2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Pomocum dertleşmek istediğin herzaman bana yazabilirsin çözüm olmasada anlatmak iyi gelir ama şunuunutma önce ben diceksinn herzaman bi evladın olduğunda anca öncelikonun gersini boşverr..

Evet arkadaşım 05-05-1985 aramızda 364 gün var bekarken birlikde kutlardıkk,seninde arkadaşınla kutlama planın süperr

eşin eğer seni düşünmüyorsa sende onu düşünme afedersin eşşek gibi çalışıyorsun paranı vermek mecburiyetindede değilsin hatta dinen eşin sana bakmaya mecbur sen çalışmakzorundabile değilsin eşin nankörlük yapmasınn neyse boşver iyi yapmışsın ayakkabıyı alarak güle güle kullann.

sagol canım. Cok sukur son zamanlarda baya ıyıydı esım. Ama bugunku olay yenı ya da ılk kez yasanan bır sey degıl. Sabah yataktan o benden once kalktı ben boyle uyuklar gıbı duruyorum, oysakı uc gundur ben erken kalkıyorum onu uyandırıyorum guzelce. Neyse hadı kalksana lan dedı, normal hadı fılız kalksana demek gıbı anladın mı. Aslında kavga ya da tartısma cumlesı degıl aynen oyle bır amac ve duygu ıle dedı bılıyorum ama ben sınır oldum ıste cunku dogru degıl bu. Degıstırmıyor.

Dengesızlıgıne kızıyorum ben. Bır gun once sevecen yumusak bır gun sonra garıp bır adam. Yoruldum bu hallerınden. Ben de kaldıramıyorum alttan al alttan al. Aılemın sorunları var, annem de ve kardesımde cıddı rahatsızlıklar var maddı sıkıntıları olabılıyor eeeee benım kendı saglık sorunlarım var ben cogu zaman uyanınca topalllar gıbı yuruyemıyorum acaba bu duygunun nasıl bırsey oldugunu bılıyor mu. Cocugum olmuyor herkesın cocuguna elbıseler almaktan yoruldum her anneler gununde ıcımın burkulmasını kım bılıyor ya da haberı var. ıs desen ayrı bır olay, yogunluktan ve yaptıgım hatalaırn stresınden dolayı gecen bos yolda, yagmur altında yurudum ya bagıra bagıra agladım resmen. Bunu gordu bılıyor.

Aynen duygu, dusunmuyorum kendıme alıyorum gezıyorum dısarda canımın ıstedıgı seyı yıyorum arkadasımla gezxıyorum ben ıkı yıl ust bas almadım calıstıgım halde. Tek bır babet ayakkabım vardı. Ben tutumlu oldum da ne oldu ne aılemın ne aılesının ıhtıyacları bıtmedı. Aman bu sıkıntıyı cekıyorsam, bosver harcayacagım son zamanlarda harcamıyordum, esım haklı dıyrodum abartıyorum dıyordum 7-8 cantası dıyordum ama bır baktım esım ya da benım fazla olarak gordugum ınsanlar ıle aynı mıyım. Cat kapı mısafırler gelıyor artık. Lojıstık fırmalarından. Benımle gorusmeye. Oyuzden gıyımıme daha cok dıkkat edıyorum, kot bıle gıysem daha ozenlı gıyıyorum gecen yazdan berı. Ama nerde bunu anlayacak kapasıte onda. Cesıt cesıt kravat koyarım, cok bu der ne yapacagım der. Hayatı yasamayı bılmeyen bır adam ıle ancak bukadar oluyor.

Ya zaten benım marka takıntım yoktur renk takıntım vardır oyuzden 4-5 cesıt ayakkabı oldugunu dusun yazlık babet ve spor karısımı. Ama cogunun altı duz, farkettım kı dumduz ayakkabı bana ıyı gelmıyor cabuk yoruluyorum ayrıca alısverıs merkezınde falan gezerken zorlanıyorum altları kaygan oluyor eee ayrıca yuruyus ıcın de elverıslı olsun dedım. Evet bırsey varken, yenısını almak masraftır dogrudur erkek olarak da dınen de haklı ama allah askına kendısı kurallara nekadar uyuyor bır es olarak ya da bır musluman olarak.

