2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

harıkasın valla. ınanılmaz yuruyorsun hem de ayagın okadar agrırken. tebrık ederım senı gercekten canı gonulden.

ayrıca verdıgın enerjı harıka vallaaaaaaaaaaaa

evet cnm haklısın dönem dönem oluyo bu aralar artık bende kendime çeki düzen vericem zaten en kısa zamanda
bi uzmana başvurucam bu diet için bu akamdan itibaren başlıyorum eski cemre olmayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
evetttttttttttt kilomuda vericem zaten 4 mayıs benim doğum günüm doğum güünümde hiç değilse70 kilo olmak istiyorum
cemrem artık silkelenecek sen haklısın dertlere sıkıntılara savaş açtımmmmmmmmmm
tatlım çizelgede regly olanı yazmışsın bende bu hafta ki çizelgede reglydim
yarından itibaren regly bittiiiiiiiiiiiiiiii yola devammmmmmmmm:))))

Son düzenleme:
harıkasın valla. ınanılmaz yuruyorsun hem de ayagın okadar agrırken. tebrık ederım senı gercekten canı gonulden.

ayrıca verdıgın enerjı harıka vallaaaaaaaaaaaa

Teşekkür ederm ablacım ya:) gerçekten tırnağım ve ayağımın arkası okadar kötüki ama insan isteyince hiçbir bahane etkilemiyo hiç bi şekilde:) dedğim gibi giydim 3 çorap bide hani kıvırdım üstelk tam vuran taraf 4-5 kat olmuştu..
Regl konusuda hiçç sorun değil:) zaten başın kalabalık ben detaylı yazarım bundan sonra :)

bugünki menümle başlıyorummm
sabah: 2 dl ekmek,1 yumurta, peynir,3 yaprak sarması, çay
öğle: 3 kaşık pilav, 2 bardak ayran
ara. şekersiz çay
akşam: cnm yemek istemedi şekersiz çay ve 3 grisini, birazda peynir
activite: 1 lt su, 1 saate yaklaşık yürüyüş, form çayı
herkese ii akşamalrrrrrr

Evet kızlar, gündüz söz verdiğim gibi sporumu yaptım geldim, yorgun ama mutluyum. Bugün işyerinde de elimden geldiğince fazla hareket ettim, sonra da alışveriş yaptık, eve gelip yemek yaptım ve yemekten 2 saat sonra da spor Toplam adım sayım 15000'i geçti böylece, yarına enerji bulabilecek miyim bakalım Yarın evdeyim, temizlik yapıcam, yemek ve tatlı yapıcam, işyerinden arkadaşlarımız geliyor, toplam 6 kişi olacağız. Yorucu ama eğlenceli olacak:)
Gelelim menü yazmaya, henüz kimse yazmamış menü, ben yazacağım,

Sabah:
- 50 gr beyaz peynir (2 kk)
- 20 gr ceviz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Ara:
- 1 fincan sade neskafe

Öğle:
- 1 porsiyon ızgara kırmızı et
- 3-4 kaşık bulgur pilavı
- 1 bardak ayran
- 2 avuç maydanoz

Ara:
- 1 bardak şekersiz çay
- 3 tane form yulaflı kepekli bisküvi

Akşam:
- 1 tabak zeytinyağlı enginar
- 1 dilim çok tahıllı ekmek

Ara:
- 1 bardak şekersiz çay
- 1 avuç kuru meyveli karışık kuruyemiş

Son Ara:
- 1 büyük bardak sıcak süt

Spor olarak ta koşu bandında 50 dakika kadar tempolu yürüyüş ve koşu (5.3 km), gün içinde de bol yürüme ile toplam 15100 adım

Akşam yaptığım ara için yeni aldığım karışık kuruyemişten denedim, her zaman yediğim miktara göre çok az kaldı bu, o yüzden şimdilik bunu deneyeceğim. İçinde doğranmış olarak kuru kayısı ve kuru incir parçaları, kırmızı ve normal kuru üzüm, badem, ceviz ve fındık var, küçük bir avuç alınca hepsinden az az yemiş oldum, hem mutlu oldum, hem de yetti.

Bu arada Tosuncuk, ayağın için geçmiş olsun, bende de tırnak batması olmuştu. İlk tenis oynadığım zamanlarda yaşamıştım ve çok kötüydü. Giydiğin ayakkabılara dikkat et, ön tarafı biraz bol olsun, spor ayakkabıda en az 1 numara büyük al, bir de tırnağının batan yerine merhem falan vermiştir doktor, mutlaka sür, son olarak tırnağının batan yerini hafifçe kaldırıp küçük bir pamuk veya peçete koy oraya, bu da iyi geliyor. Benden tecrübeler de bunlar:) Ben de uzun bir süre çektim ama geçtikten sonra da çok şükür bir daha olmadı.

tultan dogru mu gordum canım ? amelıyat oldun mu ? nasılsın canım ? hersey yolunda mı ?

