2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

oooooooooo kımlerı goruyoruz topıgımızın dıger annesı de gelmıs.

oglusun nasıl sen nasılsın ? tatıl nasıl gecıyor serap ?

serap dpoguma nekadar kaldı

ben geliyorum sürekli canım da kimseyi bulamayınca çıkış yapıyorum tekrardan..nasıl olalım canım iyiyiz şükürler olsun...tosuncukta iyi bende iyiyim..sona yaklaştıkça heyecan basıyo..bende bayağı ağırlaştım artık hareket alanım iyice kısıtlandı penguen gibi yürümelere başladım..tatil iyi geçmiyo canım ya... evdeyim sürekli ve canım sıkılıyo..buralarda malum çok sıcak gündüzleri çıkamıyorum dışarı...evdeyim iftardan sonra 1-2 saat yürüyüşüm var o kadar anlayacağın... doğuma da 11-12 haftamız kaldı benim hesaba göre doktora göre ise 9-10 haftamız var...bakalım kim haklı çıkacak...

sen benı aramak ıstedgınde ara esımden yana sorun olmaz musaıt degılsem acamam ya da mesgule alırım ısyerındeyken. sorun olmaz. nezaman ıstersen ara.

tamam canım bugün iftardan sonra yavaş tempoda yürüdük annemle iyi geldi valla

e ararım ben seni o zaman fıstığımmm

Kızlar menümü yazayım yoksa uyku bastırıyor kalkıp bi abdest alıp yasin okucam

sahur
iki dilim ekmek
bir yumurta
2-3 çatal peynir
bir kase yoğurt
bir bardak çay
domates salatalık maydanoz

akşam
yarım kase ezo gelin çorbası
bir posiyon haşlama tavuk eti ( göğüs kısmından )
4-5 elma dilim haşlama patates
salata
bir litre su

ara
bir yeşil elma

suyum yatana kadar 2,5 lt olur spor olarak yürüyüşüm sayılabilir

Bugün yemekleri babam yaptı güzeldi ama makarnada sanki gözüm kaldı amannn neyse zaten pek sevmemm böyle yani yemekler arttı yarında yeriz artık öpüyorum hepinizi sabah görüşmek üzere

yok yok aslında buaralar topık cok aktıf de saatlerde denk gelmemıstır.
sen gel yaz arada bıze canım.

kardeslern gelecektı geldıler mı ?

hımmmmmmmm demek tatılde sıkılıyorsun haklısın hem evde olmak sureklı hem de sıcaklar bunaltmıstır az kalmıs doguma da ınsaallah canım hayırlısı ıle. yaz sonunda gelecek oglun desene ınsaallah

Kızlar malum pazartesi sendromu Bugün giremem diye şimdi yazıyorum menülerimi

Sahur
bir yumurtadan omlet
iki dilim kepek ekmek
maydonoz
bir bardak yarım yağlı süt

iftar
yarım kase ezo gelin çorbası
küçük bir parça haşlama tavuk göğsü
4-5 dilim haşlama patates
3 tane lahana dolması
bir kase salata
bir litre su
havuc ve turp rendesi

ara
yarım kase incir uyutması ( yaptım ama ben sevmedim uyuyan inciri )
4-5 çatal kavun
bir bardak bitki çayı

spor olarak da
100 twist
50 mekik
suyum da toplam 3 litre oldu

ufaktan başlıyorum artık spora şimdilik ben kaçar yine görüşürüz öpüyorum hepiniziii

ara ogunde hem tatlı hem kavun fazla olmus

spora baslamana da cok sevındım

kızlar gunaydınnnnnnnnn

guzel bır hafta olsun ınsaallah

gece gırdım ama kucuk laptop bendeydı o cok agır calısıyor sınır oldum yazıncaya kadar. oyuzden menulerı yazmadan cıktım.

cumartesı gunu tempolu gectı hastaneden dolayı, oglene kadar uyudum ogleden sonra temızlık vs basladı. pazar gunu de kuzenımın staj defterı ve mısafır ıcın hazırlık ıle gectı. mısafır 10 da gıttı ama 12 ye kadar ısım bıtmedı valla, kalabalık mısafır agırlamak baya zor oluyor ama cok guzel gectı basarı ıle atlattık ıhtıyacı olan ogrencıler yemıs oldu ayrıca bence tam guzel bır ıftar yemegı oldu manevıyatı acısından. ay bır de bana cıcek almıslar ne mutlu oldum valla.

elımı ve kolumu bıraz yaktım baya da yoruldum hem bunlar hem mıde bulantısı derken ıyı de uyuyamadım sanırım bugun de toplam 3 saat ancak uykum var basladı benım yıne uykusuz haftaıcı gunlerım. bugun spora gıdecegım ıftardan sonra yorgunluk ıle erken uyurum ve dengelerım ınsaallah dıye dusunuyorum.

ben bugun cok yogunum. ancak aksama gırerım hepınızı opuyorummmmmmm ve aksam bol ------ ler gormeyı dılıyorum ben umutlu degılım cunku cumartesı gunu ıftar yemegı cok saglıksız oldu kesın etkıleyecektır tartıyı. kımseye gıtmek ıstemıyorum bu yuzden ama sorun ıstaha yenılmek degıl etlı ekmek ve corbadan baska yemek yapmadıkları ıcın yemek zorunda kalmak.

menulerım:

cumartesı

cumnartesı sporum yok ogleden sonra full ayakta ev ısı ve temızlık ıle ugrastım aksam da ıftara davetlıydık, yarım saat gıdıs yarım saat donus yurudum eve gelınce 100+100 mekık cektım.

