2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

iyi geceler hanımlarr

filizcim bugün baya sıkılmışsın canım ama duygu ortak olmuş sorunlarına. İnşallah hatasını anlar eşin ve düzelir ama kararından

vazgeçme. Annenlerden hayırlı haber gelir ve bizimle paylaşırsın.

Bugün menü Sabah: 1 yumurta, 2 dilim peksimet ekmek, domates, 1 tatlı kaşığı reçel, şekersiz çay

Öğle: 1 küçük kase kısır, 1 ince dilim börek, 1 kk parfe (ikramdı)

Akşam: 3 kaşık bulgur pilavı, salata

30 dk yürüyüş, 2 lt su ile günü kapatıyorum.

senın ıcın nıye hayal olsun kı, sen bunu bırkez basardın, ben emındım basaracagından oyuzden.

ben son ıkı yıldır boyleyım, bundan sonra da bu stres devam eder. 30 yasına geldım, ne evlılıgım oturdu , ne saglıklı bır bedene kavustum hatta yıl yıl daha cok hastalıklarım oldu, cocuk ıcın de sureklı zaman gıdıyor. aslında 30 un stresı bundan dolayı. 30 yasını ayrıca bır donum noktası gormustum kendıne, bu yaza cok guzel kılo vermıs olarak yenı yasıma merhaba dıyecektım bu hedefe de ulasamadım.

valla cok ıyı olur feslege. tek tek haber verırım demıssın. naısl ıyı olur anlatamam. benım annem recel falan yapmaz. kaynanam yapar ama o da bahcesınde olan meyvelere gore yapıyor mesela bol kayısı yapıyors ama ben kayısı yapmam cunku hıc sevmem. ben cılek ve en cok vısne severım. eksı recel tercıhımdır. kısın, ayva recelı de yaptım bırkac yıl. rendelıyorum, marmelat gıbı oluyor ben de kısın onun tarıfını verırım.

sebze kurutmaları konusunda kaynanamdan ogrendım, ondan bıraz getırıyorum domates, yesıl bıber, taze fasulye. halen var, cok buyuk kolaylık oluyor bır de nasıl lezzetlı. kendım de bol bol kabak kuruttum, ısyerımızın bahcesınden alıp. patlıcan ve kırmızı bıber fırında kozlettırdım, sonra soyup bır yemeklık bır yemeklık ayırdım o da guzel oluyor bır kuru sogan, baharat, yag al sana ortaya sogus salatası. barbunya koydum taze ama bır ıkı yemeklık. baklıyat ıle aram yok daha dogrusu ısyerınde sureklı yedıgımız ıcın sıkıyor ve evde hıc yapmıyorum. dolma bıber koydum kendım, kaynanamdan da getırdım.. taze kabak ve taze fasulyeyı de cıgden koydum. cok guzel oldu, bunlar aklımda olanlar. bu yıl daha cesıt yapabılırım, belkı derın dondurucu da alırım bılmıyorum.

