2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

teşşekküler

arkadaşına üzüldüm inşallah hayırlısı olur
ben gideyim aç karınımıdoyurayım

teşşekküler

arkadaşına üzüldüm inşallah hayırlısı olur
ben gideyim aç karınımıdoyurayım

hakkında hayırlısı olsun canım. bence bosanması en dogru olan sey ama kendı bılır olumlu yorumlar yapıyorum daha fazla cokmemesı ıcın. ama sacma sapan bır evlılık. devam ettıgı surece psıkolojık ve bedenen rahatsızlıkları olacak hakkında hayırlısı olsun

tamam canım afıyet olsun ben de cıkıyorum zaten.

kızlar artık herşeyi araştırır oldum regl dönemiyle ilgili yararlı şeyler okudum şimdi sizinlepaylaşcam bu paylaştığım şeyde yazmıyor ama bir önceki okuduğum şeyde size dahaöncede dediğim gibi metabolizmamız fazla çalışırmış

ALINTIDIR!

Kadın Vücudunda Farklılıklar Yaşandığı Dönemlerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Menstrual dönem, gebelik dönemi, emziklilik dönemi, menopoz…Bu dönemlerde kadın vücudunda farklı fizyolojik, psikolojik ve metabolik süreçler yaşanır!

Menstrual (Adet) öncesi dönem - Premenstrual sendrom (PMS)

(PMS ),kadınlarda adet öncesi dönemde başlayan ruhsal ya da fiziksel birtakım değişiklikleri,sıkıntıları ,belirtileri tanımlamak için kullanılır. Bu belirtiler genellikle adetin başlamasından bir hafta kadar önce ortaya çıkar ve genellikle adetin görülmesiyle birlikte birkaç gün içerisinde kaybolur. . Karın bölgesinde şişkinlik, ağırlık artışı, iştah artışı, sık yeme ihtiyacı, tatlıya düşkünlük, cilt bozukluğu, uyku sorunları, göğüslerde hassasiyet, bel ağrısı, kabızlık, baş ağrısı, çarpıntı, yorgunluk, halsizlik, unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü, gerginlik, kızgınlık ve öfke hali, olumsuz düşünceler, depresyon hali, duygusal dalgalanmalar, seksüel isteklerde değişiklik gibi fizyolojik ve psikolojik birtakım belirtiler gözlemlenir.

Adet öncesi dönemde vücutta ne gibi değişimler olur ?

İştahın arttığı, tatlıya aşırı düşkünlüğün yaşandığı,çok sık yemek yeme ihtiyacının olduğu, sıvı tutulumu ve şişkinlik hissinin çoklukla yaşandığı özellikle de karında şişlik şikayetlerinin sıklıkla dile getirildiği,kilo artışından yakınıldığı bu dönem,kadınların pek çoğunun her ay dile getirdikleri şikayetlerinin başında gelir.
Bu dönemde alınan kiloların sebebi ödem (sıvı tutulumu)’dir. Yani bu kiloların büyük bir kısmı bu dönemde bazı (progesteron ve östrojen)hormonların değişen dengeleri sonucunda vücutta biriken sıvı’dır.

Bu dönemi daha rahat geçirmek için ne yapmalıyım ?
• Stresten uzak durmalı , egzersiz yapmalısınız, egzersiz ile birlikte beyinde endorfin seviyesi artacak ve böylece vücut gevşeyecek, rahatlayacaktır.
• Kasları rahatlatmak,gerginliği azaltmak için iyi bir masaj da yararlı olacaktır
• Gergin ruh halinden kurtulmak için bitki çayı için (örneğin papatya, adaçayı, nane, böğürtlen veya ahududu).
• Ilık bir banyo yapın, ısıtıcı bir ped veya sıcak su şişesi kullanın
• Çay,kahve,alkol tüketimi sınırlandırmalısınız.

Bu dönemde beslenmemi nasıl düzenlemeliyim ?

Daha az tuz, rafine şeker, kırmızı et ve yağ tüketmeye çalışın; karbonhidrat karışımları, sebze ve meyve yiyin. B vitamini, kalsiyum ve magnezyum içeren yiyecekler tüketmek, adet öncesi sıkıntılarını azaltmada etkili olur

