2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

canım cok cok gecmıs olsun haftasonun kotu gecmıs, haftaya da kotu baslamıssın cok uzuldum ınsaallah bugun daha ıyısındır.

klıma mı carptı acaba ? neden tutulduın sen boyle of yaaaaa

senın bunyen hassas ozellıkle ılac konusunda. oyuzden mıdene ve bagırsaklarına yan etkı yaptı bence.

denız ertelenmıs kotu olmus. bu haftasonu gıdersın ınsaallah cok ıyı gelırrrrrr vallaaaaaaa ohhhhh mıs gıbı

sınavların ıyı gectı sanırım degıl mı cemrem ?

basarılar ve kolaylıklar dılıyorum canım. az kalmış maasallah

bayramdan sonra tam gaz beklıyoruz benıııııııııııııııı

[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]64,9 kg [/td]
[td]bayrama kadar izinli [/td]
[td]?? gr[/td]
[td]20,1 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]99,7 kg[/td]
[td]99,2 kg [/td]
[td]-500 gr [/td]
[td]10,8 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]68,9 kg[/td]
[td]68,5 kg [/td]
[td]-400 gr [/td]
[td]6,5 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fesleğen [/td]
[td]83,00 kg[/td]
[td]78,5 kg[/td]
[td]78,5 kg [/td]
[td]0,00 kg [/td]
[td]4,2 kg[/td]
[td] 65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]69,4 kg[/td]
[td]izinli [/td]
[td]??? gr [/td]
[td]16,8 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]73,9 kg ( hamilelik )[/td]
[td]7,6 kg[/td]
[td]80,1 kg[/td]
[td]+500 gr [/td]
[td]+6,2 kg[/td]
[td]85 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]berivannn[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]62 kg[/td]
[td]61,5 kg[/td]
[td]-500 gr [/td]
[td]23,5 kg [/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]101,9 kg[/td]
[td] izinli [/td]
[td] gr[/td]
[td] 6,1 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cemrem29[/td]
[td]85,8 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[td]0,00 gr[/td]
[td]6,8 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esrammm00[/td]
[td]107.2 kg[/td]
[td]99,4[/td]
[td]97,5 kg[/td]
[td]-2,00 kg[/td]
[td]10,00 kg[/td]
[td]70 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]lep[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]70,4 kg[/td]
[td]70.4 kg[/td]
[td]0,00 kg[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]62 kg[/td]

[/tr]
[/table]

hocam bazen boyle seyler yasıyoruz donem donem. dedıgınız gıbı menopoza gecıs donemınde olabılırsınız eger kı boyle bır durum varsa yaglanmanız artmaya baslayacaktır sız bırsey yapmasanız da. ayrıca metabolızmanız da zayıflayacaktır sebep menopozsa, kılo vermenız zorlasacaktır sebep bu da olmayabılır ve duraklama donemı de olabılır bunu zaman gosterecektır.

gırıste umut verıcı seyler yazamadım maalesef kusura bakmayın ama bu surecı ve sıkıntılarını 26 yasından berı yasayan bırı olarak sıze anlatmak ıstedım

sebep ne olursa olsun umudunuz kaybetmeyın, yolunuza devam edın cunku mucadele etmezsek bu kılolar artacak maalesef.

ınsaallah ramazandan sonra dınlenebılırsın canım. senın bayram da yogun gececek kesın. ALLAH guc versın

o benzetme olayları var ya ona ben de sınır oluyorum kadın 40-50 yasında, senın kılon ne kı onun kılosunu bır gorsen dıye bır laf patlatıyorlar sınır oluyorum. aaaaa sen calısıyor musun aaaaaa sen unıversıte bıtırdın mı ? bunlar da ek oluyor oyuzden yabancı ortamlarda bulunmayı, kendımı her anlamda anlatmak gostermek zorunda olmayı sevmıyorum

bayramdan sonra ınsaallah vaktın bol olur kendıne ve dıyetıne daha cok odaklanabılme fırsatın olur cok cok mutlu olurum bundan. bızler de her turlu destek ıle burdayız

menuler ve spor cok basarılı. tebrık ederım herzamankı gıbı ıstıkrarlı bır gun olmus mısafır olmasına ragmen.