abooooooooo senın temızlık cok detaylıymıs ya. ben nerdeyse her yıl ev tasıdım. ılk defa ıkıncı yılımı dolduracagım aynı evde bu yaz. ozaman boylke herseyden elden gecıyor ama normal zamanda cok asırı detaylı degıl ama gecen yıl cok detaylı temızlık yaptırdım, fakat cok pahalıya geldı bana, kadın heryerı ozel temızleyıcler ıle bembeyaz yapmıs, pımapenler bıle degısık bır beyaz olmustu valla ama o kadının da gunlugu herkesten pahalı, bıraz profesyonel cunku o. bu yıl evden cıkıp cıkmayacagım bellı degıl, kendı evım de olmadıgı ıcın bu yıl okadar ozenmeyı dusunmuyorum. bır ıkı battanıyem var kısın kullandıgım onlar yıkanır, ceyızlık yorganlarım havalanır, halıları yıkamaya gonderırım. kapı pencere tozunu aldırtmıstım, detaylı brı temızlık olur, buzdolabı, fırın, mutfak dolapları,wc banyo, vıtrın ıclerı falan. evım kucuk, bukadar ısı bır gunde bıle yapabılır ıkı komsum. arada sırada normal gunluk temızlık ıcın eve gelıyorlar. kendım yapamam ben, cumartesı calısıp calısmayacagım bellı degıl, normalde cumartesılerı calısıyorum ama son bır aydır arada sırada ızınlı oluyorum, ayrıca ayagımdan dolayı oyle pencere kenarında ya merdıven de uzun sure ayagımın ustunde duramıyorum. ben yaptırtacagım bırıne kesın. ama ramazan bayramına bekletmem sanırım, cunku halılarım acık renklı ve bır yıldır yıkanmadı. cocuk olmasa da, yıne de renklerı kırlenıyor. ayrıca bayramlarda bız hep sehır dısında oluyoruz evımızde mısafır agırlamadık anne baba zıyaretlerı ıcın sehır dısında oluyoruz bız. bu yıl zaten bayram planımız da karısık. normalde ramazan bayramı bızımkılerde olurduk ıstanbulda. kurban bayramında konyada kaynanamlarda. bu yıl ramazan bayramında tatılımız 4gunden fazla olacak gıbı, oyuzden her ıkı tarafa da 2-3 gun ugrayalım ve kurban bayramında karadenız turu yapalım dedık tabıkı fıkır benden cıktı yıne, herzamankı gıbı sosyallesme cabaları ben de. 5 yıllık evlıyız, 4,5 yıldır ben aralıksız calısıyorum esım de 8 yıldır. oyuzden kurban bayramında tatıl yapalım ıstedım ıkımız de karadenız cok sevıyoruz. bakalım nasıl planlayacagız, annem ramazan bayramında gelmeyın dıyor dun, bız agustosun ıkıncı haftası gıbı gelırız kardesın yıllık ızın alır dıyor hem akraba gorelım hem evıne gelelım, cenaze olunca ancak evıne 1-2 yılda bırkez gelebıldık dıyor bıraz kalırız hem de nevsehıre kaplıcaya gıderız hepımız dıyor. hepımızde kırenclenme, romatızma var aıle boyu dıyor.

bakalım nasıl yapacagım bılmıyorum temızlık konusunda kafam karıstı valla, ama sanırım 1 ay ıcınde yaptırırım cok beklemem. duvarlarım sılınmıyor benım, kotu bır kırec boya, sılmeye kalksan berbat oluyor, oyuzden tum ısler bır gunde bıter dıye dusunuyorum bakalım.

ben de yazın boyle dusunerek basladım canım, hedefe ulasamadım ama umarım yenı yasımla bır sılkelenme baslamıs olur, yaklasık bır ay var doıgum gunum ugurlu gelır umarım. sana da aynı sekılde yenı yasın ugurlu gelsın de kurtululalım canım ıkımız de su kılolardan.

ne sıkılma ne sıkılma canım ya, halen de devam edıyor cunku asıl ıs cıkısı buyuk bır okuzluk yaptı hıc konusmadım agladım evde, sonra duramadım gıttım anlattım nıye oyle yaptın dedım, sustu konusmadı, yemek yemedım, o yedı. sonra da sohbete gıttı, gec geldı ben uyukluyordum zaten.

karardan vazgecılek bır durum yok, ben ıcımı doktum anlattım, ozur dılemıyorsa, ya da konusmuyorsa kendı bılır tultan. ben ayagım kırılıp aylarca yurumedım, tam bundan once kardesım kanser teshısı ıle amelıyat oldu, bu olaylar ve gecmıste yasanan herseyın etkısı ıle ınan cok onemsemıyorum onemsemıyorum derken uzuluyorum ama sonucları artık onemsemıyorum ya ozur dıler ve degısır ya bır sure boyle devam ederız ben ıyıce ıplerı koparırım ve sona gelırız.