• Tuz alımına dikkat!,Su tutulmasının nedeni vücuttaki tuz düzeyinin geçici olarak artmasıdır. Vücut bunun üzerine tuz konsantrasyonunu azaltma için suyu tutmaya başlar. Tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Cips, tuzlu krakerler, tuz içeriği yüksek hazır gıdalardan uzak durmalısınız,turşu, tuzlu zeytin ve peynirler, tuzlu yemekler ,ödemi artıracaktır.. Doğal idrar sökücü olan maydanoz, ıhlamur, kuşkonmaz gibi yiyecekler bu dönemde oluşan ödemi giderir.
• Daha çok su içmelisiniz Ne kadar çok su içerseniz dokularda biriken tuz o kadar kolay dışarı atılır. Yeterli su içilmediğinde vücut bunu susuzluk tehlikesi olarak algılayıp olan suyu tutmaya başlıyor. Adet öncesindeki hafta suyu artırın. Normalde günde 2 litre (8 su bardağı) kuralına dikkatle uyanlardansanız, bunu 2,5 litreye (10 su bardağı) kadar çıkar
• İştaha dikkat Birçok kadının adet öncesi dönemde iştahı aşırı arttığından genellikle daha çok yeme eğilimindedir. Artan iştahınız kontrol etmeye özen göstermelisiniz aşırı yediyseniz, bunlar yağ olarak vücutta depolanacaktır . Eğer bu döneminde kendinize yeme konusunda engel olamıyorsanız, adetin hemen ardından iki-üç gün protein miktarını artırıp, sebze ve meyve yiyin ve bol bol su için.
• Posalı ürünleri eksik etmeyin Bu dönemde yine, hormonal değişimler sonucu, sindirim sisteminin olumsuz etkilenmesi sonucu görülen kabızlık da sıklıkla görülür. Posalı ürünleri eksik etmeyin,hem kabızlığı önleme amaçlı hem de tokluk hissini artırma adına posa tüketimine önem vermelisiniz. Sebze ve meyveler, tam tahıllı ürünler başta olmak üzere posa içeren besinler öğünlerinizden eksik olmasın
• Tatlı krizi ile baş etmek Birçok kadın, adet dönemi öncesinde ‘tatlı krizi’ yaşar. Çikolata ve bunun gibi tatlı, şekerli yiyecekleri yemek isteğinin nedeni, östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalmasıdır. Östrojen hormonunun azalmasıyla, kan şekerindeki düşme eğilimi artar ve bunun sonucunda da kendimizi tatlı yeme ihtiyacı içerisinde hissederiz
• Kompleks karbonhidratlar Kan şekerini dalgalanmalardan uzak tutmak amaçlı, basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidrat içeren besinlere ağırlık verilmelisiniz.
• Sütlü-meyveli tatlılar Tatlı yeme eğiliminizi de ağır, şerbetli, hamurlu tatlılar yerine daha hafif, daha az kalorili ve besleyici özellikteki sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını seçebilirsiniz.
• Meyveler,Meyve tüketerek de tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Meyvelerin içerdiği fruktoz (meyve şekeri) sayesinde kan şekeriniz yükselecek ve tatlıya olan eğiliminizde azalacaktır..
• B vitamini ve mineraller B vitaminince zengin besinler tüketin,kalsiyum ve Magnezyum içeren yiyeceklere beslenmenizde daha çok yer verin .

BANU KAZANÇ
BESLENME VE DİYET UZMANI
ARALIK 2010

Duygucum, teşekkürler canım, bu yazı bana da ilaç gibi geldi. Sabahtan beri patlamaya hazır bomba gibiyim, çatacak yer arıyorum, vücudum davul gibi, ne giysem sıktı, ben de oturup bir güzel ağladım Yurtdışındayken ilacı bırakmam gereken tarihten 1 gün sonra bırakmışım, döndükten sonra farkettim, sanırım o yüzden de hormonlarım iyice sapıttı. Gelse de kurtulsam diyorum.

Pomocum çizelgeyi yayınlamışsın, ellerine sağlık. Başta seni, en çok seni ve en çok en çok seni tebrik ediyorum, ardından bir güzel mıncırıyorum Bundan sonra hep böyle olsun inşallah
Kilo veren tüm arkadaşları kutluyorum, ben dahil alanlara da Allah kolaylık versin diyorum, nasıl vereceğiz bu sıcakta kilo yaaaa
Bu arada Duyguşum sen neden izinlisin? Geçmişte yazdıysan hepsine bakamadım, kaçırmış olabilirim.

