- 17 Aralık 2009
- 8.527
- 105
- 363
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #10.961
günaydın günaydınnn çok güzel bir hafta diliyorum sağlıklı,mutlu,huzurlu bir hafta ,herkez iyidir inşallahh..
geçmişiş atlıya atlıya okudum aklımda kalanlarrr;
karabiberim çok ama çok geçmiş olsunnn gerçekden zorrr oğlum hala daha tam anlamıyla toparlanmadı düşünn umarım seninde geçmişdirrr..
pomo yakınlarında böyle riskler varsa sana önerim her 6 ayda bir genelanlamda testlerdengeçmen aslında her sağlıklı kişi yılda 1 kez genel anlamda kontrollerden geçmeli ,kendi adımaa çok üşengeç biriyimm kaşıntım için bile gitmedim hala daha doktoraa ama kesinlikle her yıl hazıranda smir testimi yaptırırımmm..
neslişimm tatil planın çok güzel ayrıca iş için bile olsa bir yerlere gitmenn çokgüzellll ,bizde temmuzda başıyoruzzz inşallahh..
tultancım evet haklısın topikden havalar hala dahakış en kısa sürede güneş açar umarımm
aklımda kalan alıntılar bunlarrrr ,saatın 10 olmasıyla birlikde temiz olimpiyatlarına başlıyabilirimm öğlenden sonraoğlanı kontrole götürcemmm gündemim yoğunn fırsat bulursam uğrucammm herkez kendine iyi baksın
ılgın ıcın tsk ederım duygucugum. haklısın valla. saglık konusunda usengec degılımdır bılırsın gıder ılgılenırım ama ıkı aydır şaftım kaydı bu konuda. dıger kontrollerımı bıle yaptıramadım ama esımle de konustum ekım ayında genel bır check up herseyı yaptıralım dedım sperm testlerı vs de ekleyelım dedım, kılo verdıkce hamıle kalma olasılıgım daha yukselebılır ayrıca bu seker hapının da yumurtalıklara olumlu etkısı var dıye duydum doktordan degıl de kullanan bırkac kısıden. eger oyle bırsey varsa, onu da dusunerek gelecek sene hamılelık olabılır dusuncesı ıle hazırlıklı olalım dedım.
persembe gunu gıtmeyı dusunuyorum bu sac ıcın, gogus agrılarım azaldı ama ona da baktırmak da fayda var. hormon tahlıllerım kaldı gelecek aya. regl olunca artık. kılo veremedıgım hatta aldıgım ıcın endokrınonoljı uzmanına da gıtmeye cekınıyorum gelecek ay mı gıtsem acaba ona bılemedım.
smear testini, yaptırdım ben de kışın. ozaman tüpler acık mı dıye bakmıslar ve bır operasyon da gecırmıstım kucuk. sukur o acıdan sıkıntı yok bakalım sımdılık.
yaz planlarından bahsettık dugunler, tatıller falan. ben de hazıran sonunda kardesımın mezunıyetıne gıdecegım ınsaallah maddı manevu anlamda cocugum gıbı oldugu ıcın cok gururluyum sonunda mezun oluyor hem de bır daha bogazıcı unıversıtesınden bır mezunıyet gormek nasıp olmaz dıyorum oyuzden ne yapıp ne edıp gıdecegım ıns. sen yazın neler yapacaksın ? ev nezaman teslım edılecek ? ekım gıbı ben de ev arastırmaları yapalım dıyorum ınsaallah bır odeme, aılelere vs bırsey cıkmazsa ev ıcın gırısıme baslayabılırız artık kışa dogru. sukur bıtıyor her ıkı tarafın da odemelerı.
kuzeye dun ıyı dedın, kontrol bılmıyordum yenı okudum, ne dedı doktor ? nasıl gectı ?
temızlık olmus gule gule kırlet mıs gıbı otur evınd. evın duzenı yerınde olunca moralın de cok ıyı olmustur bugun.
kızlar size hafif ,zahmetsiz,tatlı krizlerinizi minimum kaloriylee atlatacağınız bir tarif paylaşcam.
