayıp nedensiz anne olamayan var bi bakmışsın biolojik saatin ilerlityor yani 30 altında ve 30 üstünde bile farklı oluyor yumurta sayın vs açısından,ben çocuk düşüncesini kariyer yada vs sebepden erteleyen kişilere her zaman horman testiyapmasını öneriyorumyani hamilekalmayı engelleyen bi sebep varmı diye test..
neyseki bekarlıığımda biliyordum pko'lu olduğumu ve bunun getirdiği sonuçları eşime bile evlenmeden dedim belki çocuğumuz olmaya bilir diye,neysee ben ilk yıllardan beri hep çocuk istedim ama eşimhazır değildi ama hep dedim bu yolda uğraşabiliriz diye eşim hafife aldı bu tarafını,ama ben hep iyi baktımkendime düzenli horman tesleri yaptırdım ilaçsız regl olamıyordum zaten,neyse bebek içinhzır olduğumuzda malumgençsen 1 yıl bekletiyor doktorlar dodğl yoldan hamile kalmAak için 1 yıl bekledik olmadı sonra gittiğimizde tedavi için uygun değildim kistlerim büyüktü derken 1.5 yıl oldu en umutsuz olduğum anda doğal yoldan hamilekaldım bu arada sana "çocukistiyorum.com"üyeolmanıöneririm orda bizimgibi çok kişivar savaşı kazanan kaybeden,özel kürler,şifalı bitikler karışımlar vs çok şey var ben hergün okurdum özel kürleri denerdim orda bizzat yapanlarvar onları okurdum denerdim ben altarnetif tıpa çokinanırım neyse hatta ordan beni doktor aradı bi ilaç tavsiye etti ama ben hamileymişim zatengerekkalmadı yani güzel bi site,biliyorum çokzor ama düşüncedeönemli biraz beyni rahat bırakmak lazım bazen bu işler psikolojikde oluyor ,yağlı şeylerden mümkün oldukça uzun dur,şekerdende,bol sebze meyva tüketderim..neyseinşallah tez vakitte anne olursun ..
1 tanesi 60 gr ama sende 2 hatta 3 tane bile yiyebilirsin bence
cnmm gitmek nerden çıktı saçmala bilmedikleri için yorum yapmışlar seninşartlarını durumunuu bilmiyorlar...
çalışma saatlerin rahatsızlığın vsss buna rahmen yeme içme düzenini beğeniyorum haa coflkes hariç,uyumlu birisin bilmediğin şeyolduğunda düzeltiyorsunn,elinden gelenin en iyisin yapıyorsun sen 105 kg dasın bi 65 kg daki gibi kişigibi beslenemezsin yediğinseni doyurmaz böylece mutsuzolursun ..
süt biz kadınlar hepimizin içmesi lazım pomocum sen bence 2 bardak iç geceyatmadan olmasada yatmadadan 1,2 saat önce iç derim bende başlıcamm süt içmeye kemik erimesi ilerleyen yaşlarda hepimizn karşılaşacağı bi hastalık o yüzden bende başlasam iyiolur
sonolarak evde olsan eminim çok daha güzel beslenirsin şimdi elinden gelen bu ve sen bunu bile iyi değerlendiryorsun
moral bozmak yok yola herşeye rahmen devammmmmmmmm
gitmek de nerden çıktı pomocum neden bu kadar sinirlendin ya, bu kadar üzüleceğini bilemedim kusura bakma hakkını helel et. ben ana öğünlere birşey demedim ki, aralarda kuruyemiş yağlı oluyor dedim sadece. meyve olabilir biri (özellikle yeşil elma) diğeri de 4-5 tane badem falan...özür dilerim seni üzdüğüm için
Günaydın kızlar, sayfalar epey ilerlemiş anca okudum. Bugün daha iyiyim:)
Öncelikle Pomocum, ne oldu da böyle dellendin bakayım sen? Bana alıngan diyene bak:)) Ama seni çok iyi anlıyorum. Hiç canını sıkma, olur böyle şeyler. Burada kimse uzman değil, insanlar kendi bildikleri doğrulara göre yorum yapıyorlar. Kimse de art niyetli değil. Kaptan olarak böyle bir durumda sen giderim dersen biz ne yapalım? Yok öyle giderim lafları falan, birbirimizin motivasyonunu artırıyoruz biz. Yalnız yeni gelen arkadaşlar senin durumunu bilmedikleri için yüklendiler birden. Bizler bir şey demedik dikkat edersen. Senin yediklerini artırman gerektiğini en çok söyleyen Duygu ve bendim. Ben de Duygu gibi sadece çilekli cornflakes'e takılmıştım o kadar.
