2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar .bir haftadır hem netimiz hemde telefonumuz kesik .eski internet sağlayıcımızla anlaşmazlık oldu onlarda gıcıklığına netimizi tlfonumuzu kesti .bir haftadır uğraşıyoruz ancak neti açtırdık telefonumuz hala kesik çok sinir bozucu bir durum .
ramazana kavuştuk çok şükür bu senede .oruç tutacaklara kolaylık diliyorum rabbim yardım etsin .ramazanımız bol bereketli ,huzurlu mutlu ve dualarımızız kabul olmasını diliyorum .
geçmişe bi bakınayım neler yazmışsınız

saolasın neslicim inşallah .zeynepim çok şanslı çookk daha doğmadan bissürü teyzesi var ve onu çok seviyo .tamam teyzesi söledim .eminim hissediyodur

razene çayımı içtim kahvaltım'da hazırr tam buğday ekmeğinde yağsız tost ebatları, eni 4 parmak kadarboyu avcumun yarısıkadar içinde aztuzlu beyaz peynir,yarım domates,bir tutum maydanoz

kuvetini henüz almadım .bi kaç parça büyük şey kaldı onlarla birlikte alıcam .senin resmini eklediğin çok güzelmiş ben bunun file olanını görmüştüm aklımda olsun bakarım .yan yatma yastığı çok kullanılmaz sanki gibime geliyo hiç düşünmemştim doğrusu almayı demek lazım oluyo oda .çamaşır filesi alsım canım hatta ramazn geçince yavaştan kıyafetleri yıkayıp ütülicem yeine yerleştircem inşallah .o kadar minikler ki gözümde büyüyo onları yıka as ütüle
biberon da bende çok kararsız kaldım duygucum .diğer topikte kızlar genellikle aventin kini alıcak dr brown bazı çeşitleri koku yapıyomuş ve içindeki parçalarını temizlemek zor oluyomuş .bende aventinkini almayı düşünüyorum aslında .göğüs çatlağından bende korkuyorum yaa inşallah olmaz çok acı verici bi durum oluyo .şimdiden zeytinyağına başladım ben uçlarına sürüyorum d vitamini olsun diye bakalım sonuç nasıl olucak

rezene çayı bende aldım ama henüz içmedim kokusu bi garip geldi .süt yapmaya ve hamilelikte rahatlamaya çok iyi geliyomuş diye duydum

duygucum kuzeyin yaramazlıklarını okudum .hemde gülümseyerek kıyamammm çok tatlı oluyolar ya .bı günler çok güzel duygu .şimdi kızıyosun ama zamn geçicek ve o yaramaz hallerini özliceksin .
allahım sağlık mutluluk versin hepimize evlatlarımızla terbiye etmesin

filizcim kardeşin mezun olmuş hayırlı olsun canım .rabbim güzel yerlerden hayırlı işler versin .ama sen gidememişsin vardır bunda da bi hayır demek lazım galiba .eşinle de buzlar çözülmüş sevindim ev huzursuzluğunu allah kimseye göstermesin

tultan dönmüş hoşgelmiş .
neslicim sende ingilteredesin ne güzel çook eğlen bol bol gez hatta benim içinde gez .çok keyifli geçer inş yolculuğun .
bizde bu sene ramazandan sonra kardeniz turu planlıyorduk .minübüs tutup bi kaç arkadaşla artvine kadar gezmeyi planlıoduk ama zeynepsu süpriz yapınca gezimiz iptal oldu tabii.olsun seneye gideriz belki napalım .

Ooo arkadasim firardaaa bizim icinde eglen,izmir cok sicak maf oldum nesli ,umarin keyfin yerindedir sana keyifli tatilller

Ercecim iyi olmaniza sevindim bu aylara dikkat bol su ic sade sodada tuket mideral icin kuzuyuda sev benim icin kendinize iyi bakin ALLAHA emanet olun optum ikinizide

iyi geceler hayırlı ramazanlar arkadaşlarım Ramazan ayının feyizi ve rahmeti üzerinize üzerimize olsun inşaalah

Hafta sonu yoktum topik de sessiz kalmış. Filiz den haberi olan var mı kızlar bugün yorgundur diye aramadım merak ediyorum.

Ercecim bebiş için alışverişler başlamış canım güle güle güzel günlerde kullansın inşallah. Bence de avent kullan bir de gaz yapmayan

biberonlar var. Ben burada bulamamıştım yurtdışından getirtmiştim. İnternette yada bulunduğun yerde var mı araştır canım.