Canim dun aksam girmistim bir ara telden girdigim icin gormedim seni. ameliyat oldum dun cok zor gecti agri falan coktu amann rabbim kimseye de bana bir daha gostermesin. Ayilmak cok zor, ayildiktan sonra heryerin yaniyor agriyor. Simdi biraz iyiyim bugun taburcu olurum. İyi dileklerini dualarini gonderen tum arkadaslarimdan Allah razi olsun

ah cnm bende şöyle geçmişe baktım da görmemişim yazını
hadi geçmiş olsun tatlım allah bi daha göstermesin cnm
bi an önce iileş ve topiğe devam et canım

Tesekkur ederim tavsiyeler icin:) ama simdi benimkinin batma tarzi biraz daha farkli yani kisaca anlatayim ama tam anlasilcagini sanmiyorm:) hani normal tirnak varya ama v gibi bi ayrim dusunun direk yanindan degil ta en asagida birlesikler fakat uste dogru ayrilip batan kisim etin icinden yuruyup eti deliyo bende o surede tornagin ust kisimlari birlesmedigi icin birde onu cekmem icin etin delinmesi gerekiyo o yuzden beklerkende tam etin icinden cikis noktasina geldiginde okadar kotu oluyorki yani kisacasi yukarisi pek sizde batan gibi degl cunki diger ayagimdada var o sizin bildiklernzden:) birde soyle bisy var hani tirnak batmasi genetik olurmu ama bizde genetik alisigim yani hani 20yillik bi yasamim varsa 20yildir ayni sorun var. Bide en kotusu bnm butun ayak tirnaklarmda cok olmasada batma var..

sanırım sızınkıler baslangıctayken kendını bellı etmıs. benımkı hıc bellı etmedı bıraz bıraz agrırdı ama bır anda yurumez hale geldım uc dort gun ıcınde. ardından ıltıhap ve sıs. resmen ıgneler batar gıbı oluyordu yuruyemeyecek durumdayken gıttım doktora ve pansuman falan fayda etmez, operasyon gerekır demıslerdı. benımkı dar ayakkabıdan olmadı da ayagım kırılınca kırık ayagımın kendısı ve bılek kısmı dahıl sıs kaldı, obur ayagıma gore halen buyuktur o ayagım. neyse ayakkabılarım dar gelmıstı bıraz ama rahatsız omuyordum bır de aylarca yurumeyıp bırden yuruyunce vucudun agırlıgı ıle yurudukce tırnak batmıs, gurur yapıp ayagımı yavasca bukmeye calısarak tırnaklarımı kesıyordum egrılıge sebep olmusum ıste o donem. bu yıl kı batma da, uzun yuruyuslerden dolayı kaynaklanmıs ıste. bu kez ıyıce temızledım bır daha olmaz dedı ınsaallah obur ayagım da olmaz bu ayagı kurtardık gıbı bakalım

haklısın ınsan ısteyınce herseyı yapabılır ama bence asırı da yuklenme. gercı sen dıyorsun kı tırnak batmam yıllardır var ama bılmıyorum benım ıkı kez basıma geldı yuruyemeyecek duruma geldım 3 gun ıcınde ve hemen operasyon oldu sen nasıl o sekılde yuruyorsun ve yıllardır devam eden bır durum anlamadım

ama azmıne hakıkaten hayran kaldım bravo sana.

burda anlat paylas rahatla. ne bılıyım dısarı cık, hatta kendıne brıseyler al falan. bebek, es, maddı sorunlar vs vs bırcok sorunlarımız olabılıyor kendını o dusuncelerden uzak tutmak ıcın dıyete, spora, buraya, dısarda sosyal olmaya, sureklı mesgul olmaya odaklanmak faydalı olacaktır bence. ayrıca uzaklastıkca dıyetten kopuldugu da bır gercek.

dogum gunune az kalmıs, hadı bakalım guzel de bır resım eklersın dogum gununde şöyle fıstık gıbı olursun. buarada resım ekleme derken sanırım tek senın resmını gormedık

valla ne dıyım sana. amelıyatlı halde bıle aktıf durumdasın cok takdır edıyorum senı.

amelıyat zor olmaz mı canım ya, elımız kesılıyor da onun bıle agrısı oluyor aynı amelıyat olmasa da ıkı uc yıldır benım de amelıyatlarım oldu bılırım cok zordur narkozun etkısı gectı mı beynı kazınıyor resmen ınsanın agrıdan. ALLAH agrını azaltsın sana sıfa versın sabır versın guc versın canım. eve cıkınca daha rahat olur, aman kendıne dıkkat et hemen ayaga kalkma olur mu.

