- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #12.141
allah allah nerden cıktı kız o yaaaaaaaaaa.
aman bana hıc guzel anısı yok onun, en cok zorlanan bendım ozellıkle ılkınde.
ama bellı olmaz cozuttum buaralar.moral en yuksek olsun dıye detoks bıle yapabılırım eger tartı oynamazsa
ooooooooo fıstık annemız gelmıs.
bız ıyıyız canım sen nasılsınız.
evet costuk buaralar ben costum costurdum da dıyeyımbebısın olsun sen de gelırsın kılocukları vermeye , beraber cosarız artık
canım duyguya katılıyorum sanırım tehlıkelı donem de gecıyor gıbı akıntılar bıtmıs cok sukur. yavas yavas hareketlensen, yuruyusler yapsan. tabıkı doktoruna sorarak. cunku son aylarda daha fazla kılo alacaksın 20 kıloyu bulmasın sonra aldıgın kılo.
yedıklerıne dıkkat etmeye baslaman cok guzel olmus.
canım benim şukonuda birazkendini aşmaya bak çokyükleniyorsun beynine ya 65 kgnun bacağınıkaldırmasıyla senin kaldırman elbet fark olcak zorluk derecesi olcak amaçda o kız gibi olmak değilmi sabretcen.
hoca olayına gelirsek dediklerindoğru evde olsan yapmazsın orda iyi yada kötü yapıyorsun ama oyaptırmasada sen durduğun yerde koşarmışgibi yap 5dk ısın moral bozmak yok ciddi adımlar atın ama bir hafta ama 1 ay sonra etkisini görcen inşallah hepdiyorumya senelinden geleni yap keşke dememek için valla pomo izmirin havası gibisin bir güneşli bir bulutlu umudunuasla kaybetme daha yolun başındasın,dahageçen günfesli diyordu tartı oynamıyor diye al gördün biraz sabretti oynamaya başladı
ercecim canın detoks çorbasımı çektiharikasın ya
ilaçlarım daha yeni bitti duygucum .doktora önümüzdeki hafta gidicem o zaman sorarım ama korkuyorum sormaya .geçen doktoruma ben çok kilo aldım dedim doktorun cevabı boşver benim hanım 30 kilo aldı sonra vrirsin nasılsa .şimdi ben kilo aldım dedikçe eşim bak normal dpoktorun eşi bile çok kilo almış diyo
bu günlerde hafif yürüyüşlere başladım .anneme yada yürüyerek gideceğim mesafeye arabayı çıkarmıyorum yavaş yavaş gidiyorum .aslında araba kullanmayada korkuyorum şu sıralar birazda mecburen yürüyorum .
yedilerimi azaltmaya başladım ama bu seferde vicdan azabı çekiyorum acaba bebiş aç kalıyomudur offfffff offfffff
ara ara hissediyorum duygucum bilhassa sırt üstü yatınca yada karnım tokken hareketleniyo
baktıki bebiş annnesi doğana kadar top gibi olucak bari dedi ben önlem alıyımda annem çok şişmanlamasın
çok şükür iyiyim filizcim .sizlerin böle keyifli olduğunu okumak iyi gelyo banada .okudukça benim de menü yazasım geliyo
risk şimdilik yok ama yinede azami dikkat şart hala evişi yapmıyorum çok fazla ayakta kalmıyorum .hafif yürüyüşler yapıyorum
seneye bu zamanlar ancak aranıza katılırım inşallah .belkide sen o zamana hamile olursun inşallahhhh bide cemre
ayyy inşallah 15 kiloyla bitiririm hamileliği .geçen gün çok kilo aldım diye ağladımsonra eşim moral verdi saoğlsun .kıyafet almam lazım hiçbişeyim olmuyo artık .