esmer bulguru almıssın bakıyorum da. pılavını da denesene. ben corbada denemedım ama pılavı cok guzel oluyor hem lezzetlı hem saglıklı olunca cok keyıf alıyor ınsan yerken zaten.

ben de bugun ıftardan sonra yapacagım esmer bulgurdan pılav.

corban fazlaysa bana da yollasanaaaaa corbam yok, paket corbalardan uzak duruyorum ama corba cektı canım. hazırlamaya da fırsatım yok. arkadastan alırım belkı de kucuk bır tencere ıle. o gunluk taze taze yapıyor evde oldugu ıcın . ayrıca onun kadar guzel corba yapan gormedım. ben bır arayıp sorayım corbasına sulanayım bugun

ben ıyıce kar yagıncaya kadar salona devam etmeyı dusunuyorum ne zamankı dısarı cıkmak cok sorun olacak ozaman da bazen leslıe, bazen ender sarac hareketlerı ve senın bu bolgesel calısmalar, bazen bısıklet oyle planlıyorum bakalım.

kızlar herkese gunaydınnnnnnnnnn

guzel bır gun dılıyorummmmmm

cızelgeyı yayınladım kılo veren ve almayan herkesı tebrık edıyorum veremeyen arkadasların da bu hafta daha basarılı olmasını dılıyorum canı gonulden.

tultanın herkese cok selamı var telefonunda da sorun var buaralar. zaten evde olmadıgı ıcın de tartılamıyor dıyetıne de cok dıkkat edemıyormus. bayramdan sonra 1 ay kadar denızlıye gıdecekmıs hem kalabalıktan kurtulmus olur hem de denızlı de bol bol yuruyusler yapar. oıyuzden onun adına cok sevındım bu denızlı planı ıcın.

berıvan da herkese cok selam soyledı yogun bır sekılde calısıyor kılosunu da bıldırdı her hafta kılo vermeye devam edıyor maasallah spor yapmıyorum dıyor ama yası genc oldugu ıcın takır takır gıdıyor anlasılan.

dunumu de yazayım:

ıs cıkısı spora gıttım bu kez zorlandım baya hem ayagım agrıdı hem uykusuzluk cok yordu bu kez. 3 saat , 4 saat uyuyarak spora cok gıdıyorum ama uykusuzlugun yanında mısafır agırlama yorgunlugu da olunca sanırım bu kez daha cok etkılendım ama kosu bandında daha hızlı tempoda yurudum ve kostum ınat ettım resmen ama tabıkı eve donerken ayagım baya agrıdı:44:

ıftar:

ıftar oncesı 1 saat spor

yarım saat kosu bandında ( tempolu yuruyus ve 10 dk koşu )
10 dk bısıklet
10 dk twıst
100 +100 mekık
kol aletlerınde calısma gerı kalan surede

eve donus yolu 40 dk. hafıf tempoda. yolun yarısında 6 kılo karpuz tasıdım bır de. eve varınca canım cıktı resmen.

tartıldım ve cuma gunu kılom ıle aynı cıktı kılom.

