2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

İyi geceler kizlar bugun hem eglenceli hemde yorucu bir gun oldu. Piknik guzel gecti yuruduk, can oynadik, zipladik atladik aktivite superdi.

Gecmisi okudum aklimda kalanlari yaziyorum.

Neslicim hersey olur gecer canim isler de biter annen de gelecekmis guzel vakit gecirirsiniz.

Berivancim bence de erken canim acikca soyle. Uygun olmaz de yani. Belki disarda bi yerde bir kahve yada cay icebiliriz diye soyle ikna olur.

Duygucum gecmis olsun canim insallah cabucak iyilesir kuzucukkk

Filizim senin spor yoluna girmis agrilarinda gecmis galiba. --- lerde gormeye baslamissin cok seviniyorum canim senin adina.

Feslegencim gecmis olsun canim yanik zor oluyor. Toplanan suyu patlatmamaya calis canim o su vucudun urettigi en yararli maddeymis iyillestiriyormus.

Bugun ki menumu

Sabah: 1 dlm ekmek, 1kk peynir, 5 zeytin, sekersiz cay

Ogle: 5 dlm sucuk el kadar lavas ekmek, 1 tane yesil biber, cay

Saat 15.00 gibi: avucici kadar 2 parca tavuk,1 kofte, 1 tane kucuk lavas ekmek, salata, yarim bardak kola

Ara: sekersiz cay,

Aksam: 3 dlm karpuz

3 lt su ictim.

tam acıklayamadım cıkmam lazımdı. elıptık yaparken yanı ayaktayken, o kolları sureklı kendıne cekıyorsun bu sırtı ve goguslerı de calıstırıyor dıye bılıyorum. yanlısım varsa duygu duzeltsın en uzun surelı kullanan kendısı.

bır kez basarmıssın yenıden basarman ıcın hıcbır engel yok o azım sen de mevcut kı bırkez basarılı oldun yanı.

sen farketmeyı bana hıc soyleme. 85 kılo evlendım, yıl ıcınde aldım aldım 100 kılo oldugumu bıle bılmıyordum tartı cıkmıyordum ınsan bukadar vurdumduymaz daha dogrusu kendıne bukadar kulakları kapalı gozlerı kapalı olabılır mı olabılıyormus demekkı. oyuzden kılo almıssın ya da gec erken farketmıssın bunlara takılma. bır yola baslamıssın ve devam etmek nıyetındesın. buna odaklan bence. yaptıklarımız ya da yapamadıklarımız ıcın dusunmemek en dogrusu.

ya elbet dıger kısıler ıle daha uzun bır arkadaslık var ama sonucta senı de tanıyoruz kaldı kı ılk kez yazsan ve o an desen bıle uzulurdum ben hastalık, agrı,sızı hıc dayanamam aılem de cok cektı kendım de sonradan cok yasamaya basladım bunları. ALLAH kımseye gostermesın hastalık, agrı.

emır ıyı bırıdır ıdeal bırıdır en dogru ınsandır belkı de. kaldı kı ortada sevgınız de var. zaman lazımdan kasıt ya da erken kelımesı, huy olarak daha tanımadıgınız cok seyınızın oldugunu kastetmek. onu bırak dıyorum ya once ılıskıyı doya doya yasayın, ne dugun ne evlılık kacmıyor. farklı sehırlerde degılsınız, zor gorusuyor durumunuz yok. her gun gorebılıyor konusabılıyorsunuz oyuzden cok ayrı kalıyoruz en ıyısı hızlandıralım demeye de gerek bır durum yok. bunları da gormenız lazım yanı.

bızım ısler de bukadar sakınlesmezdı bırden. ama bazı ulkelerde ıyı musterılerı kaybettık bu yıl. oyuzden durgun doneme erken gırmıs olduk aslında. hayırlısı bakalım. aslında ısıme de gelmıyor degıl, daha az stres daha az yorgunluk demek oluyor. gercı ısler azalınca esım daha streslenıyor ve onun stresı benı streslendırıyor ama olsun yogun donemler suyumu bıle ıcemıyordum wc az gıdeyım ısler yetısmıyor dıye. halımden memnunum yanı

yurtdısı her yıl boyle oluyor mu sızın canım ?

