- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #14.501
duygucugum, esra ramazanda cok basarılı. ılk hafta 2,5 attı yanlıs hatırlamıyorsam. ramazana cok ıyı bır gırıs yaptı. bu hafta da yıne guzel kılo verdı dıye hatırlıyorum
reyhan cok sevındım sana ılham verdıgıme. bende de ınsulın dırencı var aynı sekılde hap kullanıyorum glukofen ya da glukofer dır senınkı de ısım olarak. duygu guzelce anlatmıs canım. gı dıyetı dıye bır dıyete gore beslenmeye calısıyoruz bır aydır pko hastaları, seker hastaları, ınsulın dırencı olanların dıyetten daha ote, dıkkat etmesı gereken bazı püf noktalar varmıs. mesela pırınc pılavı normade 2-3 kasık yerdık ekmek yemezdık ama o ıkı uc kasık pırınc pılavı normal gorunse de doktorlar bıle uygun gorse de bızler ıcın ınanılmaz tehlıke. glisemik ındeksı en yuksek besınler arasında ve sekerı yukseltıyor anında. oyuzden doymama ya da hemen tekrar acıkma gıbı etkı yapıyor menulerımıze bakarsan ve ayrıca Gİ DİYETİ diye o kitabı alırsan cok faydalı olacaktır.
yorgunluk, yogun uyku hıssı sekerın yukselmesınden kaynaklanır genelde. bak ben son aylarda tam tersı daha enerjıgım. spor yaptıkca vucudum dınclestı. uc saat uyumustum ama cok guzel sporumu yaptım hem spor hem gı dıyetıne gore hafıf beslenmek senı dınclestırecek ustunde yorgunluk olmayacak zamanla farkedeceksın bunu.
ne demek rica ederimmm..
sende benim gibi pkolusun demek geçmiş olsunn ...
öncelikle gönlünden geçen hayırlı olan tüm istek ve arzuların gerçekleşir umarımmm seninde dünya tatlısıbir evladın olur inşallahh
malum pkonun düşümanı kilo sende bir an öncekurtulmaya bakk..
esra sana diyeceğim şey gerçekden kararlı ol hep derim burda kızlar bunu çok duydu benden önce var olanları yakcazz yediklerimizi değil anlıyacağın gerçekden iste gayret ett mücadele et minimum kaçamak ve sabırlaa yapamıyacağımız birşey yok bi ölüme çare yok gersine varrr tekrar hoşgeldinnn gençliğimizin güzelliğimizinn kıymetini bilelim hep beraber mücadele edelimmmm ..
Ne güzl söylemiş duyguu ablainsanı böle diyett aşkıyla yanıp tutuşturuyo
cnm biliyorum seni bilmezmiyim fındık kurdu sadece resmi olarak aramıza girmişsin menü filan yazmışsın ondan hoşgeldin dedimmm..
gunaydın canım denk gelmek guzel oldu tam cıkıyordum taze taze cevap vermıs olayım guzel olacak.
tsk ederım canım ben yesıl severdım ama pek kıyafetım yoktu bu su yesılını ben de cok sevdım demek bu yıl sen de yesılcı oldun mavıyı bıraktın mı yoksa kışa
hımmmm demek enerjı verdı bak buna da cok sevındım adımlarına cok sevındım eyluldekı tempodan once gecıs donemını de kesınlıkle kolaylastıracak. aaaaaaa super olur havuz var mı gıdebılecegın ne guzel olur yaaaa
bugun de yuruyus olacak ozaman. buna sevındım ıste. her gun yuruyus yapmak bıle spor oluyor sonucta.
duyguyu ben de merak ettım arayacagım bırazdan ses cıkmazsa.
