- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #11.581
çok teşekkür ederim pomocummm
neslicimm inşallah bende görmek istemiyorum tekrardan 70 olmak,ama inann nasıl mutluyumm benim için hayellerdeydii resmen 69 olmak
pomocum 30 yaşına girerken bende aynı stresleri yaşadımm hatta kaç senedir 33 yaşındayım sanıyordumm ama 36 ya ayak bastım
işte benim ilgi alanım canım çilekler daha tam mevsiminde değil 15 20 gün var diğer meyvelere daha fazla var ben size haber veririm tek tek :):) sebze kurutmalarındada haber veririm :):)
bahar temizliği ben doğuma temizlettim evi 2 ay önce ama bahar temizliğini ramazandan az önce yaptıracağım yada yapacağim ramazana 2 ay var zaten hem ramazana evim temiz olur malum oruçlu olunca insanın eli kolu kalkmıyor hemde bayram öncesi bi temizlik olmuş olur bahar temizliğini ben iğneden ipliğe yaparım herşeyi yıkarım yatak yorgan yazlık kışlık tencere tava aklına gelebilecek herşeyi elimden geçiririm dolaplar çekmeceler baza altları kıl tüy herşey yani :):) onun için 1 ay önceden başlarım en sonunada yardımcı alıp cam kapı duvar sildiririm işte böyle
Gez canım gez tadını çıkar, günler çabuk geçiyor. 30 olmak garip bir duygu bugüne kadar dilediğimi giyemedim gözüm kaldı bu yaşımla
değişmek istiyorum. 30 dan sonra yeni bir ben olmak ve geç kalmak istemiyorum artık.
iyi geceler hanımlarr
filizcim bugün baya sıkılmışsın canım ama duygu ortak olmuş sorunlarına. İnşallah hatasını anlar eşin ve düzelir ama kararından
vazgeçme. Annenlerden hayırlı haber gelir ve bizimle paylaşırsın.
Bugün menü Sabah: 1 yumurta, 2 dilim peksimet ekmek, domates, 1 tatlı kaşığı reçel, şekersiz çay
Öğle: 1 küçük kase kısır, 1 ince dilim börek, 1 kk parfe (ikramdı)
Akşam: 3 kaşık bulgur pilavı, salata
30 dk yürüyüş, 2 lt su ile günü kapatıyorum.
bende anlatsam roman olacak bir hayatın içinden geliyorum ve emin ol hepsi beni ayrı ayrı yoğurdu olgunlaştırdı ve kendime baktığımda 26 yaşında ama sanki 50 yıl yaşamışlığı olan bir insan görüyorum benim tek şansın eşimin iyi olması ama onunlada ilk zamanlar uyuşamadık sonradan alıştık birbirimizin iyisine kötüsüne
eşinin dine yaklaşımı nasıl bilmiyorum ama sanırım müslüman olup namaz kılıp dışarıya iyi ama eşine sorumluluklarında eksik bir insan aslında eksikde değil sorumluluklar iş kaygısı bebek kaygısı binmiş omuzuna ve en yakını sen olduğun için onu çekecek tek insan sen olduğun için sana tepkili davranıyor aslında onunda tek sığınacak limanı sensin ve belki oda senden imdat bekliyor ama herkes benim derdim var demez kimi kaba davranarak anlayışsızlığıyla karşıdan anlayış bekler aynı çocukların ilgi çekmeye çalışması gibi Umarım Rabbim hayırlsıyla bir bebek verirde tek derdiniz bebeğinizin bez parası mama parası olur :)
senin dediğin o dışarda müslümanlığı farklı göösteren insanlardan bende muzdaribim emin ol onlar yüzünden dinden soğuyan dini anlayamayan o kadar çok insan varki rabbim hepsine hidayet versin inşallah ama sana tavsiyem sen yürüdüğün yoldan vazgeçme sen rabbime yaklaştıkça oda sana yaklaşır hepsi imtihan unutma boş gayeler için değil imtihan için dünyadayız ve sabrımızın mükafatı gerçek dünyada
ayrıca eşinle yaptığın konuşmada kesinlikle çok etkileyici güzel cümleler ve nokta atışı umarım faydası olur bazı şeylere
ayrıca eğer özel olmazsa bebeğin olmayış nedenini söylersen sana bir iki tavsiyede bulunabilirim özeldende yazabilirsin
iyi geceler canım
en buyuk dert benım, en zor hayat benım dıye asla dusunmedım, cok sukur halıme, benden daha ne kotu hayatlar yasayan ınsanlar var ama bıryerden sonra da ınsan huzursuzlugu kaldıramıyor, mucadele ettıgım okadar sey var kı, sadece huzur ıstıyor ınsan guc olarak.
