- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #11.741
topiğin güzel anneleri ve anne adayları hepimizin ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUNN
ve anne olmak isteyenarkadaşlarım rabbim sizde anneliği nasip eder inşallahhh..
Dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır .
Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir !
Ne kadar üzsen de
10 dakka sonra seni affeden zarif bir türdür,
yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan,
kucağına yatıran,
öpüp koklayan tek varlıktır,
meleğin süt verebilenidir.
Yarasın diye
muhallebinin içine ciğer katarak
çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır.
Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için
elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir.
Kafayı çocuklarıyla bozmuş,
göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan,
sevgi dolu fedakar insan dişisidir.
Bulaşık,ütü, vb yaparken bile
otomatik olarak çene çalan,
kendi kendine konuşan,
anne ne diyon dediğinizde
'sen kendi işine bak,
bi de senle uğraşmayayım şeklinde asortik cevaplar verendir,
"Yemek uzmanı, düzen insanı,
bilgili, kültürlü - her şeyi bilen şahsiyettir.
Yavrularını yol tarafından değil,
kaldırım tarafından yürütendir.
Dizi dizi incidir
lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir.
Sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde,
"amaaan ben sana daha güzelini bulurum"
diyebilen komik bir karakterdir,
''Oğlum/kızım aradım yoktun.
Ben de mesaj atayım dedim sana.
Gelince ara beni emi aslan evladım.
Kara börülcem benim öptüm annen''
şeklinde mesajlar atabilen tedirgin insandır.
ama...ama
dünyanın en güzel kucağına sahip,
en güzel kokan,harikulade bir varlıktır.
Olmadık yerlerde
"iyi ki doğurmuşum ulen seni!" diyen
ve benim hatırıma
benimle freddy mercury dinleyen bir sabır ağacıdır.
Evlatlarını asla ayırmayan,
aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir.
Evde biryere uzandığınız an
orada temizlik yapacağı tutan,
temizlik konusunda kayışı kopardığından
temizlikçi gelecek diye evi temizleyen
balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır,
Mutfakta yaşayan,
evde herkesi idare eden bi tür canlıdır,
İyiliğin,
merhametin,
acaaip bir şefkatin,
sadakatin,
sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz kişidir !!
Oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce,
çocuğu mezun olunca,
çocuğu gol atınca,
çocuğu hasta olunca,
çocuğu askere gidince,
asmalı kabağı seyredince,
dolar yükselince
velhasıl buna benzer bissürrü şeye ağlayabilen,
bu yazıyı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen,
ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır.
son kiiii üç dört;
uzakta dursa da yakın hissedilen,
canı hep istenen,
asla vazgeçilmeyen,
dizinin dibinde olmak istenen,
evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği,
ıslak - kuru ama heeeep duygulu
en önemlisi; sağı solu oynamayan tek kadın, ANNEM..
herşey yolunda neslimm :)) kismetse çeşmeye gitcez cuma öğleden pazarakadar eşim ayarlamış ilkkez birşeyi ben araştırmadım bakalım nasıl geçecekk
günü birlik için çeşme pırtanta plajı
gümüldür 14 evleri tavsiye ederimmcanımm.
cevizi ihmal etme sanada faydalı sütünden bebeğinede faydalı,tartı konusunda kafayı takma bu bile etkiler vucud adapte oluyor biryerden sonra harika kg vermeye başlıcan inşallahh..
feslim inan canım istemiyr yoksa yerimm
portatif lazımlık süper birşeymiş benim gibi hijyenik çok gezen biri için çokiyi ufacık kolçantama sığıyorr çok memnunumm
ALLAH kabul etsin canım, ben menünübeğendim amaminikara öğünleride yapabilirsin gerçi sana diyorum ben hiç birşey yemiyorum canım istemiyor ama ben yinede söyleyim dedimm..
tultanımm ALLAH yardımcın olsunn benim sabır isteyen bir süreç benim oğlan haziranda3 yaşınagircek tam 1 ayımız varr yani biz sanırım başardık tultan gerçi kaka olayına henüz geçmedikk çünkü kabızz benim oğlan ama çiş olayını hallettik galiba ben çişini lazımlığa yaptığında abartılı sevinç gösterilerinde bulundum ve pepenin şarkısını söyledimm çişimiz tuvalette kakamız tuvalette diye videolarını gösterdim oğluma birde her başarısında babasını,ananesi babannesi,halası, aradım telefonda hoporleri açtım anlattım başrısını onlarda sevinç gösterisi yapınca benim oğlan iyice gaza geldi,birde biz lazımlığın çıkan aparatını oğluma taşıttım kulozetedöktürdüm şifonu çektirdim baybay yaptırdım çok hoşuna gidiyorr böyle yapmak.tabi ödüller hediyerlerde aldım ve vurguladım çişin tuvalete yaptığıniçin aldım sana hediye diye..
