- 17 Aralık 2009
- 8.527
- 105
- 363
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #13.981
canım benım sagolasın senın destegın, bılgı paylasımın olmasa bunlar olmaz bunu hıc unutma.
boyle alkıslar falan almak da ayrı bır guzellık oldu valla sabah sabah.
bır arkadasımın evlılıgı cok sorunlu sabah sabah ona mesaj yazıyorum oyuzden adopte de olamadım foruma. kusura bakma canımmmmmm.
cok ıyı olmus erken uyumussun dınlenmen lazımdı
teşşekküler
arkadaşına üzüldüm inşallah hayırlısı olur
ben gideyim aç karınımıdoyurayım
kızlar artık herşeyi araştırır oldum regl dönemiyle ilgili yararlı şeyler okudum şimdi sizinlepaylaşcam bu paylaştığım şeyde yazmıyor ama bir önceki okuduğum şeyde size dahaöncede dediğim gibi metabolizmamız fazla çalışırmış
ALINTIDIR!
Kadın Vücudunda Farklılıklar Yaşandığı Dönemlerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Menstrual dönem, gebelik dönemi, emziklilik dönemi, menopoz…Bu dönemlerde kadın vücudunda farklı fizyolojik, psikolojik ve metabolik süreçler yaşanır!
Menstrual (Adet) öncesi dönem - Premenstrual sendrom (PMS)
(PMS ),kadınlarda adet öncesi dönemde başlayan ruhsal ya da fiziksel birtakım değişiklikleri,sıkıntıları ,belirtileri tanımlamak için kullanılır. Bu belirtiler genellikle adetin başlamasından bir hafta kadar önce ortaya çıkar ve genellikle adetin görülmesiyle birlikte birkaç gün içerisinde kaybolur. . Karın bölgesinde şişkinlik, ağırlık artışı, iştah artışı, sık yeme ihtiyacı, tatlıya düşkünlük, cilt bozukluğu, uyku sorunları, göğüslerde hassasiyet, bel ağrısı, kabızlık, baş ağrısı, çarpıntı, yorgunluk, halsizlik, unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü, gerginlik, kızgınlık ve öfke hali, olumsuz düşünceler, depresyon hali, duygusal dalgalanmalar, seksüel isteklerde değişiklik gibi fizyolojik ve psikolojik birtakım belirtiler gözlemlenir.
Adet öncesi dönemde vücutta ne gibi değişimler olur ?
İştahın arttığı, tatlıya aşırı düşkünlüğün yaşandığı,çok sık yemek yeme ihtiyacının olduğu, sıvı tutulumu ve şişkinlik hissinin çoklukla yaşandığı özellikle de karında şişlik şikayetlerinin sıklıkla dile getirildiği,kilo artışından yakınıldığı bu dönem,kadınların pek çoğunun her ay dile getirdikleri şikayetlerinin başında gelir.
Bu dönemde alınan kiloların sebebi ödem (sıvı tutulumu)’dir. Yani bu kiloların büyük bir kısmı bu dönemde bazı (progesteron ve östrojen)hormonların değişen dengeleri sonucunda vücutta biriken sıvı’dır.
Bu dönemi daha rahat geçirmek için ne yapmalıyım ?
• Stresten uzak durmalı , egzersiz yapmalısınız, egzersiz ile birlikte beyinde endorfin seviyesi artacak ve böylece vücut gevşeyecek, rahatlayacaktır.
• Kasları rahatlatmak,gerginliği azaltmak için iyi bir masaj da yararlı olacaktır
• Gergin ruh halinden kurtulmak için bitki çayı için (örneğin papatya, adaçayı, nane, böğürtlen veya ahududu).
• Ilık bir banyo yapın, ısıtıcı bir ped veya sıcak su şişesi kullanın
• Çay,kahve,alkol tüketimi sınırlandırmalısınız.
Bu dönemde beslenmemi nasıl düzenlemeliyim ?
Daha az tuz, rafine şeker, kırmızı et ve yağ tüketmeye çalışın; karbonhidrat karışımları, sebze ve meyve yiyin. B vitamini, kalsiyum ve magnezyum içeren yiyecekler tüketmek, adet öncesi sıkıntılarını azaltmada etkili olur
• Tuz alımına dikkat!,Su tutulmasının nedeni vücuttaki tuz düzeyinin geçici olarak artmasıdır. Vücut bunun üzerine tuz konsantrasyonunu azaltma için suyu tutmaya başlar. Tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Cips, tuzlu krakerler, tuz içeriği yüksek hazır gıdalardan uzak durmalısınız,turşu, tuzlu zeytin ve peynirler, tuzlu yemekler ,ödemi artıracaktır.. Doğal idrar sökücü olan maydanoz, ıhlamur, kuşkonmaz gibi yiyecekler bu dönemde oluşan ödemi giderir.
