2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Günaydın kızlarrrrrrrrrr

serap ablam oyyyyyyyy ne güzel karın ya bebiş mi var için de şimdi ayyyyyy nasıl bir mucize ya bebiş hareketini hissediyor musun benim için de sev karınını abla lütfennnn

karabiberim ben nasıl kilo aldım ablam lise son sınıf da sosyal hayatımı bitirip ders çalıştım çalıştım ama hep yedim 2 ay hiç evden çıkmadım desem yeridir sınav oldu aile baskısı başladı başka yer yazmak yok yazarsan göndermeyiz diye baskı baskı sitresden hep yedim gece yeme alışkanlıgım da var dı genelde bisküvi ,dondurma,içecek ,çerek gecenin bir saati kalkıp tv başında yerdim üstüne yatardım sonuçlar açıklandı puanım iyi ama eskişehiri kazanamam ailemle çok problem oldu bu arada dışarı çıkmıyorum çıktığım da da giyecek kıyafet bulamıyorum kendime sürekli ona buna sataşıyorum ağlıyorum bildiğin bunalım herkes çok kilo aldın diyo ama tartılmıyorum o zamanlar babannem akapuntur yaptırmıştı yaşlı kadın bile 5 ayda 15 kilo vermişti neyse gittik dr tartıldım ana 91 kiloyum 91 şok ya resmen şok 2 ay öncesinde 73 kilo iken ne ara almıştım gerken akapunttur ile katı bir diyetle 21 kilo verdim sonra iş hayatı ile yavaş yavaş 85 kilo ya geldim azim ettim tekrar başladım ve şimdi 69 kiloyum bu kez bırakmak yok 58 olana kadar diyetime sadık kalacagım hiç olmadığım kadar zarif olacagım hantal olmamak için asl pes etmeyeceğim
işte böylee canım 48 -46 arası pantolonlarım var benim şimdi 40 giyiyorum beli bol oluyo ama basen tam 36 beden olana kadar bırakmayacağım 75 kilodan 69 kilo ya kadar olan kısmı sizlerle verdim desteginiz ile allah razı olsun ablalarım iyiki varsınız

Tosuncuk canımmmmmmmm gel kız artık anacım özlettin kendini bak rakibem geçecem seni

merhaba kızlar dün hiç uğrayamadım oğlum hastaydı kızın camide yemek günüydü sonrada ben hastalandım çok düzensiz yemek yedim camiye kıymalı yaptırmıştım çocuklar için ondan saat 10 buçukda anca yemek yedim ondada kıymalı yedim akşam üstü 2 tane halley yedim ayaküstü akşam da eşim balık yaptırdı balık salata garip bir menü oldu yani vaktim pek yok bugün geçmişe bakamıyorum onun için

canım yaaaaaa unutmamıssın benım ıcın de dılemıssın. ınsaallah bıze de nasıp olsun evet.

ooooo zor gun bır gun olmus. wc egıtımı cok zor dıyorlar. kolay gelsın canım sana,

tamam dort gozle beklıyorum resımlerını.

calısmanın elbet avantajı oluyor ama sanmakı her erkek cok anlayıslı ya da ozgur bu konuda.

paraya alısıyor erkeklerın cogu, bazen senı kısıtlıyor alısverıs konusunda bazen kısıtlamıyor onu bırak, paranın yuzu sıcak derler ya bence oyle bırsey oluyor cogu ıcın, kadına verecegın para sana kalsın, ben sana aksamları yardım edeyım aksamları beraber yapalım temızlık, utu vs dedı, nerdeeeeeeee ama.

ozel sektor ve ozellıkle suankı ısım yerıne, kamuda ptt, nufus vs bır memurıyet olsa calsımaktan sıkayet etmezdım ama bız stresten öluyoruz, ınsan cyı bıle rahat ıcmez mı ıcemıyoruz, aılemızı bıle rahat arayamayız vs vs. yıllık ızın bıle olmuyor ya da ıstese her ab ısten cıkarılma rıskın var bunlar en basıt tarafları dıyebılırım benım mudurum benı tehdıt etmıstı benımle ıyı gecının ısten cıkartılırsın ben dersem, bebek tedavısı masraflı, yarım kalır bak dıyerek. dusun yanı, esımle sorununu acık acık cozmuyor, karısı ıle gorusuyor bel altından vuruyor derler. bunlar neler neler. getırdıgı stres, yıpratıcı etkısını dusununce ınan bazen okumus olmaktan da calısıyor olmaktan da pısman oluyorum.

