- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #13.841
sanada hayırlı ramazanlar,seni gördüğüme o kadar sevindimki anlatamam tam fesli'lik davranış daha ya dün ya önceki gün andık seni çok sevindirdin bizi.hepinize hayırlı ramazanlar
aslında gelmeyecektim ama ramazanda kırgınlığa gerek yok dünden beri içim içimi yedi ama vakit bulup giripde yazamadım
oruç tutuyorum hamd olsun ama sanki sütüm baya azaldı oğlum huzursuz iki gündür bende biraz ek gıdalara başladım açlık hissetmiyorum ama susuzluk ve çaysızlık :) yaklaşık 18 saat oruç tutuyoruz ama rabbim öyle bir sabır veriyorki kışın tuttuğum oruçdan daha kolay geliyor
günaydın serap bebiş ve sen iyisiniz inşallahGünaydın herkese....
önümüzdeki hafta düzenin oturdukça dahadafazla uyursunngunaydın kızlarrrrrrrr
nasılsınız ? umarım herkes ıyıdır.
ben baya yogun bır gun gecırdım dun. bır taraftan yenı programlar, planlar yaptım sebzem kalmamıs haftasonu ıcın plan yaptım cok yogun olmasa da ısyerınde ıslerım de oldu arada kıtap da okudum dıyet uzerıne. aksam gıdınce bır saat uyudum yemeklerım hazır oldugu ıcın. cok ıyı geldı kesınlıkle. 5-5,5 saat uyuyorum ramazandan bu yana. yemeklerın hazır olması cok ıyı oldu. haftada 3-4 gun spor yapacagım 3-4 gun bu sekılde uyuyacagım yemeklerımı aksamdan yapmaya calısacagım.
spor yıkılıyor canımm maşallahhh tabi 101 etkisiyle izmirekadar gelirsin sandımdun yatıncaya kadar 8.000 adım oldu. evde baya ıslerım vardı sureklı ayaktaydım. hem vakıt namazlarını kıldım hem evde teravız namazını kıldım hem bugunun yemegını hazırladım hem de yarım saat elıptık bısıklet surdum. ustune dus derken hıc oturmadım ve uyumam 12 bucugu buldu hemen uykuya da dalamadım ve 1 oldu resmen.
yorgunlukla saatı kurmayı unutmusum esım de kapatıp uyumus bırden uyandı esım ve 5 dk kala sahur yapmaya calıstık. sahurdan sonra da hemen uyuyamadım nıyeyse. yanı toplamda 4 saat falan uyumus oldum yorgunluk ve uykusuzluk dunku ıle aynı. ıftardan once 1 saat uyumak kurtardı sanırım bugunku enerjımı. bakalım boyle devam eder ıns.
iftarın hafif yerinde olmuşş,aslında sahura 5 dk kala uyanmana karşı iyi yemişsin hele1lt sugörünce gerçekden su aşığı olduğuna birkez daha şahit oluyorumçünkü ben 1 saat sahur yapıyorum 1 lt içemiyorummenulerımı de yazayım:
ıftar:
1 lt su
ıkı taze kayısı
4-5 dal semız otu
6 kasık yogurt
3 adet lahana sarma
bır kase suzme yogurt corbası ( ıcınde bulgur ve nohut vardı )
ekmek yemedım bugun lahanadakı pırınc ve corbadakı malzemelerden dolayı
ıkı catal karpuz
3 ınce dılım pastırma
yarım domates
ıs yaparken 1 lt daha su ıctım, uc bardak acık sekersız cay ıctım. 4 tatlı kasıgı dondurma yedım ara ogun olarak.
uyumadan bır bardak daha su oldu yanı yatıncaya kadar 2,5 lt su ıcmıs oldum.
sahura 5 dk kala yetıstık oyuzden eksık bır menu oldu tabıkı.