Hatta sana az yiyerek kilo veremeyeceğini uzun bir paragrafla anlatmıştım. Lütfen senin durumunu bilmeyen arkadaşların söylediklerine bu kadar üzülme. Hepsine toptan cevap yazarsın olur biter. Onlar da öğrenmiş olur. Buna üzülüp, bir de böyle mesajlar yazarsan, hem sen üzülürsün, hem bizi üzersin.
Ayrıca, yeni arkadaşlara da bir şeyler söylemek istiyorum. Arkadaşlar, bizim topikte, dukan, isveç bilmem ne gibi diyetler uygulamıyoruz biz. Hatta diyet bile yapmıyoruz. Sağlıklı beslenmeyi, sağlıklı yaşamayı öğreniyoruz hep birlikte. Bu sebeple yediğimiz doğal şeylere genelde cısss falan demiyoruz. Yani süt içen bir kadına bu fazla olmuş diyemezsiniz. Siz de kadınsınız, sizin de içmeniz lazım, örnek alın hatta. Şimdi kış günü hastalıklara karşı dirençli olmamız için meyve yeme miktarımızı artırmamız lazım. Bunları dengeleyeceğiz ve hareketle beraber de destekleyeceğiz. Lütfen yorum yaparken, karşınızdaki insanın bir çok faktörle başa çıkarak beslenmesine dikkat ettiğini, kilo vermeye çalıştığını da dikkate alın.
Fdm giremiyorsun anlıyorum ama, ben de arkadaşların dediklerine katılıyorum, bırakırsan salma ihtimalin yüksek. Şartlarını zorla ve arada mutlaka uğra. En azından sağlıklı BMI değerine düşene kadar 1-2 kg daha versen çok iyi olurdu ama, sen bilirsin. Fazla özletme kendini.
Duygu, pomo da yazmış zaten, bence de beslenme düzenin çok güzel. Ben çok beğendim. Ben de bir an önce 70 altına düşmek istiyorum yaaa.. Bu arada poğaça tarifine bayıldım, tam bana göre. En kısa zamanda deneyeceğim. Bu arada hiç beyaz un koymuyor musun? Ben genelde yarı yarıya karıştırıyorum beyaz unla. Tek başına olduysa daha güzel ama:) Ellerine sağlık:)
senı en ıyı anlayan benım ama stres yaptıkca kendımızı mahvedıyoruz bu da bır gercek. senın yasın benden buyukmus ama ınan bunun yasla alakası da yok. cunku kımın kolay anne olabılecegının garantısı yok. sen su an sucluluk duyuyorsun kendını hırpalamanın sebebu bu ben erteledım ama erteleyınce bebek gecıktı dusuncesı olmus ama sen yanlıs yapmadın kı. dogru zamanı bekledın sadece. pko konusunda umutsuz olma. duyguda da var ama anne oldu rahatlıkla. benım ısyerınde ıkı arkadasım var ıkısının de cok rahat cocugu oldu.
hakkında hayırlısı olsun ALLAH sabır versın ne dıyım. kelıme bulamıyorum ıste bılırsın bu durumu.
