- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #11.761
günaydın canım yaa şu alerji meselesini merak ettim bendede var son zamanlarda vücudumda dokunduğum yer kabarıp şişmeye başlamıştı dr gittim ürtiker dedi ve test yapıldı yumurta beyazı ve ev tozlarına alerjim çıktı iğne ve ilaç verdi ama hiç bir fayda göremedim hala aynı durumdayım sende durumlar nasıl ?
maalesef canım oğlumun sarılığı vardı herkes geçer dedi ben işi şansa bırakmadım dr götürdüm sağolsun doktorumuzda tüm tahlillerini yaptırdı ve tsh yüksek çıktı ilk duyduğum an şok olmuştum helede eczaneye gidipde hapı alınca orda çöktüm kaldım ben emzirirken bile içim yanıyor çenesi yoruluyor zorlanıyor diye ben dedim o hapı nasıl içiririm minicik çocuğa ama sonra düşündüm ki ben bunu sorgulayacak durumda değilim rabbim vermiş verdiğine hamd olsun sonra ailece tahlil yaptırdık hiç birimizde yok sadece benim annemde vardı yıllardır ırsi olabilir dediler
canım bende aynı senin giibi yapıyorum artık uyanır uyanmaz elimi yüzümü yıkayıp makyajımı yapıyorum kendimi öyle daha iyi hissediyorum:)
kilo konusunda ben kötü bir durumdayım emzirdiğim ve dikkat ettiğim halde kilo veremiyorum spor yapmayı çok istiyorum ama salona gidemem yürüyüşe çıkamam çocuklardan dolayı haftasonu biraz evde yaptım dünden beri dikişlerim çok ağrıyor demekki hala tam olarak iyileşmemiş ne yapacağımıda bilmiyorum
duygum sen hatırlarsın belki benim bi çayım vardı ben onu içince hep kilo verirdim yine onu içsem süte bir zararı olurmu acaba içeriğini yazıyım hepinizden yorum bekliyorum kızlar
elma
limon
tane karabiber
karanfil
çubuk tarçın
Merhaba Feslegen, geçmiş olsun. Alerji çok fena bir şey, bende kızarıklık şeklinde değil de, hapşırma, burun akması ve tıkanıklığı şeklinde oluyor. Toz, kimyasal kokular v.b. çok tetikliyor beni. Bir alerji hapı kullanıyorum ama dediğim gibi biraz iştah patlaması yaptı bende. Sende alerji testi yapılmış anladığım kadarıyla, iğne ve ilaç etki etmediyse belki stres artırıyor olabilir. Bende de cildimde kızarma şeklinde oluyor bazen, özellikle stresli dönemlerde artıyor. Yine de iğne ve ilacın etki etmesi gerekirdi, hangi doktora gittin bilmiyorum ama alerji polikliniği olan bir hastaneye gitmeni öneririm. Kızaran yerlere sürmen için bir solüsyon falan verdiler mi? O da iyi geliyor çünkü.
günaydın canım yaa şu alerji meselesini merak ettim bendede var son zamanlarda vücudumda dokunduğum yer kabarıp şişmeye başlamıştı dr gittim ürtiker dedi ve test yapıldı yumurta beyazı ve ev tozlarına alerjim çıktı iğne ve ilaç verdi ama hiç bir fayda göremedim hala aynı durumdayım sende durumlar nasıl ?
merhabalar ablalarım
filizz ablam ellerne sağlık listemizi hazırlamışsın bitanesin
karabiberim kız neler yapıyorsun harika kilo veriyorsun
haftaya daha eksiler olur inşallah
bu aralar kendimi çokkkkkkk yorgun halsiz isteksiz hissediyorum ruh gibiyim valla çok uykum geliyo
Günaydın arkadaşlar, güzel bir gün olsun hepimize. Akşam girdim, tablomuz yayınlanmış gördüm ama birşey yazamadan çıktım, internette gariplik vardı, donup kalıyordu. Pomocum, ellerine sağlık canım, yorgun argın çizelgemizi hazırlamışsın, kilo almamış olmana sevindim, ben bu ara yine belli rakamlar içinde gidip geliyorum, şu döngüyü kırmam lazım ama nasıl bir iştah var anlatamam. Artık eşim müdahale etmeye başladı düşünün, önceden beni sabote eden adam "ya biraz fazla yemedin mi, rahatsız olacaksın artık" demeye başladı. Garip bir durum yani:26: Bir kaç haftadır kullandığım alerji hapıma baktım, bitmek üzere zaten, iştah açma , kilo artışı gibi yan etkileri de varmış, en azından onun da etkisi olabileceğini görmek biraz rahatlattı beni. Tekrar bu hapı kullanmayacağım.