• Daha çok su içmelisiniz Ne kadar çok su içerseniz dokularda biriken tuz o kadar kolay dışarı atılır. Yeterli su içilmediğinde vücut bunu susuzluk tehlikesi olarak algılayıp olan suyu tutmaya başlıyor. Adet öncesindeki hafta suyu artırın. Normalde günde 2 litre (8 su bardağı) kuralına dikkatle uyanlardansanız, bunu 2,5 litreye (10 su bardağı) kadar çıkar
• İştaha dikkat Birçok kadının adet öncesi dönemde iştahı aşırı arttığından genellikle daha çok yeme eğilimindedir. Artan iştahınız kontrol etmeye özen göstermelisiniz aşırı yediyseniz, bunlar yağ olarak vücutta depolanacaktır . Eğer bu döneminde kendinize yeme konusunda engel olamıyorsanız, adetin hemen ardından iki-üç gün protein miktarını artırıp, sebze ve meyve yiyin ve bol bol su için.
• Posalı ürünleri eksik etmeyin Bu dönemde yine, hormonal değişimler sonucu, sindirim sisteminin olumsuz etkilenmesi sonucu görülen kabızlık da sıklıkla görülür. Posalı ürünleri eksik etmeyin,hem kabızlığı önleme amaçlı hem de tokluk hissini artırma adına posa tüketimine önem vermelisiniz. Sebze ve meyveler, tam tahıllı ürünler başta olmak üzere posa içeren besinler öğünlerinizden eksik olmasın
• Tatlı krizi ile baş etmek Birçok kadın, adet dönemi öncesinde ‘tatlı krizi’ yaşar. Çikolata ve bunun gibi tatlı, şekerli yiyecekleri yemek isteğinin nedeni, östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalmasıdır. Östrojen hormonunun azalmasıyla, kan şekerindeki düşme eğilimi artar ve bunun sonucunda da kendimizi tatlı yeme ihtiyacı içerisinde hissederiz
• Kompleks karbonhidratlar Kan şekerini dalgalanmalardan uzak tutmak amaçlı, basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidrat içeren besinlere ağırlık verilmelisiniz.
• Sütlü-meyveli tatlılar Tatlı yeme eğiliminizi de ağır, şerbetli, hamurlu tatlılar yerine daha hafif, daha az kalorili ve besleyici özellikteki sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını seçebilirsiniz.
• Meyveler,Meyve tüketerek de tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Meyvelerin içerdiği fruktoz (meyve şekeri) sayesinde kan şekeriniz yükselecek ve tatlıya olan eğiliminizde azalacaktır..
• B vitamini ve mineraller B vitaminince zengin besinler tüketin,kalsiyum ve Magnezyum içeren yiyeceklere beslenmenizde daha çok yer verin .
BANU KAZANÇ
BESLENME VE DİYET UZMANI
ARALIK 2010
Eki Görüntüle 755929 Eki Görüntüle 755929 l
işte zeynep su teyzelerrrrr size elinide kaldırmış kuzum
ellere bak burnuna gözlerine bak ya yicemm ben bunuu mis gibi doğcak cennet kokusuylaaa bol bol koklucan inşallahhh allaha emanetsin melek yüzlüm maşallahhhh subhanallah
Okul tatil ama malesef firsat bulup bir türlü gelemiyorum buraya.Su anda yurt disindayim arkadaslar.Büyük oglumu almanca kursuna yazdirdik.Onun icin uzaklardayiz.Esimde 3 hafta sonra gelecek.O yüzden diyetime cok dikkat ediyorum.Geldiginde kilo verdigimi fark etsin istiyorum.71.800 oldum.5 gün oldu diyete baslayali carsamba tartilicam bakalim verebilecekmiyim.
Günlük 1 saat yürüyüs yapiyorum arkadaslar.Suyu bol bol tüketmeye calisiyorum.Okul acildiginda ince olmak istiyorum bu sefer.
Zeynep bebege bayildim.Allah saglikli ,anali babali büyütsün insallah.