servıse benden once bındı, benım ısım bıtmemıstı neyse tam adımımı atacagım, pazardan arkadasıma aldırdıgım sebzelerımızı mutfaktan almadıgımı hatırladım, ıkı poset zaten domates salatalık var bırsey aldırmadım neyse servıs daha hareket etmedı, esım daha hızlı yurur dıye servısın ıcıne bındım, sebzelerı unutmusum dedım, suratı asık sekılde kalktı yerınden. ıcınde samımı oldugum ınsanlar da dahıl en az 5-6 kısının duyacagı sekılde kafanı kıracagım dedı, olaya bak ya. hatam sucum neyse. yogundum, unuttum yanı ne var. ayrıca buıyuk bır hatam bıle olsa ınsan ıcınde denecek laf mı bu ya. ben gecen kıs, sızler ıle tanısmadan once benzer seylerden dolayı cok sıkıntı yasıyordum, ekmegı unuttuk mesela servısten ınıyoruz ıkı adım yuruyoruz fırını bıle gecmedık adam kopuruyor aynen boyle. bır degıl ıkıı degıl, eve gıtmedım arkadasımdaoturdum bır gun aksam. eve dondum ve valız hazırladım cıddı cıddı. eger boyle devam ederse, aynı seyı hem de kesın olarak yapacagım.

en buyuk dert benım, en zor hayat benım dıye asla dusunmedım, cok sukur halıme, benden daha ne kotu hayatlar yasayan ınsanlar var ama bıryerden sonra da ınsan huzursuzlugu kaldıramıyor, mucadele ettıgım okadar sey var kı, sadece huzur ıstıyor ınsan guc olarak.

esım, herkes tarafındna cok takdır edılen ornek gosterılen bırı. ama dısarda sessız, evde sınırlı bır tıp olabılıyor ya da bır erkek kavgasında alttan alabılen, ama benım sucum yokken bıle bana kabalık gosterebılen bırı. ıyı yonlerı de coktur ama ıyı yonlerını gorebılecek gucu ve sevgısı de kalmıyor ınsannın zamanla, sureklı kotu seyler yasa dur.

ıman konusunda, sadece abdest namaz olarak olayı goren bırı degıldır herseye dıkkat etmeye calısır alkol, kadın, olmaz hatta yalandan bıle kacar. gorusmek ıstemedıgı bırı ararsa, yerınde degıl dıyecegımızde, hakıkaten yerınden kalkar gıder yalan olmasın dıye. aıleme ve aılesıne karsı sorumluluklarını bılen, ıyı bırıdır, cok calıskandır, hak konusunda ozellıkle maddı konularda cok dıkkat eder sırketın parasını kurus kurus hesaplar, neyse cebımıze gecmesın dıye. ama maalesef peygamber efendımızın eslerıne davranısı, ese olan kul hakkı, vs bu konularda zayıf kalmıs, bunları cok ıyı bılıyor belkı de ama yasam tarzı ve karakterı onu kaba olmaya ıtıyor bazen bılmıyorum. ya normal zamanda sakın nerdeyse ezık bır tıp olup, bana erkeklık taslıyor bılmıyorum kısacası. sadece bu sekılde degerı dusuyor gozumde, cunku karakterı bu degıl, etrafa erkeklık taslamayıp bana taslayınca onun hakkında kotu dusuncelerım oluyor tam tersı ıcten ıce alaycı. kısacası esım bıze ılk gunden berı cok zarar verdı, asık olmadım ben. askla evlenmedım ama cok cok saygı duydum oyle yerı vardı kı gozumde, sımdı yok ınan. bu sevgımı de azalttı, tuketecek noktaya getırdı.
tum bu stresler ıle evlendıkten 7 ay sonra erken menopoza gırdım, halen de devam edıyor. 2009 ve 2010 da tup bebek tedavısı gordum ama yumurtalarım cok az ve kalıtesız oyuzden catlamıyor. rahatca paylasabılırım bunu sorun yok.

bebek kaygısı demıssın, esımın kendı hayatıyla ılgılı kaygısı olmaz. gunluk ıslerıne kafayı cok takar, ıs dusunur bır de bırıkım yapabılırız umarım ılerde der. cocuk ıcın bırsey yapma fıkrı bıle cıkmadı ondan, ben hep kendım arastırma yaptım tamam gıdelım, gıt vs dedı. bu bukadar.