Tultan tebrik ederim canım, çok güzel kilo vermişsinHızlı bir dönüş yaptın. Karabiberim bize yetiştin valla , seni de tebrik ediyorum, tabi ki Berivan da istikrarlı bir şekilde kilo vermeye devam ettiği için onu da kutluyorum
Bizler de kilo almışız veya korumuşuz, haftaya inşallah bol ----'ler görürüz. Bu arada Duyguş nerelerdesin bakem?? Özledik be yaw
gunaydın canım,
gorusemıyoruz buaralar, duygu ıle mesajlastık ama senınle gorusemedık forumda da goremedım ozledım valla.
aksam evde olacagım 10dan sonra gırerım sanırım eger onlıne olursan gorusuruz bugun dogru durust aktıflık olmamıs cızelge yayınlandı ama hatunların cogu yok.
sormak ıstedıgım ıkı konu var. tosuncuk ortalıkta yok bır gelıyor bır gıdıyor ustelık bıldırım yapmayalı ay oldu resmen.
ayrıca feslegenı lısteye alacakmıyız kararınız nedır merak edıyorum
rıca ederım canım, o ıstah bende de var bır ıkı aydır zor frenlıyorum kendımı hatta bazen frenleyemedım ozellıkle o foruma gıremedıgım asırı yogun oldugum zamanlarda.
eskıden su ıcınde ıstahım kapanırdı onun da cok bır etkısını goremedım aksam olmaya yakın kazınıyor valla resmen mıde, bahardan sanırım cunku esım de ben de acıktık dıyıp duruyoruz
ben sasırdım kılo almamaya, cunku spor yapmadım tamam sureklı ayaktaydım ama spor yoktu ayrıca su boregı de yedım, koy ekmegı de yedım nasıl kılo almadım sasırdım ayrıca suyu da cok ıohmal ettım orda. ama anlamadım ıste.
esın mudahele edıyorsa, eskı duzenını cok bozdugun anlamına gelıyrodur bence
benım esım de hem bu dıyete hem de alısverıse mudahele ettı alısverıs baya buyuk bır mudahele oldu dıyet ıcın de cok emek verdın senı anlıyorum ama yıne de ıstahını frenle bence dıyor ama o da costu kadayıf falan alıyor bazen dusun yanı. bahar herkesı carpıyor sanırım.
hapı bırakacagım demıssın ama rahatsızlanma canım, emın mısın ?
Evet epey oldu canım görüşmeyeli. Konya'da rahatsızlanmışsın, geçmiş olsun, şimdi iyisin sanırım. Valla özendim, ne güzel taze taze köy ürünleri, keşke bizim de böyle fırsatımız olsa:26: sen de daha çok değerlendir bence canım
Kilo almaman iyi olmuş, çok ta abartmamışsın demek ki, sen benim yediklerimi bir görsenEşim kilo alacağım diye değil, midem kötü olacak diye müdahale ediyor İlaç zaten bitmek üzere, yarın muhtemelen tekrar göreceğim doktoru, başka bir ilaç yazar artık. Yarın sabah tomografi çekilecek, son gittiğimde muayene etti ve sinüzit olmadığını düşündü doktor, bu yüzden tomografi istedi. Yani benim sinüzitten sandığım ağrı ve şişlik başka bir şeyden olabilir diye düşündü, yarın göreceğiz. Dediğim gibi, ilacın iştahımı çok açtığını söyleyip başka bir ilaç yazmasını isteyeceğim. Tabi bugün de kullanacağım. Ben yıllardır alerji hapı kullanırım, belki ben farketmemiştim bilmiyorum ama bu kadar iştah açan bir alerji hapı kullanmamıştım. Uyku yaparlar ama iştah açılmasını ben de yeni farkettim. Bence her alerji hapında yoktur o yan etki. Bahar da zaten iştahımızı açıyor, böyle katmerli olmuş oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?