Burclarin yorumunu yapan arkadrasim cok güzel seyler yazmissin.Ben kovayim esim ikizler.Bir oglum yay bir oglum ikiz.Tek bildigim ikizler burcu cok zor bir burc.Birden alevlenip sonrada hic birsey yokmus gibi hayatlarina devam ediyorlar.Tanidigim en zor burc ve bende 2 tane var:)
Hepinize güzel bir hafta diliyorum arkadaslar ve öpüyorum hepinizi.
ay maasallah yaaaaaaaa. sankı dogmus gıbı oluyormus boyle yaaaaaaaa cok duygulandım maasallah hem sana hem kuzuna. ALLAH saglıcakla kucagına almayı buyutmeyı nasıp etsın ınsallah canım
duygucum, teşekkürler canım, bu yazı bana da ilaç gibi geldi. Sabahtan beri patlamaya hazır bomba gibiyim, çatacak yer arıyorum, vücudum davul gibi, ne giysem sıktı, ben de oturup bir güzel ağladımYurtdışındayken ilacı bırakmam gereken tarihten 1 gün sonra bırakmışım, döndükten sonra farkettim, sanırım o yüzden de hormonlarım iyice sapıttı. Gelse de kurtulsam diyorum.
pomocum çizelgeyi yayınlamışsın, ellerine sağlık. Başta seni, en çok seni Ve en çok en çok seni Tebrik ediyorum , ardından bir güzel mıncırıyorum Bundan sonra hep böyle olsun inşallah
Kilo veren tüm arkadaşları kutluyorum, ben dahil alanlara da allah kolaylık versin diyorum, nasıl vereceğiz bu sıcakta kilo yaaaa
Bu arada duyguşum sen neden izinlisin? Geçmişte yazdıysan hepsine bakamadım, kaçırmış olabilirim.
bu ne kadar güzell bişey böyle maşallaahh ben ki çocuk yapmayı 35 imden önce düşünmeyen bir insan bu ara böle şeyleri gördükçe evleneyim de hemen çocuk yapayım diyorum çok güzel bişey bu yaa :2::2:
Allahımm hayırlısıyla kavuşmanızı nasip eder insallah ercemm, kızınızla mutlu mesut olursunuz hep inşallahh
herkese mutlu günler güzeller güzeli hatunlarrrartkk bende diyete bomba gibi dönüyorum, kalmış şurda 60 günüm, en az bi 6 7 kilo gitmesi lazımm artıkk kendime yeter diyorr ve diyetimle sporumla eski nurdan oluveriyorumm
sahurumu yazarak başlayım ufaktan :
2 yk bol yogurtlu patlıcan yemegi
2 küçük kuru biber dolması
avuç içinden küçük ramazan pidesi ( herşeye çözüm buluyorum da şu pideye bulamıyorum yaa)
1.5 lt su
sabah da ofisten dosya bırakmam gerekiyordu dönüşte tempolu bi şekilde yürüdüm, yarım saatten biraz fazlaydı. bu akşam yürüyüşe çıkamam sanırım ama yarından itibaren iftardan sonra yürüyüşümü de yapacagım. artıkk bu tembellik yeter silkindim ve kendime geldimmm
çok teşekkür ederiz teyzeler güzel dualarınız için
öle resmini görünce bizde acaip olduk hele eşim artık doğsun kucağıma alayım diyo ,bende dur çağırma kızı daha var allah korusun beni çağırıyolar diye erkenden gelmek ister diyorum .gerçekten mucize buu allahım isteyen bekleyen herkese nasip etsin bu mucizeyi
OYY BİZ DUYGULANDIK SİZİ DÜŞENEMİYORUM OHH EVDE KADIN SAYISI ARTTI EVİN TEK ERKEĞİ PEK KIYMETLİ OLUR ŞİMDİ EŞİNİN ADI NE BİLMİYORUM AMA MELEK SAYISI 3 ÇIKTI ÇOK KISMETLİ ,BU ARADA DUANA AMİNNNNNNNNNN DİYORUM ŞU DÜZENİMİ Bİ KURAYIM ,KALBİMÇOKDAN MÜSAHİTTE ,BEYNİMİN DURUMUDA MÜSAHİTSE BENDE İSTİYORUM ÖZEL DUA İSTİYORUM SENDEN. TEKRAR MAŞALLAHHH PRENSESE
hımmmm anladım ramazanda gurbettesınız demek. nezaman doneceksınız hocam
tatılde olmanıza ragmen yenıden sıkıcıa dıyete sarılmanıza sevındım ınsaallah bıoyle devam etsın hem esınıze hem arkadaslarınız suprız olsun
ben de ıkızlerım lep hocam :))))))
ıyı eglenceler hocam sıze de.
kızlar artık herşeyi araştırır oldum regl dönemiyle ilgili yararlı şeyler okudum şimdi sizinlepaylaşcam bu paylaştığım şeyde yazmıyor ama bir önceki okuduğum şeyde size dahaöncede dediğim gibi metabolizmamız fazla çalışırmış
ALINTIDIR!