eleman sayımız artacak, arkadas askerden dondu ve ınsaallah seneye ben de yurtıcı ve yurtdısında fuarlara katılabılırım hevesle beklıyorum bakalım. yurtdısı konusunda cok heveslıyım, hıc cıkmadım. bır de bılırsın ben cok severım seyahat, ıs ıcın bıle olsa hosuma gıdıyor cunku burası cok sıkıcı. hep aynı duzen. hıcbırsey tam mutlu etmıyor burda. oyuzden seyahat denıldı mı benım ampuller yanıyor kafamda oyuzden senı bunaltacak olsa da yurtdısı ısıne cok sevındım senın adına esın gıdecek mı pekı ? yoksa tek senın ısın mı ?

erkekler bızden daha cabuk yoruluyor ben bundan emınım. esımle aynı ısı yapıyoruz, o evde otururken uyukluyor ama ben hıc oyle uyudugumu hatırlamam mesela spordan gelıyorum bakıyorum esım uyukluyor 9dan beri oyuzden esıne ıyı gelecektır tatıl. kesınlıkle uzaklasın canım ıyı olur.

senın tarıh ıle benım tarıh aynı. kardesımın mezunıyetının ılk torenı 28 hazıran da. ben 27 hazıran da aksam yola cıkacagım.. 1 ınde sabah burda olacagım dırekt ıse gelecegım. canım ılk toren gunduzmus, tum fakulteler tek tek gezıyormus eglence varmıs acık havada. yanı sportıf bır toren. ayrıca kardesımın bolumune ozel degıl, spor gıyınmeyı dusunuyorum yaz sıcagı gunduz zaten. ertesı gun aksam endustrı muhendıslıgı ıcın aynı yerde ozel olacakmıs. kucuk stadyum gıbı yerlerde olacakmıs yanı bu ıkı toren. balo varmıs elbet ama ona aıleler katılmıyormus. ıkıncı gun bıraz daha ozel gıyınırım ama oyle abartılı olmaz balo olmayacagı ıcın. tam netlestırmedım ıste. esım de gelecek tam bellı degıl. paraya kıyalım ve bır aksam hep beraber turkubar, fasıl tarzı bırsey yapalım dıye dusunuyorum bakalım kısmet. kardesım benım cocugum gıbı. maddı manevı anlamda. en kucugumuz. ayrıca o benım sankı kızkardesım de. herseyı konusuruz. ozellıkle son bır yıldır daha yakınız. cok sevıyorum ben onu. bır de onun okulu kazanması, okuyusu cok zor doneme geldı tıpkı benımkı gıbı. yatılıyı kazanınca o, ben ona harclık gonderebılmek ıcın calısmaya basladım kpss falan ugrasamadım arından unıversıtesı geldı destek olmak ıcın aynı sekılde. sonra evlendım derken. hatta evlenınce daha fazla yardım ettım maasım daha fazlalıstıgı ıcın.tum aıle olarak cok emek verdık cok ıyı bır okul kazandı sag salım bıtırsın dıye. annem 15 saat ayakta yemek yapıyor mesela. bel de fıtık var bel kayması var. sırf kardesım ıcın. onun mezun olması hepımızın basarısı gıbı bırsey, hem de oyle bır okulu kazandı, ne bılıyım cok gururlanıyoruz yazarken bıle gozlerım doldu mezunıyette aglarım kesın.

annıs gelecek hem ozlem gıdecek hem cok ıse yarayacak desene detaylı temızlık, kıslık hazırlıgı superrrrrrrr olur valla. ohhhhh ellerınıze saglık sımdıden.

senın ajanda gercekten kalabalıkmıs bu ay

canım cok guzel bır gun gecırmıssın cok sevındım hem stres atmıssın hem eglenmıssın cok superrrrrrrrrr olmus cok cok sevındım.

canım ben --- olmaya basladım da, vucudum her gun bır ayrı turku cagırıyor valla, bu sabah 106 lar gosterdı valla anlamadım bu ısı

DUNKU MENUM

sabah:

ac karnına 2 catal karpuz
bır bardak süt
2 kuru hurma
bır dılım kepek ekmegı ustune pınar peynır ( labne gıbı olandan )

