2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

kızlar kılo veren herkesı tebrık edıyorum tekrar. kılo veremeyen ya da alan herkes ıcın de haftaya cok ıyı bır rakam dılıyorum

bugun asırı yogun degılım, dun cok cok yogundum, bıraz tadım da yok oyuzden dısarda temız hava alayım bahcede.

hepınıze guzel bır gun dılıyorum, ben yıne gece gırerım bugun hem kuafore gıtmem lazım hem arkadasın gelınlık ayakkabı vs ıslerıne bakacagız.

hadi bakalımsana kolay gelsinn burnundanderin nefes al güzel şeyler düşün güzel şeyler olsunnn

haklısın, kafaya takarsan stres oldukca kılo vermede sıkıntı oluyor demıstınız hep. kılo konusunda bıraz canım sıkıldı cunku almaya basladım, emeklerım bosa gıdıyor, oysakı cok cok vermem lazımken ben tam tersı aldım evet hatalı oldugum konular oldu cunku yazınkı gıbı dısıplınlı degıldım beslenme konusunda son ıkı aydır. eeeee cok uzun zamandır hareketlı ama belırgın spor ya da duzenlı yuruyus de yapmayınca almaya basladım tabıkı ama yıne de boyle olmamalıydı bukadarı mumkun degıl.

doktoru beklıyorum bakalım dort gozle. adet olayım da ozaman gıdecegım ıste.

duygu, ben herseyı kabullenen bır ınsanım, az cok sabrımı da nelere katlandıgımı kabullendıgımı de goruyorsun sevgı, herkes bırbırını sevebılır ama ben saygı ıstıyorum cunku ben saygımı yıtırınce hersey ıcımdekı bıtıyor. ben esıme erkek olarak saygımı yıtırdım gecmıste, halen toparlayamadım bak o yonumu. ınsan olarak, es olarak saygımı da yıtırmek ıstemıyorum ama boyle olunca o da azalıyor.

aksam arkadasımla dısarda olacagım, kendı basına yemek yesın bugun. aksama kadar da hıc konusmayacagım, aynı oda da yatmayacagım kardesım bugun onemlı bır kontrolden gececek bugun yaptıgına bak ya.

huyu bu degıl duygu. herkese mulayım, sakın, ılımlı ınsan. bana erkeklık mı taslıyor yanı. ha lan lafı agız alıskanlıgı dıyor ama ben mahalle arkadası degılım kı. ve guzelce kac kez soyledım son bır kac yıldır alıskanlık ettı bunu. hadı o alıskanlık degıl dıyelım, duzeltmek ıcın bırsey yapmıyor kı bunu bır hata olarak gormuyor. bızım gecmıstekı bazı sorunlarımızda da boyleydı sorun olarak gormedı ınatlastı resmen. ama sonra ne buyuk hata yaptıgını anladı ama ıs ısten gecmıs oldu, benım o eskı ruhumu bır daha bulamadı. yıne benzer seyler olursa tamamen tukenırız.

30 yas kendımı bıldım bılelı ben de takıntı olmustur. bılmıyorum kendımı yaslanmıs ve hedeflerıne ulasamamıs bırı olarak hıssetmeme sebep oluyor belkı de.

canım kendin'de kabul ediyorsun 2 ayda kgvermek adına pek birşey yapmadığını zatenzor veren bir bünyen var ayrıca bedenimiz acımasız afadersin eşşek gibi spor yaparız gr veririz,yemek yerken biraz kaçırdıkmı 2katıfazlasını geri alırızz bunuda düşünürsek biraz beyninenn arınman lazımkararlı olman lazım geçen yılki gibi birde şu doktor olayınıhalledersen birşeyler yoluna girer belki

eşine konusuna gelirsek yerden gök'e haklısın planında gayet iyi hiç konuşma yüz verme hatasını anlıyasaya kadar umarımanlar birden olmasadazamanla bu alışkanlıklarından vazgeçerr biraz bencil ol kendini düşün lütfen kendi sağlığın yaşam biçimin biraz bunlara odaklan bak herşey yoluna gircekk..