Kadın Vücudunda Farklılıklar Yaşandığı Dönemlerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Menstrual dönem, gebelik dönemi, emziklilik dönemi, menopoz Bu dönemlerde kadın vücudunda farklı fizyolojik, psikolojik ve metabolik süreçler yaşanır!
Menstrual (Adet) öncesi dönem - Premenstrual sendrom (PMS)
(PMS ),kadınlarda adet öncesi dönemde başlayan ruhsal ya da fiziksel birtakım değişiklikleri,sıkıntıları ,belirtileri tanımlamak için kullanılır. Bu belirtiler genellikle adetin başlamasından bir hafta kadar önce ortaya çıkar ve genellikle adetin görülmesiyle birlikte birkaç gün içerisinde kaybolur. . Karın bölgesinde şişkinlik, ağırlık artışı, iştah artışı, sık yeme ihtiyacı, tatlıya düşkünlük, cilt bozukluğu, uyku sorunları, göğüslerde hassasiyet, bel ağrısı, kabızlık, baş ağrısı, çarpıntı, yorgunluk, halsizlik, unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü, gerginlik, kızgınlık ve öfke hali, olumsuz düşünceler, depresyon hali, duygusal dalgalanmalar, seksüel isteklerde değişiklik gibi fizyolojik ve psikolojik birtakım belirtiler gözlemlenir.
Adet öncesi dönemde vücutta ne gibi değişimler olur ?
İştahın arttığı, tatlıya aşırı düşkünlüğün yaşandığı,çok sık yemek yeme ihtiyacının olduğu, sıvı tutulumu ve şişkinlik hissinin çoklukla yaşandığı özellikle de karında şişlik şikayetlerinin sıklıkla dile getirildiği,kilo artışından yakınıldığı bu dönem,kadınların pek çoğunun her ay dile getirdikleri şikayetlerinin başında gelir.
Bu dönemde alınan kiloların sebebi ödem (sıvı tutulumu)dir. Yani bu kiloların büyük bir kısmı bu dönemde bazı (progesteron ve östrojen)hormonların değişen dengeleri sonucunda vücutta biriken sıvıdır.
Bu dönemi daha rahat geçirmek için ne yapmalıyım ?
Stresten uzak durmalı , egzersiz yapmalısınız, egzersiz ile birlikte beyinde endorfin seviyesi artacak ve böylece vücut gevşeyecek, rahatlayacaktır.
Kasları rahatlatmak,gerginliği azaltmak için iyi bir masaj da yararlı olacaktır
Gergin ruh halinden kurtulmak için bitki çayı için (örneğin papatya, adaçayı, nane, böğürtlen veya ahududu).
Ilık bir banyo yapın, ısıtıcı bir ped veya sıcak su şişesi kullanın
Çay,kahve,alkol tüketimi sınırlandırmalısınız.
Bu dönemde beslenmemi nasıl düzenlemeliyim ?
Daha az tuz, rafine şeker, kırmızı et ve yağ tüketmeye çalışın; karbonhidrat karışımları, sebze ve meyve yiyin. B vitamini, kalsiyum ve magnezyum içeren yiyecekler tüketmek, adet öncesi sıkıntılarını azaltmada etkili olur
Tuz alımına dikkat!,Su tutulmasının nedeni vücuttaki tuz düzeyinin geçici olarak artmasıdır. Vücut bunun üzerine tuz konsantrasyonunu azaltma için suyu tutmaya başlar. Tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Cips, tuzlu krakerler, tuz içeriği yüksek hazır gıdalardan uzak durmalısınız,turşu, tuzlu zeytin ve peynirler, tuzlu yemekler ,ödemi artıracaktır.. Doğal idrar sökücü olan maydanoz, ıhlamur, kuşkonmaz gibi yiyecekler bu dönemde oluşan ödemi giderir.
Daha çok su içmelisiniz Ne kadar çok su içerseniz dokularda biriken tuz o kadar kolay dışarı atılır. Yeterli su içilmediğinde vücut bunu susuzluk tehlikesi olarak algılayıp olan suyu tutmaya başlıyor. Adet öncesindeki hafta suyu artırın. Normalde günde 2 litre (8 su bardağı) kuralına dikkatle uyanlardansanız, bunu 2,5 litreye (10 su bardağı) kadar çıkar
İştaha dikkat Birçok kadının adet öncesi dönemde iştahı aşırı arttığından genellikle daha çok yeme eğilimindedir. Artan iştahınız kontrol etmeye özen göstermelisiniz aşırı yediyseniz, bunlar yağ olarak vücutta depolanacaktır . Eğer bu döneminde kendinize yeme konusunda engel olamıyorsanız, adetin hemen ardından iki-üç gün protein miktarını artırıp, sebze ve meyve yiyin ve bol bol su için.