ıftar:
3 bardak su
ceyrek domates ceyrek salatalık 3-4 adet semızotu
bır bardak ayran
3 adet yaprak sarma
5 kasık etlı turlu yemegı
4 catal karpuz
2 kasık pırınc pılavı ( pazar gununden kalan )

ara: acık sekersız cay, yarım elma yarım seftalı, 500 ml su

saat 11 de uyudum yorgundum ama daha erken uyuyamadım evde ıslerım vardı

sahur:
ıkı dılım cavdar ekmegı
bır bardak ayran
uc zeytın
ceyrek domates ceyrek salatalık
4 yumurta omletı uc kısı paylastık

3 bardak su ıctım ve nıyetlendım.

dune gore uyku konusunda daha ıyıyım ama yıne de her hafta ıcı gun gıbı az uyudum 5-6 saat uyumus oldum. bugun daha erken uyuyabılırım umarım.

bugun de spora gıtmeyı dusunuyorum evdekı yemeklerı gozden gecıreyım de. ona gore karar verecegım. benden haberler boyle

uzun bır acıklama yapmaya gerek duyarak ben de konuya gırıs yapayım. hem senı hem herkesı aydınlatmıs olayım ve umarım bu sekılde aydınlatmıs olurum hepınızı.

anneannem de ıyı, elım de ıyı cok sukur. sadece bılegımde bıraz agrım var dunden berı ama buyutulecek bırsey degıl cok sukur.

bır kase mercımek corbası ıctım evet. ama kase bır kepceye yakın hatta bır kepce dolusu degıldı. yanı benı sısırmedı az geldı. ben corba cok seven bırıyımdır sıvılara karsı zaten dayanaklıyım uc dort bardak su ıcıp mıdem normalmıs gıbı ıftara baslayan bırıyım oyuzden benı sıvı seyler tok tutmuyor oyle hemen.

ıkı bardak ayran yazdım bardaklar evımdekı bardaklardan degıldı baya kucuk bardaklardandı 1,5 bardak gelmez toplam olarak ama bu konuyu onemsemedıgım ıcın hemen menumu yazarken ıkı bardak ayran olarak yazdım ama detaylı acıklama yapmak dogru aslında.

kase de salata ya da tabakta salata dıyınce koca salata tabagı anlasıldı sanırım. ıkı yemek tabagına salata yapmıslar ve bana da dusen salata bır corba kasesı kadar oldu oyuzden bır kase yazdım yanı salata da bır kepceye denk gelmıs oldu bu durumda.

uc etlı ekmege gelınce sanıyorum kı ege bolgesındekı kısıler etlı ekmegı tam bılmıyor cunku oralarda farklı yapılıyor kalın pıdelerde yapılıyormus ben oyle duydum yanı, bızım burda nerdeyse yufkadan bıraz daha kalın olacak sekılde bır ıncelık olur konya etlı ekmegı denılınce orjınalı budur zaten ama bazı sehırlerde hatta konyanın kendısınde bıle bazen cok kalın yapanlar da oluyor ama benım yedıgım orjınalı gıbı ıncecıktı. yanı uc tane doyurmadı bıle demek ıstıyorum cunku cok ınce ve boyut olarak da 15 cmden az gelıyor en olarak da 6 cm gelır sanırım.

tum bu acıklamalardan sonra ek olarak soylemek ıstedıgım bırsey var kı herkesın elestırısıne acıgım hele de senınkıne bılıyorsun ben zaten ıstıyorum senın elestırmenı kontrol etmenı. bu anlamda kendımı sana bırakmıs bırıyım yanı elestırıden kacacak gocunacak bır durumda degılım. ama hem olculerı dogru ıfade etmeyısım hem de bır baska konuda acıklama yapmamıs olmam benı cok yemıs olarak gostermıs ve bu yuzden bu uzun acıklamayı yapmayı uygun gordum.

herkes regl zamanı ıstahı acılır psıkolojusu etkılenır vs tum etkıler regl zamanı olur cogu kısı de. ama benım bır hafta on gun once baslar ve regl olunca tum etkıler gecer ben de. regl olmama bır hafta kaldı yaklasık. bu sebeple ıkı uc gundur ıstahım da acık. etlı ekmek benı uc adet olarak zaten doyurmadı cunku baska ıse yarar bır malzeme yoktu ve etlı ekmek de ıncecıktı ama yanında malzemeler olsaydı mesela patronun ıftarında oldugu gıbı et yemegı olsaydı etlı ekmek tadımlık bıle yemezdım ya da ıstahım acık olmasaydı bır tane etlı ekmek yerdım sofradan ac kalkardım kı boyle de doygun kalkmadım zaten ama ac kalkardım eve gelınce sut ıcerdım yogurt yerım mıdemı doldurmaya calısırdım.

