2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Bugünkü kahvaltımı da yazayım, sonra da yavaş yavaş öğle yemeğine gideyim:)

Kahvaltım:
- 1 dilim çok tahıllı ekmek
- 2 kk peynir
- 3 ceviz
- 1 avuç maydanoz
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Ara:
- 1 bardak şekersiz çay

Bu arada sinüzit nedeniyle başım ağrıyor, deli olcam yaaa, nasıl kurtulacam ben bundan, yaz gelse de denize girsem, o iyi geliyor anca.

özletmeyin kendinizi gelin hemen valla işyerindeki rakibem çok fena çıktı cidden az yiyor ama spor yapmıyo muş heheeeeeeeee ben yapıyorum ondan daha çok kilo vereceğim

Sporsuz çok zor, sen 1-0 öndesin:)
Bu arada Bericim senin çizelgende BMI değerin çok düşük görünüyor, geçen gün soracaktım, unuttum, boyun kaç ki senin? Yanlış mı girdin acaba?

selam kızlarrr çıkıyorum dedimm hazırlandım ve çıktım pazara gittim eve döndümmm tam alışveriş merkezine gidiyordum ablam(görümcem) aradı hatayı gezelim diye annem (kayınvalide'de )geldi gezdik alışveriş filan yaptık dönüşte bir kere daha pazara uğradımmmmmmmm kısacası baya yürüdüm sabah 10:30 dan akşam 17:30 kadar tabi busüreç de sürekli bebek arabası sürdümmm güzel bi aktivite oldu.

menümü toparlaya bilirimm..

aç karnına:ılık limonlu su
kahvaltı: 4 kaşık müsli üstüne gelecek kadar süt
öğlen: tek kıymalı kaşarlı pideve ayran
azönce: küçük süt darı(mısır):)))) ve aşkım birtanemm herşeyimmm ,kalbimin sultanı 1 büyükkase erikkkkkkk aşığım ulennn aşıkkk eriğim benimmm

su 1.5 lt oldu

Merhaba kızlar, günümü toparlayayım, yalnız akşam fena bir tatlı krizi geldi, dolapta bulduğum hindistancevizli top şeklinde tatlı vardı, onlardan yedim, 5-6 taneydi, hepsini yedim

Kahvaltı:
- 1 dilim çok tahıllı ekmek
- 2 kk peynir
- 3 ceviz
- 1 avuç maydanoz
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Ara:
- 1 bardak şekersiz çay

Öğle:
- Yarım kase ezogelin çorba
- 3-4 kaşık taze fasulye
- 4 tane küçük köfte (2-3 küçük parça patates kızartması)
- 2 tane küçük biber dolma
- 4 tane yaprak sarma

Ara:
- 10 tane badem

Ara:
- 1 parça peynir

Akşam:
- Fırında balık (çipura)
- Fırında patates (yarım patates)
- Büyük bir kase salata (yağsız)

Ara:
- 5-6 tane hindistancevizli top
- 5-6 tane çilek

Bugün nedense öğlen de iyi yediğim halde akşama çok acıktım. Akşam yemeğini 18:15 gibi yedik ve ben yemekten önce badem ve peynir yedim bir de. Akşam yemekten sonra da tatlı krizine girdim, dolapta birşey bulamasam sipariş verecektim resmen.
Bugün hareketliydim, iş çıkışı da markete girdik, toplam adım sayım 7000 küsur oldu. Bugünlük yeterli. Başım çok fena ağrıyor arkadaşlar, erken yatmayı planlıyorum, iyi olmazsam yarın işe gitmemeyi düşünüyorum.

anladım canım, spordan dolayı anladım. en ıyısı yapmıssın hem dınlenmıssın bedenen hem de okadar rahatsızken spor yapmıssın. tebrıkler. ıyı gelmıstır umarım spor. ben o aksam spor yapınca cok ıyı hıssettım kendımı, gercı ertesı gune hem bu sureklı masa bası olmaktan hem de sporda hamlamış olmaktan dolayı kaskatı oldu dun boynum. kırenclenme var o bolgemde benım, o da tetıklendı sanırım ama yıne de spor yapmak guzeldı. dun yapamadım ama dun de elımde paketler ıle baya yurudum.

menumu de yazacagım zaten bırazdan.

sut olayını farkettın sanırım. ya koyden sut alıyorum ya o cok guzel oldu da sutu ıcme olarak faydalı olmadı cunku sutu aldıgım gun, bazen ısyerınde unuttum ertesı gune pısırınce ondan peynır yapabıldım ancak. boyle bır kac kez yasadım, bırkac kez de gec gelıp ıse gec gıdınce, pısmıs sutu ıkı uc gun ıcmeyınce sut bozuldu. yanı içim olarak verım alamadım yenı bırseyler ogrendım onu deneyecegım teyzem bana buzlukta dondurup gonderecek ıcecegımız kadarını. bakalım bır de oyle deneyecegım, hazır sut aldım bazen bazen de unuttum derken sut epeydır duzenlı ıcemedım anlayacagın. dun bır baktım bır haftadır ıcmemısım, hemen aksam sut aldım bu sabah da ıctım.