1 orta boy dilim ananas
3-4 çilek
elma
armut
bunları küçük küpler halinde doğrayın sadece ananas yumuşak olduğuiçin iri küpler halinde doğrana bilir ve hepsini bir kaba alın içine 2 karanfil tanesi,biraz tarçın,1 paket isteğe göre vanilya (bu yarım paketde olabilir hiç koymaya bilirsinizde ama çok güzel aroma veriyor) neyse üstüne bir kaşım pudra şekeri döküp karıştırıyoruzkarışımı, sonra fırınlar için tasarlanan yağlı kağıtıniçine sarıyoruz güzel ve içine sıvı girmicek bi paket yapıyoruz .isteyen meyva paketini suya temas etmeden yani buharda karamalize olasaya kadar bekletiyoruz ortalama 15dk'da yadayine buharda ama düdüklüde 5 dk pişiriyoruz
[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]66,6 kg[/td]
[td]67 kg [/td]
[td]+400 gr[/td]
[td]18 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]104,4 kg[/td]
[td]105 kg[/td]
[td]+600 gr[/td]
[td]5 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]67,1 kg[/td]
[td]67,5 kg (regl)[/td]
[td]+400 gr [/td]
[td]7,5 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]çeşminaz[/td]
[td]83 kg[/td]
[td]77,8 kg[/td]
[td] kg [/td]
[td]gr [/td]
[td]5,2 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tosuncuk [/td]
[td]67.2 kg[/td]
[td]64,6 kg[/td]
[td]?? kg ( izinli)[/td]
[td] ?? gr [/td]
[td]2,6 kg[/td]
[td] 53 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]71,5 kg[/td]
[td]71,7 kg [/td]
[td]+200 gr [/td]
[td]15,1 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]erce41[/td]
[td]76 kg[/td]
[td]69,9 kg[/td]
[td] kg[/td]
[td] kg [/td]
[td] kg[/td]
[td]65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]75,2 kg[/td]
[td]71,5 kg[/td]
[td]71,5 kg[/td]
[td]0,00 gr [/td]
[td]3,7 kg [/td]
[td]60 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td] kg[/td]
[td] kg[/td]
[td] kg[/td]
[td]gr[/td]
[td] kg[/td]
[td] kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]berivannn[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]71,3 kg[/td]
[td]71 kg[/td]
[td]-200 gr[/td]
[td]13,9 kg [/td]
[td]??[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]103,7 kg[/td]
[td]??? kg ( ameliyat ) [/td]
[td]??? gr[/td]
[td]??* kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cemrem29[/td]
[td]85,8 kg[/td]
[td]79,8 kg[/td]
[td]78 kg[/td]
[td]-1,8 kg[/td]
[td]7,8 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td [/td]
[td] [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
bu tarif benim için miayyyyyyyy deniyeyim evde bir ananas yo9k diderken alayım teşekürler duygummmmmmmmmm iyileştiniz dedi enerjiye ihtiyaç varsa yollayım canımmmmmmmmmm
kızlar bu hafta çok istiyordum 1.ci olmak nasip olduuuuuuuuu[TABLE="class: grid, width: 300, align: center"]
[TR]
[TD]Kişiler:[/TD]
[TD]Başlangıç:[/TD]
[TD]Geçen Hafta:[/TD]
[TD]Bu Hafta:[/TD]
[TD]Gelen/Giden:[/TD]
[TD]Toplam Gelen/ Giden:[/TD]
[TD]Hedef:[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]duyfer_2006[/TD]
[TD]85 kg[/TD]
[TD]66,6 kg[/TD]
[TD]67 kg[/TD]
[TD]+400 gr[/TD]
[TD]18 kg[/TD]
[TD]59 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pomogranate[/TD]
[TD]110,00 kg[/TD]
[TD]104,4 kg[/TD]
[TD]105 kg[/TD]
[TD]+600 gr[/TD]