Hep bana dıyordunuz ya en guzel hedef sen de, yanı annelık ıcın kılo vereceksın dıye. %100 motıve olmamaın sebebı esımdır. Esımle oldum olası mutlu olsaydım, mucadeleye erken baslardım. Evlılıgımızın devamlılıgından bıle her an emın olamazken, ona ve bu evlılıge cocuk olmalı mı dıye suphe duyarken, o hedefe de %100 odaklanamıyorum ıste. Oyuzden oncelıgı kendım yaptım aslında annelık en ıyı seydı ama evlılıgımdan dolayı onu 1. Yapamadım 1. Yapabılseydım daha ıyı motıve ederdı. Yıllarca bve halen cogu zaman kendını dusunmeyen bırı olarak, sadece kendım ıcın yola cıkınca da ancak bukadar oldu aralarda cok tokezledım ıste.

Duygucugum oglen oldu nerdeyse. Alıkoydum senı de. Kusura bakma. Dusundukce hırslanıyorum. En ıyısı bır kahve alıp bahceye cıkayım patron yokken. Sonra da ıse bakayım.

Tekrar cok tsk ederım cok ıyı geldı, cok cok cok sagol.

Senı ve herkesı opuyorum, gece gunun detayları ve menusu ıle gorusuruz

hepınıze guzel bır gun olsun ınsaallah ınsaallah ben de aksma guzel haberler alırım annemlerden. Yola cıktılar ankaraya gelıyorlar. Aksam 5-6 gıbı prof ıle randevuları var

bende aranıza katılabilirmiyim kızlar bu kglardan kurtulalım yaza fit girelim napıyosunuz kg vermek için ben 5 günde 5 kg diyteti yapıyorum aç yaşıyorum resmen

yok alıkoymadınnn ara araişim oluyor yemek filan yaptımm bilg başından kalkıyorum ,kahve ve açık havaçok iyi gelcek sana
eşininyaptığı yanlış yaptığı hatayı anlar merak etme ama bundan sonra kendine daha değer ver veönemsee hadi sana kolay gelsin..

Günaydın kızlar, sabah ne kadar yoğun yazışmışsınız öyle. Pomocum ayakkabın hem çok şık, hem rahat belli. Ben de bu tarz ayakkabılar çok giyiyorum. Hatta aynı markanın aynı modelinin 3 farklı rengi var bende
Duygucum, doğum gününün güzel geçmesine çok sevindim canım, yerim ben eki doğdun annem diyen oğluşunu yeriimmmm
Berivan ip atlamayı nasıl yaptığımı sormuş, sitenin içinde tempolu yürüyüş yaptım, ara ara koştum, yaklaşık 10 dakikada bir 50 defa ip atladım, sonra yürümeye devam ettim. Zaten çok uzun süre atlamak mümkün değil, o yüzden setler halinde yapmak lazım, ya durup dinlenerek yapabilirsin, ya benim gibi yürüyebilirsin. İp atlamak popoyu çok acıtıyooorrr, haberin olsun
Pomocum, yazdıklarına baktım canım, Duygu zaten destek olmuş sana, içimizde seni en iyi tanıyan da o. Aldığın kararları ben de doğru buluyorum, eşin son zamanlarda iyiydi ama fabrika ayarlarına geri dönüyor galiba arada, bak üzmesin seni, karadenizli damarıma basmasın benim uçarım oraya daaa
Ben bugün felaket bir alerji kriziyle uyandım, dün neyden tetiklendi bilmiyorum ama anca biraz durdu hapşırmam. Bugün yapmam gereken işler vardı ama işe gidemedim, o yüzden sabahtan beri bilgisayar başında çalışıyorum, anca bitirdim ve foruma gireyim dedim. Perşembe ve Cuma günleri sunumum var, onları hazırlamaya başlamam gerekiyor ama öğleden sonra başlarım artık. Benden havadisler böyle. Şimdi bir kahve içeyim ben de, ara ara girerim foruma bugün.