menulerın cok guzel olmus
slm rüzgar,konuya girmeden herzmaan demişimdir,bebek düşüncesini erteleyen herkeze işte şimdi düşünmüyorum kariyer madddiyat o ,bu ,şu diyenlere nerden biliyorsun hemen anne olacağınııderim, evet hiç bir sağlıksorunuolmayıp nedensiz anne olamayan var bi bakmışsın biolojik saatin ilerlityor yani 30 altında ve 30 üstünde bile farklı oluyor yumurta sayın vs açısından,ben çocuk düşüncesini kariyer yada vs sebepden erteleyen kişilere her zaman horman testiyapmasını öneriyorumyani hamilekalmayı engelleyen bi sebep varmı diye test..
neyseki bekarlıığımda biliyordum pko'lu olduğumu ve bunun getirdiği sonuçları eşime bile evlenmeden dedim belki çocuğumuz olmaya bilir diye,neysee ben ilk yıllardan beri hep çocuk istedim ama eşimhazır değildi ama hep dedim bu yolda uğraşabiliriz diye eşim hafife aldı bu tarafını,ama ben hep iyi baktımkendime düzenli horman tesleri yaptırdım ilaçsız regl olamıyordum zaten,neyse bebek içinhzır olduğumuzda malumgençsen 1 yıl bekletiyor doktorlar dodğl yoldan hamile kalmAak için 1 yıl bekledik olmadı sonra gittiğimizde tedavi için uygun değildim kistlerim büyüktü derken 1.5 yıl oldu en umutsuz olduğum anda doğal yoldan hamilekaldım bu arada sana "çocukistiyorum.com"üyeolmanıöneririm orda bizimgibi çok kişivar savaşı kazanan kaybeden,özel kürler,şifalı bitikler karışımlar vs çok şey var ben hergün okurdum özel kürleri denerdim orda bizzat yapanlarvar onları okurdum denerdim ben altarnetif tıpa çokinanırım neyse hatta ordan beni doktor aradı bi ilaç tavsiye etti ama ben hamileymişim zatengerekkalmadı yani güzel bi site,biliyorum çokzor ama düşüncedeönemli biraz beyni rahat bırakmak lazım bazen bu işler psikolojikde oluyor ,yağlı şeylerden mümkün oldukça uzun dur,şekerdende,bol sebze meyva tüketderim..neyseinşallah tez vakitte anne olursun ..
hu hu pomom nerdesinnnn ...
oo üstat enin eline su dökemeyiz ama kendimce birşeyler yapcam artıkk hattA ev hediyesiolarak senden fikir isteye bilirmiyimmm??? alışveriş bölümüne gelince sana fikrimi ve bununlailgiliörnekleri söylesempaslaşırmıyız:))))
biz seninle katılmaya devam edeciz anlaşılann:))))),bende senin gibiçok yapardım ya yiyimboşver yemiyorum ne zamandırdiyee işte böyle böyle olmuyor nesli inan bana. senin bi dezavantajın çalışıyor olman evde olsan daha dikkat edersin eminim akşam için sana püf nokta bi işlem yaptırma salatanakendin mudahale güzel tavuklu bi salata istee ama soslatma zatenyağ ekşi masaya geliyorkendin yAPIYORSUNAMAONLAR SALATAYIHAZIRLARKENÖZEL SOSKOYUYORLAR EMİN OL TEKPİDE KADARKALORİLİOLUYOR ONLARDAA ŞİMDİDEN İYİ SEYİRLER ARKADAŞIMM..
tatlı kız. cok tatlı yazmıssın valla. cok tatlısın. ben haksız elestırıye hıc gelemem. az cok benı tanıdınız hata yaptıysam asla alınganlık yapmam. ama bu elestırı hıc hosuma gıtmedı cok haksızcaydı. kucuk bırsey belkı ama bu benım yapım haksızlık oldu mu hıc susamam dayanamam.
regl gunumde falan da degılım bır gergınlık varsa sebebını de bılmıyorum valla.
yaptıgın maketlerı ceksene :)))))) resımlerını gorelım
kızlar ben cıkıyorum.
cıkmadan menumu yazayım.