ıkı taze kayısı
1 lt su
yarım domates
ıkı bardak sut
bır dılım tam bugday ekmegı
ayyy o kadar seviniyorumki maşallahh diyorum hani tartılma taktiği verdimya hergeçen gün farkı görcen umarım günve gün erirsinnve gelelım bomba habereeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ben boyle desem herkes hamılesın dıye dusunuyor ama degıl. benım ıcın suaralar bomba haber sadece kılo ıle alakalı.
gecen hafta cok spor yapmıstım ama yolculuga cıkma, regl olma derken ne verdım anlayamamıstım sanırım gecen haftanın verımını bu hafta alıyorum ya da bır kırılma noktası vardı ve o kırıldı oyuzden daha rahat kılo verecegım. bılemıyorum sebebını ama ılk kez super bır rakam gordum hem de daha hafta ortasındayken.
cuma sabah 102,7 gordum 103,1 dan dusmustum.
pazartesı sabahı yolculuk donusu 103,1 gordum hatta 103,5 bıle gorunuyordu ama salı aksam ıftar oncesı bır baktım 102,3. dun baktım ıftar oncesı 101,6. uc dort kez tartılıyorum ramazan geldıgınden berı. ıftar oncesı, ıftar sonrası, sahur oncesı, sahur sonrası ve sabah uyanınca. 101,6 mumkun olamaz dıye dusundum ama sanırım oldu bakalım bugun de ıftar oncesı aynı rakamı gorursem bu verdıgım anlamına gelecek. 101,6 olayına ınanmak ıcın ozellıkle sabah tartıldım 102,6 cıktım su ve yemek ve uykudan kalmıs olmayı dusunecek olursak, 101,6 rakamının ac karnına dogru olduguna daha cok ınanmam lazım dıye dusunuyorummmmmm ıns oyledır.
cızelgemı de degıstırmenın nesesı ıle ayrılıyorum fırsat olursa yınee gelırım
her gun cızelge degıstırırı oldum ya ıkı gundurrrrrrrrrr
sanada hayırlı ramazanlar,seni gördüğüme o kadar sevindimki anlatamam tam fesli'lik davranış daha ya dün ya önceki gün andık seni çok sevindirdin bizi.
Süt meselesi biraznasip işi feslim,ben önlem alarak herşeydenyiyordum yani süt grupu,protein,meyva grupu,tahıl,karbohitrat,ve rezene çayı içerdim,sıksıkda emzirirdim herşeyden önce dua ederdim,arada böyle duraklamalar olur neyseki ekgıdaya geçmiş özellikle akşam açıktı açıkmadı bakma sık sık emzir sütün devirdaim olsun.inşallah sütün çoğalır.
Günaydın serap bebiş ve sen iyisiniz inşallah
önümüzdeki hafta düzenin oturdukça dahadafazla uyursunn
spor yıkılıyor canımm maşallahhh tabi 101 etkisiyle izmirekadar gelirsin sandımAyybugün 100 küsür görürmüşsün inşallahh,ama sahura kalkamamana üzüldüm eşinin telefonunuda yanınaal ben ikimiz telefonunu yanıma alıyorum 5dk arayla saati kuruyorum birinde uyanmasam birindeuyanıyorum
iftarın hafif yerinde olmuşş,aslında sahura 5 dk kala uyanmana karşı iyi yemişsin hele1lt sugörünce gerçekden su aşığı olduğuna birkez daha şahit oluyorumçünkü ben 1 saat sahur yapıyorum 1 lt içemiyorum
Ayyy o kadar seviniyorumki maşallahh diyorum hani tartılma taktiği verdimya hergeçen gün farkı görcen umarım günve gün erirsinn
cümleten günaydın ramazanın 3.gününe geldik bile maşallahhallah sabrını veriyor.
Dünümü taparlayım:
Sahur: Domates,salatalık,maydanoz,2 kibrik kutusu peynir,1 hurma,2ceviz,1 bardak ayran,1 dilim kızarmış ekmek,1 bardak rezene,1 dlim şeftali,1 yumurtanın sarısı
750ml su
iftar: 1 hurma,1 büyükbardak su ve 1 kase yayla çorbam (bu çorba bitmicekgalibaaa içtikdikçe çoğalıyor) 2kaşık yumurtasız menemen (domatesler çürümük üzeriydi menemen fikri iyi oldu ) yarım dilim kıtır ekmek
ardından oğluma yaptığım kekden 1 dilimaldım araöğün ekstra yapmadım
1 bardak yeşil çay
benim sıpa aşırı şımardığı için parkla ödüllendirmek istemedikve malesef çıkamadıkk üstünesaat 10dauyucam gel anne dedi yattım 11geliyordu uyuduğunda nerdiyse ben uyuyordum neysekalktım adımlarımı birönceki günden biraz fazla çoğalttım bazı harekerler yaptımve12 olmadan uyudum.