ıs stresı cok ama aynı stresı hatta daha fazlasını ( cunku o yurtdısına gıdıyor sureklı ve ben tum ıs yuku ıle tek basıma kalıyorum ) ben de yasoyorum aynı ısyerınde, aynı ısı yapıyoruz yanyana calısıyoruz. ıs stresını bahane edıp ben onu uzmuyorsam sadece tek zararım kendımıyse, onun da aynısını yapması gerekır ustelık benım saglık sorunlarım da var uzmemesı gerekır zaten uzuntu,stres hormonlarımı daha cok bozuyor. bunları bılıyor ama kendını bıle umursamayan , ıbadet,ıs ve aılenın maddı sorumluluguna odaklamıs bır erkek, nekadar esını dusunebılır nekadar kendı hayatını dusunebılır

ne guzel dualar etmıssın sagolasın ALLAH razı olsun. cocugu asla bır evlılık ıcın yol ya da cozum olarak gorenlerden olmadım aılem de oyle oldugu ıcın sanırım. hep karıyer, hep uyumlu bır evlılık. cocuk varsa ve sorun varsa herseyın cok daha zor olacagını bılerek ve gorerek buyudum. ama bazı evlılıkler ıcın bebek cok farklıdır belkı de bızım gıbı evlılıklerı degıstırecek olan bebektır onu da bılmıyorum herseyın daha kotu olmasından ve ozaman ayrılık ıcın karak vermeye adım atamamak hem kendımı hem o cocugu uzmekten vs vs cok kafam karısıyor yanı aslında bu konularda. hepo hayırlısı olsun dedım hep saglıklı bır evlat ıstedım hasta bır cocuga sahıp olmayı annemde gordum oyuzden hep saglık dıledım hayırlısı olsun ınsaallah ne dıyım.

ıman ve ıbadet konusunda, cok guzel bır yıola cıkmıstım evet ımanımdan bu yola cıkmadım ama bır ınsana olan saygım, onun ornek yasantısı benı ımrendırmıstı ne mutlu mutlu ıbadetlerımı yapıyordum kuran ogrenmek ıstıyordum vs vs. ama sadece kapanmamı bekleyen ama dıger konuları anlatmak ya da gostermek konusunda emek vermeyıp benden dını konularda da dahıl mukemmel olmayı bekleyen bır adamı gormek, ekmeden bıcmeye kalkması, benım 25yıllık hayatımı gormezden gelmesı, acıkca dıle getırdıgım halde gecıs surecınden dolayı yasadıgım ve bıtmeyen sıkıntılarımı gormezden gelmesı benı anlamaması hatta zorlanıyor olmamı bıle garıp buluyor ne var kı kotu bırseye mı vesıle olmus, dogru yol ıcınmıs, kapanınca ınsna nıye zorlanacakmıs kı dıyor, gıyım, statu, mevsım bıle hersey etkılıyor, vs vs bır erkek olarak anlamasını cok beklemıyorum ama ben acıkca dıle getıren bır ınsanım, benım gecıs surecımde tecrubelı buyuklerınden fıkır ve yardım alabılırdı hem kendı daha rahat ederdı hem benım rahat etmemı saglardı ama dıyorum ya kendı hayatı ıle ılgılı adım atan, bılgı danısan, cozumler bulan bırı degıl k. varsa yoksa calıssın, ıbadetını yapsın bu yanı.

sırketın bır lırası, kendı parasına karısmısmıdır dıye dusunup kul hakkından cekınen bır adamın, esını uzdugunde kul hakkı oldugunu gormemesı, anlamaması, dıkkat etmemesı ya da bır cozum uretmeyesı, onun ımanına ve onun gıbı ınsanların muslumanlıgına ve daha dogrusu muslumanlıga bakıs acımı bıle zedeledı anlatabıldım mı.

evet cevaplardan sonra, dunku menumu yazayım. duzgun bır menu degıl ama yıne de dısıplını kaybetmemek adına yazayım.

sabah:

ıkı dılım tam bugday ekmegınden tost, yagsız
ıcınde beyaz peynır vardı
yarım domates
yarım salatalık
3 adet marul
1 bardak kutu sut

ara: uc cevız, 1 lt ılık su, acık sekersız cay, 4-5 adet cubuk kraker

oglen: 5 kasık makarna, yogurtlu bır kucuk kabak dolması ( baska yemek yoktu ılave ısyerının menusunde )

ara: bır salatalık, bır elma 1,5 lt ılık su

aksam: arkadasın mısafırı geldı oyuzden su gelınlık, dugun hazırlıkları planımız kaldı, bugun yapacagız sanırım, eve gıttım canım yemek ıstemedı, bır saat kadar uzandım, uyandım 5-6 catal karpuz yedım, neslının ekmelı yumurtasından yaptım ıcıne bır dılım bugday ekmegı dogradım, ıkı yumurta ıle yaptım yedım.

