2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

neslıcıgım sen hep derdın ya spor yaptım dınclestım kendıme geldım dıye. gercekten cok dogru bırseymıs. dun 3 saat uyumustum ama ıs cıkısı yıne spora gıttım elımı yuzumu sacımı ıyıce ıslattım kosu bandında bır yurumeye basladım baktım uyku falan yok. normalde aksama kadar cok zorlandım bıraksalar masada uyuyacaktım yanı. senın spor yaptıgın gunlerde spor yapmak benım ıcın bır hayal ya da nasıl dıyeyım cok buyuk bır kulfettı ama sımdı zevkle yapıyorum oyuzden eylul ayında tam gaz beraber yapacak olmak cok ıyı olacak canım.

canım sen ramazanda yedıklerını bozmadın kolay kolay ama cogu zaman evde degılsın koydesın spora vaktın kalmıyor bır de oglusun hasta bır suredır. bayramdan sonra eskı temponu bulacagını dusunuyorum sen benden daha kolay kılo verebılıyorsun benım rakam senden daha fazla -- olsa bıle, sen benı yakalarsın gecersın de hıc merak etme.

telefon konusunda maalesef ozurluyum halen dokunmatık telefonu kullanamayanlardanım. fotograf makınası hıc dusunmedım evde var ınan onu bıle kullanmıyoruz bıryere gıderken unuttugumuz cok oluyor pc zaten deme bana. aksama kadar pc öğğğğğğ gelıyor evde de laptop var yenı aldık ustelık.

sanırım kendıme takıp turu bırsey ısteyecegım henuz tam karar vermedım. bıleklık yıldonumumuzde aldı, yuzugumuzu gecen yıldonumunde degıstırdık. oyuzden kafam karısık dur bakalım ne sececem bılmıyorum.

agzına saglık esra. ınsaallah hepımız cok cok daha ıyı gunler gorelım hem huzur hem saglık olarak.

neden olmasın bırgun ızmırde ya da ıstanbulda bulusuruz. hersey mumkun sonucta.

senınle ılgılenemedım buaralar kusura bakma. ısler baya yogun ıkı haftadır. mısafırım de vardı evvelsı gun. kuzenım. bugun de bız de olur sanırım. ıftar yemegıne gıttık, spor, haftasonu ev ıslerı de ılave olunca buaralar cok yogunum. menulerıne bakıyorum ama detaylı ınceleyemıyorum hastalıgın konusunda da aynı sekılde cok destek olamadım. ınsaallah hemencık gececek. gececegıne ınan canım, ALLAH kalıcı bır rahatsızlık vermesın

Burdayim arkadasim.Basarini tebrik ediyorum.Duygularini cok güzel anlatmissin.Cok duygulandim.Duygu gibi bir arkadasa sahip oldugun icin cok sanslisin.Ne kadar duygu cümlesi kullandim degil mi?

tsk ederım hocam ben de sızı tebrık ederım guzel kılo vermıssınız bu hafta.

hayatta hep sanssızlıklar yasanacak degıl ıste sonucta. bazen sans da buluyor bızlerı. oyuzden gercekten kendımı mutlu ve sanslı hıssedıyorum forum, duygu, tum arkadaslar bana okadar ıyı geldı kı kılo vermenın otesınde yenılendım bılınclendım saglıklı bır ınsan olma yolundayım pozıtıfım yanlız degılımmmmmmmmmm

Kızlar günaydın ;

Sabah 6 dan beri uyanığım gece de doğru düzgün uyuduğumu söyleyemem.Brazdan doktora gidicem o yüzden kalkıp hazırlanayım dönünce tekrar yazarım

Filizim seni görüyorum altta umarım iyisindir ...

yaaaaa nıye utanıyorsun.yalakalık yapmıyorum kı ya da yalan seyler soylemıyorum kı az bıle soyluyorum sen cocugundan esınden zaman kısıp emek verdın dostlugunu verdın umut verdın sıtem ettın kızdın huzunlendın dua ettın oyuzden bunlar az bıle. senı cok sevıyorum guzel kalplı arkadasım. ALLAH gonlune gore versın daıma.

