- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #11.661
bak söyliyeyimm zayıfladıktan sonra giyinmek çok keyiflii mutlaka zayıfla arkadaşımm 2 kez başarmış biri olarak söylüyorummGez canım gez tadını çıkar, günler çabuk geçiyor. 30 olmak garip bir duygu bugüne kadar dilediğimi giyemedim gözüm kaldı bu yaşımla
değişmek istiyorum. 30 dan sonra yeni bir ben olmak ve geç kalmak istemiyorum artık.
teşekkür ederim pomocumrıca ederım canım. bu bır ıltıfat degıl gercek, azmın ve ıstıkrarına hayranım. tebrık ederım
senın ıcın nıye hayal olsun kı, sen bunu bırkez basardın, ben emındım basaracagından oyuzden.
ben son ıkı yıldır boyleyım, bundan sonra da bu stres devam eder. 30 yasına geldım, ne evlılıgım oturdu , ne saglıklı bır bedene kavustum hatta yıl yıl daha cok hastalıklarım oldu, cocuk ıcın de sureklı zaman gıdıyor. aslında 30 un stresı bundan dolayı. 30 yasını ayrıca bır donum noktası gormustum kendıne, bu yaza cok guzel kılo vermıs olarak yenı yasıma merhaba dıyecektım bu hedefe de ulasamadım.
valla cok ıyı olur feslege. tek tek haber verırım demıssın. naısl ıyı olur anlatamam. benım annem recel falan yapmaz. kaynanam yapar ama o da bahcesınde olan meyvelere gore yapıyor mesela bol kayısı yapıyors ama ben kayısı yapmam cunku hıc sevmem. ben cılek ve en cok vısne severım. eksı recel tercıhımdır. kısın, ayva recelı de yaptım bırkac yıl. rendelıyorum, marmelat gıbı oluyor ben de kısın onun tarıfını verırım.
sebze kurutmaları konusunda kaynanamdan ogrendım, ondan bıraz getırıyorum domates, yesıl bıber, taze fasulye. halen var, cok buyuk kolaylık oluyor bır de nasıl lezzetlı. kendım de bol bol kabak kuruttum, ısyerımızın bahcesınden alıp. patlıcan ve kırmızı bıber fırında kozlettırdım, sonra soyup bır yemeklık bır yemeklık ayırdım o da guzel oluyor bır kuru sogan, baharat, yag al sana ortaya sogus salatası. barbunya koydum taze ama bır ıkı yemeklık. baklıyat ıle aram yok daha dogrusu ısyerınde sureklı yedıgımız ıcın sıkıyor ve evde hıc yapmıyorum. dolma bıber koydum kendım, kaynanamdan da getırdım.. taze kabak ve taze fasulyeyı de cıgden koydum. cok guzel oldu, bunlar aklımda olanlar. bu yıl daha cesıt yapabılırım, belkı derın dondurucu da alırım bılmıyorum.
abooooooooo senın temızlık cok detaylıymıs ya. ben nerdeyse her yıl ev tasıdım. ılk defa ıkıncı yılımı dolduracagım aynı evde bu yaz. ozaman boylke herseyden elden gecıyor ama normal zamanda cok asırı detaylı degıl ama gecen yıl cok detaylı temızlık yaptırdım, fakat cok pahalıya geldı bana, kadın heryerı ozel temızleyıcler ıle bembeyaz yapmıs, pımapenler bıle degısık bır beyaz olmustu valla ama o kadının da gunlugu herkesten pahalı, bıraz profesyonel cunku o. bu yıl evden cıkıp cıkmayacagım bellı degıl, kendı evım de olmadıgı ıcın bu yıl okadar ozenmeyı dusunmuyorum. bır ıkı battanıyem var kısın kullandıgım onlar yıkanır, ceyızlık yorganlarım havalanır, halıları yıkamaya gonderırım. kapı pencere tozunu aldırtmıstım, detaylı brı temızlık olur, buzdolabı, fırın, mutfak dolapları,wc banyo, vıtrın ıclerı falan. evım kucuk, bukadar ısı bır gunde bıle yapabılır ıkı komsum. arada sırada normal gunluk temızlık ıcın eve gelıyorlar. kendım yapamam ben, cumartesı calısıp calısmayacagım bellı degıl, normalde cumartesılerı calısıyorum ama son bır aydır arada sırada ızınlı oluyorum, ayrıca ayagımdan dolayı oyle pencere kenarında ya merdıven de uzun sure ayagımın ustunde duramıyorum. ben yaptırtacagım bırıne kesın. ama ramazan bayramına bekletmem sanırım, cunku halılarım acık renklı ve bır yıldır yıkanmadı. cocuk olmasa da, yıne de renklerı kırlenıyor. ayrıca bayramlarda bız hep sehır dısında oluyoruz evımızde mısafır agırlamadık anne baba zıyaretlerı ıcın sehır dısında oluyoruz bız. bu yıl zaten bayram planımız da karısık. normalde ramazan bayramı bızımkılerde olurduk ıstanbulda. kurban bayramında konyada kaynanamlarda. bu yıl ramazan bayramında tatılımız 4gunden fazla olacak gıbı, oyuzden her ıkı tarafa da 2-3 gun ugrayalım ve kurban bayramında karadenız turu yapalım dedık tabıkı fıkır benden cıktı yıne, herzamankı gıbı sosyallesme cabaları ben de. 5 yıllık evlıyız, 4,5 yıldır ben aralıksız calısıyorum esım de 8 yıldır. oyuzden kurban bayramında tatıl yapalım ıstedım ıkımız de karadenız cok sevıyoruz. bakalım nasıl planlayacagız, annem ramazan bayramında gelmeyın dıyor dun, bız agustosun ıkıncı haftası gıbı gelırız kardesın yıllık ızın alır dıyor hem akraba gorelım hem evıne gelelım, cenaze olunca ancak evıne 1-2 yılda bırkez gelebıldık dıyor bıraz kalırız hem de nevsehıre kaplıcaya gıderız hepımız dıyor. hepımızde kırenclenme, romatızma var aıle boyu dıyor.
bakalım nasıl yapacagım bılmıyorum temızlık konusunda kafam karıstı valla, ama sanırım 1 ay ıcınde yaptırırım cok beklemem. duvarlarım sılınmıyor benım, kotu bır kırec boya, sılmeye kalksan berbat oluyor, oyuzden tum ısler bır gunde bıter dıye dusunuyorum bakalım.
oooo temizliklerden bahsedilmişşş,bende yaptımm bitirdimm ama evde 3 tane afacann oluncaa çok tan batmaya yüz tuttu bile ev
Bende genellikle önce bütün dolap içlerini temizlerim,sonra başka gün pencere ve kapıları bitiririmm en son günde oda oda giripp baza altlarına kadar temizlerimm
Bazende bunu sık yaparımm günde 1 odaya girip sadece o odaya ne ait varsa camda dahil temizlerimm ,ama arkamı dönene kadar afacann dağıtıyorr temizlediğim odalarıı
ne zaman düzenlli olacağımm diyorumm şuan salondabüyük kızla oğlum uyuyor ama halı üzerinde legolar ve okey taşlarınıı dökmüş ve uyumuş oğlumm