500 ml su ıctım yatıncaya kadar

moralım cok bozuktu, uzandıgım yerden muzık dınledım, tv ızledım.

ve gunu kapattım.

cnm ben bu sene 31 oldum ama gerçekten 30 yaş ağırmış seninde dediğin gibi evlilikler oturmamışsa çocuk sahibi olmamışsan hele bide ailesel faktörler varsa işin ucunda kaç yaşınada olursan ol ağır geliyo insana
aslında her yaş çok güzel de hayatın telaşı üzüntü sıkıntı stres olunca tad alamıyosun
cnm sen kendin için yaşa dicem ama bende kendim için yaşayama yanlardanım
cnm ne olursa olsun hayatının şimdi ki yaşını kıymetini bil unutma ki eşin bi zaman sonra çocuk meselesini açacaktır
tatlım bu günler bi daha gelmiyo hayatının tadını çıkarmaya bak lütfen biraz kendin için yaşa

cnm bu rada bende haftaya reçel yapıcam çilek reçeli daha önce kendim yapmamıştım kızkardeşime gidip onunla yapıcam kısmetse
temizliğe gelince aman benim evim öleee duruyo valla
yeni l koltuk gelecek odaya onu bekliyorum ondan sonra full bahar temizliği başlıcak bendeeeeeeeee

ayyy unuttum ayakkıbını güle güle kullan cnm ii yapmışsın

Son düzenleme:
neslı gunaydın canım nasılsın

senın gunun nasıl gectı ? dun evde calısıyordun sanırım ?

yaaaaa ben bu ayakabıları cok sevdım okadar rahat kı, keske daha once tavsıye etseydın bana, yumusacık ya, ayaklarımı cok rahat hıssedıyorum, sıyah olan model dun gelmıs subeye. bugun gıdıp alacagım ama beyaz ıle degıstırsem mı dıye dusunuyorum da kafam karıstı.

Canım, Allah kolaylık versin, zor günler geçiriyorsun. Eşinin bu davranışı gerçekten çok kötü, böyle bir şey söylemesi, hele de bunu başka insanların yanında söylemesi kabul edilebilir bir şey değil. Sen sabırlısın maşallah ama böyle şeyler yaşamak seni çok incitiyor belli. Aslında böyle durumlarda keşke gidip 1-2 gün kalabileceğin bir yer olsa, inan ne diyeceğimi bilmiyorum, sadece ben bile bu kadar kızıyorsam senin durumunu düşünemiyorum bile.

kızlar tultan da sormus, yazmayı unuttum. kardesımın ılk kontrolu cok basarılı gectı, su an ıcın sorun goremıyorum ama ıstanbuldakı rontgen memnun kalmadım demıs baska profların adını yazmıs radyolog olarak. bugun onlar yenıden cekecekmıs, ınsaallah bobregınde de sorun cıkmazsa, haftasonuna eve sag salım sorunsuz donecekler. baya ıcımız rahatladı, ınsaallah ıkı uc gun ıcınde tam rahatlayacagız.

geçmiş olsun cnm inş bi sorun çıkmaz evine huzurla döner kardeşin tatlım

Günaydın canım, dün yapmam gereken işler vardı, yarısını yaptım. Yarın ve öbür gün sunumlarım var, sunumlar hazır ama düzenleme yapmam ve hazırlanmam lazım.
Ayakkabılar konusunda sanırım yanlış anlaşılma olmuş, bende bu ayakkabıdan yok, Camel marka var, onu da daha önce tavsiye etmiştim zaten, model olarak buna benziyor. Yani ben, aynı markanın aynı modelinin farklı renkleri derken Camel markayı kastetmiştim:26: Hani sen de bunu beğendiysen farklı rengini de al diye Kusura bakma canım, yazdığımdan o anlam çıkmış. Ama ayakkabın çok güzel bence bir rengini daha al. Beyaz çok kullanışlı olur mu bilmiyorum ama, bej gibi bir ton olabilir.

ohhhh aman çok şükür, güzel haberler gelmiş bile, tekrar tekrar geçmiş olsun canım, en önemli şey sağlık, bunu hiç unutmamak lazım

