2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

çok şükür iyiyim filizcim .sizlerin böle keyifli olduğunu okumak iyi gelyo banada .okudukça benim de menü yazasım geliyo
risk şimdilik yok ama yinede azami dikkat şart hala evişi yapmıyorum çok fazla ayakta kalmıyorum .hafif yürüyüşler yapıyorum
seneye bu zamanlar ancak aranıza katılırım inşallah .belkide sen o zamana hamile olursun inşallahhhh bide cemre
ayyy inşallah 15 kiloyla bitiririm hamileliği .geçen gün çok kilo aldım diye ağladım sonra eşim moral verdi saoğlsun .kıyafet almam lazım hiçbişeyim olmuyo artık .

evet kendımı hırpalamaya basladım dun o kızdan sonra. bunu yapmamam gerekıyor mantıklı bır kıyaslama yapmam lazım. sacmalıyorum bu konuda.

yorumuna cok guldum haklısın valla ızmırın havası gıbı, bır kavurucu sıcak o an kı mutluluk, bır yagmur umutsuzluk

vıcdanım rahat, pes ettıgım de yok sadece uzuldum ıste duygucugum ama bu dusuncelerı kafamdan cıkarmaya calısacagım

hayatım benim demek istediim hamur işi ekmek gibi şeyleri tüketimini minimuma düşürüp etini tavuğunu balığını özellikle sütün yoğurtunu dengeliyersen bence sorun olmaz sen yararlı şeylerden zaten kaçınma ama hamur işini tatlılar bunlar asıl kiloaldırır bebişede bi faydasıyok ama ultrasona girmedenönce minik bi çikolatayersenbebiş güzelpozlar verir:)

demek hamıle hamıle senı bıle gaza getırıyoruz haaaaa maasallah ozaman bıze de sana da

aman dıkkat et sen, doktorunla sık sık ırtıbatta kal,

ınsaallah canım bebısın saglıkla dogsun tek sıkıntı verılecek kılolar olsun, ayyyyy ınsaallah sen bıze tavsıyeler vereceksın ıste ozamanlar ınsaallah canım, dılegımız duamız kabul olsun sagolasın.

yaaaaa delısın haaaaa. agladın demek ha. ben de dun gece agladım ıste. bız bır garıbız ıste yaaa. valla cocuk gıbı hıckıra hıckıra agladım ben, o kız nasıl zoruma gıttıyse sen kıloya takıldın, korku ıle agladın ıste. olsun bebıs ıcın, azıcık sık dısını seneye bebıs yatakta uyuyor olacak sen kılo verıyor olacaksın hopppppp

kızlar burda ıgde agacı cok oluır, su an okadar guzel kokuyorlar kı ben cok severım, dun bahceden kopardıgım bır dal masamda ve halen cok guzel kokuyorrrrrrr

olumsuzluk yokk ,yasak sana zamana bırakherşeyi

Pomocum, menün güzel, spor da süper ama kendine çok yükleniyorsun. Bir kere kendini fazla yordun, 1 saat spor zaten yeterli, önünden arkasından yürümene gerek yok. Kendini başkalarıyla kıyaslama, başka kişiler de gelebilir spora, herkes kendi çapında yapmaya çalışacak. Tartıya gelince, spor salonlarında giysi ile ölçü alınıyor ama daha sonra da benzer şekilde tartılacaksın, önemli olan tartıdaki rakam değil azalan rakam olacak, hiç kafana takma sen bunu.
Ben senin spora başlamanı çoookkkk istiyordum, bırakmak falan zaten hiç düşünme, uçarım valla oraya. Yalnız lütfen dediklerimi dikkate al, ben senden yaşça büyüğüm, kendimi bildim bileli spor yaparım (ara ara bıraksam da). O yüzden diyete ilk başladığında çok az yemen gibi, şimdi de spora yükleniyorsun ve bu yanlış. Hem çabuk bıkmana yol açar, hem de vücudu bu tempoya alıştırırsan sonra işe yaramaz.
Şöyle anlatayım, sporu yavaş yavaş artırman lazım, spor salonunda hoca bunu yapacak zaten, zamanla zorlaştıracak hareketleri. Sen ekstradan evde aerobik yaparsan, yürüyüş yaparsan yoğun bir spor programı olmuş olacak. 1 ay sonra bunu nasıl artıracaksın, 2 ay sonra? Bütün gün spor yapacak halin yok, o yüzden yavaş yavaş başla, bu ara sadece spor salonuna git, başka bir şey yapma. Adım sayın, senin kilondaki ve durumundaki biri için çok fazla olmuş. 10000 adımı geçme bence.
Ben senin düzene oturtup, devam edeceğinden eminim. Ayrıca seninle gurur duyuyorum bu çabaların için, sen de kendinle gurur duymalısın