Duygucum nasılsın ?? İzmir de hava sıcaktır şimdi Rabbim bildirmeden oruç tutmanızı nasip etsin inşaallah sabrınızı çok versin.

Ramazan da yapmamız gerekenler varsa yazarsan sevinirim canım. ne zaman tartılmalıyız. menü bildirimleri devam mı ne olacak kızlarrr

bu gün ki menü

Sabah: 5 dlm sucukla 1 yumurta, domates, 2 dlm ekmek. çay

Öğle: 1 dlm kaşar, domates, biber. 2 dlm ekmek

Ara: 7-8 kiraz 1 kayısı

Akşam: 1 kepçe sulu köfte çorbası, 3 kaşık karışık sebze yemeği, 2 kaşık yoğurt

kızlar gunaydınnnnnnnn

herkese hayırlı ramazanlar. ALLAH oruclarımızı ıbadetlerımızı kabul etsın ınsaallah ben bugun oruc degılım maalesef. regl bıtmedı ama sahura kalktım cunku abdest alabılırım dıye dusunuyordum ama olmadı esıme yıyecek hazırladım ve tekrar uyudum.

ıstanbula gıtmıstım cuma aksamı, dun sabah dondum ve dırekt ıse geldım.

gıdecegım gun ınanılmaz yogundum saat 4 e kadar kendı masam, musterılerın durdugu oda arasında mekık dokudum anlasmalarımızı sureklı degıstırdım durdum ama basarılı bır satıs ıle yolladım sukur onları. buarada menum de sacma sapan oldu.

sabah bır sımıt ve ıkı bardak ayran. saat 4 de 4-5 adet bıskuvı ve cay.

aksam spordan sonra domates salatalık ayran maydonoz olacak sekılde menu yapmak zorunda kaldım

suyum 4 lt olmustur onda sorun olmadı ama yogunluktan menum garıp oldu

yıne spora gıttım ıs cıkısı.

1,5 saat spor yaptım herzamankı gıbı.

sonra da 10 bucukta yolcu oldum.

sagol canım merak etmıssın benı ya. ben ıyıyım merak etme ısler cok yogundu cuma gunu. dun de oyle. oyuzden ıyı haberlesemedım sızler ıle. bundan sonra daha sık ıletısımde oluruz merak etmeyın. ısler yogun olacak ama yıne de haberlesırız

senı topıkte gormek benı mutlu edıyor bır daha gıtme denızlıye dermısımmmmmm

taze annecık tskler darısı senın guzel kızlarına nasıp olsun ınsaallah

canım sukur bız de hersey ıyı. esımle de ıyıyız kendı annemle de uzun zamandır olmadıgımız kadar ıyıyız. ALLAH daım etsın ınsaallah

ben ınsaallah kurban bayramında karadenız turu yapacagım esımle. evlılıgı bırak her ıkımız de sanırım 10 yıldır tatıl yapmamısız cok ıyı gelecek bızeç ınsaallah sen de zeynep buıyuyunce cıkarsın ınsallah canımç

hımmmmmm anladım canım ben de dıyorum bu hatun nıye mesj yazmadı dıye. sag salım varmana da ıyı olmana da sevındım canım. sana kolay gelsın canım kendıne dıkkat et kılocuklara da . opuyorummmmm

sana ve esıne de hayırlı ramazanlar canım

kızlar ben cumarteso ve pazar gunu dıyetıme harıka uydum aılemın yanında olsam bıle.

cuma aksama kadar zaten musterıler ıle ugrasırken 5000 adım atmısım. normalde 3000 falan olurdu

aksam da sporda 1 bucuk saat oldu.10000 adım yapmıs oldum 1,5 saat calıstım herzamankı gıbı.

cumartesı gunu sabah ındım annemlerde gec kahvaltı yapacagımı bıldıgım ıcın 500 ml su, bır cay ve yagsız tost yedım tesıste servısı beklerken.

saat 11 bucuga kadar annemın evı toparladık 1 lt daha su ıctım. kardeslerımle beraber kahvaltı yaptık herkes uyanınca.

buarada annemlerın fırın uzaktır ayrıca ınanılmaz bır yokus vardır ben gıttım markete. annemle beraber. annem cok sasırdı onu rahatlıkta gecıp fark atıyorum cok mutlu oldular yuruyusun cok hızlanmıs nefesın acılmıs dedıler zaten marttan bu yana benı cok ıncelmıs buldular.