şu sıralar yediklerimi bi görsen
ben bile inamıyorum bazen
siz çorbanın tadını sevmediniz ama ben geçen yaz bile kaç kere yaptım yedim ama azcık tuz da koyuyorum bol nane misss oluyo
eltim kahvaltıya çağırdı buradaki sohbette harika ama gideyim mama yiyeyim azcık
evet kendımı hırpalamaya basladım dun o kızdan sonra. bunu yapmamam gerekıyor mantıklı bır kıyaslama yapmam lazım. sacmalıyorum bu konuda.
yorumuna cok guldum haklısın valla ızmırın havası gıbı, bır kavurucu sıcak o an kı mutluluk, bır yagmur umutsuzluk
vıcdanım rahat, pes ettıgım de yok sadece uzuldum ıste duygucugum ama bu dusuncelerı kafamdan cıkarmaya calısacagım
DUNKU MENUM
sabah
bır bardak süt
3-4 zeytın
3 adet cherry domates
yarım salatalık
2 kk koy peynırı
tam tahıllı ıkı dılım ekmek
ıse gelınce 500 ml ılık su, acık sekersız cay
ara: 5-6 adet kuru kayısı, 500 ml ılık su, bır adet cagla.
oglen: 5 kasık pılav, 6 kasık nohut, bır adet kuru sogan.
corbayı ısıtmak falan azıcık sorun oldu, mısafır gelecekmıs ozel, mutfak curcuna gıbıydı yemek ıstımaya gıremedım.
sımdı 500 ml su ıctım, acık cay ıctım.
ara ogun: 250 ml su, 8 adet cılek ( suprız oldu arkadaslar getırmıs nasıl da canım cekmıstı duygunun meyvelere bakınca :)))
500 ml ılık su
aksam yemegı: ısten cıkmadan yedım, yukarı katın prızınde sorun vardı yemegımı ısıtamadım. cornflakes varmıs ıyı kı yanımda.
ıkı bardak sut ıle bolca corn flakes yedık buyuk bır yemek tabagı kadar.
eve yuruyerek gıtmeme ızın vermedı esım, canını cıkaracaksın dedı kızdı. ısıme geldı bıraz cunku elımde esya tasımadan yurumek daha ıyı olacaktı eve geldım ustumu degıstırdım uc adet cherry domates ve yarım salatalık yedım.
35 dk hızlı tempoda ( bacaklarım berbat durumdaydı en hızlı nasıl olursa ancak okadar yurudum gec kaldıgım ıcın hızlı yurudum yoksa hayatta yurumezdım ) spora yuruyerek gıttım. olculerımız alındı, tartıldık.
olculer gıysılı alınıyor %100 dogru degıl bence. tartıya gelınce tok karnına ve bır suru su ıcmıs sekılde ve spor ayakkabı bıle ayaktayken tartıyor. 108,80 cıktım sınır oldum eve geldım tartıldım 106,8 cıktım ıste.
bu kez basarılı goremedım kendımıü, cunku ınanılmaz agrı cektım cok tutulmusum dayanagım yoktu cogu hareketı ya yarım yaptım ya da yapamadım ama 1 saatı doldurdum elımden geldıgı kadar yaptım yenı bır arkadas geldı ıyı olmadı kız 65 kılo bacakları kalın, gobegı var, onun ıcın gelmıs daha once 3 yıl gıtmıs maasallah hem zayıflıgın hem de ısı bılıyor olmanın etkısı ıle cayır cayır yaptı tum hareketlerı. hem hamlık hem onun basarısı benı c0kerttı resmen. 6 aylık yazılmasaydım, bırakabılırdım okadar coktum eve 45 dk yuruyerek geldım gelırken agladım hatta, hatta eve gelınce de agladım esım moral verdı falan.
gelınce hıcbırsey yemedım, 500 ml su ıctım ve gunu kapattım.
gun boyu hareket +35 dk yuruyus+45 dk yuruyus +1 saat aerobık ıle toplam adım 15,072 olmussss.
en fazla 12000 adım yapmıstım, o da hızlı tempoda 2-2,5 saat yurudugum gunlerde.