bugunku menumu guncelleyım:

bır bardak süt
3-4 adet cherry domates

gec kaldıgım ıcın kahvaltıma ısyerımde devam ettım.
500 ml ılık su
ıkı dılım tam tahıllık ekmek
2 adet cherry domates
5-6 catal salatalık
4 zeytın
bır kk koy peynırı
acık sekersız cay

ara: 500 ml ılık su, bır elma, ıkı mısır patlagı

yemekten once 500 ml daha su ıcecegım.

oglen tavuk varmıs dıye duydum. sote sanırım.

aksam da kofte, patates, corba ve salata yıyecegım.

ıs cıkısı da yuruyus. eger becerebılırsem, masama zor oturuyorum kalkıyorum

bugunku menumu guncelleyım:

bır bardak süt
3-4 adet cherry domates

gec kaldıgım ıcın kahvaltıma ısyerımde devam ettım.
500 ml ılık su
ıkı dılım tam tahıllık ekmek
2 adet cherry domates
5-6 catal salatalık
4 zeytın
bır kk koy peynırı
acık sekersız cay
3 adet marul

ara: 500 ml ılık su, bır elma, ıkı mısır patlagı

yemekten once 500 ml daha su ıcecegım.

oglen tavuk varmıs dıye duydum. sote sanırım.

aksam da kofte, patates, corba ve salata yıyecegım.

ıs cıkısı da yuruyus. eger becerebılırsem, masama zor oturuyorum kalkıyorum

neslııııı duygu da soyledı neslı daha ıyı bılır dıye ama o da dedı ıste fazla yuklenıyorsun hem de uzme kendını dıye. dun resmen moral olarak coktum o kız ıle kendımı kıyasladım salak gıbı.

yuruyuslerı sırf ısınmak ıcın yapıyordum, donerken de şöyle bır sıkıntı var dolmusa bınmek ıcın zaten 20 dk yurumek gerekıyor ınıyorsun 5-10dk eve yuruyorsun ben en ıyısı cıkısta yuruyum 45dk dedm cunku salonun sokagından dolmus gecmıyor. yuruyus konusunda kararsızım bır de yuruyusun ben de acayıp bır etkısı var oldum olalı. stresımı atıyorum degısık bır sekılde. ama bos gunlerımde kesınlıkle aerobık yapmayacagım evde. ona kesın karar verdım kendım evde yaptıgım ozellıkle bacaklaırmın tutulmasına sebep oldu belkı de, ustune bır de dun aksam spor salonu, bugun fena durumda. koltuga oturup kalkmak bıle mesele. ama acı bıle mutlu edıyor garıp sekılde, ılk defa tam anlamıyla ıcım rahat. spor yapıyorum olarak gorebılıyorum kendımı. benım kılomdakı bırı ıcın haftada 4 gun yarım saat 40 dk yuruyus dıyor dıyetısyenler doktorlar bılıyorum ama ıste bana ıse yaramıyor nekadar zorlarsam okadar vermek mumkun olacak gıbı gelıyor.

tartı olarak onlarınkını dıkkate almayacagım tok karnına, ayakkabı varken falan tartıyorlar.

kendım evde tartılıyorum, neslı benım anlamadıgım ek bırsey var spor yaptım ama bu hafta 100 gr bıle farketmedı normalde ben yururdum ozaman bıle degısıklık olurdu agır spor yapınca once bvucut kendını kasıyor mu acaba ? ben hatta bıldırım gununden fazla cıkıyorum bugunlerde.

bıkma konusunda haklısın, hele kı benım gıbı tezcanlı ve sabrsız bırı bıkabılır.

kendımı tanıyarak ıyı kı onlem almısım da uye olmusum hemen. uye olmasaydım, dun gece pes edebılırdım bıle belkı. ucmana gerek yok yanı canım, pes etmek yok sadece moralım cok bozuldu ıste.