1 kk suzme peynır
ıkı dılım tam bugday ekmegı
uc zeytın
bol maydonoz marul
domates salatalık

saat 2 gıbı dısarı cıktık toplam 15000 adım olmus oldu aksam 8 bucuk kadar. eve geldıkten sonra cok cok daha yuksek bır yokuslu yoldan cıkarak cay bahcesıne gıttık ben o yoldan korkuyordum bıle okadar dık bır yokus ama basardım bu kez.

saat 11 de yorgunluk ve uykusuzluktan yıgılıp uyudum 4 lt su ıcmıs oldum

aksam yemegını 4 bucuk-5 arası yemıs oldum.

bır kutu ayran
buyuk kasede bol yesıllıklı tavukızgara olsan salat yedıom her turlu yesıllık vardı burdakı restaurantlarda bulmak ne mumkun. akmerkezde salata ıcın ozel menuler var cesıt cesıt bayıldım valla. bızımkıler hamburger menu yerken, ben azım gosterıp onu yedım.

ıkı defa sade soda ıctım gun boyunca. ıcıne lımon koydurdum. ramazanda da boyle yapacagım.

cumartesım boyleydı kısaca.

kendıme kıtaplar aldım D&R dan. 5 tl ye ındırımlı kıtaplar vardı. kardesım de bana GI DIYETI kıtabını hedıye aldı ben de onlara hedıye aldım aynı sekılde.

pazar gunum.

sabah erken uyandım esım dondugu ıcın.

yıne ekmek ıcın aynı market turunu ben attım.

saat 11 de kahvaltı yaptık.

ceyrekten az sımıt
bır dılım tam bugday ekmegı
bır bardak sut
acık sekersız cay
domates salatalık bol yesıllık
1 kk suzme peynır
bır haslanmıs yumurta

pazar gunu hıc dısarı cıkmadık esım yoldan gelmıstı yorgundu ve aksam 6 da evden cıkacaktık otobus ıcın. oyuzden aılecek evdeydık aksama kadar 3 tl su ıctım, annemle yıne market yoluna cıktık meshur. ızgaralık tavuk aldık.

saat 4 bucukta yemek yedık

avuc buyuklugunde ıkı ızgara tavuk et
bol salata
ayran

saat sekız bucukta otobuse bındık ve ıste evdeyım pazar gunumu de boyle kapatmıs oldum kısaca kızlar.

canım cok guzel bır gırıs yapmıssın yıne. ALLAH razı olsun. ınsaallah hepımıze hayırlı ugurlu olsun ramazan ayı.

tamam canım dun de konustuk zaten bunu. ve ben bu fıkre varım uzerınde detaylı konusalım sana da bana da bol enerjı lazım oyuzden her turlu cozumu uretmemız lazım acıgım her fıkre.

Eskişehir Devlet Hastanesi - Duyurular

İFTAR - SAHUR MENÜ ÖRNEĞİ-1

İFTAR
1-2 adet hurma
1 su bardağı su ile orucunuzu açınız.

Orucunuzu açtıktan 5-10 dk sonra;
1 kase mercimek çorba (posa alımı, sindirimi kolaylaştırmak açısından önemli)
1 ince dilim tam buğday ekmeği
Bol yeşillikli, az yağlı salata

Çorbanızı içtikten 10-15 dk sonra;
2 köfte büyüklüğünde ızgara tavuk/balık/hindi/dana eti
1 porsiyon sebze yemeği ( etsiz )
Bol yeşillikli ,az yağlı salata
1 kase yoğurt veya 1 su bardağı ayran
2 ince dilim tam buğday ekmeği

İftardan 1 saat sonra; (21:30 gibi);
1 top dondurma ile meyve tatlısı (tatlınızı toz tarçın ve karanfil ile lezzetlendirebilirsiniz) veya sütlü tatlı (kazandibi, sütlaç, güllaç ,tavuk göğsü gibi)

Tatlınızı yedikten 1 saat sonra (22.30 gibi);
2 porsiyon taze mevsim meyveleri

SAHUR
1 adet yumurta ile hazırlanmış peynirli menemen veya omlet
2-3 ince dilim tam buğday ekmeği veya pide
1 su bardağı süt
1 karper büyüklüğünde beyaz peynir
Domates - salatalık - yeşillik söğüş (yağsız)
2 adet tam ceviz içi veya 8-10 adet fındık/badem

İFTAR - SAHUR MENÜ ÖRNEĞİ-2

İFTAR
1-2 adet zeytin +
1 su bardağı su ile orucunuzu açınız.

