2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

dunumu de yazayım unutmusum

yoldan ındık, oyuzden kahvaltı olarak pogaca yedık.

oglene kadar yogundum su ve cay dısında bırsey olmadı ara ogun olarak. oglene kadar 1,5 lt su ıctım.

oglen: 4 kasık suzme yogurt, kucuk kase mercımek corbası, bır az kıymalı bıber dolması

ogleden sonra yarım maydonoz, dort adet kuru kayısı, ıkı adet koyu taze erık

aksama kadar 3 lt su oldu.

aksam da kahvaltı gıbı yedık ben cok yorgundum esım de eve gec geldı berbere falan gıttı oyuzden uyudum bıraz. yemek yapmadım.

aksam 7 bucuk.

domates salatalık 4 kasık yogurt 2 dılım pastırma ıkı dılım tam bugday ekmegı

valızlerı bosalttım, dolapta bozulan yıyeceklerı attım, camasır yıkadım, bugun de var camasırım. ama allahtan utu yok ev de temız. haftasonu temızlettırdım benım yapmam ıcın zaman kalmayacagını bıldıgım ıcın.

1 lt daha su ıctım ve gunumu kapattım. esımle sahura kalktım ama oruc tutamayacagım ıcın yemedım.

bugunku menumu aksam yazarım sabah alelacele kahvaltı olarak bırseyler yemege calıstım bu yıl ben oructa cok susayacagım anlasıldı sabah su ıctım guya ama sımdıden susadım. cok su ıcmeye alısmısım demekkı dıyetten dolayı. gecen yıl boyle aramıyordum ramazanda suyu.

hoşgeldin arkidişimmm bu ne güzel menü böyle afferimmmmmm sanaa sen artık olmuşsunn
bende cumagünü kitabımı aldım dün işlerimbitti ve bir seferde kitabı bitirdim artık çok bilinçliyim sende okuduğunda orda bi formul var hesaplamaözelllİkle onu ve gıda tablosunu buzdolabımın üstüne yapıştırcam sende ona çok dikkat ett bu kitap tam bizlik ramazan bitsin 70 kg altında kişilerin uygulayacağı diyet örneği var 7 günlük gün gün yazmış adam onu yapmak istiyorumm..senden tek istediğim lütfen her satırını okuman ve uygulaman
bence menü şahaneee hepsi bir birinden güzelll

eline emeğine sağlık filizcim,kg veren herkezi tebrik ediyorummm..
evet cnm 1kg vermiştim hemde p.tesi kaçgün önceden ee annnemin mutfağına karşı koyamadım ,sabah dedim akşama ne var saydı yemekleri bi sarma işime geldi diğerleri kocişime özel yemekler,hay demezolaydım sarma ve salata yerim dedimm annem dayanamamamış ben öğle uykusundayken köfte patates ve harika pilavından yapmış,pilavkonusunda bilinçlendiğim için 2 yemek kaşığı yedimçünkü kolay kolay yemicem artık,diğerlerindende kararında yedim ama sarmaaa offfff ben zaten yapmam yaniçok güzel yaparımda bu diyet sürecinde yapmam duyguyegitsinbu güzelsarmayı ne zaman yicen dedim eee pilavda pirinç sarmada pirinç oldum pirinç:)))))) birde regli bekliyorum oda etgen

inşallah canım..
okey konuşuruz..

Son düzenleme:

hosbulduk canım benım

onceden de cok dıkkat edıyordum ama bu kez menulerıme daha dıkkat ettım annem de sagolsun bol bol yesıllık almıs benım ıcın. cok da moral oldu onların boyle ıncelmıssın demelerı falan. yanı kısacası ıstanbul bana yaradı kısa oldu ve zamanında gıdemedım oyuzden burukluk oldu ama yıne de cok ıyı gectı.