Eki Görüntüle 755929 Eki Görüntüle 755929 l

işte zeynep su teyzelerrrrr size elinide kaldırmış kuzum

bu ne kadar güzell bişey böyle maşallaahh ben ki çocuk yapmayı 35 imden önce düşünmeyen bir insan bu ara böle şeyleri gördükçe evleneyim de hemen çocuk yapayım diyorum çok güzel bişey bu yaa :2::2:
Allahımm hayırlısıyla kavuşmanızı nasip eder insallah ercemm, kızınızla mutlu mesut olursunuz hep inşallahh

herkese mutlu günler güzeller güzeli hatunlarrr artkk bende diyete bomba gibi dönüyorum, kalmış şurda 60 günüm, en az bi 6 7 kilo gitmesi lazımm artıkk kendime yeter diyorr ve diyetimle sporumla eski nurdan oluveriyorumm

sahurumu yazarak başlayım ufaktan :

2 yk bol yogurtlu patlıcan yemegi

2 küçük kuru biber dolması

avuç içinden küçük ramazan pidesi ( herşeye çözüm buluyorum da şu pideye bulamıyorum yaa )

1.5 lt su

sabah da ofisten dosya bırakmam gerekiyordu dönüşte tempolu bi şekilde yürüdüm, yarım saatten biraz fazlaydı. bu akşam yürüyüşe çıkamam sanırım ama yarından itibaren iftardan sonra yürüyüşümü de yapacagım. artıkk bu tembellik yeter silkindim ve kendime geldimmm

ellere bak burnuna gözlerine bak ya yicemm ben bunuu mis gibi doğcak cennet kokusuylaaa bol bol koklucan inşallahhh allaha emanetsin melek yüzlüm maşallahhhh subhanallah

ay maasallah yaaaaaaaa. sankı dogmus gıbı oluyormus boyle yaaaaaaaa cok duygulandım maasallah hem sana hem kuzuna. ALLAH saglıcakla kucagına almayı buyutmeyı nasıp etsın ınsallah canım

çok teşekkür ederiz teyzeler güzel dualarınız için
öle resmini görünce bizde acaip olduk hele eşim artık doğsun kucağıma alayım diyo ,bende dur çağırma kızı daha var allah korusun beni çağırıyolar diye erkenden gelmek ister diyorum .gerçekten mucize buu allahım isteyen bekleyen herkese nasip etsin bu mucizeyi

oyy kıyamam benimde sancılı geçiyor ama razıyım mutluyum yinede olsunda nasıl olursaolsun, bi oruçlar için üzgünüm,bugün bu konuları araştırdımiyide oldu bak hepimiz yararlanırızz bak spor gevşetirmiş bi çık yürü hafifde olsa bi yürü dün sahil çok keyifliydi hatta çok dalga vardı ıslandım hep ama çok hoşumagitti yani güneş var diye çekinme saat 7 çokuygun hatta ben 6:15 çıktım

giysilerinin olmamasının sebebide bu geçiçi durum stres yapıp daha fazla üzme kendini ,neyse umarım bir an önce rahatlarsın

cnm unuttum yedimiçtim aç karnına tartılmadım ,birde regl oluncaa müsade istedimm

teşekkür ederizz nurdan ablasııııı.ee o zaman ben daha çok resim ekliyim hatta zeynepin cicilerini falan göstereyim size de sende evlenince o kadar beklemezsin bence 35 yaş çok ideal bi yaş hamilelik için kesinlikle geç değil hem ruhen hem bedenen kendinin frkında olarak yaşıyosun tüm evreleri .inşallah nurdancım seninde bebişlerinin resmini görürüz
şu sıralar bende çok pide yiyorum .kızım oruçlu ee oda pide istiyo mecbur bende yiyorum ama azaltamm lazım artık .çavdar ekmeğime dönmek lazım

OYY BİZ DUYGULANDIK SİZİ DÜŞENEMİYORUM OHH EVDE KADIN SAYISI ARTTI EVİN TEK ERKEĞİ PEK KIYMETLİ OLUR ŞİMDİ EŞİNİN ADI NE BİLMİYORUM AMA MELEK SAYISI 3 ÇIKTI ÇOK KISMETLİ ,BU ARADA DUANA AMİNNNNNNNNNN DİYORUM ŞU DÜZENİMİ Bİ KURAYIM ,KALBİMÇOKDAN MÜSAHİTTE ,BEYNİMİN DURUMUDA MÜSAHİTSE BENDE İSTİYORUM ÖZEL DUA İSTİYORUM SENDEN. TEKRAR MAŞALLAHHH PRENSESE

eşimin adı vedat duygucum .dün burç yorumlarınıda okudum reyhanın tam uyuyodu .eşim aslan burcu ve hayattaki tek zaafı çocukları ve evi .aşırı düşkün .kız çocuğuna bayılıyo hatta cinsiyetimiz belli olmadan diyordu ben kız istiyorum rabbimden diye .hatta bi tane daha doyurayım inşallah diyorum da tamam canım olur oda kız olsun diyooo.
canımm hep dua ediyorum inanki her çocuk lafı geçtiğinde kuranı kerim cemiyetlerindec isminizle dua ediyorum rabbim kabul eder inşallahhh
senin ev işi noldu duygu nereye taşınacaksın galiba yanlış hatırlamıyosam kendi evine taşınmaktan vazgeçmiştin .düzenini kuramamak seni yıprattı bi halletsen kafan da rahatlıyacak canım sıkma canını