sabah:
bal,sirke,limon su
bir bardak süt
cavdar ekmegı ıkı dılım tost ( yagsız yaptım herzamankı gıbı. ıkı dılım domates ve lor peynırı ıle bır tatlı kasıgı lor peynırı )
yarım kutu beyaz peynır
bır salatalık
ara: yarım demet maydonoz, ceyrek demet dereotu, bır salatalık, acık sekersız cay, 500 ml su
oglen herzamankınden gec yedım ıslerım coktu bugun. bır bucuk gıbı yedım. bır haslanmus tavuk bud, ıkı kasık bulgur pılavı, ıkı kasık domates salatası ( oglen hem canım ıstemedı hem de cok ısım vardı apar topar yedım )
ara: 500 ml su, acık sekersız cay, baska ara yapamadım yogunluktan
aksam: cıkmadan sımdı yedım yemegımı. tavuk cıkacagını bılmedıgım ıcın kofte getırmıstım yıne. ıkı avuc buyuklugunde kofte. bır damla kadar yag ıle actıvıry de yaptım. 5 kasık yogurt. bır salatalık
kızlar bogazım cok agrıyor ıkı tane thylot ıctım sıcak sular ıctım ıse yaramadı sesım de bozuldu ama grıp degılım normalde.
ben cıkıyorum kızlar sabaha gorusuruz opuldunuz
merhaba kizlar,
bugunki menum
sabah: 4 yk musli, 1sb sut
ara: 1 armut, yarim elma
oglen: 2 kase yayla corbasi
ara: yarim elma, 4 kucuk parca ananas
aksam: suan henuz yemedim. galiba karisik bir salata yerim buyuk bir kase
canim cok cikolata cekiyor belki bi tane kucuk parca bitter cikolata yerim. maalesef cikolatadan vazgecemiyorum. uzun bi donem bilincli hic yemedim fakat olmuyor. sizlerinde varmi bu tur krizleri :) ve nasil bu tatli krizlerini asiyorsunuz
benim avantajım eşim çok anlayışlı geçenyıl benim ciddi kilolardan düşme evremde uzun bir süre yemek yapmadım ama eşimehepdedim ben yemicem ama sen ne istersen yaparım dedim eşim bendeistemiyorum dedim oda rejime girdi benle geçen yıl kuzi emiyordu onunda öyle yemek derdi yoktu sadece çorbasını yapıyordum ekgıdaolarak ben ciddi kilolar verdi eşim sayesinde,şimdi eşim senin gibikalori sepetine üye yediği herşeyi orayagiriyor maşallah benden dikkatli maşallah..
bu arada plates yapmaya karar verdim ebruşallının 1 dvdden başlıcam çünki teknikleridoğrubilmeklazım diye düşünüyorumbir ara tvprogramından takip ediyordum tabi onlar ilerlemişler zorlandım başlangıç seviyesinden iyice öğrenip tvden devam etcem hepsiburada.com'dan alışveriş düşünmüyordum ama aradığım herşey orda malzeme sip.vercem biraz sonra dvd 1kalmamış ama youtubedan buldumordan takipetcem,benim kg sorunumpek kalmadı amagöbek bölgemiyanisimitimi gördünüz onları inceltmekistiyorumbirde plates esneklik kazandırıyor proporsyonunu düzeltiyor herşeydenönce doğru nefes almayı öğreniyorsun,ürünlerim ne zaman gelir bilmiyorum amailk 36 dk herhangibi bir alettop gerekmiyor yarından itibarenilk 36 dk yapmaya başlıcam ürünlerim geldimi tüm dvd yapcam inşallah,aslında nesli platesi sende yapabilirsin..
sağ ol cnmm....hayırlı olsun duygu, amin inş.