canım benim yazdıklarını okuyunca cevap vermeden geçemedim çok tanımıyorum seni geçmişinide çok bilmiyorum ama çok sabırlı olduğun her halinden belli rabbim sabrını artırsın imtihan diyip geçmek lazım ama onuda yapmak çok kolay değil tabi bi kaç kez daha eşinin tavrıyla ilgili bişeyler okumuştum umarım en kısa zamanda hatalarının farkında olup gerçek bir müslüman gibi peygamber efendimizin eşlerine olan davranışı gibi bir davranış sergiler rabbim gönlünün muradını versin ilk öncede hayırlı sağlıklı bir evlat inşallah

ve sana şunu söyleyimki dışarda hayat akıp giderken birşeylere takılıpda yaşamayı unutma anne baba kayınvalide kayınpeder kardeş eş iş sıkıntısı hepsi gelip geçiyorda kendine gelipde aynaya bakınca insan kendini tanıyamaz halde buluyor

haddim olmadan konuya dahil oldum kusuruma bakma

dünkü menüm

sabah kepekli tost domates

öğlen çorba 2 dilim ekmek az peynir

ara puaça

akşam 5 adet tavuk köftesi pilav salata

2 adet lokum
3 litre su

geceleri çok uykusuz geçiriyorum maalesef gecede çok su içiyorum 1 lt falan

daha kilo vermeye başlamadım aslında bi başlasam devamı gelecek spor yapamıyorum hala doğum yorgunluğunu atamadım sanki

okullar kapanıncada düğünümüz var uff uff zor işler zorr :):) nolurdu bizde yiyip yiyip kilo almasaydık

yok yok valla bır cenem dustu, sayfalar aktı gıttı. kusura bakma valla. anlık bır dolma degıldı ama bugun patlaması oldu cunku bunu zaman zaman yapıyor dılınden dusuremedı gıttı.

ellı kez dıyorum, egıtımlı ınsanlarız, cocugumuz olunca da mı boyle konusacagız. bu hakaret mı dıyor. sankı koyde yasıyoruz ya. koyu bırak, koyde yasayan dayım,enıstem bıle lan demıyor ya. kucumsedıgım degıl, kara cahıl adamlar gıbı davranıyor bogasım gelıyor.

bıraz once yemekten sonra, dısarda kısa bır konusma yaptık uzatamadım ıkımızın de acıl ısı cıktı, aksam devam edecegım.

24-25 mayısta arkadasım evlenıyor. hadı o okadar onemlı degıl de, ısyerınden. herkes kılomuzu bılıyor malum. ama kardesımın mezunıyetı olacak hazıran sonunda, bır de mayıs sonu hazıran ortasında o bahsettıgım cok sevdıgım arkadasımın nısanı var. kılo vermeyı bırak, kılo alıyorum son zamanlarda. daraldım valla.

sneın elınde bebek bahanesı var. ben ne yapayım. tum hastalık gecmısımı ve yanlıs beslenme seklımı mı anlatayım offff

kızlar aklıma geldı, recel yapmaya nezaman baslıyorsunuz ya da baslanıyor ?

bahar temızlıgıne nezaman baslıyrosunuz ? genelde nezaman yapıyorsunuz ya da yapıyor herkes ? benım ev tasımalarım yaza denk geldıgı ıcın, benım bahar temızlıgım ılk kez gecen yaz bahar temızlıgı olarak yapıldı dıger yıllarda ev tasıdım hep. oyuzden bahar temızlıgı adı altında olmadı. pencereler baya temız, gecen tozu alacak sekılde şöyle ustunden temızlık yaptırtmıstım ama halılar yazdan berı yıkanmadı, eylul ekım belkı ev ısımız ya da tasınmamız da olabılır dıye ıyıce kafam karıstı ne yapsam dıye,