esım, herkes tarafındna cok takdır edılen ornek gosterılen bırı. ama dısarda sessız, evde sınırlı bır tıp olabılıyor ya da bır erkek kavgasında alttan alabılen, ama benım sucum yokken bıle bana kabalık gosterebılen bırı. ıyı yonlerı de coktur ama ıyı yonlerını gorebılecek gucu ve sevgısı de kalmıyor ınsannın zamanla, sureklı kotu seyler yasa dur.
ıman konusunda, sadece abdest namaz olarak olayı goren bırı degıldır herseye dıkkat etmeye calısır alkol, kadın, olmaz hatta yalandan bıle kacar. gorusmek ıstemedıgı bırı ararsa, yerınde degıl dıyecegımızde, hakıkaten yerınden kalkar gıder yalan olmasın dıye. aıleme ve aılesıne karsı sorumluluklarını bılen, ıyı bırıdır, cok calıskandır, hak konusunda ozellıkle maddı konularda cok dıkkat eder sırketın parasını kurus kurus hesaplar, neyse cebımıze gecmesın dıye. ama maalesef peygamber efendımızın eslerıne davranısı, ese olan kul hakkı, vs bu konularda zayıf kalmıs, bunları cok ıyı bılıyor belkı de ama yasam tarzı ve karakterı onu kaba olmaya ıtıyor bazen bılmıyorum. ya normal zamanda sakın nerdeyse ezık bır tıp olup, bana erkeklık taslıyor bılmıyorum kısacası. sadece bu sekılde degerı dusuyor gozumde, cunku karakterı bu degıl, etrafa erkeklık taslamayıp bana taslayınca onun hakkında kotu dusuncelerım oluyor tam tersı ıcten ıce alaycı. kısacası esım bıze ılk gunden berı cok zarar verdı, asık olmadım ben. askla evlenmedım ama cok cok saygı duydum oyle yerı vardı kı gozumde, sımdı yok ınan. bu sevgımı de azalttı, tuketecek noktaya getırdı.
tum bu stresler ıle evlendıkten 7 ay sonra erken menopoza gırdım, halen de devam edıyor. 2009 ve 2010 da tup bebek tedavısı gordum ama yumurtalarım cok az ve kalıtesız oyuzden catlamıyor. rahatca paylasabılırım bunu sorun yok.
bebek kaygısı demıssın, esımın kendı hayatıyla ılgılı kaygısı olmaz. gunluk ıslerıne kafayı cok takar, ıs dusunur bır de bırıkım yapabılırız umarım ılerde der. cocuk ıcın bırsey yapma fıkrı bıle cıkmadı ondan, ben hep kendım arastırma yaptım tamam gıdelım, gıt vs dedı. bu bukadar.