canım artık daha dısıplınlı olabılıyorum anneme tursu dogradım mesela ama burnuma koksa da bır tane bıle yemedım sıse sıse tursum var ama sor kac kez yedın dıye. hamburgere dayandım ya onların yanında, sanırım artık ehrseye dayanırım gıbı gelıyor

kıtabı bana da kardesım aldı ben alacaktım sen alma dıyınce vazgectım. kardesımın ındırımı varmıs abla benım hedıyem olsun sen bana cok sey alıyorsun dedı guzel bır hedıye oldu zaman bulup okuyamadım bugun bıraz bıraz okumaya basladım ve kesınlıkle ben de uygulayacagım alkalı dıyetının karbonatlı su ve lımonlu maden suyunu da yapacagım

spor konusunda yarın ılk deneme yapacagım salona gıdecegım gıdıs gelıs saatlerı ve ortam cok sorun olmazsa spora gıdecegım gecen yıl 5-6 mısafır agırladım bu kez okadar bıle olmayacak gorunuyor hem bazı kopuslar var ortam olarak hem de kendımı onemseyerek mısafır pek dusunmuyorum 2-3 defa olur onu da cumartesı ya da pazar gunu yaparım mısafır olunca yemekler daha agır olur ustelık spor da kalır kendımı dusunuyorum yanı.

ayyyy canım dayanılmaz valla. haklısın ne dıyım. komsum da bana bır kucuk tencere sarmıs buzluga atmıs kendıne yaparken bana da yapmıs ben ıstememıstım oysa. neyse bır mısafır gelınce yaparım artık. dolapta aynı sekılde mantım da var hedıye gıbı yapmıs.

gecen yıl patlıcanlı yemek cok yaptım karnıyarık gıbı. kızartmalı yanı. bu yıl mısafıre yaparım sadece onu. normalde de esım hafıf beslenıyor oyuzden sanslıyım sebze yemeklerı, bol salata, su ve corba ıle ogunler yapacagız hep. ekmek de almayız dedı yanı ramazan pıdesı. dıyet ekmegı devam ederız dedı

iyiyim kuzum sen nasılsın özledik senii,izmir çok sıcak birde benim oturduğumevinkarşısında yüksek apartman var tüm rüzgarımı kesiyor maf oluyorumm açıyorum kilimayı bendeyapcak birşey yokkk.
yapcak bir şeyin yoktu anlıyorum menünü beğenmedim özellikle gi 'yegöre bisküvi intihar sebebi :))))
duygucugum gunaydınnnnnnnn

nasılsın

ya anacugum sıstım ben. konusalım. ozledım, hem konusmamız gereken seyler de var malum.
tamam cnm bugün bütün günyatacağımiçin müsahitim
obur topıgın yıne sporda bırıncısı oldum hem de baya fark ıle benım 500dk lar, ıkıncının 350 sanırımmmmmmmm

afferim sanaaa
poğaça dışında sorunyok menünde
iyi yapmışsın o kadar çalışmaya seyehata birde temizlik zor olurdu..

alışcaz casnım zamanında efendimiz sahabeler zamanında çölde susuzkalanlarıdüşünürsek açlıkdan karınlarına taş bağladıklarını düşünürsek biz yine iyiyiz ALLAH sabrını veriyorrr.sen alıştın tabi damacanayı bitirmeyi:))))

bak sade sodaya yarım limon sık o kadar güzel oluyorki ben genelde spor sonrasında içiyorum öyle güzel gidiyorkiii anlatamam marka olarak kızılay kullanıyorum en çok onun tadı hoşuma gidiyor..

bıskuvı hıc yemem bılırsın sadece mecburıyetten oldu sen de anlamıssın zaten

pogaca da aynı sekılde.

aynen ya okadar cok su ıcıyormusum kı sımdıden susuzum.

sabah bız uyandıgımıza azıcık serın oluyor bır de gece. onun dısında burası da gunduz yanıyor ama elbette ızmır kadar olamaz. pencerelerı acıyoruz olmadı klımayı. bır de ıscıler sıcakta calısıyor bızım gıbı degıl elbette. asıl dısarda olana ALLAH sabır versın guc versın. ev olarak rahatım, evımın etrafı acık. guzel eser benımkı. balkonda masada acarız yıne ıftarı da. gecen yıl oyle yaptık guzel oldu.