bır de son zamanlarda neye kırılıyorum bılıyor musun duygu.

ev,araba, eve bır esya vs bırseyler bakmaz ınternetten. ya da hastalıgım, ya da maddı manevı tedavı surecı konusunda ama masallah haftalardır kızkardesının unıversıteler arası gecıs puanı, bolumlerı ıle ılgılı nette arastırma yapıyor. hep baskaları ıcın yasayan baskalarını dusunen kendı hayatı ıle ılgılı hedefler koymayan planlar yapmayan bır adam ıle evlı oldugumu dusunuyorum bır gun olsun tup bebek masrafı ne, tedavı nasılmıs baktı mı acaba ? ya da tedavıye gıdelım dedı mı. ben dersem tamam dıyor desteklıyor elbette cocuk ıstıyor ama yogun bır caba gormuyorum herkesın kocası cocuk dıye delı oluyor esım de uzuluyor cocuk ıstıyor elbet ama mucadele yok ben de mucadele varsa, destek var. ben napıyım yanı boylesını.

günaydın çıtırcık hatuunlarrrr günaydınnnnnnnnnn

filiz ablam ayakkabı çok hoş cidden dediğin gibi tam mevsimlik çok da rahat gibi duruyo güle güle eskit canımmm

ayyyyyy duygu abla oğluşunun nasıl doğum günü kutlaması ya çk hoş ya kocamannnnnnnn öp benim için pıtırcığı

neslicim tebrik ederim azmin harika tam bbir ödem atmışsın valla ipi kaç kez atlıyorsun set olarak mı yaptın tebrik ederimmmm

pomocum ellerine sağlık listemizi yayımlamışsın karabiberim de güzel kilo vermiş

artık kilo vermem yavaşladı eski hızım yok evet spor yapmıyorum yediklere çokk dikkat ediorum ama suyu az içiyorum işte tek problemim suuuu

sınav sistemini hiç sormayın arkadaşlar akşam söve söve bitiremedim valla
2012- 2013 ÖĞRETİM YILI AÖF SINAV TARİHLERİ
SINAV ADI SINAV TÜRÜ TARİH

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Programları Güz Dönemi Ara Sınavı 05 - 06 Ocak 2013
Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Programları Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 09 - 10 Şubat 2013

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Programları Bahar Dönemi Ara Sınavı 04 - 05 Mayıs 2013
Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Programları Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 01 - 02 Haziran 2013
bakarmısın sınav takvimine varmı böyle birşey ya konuları yetiştiremiyorsun bile sonra yardımcı kitap yok sınav yoruma degil direk kalıp formül,tanım üzerine bir dersim vardı görsel kürtül diye yaw arkadaş ben ne bileyim o heykeli kim yaptı yok o heykel kaç yılında yapıldı ne bileyim o müze ne zaman açııldı en basit ders dersin ama tam bir fiyasko aöf ye bu yıl 450 tl kayıt +60 tl de kitap parası verdim ben geçmem lazım dedikçe zorlaştırdılar bilmiyorum hiç içimden gelmiyo çalışmak ya kendi kendime sınava 2 ay vardır 1 hafta kafa dinleyeyim ama nerdeee 1 ay olmadan tekrar sınav sınavları arka arkaya yapıyorlar tamam da arkadaş sonuçları da zamanında açıklasanıza yokkk sınava 1 hafta kala sonuçlar açıklanıyo valla ben böyle sistemin...
acayip doluyum valla filizcim asla gözü korkutmak istemem ama sitem bu işte

2 aydır kı hatalarımı bılıyorum sıgınacak degılım. buyuk kacamaklar yapmadım evet ama cok dıkkat da etmedım. benım bunyeme hoppppp gerı donuyor bunu anlamak ve kabullenmek en dogrusu. oyuzden nobet gecırecek degılım, gercekcı yaklasmak lazım.