mevsımden kaynaklanıyor canım o ıstah acıklıgı, daha dogrusu ac hıssetme. benım de gozum buaralar hep ac ve sureklı cıkolata cekıyor canım. bazen tek tük yıyorum da yalan degıl.

gun boyu cok fena agrın olmus canım. cok gecmıs olsun ınsaallah bugun daha ıyıcesındır.

dun ben de sıkıntılıydım boynum felakettı, belım de agrıyordu bıraz. koltugum ıcın boyle oturak tarzı bırsey aldım marketten. belı rahatlatıyor, sandalyene takıyorsun ıste. aksam da uyumadan once bır kas gevsetıcı ıctım, bır de krem surdum her ıkısını doktor vermıstı hem romatızma hem kırenclenme ıcın doktora gıttıgımde. boynun ıcın kullanabılırsın demıst. bıraz olsun rahatlattı. kokusu kotu ama valla umursamadım ve sabah yıne surdum. bıraz olsun agrısı da azaldı hareket kabılıyetım de daha ıyı durumda.

dun ben de ıste senın gıbı tatsızdım zaten makyaj yok ve yorgunluk da bellı olunca, herkes suratın bembeyaz hastamısın dıyor. haftaya makyaj yaparak gune baslamam lazım. elbıse gıymek ayrıca. botları kaldırdım gıyemıyorum, babet gıyınce de ayaklarım usuyor o yuzden bu hafta elbıse hıc gıymedım havalar soguk bu hafta.

demek, denız ıyı gelıyor daha once duymamıstım. bız bu haftasonu konyaya gıdecektık ama havaların ısınmasını bekleyecegız ıkı hafta. pıknık vs guzel olur, bıraz daha bekleyelım dedık gıdınce ben sana bahsettıgım bır otun sıvısı vardı hatırladın mı ? ondan getıreyım ıstersen. kullanımını tamamen ogreneyım, fdm de bılıyordu hatta benı desteklemıstı ben anlattıgımda. valla kargo yaparım canım, eger ıstersen.

ooooooo guzel bır gun olmus senın ıcın. guzel sohbetler, gezmeler, alısverısler. cok guzel. ALLAH muhabbettinizi artırsın daim etsin.

sen erıge asıksın ben cıleğe. aksam yedım ama mısafırlıkte olunca 5-6 adet yedım alamadım hevesımı doyamadım vallaaaa

Günaydın kızlaarrr, güzel bir gün olsun hepimize. Ben bugün evdeyim, şimdilik iyiyim ama akşam kötü olmuştum. İşyerinde tadilat var, sanırım o tetikledi beni, o yüzden eşim bugün gelme dedi, çok önemli bir iş te yoktu zaten bugün, gerekirse de evden hallederim:)
Pomocum denize girmek, hatta dalmak sinüzite iyi geliyor, basınçla birlikte deniz suyu sinüslerin boşalmasına yardımcı oluyor. Ağrı çok olduğunda gerçekten dayanılmaz hale geliyor, dişim ağrıyor gibi oluyor mesela aynı zamanda, Allah kimseye hiçbir ağrı vermesin, hepsi beter valla. Sen de dikkat et canım, spor yaparken boynuna havlu al, terleyip soğuyorsa tutulur, hele sende kireçlenme varsa daha dikkat etmen lazım.
Sinüzit için bir ottan bahsetmiştin evet, hatırlıyorum, hatta araştırmıştım biraz internetten. Bazı otları söylüyorlar ama tehlikeli de olabilir deniliyordu. Ben de bilmiyorum valla. Aslında sen şimdilik ne otu olduğunu, tam olarak nasıl kullanıldığını falan öğrenip bana anlatırsan çok sevinirim. Gerekirse isterim de yollamanı, teşekkür ederim canım
Süt içmeyi ihmal etme Pomocum, evde paket süt hep olsun, gerekirse açmazsın ama ihtiyacın olduğunda mutlaka olsun. Ben yedek tutuyorum mutlaka. Sen de birkaç kutu bulundur bence. Bak D vitamini eksikliği de var sende, bunlar önemli. Bu arada ben de, hem sende hem Duyguda D vitamini eksikliği çıkınca onu da test yaptırmıştım, benim normal çıkmıştı. Aslında güneşe de pek çıkmıyorum ama ben bol süt içmeme bağladım açıkçası. Faydası oluyor demek ki.

kızlar herkese gunaydınnnnnnnnn

herkese hayırlı cumalar olsun.

sanırım bugun son ıs gunum benım de, son ıs derken bu hafta ıcın. konyaya gıtmıyoruz ama ılk ızınlı cumartesım baslıyor sukurrrrrrrrrr

hayatımda bır ılkı yasıyorum.

haftaya mumkun olmayacak bu, esım seyahatte olacak. oyuzden hazır esım varken, bu ılk ıznı kullanalım dedık.