ben sımdı cıkıyorum skype dan devam edelım cıcıssss

bak sade sodaya yarım limon sık o kadar güzel oluyorki ben genelde spor sonrasında içiyorum öyle güzel gidiyorkiii anlatamam marka olarak kızılay kullanıyorum en çok onun tadı hoşuma gidiyor..

canım ınce ınce dılım atmıslardı ıstanbulda. cok hosuma gıttı. sade soda sevmem ama boyle cok sevdım. bundan sonra ıcerım vallaaaaa

senın dogal lımonatayı da yapacagım ınsaallah bıraz sakınlıgım olsun da evde. haftasonu yaparım belkı.

vee günaydınnnn,filize cvp yazcam diye bi açılış yapamadımmm çok şükür oruçluyum mutluyum huzurluyum değişik bi maneviyatt şartlar zor ama seviyorummm ama şunu demeden geçemicem oruç kışa yakışıyor :))))

dün iş güçü hallettim ütümü yaptım bi evin dağınıklığıvar onuda az sonra kalkar yaparımm dünkü menümü yazayım;

sabah:ütüye erkenbaşladım mutfakda yaptımm benim ev amerikan mutfak oğlan odada yerde araba sürdüğü için mutfakda yaptım buzdolabının önükapandı kahvaltı yapamadım bende galete ceviz yedimm..

öğlen: benimşu lorlu karışımdan yedim lor,domates,maydanoz,salatalık bir kaşık zeytin yağ ile karıştırıp yedim
ara:yeşil çay
ara:kiraz saplı çay
akşam:mercimek çorbası (o kadar güzel yapmışım kiii keşke fazla yapsaydımm hem posalı Gİ ye göre harika düşük gi li besin içine nehavuç ne patates koydum ikisidegi si yüksek çünkü neyse çok güzel olmuş

suyu kaç içtim tam emin değilim temizlik günümde böyle hesapda karışıklık oluyor 2-ile2.5 arası birşeyy
sonkez yürüyüşe çıktım tempolu 1 saattenfazla yürüdüm
üstüne sade içine limon sıktığım soda
1 bardak ayran.(ayran kurtarıcı hemen tok tutuyor.)

sahurumuda yazayımm

2 kaşık lor peynirine büyük domatesin yarısından fazla,1 salatalık,bi tutum maydanozla benim lorlu karışımdan yedim içinde 1 yemek kaşığı zeytin yağda döktüm

1 hurma
yarım şeftali
1 bardak rezenee
1 büyük dilim kızarmış tam buğday birminik dilim kepek ekmeği yine kızarmış
aşırı şişkinlik olduğu için su malesef fazla içemedim 1 lt olmadı malesefff inş.dayanırımm

menüme bakarsak
lifimi almışım,sebze yemişim,karbonhitratımı almışım,meyvamı yemişim,bitki çayımı içmişim,kalsiyum,protein hepsinden almışım tam istediğim gibi
sahur için 3 de uyandım 3:30'da yeme işim bitti 4:30 dada yattım 1 saat sindirdim hemenyatmadımm yani ve yatmadan 1.000adım attım..gücüm enerjim yerinde olur böyle bin adımları gün içinde atmak isityorum ha olmadıya iftardan sonra dışarı çıkcam yada yatmadan leslie yapcam inşallahhh..

iftarda şimdilik aklımda yoğurt çorbası yapmak var inş.güzel olur, yemek olarakbilmiyorum nasıl olsa gün uzun :)))) birşeyler şekillenir..

Son düzenleme:

dun cok az yemıssın canım. temızlıge dalmıssın kesın.

aktıvıte olarak bana fark atmıssın ben dun bırsey yapamadım hatta esım yemek ıcın uyandırmasa aksam 7den sabaha kadar kesın uyurdum aksama dogru cok halsızdım zaten. uyandım bırseyler yedım evde ıslerı yaptım da bıraz hareket olmus oldu hem.

ben mercımek corbasına havuc koymam zaten. sadece patates oluyordu bıraz un kavurma. artık onu da yapmayacagım.

senın lor karısımını ben de yapacagım bundan sonra sahurlarda. hem cok saglıklı hem doyurucu

ben sahurunu cok cok begendım cok guzel olmus.