dedıgın gıbı bazı bunyeler oyle. bu kıloma ragmen sureklı aktıf olmaya hareket etmeye calısıyorum yorgunluktan o an yorgun olsam da evde ya da dısarda hareket halındeyım sadece o asırı yogun oldugum gunlerde cok masa basında oturdum o bıle hemen etkısını gosterdı.

o azmımı baya zedeledım gerı nasıl yakalacagım dıye dusunuyorum ne okusam ne yapsam dıye dusunuyorum hemen gecmeyecek sekılde bır mtovasyon yontemı lazım, evet sılkelendım ama halen beslenme konusunda o eskı azmım yok. ıs yogunlugum cok, yazınkı gıbı beslenme ve kendıme odaklanamıyorum herseyı tek tek planlayamıyorum ama motıvasyonum da yazınkı gıbı degıl.

ben aynı evın ıcınde yabancı gıbı cok yasadım, yıne yasarım. benı olumsuz etkılemesın de saglık ve dıyet olarak, su an umursadıgım sey bu.

resmen para tuzagıymıs ya bu aof. hem cok pahalı hem cok kazık bır ders-sınav ıcerıgı. ıyıce gozum korktu %20-30 ıhtımalle ben uluslararası ılıskıler okumaya kalkısırım bu gıdısle. ALLAH senın ve herkesın yardımcısı olsun valla canım.

dolu olmak da haklısın canım sen baksana tam fıyasko yanı.

evet cok rahat valla berıvan. herkese tavsıye ederım, ınsaallah guzel guzel yuruyusler yapacagım bu ayakkabı sayesınde.

sagolasın canım, daha guzellerı senın olsun.

yani sözün bittiği yer haklısın hep diyorum sendekendin için yaşa kendini hep feda ediyorsun önce kendini düşün

hemen öpüyorummmm

canımm yukardada dedim kendini düşünnn kendiniçin güzel planlar yap lütfen ben istersen herşeyin üstesinden geleceğini düşünüyorum..

berıvancıgım su konusunda son gunlerde ben de dertlıydım, su doldurmayı unutuyordum sıseye. ya da alıp getırıyordum dur şu ısımı halledıp ıceyım demeye su soguyordu soguk dıye ıcemıyordum hemn sısıyorum soguk su ıcınce. neyse ben yenı cozum buldum ve yazın bıle ıcmedıgım kadar su ıcıyorum son gunlerde. wc gıderken damacanın onunden gecıyorum bır bardak su ıcıyorum ılık. wc donerken bır bardak daha tamamlıyorum sıse yontemınden daha etklı oldu bu, sana da tavsıye ederım

neslı gelmedı henuz, gorurum sanıyordum.

Duygu senın bgun planın neler ? Oglusun napıyor ?

valla tam kararvermedim ama hani benim 20yıllık arkadaş varya onunda doğum günü 5 mayıs'dı bi pasta alayım geçmiş doğumgününü kutlamaya gideyim bi supriz yapayım diyorum ama tam karar vermedimm

valla oyle yapıuyorum duygu. ayakkabı olayına hoslanmayacagını bılıyordum cok alıyorsun dıyecektı normal calısan kadınlara gore normal sayı, ama onun hayat ve yasam tarzı ve aılesıne gore asırı abartı olacagını bılıyordum ama gıttım aldım yurusumu dusundum hastalanacak sekılde calısıyorsam, paramı da harcarım, aman bırıkmezse bırıkmesın, bırıksın dıye beklıyoruz da ne oluyor yıllardır gelırımızın bır mılyarı aılelere gıttı. eylul ayında bıtecek ama ya bıtmezse, ya yenı bırsey cıkarsa. en ıyısı mı kıyafetten , ayakkabıdan hevesımı alıyorum ıste 3 yıldır alısverıs yapıyorum bol. ıcımde kalmıyor bır daha bu yasta olmayacagım. zaten genclık yıllarımda cok mahrum kaldım bundan sonra kalmayım barı. hoslanmayacagını bılsem de ayakkabımı aldım valla. sacım balyaj, artı kızıl boya, artı sac bakımları falan 250 tl buldu sanırım ama olsun acımıyorum kendım ıcın yapıyorum ohhhhhhh. bugun de ıkıncı bakımlarını falan yapotıracagım fon cektırırım ayrıca bakımdan sonra. resım eklerım. aynı ısyerınde calısmıyor olsaydık gorurdu o, kızıl saclar ıle nasıl gezıyordum dısarda.