bengün içinde artıkkülot giydiriyorum dışarda alıştırma külotu giydiriyorum sadece o uyuduğunda altını bağlıyorum çünkü çok yeniyizzve kafası karışmasın istedimm..
2 gün önce portatif lazımlık aldımmkatlanıyor çantaya konuyor taşıması kolay hafif bir ürün ortası boş içinde 3yedek torbası ,torbanın ortada çişi kakayı emen pedi var poşetler bittiğinde yedek 10lu poşetler satılıyor hemde 12 liraneyse sadece dışarda kullanacağımızı düşünürsek 10lu poşetler uzun süre işe yarar,
dün kayınvalideye gittik ve lazımlığı kurdum poşeti taktım orda oyun arasında bile çok şükür çişini söyledi ilkkez denedim oturdu yAPTI poşetin içindeki pedler gerçekden çişi emdigün boyu aynıpoşete tuvaletini yaptı eve dönerken poşeti bağladım attım çokşükürartık gezerken ev ziyaretlerinde tatilde yanımda taşıcam hijyen açısından içime sincek sanada tavsiye ederim ve inşallah senin evladında alışır bir anönce ..kabızlığı geçtiğinde kakayıda çabuk öğrenirizallah
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi pazarlarForumumuzun biricik annelerinin, anne adaylarının ve anne aday adaylarının anneler günü kutlu olsun
slmm kızlar
filizcim kardeşinin sonuçları iyi çıkmış çok sevindim canım, diğer rahatsızlıkları da en kısa zamanda geçer inşallah.
Duygucum biz de tuvalet eğitimine başladık ama hiç oralı olmuyor ben götürürsem yada hatırlatırsam yapıyor. Kendisi
söylemiyor. Ne yaptıysam ikna olmuyor ödül falan veriyorum alkışlıyoruz tık yok yaptıktan sonra söylüyor. şimdi bıraktım
hava soğudu haftaya tekrar başlıcam. Uyguladığını paylaşırsan sevinirim canım
Bugün menüm
Sabah: domates, yeşil soğan. maydonoz. 1 kk peynir salata yaptım. 2 dlm tam buğday, 4 zeytin, şekersiz çay
Öğle. 1 kase çorba, 2 dlm ekmek
Akşam: 4 kaşık pilav, 4 kaşık yeşil fasulye, 1 kase cacık
yarın oruç tutucam şimdi 1 çay bardağı leblebi yedim biraz dan uyurum. Yarın görüşürüz İyi tatillerrr
Merhaba arkadaşlar, dün hiç giremedim, bugün de ancak giriyorum. Hem dün, hem bugün sabahtan öğlene kadar sunumlarım vardı, bitti çok şükür rahatladım. Gerçi haftaya değil ama sonraki hafta yine var. Onu da halledeceğim artık. Duyguşum merak etmiş, sağolsunTelefonda konuştuk zaten.
Kilo vermem durdu gibi, iştahım çok açık, ne yapacağım bilmiyorum valla, iki ileri bir geri oluyor resmen. Haftasonu en azından spor yapmak istiyorum, inşallah yapabilirim.
Pomocum, kardeşinin sonuçları temiz çıkmış, çok sevindim canım, kayınvalidenlere gidiyormuşsun, iyi yolculuklar, iyi eğlenceler.
Duyguşum Kuzey'le mesai yapıyor bu arakolay gelsin, herşeyin yolunda olmasına sevindim. Haftaya kısa bir tatil demişsin, nereye gidiyorsunuz? Ben de sana İzmir taraflarında nerelerde denize giriyorsunuz diye soracaktım, fikir edinelim biz de. Geçen sene günübirlik Foça'ya gittik, yine arada gideriz ama farklı yerler de bakalım istiyoruz.