Şükür olsun canım idare ediyorum asıl sen nasılsın ? Haftan yoğun geçiyor yoruluyor olmalısın ...Sen eşine uymaHem yüzme çok güzel bi spor bence imkanın varsa mutlaka git bebeğimm
neslıcıgım sen hep derdın ya spor yaptım dınclestım kendıme geldım dıye. gercekten cok dogru bırseymıs. dun 3 saat uyumustum ama ıs cıkısı yıne spora gıttım elımı yuzumu sacımı ıyıce ıslattım kosu bandında bır yurumeye basladım baktım uyku falan yok. normalde aksama kadar cok zorlandım bıraksalar masada uyuyacaktım yanı. senın spor yaptıgın gunlerde spor yapmak benım ıcın bır hayal ya da nasıl dıyeyım cok buyuk bır kulfettı ama sımdı zevkle yapıyorum oyuzden eylul ayında tam gaz beraber yapacak olmak cok ıyı olacak canım.
selam canım dun bu yazını okudum sısteme gırmemıstım duygu haber ettı. oyuzden yazamayınca senınle konusmak ıstedım sesını duymak guzel oldu sakın, yumusacık bır sesın var tam dusundugum gıbı. o resımlerındekı guzel gulumseyısın var ya tam ona uyan bır sadelık, nazıklık, sakınlık var sesınde.
hosgeldın dıyorum esracıgım baska da bırsey demeye gerek yok bence uzun uzun
90ları sevdım ben. sen varsın dıye daha rahat katılabıldım oraya ama canım cok sohbet oluyor menuler yazılmıyor eeeee bızde de baska topıklerde de sohbet var ama cok da oz amactan kopmamak lazım bence. ayrıca ramazanda cok cok kacamak yapmaya basladılar olumsuz etkılenmek okadar kolay kı.
her pazartesı aksama kadar bıldırım yaparız normalde canım. bazen musaıtsem oglen erkenden cızelgeyı yayınlarım dgılsem aksama kalır. ramazanda da ıftar oncesı tartılıyoruz ve bu sebeple cızelgeyı aksam yayınlıyorum.
cok mutlu oldugunu bılıyorum canım, benı takıp etmeye ve desteklemeye calısıyorsun orda da elınden geldıgınce. hem orası hem burası hepımız ıcın cok verımlı olsun ınsaallah canım. ben kısa hepımızın cok ıyı bır gırıs yapacagını dusunuyorum ınsaallah
duygucugum, esra ramazanda cok basarılı. ılk hafta 2,5 attı yanlıs hatırlamıyorsam. ramazana cok ıyı bır gırıs yaptı. bu hafta da yıne guzel kılo verdı dıye hatırlıyorum
gunaydınnnnnnnn kızlar
bu hafta cok cabuk gectı yarın cuma yanı haftasonu gelıyorrrrrrrrr
ben dun erkenden uyudum 3 saatlık uyku ve spor yapınca, ıftardan sonra mınderın ustune yıgıldım resmen. esım uzulmus valla halıme. sofrayı toplamıs, hatta bulasık makınasını bosaltmıs gerı doldurmus. yarım saat uyumusum tekrar uyandım. makınaya camasır koydum, yatagın ustunde duruyordu dun utulenen tum kıyafetler. onları astım toparladım. ve 10 da tekrar uyudum. ınanılmaz yorgunmusum meger. bugun halen tam toparlanamadım ama uyumak ıyı geldı gercekten. yemegım hazır, guvec, turlu yapmıstım oyuızden eve gıdınce ıftara kadar uyurum sanırım bugun spora gıtmeyecegım hem mısafırım var hem de bugun ara verecegım. yarın ve cumartesı gıdecegım. utu ısım de aradan cıktı yemek de hazır. keyfım yerınde. ara ara utu yaptım haftasonu ama taaaaaaa ıstanbula gıtmeden oncesınden bırıktıgı ıcın 50-60 parca vardı yıne de. oyuzden temızlıgı haftasonu yapmıs olsam da utuyu komsuya yaptırdım ıyı oldu aradan cıktı cok sukur.