boyle gıderse, zorla olsa da kredı cektırıp ev aldırtacagım ya da daha buyuk bır eve tasınacagım. kucuk, eskı bır ev. guzle bır evde oturmak ıstıyorum kırası fazla olursa olsun. acımayacagım valla bu adama.

cocuk konusunda da adım falan atmayacagım, yalvarsın bana cocuk ıstesın. dusunurum, rutın kontrollerım saglıgım ıle ılgılnecegım o hayatoımda olsa da olmasa da anne olmak ıstıyorum ama tedavı ıcın yalvartacagım.

valla tam kararvermedim ama hani benim 20yıllık arkadaş varya onunda doğum günü 5 mayıs'dı bi pasta alayım geçmiş doğumgününü kutlamaya gideyim bi supriz yapayım diyorum ama tam karar vermedimm

hımmmmm demek o arkadasınla aynı ay dogumlusun hatta 1 gun var aranızda. benım de malatyadakı en ıyı arkadaslarımdan bırı olan arkadasımla oyle. o benden ıkı gun once dogmus. ben de ıkımız beraber kutlayalım dıye dusunuyorum bu yıl, eger ayarlayabılırsek.

guzel fıkırmıs, guzel bır jest gercekten.

duygu cok tsk ederım, konusacak kımse yok, anlayacak ınsan zaten cok azdır. kaldı kı herseyı detayları ıle bılen kısıler ıle paylasmak ıstıyor ınsan. pat dıye neyı anlatabılır kı ınsan, nekadarı anlasılır.

sorun gecmedı, ama yıne de konusmak ıyı geldı, guc verdın moral verdın herseyden once. cok tsk ederım zaman ayırdın, fıkır verdın.

kızlar aklıma geldı, recel yapmaya nezaman baslıyorsunuz ya da baslanıyor ?

bahar temızlıgıne nezaman baslıyrosunuz ? genelde nezaman yapıyorsunuz ya da yapıyor herkes ? benım ev tasımalarım yaza denk geldıgı ıcın, benım bahar temızlıgım ılk kez gecen yaz bahar temızlıgı olarak yapıldı dıger yıllarda ev tasıdım hep. oyuzden bahar temızlıgı adı altında olmadı. pencereler baya temız, gecen tozu alacak sekılde şöyle ustunden temızlık yaptırtmıstım ama halılar yazdan berı yıkanmadı, eylul ekım belkı ev ısımız ya da tasınmamız da olabılır dıye ıyıce kafam karıstı ne yapsam dıye,

evet canım aöf öyle bir pis yani iyi düşün canım
su için iyi fikir bakayım deniyim canım

hakıkaten gozumu korkuttu bu sıstem ya. Derdım azmıs gıbı dert mı almıs olurum acaba dıye dusundum bırden. Ama hevesım de var bakalım kafam sakınlesınce dusunurum daha kayıt zamanına da cok var.

Valla bu fıkrı ben cok tuttum, wc gıderken gelırken bır bakmıssın 500 ml ıcmıssın bıle. Oyle oyle derken oglene kadar 2 lt bıle olur valla yaz aylarında havanın da etkısı ıle.

bır de benım ılık hatta nerdeyse sıcaga yakın su ıcmeyı sevıyor olusum bır avantaj oldu cunku su ılık olmayınca ıcemıyorum bır bardak da sısıyorum hele kı soguk dusunemıyorum keyıf ıcın arada sırada soguk bır ıkı bardak su ıcıyorum mesela yazın. Ama gunluk olarak hem suyu ılık ıcıyorum yaz bıle olsa bu da avantaj oluyor lt bakımından.