[TD]5 kg[/TD]
[TD]80 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nesli78[/TD]
[TD]75 kg[/TD]
[TD]67,1 kg[/TD]
[TD]67,5 kg (regl)[/TD]
[TD]+400 gr[/TD]
[TD]7,5 kg[/TD]
[TD]58 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]çeşminaz[/TD]
[TD]83 kg[/TD]
[TD]77,8 kg[/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD]gr[/TD]
[TD]5,2 kg[/TD]
[TD]75 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tosuncuk[/TD]
[TD]67.2 kg[/TD]
[TD]64,6 kg[/TD]
[TD]?? kg ( izinli)[/TD]
[TD] ?? gr[/TD]
[TD]2,6 kg[/TD]
[TD] 53 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]karabiber01[/TD]
[TD]87,8 kg[/TD]
[TD]71,5 kg[/TD]
[TD]71,7 kg[/TD]
[TD]+200 gr[/TD]
[TD]15,1 kg[/TD]
[TD]59 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]erce41[/TD]
[TD]76 kg[/TD]
[TD]69,9 kg[/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD]65 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]serap_serap[/TD]
[TD]75,2 kg[/TD]
[TD]71,5 kg[/TD]
[TD]71,5 kg[/TD]
[TD]0,00 gr[/TD]
[TD]3,7 kg[/TD]
[TD]60 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD]gr[/TD]
[TD] kg[/TD]
[TD] kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]berivannn[/TD]
[TD]85 kg[/TD]
[TD]71,3 kg[/TD]
[TD]71 kg[/TD]
[TD]-200 gr[/TD]
[TD]13,9 kg[/TD]
[TD]??[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tultan[/TD]
[TD]108,00 kg[/TD]
[TD]103,7 kg[/TD]
[TD]??? kg ( ameliyat )[/TD]
[TD]??? gr[/TD]
[TD]??* kg[/TD]
[TD]75 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cemrem29[/TD]
[TD]85,8 kg[/TD]
[TD]79,8 kg[/TD]
[TD]78 kg[/TD]
[TD]-1,8 kg[/TD]
[TD]7,8 kg[/TD]
[TD]68 kg[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
kızlar size hafif ,zahmetsiz,tatlı krizlerinizi minimum kaloriylee atlatacağınız bir tarif paylaşcam.
1 orta boy dilim ananas
3-4 çilek
elma
armut
bunları küçük küpler halinde doğrayın sadece ananas yumuşak olduğuiçin iri küpler halinde doğrana bilir ve hepsini bir kaba alın içine 2 karanfil tanesi,biraz tarçın,1 paket isteğe göre vanilya (bu yarım paketde olabilir hiç koymaya bilirsinizde ama çok güzel aroma veriyor) neyse üstüne bir kaşım pudra şekeri döküp karıştırıyoruzkarışımı, sonra fırınlar için tasarlanan yağlı kağıtıniçine sarıyoruz güzel ve içine sıvı girmicek bi paket yapıyoruz .isteyen meyva paketini suya temas etmeden yani buharda karamalize olasaya kadar bekletiyoruz ortalama 15dk'da yadayine buharda ama düdüklüde 5 dk pişiriyoruz
günaydın kızlar, çizelgemiz yayınlanmış, cemrem tebrik ediyorum canım, süper kilo vermişsin, kalıcı olsun, hep böyle devam etsin , bize de bulaşsın Ben bu hafta gerçekten çok fena cozuttum, yazılacak şeyler değil yani O kadar yemeğe bu kadar almam az bile Bu hafta 66'lı bir rakam görmem lazım, yoksa bana müsade diyeceğim. Gerçi artık yavaş ta olsa verebileceğimi düşünüyorum, buradan çok şey öğrendim. Ekmeği inanılmaz azalttım, patates ve pilavı azalttım, hem de kendimi kasmadan, şimdi o açıdan bakınca çok memnunum.
Bericim sen de kilo vermişsin, tebrik ederim, haftaya daha çok gider inşallah. Menüne baktım, çok fena diye yazmışsın ama ben fena birşey göremedim, kasma kendini bu kadar, hiçbirimiz robot değiliz.