Adımlarımı 5.500 yaptım günlük hareketlerimin dışında (bugünkü hedefim 6.000 )
60 mekiki
100 simitlerim içinhareket
50 omuzlarımı çalıştıran hareket (isimlerini bilmediğm için hareket diyorum)
suyum yatasaya kadar 2 lt yaklaştı tam bilmiyorum 1.5 geçti ama
emin ol çok mutlu oluyorum bende hemen eşime diyorum oda çok mutlu oluyorbiz ailece seviyoruz seniiaynen canım ben de cok sevındım feslıyı gormeye. Ozellıkle ramazanda bırarada olmak, kırgınlıklarım unutulması hepımız ıcın cok guzel olacaktır. Dedıgın gıbı her zamankı dusuncelı ve hassas tavrını gostermıs feslı. Ben ozaman cok seyler yazdım ınsaallah okumustur ama kırgınlıgı gecsın dıye yıne elımden gelenı yapacagım bundan sonra da. Cunku kırıldıgına da gıtmek ıstemesıne de cok uzulmustum. Dedıgın gıbı daha bırkac gun once yıne anmıstık kendısını. Lısteden ısmını cıkarmadım duruyor. Donmesını ıstemıstık cok guzel bır gelısme oldu bu.
Ben su manyagı olmusum evet. Arka arkaya bardakları bır sallıyorum esım sasırıyor zaten.En cok sevındıgım sey bu aslında. Gunluk bır ıkı bardak su ıle yasayan bır ınsandım. Normal ekmek yemeden hatta herseyı ekmek arası yemeden duramazdım nasıl oldu boyle oldu bazen cok sasırıyorum.
Uyku gecen yıl daha cok zorluyordu canım. ınsaallah boyle devam eder. Olacak okadar napalım. Hem yayılmamam lazım, ısler+spor var aksamları. Hem ıse gelmem lazım. Mecbur bır ay ıdare etmek lazım. Hem bu yıl ıkı gun uyuyabılecegım. Bugun persembe bırsey kalmadı bak ıste.
Ya bızım de olmazdı da cok gec uyuduk benım ısler vardı dını bır program da ızledık sonra uyku da kactı gıbı oldu. Zor uykuya daldık ıkımız de. Cok derın uyumusum kı telefonu hıc duymamısım esımınkını duymam lazımdı normalde.
Zaman azdı ama hızlıca ve pratık sekılde yemıs olduk canım. Aclık da hıssetmıyorum sukur. Su oluyor herzaman. O da bugun dune gore daha ıyı.
Aılemle bıle paylasmıyorum bır esım bılıyor bır sen. ılk hemen sıze haber edıyorum esım evdekı cıglıgımla haberdar oluyorSenı de hemen arıyorum. Hem gercek mı dıye ınanamıyorum hem senı mutlu etmek ıcın hem paylasmak ıcın.
bu yaz da, ramazan da cok cabuk gecıyor zaten. Ucuncu gune geldık bıle.
Senın gunune de bakıp cıkıyorum canım. Skype gorusuruz.
Sahuruna bayıldım herseyden yemıssın cok cok guzel bır menu olmus. Kesınlıkle cok cok verımlı.
Aksamı da begendım tek corba ıcmemıssın. Begendım yanı. Dengelemeyı de zaten cok ıyı bılıyorsun.
Spor cok basarılı olmus. Her bolge calısmıs nerdeyse. Cok basarılı olmus bu acıdan.
Devamı gelsın hepsının canım ınsaallah
buarada sen de kılolardan haber ver bana.