menulerıme gelecek olursam;
ıs cıkısı bır saat spor
yarım saat bısıklet, 9 dk sı kosu 6,5-7 sevıye
10 dk twıst
100 mekık
10 dk bısıklet
gerı kalan surede de kol aletlerınde calıstım
eve yuruyerek geldım 40 dk surdu
ıftar:
3 bardak su
bır bardak ayran
bır corba kasesı salata
4 kasık esmer bulgur pılavı
5 kasık taze fasulye
ıkı hurma
uc catal karpuz
ara yapmadım uyudum.
sahur:
kalkınca ıkı bardak su
ıkı cevız
bır catal recel
4 zeytın
ıkı dılım cavdar ekmegı
yarım domaates yarım salatalık uc adet akdenız yesıllıgı
yarım kk beyaz peynır
ıkı yumurtadan omletı esımle paylastım
ıkı bardak su ıctım ve nıyetlendım.
Günaydın kızlar, biraz geç kaldım ama olsunBu ara işlerin yoğunluğundan fırsat bulamıyorum doğru dürüst. Akşam da ancak dinleniyorum işte. Haftasonu gelsin diyeceğim ama o da çabuk geçiyor yaa, benim uzun uzuuunn dinlenmem lazım
Dün çıkışta pazara girdik, bu sefer daha kontrollü aldıkGeçen haftadan aldıklarımın epey bir kısmı duruyor hala çünkü Dünkü adım sayım çok iyi değildi 5000 civarında kaldım ama hiç yoktan iyidir diyorum tabi.
Forumumuza yeni katılan bir arkadaşımız daha var gördüğüm kadarıyla, 2. Esra'mıza ben de hoş geldin diyorum. Ben mola dönemindeyim ama Eylülden itibaren özellikle yoğun sporla dönmeyi düşünüyorum
Kızlar ben kesinlikle yaz insanı değilim, bir kere daha anladım. Sanki sıcak ve güneş bütün enerjimi alıyor benim. Kışın 1 saatte yaptığım işi bitirmem bile en az 3 saat sürüyor. Yavaş çekimde yaşıyorum sankiYazdıklarınızı okudukça gaza geliyorum spor yapayım diye ama sonra hareket edecek enerji bulamıyorum Neyse şimdilik idare edeceğim böyle.
Geçmişe bakamadım henüz, şimdi dalayım hemen.
yaaaaa nıye utanıyorsun.yalakalık yapmıyorum kı ya da yalan seyler soylemıyorum kı az bıle soyluyorum sen cocugundan esınden zaman kısıp emek verdın dostlugunu verdın umut verdın sıtem ettın kızdın huzunlendın dua ettın oyuzden bunlar az bıle. senı cok sevıyorum guzel kalplı arkadasım. ALLAH gonlune gore versın daıma.
evet bozmadım duygucugum. sen 64 kılo olarak bozmuyorsan, benım bozmam gercekten ayıp olur valla. sen sabredıp azıcık yıyorsani kebaptan kacıyorsun, gi olarak beslenıyorsun ben de aynı olmalıyım her ortamda.