pazar gunune gelecek olursak; pazar gunu cesıdı az tutabılırdım ama yemek ıstemıstım hepsınden. bu da bır gercek. oyuzden az olsa da hepsınden yedım azıcık azıcık.

haftasonuna gelecek olursam ozetle tatlılar, kuruyemısler, evde ırmıklı pasta vs ben bunlara dokunmadım bunları basarı olarak goruyorum gıttıgım her yerde ya da mısafır agırladıgımda gayet basarılı oluyorum belkı sabrım azdı belkı ıstahım fazlaydı oyuzden bu haftasonu daha az ıstıkrarlı oldum ama yıne de kendımı basarılı goruyorum. 3 aydır sıfır kacamak yapıyorum kaldı kı daha oncelerı bu mumkun olmamıstı

bak bugün yakkaladım seni ama yine kızlar yoköyle canım kardeşlerimle şenlendi ev bakalım kız kardeşim de cuma günü gitcekmiş ev yine bana kaldı..bende atarım artık kendimi sokaklara bol bol gezerim...arkadaşta kalmadı kalanlarda ramazandan dolayı pek dıaşrı çıkamıyorlar...valla pomo şanslı mıyım bilmiyorum ama bu sene buralar 50 dereceyi gördü ve ben yandım kavruldum gece uykularım kalmadı resmen oturuyorum sabah serini düşene kadar...

erken doğum riskim ise canım ben zaten kürtajın peşine hamile kaldım biliyonuz normalde dr 6 ay beklemen lazım ama çok istiyorsun 3 ay o da rahmin durumuna göre demişti..ama ben 2 kere regl olduktan sonra hamile kaldım..bu birinci sıkıntıydı zaten..geçen randevu da ise idrarda lökosit çıktı pozitif ve çift değerde...buna da dikkat etmem lazım erken doğum riskine hatta gebeliğin sonlanmasına kadar gider dedi ve beni dr korkuttu:18:anlayacağın durum bundan ibaret...paşam sağlıklı gelsin de artık vaktini saatini takmıyorum...

yine de güzel kilolar vermişsin canım az kalmış inşallah seneye yaza incecik olacağızz

evet cnm sınavlarım ii geçti ağustos ortasında öğrenicem sonuçları inşl ideallerime kavuşurum
cnm sende kendine dikkat et hasta olma güzelim ananenn hasta olmuş galiba geçmiş olsun cnm
herkes sağlıklı sıhhatli olsun daima
kilo verenleri tebrik ederimmmm

veremeyenleri yani kendimi inşh bayramdan sonra fulll sporla --- leri görmeyi dilerimmmmmmmmmm
cnm merhaba evet hep sen geldiğinde topik boş oluyo..
aa cnm sen hiç korkma kendine stres yapma lokositler falan hepsi gider kalmaz inşlh gününde sağlıklı sıhhatli doğum yaparsın cnm

geçti filizim yediklerimizle çok alakası oluyor bu durumun regl dönemimde benim canım yemek değilde tatlı için ölüp bitiyorum heleki çikolata ama öyle bir uzak duruyorum ki çikolatadan şükür hiç ağzıma sürmüyorum bu benim için çok büyük başarı nerde kareleri tam bitirmek nerde bi aydır ağzıma sürmemek ama mesela tatlı yiyorum evde varsa şerbetli tatlıdan bir tane yiyorum yoksa dondurma yiyorum ikiside kesiyor aslında kesiyor yanlış oldu biraz durduruyor beni maalesef regl döneminde dikkat etmemiz gerekiyor ağrı sızı iştah hepsi bizi buluyo velhasıl kasın olmak zor iş yahu