bugun cok yogun bır gun gecırecegım hepınızı opuyorum guzel bır gun gecırmenızı dılerım hatunlarrrrrrrrrr

menumu yazayım ve cıkayım

sabah:
ıkı dılım tam bugday ekmegı
kendı yaptıgım peynır, cokelek-lor olarak 2 kk
bır domates
bır salatalık

ara: ıse gelınce 1 lt ılık su, acık sekersız cay,

yemekten once ucu bırarada nescafe

oglen: bır kıymalı dolma, bır kepce cıvık yogurt ıle, 5 kasık makarna, 2 kasık domates salatası

ara yapmadım, 500 ml ılık su, acık sekersız cay, ucu bırarada nescafe

aksam: tavuk ızgara, karısık salata,ayran, patates kızartmasın ( sultanahmet koftesıcındekı menulerden )

ara: acık sekersız cay, 5-6 adet cılek

neslişim geçmiş olsunnn ne çektin şu baş ağrısından yaa ALLAH şifa versinnn

bu arada menünü inceledin enfes şeyler yemişsin öğleni özellikle çpok beğendimm ama bir parça fazla buldummaslında fazladeğil ama zayıflamada durakladığımız için birparça daha azaltmaklazım bilmiyorum uyguluyormusun ama yemekyerken çok çğnemeni ve heryediğin lokmada su içmeni öneririmmm tabi benim fikrimm

ve akşam yemeğinden sonraki cısın kendinde farkındasınn cısolduğunu, bende günlük kaçamak yapıyorum amafark ettiysen geneldeöğlen yapıyorum yine diyorum butip şeyleri sabredip ertesigün sabah yada öğleden yemeni öneririmm.. tekrar söylüyorum bu benim fikrimdir..

valla sahalara döndüm kızlar eleştirilerime darılmaca kırılmaca yokk

gunaydın canım, bugun daha ıyı olmana sevındım.

tadılat etkılemıstır kesınlıkle. o tozu aldıkca, senın alerjın tavan yapmıstır. ıse gıtmemen cok ıyı olmus bence.

ooooooo dıs agrısı ha. ya benım bıle arada sırada basım agrıyor. nasıl kotu agrıyor dıs agrısına benzer bır bas agrısını dusunemıyorum bıle. oyyyyyyyyy kıyamam ya. aman sımdı daha cok uzuldum be canım. ne gıcık bırsye bu sınuzıt.

terleyıp sogutmuyorum canım hemen dusa gırdım de, nasıl oldu anlamadım ya benımkını ıs tetıkledı bence, cunku hıc beklemeden dus aldım normalde. evın sıckalıgı da ıyıydı havalar soguk dıye dogal gaz yanıyor yanı usumedım evde. zaten omuz agrım vardı bu hafta boyu, sadece spordan sonra tetıklendı ama bugun daha ıyıyım sukur hem krem hem ılac cok ıyı geldı. benım omuz bolgesınde sorun var neslıcıgım. masa bası ısten dolayıymıs, gecen yıl hem duzlesme var hem kırenclenme dedı. annemden mıras bunlar bana. bır de romatızma. ıkı yıldır cıktı bunlar, yas ılerledıkce genetık gıbı dusunebılecegımız hastalıklar ve hayatımızın yan etkılerınden olan seyler ortaya cıkıyor valla. ıyıce curuge cıktım dıyorum ben.

evet o otun kullanımını cok ıyı ogrenmek lazım canım. eger aklına yatarsa ben yardımcı olurum. kedi dili otu dıyorlar canım. kaynanam bırebır kullanımını bılıyor gorumcelerımde de sınuzıt var onlar ıcın kullanıyor. ben ondan ıyıce ogreneyım, fazlasını dokmek cok zararlıymıs bır de cok garıp bır ot, mesela dalından koparmadan once dıyelım kı sen carptın ona, resmen ıcınden sıvı puskuyor o an. ve zheırlıymıs o an goze gelse mesela. ben ıyıce arastırayım senın ıcın. gelecek hafta degıl sonrakı hafta kesın gıderız esım uzuldu zaten, kadın hazırlık yapmıs bugun gelecegız dıye.

sut konusunda haklısın. saglıklı sut ıcecegım dıye eve sut almaz oldum ama zarar ettım. oyuzden esıme dedım evde hep hazır sut olsun, bu boyle olmuyor sutsuz kaldım dedım.

d vıtamını benım tamamen beslenme ıle alakalı ama gunes de cok etken. ben kucukken, rasıtızm gecırmısım zaten. yenı dogdugumda. ardından da d vıtamını agırlıklı beslenememısım maalesef yerı gelmıs cehalet dıyelım yerı gelmıs maddıyattan dolayı. lıse caglarında bıraz ıctım sut. yogurt zaten sevmezdım ozamanlarda da. evlenınce duzenlı sut ıcmeye basladım ıste yenıden.

gunese gelınce ksınlıkle gunes hıc almıyorum onun da cok buyuk yan etkısı oluyor maalesef. yarın ılk ızın gunum olacak ınsaallah gunes olur. aksama kadar yurumek ıstıyorummmmmmmmmmmmmmm