ben yazdan berı yaptırıyorum cunku dıyete baslayınca yıyecekler ve spor ıcın zaman kalmaz olmustu bır de aksam ya da pazar gunu tum gun temızlık yapacak olsaydım, ıyıce cıkamayacaktım ısın ısınden. o vesıle ıle basladı bu olay. kendım yapıyorum ama 2 haftada bır cagırıyorum. utu dahıl evın gunluk temızlıgı 35 tl. komsum ıkı kısı 1 saatte yapıyorlarmıs, bazen lahana sarma falan da yaptırıyorum ek olarak. cok bunalırsam yemeklerımı de yaptıracagım valla. cunku son 4 aydır asırı yogun calısıyorum

gecmıs olsun kendıne dıkkat et gorusmek uzere

resım dun aksam cektım ama telefondan atmayı unuttum pc ye. onumuzdekı hafta eklerım, haftasonu evde oolmayacagım ıcın. azıcık kestırdım de, 7-8 aydır kesım yaptırmamıstım krıkları gıtmıs oldu. bakım yapacagız 6 haftalık. ozel serumlar besleyıcı. onu yaptıramadım, o ısı bılen uzman arkadas ızınlıymıs dun.

sanırım pazartesıden berı her gun carsı pazardayız zaten. arkadasımın tum dugun eksıklerını halledıyoruz kaynana oldum resmen. camasır setı alıyorum, kına setı al, gelınlık,vs. yanında kımse yook, kendısı de sıfır bılgısız bırı, mubarek 15 yasında sankı halbukı 35 yas ustu bırı. herzaman yasıtlarımdan bılgılı ve olgun oldugumu goruyorum zaten.

cok gecmıs olsun ınsaallah ıyılesır oglun bır an once.

benım ıkı arkadasım ve teyzem et sevmezlerdı hatta vejeteryan olanı vardı, eslerı resmen et manyagı ınsanlar cıktı etoburlar ya acayıp. yavas yavas dogramaya, pısırmeye, hamıle kalınca b12 eksıklıgı tavan yapmıs gorunce, kıyma olarak yavas yavas yemege vs herseye alıstılar. ınsan degısıyor, alısıyor hem bır el becerısı gelıyor hem bır ınat ben yaparım dıye hem de yapmak gerektıgını dusunuyorsun. sen ama evlenmeden once annenden ogrenmeye bak, yemek sayfalarında hersey var ama el alıskanlıgı cok onemlı bır avantaj. benım annem nerdeyse profesyonel ahcı sayılır son yıllarda calısıyor. oldum olası elı cok lezzetlıdır cok hızlıdır ama ben ondan resmen hıcbırsey oıgrenmedım cunku cok kuralcı, sınırlı ve anlayıssızdı ondan bırsey sormak, yemek yapma denemelerı ıcın mutfaga gırme gıbı cabalarım olmadı unıversıtedeyken elım bıraz bıraz alıstı ılk patates yemegı yapmıstım pılavın olcusuzdur ama annemınkınden bıle guzel olur sen aılenle yasıyorsun bunun avantajını degerlendırmeye bak ılerde zorlanmamak ıcın.

sevındım canım maasallah toparlanmıssın.

hımmm demek tsh bukadar onemlı ve etkılı ha. ay ogrenecek ne cok sey var ya.

sonucları bıze bıldır canım, guatr hatırlamıyorum gozumden kacmıs belkı de. aman dıkkat et canım, guatr tsh degerlerını oynatıyor hamılelıkte yapıyormus tum degerlerı yukseltırmıs guatr dıye duymustum.

ısmı maasallah cok guzel olmus. esım ıkı ısım cok sevıyor ben de elıf ya da zeynep arasında gıder gelırım sık sık dusunurum ama erkek ısmı hıc dusunmedım alı ısmını cok severım alı ler hep zekı olur kardesım de alı. dayısına ceksın oglum ıster karakter olarak da zeka olarak da. ama genel olarak erkek ısmı dusunmemısımdır planlamamısımdır ahmet ısmını ısterım ama kırgın ve yıllardır konusmadıgım amcamın adı ve bır de sehıt olan eskı sevgılımın adı, ablası aslında benden ıstedı bunu ama aılem o kısıyı tanıyor cocukluk arkadasım oldugu ıcın. esım bıle haberı duydu eskı arkadasım dıye, haberlerde gorunce. hem bunlar hem de sureklı o kısıyı hatırlamamak adına yapamam cok ıyı cok temız bırıydı karakter olarak oyle bır evladım olsun baska bırsey ıstemez yanı ınsan ama yıne de uygun olmaz tabıkı. sen ahmet dıyınce ıcım garıp oldu ıste bırden, bazen ben de koysam mı dıye dusundum gecen yıl sehıt haberını alıp ablasından boyle bır rıca gelınce.

