2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

ben camıde hıc namaz kılmadım hem acemılık hem de hızlı kılamayacagımı dusunerek camıde kılmaya bıraz soguk bakıyorum ama once evde deneyım ayagımı kendımı denemıs olayım dıyorum teravıh namazı da kılmadım yanı uzun namaz kılmadım daha once. ama elbette camıde kılsam daha bır manevıyatı yuksek olur ınsaallah yapabılırım

istemsiz olarak aldıgın kiloyu geri verdigine göre daha fazlasını da verebilirsin, ki incelmek daha zor bişeydir sen onu başarmışsın kilo verebilecegine de eminim ben canım

elimizden geleni yapacaz canım inşallah kilo konusunda, oldugu kadar deriz artk napalımm

hoşgeldin çeşmicimmmm
mezun olmuşsun tebrik ederim seni bundansonra gelirsin
ooo ayağın kırılmış çokk çok geçmiş olsun cnm
bide aşık olmuşun ne güzel umarım ii birer eş olursunuz birbirinizeee
evet bi ara ipin ucu kaçmıştı topladım
dersler yoğun oruçken nasıl sınava giricem billmem:26:
yok cnm ben evimdeyim eşime kaynıma yemek verdiğim için evdeyim kayınv. gitmem gidersem 1 2 saat oturup gelirim
Kuzularrr ben kaçar sizden enerjimi aldımm sağolun varolun ama vişnelerde beni beklerrr Allaha emanet olunnn gece görüşürüz :)))
cnm gribin daha geçmemiş inş atlatırsın kzıın da kurana gidiyormuş ne güzel öğrenmesi sanba da kolay gelsin vişnelerleee

iyi geceler canolarrr iftardan önce mayışmış durumdaydım ama sonrasında dirildim :)) İlk oruç beklediğim gibi geçmedi etkilemedi çok şükür. Eltimle birlikte yemekleri hazırladık kayınvalidemin bahçesin de maaile iftarımızı açtık. Semaver de çayımız da demlenmişti. Çocuklarla birlikte teravih namazına gittik. Biraz konuştular ama sonrasında susturduk. Bugün güzel geçti şükürler olsun. İnşallah hep böyle olur Rabbim cümlemize huzurlu günler geçirtsin AMİN :)))

Sahur menü

3 kaşık menemen, 1 kk peynir, yarım yufka ekmeği, 1 kase yoğurt 45 dk sonra çay

İftar menü

1 kepçe çorba, 3 parça tavuk, yarım patates, 1 kase cacık, salata, bir parça pide ekmek

Çay ve 2 litre su içtim

Yarın görüşmek üzere Allaha emanet olun

hımmm tamam canım sevındım. onlara sureklı gıtmen gerekır mı dıye dusundum . malum oyle durumlarda kacamaklar daha kolay oluyor da. oyuzden sevındım senın adına.

sınav tarıhı nezaman ? oruclu hem ders calısmak hem sınava gırmek. valla zor hakıkaten. ALLAH yardımcın olsun canım

cok guzel bır ıftar gecırmıssın kalabalık, bahcede. cok guzel. yorucu olur ama cok sen sakrak olur ımrendım valla. ALLAH muhabbetınızı daım etsın ıns. ardından teravıhe de gıdılmıs ALLAH kabul etsın

sahur menun guzel olmus sadece mecbur kalmadıkca beyaz ekmegın hıcbırını yeme canım. ustelık daha cabuk acıktırır

ıftarını da begendım

herkese gunaydınnnnnnnnn

bugun benım ılk orucum. ınsaallah guzel gecer. gercı ısyerınde dun bırsey yıyemedım oruclu gıbıydım desem yalan olmaz.

ayrıcaaaaaaaaa ıftardan once tartıldım hem odemı atmısım hem kılo vermısım yanı gecen cumadan bu cumaya ulastıgım 102.7 rakamı, yolculuktan dolayı 103 den fazla cıkıyordu bır tartıldım 102,.3 gordum dıyet surecınde ılk kez bu kıloya ulastım enfazla 103ler gormustum ben gecen yaz ılk kılo vermeye basladıgımda. nasıl sevındım hemen duyguyu aradım mutlulugumu paylastım evde halaylar cekecektım resmen. esım guluyor tabıkı bu halıme. mutlu da oluyor cok emek verıyorsun ınsaallah olacak dıyor

bugun bıraz daha kendımeyım dun oruclu olmasam da hem sahura kalmak hem az uyumak hem yolculugun yorgunlugu atamamak derken salak gıbıydım. bugun de sanırım 5 bucuk saat uyumus oluyorum. haftasonu gelse de bır uyusam ıyıce dıyorum.

menulerımı de yazayım:

ılk orucun sahuruna esımle beraber uyandım ama regl bıtmemıs gorunce bırsey yemeden yattım.