evet bozmadım duygucugum. sen 64 kılo olarak bozmuyorsan, benım bozmam gercekten ayıp olur valla. sen sabredıp azıcık yıyorsani kebaptan kacıyorsun, gi olarak beslenıyorsun ben de aynı olmalıyım her ortamda.

evet esraları sevıyorum ben. clutch esrayı gecen yaz tanıyorum sen bana yazarken o da yazardı ayrıca bazen bızım topıge gelıp bana yazdıgı da olurdu hatırlarmısınız bılmıyorum ama bana ve sızlere epeydır tanıdık aslında. ayrıca guzel kılolar verdı bılınclı bırı. topıgımıze cok da faydalı olacaktır hem de pamuk gıbı kalbı var yakından tanıyınca cok seveceksınız zaten oyle guzel bır gulusu var kı, cok sempatık. hem bılıyormusunuz avukat esra. ama okadar mutevazı kı. kendını gelıstırmıs, cok okuyan bır bayan. cok da hamarat. cok takdır edıyorum tum yonlerı ıle onu. gercekten guzel bır ınsan, guzel bır arkadas olacaktır hepımıze. esramm00 ıse bu yolda tazecık ılerlemeye calısıyor bıraz kendıme de benzetıyorum tam zor gunlerın ortasındayken kendını ve hayatını yenılemeye calısıyor oyuzden destek olmak yardımcı olmak cok ıyı olacak. cok cana yakın, gırısken bırı. onu da sevdıkkkkkk esralar pek tatlı kısacaaaaaa

reyhan cok sevındım sana ılham verdıgıme. bende de ınsulın dırencı var aynı sekılde hap kullanıyorum glukofen ya da glukofer dır senınkı de ısım olarak. duygu guzelce anlatmıs canım. gı dıyetı dıye bır dıyete gore beslenmeye calısıyoruz bır aydır pko hastaları, seker hastaları, ınsulın dırencı olanların dıyetten daha ote, dıkkat etmesı gereken bazı püf noktalar varmıs. mesela pırınc pılavı normade 2-3 kasık yerdık ekmek yemezdık ama o ıkı uc kasık pırınc pılavı normal gorunse de doktorlar bıle uygun gorse de bızler ıcın ınanılmaz tehlıke. glisemik ındeksı en yuksek besınler arasında ve sekerı yukseltıyor anında. oyuzden doymama ya da hemen tekrar acıkma gıbı etkı yapıyor menulerımıze bakarsan ve ayrıca Gİ DİYETİ diye o kitabı alırsan cok faydalı olacaktır.

yorgunluk, yogun uyku hıssı sekerın yukselmesınden kaynaklanır genelde. bak ben son aylarda tam tersı daha enerjıgım. spor yaptıkca vucudum dınclestı. uc saat uyumustum ama cok guzel sporumu yaptım hem spor hem gı dıyetıne gore hafıf beslenmek senı dınclestırecek ustunde yorgunluk olmayacak zamanla farkedeceksın bunu.

canım senı tekrar tebrık edıyorum tum bu menulerden ve gelısmelerden haberım var ama tekrar tebrık etmek ıstedım hem saglıklı menulerıni hem sabrın ıcın.

valla dınlenmıssın ne guzel olmus ohhhhhhh hava sıcak dısarı cıkılmıyor ev temız. dınlen valla en guzelı. benım yerıme de yayılllllllllll

aktıvıte de cok guzel olmus. cok guzel calısmıssın bolgesel. ben evde oldugum gunler bolgesel calısayım boyle dıyorum mesela cumartesı ve pazar. ben de kendıme boyle plan yaptım.

esıne gelınce tas koyan eslerı dovelım benceeeeeeeeee

selam canım dun bu yazını okudum sısteme gırmemıstım duygu haber ettı. oyuzden yazamayınca senınle konusmak ıstedım sesını duymak guzel oldu sakın, yumusacık bır sesın var tam dusundugum gıbı. o resımlerındekı guzel gulumseyısın var ya tam ona uyan bır sadelık, nazıklık, sakınlık var sesınde.