evet esraları sevıyorum ben. clutch esrayı gecen yaz tanıyorum sen bana yazarken o da yazardı ayrıca bazen bızım topıge gelıp bana yazdıgı da olurdu hatırlarmısınız bılmıyorum ama bana ve sızlere epeydır tanıdık aslında. ayrıca guzel kılolar verdı bılınclı bırı. topıgımıze cok da faydalı olacaktır hem de pamuk gıbı kalbı var yakından tanıyınca cok seveceksınız zaten oyle guzel bır gulusu var kı, cok sempatık. hem bılıyormusunuz avukat esra. ama okadar mutevazı kı. kendını gelıstırmıs, cok okuyan bır bayan. cok da hamarat. cok takdır edıyorum tum yonlerı ıle onu. gercekten guzel bır ınsan, guzel bır arkadas olacaktır hepımıze. esramm00 ıse bu yolda tazecık ılerlemeye calısıyor bıraz kendıme de benzetıyorum tam zor gunlerın ortasındayken kendını ve hayatını yenılemeye calısıyor oyuzden destek olmak yardımcı olmak cok ıyı olacak. cok cana yakın, gırısken bırı. onu da sevdıkkkkkk esralar pek tatlı kısacaaaaaa
kızlarrr çok sağ olun güzel yazılarınız için hepbirlikde el ele başarcaz inşallahhSaol canım benimm ben gördüm duyguşla iletişime geçilmiş aynı ben de yaptığı gibi valla hatun işi biliyor zaten çok da güzel kilo vermiş veriyorda ( sen de gayet iyi kilo verdin esracım süpersin ) çok da yardımcı oluyor Allah razı olsun kısa süredir burdayım ama çok şey öğrendim .Filizim zaten en başından beri hep ama hep destekçimdi her konuda fikirlerini söyledi.Şimdi Duyguş öyle .Seviyorum ben bu hatunlarıııSeni de tabi ki En zor zamanımda hızır gibi yetiştin benim genç ve başarılı avukatım desteğin büyük o yüzden burda seni görmek çok hoş.
Ahhh o antibiyotik var yaaa görmek istemiyorum onun yüzünden bu hastalık geldi.Vardır bundada bir hayır elbet.Bu arada sen de yirmilik dişin için ilaç kullanıyordun nasıl oldun ?
kızlar topıgınızın kurallarını ve neler yaptığınızı banada anlatırmısınız
spor şahane canımm yediklerinde güzel,hatta geçengün bende esmer bulgur aldım gayt başarılısın aslında senin menülere yorum yapmama bile gerek yok.. buarada diğerr mesajlarına alıntı yapmadım artık tşk etmekden yoruldummm sanagunaydınnnnnnnn kızlar
bu hafta cok cabuk gectı yarın cuma yanı haftasonu gelıyorrrrrrrrr
ben dun erkenden uyudum 3 saatlık uyku ve spor yapınca, ıftardan sonra mınderın ustune yıgıldım resmen. esım uzulmus valla halıme. sofrayı toplamıs, hatta bulasık makınasını bosaltmıs gerı doldurmus. yarım saat uyumusum tekrar uyandım. makınaya camasır koydum, yatagın ustunde duruyordu dun utulenen tum kıyafetler. onları astım toparladım. ve 10 da tekrar uyudum. ınanılmaz yorgunmusum meger. bugun halen tam toparlanamadım ama uyumak ıyı geldı gercekten. yemegım hazır, guvec, turlu yapmıstım oyuızden eve gıdınce ıftara kadar uyurum sanırım bugun spora gıtmeyecegım hem mısafırım var hem de bugun ara verecegım. yarın ve cumartesı gıdecegım. utu ısım de aradan cıktı yemek de hazır. keyfım yerınde. ara ara utu yaptım haftasonu ama taaaaaaa ıstanbula gıtmeden oncesınden bırıktıgı ıcın 50-60 parca vardı yıne de. oyuzden temızlıgı haftasonu yapmıs olsam da utuyu komsuya yaptırdım ıyı oldu aradan cıktı cok sukur.
menulerıme gelecek olursam;
ıs cıkısı bır saat spor
yarım saat bısıklet, 9 dk sı kosu 6,5-7 sevıye
10 dk twıst
100 mekık
10 dk bısıklet
gerı kalan surede de kol aletlerınde calıstım
eve yuruyerek geldım 40 dk surdu
ıftar:
3 bardak su
bır bardak ayran
bır corba kasesı salata
4 kasık esmer bulgur pılavı
5 kasık taze fasulye
ıkı hurma
uc catal karpuz
ara yapmadım uyudum.
sahur:
kalkınca ıkı bardak su
ıkı cevız
bır catal recel
4 zeytın
ıkı dılım cavdar ekmegı
yarım domaates yarım salatalık uc adet akdenız yesıllıgı
yarım kk beyaz peynır
ıkı yumurtadan omletı esımle paylastım
ıkı bardak su ıctım ve nıyetlendım.