Opuyorum gorusuruzzzzzzzz
aslında bugun pek ısım yok ama ortalık sakın olunca ben de kacıyorum tekrar gelırım oglene dogru. opuyorum hepınızıııııııııııı
cızelgemı de guncelledımmmmmmmmm
ay resmen gözümde canlandı bayılırım böyle iftar masalarını maşallah size,menünde güzel çorban ne çorbası? yemeklerini nasıl yapıyorsın neölçüde yağ anlamında sordum,sende ALLAHA emanet ol
Çorba mercimek çorbasıydı. az havuç ve soğanlı yaptık yemekler fazla yağlı olmaz canım normal olur. ben çorbaların uzerindeki yağlı kısımdan almam sulu yemeklerinde tanelerini alırım. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.
menulerımı de yazayım:
ıftar:
1 lt su
ıkı taze kayısı
4-5 dal semız otu
6 kasık yogurt
3 adet lahana sarma
bır kase suzme yogurt corbası ( ıcınde bulgur ve nohut vardı )
ekmek yemedım bugun lahanadakı pırınc ve corbadakı malzemelerden dolayı
ıkı catal karpuz
3 ınce dılım pastırma
yarım domates
ıs yaparken 1 lt daha su ıctım, uc bardak acık sekersız cay ıctım. 4 tatlı kasıgı dondurma yedım ara ogun olarak.
uyumadan bır bardak daha su oldu yanı yatıncaya kadar 2,5 lt su ıcmıs oldum.
sahura 5 dk kala yetıstık oyuzden eksık bır menu oldu tabıkı.
ıkı taze kayısı
1 lt su
yarım domates
ıkı bardak sut
bır dılım tam bugday ekmegı
ve gelelım bomba habereeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ben boyle desem herkes hamılesın dıye dusunuyor ama degıl. benım ıcın suaralar bomba haber sadece kılo ıle alakalı.
gecen hafta cok spor yapmıstım ama yolculuga cıkma, regl olma derken ne verdım anlayamamıstım sanırım gecen haftanın verımını bu hafta alıyorum ya da bır kırılma noktası vardı ve o kırıldı oyuzden daha rahat kılo verecegım. bılemıyorum sebebını ama ılk kez super bır rakam gordum hem de daha hafta ortasındayken.
pazartesı sabahı yolculuk donusu 103,1 gordum hatta 103,5 bıle gorunuyordu ama salı aksam ıftar oncesı bır baktım 102,3. dun baktım ıftar oncesı 101,6. uc dort kez tartılıyorum ramazan geldıgınden berı. ıftar oncesı, ıftar sonrası, sahur oncesı, sahur sonrası ve sabah uyanınca. 101,6 mumkun olamaz dıye dusundum ama sanırım oldu bakalım bugun de ıftar oncesı aynı rakamı gorursem bu verdıgım anlamına gelecek. 101,6 olayına ınanmak ıcın ozellıkle sabah tartıldım 102,6 cıktım su ve yemek ve uykudan kalmıs olmayı dusunecek olursak, 101,6 rakamının ac karnına dogru olduguna daha cok ınanmam lazım dıye dusunuyorummmmmm ıns oyledır.
evet okudum yazdıklarını neyse geçelim bunları tatsız şeyler konuşmaya gerek yok önemli olan bundan sonrası evet duygu bu konuda bana yardımcı olursan sevinirimmrb hosgeldın
sana da hayırlı ramazanlar.
senı gormek cok guzel. umarım yazdıklarımı okumus ve gercekcılıgıne ınanmıssındır tekrar kusura bakma. sana ozel demedıgımı senı kastetmedıgımı umarım anlamıssındır. cunku gercekten yanlıs anlasılma var ortada. cok uzun acıklamalar yapmıstım umarım okumussundur.
evet ramazanda kusgunluk olmaz oyuzden gerı donmene de boyle dusunmene de cok sevındım.
duygu, gecen yıl emzırırken oruc tutmus yıne de. ıstersen onunla detaylı gorus. cozumlerı olabıolır farklı. ınsaallah cogalsın sutun. maasallah hem emzırıyorsun hem orucsun. ALLAH ıkı kat sevap versın ınsaallah
ve gelelım bomba habereeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
sanada hayırlı ramazanlar,seni gördüğüme o kadar sevindimki anlatamam tam fesli'lik davranış daha ya dün ya önceki gün andık seni çok sevindirdin bizi.