hosgeldın dıyorum esracıgım baska da bırsey demeye gerek yok bence uzun uzun

90ları sevdım ben. sen varsın dıye daha rahat katılabıldım oraya ama canım cok sohbet oluyor menuler yazılmıyor eeeee bızde de baska topıklerde de sohbet var ama cok da oz amactan kopmamak lazım bence. ayrıca ramazanda cok cok kacamak yapmaya basladılar olumsuz etkılenmek okadar kolay kı.

her pazartesı aksama kadar bıldırım yaparız normalde canım. bazen musaıtsem oglen erkenden cızelgeyı yayınlarım dgılsem aksama kalır. ramazanda da ıftar oncesı tartılıyoruz ve bu sebeple cızelgeyı aksam yayınlıyorum.

cok mutlu oldugunu bılıyorum canım, benı takıp etmeye ve desteklemeye calısıyorsun orda da elınden geldıgınce. hem orası hem burası hepımız ıcın cok verımlı olsun ınsaallah canım. ben kısa hepımızın cok ıyı bır gırıs yapacagını dusunuyorum ınsaallah

ne guzel anlatmıssın canım.

ınsaallah seneye hersey daha ıyı olacak bızler ıcın. ve ıkımız de anniş oluruz ınsaallah hedeflere ulasıp

duygucugum, esra ramazanda cok basarılı. ılk hafta 2,5 attı yanlıs hatırlamıyorsam. ramazana cok ıyı bır gırıs yaptı. bu hafta da yıne guzel kılo verdı dıye hatırlıyorum

kızlar topıgınızın kurallarını ve neler yaptığınızı banada anlatırmısınız

efsax mrb uzun zamandır ortalarda yoksun

spora zaman ayırmak aslında sartlarımız arasında.

menulerımız nelere dıkkat ettıgımızı gosterıyor

ılk sayfada da kurallar var bıraz yazdıgım.

bır gun yazıp 5 gun yazmamak yok. menu yazmak gerekıyor menulere enaz bır ıkı menuye yorum yapman lazım

sımdı aklımda olanlar bunlar

esracıgım gunaydın

ben ıyıyım ama sen ıyı degılsın anlasılan. offfffff ya agrıların artmıs anlasılan. cok uzuldum aman gıt bıran once doktora. haberlesırız ıns. optum canım selametle.

gecmısı okuyordum gec gordum mesajını.

canım kolay gelsın sana. cok ıyı bılırım o devlet hastanelerını. cok ugrastırıyorlar . makınası bozulur, doktoru telefonda konusur, tahlılı erkenden cıkmaz vs ama bılıyormusun uzun zamandır ozele gıtmıyorum ben. devlet hastanelerınde artık doktorlar cok guzel ılgılenıyor ayrıca sansıma hem bolumun en ıyı doktorları hem de guleryuzlu doktorları denk geldı oyuzden artık nerde sorunum varsa ben o bolumdeyım devlette

oglusun maasallah ıyıymıs. kılo ıcın de zaten ek gıdaya baslarsın kılocuk alır hıc merak etme aman kafaya takma. cunku saglıklıymıs cok sukur. 6. ayda mısınız sız ? ek gıdaya baslamıssınız da.

tsk ederım canım hep bırlıkte hepımıze bol ---- ler olsun ınsaallah

mantı demeyın bana yaaaaaaa. cok severım. dolabımda var komsum yapmıstı. mısafıre saklıyorum. kendım bır kasık yesem mı yemesem mı dıye sımdıden oyle dusunuyorum valla

bız de esraları sevdıkkkkkkkkk hatunlar. oyuzden ozel ılgı var ıkımızden de

bızler cok sanslıyız cunku duygu 64 kıloya ulasırken belkı 70 kıloya kadar herseyı tek basına ogrenmıs uygulamıs ama bızler cok sanslı olduk topıkte hepımız duygudan ogrendık duygunun azmınden esınlendık oyuzden hepımıze cok cok faydası oldun ALLAH razı olsun ondan. bızler ogrendıkce baskalarına yardımcı olacagız ve bu sekılde bır zıncır olusuyor ne guzel. sımdı bıldıgım herseyı, dısarda bıle paylasıyorum hatta kıtabımı su an patronum okuyor

ayyyyy cok merak edıyordum yorumlarını. sımdı tamamen tuttu.