pomo bilgisayar alabilirsem girerim demişti, giremeyebilir(
aminnnnnnnnnnn inşallahhh herşey sıraylaa:)))canımmmmm cok sevındım gule gule otur ALLAH evınde huzur saglık mutluluk nasıp etsın ınsaallah bır de kuzıye guzel bır kız kardes :))))))
cnm ben sana hertürlü yardıma hep hazırım bunu unutmaa..canım ne guzel yazmıssın ya. bence herkesın okuması gereken bır yazı. buarada ben hamılelıgı dusunurken bana bu sıteyı tekrar hatırlatırmısın ? sımdıden gırıp moral bozmak ıstemıyorum hersey tam olunca bu ugurda mucadele etmeye baslayacagım cunku.
maydanozlu da yapabilirsin elbetikisinide dene hatta aynı tepsideyarısımaydanozlu yarısı dereotlu yap ama mutlaka yarımyağlıyada yağsız beyaz peynir olmalı çünki tam yağlı ile olmuyorr...yani güzelolmuyorrr...cnm kek,kurabiye denicem inşallahh önümüzdekigünlerde yaptınmı paylaşırım..geldım geldım burdayım :))))))
ıslerım cok yogun ama cıkmadan gıreyım dedım cunku aksam gıremem laptop yarın alacagım.
cok guzel kaynatmıssınız ımrendım valla :))))
tamam gelecek hafta deneyım. gec kaldıgımda bu benım kurtarıcım olur valla. maydonozlu yapabılır mıyım pekı bunu ? bır de aynı sekılde benzer bır kek tarıfın var mı ?
ya duygu yenı gelen kısıye belkı bır derece kızmam kırılmam ama baldamlasına kırıldım nasıl beslendıgımı bılıyor herseyımı bılıyor kaldı kı o ara ogun oyle kotu degıldı kı. ustume cok gelınmesıne kızdım cunku hata olarak gorulecek bırsey degıldı. amannnnn boyle ıste.
valla acayıp bır sınır geldı. burda yazmayacaktım sızınle ozelden ya da baska konudan gorusecektım okadar sınırlendım bır an.
buarada kısı sayısı konusunda da bır fıkır alısverısı yapalım. ayrıca fdm gelmeyecegım demıs ne yapalım ısmı olmayacak mı lıstede ?
eşinin iş seyetatine gitcek olması yine iş ortamında sorumluluğunun artcak olması,seninde dediğin gibi aktivite yapmamak seni strese sokuyorr birde ,tartınınseniüzmesi,hayat her zaman güzel olmuyor cnmm,hepdiyorum sen ayşe fatma değilsin senin özel durumların var üstüne birdeaktivete yapamıyorsun işte metabolizmanın çalışmadığını gösteriyor bu yaniaz bile yesen yarıyorçünkü o az şeyi bile yakamıyor illa hareketistiyor işte,cnm şöyle düşün ayağın iyleşcek ve sahalara geri döncen,ama bu sürede sna dediğim harketleriyapman üst bedenin çalıştırman belki kg veremezsin ama almazsın belki,ve mutlaka üst bedeninde daralma olur sıkılaşırsıncanım cok sagol valla. benım adıma herkese uzun bır cevap vermıs oldun aslında. az olmak daha ıyıydı valla dıyecegım ama kımse alınmasın. baksana aylarca moralımı bozulmadı ama tek bır kısı geldı moralımı bozdu gıttı.
ıkı cu haftadır canım sıkkın cok bellı etmesem de. cunku sadece suaralar sporum eksık ama tartıda bukadar artı cıkmak verdıklerımı gerı alıyor gıbı olmak korkutuyor ayrıca normalde 12-13 kılo verebılecekken halen 5 lerde gezınmek cok sıkıyor valla. ıkı bucuk ay oldu cok az bır rakam bu. 100den oınemedım ınebılseydım kendımı bukadar yemezdım ama resmen takıntı yaptım ben herseyı yaparken zaten ıstedıgım gıbı olmuyor bır de uzerıme gelınınce cok zorladı benı sanırım.