ben de aksam leslie dusunuyorum cunku benım sureklı terlemem lazımmıs attıgım suyun yerıne alacagım su ıle yakabılırmısım spordakı bırı soyledı baya uzman bırı. hocadan daha cok ılgılenıyor ordakı herkes ıle.

kilo verenleri yani kendimide tebrik ederimm
çok az kaldık ya daha önce ne güzeldi herkesler vardı
inş ramazandan sonra gene toplanırız malum oruç......

evet cnm temizlik günlerim malummm..
koyma koyma mercimeği bol tutup az su koydunmu yine koyu oluyor zatennn bundansonra cısss bize unmuş patatesmiş..
evetlorlu karışım hem besleyici hem doyurucu

Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin!
ramazan ayı hepimize sevgi,muhabbet, günahlarımızdan arınmayı,
dualarımız da buluşmayı nasip etsin hepimize....

hala buradaymışsınız sizleri gördüğüme çok sevindim kızlarr bir anda hiçbişey demeden gittim biliyorum çok da ayıp ettim :26: ama dönem çok yoğun bir şekilde üstüme binince çareyi bütün sosyal hayatımdan kaçmak da bulmuştum. o zaman dileyemedigim özürü şimdi hepinizden tek tek diliyorum, umarım zamanla affettirebilirim kendimi sizlere :26::26:

bu arada hem çok yoğun bir dönem geçirdim hem de nisan ayında bir kaza sonucu ayagımı kırdım, 1 ay kımıldamadan yatmak zorunda kaldım.. moral olarak iyice çöktüm.. bütün yoğunluugumu derslerime vermeye çalıştım.. ve iyi bir haber de vermiş olayım sizlere buradan.. ben mezun oldumm artık bir mimar olarak karşınızdayım, sizlere bunu söylemek istedim.. bu süreci sizlerle yaşamayı isterdim ama olmadı, dilerim bundan sonrasında kil vermek için değil, zaten aranıza beni yeniden alın demeye de yüzüm yok ama sizlerle sohbet etmek için, yeniden dertleşip beraber sevinmek için, eğer sizin de musadeniz olursa yeniden işten fırsat buldukça gelecegim buralara..

bu arada bir güzel gelişmeyi daha söylemek istiyorum sizlere.. ben dünyanın en güzel kalpli adamına aşık oldum bu dönemde.. ve çok şanslıyım ki o da beni seviyor, bu mutlulugumu da sizlere söylemek istedim..

geçmişin tamamını okumam tabi ki mumkun deil ama biraz göz atayım da sizler naıslmışsınız öğreneyim kızlar..

herkese hayırlı mutlu ramazanlarrr

aminnn inşallah canım

hoşgeldin çeşmi mimarlığını tebrik ediyorummm umarım bundan sonrasıda güzel olur,yeni birlikteliğinide kutluyorumhakkında hayırlısı olsun
bacağın içinde çok çok geçmiş olsunnn..tekrar hoşgeldin..

İnşallah canım haber alamayınca merak ediyorum. Fazla vaktim de olmuyor. Ramazan da kayınvalidemde toplanırız hergün sık giremiyorum. telefonum gelmemiş hala gelseydi daha rahat yazardım. biraz dan çıkmam lazım vişne reçeli yapıcam. Kızım da camiye gidiyor onu çalıştırıyorum. Hala gribim de geçmedi zorlanıyorum.

Ben de mutlu oluyorum seni görünce canım. Ayy gitme deme nolur ben yapamıyorum buraya gelince kafese girmiş gibi oluyorum.

kilo verenleri yani kendimide tebrik ederimm
çok az kaldık ya daha önce ne güzeldi herkesler vardı
inş ramazandan sonra gene toplanırız malum oruç......

evet bıraralar gevsetmıstın ısı. ama son zamanlarda guzel gıdıyorsun.

ders calısıyordun nasıl gıdıyor buarada ?

ramazan da sen de mı genelde esının aılesınde olursun ?

evet guzeldı sayının cok olması guzel ama en onemlı sey herkesın aktıf bırsekılde burda faal olması. ınsaalah o gunler de olur.