şu sıralar yediklerimi bi görsen
ben bile inamıyorum bazen
siz çorbanın tadını sevmediniz ama ben geçen yaz bile kaç kere yaptım yedim ama azcık tuz da koyuyorum bol nane misss oluyo
Pomocum, menün güzel, spor da süper ama kendine çok yükleniyorsun. Bir kere kendini fazla yordun, 1 saat spor zaten yeterli, önünden arkasından yürümene gerek yok. Kendini başkalarıyla kıyaslama, başka kişiler de gelebilir spora, herkes kendi çapında yapmaya çalışacak. Tartıya gelince, spor salonlarında giysi ile ölçü alınıyor ama daha sonra da benzer şekilde tartılacaksın, önemli olan tartıdaki rakam değil azalan rakam olacak, hiç kafana takma sen bunu.
Ben senin spora başlamanı çoookkkk istiyordum, bırakmak falan zaten hiç düşünme, uçarım valla oraya. Yalnız lütfen dediklerimi dikkate al, ben senden yaşça büyüğüm, kendimi bildim bileli spor yaparım (ara ara bıraksam da). O yüzden diyete ilk başladığında çok az yemen gibi, şimdi de spora yükleniyorsun ve bu yanlış. Hem çabuk bıkmana yol açar, hem de vücudu bu tempoya alıştırırsan sonra işe yaramaz.
Şöyle anlatayım, sporu yavaş yavaş artırman lazım, spor salonunda hoca bunu yapacak zaten, zamanla zorlaştıracak hareketleri. Sen ekstradan evde aerobik yaparsan, yürüyüş yaparsan yoğun bir spor programı olmuş olacak. 1 ay sonra bunu nasıl artıracaksın, 2 ay sonra? Bütün gün spor yapacak halin yok, o yüzden yavaş yavaş başla, bu ara sadece spor salonuna git, başka bir şey yapma. Adım sayın, senin kilondaki ve durumundaki biri için çok fazla olmuş. 10000 adımı geçme bence.
Ben senin düzene oturtup, devam edeceğinden eminim. Ayrıca seninle gurur duyuyorum bu çabaların için, sen de kendinle gurur duymalısın
Sayfalar ne kadar ilerlemiş böyle maşallah maşallah, oku oku bitiremedim Ben bugün işe gitmedim, öğleden sonra hastaneye gideceğim direkt.
Pomocum biraz önce yazdım sana, bu kadar yüklenme kendine. Daha önce sen çok az yediğinde hep "bu kiloları iki günde almadık ki iki günde verelim" derdim hatırlıyor musun, şimdi aynısını spor için düşün canım. Uzun vadeli bir şey bu. Kendine çok yüklenerek hızlıca kilo veremezsin. Kendine sıkıntı yaratarak kilo vermeni zorlaştırıyorsun bence. Rahat ol, mutlu ol, sporun en önemli özelliği endorfin salgılatarak mutluluk hissettirmesi, sen bunun keyfini çıkaracağına kendini 65 kg biriyle kıyaslayıp yeni stres kaynağı yaratıyorsun
Yani spora başlayalı daha 1 hafta olmadı ve sen kilolar uçup gitsin istiyorsun, keşke öyle olsa ama değil. Ayrıca vücudu fazla yorduğunda yağ yakmıyor ne yazık ki, başka bir reaksiyon oluşuyor. O yüzden makul düzeyde spor yapman yeterli, beslenme düzenin zaten güzel. Gelelim kilo artışına, bu normal, sporla beraber kas oranın artıyordur, aynı hacimdeki kas yağa göre daha ağır, yani aslında yağ yakıyorsun ama kas oranın da arttığı için başta böyle bir görüntü olabilir, daha sonra tartıda daha çok oynama göreceksin, ama sabırlı ol, birden olmaz. Hedeflerini yarın öbür gün için değil, 1 ay sonrası için düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?