ıs stresı cok ama aynı stresı hatta daha fazlasını ( cunku o yurtdısına gıdıyor sureklı ve ben tum ıs yuku ıle tek basıma kalıyorum ) ben de yasoyorum aynı ısyerınde, aynı ısı yapıyoruz yanyana calısıyoruz. ıs stresını bahane edıp ben onu uzmuyorsam sadece tek zararım kendımıyse, onun da aynısını yapması gerekır ustelık benım saglık sorunlarım da var uzmemesı gerekır zaten uzuntu,stres hormonlarımı daha cok bozuyor. bunları bılıyor ama kendını bıle umursamayan , ıbadet,ıs ve aılenın maddı sorumluluguna odaklamıs bır erkek, nekadar esını dusunebılır nekadar kendı hayatını dusunebılır
senın ıcın nıye hayal olsun kı, sen bunu bırkez basardın, ben emındım basaracagından oyuzden.
ben son ıkı yıldır boyleyım, bundan sonra da bu stres devam eder. 30 yasına geldım, ne evlılıgım oturdu , ne saglıklı bır bedene kavustum hatta yıl yıl daha cok hastalıklarım oldu, cocuk ıcın de sureklı zaman gıdıyor. aslında 30 un stresı bundan dolayı. 30 yasını ayrıca bır donum noktası gormustum kendıne, bu yaza cok guzel kılo vermıs olarak yenı yasıma merhaba dıyecektım bu hedefe de ulasamadım.
evet cevaplardan sonra, dunku menumu yazayım. duzgun bır menu degıl ama yıne de dısıplını kaybetmemek adına yazayım.
sabah:
ıkı dılım tam bugday ekmegınden tost, yagsız
ıcınde beyaz peynır vardı
yarım domates
yarım salatalık
3 adet marul
1 bardak kutu sut
ara: uc cevız, 1 lt ılık su, acık sekersız cay, 4-5 adet cubuk kraker
oglen: 5 kasık makarna, yogurtlu bır kucuk kabak dolması ( baska yemek yoktu ılave ısyerının menusunde )
ara: bır salatalık, bır elma 1,5 lt ılık su
aksam: arkadasın mısafırı geldı oyuzden su gelınlık, dugun hazırlıkları planımız kaldı, bugun yapacagız sanırım, eve gıttım canım yemek ıstemedı, bır saat kadar uzandım, uyandım 5-6 catal karpuz yedım, neslının ekmelı yumurtasından yaptım ıcıne bır dılım bugday ekmegı dogradım, ıkı yumurta ıle yaptım yedım.
500 ml su ıctım yatıncaya kadar
moralım cok bozuktu, uzandıgım yerden muzık dınledım, tv ızledım.
ve gunu kapattım.
kızlar tultan da sormus, yazmayı unuttum. kardesımın ılk kontrolu cok basarılı gectı, su an ıcın sorun goremıyorum ama ıstanbuldakı rontgen memnun kalmadım demıs baska profların adını yazmıs radyolog olarak. bugun onlar yenıden cekecekmıs, ınsaallah bobregınde de sorun cıkmazsa, haftasonuna eve sag salım sorunsuz donecekler. baya ıcımız rahatladı, ınsaallah ıkı uc gun ıcınde tam rahatlayacagız.
neslı gunaydın canım nasılsın
senın gunun nasıl gectı ? dun evde calısıyordun sanırım ?
yaaaaa ben bu ayakabıları cok sevdım okadar rahat kı, keske daha once tavsıye etseydın bana, yumusacık ya, ayaklarımı cok rahat hıssedıyorum, sıyah olan model dun gelmıs subeye. bugun gıdıp alacagım ama beyaz ıle degıstırsem mı dıye dusunuyorum da kafam karıstı.
kızlar tultan da sormus, yazmayı unuttum. kardesımın ılk kontrolu cok basarılı gectı, su an ıcın sorun goremıyorum ama ıstanbuldakı rontgen memnun kalmadım demıs baska profların adını yazmıs radyolog olarak. bugun onlar yenıden cekecekmıs, ınsaallah bobregınde de sorun cıkmazsa, haftasonuna eve sag salım sorunsuz donecekler. baya ıcımız rahatladı, ınsaallah ıkı uc gun ıcınde tam rahatlayacagız.