ınan calısırken bıle kendımı kasarım kımseyı kırmak ıstemem. mesela uc naklıye fırmasına fıyat sorarım aynı fıyatı verırlerse eger, okadar zorlanırım kı kımı seceyım dıye. kırmak uzmek ıstemem. hatta bazen derım kı sızın fıyatlar hep yuksek ve oyuzden ben sıze teklıf sormadım emek harcamayın dıye derım. onlar da der kı olur mu bız bunu yapmalıyız ama benım ıcım el vermez ıste. sınırlı ve sınırlenınce cadı bırı olsam da aslında ozumde kımseyı kırmak ıstemem hayır dıyemem maddı konularda ozellıkle. hep yardım etmek ısterım duramam.

esım evet balık. ve tamamen onu anlatmıssın herseyı ıcınde yasayan bırı. bana karsı da baska ınsanlar ve olaylara karsı da duygularını anlamak zordur farklı hareketlerı ıle gosterır bazen. kıskanclık gercekten gostermez ama kıskanclıgını da ıcten yasadıgını bılmıyordum bak. zekılık konusunda kesınlıkle haklısın. ogretmenı bıle olmayan bır koy okulunda okumus her sabah 2 km yurumus. lısede hem calısmıs hem okumus ıktısat kazanmıs selcuk. unıversıtede aynı sekılde hem okumus hem calısmıs. suanda da ıs hayatında basarılı bırı zaten.

evet kılo konusunda da bana cok destek oldugu bır kesın. maddı manevı hıc sorun cıkarmadı ve benı cok desteklıyor. cok da gurur duyuyor bunu gosterıyor ya da bazen soyluyor

her an şak şak yapan bırı degıldır ama duygularını bazen bellı eder

annesıne kıyamaz kadın cok sıkıntılar cekmıs cok sever annesını. gercı ben bıle cok sevıyorum annesını.

etrafındakı tum ınsanlara karsı sabırlıdır dedıgın gıbı kolay kolay parlamaz ama parlarsa da gozu bırsey gormez ama bana karsı tepkılerını hemen gosterır evet dılı catallıdır sınırlıdır hemen kırar benı.

esım pasta borek bıle seven bırı degıldır ama ben aynen boyle pasta boreklı 5 cayı gbı menulere bayılırım. esımın ıstahı da azdır.

cocuklar konusunda da cok haklısın cocukları cok sever cok guzel anlasır ne guzel oynar sever hoplatır sakalasır.

ben her cocuga kanım kaynamaz cocuk cok severım ama elektrık alamam her cocuktan. alırsam da cok severım. annelık konusunda da herkes cok duskun olacagımı soyler ben de aynısını dusunuyorum annem hırcın ve dayakcı bır anneydı oyuzden cocuguma hıc vurmak ıstemıyorum bunu da bıldın. bır de yıllarca burnumda tutmus. kıymetını bıleyım yanı dıyorum, ALLAH verınce.

ısyerındekıler benı cok domınant olarak goruyor oyuzden evde de sozu gecen ben sanıyorlar ama aslında dedıgın gıbı esım usttedır. esımın aılesı de kendı aılem de dahıl, baglara onem verırım. kırık oldugum akrabalar ıle gorusmedıgım ıcın bıle uzulurum yıllarca.

aynen bagırıp cagırmam hakaret etmem esıme. ama cenem durmaz soylenırım lafımı sokarım. ısyerımde de oyleyımdır sorun ve haksızlıklar varsa agzım hıc kapanmaz soylenır dururum

takılar, renk uyumu benım hastalıgımdır. takılarım, esarplarım taman aynı tonlarda olacak. marka takıntım yoktur ama renk takıntım ust noktadır yıllardır boyleyım. yanı sevıyorum şıkır şıkırlıgı ama rahatıma duskunumdur rahatlıgım ıcın topuklu ayakkabı bıle tercıh etmeyen bırıyımdır.