Kızlar, ben de bir süredir menü paylaşmıyorum, açııkçası duygu ve pomo da paylaşmadığı için benim de içimden gelmiyor. Zaten artık yaklaşık olarak beslenme düzenimiz belli, kaçamaklar olabiliyor arada ama o da normal, duygu da ben de normal kilo sınırları içindeyiz. Ben zaten baştan beri az yemek, sıfır kaçamak yapamadım hiç, şimdi de benzer şekilde devam ediyor. Kalıcı ve sağlıklı kilo vermek önemli, ben başlangıca göre kendimi çok zayıf ve sağlıklı hissediyorumInşallah 50'li rakamları da göreceğim ve en önemlisi en az 1 sene hedeflediğim sabit bir kiloda kalacağım, yoksa kilo vermek zor değil ama almak hiç hiç zor değil.
Burada farklı topiklerde de çok kişi var, hep "çok güzel kilo vermiştim ama geri aldım" muhabbetleri oluyor. Açıkçası bu korkutuyor beni, yani ideal bir kiloya ulaştıktan sonra kilo konusunu artık dert etmek istemiyorum. Birkaç kilo tabi ki oynama olur ama 8-10 kg verip sonra 1 yıl bile olmadan 6-7 kg geri alınıyor, bu çok kötü bir kısır döngü bence. Bu yüzden, az gitsin sağlıklı ve kalıcı gitsin diyorum. Bunu neden yazdım şimdi, böyle örneklere rastladığım için, karabiber aç kalarak kilo verme sürecini hızlandırmaya çalıştığı için, beri 10 tane patlamış mısır yiyip bunu çok fena bulduğu için, daha önce de söyledim, hatta burada kaç kere matematiksel hesabını yaptım...
1 kg yağdan kaybetmek için 7000 kalori yakmak gerekiyor, bunun için en sağlıklı yol da biraz alınan kaloriyi azaltmak, biraz da spor yapmak. Ortalama günlük ihtiyacımız 1800 kalori desek (ki daha fazla aslında), günlük 1200 kalorinin altına düşmemek lazım zaten, çünkü sağlıksız, 1200 kalorilik beslensek 600 kalori açığa çıkar, her gün 400 kalori de sporla harcasak haftada 1 kg verebiliriz. Tabi beslenme düzeninde yeterince protein, karbonhidrat ve yağ, ayrıca vitamin ve mineraller ve yeterli düzeyde lif te tüketmemiz lazım. Neyse yine mühendislik yapıp hesap yazdım buraya
şimdi diyeceksiniz ki bunları biliyorsun da niye bu kadar kg vermiyorsun diyeEe haklısınız ama ben yemeği seviyorum Hergün yaklaşık 1400 kalori civarı alıyorum, (geçen hafta bir kaç kere 2000 kaloriyi geçtim), spor her gün yapamıyorum, bu ara haftasonları tenis oynuyorum, (geçen hafta içi de doğru dürüst spor yapamadım), hafta içi de 2-3 kere jogging yapmaya çalışıyorum. Bunu tutturduğumda 800 gr vermiştim zaten, ama kaloriyi fazla alıp, sporu kesince de tartıda +++ gördüm
Bu hafta yine dikkat etmeye çalışacağım ve haftaya 66'lı bir rakam göreceğim, tek engelim alerjim, çok fena durumdayım, belki ilaç kullanmaya başlarım o yüzden.
neredesiniz kızlaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr yaaaaaaaa
valla çok destege ihtiyacım var canım çok tatlı istiyoyersem iddaa yalan olur adet dönemindeyim olmadım daha çok fenayım görümün önünden ne tatlılar abur cuburlar geçiyo anlatamam
neredesinizzzzzzzz tultan,emel,kabiberim,tunicim,nesli,duygu,filiz ,ecre,cerem,huhhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuu
Günaydın kızlar, çizelgemiz yayınlanmış, Cemrem tebrik ediyorum canım, süper kilo vermişsin, kalıcı olsun, hep böyle devam etsin , bize de bulaşsın Ben bu hafta gerçekten çok fena cozuttum, yazılacak şeyler değil yani O kadar yemeğe bu kadar almam az bile Bu hafta 66'lı bir rakam görmem lazım, yoksa bana müsade diyeceğim. Gerçi artık yavaş ta olsa verebileceğimi düşünüyorum, buradan çok şey öğrendim. Ekmeği inanılmaz azalttım, patates ve pilavı azalttım, hem de kendimi kasmadan, şimdi o açıdan bakınca çok memnunum.