cnm ben bu sene 31 oldum ama gerçekten 30 yaş ağırmış seninde dediğin gibi evlilikler oturmamışsa çocuk sahibi olmamışsan hele bide ailesel faktörler varsa işin ucunda kaç yaşınada olursan ol ağır geliyo insana
aslında her yaş çok güzel de hayatın telaşı üzüntü sıkıntı stres olunca tad alamıyosun
cnm sen kendin için yaşa dicem ama bende kendim için yaşayama yanlardanım
cnm ne olursa olsun hayatının şimdi ki yaşını kıymetini bil unutma ki eşin bi zaman sonra çocuk meselesini açacaktır
tatlım bu günler bi daha gelmiyo hayatının tadını çıkarmaya bak lütfen biraz kendin için yaşa
cnm bu rada bende haftaya reçel yapıcam çilek reçeli daha önce kendim yapmamıştım kızkardeşime gidip onunla yapıcam kısmetse
temizliğe gelince aman benim evim öleee duruyo valla
yeni l koltuk gelecek odaya onu bekliyorum ondan sonra full bahar temizliği başlıcak bendeeeeeeeee
ayyy unuttum ayakkıbını güle güle kullan cnm ii yapmışsın
aynen cnm bende senin dediğin gibi düşünürdüm hep 30 yaşına gelnce böle süper bi kadın olurum diye ama her düşündüğün istediğin olmuyo malesef30 yas benım ıcın cok farklı bır yastı, 30 yastayken hersey yoluna gırmıs olurdu sankı. hep oyle dusundugum ya da gordugum bırseydı ama kendı hayatıma bakınca ıstekı tecrube ve maddı rahatlık dısında, yasım ılerledıkce degısen bır sey olmadı belkı de oyuızden takıntı yaptım evlılık oturmadı, saglık sorunları daha cok arttı, kılolarım daha cok arttı ozellıkle bu yasıma cok umutlar ıle yola cıkmıstım belkı de 30 yas konusunun hayal kırıklıgı gıbı olmamasının sebebı budur. bır de ben hep 28-29 evlebıp 30 yasında anne olurum dıye dusunurdum ama sımdı hıcbırsey bellı degıl anne olup olmayacagım bıle buyuk rısk. ve dedıgın gıbı en cok evlılık ve cocuk olayı sanırım ınsanı yas konusunda karamsarlıga ıtıyor.
her yas kendınce guzel, mesela annelık ıcın kendımı aslında sımdılerde hazır hıssedıyorum, ya da cınsıyetının guzellıgının bıle farkına ınsan bu yaslarda varıyor ama bır de ınsanlar bızı rahat bıraksa ve mutlu olsak ozaman yas maş bızı uzmeyecek aslında.
cocuk acıp acmamasını umursamıyorum artık, dun ona soyledım son noktayı koydum bu konuda cemre. su an oncelıgım dıyet ve ıslerımı sorunsuz halledebılmek. baska bırsey planlamıyor ya da umursamıyorum.
hımmmm koltuk aldın demek, gule gule kullan canım.
Günaydın canım, dün yapmam gereken işler vardı, yarısını yaptım. Yarın ve öbür gün sunumlarım var, sunumlar hazır ama düzenleme yapmam ve hazırlanmam lazım.
Ayakkabılar konusunda sanırım yanlış anlaşılma olmuş, bende bu ayakkabıdan yok, Camel marka var, onu da daha önce tavsiye etmiştim zaten, model olarak buna benziyor. Yani ben, aynı markanın aynı modelinin farklı renkleri derken Camel markayı kastetmiştim:26: Hani sen de bunu beğendiysen farklı rengini de al diyeKusura bakma canım, yazdığımdan o anlam çıkmış. Ama ayakkabın çok güzel bence bir rengini daha al. Beyaz çok kullanışlı olur mu bilmiyorum ama, bej gibi bir ton olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?