Sizi birbirinize bağlayan birşeyler var canım aşık olmadınız ama olamazsınız diye de birşey yok. Her en herşey olabilir ki olur da inşallah
Ben başladım sayılırım yarın oruç tutucam nasip olursa pazartesi tartı da eksi görmek istiyorum artık. Sen de gez dinlen canım regl de
şişkinlik yapar yorgunluktan da şişkinlik oluyor.
canım evet tsh çok önemli lütfen dikkat et ne gerekiyorsa yap benim hamilelikde hiç bir sorun yoktu ama maalesef oğlumun tsh yüksek ve 20 günlükden beri ilaç içiriyoruz belki ömür boyu içecek
hepimizin anneler günü kutlu olsun canlar
hala 83 kiloyum hiç bir değişiklik yok maalesef
hafta sonunu iyi atlattım kaçamağım yok ama menü yazamıcam çok vaktim yok hemen çıkmam lazım bebişim durmuyor
hayırlı akşamlar herkese
su olayını çoğaltmışsın tebrikler ben öğleni hiç beğenmedim tabi seninelinde değil biliyorum ama eleştrimek zorundayım çünkü patates+pilav+sütlaç sütlaçda pilav gibisabahve akşam çokgüzel hareket güzel genel olarak %75 beğendimm
kardeşimmi sonuçları temiz çıkmış çoksevindimm.
sana şimdiden iyi yolculuklar ALLAHA emanet ol
maalesef canım oğlumun sarılığı vardı herkes geçer dedi ben işi şansa bırakmadım dr götürdüm sağolsun doktorumuzda tüm tahlillerini yaptırdı ve tsh yüksek çıktı ilk duyduğum an şok olmuştum helede eczaneye gidipde hapı alınca orda çöktüm kaldım ben emzirirken bile içim yanıyor çenesi yoruluyor zorlanıyor diye ben dedim o hapı nasıl içiririm minicik çocuğa ama sonra düşündüm ki ben bunu sorgulayacak durumda değilim rabbim vermiş verdiğine hamd olsun sonra ailece tahlil yaptırdık hiç birimizde yok sadece benim annemde vardı yıllardır ırsi olabilir dedilerdemek bebek de bıle yuksek cıkıyor annenın tsh yuksekse. ALLAH sıfa versın bebısıne tez zamanda ınsaallah
gunaydın kızlar, hepınıze guzel bır gun dılıyorum dun yogun bır gundu, evde de ıslerım olunca bır de regl baslayınca bugun yorgun hıssederek uyandım kendıme gelmek ıcın cok hafıf makyaj yaptım cok ıse yarıyor elbıse gıymesem de sevdıgım renklerı ve kıyafetlerı gıymeye calıstım yıne. yorgunluga, moralsızlıge kesınlıkle ıyı gelıyor bu tur seyler. bu yıl bu taktıgı uyguluyorum kendıme.
yarın forumda olmam, ıkı uc aydır hem endokrınolojıdekı tahlıllerımı ıhmal ettım, hem hormon. yarın doktorda olacagım, şu zayıflama hapını da soracagım, aksama kadar hastanede olurum artık. sımdıden haber edeyım dedım.
dunku menumu yazayım
sabah: koyden getırdıgımız borek tarzı ekmekten bır ekmek ( ıkı avuc yanyana buyuklugunde gelır )
yesıllık, domates,salatalık, peynır koydum ıcıne super oldu,
bır bardak süt ıctım yanında.
sut dısında hersey koyden gelme olunca, daha da bır lezzetlı oldu, dogal bırsey yedıgını bılmek ınsana cok ıyı gelıyor. peynır, kaynanam benden daha guzel yapıyor bolca yapmıs, suyun ıcınde saklıyor. bır tursu bıdonu gıbı bıdonda getırdım ıllakı goturun, orda sut alıp yapma ugrasma dedı benım de ısıme geldı valla. taze ıspanak, taze sogan, pırasa, maydonoz getırdık bıraz. kuru kayısı, kuru armut, kuru erık varmıs kendı bahceden kurutmus. onları hemen kaptım, acıkınca cok ıse yarıyor onlar. suzme yogurt koydu, corba yaparsın dıye ılla yerlestırdı, gelecegımız son gun borek falan yaptı, fazla yaptı goturun sabahları yersınız dıye.