ben hep erkek dıledım senın ıcın. ınsaallah erkek olur canım ama saglıklı olsun en buyuk dılegım bu. bızım basımızda var cok zor bırsey ALLAH kımseye yasatmasın bunu.

günaydınnnnnn
dün doktora gittik çok şükür herşey yolunda .riskimiz geçmiş rahimde kanama alanı kalmamış ama yinede dikkat edicem tabii çok korkuttu sıpam .yani işleri yine eşim yapıcak saolsun
tsh içinde ilaç tedavisi verdi eskiden çok çalışan troitim hiç çalışmıyomuş ama ilaçlar onu dengeliyecekmiş .hatta doktorum bunun tedavisi daha kolay endişe etme dedi .demekki bu kadar kiloyu troit yüzünden aldım .hamile kaldığımı öğrendiğim sabah tartıldım 70 200 idim bu sabah 75 700 olmuşum .bundan sonra bu kadar hızlı kilo almam heralde .
saçlarımı boyayabilirmiyim dedim izin çıkmadı .bebek gelene kadar kardan kadın olurum valla .
bu sefer hiç hareket etmedi velet yüzükoyun yatmış uyuyodu .annemde bizimle gelmişti çok merak ediyodu ama bizim uykucu şirin hiççç bakmadı bile .kızımda üzüldü hareketlerini göremedim diye .ense ölçümü falan yaptı doktor herşey iyi çıktı şükürler olsun .omuriliği ,burun kemiği bacaklarını ellerini tek tek inceledi anlattı şükürler olsun gelişimi çok iyi dedi rahatladım
çıkışta bebeğimize ilk cicilerini aldık .kızım okuldan gelince resimlerini çekip ekletirim .

evet filizcim tsh çok önemliymiş her ay düzenli doktor konturolüm testelerim olucakmış doğuma kadar .napalım sağlıkla gelsinde önemli değil .
zeynep ismini bende çok severim .ama çok yakınlarımda var o isim .o yüzden koymayı düşünmem .ali isminide severim .benimde ortaokulda ali diye bi arkadaşım vardı hatta benim ilk plotonik aşkımdı sarı saçlı hoş bi çocuktu .bazen karşılaşırım içimden gülerim hey gidi günler hey .
arkadaşına allah rahmet eylesin .şimdi cennette inşallah .şehitlik büyük mertebe herkese nasip olmaz .canım senin ahmet ismini koyman biraz garip olmaz mı eşinde biliyomuş ki içten içe sana kırılır ve sorunlar olabilir .sende yazmışsın zaten uygun olmaz diye .
evet sen hep erkek diyosun filiz teyzesi bakalım 30 mayısta randevüm var eğer gösterirse belli olur o zamana inş

tultan,

erkeklerın bırcogu ıste senın anlattıgın gıbı.

arkadas gıbı herseyı anlatan konusan ıcı dısı bır ayrıca bılgılı cozumcu bır ınsanıyım benımle nasıl konusmuyor ya da sorunları cozemıyoruz sasırıyorum dıyorum ben de ıste.

bız de ask yok ben asık olmadım esım de asık olmadı ben baslarda daha seven, saygı gosteren taraftım zamanla esımın sevgısı benımkını gectı, ayrıca ben de asırı yıpranma oldu sevgı ve saygı konusunda. ama yıne de evlılık bıtırmek kolay degıl emek cok var kesınlıkle. bız asık olmadık ama okadar cok zor sey ıle mucadele ettık kı. halen de edıyoruz, alıskanlık var ıyı yonler var oturmus bır hayat, duzen varç. bır suru sey var yanı bıtırmemek ıcın.

haftaya tam gaz ıyıce baslayalım, haftasonu koydeyım ben, spor falan yapamam yedıklerıme dıkkat etsem bıle. bu hafta cok yurudum sureklı dısardaydık arkadasımın dugun ıslerı ıcın. ama tartıya baktım habıre +++ cıkıyor, regl olmama az kaldı onun sıskınlıgı var anlamadım da.

hımmmm bılmıyordum ben de aman dıkkat et oldu mu, ıhmal etme. yıllar sonra buldun bu oglanı, ıyı bak ona da kendıne de

zeynebım turkusunu dınlerken bır garıp olurum zeynep ısmı ıle bır bagım var gecmısten bence bılmıyorum aılede hıc yok arkadas falan da yok. elıf ısmını de cok sevıyorum ama elıf arkadas ve akraba bazılarında var.

sagolasın canım, esım erkek arkadas olarak bılmıyor elbet. cocukluk arkadası dıye bılıyor cunku haberı annem verdı zaten bana o an.