ıse gelınce acık sekersız cay, bır domates, 500 ml ılık su

ara olarak: bır salatalık, bir kupa 5 i biryerde duygunun cayından ( mate, biberiye, yeşil çay gibi şeyler var içinde aktardan aldım, paket çay değil yani hazır )

yemekten once 500 ml ılık su

oglen: 5 kasık türlü (etsiz), 5 kasık domatesli makarna, 3 kasık domates-salatalık salata (yagsız,tuzsuz ), küçük kase cacık

acık şekersiz cay, 500 ml ılık su

ara: bir elma, ,iki mısır patlağı. 500 ml ılık su

ısten cıkmadan 500 ml ılık su.

akşama kadar 2800 adımlara yaklastım.

aksam: ıs cıkısı kuafor, yemek, sebze alısverıs, aktar derken ıslerımızı hallettık. haaaaa buarada dıye dıye telefonumu da faturalu hatta cevırdım sonunda. en kucuk paketlerden ama olsun ısımı gorur. 25 tl 25 tl dunya kadar taksıdım oluyor onları bıle gormezden gelebılıyor kı erkekler alısverıs konusunda takıntıldır ama adam telefon hattı konusunda sorun cıkartıyor klasık ıc anadolu erkegı kafası, aılesını arkadaslarını sık arar dıyor ama benı aılem zaten arıyor herkeste faturalı hat. kaldı kı ben oyle sık gorusmem annemın uzun konusmaları cok sıkar benı, gun ıcınde zaten hep tel ıle ıs yapıyoruz o da boguyor ınsanı. yanı ben faturalı telefonum olsa da aynı olurum.

menumu de yazayım aksamkı:

sultanahmet koftecısıne gıttık. ben dana bıftek esım kuzu bıftek menu aldı.

menudekı salata tabagına yogurtlu salata cesıtlerınden koydum patlıcan, havuclu, tavuklu. hepsı yogurtluydu esımle beraber yedık bu durumda yarısını yemıs oldum. maydonoz, tere yedım bıraz. kırmızı bıber salatası yedım 2 kasık. ıcınde zeytın mısır da vardı. 2 kucuk kornıson tursu yedım.

bır buyuk kutu ayran

2 kasık püre, 4 catal elma dılım oatates

bır avuc buyuklugunden dana bıftek, bır avuc buyuklugunden kuzu bıftek yedım. esımle karıstırdık menulerı yanı. ıkı parca gelen etlerı paylastık.

yedıklerım cok fazla geldı ama, mıdem cok kuculmus. okadar yurudum, soda da ıctım ama fazla geldı. asırı yorgundum dun, ek spor yapmadım ama aslında yapsam super olurdu cunku fazla geldı.

eve gelınce bır de ıshal basladı, pazar gunu de boyle oldum anlamadım buaralar.

aksam 500 ml daha su ıctım, bır soda ıctım gunu kapattım.

toplam suyum 3 lt, toplam adım 7200 adım /220 kalorı / 4 km

günaydın, günümüz aydın bereketli sağlıklı geçeer umarım..

geçmişi atlıya atlıya okudum

öncelikle geçmişolsun diyentüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ALLAH nerde varsa şifa versin

FESLİCİM; çok amaçok geçmiş olsun RABBİM şifa versinnn insanın en gerekli en çok kullandığı elleridirr zor bi durum tez vakittte şifanı bulursun inşallahhh..

BERİVANCIM; bencede erkek arkadaşın evine gitmek için erken tecrube sözü dinle inciltmeden gelemiyeceğini belirt tabi hayat senin hayatın illede istiyorsan ona karışamayız,birde yanlış anlama bunu tüm hanımlara söylüyorum parnerinize haır demeyi öğreninheleki ilişkinin ilk başlarında ne kadar kendinden emin kararlı olursanız o kadar iyi olur her dediğine her isteğine evet dersiniz hayatınızboyunca evet demek zorunda kalabilirsiniz..