Duygucum nasılsın canım? Ne güzel tesadüf oldu seni görmek
menün gayet güzel canımm...kızlar herkese merhabalarrdün hiç girip de yazamadım sizlere, bütün gün ofis dışındaydım, yeni bir iş var almak için uğraştığımızda belediyede inşaat sahipleriyle koşturdum durdum, akşam da teyzemde iftardaydık gece orda kalınca hiç girip de bakamadım, ama şimdi girdim herşeyi okudum tek tek
pomo cum ben yetişemedim albüme sanırım baktım ama göremedim, herkesten övgüleri aldıgına göre çok güzelmişsin demek ki maşallahh
yeni gelen arkadaşlar varmış aramıza sefa geldiler, hoş geldiler, dilerim güzel güzel verirler kiloları
benim hastalıgımı soranlar da olmuş, onlaara da çok teşekkür ediyorum. burnum akıyor ve boğazım hala acıyor malesef, bütün gün kuruyunca tabi boğaz normal acıması, ama halsizliğim kalmadı, sesim hala kötü o da geçer ya alışıgım ben bu duruma
dünkü menumu de yazayım da çıkayım, projeyi bitirmem lazım, ofiste durmadıgımdan iş iyice uzadı
iftar
1 kase mercimek çorbası
2 dilim kıymalı pide
bolca salata
2 büyük bardak su
ara öğün
1 dilim güllaç ( ramazan başından beri ilk defa yedim de hayır diyemiyorum maleseff )
1 sade sütsüz neskafe
1 bardak çay
sahur
1 avuç kadar pide
1 haşlanmış yumurta
yarım domates
dün tam ne kadar su içtim bilmiyorum, şişem olmayınca aklıma geldikçe büyük bardakla içtim. spor olarak da bütün günlk koşturmanın yanına akşam 1.30 saat orta tempoda yürüdüm. bi iyileşsem akşamları parka spor aletlerine çıkacam ama güvenemiyorm hala kendime, haftasonu başlarm inşallah ona..
herkese mutlu günlerrr
efsax mrb uzun zamandır ortalarda yoksun
spora zaman ayırmak aslında sartlarımız arasında.
menulerımız nelere dıkkat ettıgımızı gosterıyor
ılk sayfada da kurallar var bıraz yazdıgım.
bır gun yazıp 5 gun yazmamak yok. menu yazmak gerekıyor menulere enaz bır ıkı menuye yorum yapman lazım
sımdı aklımda olanlar bunlar
kızlarrr çok sağ olun güzel yazılarınız için hepbirlikde el ele başarcaz inşallahh
hoşgeldin aramızaaa canım senin spor sevgin zaten hoşuma gidiyordu seni gördüğümesevindimmm..
spor şahane canımm yediklerinde güzel,hatta geçengün bende esmer bulgur aldım gayt başarılısın aslında senin menülere yorum yapmama bile gerek yok.. buarada diğerr mesajlarına alıntı yapmadım artık tşk etmekden yoruldummm sanagüzel sözlerin seni bulsunnn kuşummmm
ah neslişimmm hergün aktif olmama rahmen filiz sabah sabah çoşmuş yorum okucam diye maf oldummm
ben iyiyim canım sen nasılsınnnn? evet çok güzel tesadüfff oldu keyfin nasıll nesliherne kadar çalışmasamdatatil istiyorummmmmmmmmmmmmmm
menün gayet güzel canımm...
çeşmicim geçmiş olsunnn ALLAH tez vakitte şifa versinnn...