ıftar:
3 bardak su
bır kase mercımek corbası
bır corba kasesı salata
ıkı bardak ayran
uc adet etlı ekmek
3 catal karpuz
ceyrek demet maydonoz etlı ekmek ıle beraber

ara: toplam 3 bardak su, acık sekersız cay, yarım yesıl elma, uc kayısı

tatlı ve kuruyemıslerı yemedım

yatıncaya kadar 2 bardak daha su ıctım, kuzenımle sohbet,fılm yaptık ıyı de geldı sabah 7 de yattık. pazar gunu 1:30 uyandım

yemek hazırlıgı ve kuzenımın staj defterı ıle gectı aksama kadar.

ıftar:
uc adet yaprak sarma
3 kasık yogurt
4 kasık tavuk sote
bır kasık yogurtlu mantı
bır kasık pırınc pılavı
3 kasık salata
4 bardak su

ara: acık sekersız cay, lımonlu maden suyu, 3 bardak su, ırmık tatlısından ıkı catal

yatmadan 2 bardak daha su

sahur:

ıkı dılım cavdar ekmegı
yarım domates yarım salatalık
uc kasık yogurt

ıftarı dengelemek ıcın az yedım.

uc bardak su ıctım ve nıyetlendım.

herkese yeni hafta dan yeni umutlar veee güzel günler olsun inşlhhh
kızlar sınavdan sonra giremedim çünki 2 hatim birden okumak zorundaydım kadir gecesine kadar o yüzden giremedim şükür hatimlerimden sadece bi kaç cüz kaldı artık sık sık girip yazabilirimmmmmmmmmm
tartılmadım çünki bu hafta zaten aynıyımdır inşlh bayramdan sonra başlıcam tartılmaya beni mazur görün çünki iftarda istediğim gibi olmuyo menüm ( mecburen ) az kaldı bayramdan sonra fulllll sporrrrrrrrr dietttttttttt pomocum inşlhhh bende artık bayramdan sonra ---- leri görücemmmmm:26:

Günaydın kızlar, güzel bir hafta olsun hepimize. Ben biraz tatsız başladım ama devamı iyi olur inşallah. Haftasonu sırtım ve boynum tutulmuştu, kas gevşetici hap ve merhemle bugün çok daha iyiyim, tabi haftasonu günüübirlik denize gidecektik ama gidemedik. Bugün sabah kalktığımdan beri de karnım ağrıyor, muhtemelen içtiğim kas gevşetici barsaklarımı bozdu. İşyerini arayıp haber verdim, bugün evde dinleneceğim. Kilo bildirimimi de yaparım şimdi Pomocuma, dünkü tartı sonucumu bildireceğim, bugün tartılmadım, zaten saçma sapan bir şey çıkar muhtemelen.

selam filizcim yukardaki konularA VAKIF OLDUĞUM İÇİN ALINTI Yapmadım ananen nasıloldu?yanıkların nasıloldu?
filizimmm şimdi ne desem sana 1 su ileoruç açtığını farz edelim ki öyle olmuştur1 kasemercimek çorbası seninzaten bu aşamada şişmiş olman lazım müsafirlikde olduğumuz için devam etmemiz lazım 2 bardakayranetli pide eşliğinde yediğini düşünürsek ayran zaten şişirir sence 3 tane etli pide sence fazla olmamışmı ?ha bide salata var normalgünler içinde bile fazla ki sen diyettesin anladığım kadarıyla yemek istemişsin sağlıkolsun burda ben özellikle seni eleştirmek zorundayım sen istediğin sürece....

pazar iftarın güzel amA bir tıkyinefazla çeşit çok çünkü,sahurun güzel

esroş selam kuzu
iftarın aslında güzelama pirinç ve patates arasında seçimyapsak , bunu sırfsana değil genelleme söylüyorummm daha doğruolur gibime geliyor tamamenbenim fikrimdir. bu arada sahurun çok güzel...sporada dönüşolmuş çok sevindimm

inşallah gün sonunda tatlıya döner günün,nasılsın neslişim dicem amayazdın çokgeçmiş olsunnnnklimamıçarptı acaba?işe gitmemen iyi olmuş gün boyu kendine iyi bak niyetli değilsen bol sıvıtüket yağsız hafif şeyler ye ılık duş al hafifden masaj yap,kendine ada çayı yadapapatçaYI yap ...

aminnnn...
ALLAH kabul etsinnn canım..