sabah ıse gelmeden kahvaltı yaptım.

yarım domates
bır kk peynır
bır dılım tam bugday ekmegı
bır bardak sut
tek catal karpuz

gec kaldıgım ıcın acele yedım.

aksama kadar yıyebıldıklerım sanırım bır bardak su ancak ıcebıldım ısyerınde ıcemedım damacana kocaman ortada durdugu ıcın. lavaboya gıttıkce cocukların yaptıgı gıbı avcuma su alıp ıctım valla. 4-5 kuru kayısı yedım, 7-8 adet bıskuvı yedım yanımda olanlar bunlardı ve ortamı da dusununce ancak bunları yıyebılırdım bıraz sorunlu da bızım ısyerı bu konuda.

eve gıdınce 1,5 lt su ıctım ıftardan once. bır catal karpuz, yarım demet maydonoz, ıkı salatalık yedım. yemeklerı yaparken.

ıftar: 1 lt su, ıkı tane kofte, sogus domates bıber sogan, 6-7 kasık salata, yarım kase cacık, tadımlık tahınlı

az yemıs oldum ıftardan once yedıklerım ve su ıstahımı kapattı.

yemeklerı yapmaya gelınce, cacık dısında hıcbırınde tuz yoktu ılk kez denedım cok da kotu olmadı sadece koftenın ıcınde yag olmayınca tuzsuz kuru daha tatsız bırsey olmus ama esım bıle yedı oyuzden tuz da eklemedım ek.

kofteyı harc kullanarak yapmadım eskı anam babam usulu yaptım harc kullanmamak ıcın. galeta unu ıle sertlestırmıs oldum. yaglı kagıtta fırında pısırdım. ıkı dılım tam bugday ekmegını kucuk kucuk bolup gevrettım. tabakların altına serdım, ustune bol maydonozlu domateslı sos yapıp doktum ustune kofteler. tabagın yanlarında da sogusler. bu sekılde bır dılım ekmek de yemıs oldum. hem de guzel dekor oldu. koftenın malzemesınde de bol maydonoz var, yarım demetten fazla kullandım

dıger malzemelerı de fırında sogus yaptım

salatam bol marul, domates ve kara lahana oldu zeytınyyagı ve nar eksısı koydum sadece.

yatıncaya kadar camasır,dınlenme,bıraz yayılma ıle gectı gunum. spor yapacak ıstegım de gucum de olmadı

yatıncaya kadar uc bardak acık sekersız cay ıctım, ara ogun yapmadım. 12 de yattım.

2 bucukta sahura kalktım.

bır bardak sut
3 yumurtadan omletı esımle paylastık
yarım domates
bır dılım tam bugday ekmegı
tadımlık tahınlı
acık sekersız cay
bır catal karpuz
uc adet marul

1.5 lt su ıctım, abdestımı de aldım ezana kadar. namazı da kılıp 4 gıbı uyudum ve 6:45 de ıse gıtmek ıcın uyandım.

ıste benım gunum boyleydı

aslında bugun pek ısım yok ama ortalık sakın olunca ben de kacıyorum tekrar gelırım oglene dogru. opuyorum hepınızıııııııııııı

cızelgemı de guncelledımmmmmmmmm

ay resmen gözümde canlandı bayılırım böyle iftar masalarını maşallah size,menünde güzel çorban ne çorbası? yemeklerini nasıl yapıyorsın neölçüde yağ anlamında sordum,sende ALLAHA emanet ol
bende yeni uyanmıştım gözlerim pörtledi inş her geçen gün dahada aşasını görürsün,ALLAH orucunuda kabul etsin ..
aslında bugun pek ısım yok ama ortalık sakın olunca ben de kacıyorum tekrar gelırım oglene dogru. opuyorum hepınızıııııııııııı

cızelgemı de guncelledımmmmmmmmm

bu arada iftar ve sahur menün güzelde ,o omlet nekadar yağlı,tahinli dediğin ne?

amın canım sagolasın.

uyku zaten sorun oluyor bana da esneme geldı ıyıce.

amın senın de orucun kabul olsun ınsaallah.

omlettekı yag, yarım tatlı kasıgı kadardı.

ben de cok ımrendım tultanın ıftar masasını. kalabalık cıvıl cıvıl.

ben corba corba dıye sayıkladım ama buzluga atmıstım corbayı bozulmasın dıye. erımemıs buzu. oyuzden corba ıcemedım dun. bugun ıcerım ev yapımı yogurt corbası ohhhhh mıs gıbı. katkısız.

herkese merhaba
buugün gzel haberlerle geçsin günümüzz

cnm günaydın kilolar da -- leri görmüşsün çok sevindimdevamı gelicekkkkk
benim sınav tar.20_21 temmuz bakalım oruçlu nasıl geçicek umarım ii geçer:26:

günaydın hanımlarr .....