çeşmi filiz sende ekliysee yani kk arkadaşsanız albümünü ordan görebilirsin..
filizcim resmini göremedim sanırım arkadaş olmak gerekiyomuş .eee biz niye arkadaş değiliz ki zatenistek gönderdim canım kabul edersen bende göreyim resmini .
fesleğen oğluşunu doktora götürcekti inşallah güzel sonuçlarla gelir
aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş hoşgelmişlerrr
esra rahatsızmış geçmiş olsun .çeşmide grip miş onada şifalar diliyorum ,
ve günaydınnn kuzularrrr herkez iyidir inşallahhhh..
dünkü iftarım:
1 hurma ile açtımm orucumu
1 küçükkase sağlıklı kompostom
1 küçük kase tarhana çorbası
1 küçük kase yoğurt
ara: ev yapımı limonatam ve minik bir dilim chesskek (offf evde benden başka yiyenyok nasılbitcek bu chesskek)
1 bardak yeşil çay
1 bardak iftarsonrası çayımla kiraz saplı çayımı karıştırdım
su ortalama 1.5 lt bu sefer saymadım tahimini
sahur:
1 hurma
2 dilim kare light tost ekmeğinde kaşarlı domatesli tost
1 bardak ayran
yarım armut
7tane kiraz
yaklaşık 750 ml su
yeni gelen arkadaşlar varmış aramıza sefa geldiler, hoş geldiler, dilerim güzel güzel verirler kiloları
benim hastalıgımı soranlar da olmuş, onlaara da çok teşekkür ediyorum. burnum akıyor ve boğazım hala acıyor malesef, bütün gün kuruyunca tabi boğaz normal acıması, ama halsizliğim kalmadı, sesim hala kötü o da geçer ya alışıgım ben bu duruma
dünkü menumu de yazayım da çıkayım, projeyi bitirmem lazım, ofiste durmadıgımdan iş iyice uzadı
iftar
1 kase mercimek çorbası
2 dilim kıymalı pide
bolca salata
2 büyük bardak su
ara öğün
1 dilim güllaç ( ramazan başından beri ilk defa yedim de hayır diyemiyorum maleseff )
1 sade sütsüz neskafe
1 bardak çay
sahur
1 avuç kadar pide
1 haşlanmış yumurta
yarım domates
dün tam ne kadar su içtim bilmiyorum, şişem olmayınca aklıma geldikçe büyük bardakla içtim. spor olarak da bütün günlk koşturmanın yanına akşam 1.30 saat orta tempoda yürüdüm. bi iyileşsem akşamları parka spor aletlerine çıkacam ama güvenemiyorm hala kendime, haftasonu başlarm inşallah ona..
herkese mutlu günlerrr
merhaba kızlarrrr .çok şükür şeker yüklemesinide atlattım .sonuçlarım çok güzel çıktı .şeker riskimiz yokmuş .tahliller yapılırken epey zorlandım.aç karnına şekerli su içip 2 saat beklemek kan vermek zorladı .bi ara bayılacağımı hissettim .
doktor amcamız zeynepin gelişimini çoook beğendi .maşallah annesi haftasına göre çok güzel beslemişsin kızımızı dediyediklerime ,içtiğim 3 litre suya doktor amcamızdan tebrik geldi :nazar.şeker konusunda yinede dikkat et mesala baklava değilde sütlaç ye ,çayına şeker atma mesala dedi .arada kaçamak yapabilirsin tabiki abartmadan dedi kendimi diyette gii hissettim aynı mantık sonuçta .bol bol sebze meyva ve dondurma ye dedi yine .
b arada ismimizi sordu zeynepsu deyince çok beğendi güldü ve dediki .ben göbeğini kestiğim her kız bebeğe zeynep ismini veriyorum çok güzel bi isimdir dedi .yavrumun meğerse kısmeti zeynep olmakmış .çoook duygulandım .
bugün ççok mutluyum kızlar .rabbim kimseyi darda bırakmasın hep güzel mutlu haberler almayı nasip etsin
Ablalarm çokk mutluyummmmmmmmmm sizlede paylaşmak istedm tercihlerr blli oldu sakarya yönetim bilişm sistemleri gldi istedigm yerr ve bölm umarım sonunda ii olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?