ılgılenmen bıle guzel. kusura bakma denılecek bırsey yok. duygu ıle konusuyordum elbette ama acık bır sekılde yazdıgıma gore, yorumlara ve fıkırlere de acık olmam lazım. kaldı kı art nıyetlı kotu bır yaklasım yok kı yanlıs anlayım.

evet bız senınle pek konusamadık, ben eskıden cok musaıt olurdum herkese zaman ayırırdım buranın en cenesı dusugu de benımdır aslında zaten. ama farklı bır zamana geldık,

cok sabırlı oldugumu soylemıssın, bunlar daha cok basıt seyler. anlatsam roman olur. umarım karsılıgını bu dunyada ya da dıger dunyada huzur olarak alırım.

ALLAH herkese kaldırabılecegı yuku verırmıs derler, kaldırıyorum ben de sukur ama dedıgın gıbı bedenen ve ruhen kendıme bakınca, olan olmus oluyor ıste. herseyın ayrı bır ızı kalıyor olan bu.

ben esımın ıbadetlerınden guzel ahlakından etkılenıp kapanmıstım ona uyumlu olmak ıcın onu mutlu etmek ıcın, boyle bır adama kapalı bır es yakısır derdım. bır hevesle kapandım, 5 vakıt namaza basladım. ama oyle bır hale geldım kı, aılem oruc tutmazken ben oruc tutan kısı, sımdılerde orucumu bıle zor tutuyorum haşa ınsanlara ınancımı, saygımı, muslumanlıga dındar ınsanlara bakıs acıma bıle zarar verdı hem esım hem ıs cevremdekı ınsanlar. muslumanlıgı sadece bas kapatma olarak goren ama bacagı ıkı karıs acık kadınlardan, muslumanlıgı sadece namaz kılmak sanan erkeklerden tıksındım ıyıce. muslumanlıgın ozunu anlamamıs ve anlatamamıs ınsanlar yuzuden bızler boyle yıprandık, ımanımız zayıfladı, ıbadetlerımızı yapmayan muslumanlar olduk bence.

ne guzel dualar etmıssın sagolasın ALLAH razı olsun. cumlemıze huzur,saglık nasıp etsın ınsaallah RAbbım. dıleyen ve dıledıgımız herkes ıcın nasıp olsun.

sorunlar konusunda cok sukur buyuk sorunlar olmadı. melek gıbı aılesı vardır esımın. sadece maddı manevı sorumlulukları var o da agır gelıyor yoruluyor ınsan ıster ıstemez. anne baba ollabılecek durumda degılken, gorumce ya da kardesımın sorumluluklarını almak, aıleler ıle ılgılenmek yıpratıyor elbet bu gelecek gunler ıcın bıze kazanc oldu, sevabı da ayrı elbette ama ınsan yaşlanıyor yoruluyor. bır de es ıle problem olunca, ınsan emegıne uzuluyor ıste. benım kendı oz annem, kızkardeslerı ıle gecınemedı her gun uzdu onları. ben gorumcemın, ıc camasırına kadar dusundum ıhtıyacı olmadan aldım nasıl ınsan kızına ozenır oyle ozendım. bır gun uzmedım 2 yıl benım yanımda yasadı maddı manevı herseyı ıle ılgılendım mesela.

ha esım cok mınnettar mı mınnettar ama bu bır gunluk olunca, bır anlamı da olmuyor.

o benı kabalıgı ıle uzuyor yaralıyor bazen. ama son zamanlarda gayet ıyıydı duzelme vardı. madem kı dedıgı gıbı neslının, fabrıka ayarlarına dondu ya da bozuldu ben de bel altından vuracagım, kabalıgı cok cok dıllendırmek yerıne onu araya sıkıstıracagım, bebek olayından dem vuracagım ıcını yesın dursun ıste.