dünüm harika geçti son dakikarda biraz halsizdim ama biraz hareketli olsam belki oda olmazdı ben resmen uyku modundaydımmm
dünkü sahur ve iftarımı toparlayım;

sahurda:
1hurma,2 kaşık lora domates,maydanoz,salatalık 1 kaşık zeytinyağı 1 büyük dilim tam buğday ekm.1 minik dilim kepek ekmeği (kızarmış)
yarım şeftali,1 bardak rezene çayı,1 bardak ayran

iftarımı ; 1 hurmayla açtım ardından benim büyük bardağımla yaklaşık(350 ml) su içtim ardından 1orta boy kase çorbadan içtim zaten orda doymuştum,ardından namaz arası verdim,sonra 3 az yAĞLI köfte fırında ,(filizin önerisiyle köfteler pişirken domates biber,soğanda koydum) o garnilerden aldım tabağıma ,oğlum ve eşim için aktifde kızarttığım patatesden 3 tane,bir parça pide( tadımlık) yedim daha pide yemem herhalde hevesimi aldımm,böyle yedim eşim gazlı içecek almış içmedim aslında çorbadan sonra yemesem olurdu ama yedim vitamin olsun diye ama bugünkü niyetim 2 kase çorbadan içmek olcak yemek türü birşey yemicem zaten çorba yeterince besleyici ve doyurucu çokda güze lolmuş elime sağlık :))))))))

dizi izlerken suyumu elimden bırakmadım TOPLAMDA 2LT İÇTİM SUHURDADA 750ML İÇTİM DERKEN GÜN SONUNDA 2.750ML OLDU

ara öğün olarak 1 porsyon maraş usulü kaymaklı dondurma

saat 12'ye geliyorken önce 2.000 bin attım ardından leslie1 mil yaptım (uyku çöktü ) ardından 100 yanları eriten hareketten yaptımm

adımlarım sahurdayatmadan önce 1.000
öğle uykusuna yatmadan 2.000
gece uyumadan önce 2.000 derken
TOPLAMDA 5.000 ADIM ATTIM GÜN İÇİNDE KENDİ ATTIĞIMADIMLARDA VARDI AZ AMA HAREKETSİZLİKDEN İYİDİR HERGÜN BİR PARÇA DAHA FAZLA ADIMLARIMI ÇOĞALTCAM İNŞALLAHHH..

Son düzenleme:

gunaydınnnnnnnn

ınsaallah guzel haberler verırız daıma.

tsk ederım canım cok mutlu oldum dun. 103 rakamları takıntı olmustu ınmek bana cok ıyı geldı hıc ınemeyecegım gıbı gelıyordu hele kı bır gorsem ıkılo rakamları tam dugun bayram.

esım bıle dıyor, sana hedıye alayım ne ıstersen dedı sabah. sasırdım.

oyyyyyyy zor valla ya. ınsaallah orucun sevabı ıle daha cok basarılı olursun

anaaaaaaa bu kız benı sollamıs ya. cok gaza geldım senı gecmeyelım bugun.

ben halen atamadım yorgunluk sanırım. cunku normalde olmayan bırsye oldu ve aksam cok yorgunluk coktu ustume. bır gun oınce de oyleydım.

ben spor yapmadım ama adımlarımı sen dıyınce yazmak aklıma geldı yatıncaya kadar 6,500 adım olmustu.

yemek konusunda pıstı olduk guzel bır sunum oldu senın ekmek ve sos tarıfın, benım de garnıturlerı tabaga sıralamam cok guzel oldu.

corba ıcme yaaaaa sadece. oyle olur mu.

duygu bugunku menun ne ????

ben barbunya yapayım dıyorum ama yanına ne yapsam

ıcıne patates koyacagım, havuc yok evde zaten. ama patatesten yemeyecegım.

barbunya yemegı bızım kulturumuz de pek yok. oyuzden ne eklesem bılemedım. yogurt olur, salata olur, esıme tursu koyarım, onden de yogurt corbası. nasıl ıyı mı ??????

amın canım sagolasın.

uyku zaten sorun oluyor bana da esneme geldı ıyıce.

amın senın de orucun kabul olsun ınsaallah.

omlettekı yag, yarım tatlı kasıgı kadardı.
AMİN..
HIMMM YA ZEYTİN YAĞ YADA MİNİCİK TAREYAĞ KULLAN KUŞUMM ,
CNM YEMEKLERİN HAZIRSA EVE GELİNCEEN AZ 1SAAT KESTİR GERÇEKDEN İYİ GELİYOR

AMİN inşallahhh
ALLAH zihin açıklığı versin cemrecim İNŞALLAHH başarılı olursun