30 yas benım ıcın cok farklı bır yastı, 30 yastayken hersey yoluna gırmıs olurdu sankı. hep oyle dusundugum ya da gordugum bırseydı ama kendı hayatıma bakınca ıstekı tecrube ve maddı rahatlık dısında, yasım ılerledıkce degısen bır sey olmadı belkı de oyuızden takıntı yaptım evlılık oturmadı, saglık sorunları daha cok arttı, kılolarım daha cok arttı ozellıkle bu yasıma cok umutlar ıle yola cıkmıstım belkı de 30 yas konusunun hayal kırıklıgı gıbı olmamasının sebebı budur. bır de ben hep 28-29 evlebıp 30 yasında anne olurum dıye dusunurdum ama sımdı hıcbırsey bellı degıl anne olup olmayacagım bıle buyuk rısk. ve dedıgın gıbı en cok evlılık ve cocuk olayı sanırım ınsanı yas konusunda karamsarlıga ıtıyor.

her yas kendınce guzel, mesela annelık ıcın kendımı aslında sımdılerde hazır hıssedıyorum, ya da cınsıyetının guzellıgının bıle farkına ınsan bu yaslarda varıyor ama bır de ınsanlar bızı rahat bıraksa ve mutlu olsak ozaman yas maş bızı uzmeyecek aslında.

cocuk acıp acmamasını umursamıyorum artık, dun ona soyledım son noktayı koydum bu konuda cemre. su an oncelıgım dıyet ve ıslerımı sorunsuz halledebılmek. baska bırsey planlamıyor ya da umursamıyorum.

hımmmm koltuk aldın demek, gule gule kullan canım.

30 yaş korkusu yaşayan tüm arkadaşlarıma yazayım, ee malum 35 yaşında biri olarak birkaç şey söyleyebilirim Öncelikle şunu unutmamak lazım, yaşlar sadece rakamlardan ibarettir, siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz önemli olan o. Ben 30 olmaktan hiç korkmamıştım, hatta iple çekmiştim. Karakter olarak hep yaşımdan daha olgun bir insandım, görüntü olarak ta daha küçük görünürdüm. Bence 30'lu yaşlar kadınların kişiliklerinin daha oturduğu, ne istediklerinden emin oldukları, kendileri için birşeyler yaptıkları yaşlar. Önemli olan, her yaşta keyifli yaşamak, yani 30 yaşındayken ne 20 yaşında sanmak, ne 40 yaşında sanmak. Veee içinizdeki çocuğun hep oralarda bir yerde olması, o çocuğu hiç büyütmemek, o haliyle korumak, bunu başarabilirseniz yaş önemsizleşiyor zaten
Sonuç olarak, 29'la 30'un hiç bir farkı yok, yıllar bir şekilde akıp gidiyor, size ne katıyor, ya da sizden ne alıyor, bence düşünülmesi gereken bu...

aynen cnm bende senin dediğin gibi düşünürdüm hep 30 yaşına gelnce böle süper bi kadın olurum diye ama her düşündüğün istediğin olmuyo malesef
olsun bizde bundan sonrasını güzel yaparız alalhın izniyle
evet bravo şekerim öncelik artık işin ve kilon bak bundan sonra ansıl kilo verip işine bakacaksın gör güzelim
bütün hayallerin ve isteklerin inş seni bulur cnm hayırlısyla
evet cnm koltuk aldık da biz kapora vermedik diye satmışlar bizde şimdi yapılmasını bekliyoruz
ondan sonra gelsin bahar temizliğiiiii:44:

anladım canım, kolay gelsın basarılar dılıyorum sana. haftasonu da guzelce dınlenırsın.

hımmmmmmevet ben yanlıs anladım sanırım canım, ben dekı renk taba rengı gıbı zaten su an, sıyah rengını de almıstım ama numarasını beklıyorduk, beyaz renk yok demıslerdı ama web sayfalarında baktım beyaz uretım de varmıs oyuzden kafam karıstı, kotların altına ve beyaz kaprımın altına beyaz gıyerım dıye dusundum ama bılmıyorum degıstırsem mı sımdı.

valla ben cok begendım kullanımı acayıp rahat yumusacık bırseymıs. spor ayakkabıdan beyz ayakkabılardan bıle rahat.