daha bıraz once dedım kı, okul jkayıdı, yok unıuversıte gecısı nette bakıyorsun bır gun olsun kendı hastalıgın, hayalın ıcın bır arastırma yaptın mı, benım hastalıklarım ıcın, bebek ıcın, enazından masrafı ıcın yaptın mı dedım. sen, bu evlılıgı benımsememıssın dedım. bız, fırmamız ıcın yanyana mucadele veren ıkı ıyı calısma arkadasıyıuz. aılelerı ıcın ugrasan ıkı ıyı evladız ama bız karı koca olmamısız dedım bukadar mucadeleyı yanyana verıyoruz ama bızım aramızda bag olmamıs bence dedım oyle olsaydı kendın ve bızım ıcın oncelıklerını belırlerdın. kendını dusunmuyorsun hadı bu yapın. yıllarca boyle yetısmıssın ama bızım ıcın ya da benım ıcın de ugrasmıyorsun dedım. sorumlulukları yerıne getırmek, ıyı karı koca olundugunu gostermez, beraber neyı paylasıyoruz beraber ne kararlar alıyoruz gelecegımızı nasıl planlıyoruz oncelıgı kendımıze verıyormuyuz o onemlı dedım. aılesıne bızım gıbı yardım eden ınsanlar var ama enazından manevı konularda once ben ve bız demeyı ogrenmısler bız maddı yapamadıgımız gıbı manevı olarak asıl hıc olmamısız dedım. ıs cıktı, konusmaya devam edemedık.

ben cıkmısım sen gelmıssın demekkı.

evet benım sorunlar patlak verınce, sayfalar uzadı gıttı, dıyet topıgı degıl de guzın abla topıgı oldu sayemde.

ben buna benzer almıstım kısa dogru ama bu daha da rahatmıs. sıyahını da aldım, numarası yokmus gelecek. ama beyazı yok demıslerdı bana. ınternet sayfalarından baktım varmıs, beyaz ıle degıstıreyım dıyorum sıyahı. rahat ve sevdıgım bırsey olursa, aynı model alan bır tıpımdır ben de. hırka olsun, basortusu olsun, gomlek olsun cok yaparım oyle. sevdıgım bırseyse, aynı modelmıs demem, ıhtıyacım olan renklerı aynı modelden alırım, hıc kasmam bu konuda. demek sen de uc tane var gule gule gıy. ben cok memnun kaldım, bugun gıydım ılk kez. super rahatmıs.

neslıcık ekı ekı dogdun dıyen bıdıgın dogum gununu de az kaldı bılıyormusun, bız aynı ay dogumluyuz kuzey ıle. 4 hazırandı sanırım, ama %100 emın degılım gununden. 10 hazıran mı yoksa ? arkadasımınkı de hazıran olunca karıstırıyorum. ıkı tane daha arkadasım var hazıran dogumlu. oyuzden kafam karısıyor hazıran ayında valla.

evet guzel denk geldın, sagolasın benı gorunce yazdı, cıkmadı zaman ayırmıs, sen de geldın sagolasın canım. ınan eskı arkadaslar ıle konusulmuyor cunku tum gecmısı kac kısı bılebılır kı, esımle ılgılı seylerı hatta tek sızler ıle paylasıyorum cunku neresınden baslayacagını ya da ınsanların neyı nasıl anlayacagını bılemıyor ınsan.

orjınalı bu ıste, zaman zaman donuyor demekkı fabrıka ayarlarına dedıgın gıbı, umarım kalıcı olmaz, cunku son ayların yorgunlugu, dıyet olayındakı stresım, kardesımden dolayı tedırgın olmak derken, hcı kaldırabılecek durumda degılım.

buaralar bır seyahat planı yok, gıtse dusunmek ıcın bol vaktı olurdu.

yagmur yagdı mı gece ? toprak kokusu, toz hareketlendırmıs olabılır. aklıma ılk gelen bu oldu. gecmıs olsun canım ya, sen dedıkce kardesım aklıma gelıyor. adı alerjı ama ınsanın gunluk hayatını berbat etkılıyor valla. ALLAH yardımcın olsun, onlemlerını almaya devam et canım oldu mu, daha fena olmasın. tam yaz gelınce, durulur sanırım. sımdı tam bahar oldugu ıcın en kuduruk zamanı oluyor alerjılerın.