Posalı ürünleri eksik etmeyin Bu dönemde yine, hormonal değişimler sonucu, sindirim sisteminin olumsuz etkilenmesi sonucu görülen kabızlık da sıklıkla görülür. Posalı ürünleri eksik etmeyin,hem kabızlığı önleme amaçlı hem de tokluk hissini artırma adına posa tüketimine önem vermelisiniz. Sebze ve meyveler, tam tahıllı ürünler başta olmak üzere posa içeren besinler öğünlerinizden eksik olmasın
Tatlı krizi ile baş etmek Birçok kadın, adet dönemi öncesinde tatlı krizi yaşar. Çikolata ve bunun gibi tatlı, şekerli yiyecekleri yemek isteğinin nedeni, östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalmasıdır. Östrojen hormonunun azalmasıyla, kan şekerindeki düşme eğilimi artar ve bunun sonucunda da kendimizi tatlı yeme ihtiyacı içerisinde hissederiz
Kompleks karbonhidratlar Kan şekerini dalgalanmalardan uzak tutmak amaçlı, basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidrat içeren besinlere ağırlık verilmelisiniz.
Sütlü-meyveli tatlılar Tatlı yeme eğiliminizi de ağır, şerbetli, hamurlu tatlılar yerine daha hafif, daha az kalorili ve besleyici özellikteki sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını seçebilirsiniz.
Meyveler,Meyve tüketerek de tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Meyvelerin içerdiği fruktoz (meyve şekeri) sayesinde kan şekeriniz yükselecek ve tatlıya olan eğiliminizde azalacaktır..
B vitamini ve mineraller B vitaminince zengin besinler tüketin,kalsiyum ve Magnezyum içeren yiyeceklere beslenmenizde daha çok yer verin .
BANU KAZANÇ
BESLENME VE DİYET UZMANI
ARALIK 2010
bu ne kadar güzell bişey böyle maşallaahh ben ki çocuk yapmayı 35 imden önce düşünmeyen bir insan bu ara böle şeyleri gördükçe evleneyim de hemen çocuk yapayım diyorum çok güzel bişey bu yaa :2::2:
Allahımm hayırlısıyla kavuşmanızı nasip eder insallah ercemm, kızınızla mutlu mesut olursunuz hep inşallahh
herkese mutlu günler güzeller güzeli hatunlarrrartkk bende diyete bomba gibi dönüyorum, kalmış şurda 60 günüm, en az bi 6 7 kilo gitmesi lazımm artıkk kendime yeter diyorr ve diyetimle sporumla eski nurdan oluveriyorumm
sahurumu yazarak başlayım ufaktan :
2 yk bol yogurtlu patlıcan yemegi
2 küçük kuru biber dolması
avuç içinden küçük ramazan pidesi ( herşeye çözüm buluyorum da şu pideye bulamıyorum yaa)
1.5 lt su
sabah da ofisten dosya bırakmam gerekiyordu dönüşte tempolu bi şekilde yürüdüm, yarım saatten biraz fazlaydı. bu akşam yürüyüşe çıkamam sanırım ama yarından itibaren iftardan sonra yürüyüşümü de yapacagım. artıkk bu tembellik yeter silkindim ve kendime geldimmm
Tultanim sahur oncesi kg bildirim kilon canim.
Bu arada islerin baya yogunmus sen baya spor yapmis oluyon masallah evin bahcelimi ? Eger oyleyse ne guzel yaaa bigun caya cagir da keyif yapalim
Eh hayatimda üc ikizim oldu demekki:)
yok hocam olur mu ne kızı. sız tazecıksınız benden kardes olur olsa olsa.
tsk ederım yıne de.
Evet ramazanda gurbetteyiz;ama,oglumun egitimi icin iyi bir firsat oldu.Mühendis olmak istiyor onun icin 2.bir dil sart.Insallah ise yarar ve ögrenir.
Sabah evi topladim.Buraya geldim simdi spor yapicam.Hava Geldigimden beri ilk defa güzel.Spordan sonra kücük oglumla gezmeye cikicagiz.
Arkadaslar diyetim gayet iyi gidiyor ama kilo gitmiyor.Genede morelimi bozmuyorum.Aynen devam.
Sahurda corba ictim bol yesillik o kadar.Aksama sebzeli kebap,salata ve corba olucak.
Haftaya bende cizelgenizde olurum insallah.Öpüyorum hepinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?