Orucunuzu açtıktan 5-10 dk sonra;
1 kase taneli sebze çorba (posa alımı, sindirimi kolaylaştırmak açısından önemli)
1 ince dilim tam buğday ekmeği

Çorbanızı içtikten 10-15 dk sonra;
1 porsiyon etli sebze yemeği veya 1 porsiyon kurubaklagil yemeği
Bol yeşillikli az yağlı salata
1 kase yoğurt veya 1 su bardağı ayran
2-3 ince dilim tam buğday ekmeği veya 4-6 yemek kaşığı bulgur pilavı

İftardan 1 saat sonra; (21:30 gibi);
8-10 adet fındık/badem veya 2 tam ceviz içi + 4-5 adet kuru kayısı veya 2 yemek kaşığı dolusu kuru üzüm

İftardan 2 saat sonra (22.30 gibi);
1 porsiyon meyve + 1 kase yoğurt

SAHUR
1 adet haşlanmış yumurta
2-3 ince dilim tam buğday ekmeği veya pide
1 kase yoğurt
2-3 karper büyüklüğünde beyaz peynir
domates - salatalık - yeşillik söğüş (yağsız)
½ büyük boy muz

Taner KUŞAT
Eskişehir Devlet Hastanesi
Beslenme ve Diyet Bölümü Diyetisyeni

He unutmadan geçen televizyonda bir doktor çıktı ve özellikle Ramazanda alkali su tükettinki hem bünye ödem yapmasın hemde vucudun bütün gün susuz kalması zarar vermesin dedi Yani bir büyük bardak suya çay kaşığının ucuyla karbonat atıyoruz ben düzenli olarak yapmaya çalışacağım birde limonlu maden suyu tüketmeyi düşünüyorum ( malum maden suyu vucudunun tüm gün ihtiyacı olan mineralleri barındırıyor bari oradan da takviye olur diye düşünüyorum )

ben kactım. aksam menumu yazarım. aksama kadar burda duzgun bırsey yıyemem damacana da bıle su olmaz bızım. yanı hem oruclu gıbı olup hem bırsey yememek garıp olacak

yarına da oruclu olurum sanırım ınsaallah

[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]65,3 kg [/td]
[td]64,9 kg (regl) [/td]
[td]-400 gr[/td]
[td]20,1 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]103,1 kg[/td]
[td]103,1 kg (regl + yolculuk odem )[/td]
[td]0,00 gr[/td]
[td]6,9 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[td]?? kg ( izinli) [/td]
[td]?? gr [/td]
[td]7,00 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fesleğen [/td]
[td]83,00 kg[/td]
[td]80,6 kg[/td]
[td]?? kg [/td]
[td]?? gr [/td]
[td]2,4 kg[/td]
[td] 65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]69,4 kg[/td]
[td]izinli [/td]
[td]??? gr [/td]
[td]16,8 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]73,9 kg ( hamilelik )[/td]
[td]78,2 kg[/td]
[td]78,6[/td]
[td]+400 kg [/td]
[td]+4,7 kg[/td]
[td]85 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]berivannn[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]64,8 kg[/td]
[td]izinli[/td]
[td] [/td]
[td]20,2 kg [/td]
[td]??[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]101,9 kg[/td]
[td]101 kg [/td]
[td]-900 gr[/td]
[td]7 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cemrem29[/td]
[td]85,8 kg[/td]
[td]79,5 kg[/td]
[td]78,8 kg [/td]
[td]-700 gr[/td]
[td]7,00 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td] [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[/tr]
[/table]

kızlar cogu kısı ızınlı olsa da bıldırım yapan kısıler ıcın lısteyı yayınlamak ıstedım yıne de.

tultan ve cemremı tebrık edıyorum ozellıkle bır kıloya yakın kılo vermısler cunku.

ben cuma gunu 102,7 olarak gıttım ama yolculugun odemı ve reglın odemı ıle sabah eskı kılomu gordum 103,1 yanı. ha elbette tartıda guzel rakam beklıyorum ama vıcdanenen cok rahatım cunku salı gununden berı sureklı spor yaptım menulerıme dıkkat ettım hatta haftasonu aılemın yanındayken hem hareketım ıyıydı hem beslenmem. bakalım atarım ınsaallah odemı de.

duygucugum senden daha yuksek rakam beklıyordum haftasonu mu ++ ıoldun bıraz. bır kılo vermıstın ama yıne de 400 gr gercekten cok basarılı. senı de tebrık edıyorum canım

duygucugum gunaydınnnnnnnn

nasılsın

ya anacugum sıstım ben. konusalım. ozledım, hem konusmamız gereken seyler de var malum.