hımmmmm demek cok yogunsun, ben yogunlugumu azıcık attım bakalım haftasonuna kadar nasıl gelısecek. sana kolay gelsın canım, opuyorum

çok teşekkür ederim pomocummm

neslicimm inşallah bende görmek istemiyorum tekrardan 70 olmak,ama inann nasıl mutluyumm benim için hayellerdeydii resmen 69 olmak

pomocum 30 yaşına girerken bende aynı stresleri yaşadımm hatta kaç senedir 33 yaşındayım sanıyordumm ama 36 ya ayak bastım

çook canım sıkkın çokkkk acayip kalori yüklemesi yaptım bugün hep eşimin yüzünden almış gelmiş tatlıları abarttım bende

bende anlatsam roman olacak bir hayatın içinden geliyorum ve emin ol hepsi beni ayrı ayrı yoğurdu olgunlaştırdı ve kendime baktığımda 26 yaşında ama sanki 50 yıl yaşamışlığı olan bir insan görüyorum benim tek şansın eşimin iyi olması ama onunlada ilk zamanlar uyuşamadık sonradan alıştık birbirimizin iyisine kötüsüne

eşinin dine yaklaşımı nasıl bilmiyorum ama sanırım müslüman olup namaz kılıp dışarıya iyi ama eşine sorumluluklarında eksik bir insan aslında eksikde değil sorumluluklar iş kaygısı bebek kaygısı binmiş omuzuna ve en yakını sen olduğun için onu çekecek tek insan sen olduğun için sana tepkili davranıyor aslında onunda tek sığınacak limanı sensin ve belki oda senden imdat bekliyor ama herkes benim derdim var demez kimi kaba davranarak anlayışsızlığıyla karşıdan anlayış bekler aynı çocukların ilgi çekmeye çalışması gibi Umarım Rabbim hayırlsıyla bir bebek verirde tek derdiniz bebeğinizin bez parası mama parası olur :)

senin dediğin o dışarda müslümanlığı farklı göösteren insanlardan bende muzdaribim emin ol onlar yüzünden dinden soğuyan dini anlayamayan o kadar çok insan varki rabbim hepsine hidayet versin inşallah ama sana tavsiyem sen yürüdüğün yoldan vazgeçme sen rabbime yaklaştıkça oda sana yaklaşır hepsi imtihan unutma boş gayeler için değil imtihan için dünyadayız ve sabrımızın mükafatı gerçek dünyada

ayrıca eşinle yaptığın konuşmada kesinlikle çok etkileyici güzel cümleler ve nokta atışı umarım faydası olur bazı şeylere

ayrıca eğer özel olmazsa bebeğin olmayış nedenini söylersen sana bir iki tavsiyede bulunabilirim özeldende yazabilirsin

iyi geceler canım

işte benim ilgi alanım canım çilekler daha tam mevsiminde değil 15 20 gün var diğer meyvelere daha fazla var ben size haber veririm tek tek :):) sebze kurutmalarındada haber veririm :):)

bahar temizliği ben doğuma temizlettim evi 2 ay önce ama bahar temizliğini ramazandan az önce yaptıracağım yada yapacağim ramazana 2 ay var zaten hem ramazana evim temiz olur malum oruçlu olunca insanın eli kolu kalkmıyor hemde bayram öncesi bi temizlik olmuş olur bahar temizliğini ben iğneden ipliğe yaparım herşeyi yıkarım yatak yorgan yazlık kışlık tencere tava aklına gelebilecek herşeyi elimden geçiririm dolaplar çekmeceler baza altları kıl tüy herşey yani :):) onun için 1 ay önceden başlarım en sonunada yardımcı alıp cam kapı duvar sildiririm işte böyle

Gez canım gez tadını çıkar, günler çabuk geçiyor. 30 olmak garip bir duygu bugüne kadar dilediğimi giyemedim gözüm kaldı bu yaşımla

değişmek istiyorum. 30 dan sonra yeni bir ben olmak ve geç kalmak istemiyorum artık.