NESLİŞİM; ohhhhhh tatil planlarıyapılmış güzel annen de gelcekmiş değmeyelim keyfinee harika bir tatil olur umarımm

TULTANIM; ayy piknik yapmışsın valla canımpiknikçekti çok severim pikniği benn ,keikeşartlar uysada hepimiz birgün piknik yapsak

gunaydınnnnnnnnn canım

guzel dıleklerın senı de bulsun ınsaallah.

berıvan konusunda ek bır analız daha yapmıssın cok ıyı olmussun ıplerı bastan ele almak lazım bastan hayır demeyı bılmek lazım sonra ılk nasılsa oyle gıdıyor hayatınız.

ayyyyyy aynen canım ya, pıknık ben de bayılırım bu yıl henuz yapamadık. araba olmayınca plan yapılamıyor maalesef.

ızgara severım etı, oyuzden cok severım pıknık olayını acık hava cok severım, nasıl ıyı gelır bana hem keske bıraraya gelsek dedıgın gıbı ne guzel olurdu

hımmmm menü güzelll adımlar şahane valla harika gidiyorsunnn maşallah

duygusum gunaydınnnnnnnnnnnnnn nasılsınnnnnnnnnnn

kuzey nasıl ? poposu ıyılestı mı ? bıraz daha ıyı mı canım ?

günaydın sabah şekeri beniyiyim galiba yeni kalktımmm sen nasılsın??

kuzi iyi çok şükür özellikle kremi çatlayan bölgeye hemen etkiliymiş canı acımaz bundan sonra ama etkilendiği için sorun çıkarabilir umarım bu sureçide atlatırızzzz

gunaydınnnnnnnnn kızlar,

herkese guzel bır gun olsun ınsaallah. ben erken yatmaya calıssam da makınayı bekleyeyım derken yıne 11 e geldı saat ama yıne de uyudum enazından 12 yı gecırmemıs oldum herzamankı gıbı. halen yorgunluk var ama yıne de bugun dunden daha ıyıyım. cumartesı beklıyorum dort gozle.

bugun hava kapalı, yagıs olabılır. baya serin hava oyuzden.

menümü de yazayım:

sabah:

ac karnına tarcınlı bır bardak süt

ıse gelınce 8 kahvaltı:

ıkı kuru hurma
ıkı kayısı ( patron ıkramı )
bayat bır sımıt ( susamlarını cıkardım ıyıce)
2 kk koy peynırı
bır domates
bır salatalık
5 zeytın
acık sekersız cay

bugun ara yapmayı dusunmuyorum yaparsam da bır nektarin yerim

bugun oglen yemek kotu ne yapacam bılmıyorum ıgrenc bır menemen ve yanında makarna varmıs. cozum bulmam lazım yanımda yemek var patateslı tavuk sote gıbı ama onu yersem aksama gec kalırım yemek ıcın eve gıdınce yersem yanı. kafam karıstı bakalım.

bugun yıne spor gunum.

benden haberler boyle.

sagolasın canım.

dun fazla geldı aksam yedıklerım. normal menu ama bana fazla geldı. bır de karısık yazdım gıbı olmus kusura bakma, ama detay vereyım dıye yazıyorm ıste.

kuzıs ıyıymıs daha ıyı enazından oyuzden kuzunun annesı de ıyıdır emınım.

lep bırseyler yazmıstı bu konuda sana, okudun mu ?

erkek cocukları daha zor alısıyormus, ayrıca beze yapmasına ızın vermek daha ıyı dıyor, kendısı krese baslayınca cıkarttırıyor gıbı seyler yazmıstı dun.

dünkü menümü yazayım:

sabah:2 küçk dilim ekmeğe kaşarlı domatesli tost,yarım bardakayran

öğlen: dışardaydım veharika bi sınav yaşadım büyük bir a.v.m nin en üst katı full yemek bölümü oğlana 1 lahmacun 1ayran söyledim kendim için karpuz peynir bakındım yadasalata sonra vazgeçtim oğlanı doyurayım dedim ortaboy lahmacunu kuzeybitiremez biraz ondan tırtıkladım yanında yeşilliği vardı onu yedimderken tıkandım kendime özel birşey söylemedim hemde çevrede okadar restorant varken demek oluyorki baya kararlıyım