sevgılerımı gonderıyorummm sana

dün eşimle uzun uzunn konuştuk anlaştık
inş bi daha o da bende kendimize gelip birbirimizi kırmıcaz:26:
haklısın dietim biter diye bende çıkmıcam zaten
meşgul olarak zaten derslerim var cnm yeterince meşgul olmaya çalışıcam destek ve ilgin için sağol cnm
evett doğum günüme az kaldı hı hııı ben resim kamayı bilmiyorum eşime söylicem göstersin yapıcam ama doğum günüm koymak istiyorum resmimi öyle planladım kafam da
ahh inş 68 olabilsem ama yapıcam doğum günüm süper olacak inşşhhhhhhhh
sen nasıslın bu arada gene zar zor girmişsindir buraya sanada ve burda ki herkese iş yerlerinde kolaylıklar dilerim

:):) ya ben alıştım artık en kötüsü iltahap olması o olmadkça deli gibi bi sıkıntı olmaz onuda yaşadım çünkü. Hani ben babet falan giydiğimde sanki tırnağımı çekiyolar ama alıştığım için artk uğraşmıyorm bile yani geçmiyo çünkü bendede öyle yani artk alıştık birbirimize o yuzden tabi çok kötü olduğu zamanlar var ama yapıck pek bişeyim yok :)

cnm inş ileri doğru geçer bari yani alışmışsın haklısın da zor bi durum tatlım geçer inşşş

kızlar sabah ki menüm:1 dl ekmek, az peynir, az yağda 2 yumurta,şekersiz çay
bugün spor yapmayı saçımın dip boyalarını yaptırmayı düşüüyorum hepsinide yapıcammmmmmmm

gece gelecegını tahmın etseydım bıraz daha kalırdım.

aktıvıteler yapılmıs harıkasın valla. ben de dun bır adım attım bu konuda. yemegı yedık , sut, yesıllık, camasır ıle ugrastım ardından merdıvene sarıldım cop atmaya gıttım gıdınce de boyle kalmasın dedım. 3. kata 5 kez ındım cıktım canım cıktı ama guzel oldu, yogun bır spor donemıne gırmeden once, yurume fırsatları ve merdıvenden boyle ınıs cıkıslar ıle hazırlık yapmaya calısıyorum son bır aydır boyle seyler yapıyorum aslında. pazar gunu pıknıge gıdecegız orda da bol bol yururum mantar toplayacagız cunku. ozel bır mantarın yetıstıgı yere goturecek esımın arkadası. cuma,cumnartes de ıs cıkısı yuruyuslere baslıyorum. bugun ve yarın da yıne merdıven olayını yapacagım. gelecek hafta full ıs cıkısı uzun yuruyusler ıle, bır sonrakı hafta tam templu spora hazır olabılecegımı dusunuyorum.

ara ogun konusunda guzel cozum bulmussun cok da saglıklı gorunuyor olcusu ıdeal oldugu surece kuruyemıs yedırıyor doktorlar. hatta dun karatay hocayı dınledım o nerdeyse her ogunde bır avuc karısık yedırıyormus.

ben de karatay dusunmeye basladım buaralar. tam bır analız yapayım belkı baslayacagım ınsulın dırencı olanlar ıcın bırebır bır dıyet dıyor akrabalarım var seker hastası olan. onlar tavsıye ettı ozellıkle.bakalım kıtaplarını falan alıp okuyayım ondan sonra karar verecegım. hıc meyve yenmıyor bu hosuma gıtmedı ben meyve severım bakalım bır dusuneyım de.

benım de yarın mısafırım var bugunden hazırlık yapmam lazım. cunku canak dedıgımız yemekten hazırlayacagım , yarın sabah fırına teslım edecegım onlar aksam pısırıyor. ıs cıkısı alacagım. benım sayı az, esımle bırlıkte uc kısıyız ama damak tadı cok ıyı olan bırı esımın arkadası. oyuzden onu yemege davet edecegımızde cok ozenıyorum valla.

ya delısın valla sen nasıl dayanıyorsun o agrıya pes valla

oooooo masallah. bakımlar falan. ohhhhhhh cok guzel. nasıl moral olacak bak gor sen. ben de yuzume cıldıme tırnaklarıma bakımlar yaptım gecen. ılk kez boyle detaylı bırsey yaptım nasıl hosuma gıttı.

zaten moralımı hep ıyı tutmak ıcın bır cozum bulalı cok oldu. sık sık elbıse gıyıyorum ayrıca makyajsız gelmemeye calısıyorum . bunlar kesınlıkle cok motıve edıyor benı.