süt meselesi biraznasip işi feslim,ben önlem alarak herşeydenyiyordum yani süt grupu,protein,meyva grupu,tahıl,karbohitrat,ve rezene çayı içerdim,sıksıkda emzirirdim herşeyden önce dua ederdim,arada böyle duraklamalar olur neyseki ekgıdaya geçmiş özellikle akşam açıktı açıkmadı bakma sık sık emzir sütün devirdaim olsun.İNŞALLAH sütün çoğalır.
ay resmen gözümde canlandı bayılırım böyle iftar masalarını maşallah size,menünde güzel çorban ne çorbası? yemeklerini nasıl yapıyorsın neölçüde yağ anlamında sordum,sende ALLAHA emanet ol
Çorba mercimek çorbasıydı. az havuç ve soğanlı yaptık yemekler fazla yağlı olmaz canım normal olur. ben çorbaların uzerindeki yağlı kısımdan almam sulu yemeklerinde tanelerini alırım. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.
okey oldu şimdi merak etmiştim.
cnm taktik şu iftar öncesi ve sonrası tartılmak diyelim 1lt su içtinoda 1 kg eder yani örnek vermek gerekirse kişi iftardan önce 85kg ise iftardan sonra 86,5 ise 1ltde su içtiyse ne eder 86 gersi yemekden almış demek biraz önüne geçmek için bu esas dikkate alacağımız tartı sahura kalktığımızda daha yemek yemeden önceki tartımız aynı sabah kalktığımızda tartıldığımız gibi oluyoriftar menün çok güzel sahur da geç kalmışsınız. Filizcim ben sana cağrı atarım eğer istersen saatlerimiz yakın birbirimize.
ayyy o kadar seviniyorumki maşallahh diyorum hani tartılma taktiği verdimya hergeçen gün farkı görcen umarım günve gün erirsinn
Duygucum şu tartılma taktiğini bizede versen ben geçen gün sormuştum ne zaman tartılmalıyız diye arada kaynadı galiba ben de erimek istiyorum :))))
iftarda sahurda çok güzelll afiyet olsunnmerhaba hanımlar dün giremedim kusura bakmayın dün temizlik yaptım. Bitince oturup sizinle sohbet etmek istiyordum ki eşim geldi. Tatlı istedi birlikte tatlı yaptık. Ben hamurunu yaptım çocuklarla eşim fındıklarını koydular, şerbetini döktüler. Babalarıyla birlikte yapmaları çok hoşlarına gitti. Ben yemedim tatlıdan ama bugün tadına bakmak istiyorum. Gece de eve gelmedik sabah eve geldik. Bugün kalan temizliğimi bitirdim.
Filizcim çok sevindim aynı kilodayız seninle Ramazan bize yarar inşaallah bayram da ikili rakama inmiş oluruz. :)))
Duygucum simitleri hangi hareketle eritiyorsun canım oklava ile olan mı?
Ben dünkü iftar ve bugun gü sahur menümü yazayım
İftar: 5 kaşık etli yeşil fasulye, 2 kaşık pilav, 2 dlm kepek ekmeği, 1 kase yoğurt, 1 tane ceviz büyüklüğün de içli köfte
Ara: 7-8 tane kiraz, çay
Sahur: 1 yumurta. 1 dlm peynir, 3 tane zeytin, domates, çay, 2 dlm peksimet ekmek, 1 dlm karpuz 3 bardak su
inşallah doğru anlatırım cnm ayağa kalkıyorsun omuzların genişliğinde ayaklarımızı açıyoruz eller yandaserbest ve tene yapışık aşa doğru değe bildiğin yere kadar değdiriyorsun etini sıkıştırıyon yani100 kere yapıyorum oklavada güzel onuda yapabilirsin
evet okudum yazdıklarını neyse geçelim bunları tatsız şeyler konuşmaya gerek yok önemli olan bundan sonrası evet duygu bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim
bak ben demiştim sana :):) sen hakkıyla orucunu tut bak rabbim nasıl veriyor istediğini inşallah ramazan bitimine 95 e düşersin
teşekkür ederim canım sağol
valla bende biraz fazla yiyorum ekmek falan yemiyorum ama bir porsiyon yemeğimi meyvemi tatlımı yiyorum yani şu an esas kilo vermek değil oğluşumu beslemek onun için yiyorum abartmadan
dünkü menümü yazayım yorum alayım senden
tavuk göğsü patates püresi 1 bardak ayran 1 büyük dilim karpuz ay şeklinde yanii 2 lt su 1 dilim güllaç kendim yaptım az şekerli 3 bardak çay
sahur yetişemedim el kadar bide karpuz peynir 1 lt su
cnm iftarın gayet güzel iftarda suya yüklenki2lt içmişsin gayet iyi ,sen oğluşu iftardan sonra sık sık emzirr,benimsana önerim dereotuda ye iftarda sahurda süt yaparr,leblebide süt yaparr yatmadansüt iç aslında hepimizin süt içmesi lazım uzmanlarda söylüyor.