Bericim sen de kilo vermişsin, tebrik ederim, haftaya daha çok gider inşallah. Menüne baktım, çok fena diye yazmışsın ama ben fena birşey göremedim, kasma kendini bu kadar, hiçbirimiz robot değiliz.
Kızlar, ben de bir süredir menü paylaşmıyorum, açııkçası Duygu ve Pomo da paylaşmadığı için benim de içimden gelmiyor. Zaten artık yaklaşık olarak beslenme düzenimiz belli, kaçamaklar olabiliyor arada ama o da normal, Duygu da ben de normal kilo sınırları içindeyiz. Ben zaten baştan beri az yemek, sıfır kaçamak yapamadım hiç, şimdi de benzer şekilde devam ediyor. Kalıcı ve sağlıklı kilo vermek önemli, ben başlangıca göre kendimi çok zayıf ve sağlıklı hissediyorumİnşallah 50'li rakamları da göreceğim ve en önemlisi en az 1 sene hedeflediğim sabit bir kiloda kalacağım, yoksa kilo vermek zor değil ama almak hiç hiç zor değil.
Burada farklı topiklerde de çok kişi var, hep "çok güzel kilo vermiştim ama geri aldım" muhabbetleri oluyor. Açıkçası bu korkutuyor beni, yani ideal bir kiloya ulaştıktan sonra kilo konusunu artık dert etmek istemiyorum. Birkaç kilo tabi ki oynama olur ama 8-10 kg verip sonra 1 yıl bile olmadan 6-7 kg geri alınıyor, bu çok kötü bir kısır döngü bence. Bu yüzden, az gitsin sağlıklı ve kalıcı gitsin diyorum. Bunu neden yazdım şimdi, böyle örneklere rastladığım için, Karabiber aç kalarak kilo verme sürecini hızlandırmaya çalıştığı için, Beri 10 tane patlamış mısır yiyip bunu çok fena bulduğu için, daha önce de söyledim, hatta burada kaç kere matematiksel hesabını yaptım...
1 kg yağdan kaybetmek için 7000 kalori yakmak gerekiyor, bunun için en sağlıklı yol da biraz alınan kaloriyi azaltmak, biraz da spor yapmak. Ortalama günlük ihtiyacımız 1800 kalori desek (ki daha fazla aslında), günlük 1200 kalorinin altına düşmemek lazım zaten, çünkü sağlıksız, 1200 kalorilik beslensek 600 kalori açığa çıkar, her gün 400 kalori de sporla harcasak haftada 1 kg verebiliriz. Tabi beslenme düzeninde yeterince protein, karbonhidrat ve yağ, ayrıca vitamin ve mineraller ve yeterli düzeyde lif te tüketmemiz lazım. Neyse yine mühendislik yapıp hesap yazdım buraya
Şimdi diyeceksiniz ki bunları biliyorsun da niye bu kadar kg vermiyorsun diyeee haklısınız ama ben yemeği seviyorum Hergün yaklaşık 1400 kalori civarı alıyorum, (geçen hafta bir kaç kere 2000 kaloriyi geçtim), spor her gün yapamıyorum, bu ara haftasonları tenis oynuyorum, (geçen hafta içi de doğru dürüst spor yapamadım), hafta içi de 2-3 kere jogging yapmaya çalışıyorum. Bunu tutturduğumda 800 gr vermiştim zaten, ama kaloriyi fazla alıp, sporu kesince de tartıda +++ gördüm
Bu hafta yine dikkat etmeye çalışacağım ve haftaya 66'lı bir rakam göreceğim, tek engelim alerjim, çok fena durumdayım, belki ilaç kullanmaya başlarım o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?