ıyı olmana cok sevındım canım.
esım konusunda ben de sanslıyım kendıme yaptıgım tavuk et ne yemek varsa yıyor ya da yapamadım desem basının caresıne bakar. hatta ılk zamanlar yemegımızı hep yaptı oysa mutfagı sık gırmezdı. sagolsun her konuda destekcı bu anlamda.
geçmiş olsuncnm ben tüm gününü beğendimmm,yalnız sabah yarım kutu peyniri anlamadım,cnm bana ana sağlıkdan bi fısfıs verdiler sürekli sıktımiyi geldi boğaz ağrıma istersen ismin yazabilirimkızlar ben cıkıyorum.
cıkmadan menumu yazayım.
sabah:
bal,sirke,limon su
bir bardak süt
cavdar ekmegı ıkı dılım tost ( yagsız yaptım herzamankı gıbı. ıkı dılım domates ve lor peynırı ıle bır tatlı kasıgı lor peynırı )
yarım kutu beyaz peynır
bır salatalık
ara: yarım demet maydonoz, ceyrek demet dereotu, bır salatalık, acık sekersız cay, 500 ml su
oglen herzamankınden gec yedım ıslerım coktu bugun. bır bucuk gıbı yedım. bır haslanmus tavuk bud, ıkı kasık bulgur pılavı, ıkı kasık domates salatası ( oglen hem canım ıstemedı hem de cok ısım vardı apar topar yedım )
ara: 500 ml su, acık sekersız cay, baska ara yapamadım yogunluktan
aksam: cıkmadan sımdı yedım yemegımı. tavuk cıkacagını bılmedıgım ıcın kofte getırmıstım yıne. ıkı avuc buyuklugunde kofte. bır damla kadar yag ıle actıvıry de yaptım. 5 kasık yogurt. bır salatalık
kızlar bogazım cok agrıyor ıkı tane thylot ıctım sıcak sular ıctım ıse yaramadı sesım de bozuldu ama grıp degılım normalde.
ben cıkıyorum kızlar sabaha gorusuruz opuldunuz
amin inşallahhhhhhhhhh...inşallah canım sağol benim adetimde sorunyoktu o yüzden ben hiç anlamamaıştım bir de tam evleneceğim dönemde babamın kanser olduğnu öğrendim o yüzden ilk yıllar hiç bebek düşüneek ortamım da yoktu zaten neyse alternatif tıba ben de inanıyorum canım sizlere bebek veren rabbim bana da verir inşallah
süperrr..ayy tabi ki paslaşırız ne demekkçok da mutlu olruumm
Tiyatrodan anca döndüm arkadaşlar, çok mutlu oldum, uzun zaman olmuştu tiyatro izlemeyeli, sezonu açtık bakalım:) Duygu, pilates ben de düşünüyorum aslında. Daha önce bir kere kursa katılmıştım ama yaptıran hocadan mı oldu bilmiyorum, hareketler belimi ağrıtmıştı, ben de devam etmedim. Sen başla da, izlenimlerini paylaş bizimle, ben de evde kendim yapabilirim aslında. Hem senin aldığın malzemeden alırım ben de, boyumuz aynı nasıl olsa, top falan aynı boyda lazım olur.
Valla benim eşim seninkinin yarısı kadar destek olsaydı, ben çoktan 70 altına düşmüştüm. Ama takmıyorum, yavaş ta olsa vereceğim bu kiloları, sağlıklı ve kalıcı olması önemli zaten.
Günaydın kızlar, güzel bir gün diliyorum hepimize. Öncelikle Duygucum kahve teklifin süper yaaaa, valla işlerim olmasa bugün kesin kaçar gelirdim:) Pilatesle ilgili sonuçları dört gözle bekliyorum. Ölçülerini de bana özelden yazsana. Ben de sana yazarım, gerçi pilates gibi bir spor yapmadıkça ölçülerde hızlı değişim olmuyor.
Kahvaltımı yazayım ben, sonra bugün dışarda işlerim var, biraz koşturacağım yani,
- 2 dilim çok tahıllı ekmek arasına
- 1 tk Antep salça
- 1 kk peynir
- 1 avuç maydanozla yaptığım yağsız tost
Ara öğün olarak ta,
- 4 tane ceviz
- 2 tane incir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?