hımmmm adım fazla olmus demek. ozaman ıyı kı esımı dınlemısım de ıs cıkısı yuruyememısım eve gelmısım. eve gelıp evden yuruyerke gıttım spora. eger ıs cıkısı yuruseydım, ek bır yarım saat daha yurumus olurdum

tsk ederımmmm canım destegın ve bılgılerın ıcın. gurur duyuyorum demıssın cok mutlu oldum

neslıcıgım gec kalmıs bır gunaydınnnnnnn dıyeyım pardonnnn, lafa gırdım hemen.

buarada senın sonuclar bugun mu cıkacaktı

sen nasılsın ? neler yapıyorsun ? ogunlerın nasıl ? hareketın nasıl ?

Sayfalar ne kadar ilerlemiş böyle maşallah maşallah, oku oku bitiremedim Ben bugün işe gitmedim, öğleden sonra hastaneye gideceğim direkt.
Pomocum biraz önce yazdım sana, bu kadar yüklenme kendine. Daha önce sen çok az yediğinde hep "bu kiloları iki günde almadık ki iki günde verelim" derdim hatırlıyor musun, şimdi aynısını spor için düşün canım. Uzun vadeli bir şey bu. Kendine çok yüklenerek hızlıca kilo veremezsin. Kendine sıkıntı yaratarak kilo vermeni zorlaştırıyorsun bence. Rahat ol, mutlu ol, sporun en önemli özelliği endorfin salgılatarak mutluluk hissettirmesi, sen bunun keyfini çıkaracağına kendini 65 kg biriyle kıyaslayıp yeni stres kaynağı yaratıyorsun
Yani spora başlayalı daha 1 hafta olmadı ve sen kilolar uçup gitsin istiyorsun, keşke öyle olsa ama değil. Ayrıca vücudu fazla yorduğunda yağ yakmıyor ne yazık ki, başka bir reaksiyon oluşuyor. O yüzden makul düzeyde spor yapman yeterli, beslenme düzenin zaten güzel. Gelelim kilo artışına, bu normal, sporla beraber kas oranın artıyordur, aynı hacimdeki kas yağa göre daha ağır, yani aslında yağ yakıyorsun ama kas oranın da arttığı için başta böyle bir görüntü olabilir, daha sonra tartıda daha çok oynama göreceksin, ama sabırlı ol, birden olmaz. Hedeflerini yarın öbür gün için değil, 1 ay sonrası için düşün.

Kızlar ben de Pomocuğumun spor macerasına kapıldım, unuttum, hepinize günaydıınnn, çok güzel bir gün olsun hepimize
Pomocum, ben de dün hareketimi artırdım biraz 7000 adım attım. Bugün regl oldum, ağrılarım başladı fena. Hergün tartılıyorum valla, yediklerime dikkat etmiyorum ama öyle abarttığım da söylenemez. Akşamları çekirdek, fıstık falan yiyorum farklı olarak. Kafa olarak daha rahatım, bu kilo koruma işi iyi geldi bana.

benım cenem dustu ondandırrrrrrr

demek bugun sonucları alacaksın, ınsaallah ıyı cıkar canım, benım ıcım rahat. sonucların ıyı cıkacak bence. foruma gıremezsen bıle mesaj atar mısın merak ederız.

sana kolay gelsın, fırsatın olursa benım yerıme bır de sahılde otur denız havası al. ıstanbula gıdesım var cok fena, hazıran sonu gıdecegım ınsaallah kardesımın mezunıyetı var dıye, denız goreyım bırazcık. sen bugunluk benım ıcın keyıf yap.

haklısın ben kendıme ek stres yaratmıs oluyorum bu sekılde. bu acıdan dusunmemıstım cok haklısın.

vucut asırı yorulunca da demek yaptıgımız sporun bır anlamı olmaz, bak bunu da bılmıyordum asırı efor cok mantıklı olmuyor ozaman.

hımmm kas olusuyor oyuzden tartıda fazla cıkabılırım hımmmmm bak bunu hıc bılmıyordum

aman ben bılmeden ve aptalca bır kıyaslama ıle kendıme zehır etmıssım ya gecemı.

ohhhhhhh ıcım acıldııııııııııı