sahura yetişemedin elinden geldiğince yetişmeye bak süt içmeni öneririm olmadı ayran iç,yumurta ye hemgüzel tok tutarr senin sahurun iftarından daha önemlitüm gün 2 çocukla uğraşıyorsun oğlunu emziriyorsunn sahurda aldığın tüm enerjiyi özellikle oğlana yararr dilerimki bebeğin içinde seniniçinde güzel geçer sütün bol bol gelir ALLAH yardımcın olsun.
okey oldu şimdi merak etmiştim.
cnm taktik şu iftar öncesi ve sonrası tartılmak diyelim 1lt su içtinoda 1 kg eder yani örnek vermek gerekirse kişi iftardan önce 85kg ise iftardan sonra 86,5 ise 1ltde su içtiyse ne eder 86 gersi yemekden almış demek biraz önüne geçmek için bu esas dikkate alacağımız tartı sahura kalktığımızda daha yemek yemeden önceki tartımız aynı sabah kalktığımızda tartıldığımız gibi oluyor
iftarda sahurda çok güzelll afiyet olsunn
inşallah doğru anlatırım cnm ayağa kalkıyorsun omuzların genişliğinde ayaklarımızı açıyoruz eller yandaserbest ve tene yapışık aşa doğru değe bildiğin yere kadar değdiriyorsun etini sıkıştırıyon yani100 kere yapıyorum oklavada güzel onuda yapabilirsin
cnm iftarın gayet güzel iftarda suya yüklenki2lt içmişsin gayet iyi ,sen oğluşu iftardan sonra sık sık emzirr,benimsana önerim dereotuda ye iftarda sahurda süt yaparr,leblebide süt yaparr yatmadansüt iç aslında hepimizin süt içmesi lazım uzmanlarda söylüyor.
sahura yetişemedin elinden geldiğince yetişmeye bak süt içmeni öneririm olmadı ayran iç,yumurta ye hemgüzel tok tutarr senin sahurun iftarından daha önemlitüm gün 2 çocukla uğraşıyorsun oğlunu emziriyorsunn sahurda aldığın tüm enerjiyi özellikle oğlana yararr dilerimki bebeğin içinde seniniçinde güzel geçer sütün bol bol gelir ALLAH yardımcın olsun.
bu arada bide değil o :):) pide pide
tamam canım teşekkür ederim artık sahura daha çok dikkat ederim
evet okudum yazdıklarını neyse geçelim bunları tatsız şeyler konuşmaya gerek yok önemli olan bundan sonrası evet duygu bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim
bak ben demiştim sana :):) sen hakkıyla orucunu tut bak rabbim nasıl veriyor istediğini inşallah ramazan bitimine 95 e düşersin
teşekkür ederim canım sağol
valla bende biraz fazla yiyorum ekmek falan yemiyorum ama bir porsiyon yemeğimi meyvemi tatlımı yiyorum yani şu an esas kilo vermek değil oğluşumu beslemek onun için yiyorum abartmadan
dünkü menümü yazayım yorum alayım senden
tavuk göğsü patates püresi 1 bardak ayran 1 büyük dilim karpuz ay şeklinde yanii 2 lt su 1 dilim güllaç kendim yaptım az şekerli 3 bardak çay
sahur yetişemedim el kadar bide karpuz peynir 1 lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?