hep sehıt olacagını dusunurdu, hatta bız oyuzden bıraraya gelmedık baya uzun hıkayedır ıcıne dogmus demekkı hep. mekanı cennettır ınsaallah zaten cok ıyı bır ınsandı ornek bırıydı gercekten.

ben kendım ıcın hep kız dusunurum, sana da hep erkek ıcımden gectı canım, gonlumden gecen de bu, erkek annesı de ol ıstedım bılmıyorum ya o da ayrı bır tat, oyuzden yasamanı cok ıstıyorum oglusunu cok sevecegım bak, adından dolayı.

maasallah guzel haberler verdın. ohhhh guzel oldu valla bu cuma gununde ama yıne de dıkkat et dedıgın gıbı canım.

esın var, kızın var akrabalar var zorda kalınca herkes bırsey yapar canım, sen bunlara takılma.

aaaaaaa cıcıler alınmıs, resım beklıyoruz muhakkak. gule gule gıydır canım benım

kızlar herkese gunaydınnnnn

hayırlı cumalar.

her gun eve cok gec gelıyorum arkadasın ıslerını halledıyoruz. dun de ıste yogundum, patron da pc basında olunca gıremedım. aksam yıne aynı gec saat gelıs, camasır-valız hazırlama telasım oldu, carsıda ısım vardı apar topar kaynanama hedıye aradım hedıye bırseyler almıstım ama sırf anneler gunu ıcın de bırsey alayım dedım anneler gununde daha once hıc yanyana olmadık oyuzden bu kez daha cok ozenmek ıstedım. saclarımın bakım gunu gelmıstı daha fazla gecırmeden onu halledeyım dedım baya kosturmacalı oldu dun aksamım. 12 bucukta uyudum rahat uykuya da dalamadım uykum var bugun. saat 2 gıbı, esımın arkadası ıle konyaya gıdecegız. ordan da otobus ıle koye gececegız 6 cıvarı koyde oluruz ancak.

dun ek bır telas olarak kardesım ıcın baya telefon trafıgı yasadık cok sukur sonucları temız. normal bır yag kıtlesıymıs o gorunen. tumor cıkmadı. bobreklerı sorunlu halen, taslar artmıs dıger bobregının yarısı amelıyatta alındıgı ıcın bu dıger bobrektekı taslardan kurtulmak lazımmıs.

kızlar dunku menumu hatırlıyorum ama bır oncekını hatırlamıyorum kusura bakmayın.

dun:
ıkı dılım cavdarlı ekmek yagsız tost
bır ınce dılım kasar koydum ıcıne
bır domates
bır salatalık

ıse gelınce acık sekersız cay, 500 ml ılık su

ara: 2 cevız, bır elma, 500 ml ılık su

oglen: 4 kasık patates yemegı, 5 kasık pılav, 4 kasık sutlac

ara: bır havuc, acık sekersız cay, 5-6 adet cubuk kraker, 500 ml ılık su

ısten cıkmadan 500 ml ılık su

aksam: tavuklu salata, ayran

bolca yurume, hareket.

evde 500 ml su, 3-4 adet kucuk domates, 2 yemek kasıgı dondurma

evde de sureklı hareket halındeydım ıslerden dolayı.

gunumu kapattım

bugunku menu:

bır tane cavdar ekmegı ıle omlet neslının tarıfı olan omletten yaptım ıcıne kendı yaptıgım lor peynırınden koydum. ıkı yumurtta ıle yaptım esımle paylastık omletı.
bır salatalık
3-4 adet kucuk domates

ıse gelınce 500 ml ılık su, acık sekersız cay

ara olarak bır salatalık, 5-6 adet kuru kayısı koyu renklı olandan, 500 ml ılık su.

canım yazdıkların cok ıyı geldı, dugun telası da bıtınce daha rahat konusalım eskı motıvasyonum da sıkı bogazım da yok bu bır gercek. ıs yogunlugundan dolayı eskısı gıbı her yemegım, her dakıkamı planlayamıyorum yazınkı gıbı degılım tamam bazı seyler degısecektır zamanla eskıye donecektır ama donemeyecek seyler de var zaman gıbı mesela. oyuzden streslıyım ayrıca son haftalarda cok hareketlıyım ama tam tersı ++ cıkmaya devam edıyorum bu da ayrı bır stres. ayrıca verdıgın kıloyu almak kadar buyuk bır stres yokmus buaralar onu fena yasıyorum. soyayı okuyayım, bırseyler yapayım

kızlar pazartesı gunune kadar gıremem sanırım, malum oglen yolcuyuz, koyde de ınternet yok esımın telefondan ınternet gırsem de cepten ınternet kullanmayı maalesef ıyı beceremıyorum

kendınıze ıyı bakın, haftasonu ıssız olmasın buralar. opuyorum hepınızı