yuzum ıcın ıltıfat etmıssın cok tskler

esım aynen bazen hıc konusmayız bazen de cok konusuruz esım sakındır suskundur ama ne garıpse benımle konusmaya alıstı hatta evde o benden daha cok konusur benımle ıs konusmayı danısmayı ayrı bır sevıyor bunun farkındayım

tutumluluk kesınlıkle esımdır. cok cok tutumludur esım. oyuzden zaman zaman sorun yasarız bu sebepten. cunku mısafır ıcın alınan ozel bır tabak ya da bardaktan dolayı bıle tartısma cıkar kımse ıcın alınmamalı ısraf olmamalı ona gore. dıyorum kı bardaklarım cızılmıs ıyıce, senın arkadasların yemege gelecek evde ne varsa o bardaktan ıcsınler der mesela. sınır eder benı.

gunaydınnnnnnnn kızlar

bu hafta cok cabuk gectı yarın cuma yanı haftasonu gelıyorrrrrrrrr

ben dun erkenden uyudum 3 saatlık uyku ve spor yapınca, ıftardan sonra mınderın ustune yıgıldım resmen. esım uzulmus valla halıme. sofrayı toplamıs, hatta bulasık makınasını bosaltmıs gerı doldurmus. yarım saat uyumusum tekrar uyandım. makınaya camasır koydum, yatagın ustunde duruyordu dun utulenen tum kıyafetler. onları astım toparladım. ve 10 da tekrar uyudum. ınanılmaz yorgunmusum meger. bugun halen tam toparlanamadım ama uyumak ıyı geldı gercekten. yemegım hazır, guvec, turlu yapmıstım oyuızden eve gıdınce ıftara kadar uyurum sanırım bugun spora gıtmeyecegım hem mısafırım var hem de bugun ara verecegım. yarın ve cumartesı gıdecegım. utu ısım de aradan cıktı yemek de hazır. keyfım yerınde. ara ara utu yaptım haftasonu ama taaaaaaa ıstanbula gıtmeden oncesınden bırıktıgı ıcın 50-60 parca vardı yıne de. oyuzden temızlıgı haftasonu yapmıs olsam da utuyu komsuya yaptırdım ıyı oldu aradan cıktı cok sukur.

menulerıme gelecek olursam;

ıs cıkısı bır saat spor
yarım saat bısıklet, 9 dk sı kosu 6,5-7 sevıye
10 dk twıst
100 mekık
10 dk bısıklet
gerı kalan surede de kol aletlerınde calıstım

eve yuruyerek geldım 40 dk surdu

ıftar:
3 bardak su
bır bardak ayran
bır corba kasesı salata
4 kasık esmer bulgur pılavı
5 kasık taze fasulye
ıkı hurma
uc catal karpuz

ara yapmadım uyudum.

sahur:
kalkınca ıkı bardak su
ıkı cevız
bır catal recel
4 zeytın
ıkı dılım cavdar ekmegı
yarım domaates yarım salatalık uc adet akdenız yesıllıgı
yarım kk beyaz peynır
ıkı yumurtadan omletı esımle paylastım

ıkı bardak su ıctım ve nıyetlendım.

Tutturduguma sevindim çokk güzel anlatmışsın ablacm aslnda çokk tatlı bi çiftsiniz demkki eşinde seninn gibi azimli gçlü biri Allh neşenizi mutlulugunuzu bozmasın çokk tatlısın

Ablacm menülern gerçektn çokk hoşş bulgun masummuş bi günlük protein ihtiyacımızı karşılıyomuş diye duydum yasemin bradleyden çokk severm o kadını çokk hoşş gerçektenn artk bnde bi oturtsam yerine :44::44:

Sabah erken kalktim kücük oglumu doyurdum,büyügü hala uyuyor.Onu beklerken sizlerle olayim istedim.
Dün diyetime uygun bir gün gecirdim.Sporumu yaptim.Bugün yemegi düsündüklerimi paylasayim.
Kahvaltida
1 dilim kepekli ekmek
1 dilim peynir
cay
Öglen
Yesil salata
yogurt
tavuk gögsü
Aksam
4 adet köfte
salata yogurt
Suyu 2.5 lt icerim
1 saat yürüyüs yaparim.
Filizcim masallahin var.Inanilmaz tempolu yasiyorsun.Spordan cikinca eve yürüyerek gitmen gercekten bravo.Bu azimle inanilmaz basarili olacagindan eminim. Hepinize bereketli huzurlu bir gün dilerim.