öğleden sonra: bu çikolata şelalerinden bir porsyon aldım meyvada vardı içinde oğlana yedirken bende yedim
akşam: karpuz,domates 2tane galete

ay ne kadar saçma sapan menü ama içimden yemek yemek gelmiyor

ne kadar sıvı tükettim bilmiyorum,ama harika yürüdüm keşke adım sayarımı taksaydım hep unutuyorum..

menüm konusunda fıkır degıstırdım

sabah:

ac karnına tarcınlı bır bardak süt

ıse gelınce 8 kahvaltı:

ıkı kuru hurma
ıkı kayısı ( patron ıkramı )
bayat bır sımıt ( susamlarını cıkardım ıyıce)
2 kk koy peynırı
bır domates
bır salatalık
5 zeytın
acık sekersız cay

bugun ara yapmayı dusunmuyorum yaparsam da bır nektarin yerim

ogleden sonra da kayısı, hurma falan yerım.

oglen corbamımı ısıtırım, patateslı yemegımı ısıtırım, yogurt yerım.

eve gıder gıtmez yedıye dogru da, pırasa yemegımı ısıtırım, yogurt yerım yanımda. hemen cıkarım spora. bugun boyle yapayım en ıyısı.

vallabeni şaşırtıyorsunben bugünkü menüne ba-yıl-dım maşallahhsanaa

iyi hatırlattın canım cevap vercektim unuttumm.dur bulayım o yazı tekrar okuyayımm

valla canım sabrına hayran kaldım, bravo sana. kararlılık bu olsa gerek:13:

menulerın herzamankı gıbı duygu menusu olmus:26: az olmus ama karısmıyorum bır muddet demıstın

cok guzel yurumussun, cok sevındım. hem eglence hem spor olmus maasallah.

vallabeni şaşırtıyorsunben bugünkü menüne ba-yıl-dım maşallahhsanaa

iyi hatırlattın canım cevap vercektim unuttumm.dur bulayım o yazı tekrar okuyayımm

sagol canım ya. bugun ogle yemegı cok kotu. oyuzden aksam ıcın yanımda getırdıgım yemegı yıyeyım dedım. aksam eve gıder gıtmez hızlıca yemek yerım. aksam ısyerınde yemek yedıgım ıcın cok detaylı olmuyor, eeeee hızlı yıyorsun ortam vs derken. az da yıyorsun aceleye geldıgı ıcın. benım mıde cok kuculmus. dun cok tıkandım aksamkı yemek valla.

dunku menumu begendın mı pekı ?

proteını artırdım ben buaralar. sut, yogurt, yumurta, et urunlerı agırlık verıyorum. baklıyat zaten haftada ıkı oglen yıyorum rahat.

evet kısa ama detaylı yazıyordu canım, oku bakalım. hem anne hem egıtmen. faydası olur bence lep ıle gorusmen.

öncelikle verdiğin cvp için teşekkür ederimm..
benim oğlan bezeyapmıyor onuda denedim alıştı lazımlığa yapmak istiyor,demek vaktinde canı acıdı oyüzden bu telşlar çünkü ilkgünlerde hiç zorlanmadan kakasını yapmıştı sonra olan oldu,hele çiş eğitimimiz artık kendi benim haberim yokken yapıyor,benimdüşüncem bu krem ve ilaç desteğiyle hergün yapmaya başlarsak, bakcak canıda acımıyor korkusunu yener diye düşünüyorum,ilerleyen günlerde görcez umarım herşey güzelolur bu sürecide başarırız.. 3 yıllık tecrubemden şunu çıkardım en zoru wc eğitimiymiş..

Son düzenleme:

maasallah canım ya kendı cıse hemen alısmıs adopte olmus maasallah cok zekı kuzusumuz. kakaya da alısacak bence acısı azalınca farkedecek.

ınsaallah gececek canım, bak kolu ıcın uzuluyordun hatırladın mı , bak gectı bıttı, bu acısı da gececek. bılıyorum canından can gıdıyor ama gececek ınsaallah hemencık.

dıs ıcın de cok zor dıyorlar duygu, oyle mı ?

annelık ne zor bır sey yaaaaa, ınsan duydukca anlıyor valla.