Eh hayatimda üc ikizim oldu demekki:)

Evet ramazanda gurbetteyiz;ama,oglumun egitimi icin iyi bir firsat oldu.Mühendis olmak istiyor onun icin 2.bir dil sart.Insallah ise yarar ve ögrenir.
Sabah evi topladim.Buraya geldim simdi spor yapicam.Hava Geldigimden beri ilk defa güzel.Spordan sonra kücük oglumla gezmeye cikicagiz.
Arkadaslar diyetim gayet iyi gidiyor ama kilo gitmiyor.Genede morelimi bozmuyorum.Aynen devam.
Sahurda corba ictim bol yesillik o kadar.Aksama sebzeli kebap,salata ve corba olucak.
Haftaya bende cizelgenizde olurum insallah.Öpüyorum hepinizi

[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]64,9 kg [/td]
[td]?? (regl + izinli) [/td]
[td]?? gr[/td]
[td]20,1 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]103,1 kg[/td]
[td]100,7 kg [/td]
[td]2,4 kg [/td]
[td]9,3 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[td]68,7 kg [/td]
[td]+700 gr [/td]
[td]6,3 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fesleğen [/td]
[td]83,00 kg[/td]
[td]80,4 kg[/td]
[td]79,8 kg [/td]
[td]-600 gr [/td]
[td]3,2 kg[/td]
[td] 65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]69,4 kg[/td]
[td]izinli [/td]
[td]??? gr [/td]
[td]16,8 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]73,9 kg ( hamilelik )[/td]
[td]78,6 kg[/td]
[td]79[/td]
[td]+400 kg [/td]
[td]+5,1 kg[/td]
[td]85 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]berivannn[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]64,8 kg[/td]
[td]63 kg[/td]
[td]1,8 kg ( 2 haftalık )[/td]
[td]22 kg [/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]101,5 kg[/td]
[td]101,9 kg [/td]
[td]+400 gr[/td]
[td] 6,1 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cemrem29[/td]
[td]85,8 kg[/td]
[td]78,8 kg[/td]
[td]80 kg (regl )[/td]
[td]+200 gr[/td]
[td]6,8 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td] [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[/tr]
[/table]

sagol canım. en uygun zamanda dıkkatlıce okuyacagım bunu. zaten bıraz bahsettın bunları skype ama detaylı okumak da fayda var tsk ederım paylastıgın ıcın.

cesmı bu sahur mu ıftar mı anlamadım. sahursa eger yemek yemen ıyı olmamıs.,

ıftar olarak da hem pıde yıyecegın gunler, pılav makarna dolma gıbı seyler yeme. yoksa tadımlık olsa da zaman zaman bızler de yedık pıde. tabıkı kı her gun yemedık. ben tahınlı pıde yedım bırkac kez tadımlık. pıde almadı esım canın ceker dıye. kendı de yemıyor sagolsun.

ayagın nasıl ? yuruyusler ıcın elverıslı mı yanı ?

Tultanim sahur oncesi kg bildirim kilon canim.

Bu arada islerin baya yogunmus sen baya spor yapmis oluyon masallah evin bahcelimi ? Eger oyleyse ne guzel yaaa bigun caya cagir da keyif yapalim

Ben unuttum canım kilo bildirimini apartmanda oturuyorum küçük bahçesi var. Ama kayınvalidemlerin bahçesi var meyve ve sebzeleri var orada oluyoruz çoğu zaman kaldığımız da oluyor orada çok yoruluyorum.

Her zaman beklerim akşamları serin oluyor çay keyfi sohbet hayali bile güzel, belki bir gün gerçekleşir.

hersey cocuklar ıcın ıste hocam ama maasallah dıyorum tebrık edıyorum bu konuda. ınsaallah basarılı olur cocujlarınız emeklerınız karsılıksız kalmaz. guzel bır mesleklerı olsun ınsaallah

sporu nerde yaoıyorsunuz orda ?

vucut alısmaya calısıyordur oyuzden su an kılo farketmıyordur bence sabırla bekleyın. sabırsızlık ve stres daha cok kılo aldırıyor

menuler guzel. zaman oldukca su mıktarı ve yemeklerın olculerını de yazarsanız daha guzel olur. sızı daha yogun beklıyoruz hocam aramızda. forum kan kaybetmesın ıstemıyoruz cok etkılenıyoruz boyle olunca. cogalalım, hep azımle devam edelım ıstıyoruz

pazartesı gunu oglen gıbı tartılıp bıldırım yaparsanız sızı de alalım hocam. ama bu kez apar topar gıtmek olmasın lutfen