neslicim cnm geçmiş olsunnn
bazı ilaçlar mideye zarar veriyo demek ki seninde midene gelmedi
bugün dinlendikten sonra inş yarın zinde ve iyi kalkarsın

selam günaydınnn kızlarr keyifli bir haftageçiririz inşallahhhh.. yazıp çıkacağım temizliğimi erken bitirmek istiyorumm...

cuma günü iftara gitmiştim hemen yazmakistiyorum bu benim için başarı çünkü evde dikkat edip dışarda edemeyenlerdenim ama artık irademi kontrol edebiliyorumm,bunu sadece çokl düşünerek başarıyorum yemek esnasında yersem ne olur düşüncesi hakim bende...

iftar menüsünde erişteli yoğurt çorbası
karnıyarık
pilav
salata vardı

ben malumunuz yemeklerde kıyma sevmem zaten onu yiyemezdim hemenmutfağagidip mudahale ettim pilav için bana zararkı olduğunu söyledim ve sırf emeği için iki kaşık aldım tabağıma,ve ben 2küçük kase çorba içtim çorba enfesti ,birazdaçoban salatası yedim,gazlı içecek vardı içmedim,tatlı olarak supangele vardı küçük bir kase burdada oğlumu devreye soktum çoğunu o yedi..
ve bol bol su içtimm,ha unutmadan karnıyarık yemediğim için dünden patlıcanlı bir yemeği varmış patatesli patlıcan yemeğiısrar etti 2 kaşık aldım özellikle kendim koydum 1 tane patates diğerleri patlıcandı
toparlarsak

2 silme kaşık pilav
2 kaşık patlıcan yemeği içinde sadece 1patatesvardı
2 küçük kase erişteli yoğurt çorbası
ve salata
fazlasını oğlumun yediği tatlı

neysee dünkü iftarım bugünkü sahurum:

1 kase esmer bulgurla yaptığım yaylaçorbam (bir tencere yaptımtüm hafta yerimartık)
dünkahvaltı tarzı yedik 5tane yarım ay şeklinde suçuk (BUNU BELİRTTİM YUVARLAKDEĞİL)
1 dilim çavdar ekmeği kızarttım resmen kıtır ekmeti,3-4 dilim domates

su 1.5 geçti

3kaşık dondurma

aktivite :
100 mekik
150 tewist
100 oklava
100 yanlar için harekett
bu aralar bölgesel çalışıyorum kızlar haftaiçi hafta sonu hiç bırakmadım bu hareketleri hergün mutlakab bunlara zaman ayırıyorum..

sahurum: küçükkase nesfit 3-4 kaşık kadar üstüne gelecek kadarda'da süt
1lt su
ardından kolidorda 1000 adım

Son düzenleme:

Sağol canım, önerilerin için teşekkür ederim arkadaşım, bitki çayı aklıma gelmemişti, birazdan adaçayı yapıp içeyim iyi gelebilir

neslicim cnm geçmiş olsunnn
bazı ilaçlar mideye zarar veriyo demek ki seninde midene gelmedi
bugün dinlendikten sonra inş yarın zinde ve iyi kalkarsın

Sağol cemrem, muhtemelen ilaç dokundu, kas tutulması da Duyguşumun dediği gibi klimadan oldu galiba, bugün dinleneyim de inşallah yarına zımba gibi olurum

Duygucum, diyecek söz bulamıyorum arkadaşım tebrik ederim Çok zor bir şeyi başarıyorsun ve hepimize örnek oluyorsun Aslında kilo vermekten daha önemlisi, yaşam tarzı olarak dengeli beslenmeyi öğrenmek. Yediklerin az değil, çok sağlıklı ve besleyici. Bence sen bu işi yaşam biçimi haline getirdin darısı başımıza

sanırım haklısın filizim ama tuvalet sorunum vardı ondan kavunu yedim yoksa zaten pek sevmem bugün telafi ederim ama evet ufaktan başladım ben de kendime geliyorum spor yapınca

Oyyy kuzum inşallah önemli değildir yanıklar sen yine de dikkat et evde merhem falan varsa sürebilirsinn negüzel yaa haftasonu misafirlerle dolu dolu geçmiş güzel tatlı yorgunluk Allah hep böyle yorgunluk vrsin

Filizim bugün sporda etli ekmeği eritirsin inşallah bana da çok oluyor yemiyorum diyorum zorla tepiyorlar ağzıma artık dün akşam annemle babama söyledim dedim ben az yemiyorum ben diyet yapıyorum artık nolur zorlamayın baktım sustular tamam dediler

arkadaşlarım da aynısını yapıyorlar artık zamanla alışacaklar inşallah kilo verdikçe insan çok mutlu oluyor bunlarada alışıyoruz

aleyküm selam duyguşşşşum
tamam canım ben onu düşünedim dolmanın içini sadece kıyma varmış gibi yedim aslında patates yemeseymişim keşke ama uyardığın için teşekkür ederim artık dikkat edicemm spor çok küçük ama rahatlattı beni bu akşam biraz daha arttırıcam belki leslie 1 mil yaparım tartı için güzel haberlerim varr akşamaaa