ara: 4-5 adet kuru kayısı koyu renklı olandan, 1 lt ılık su, acık sekersız cay
oglen: 3 kasık domates salatası, bır kucuk kase sehrıye corbası, bır cay bardagı cacık, 5-6 kasık bol pırınclı kabak yemegı
ara: 1 lt ılık su, acık sekersız cay, ucu bırarada, 7 adet kuru kayısı koyu renklı olandan,
cıkmadan 500 ml ılık su
eve gıdınce koca bır kase salata ve uzerınde peynır. yanında ayran yaptım bır bardak.
orta sekerlı turk kahvesı, uyumadan 500 ml su.
gunumu kapattım.
hepınızı opuyorum, kendınıze ıyı bakın
buarada motıvasyon olması acısından, tultana dun gece kıyak gecemedıgım ıcın uzuldum ve gıder ayak hem tultan hem guzel kılo veren karabıber ve berıvan ıcınnnnnnnnnnn
Eki Görüntüle 710918 Eki Görüntüle 710919 Eki Görüntüle 710920
tultan benzer kıloda oldugumuz ıcın senın basarınla cok umutlandım cok mutlu oldum kendım kılo vermıs kadar cok sevındım ınan canım.
karabıber, son aylardakı basarınla zaten hayran olduk hepımız sana ve canı gonulden beklıyorum 50lı rakamları. kesınlıkle ınanıyorum sana.
berıvan, yasın genc ama bu yasta bılınclenıp kıloları atmandan dolayı cok mutluyum senın adına, cogumuzun yaptıgı hatayı yapmayıp en guzel yaslarında fit ve saglıklı olmak adına mucadele verdıgın ıcın tebrık ederım senı tekrar.
kılo veremeyen ya da alan sevgılı arkadaslarım, havalar ısındı evet bazen soguk ve yagıslı gunler goruyoruz ama elınde ımkan olan spor emrkezıne yazılsın, ımkan oldukca hıc olmadı dısarda yurusun hepımız bırbırımızı yonlendırelım taktık verelım kendı adımıza uyguladıgımız ve basarılı oldugumuz seylerı soyleyelım bırbırımıze, ornek mesela berıvan su olayından sıkayetcıydı ben bu yenı kesfettıgım wc gıdıp gelırken damacanadan bır bardak bır bardak derken cok rahat su ıcebıldıgımı, sıseden daha ıyı bır yontem oldugunu farkettıgımı anlattım, yenı bır adımsayar alacagım ben mesela, cunku neslı gıbı adımlarımı saglıklı bır sekılde olcmek ıstıyorum benım adımsayar kaldıgı yerden saymıyor yenısını alacagım, ya da vb cozumlerımızı daha sık paylasalım, dun agrı bır taraftan yorgunluk bır taraftan gozumden uyku akıyordu ama cızelgeyı sabaha bırakmadım sızın ıcın gec saat olsa da yayınladım lutfen daha aktıf ve daha ıstıkrarlı olalım hepımız. bırbırımızı olumlu olumsuz ınanılmaz etkılıyoruz cunku.
Günaydın arkadaşlar, güzel bir gün olsun hepimize. Akşam girdim, tablomuz yayınlanmış gördüm ama birşey yazamadan çıktım, internette gariplik vardı, donup kalıyordu. Pomocum, ellerine sağlık canım, yorgun argın çizelgemizi hazırlamışsın, kilo almamış olmana sevindim, ben bu ara yine belli rakamlar içinde gidip geliyorum, şu döngüyü kırmam lazım ama nasıl bir iştah var anlatamam. Artık eşim müdahale etmeye başladı düşünün, önceden beni sabote eden adam "ya biraz fazla yemedin mi, rahatsız olacaksın artık" demeye başladı. Garip bir durum yani:26: Bir kaç haftadır kullandığım alerji hapıma baktım, bitmek üzere zaten, iştah açma , kilo artışı gibi yan etkileri de varmış, en azından onun da etkisi olabileceğini görmek biraz rahatlattı beni. Tekrar bu hapı kullanmayacağım.
Tultan tebrik ederim canım, çok güzel kilo vermişsinHızlı bir dönüş yaptın. Karabiberim bize yetiştin valla , seni de tebrik ediyorum, tabi ki Berivan da istikrarlı bir şekilde kilo vermeye devam ettiği için onu da kutluyorum
Bizler de kilo almışız veya korumuşuz, haftaya inşallah bol ----'ler görürüz. Bu arada Duyguş nerelerdesin bakem?? Özledik be yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?