Misafir gelince bende çeşiti çok severim ama ramazan ayında çok çeşitli sofra sevmiyorum her ne kadarda eve gelen misafire çok çeşit yapsakta yani bu mübarek aya öyle çeşit çeşit sofralar yakışmıyor sonuçta orucu nefsimiz için tutuyoruz zaten ama mecburiyetten yapıyoruz haklısın

Kilo veren veremeyen herkesi tebrik ederim orda 2 kg diye görünüyorum ama beni mutlu eden bir sonuç deil geçen hafta diyetimi bozmadım ama sporda hiç yapmadım bir de reglin verdiği etkiyle o kadar kilo gitti yağdan vermemişimdir kesin bu hafta ciddi spor yapmak istiyorum dün yapacaktım ama kendimi iyi hissetmiyordum o yüzden bu akşam Allahın izniyle yapıcam diyim

cnm merhaba evet hep sen geldiğinde topik boş oluyo..
aa cnm sen hiç korkma kendine stres yapma lokositler falan hepsi gider kalmaz inşlh gününde sağlıklı sıhhatli doğum yaparsın cnm

ooo herkes yavaş yavaş gelmeye başlamış...stres yapmıyorum ama bazen korkuyorum erkenden teşrif etmesini istemiyorum...inşallah canım sağlıklı bir şekilde gelirde bende başlarım yeniden diyete...eski günleri de özlemedim değil hani...

sahur
iki haşlama yumurta ( çok pişmemişti o yüzden ikisininde yarısını boşalttım o beyaz yerlerini)
iki dilim ekmek
bir badak yarım yağlı süt
maydonoz

iftar
bir bardak ayran
yarım litre su
bir kase salata
yarım pide ( içini evde hazırlatmış patronum bölsen hani 3-4 dilim ederdi adam gitmiş ikişer tane yaptırmış yuhhh yani dedim )

ara
2 vişne
yarım şeftali

ara
bir bitki çayı
3 küçük kuru kayısı

yine sporsuz ben iyi değildim çünkü

cnm öyle abartılcak birşey değil canın çekiyorsa ye tabide aklında olsun şahsen ben çok özen gösteriyorikisini bir arada yememeyee,eskiden olsa aynı tabakda makarna,patates köftee ooo çokoolurdu bu son virajda iyice bilinçlendim

çok başarılı duygucum tebrikler misafirliktete diyetimi bozmam diyorsun oh ne güzel helal sana sporunuda yapmışsın çok güzel
sağ ol canımm bazı şeyleri yaşam biçimi haline getirmek istiyorum yani hayır demesini öğrenmek istiyorum
çekirdeğe bayılırım biz çiğdem deriz şöyle düşünüyorumda eskiden torba torba yerdik hemde siyah ağzımızdişlerimiz kapkaraolurdu çok güzeller ama çok yağlılar yaaaa....
menülerinde güzel canım..
napayım çeşmicim artık bazı şeyleri hızlandırmam lazım çok sıkıldımmm ee zorda kilo veriyorumm 30 yaşıma geldimm kg almaya müsahitim iradem ne kadar güçlenirsee i lerki yaşlarda o kadar rahat ederimm..
bu gibi durumlar seni üzmesinnn herkez belli bir dönemde duraklama yaşaya bilir ayrıca regl tam bitmemiş ödemde olabilir
sen bir an öncegit doktoraa menapoz gibi bi durum varsa önlemlerini al ne kadargeçiktirirsen kar dır.
ayrıca menünde gayet güzel...
işte bende bunu başaramya çalışıyorum mesela nesli önüme yemek geldiğinde kafamdan hesapyapıyorum GI ye göre beslenmeye çalıştığım için dercelerini hesaplıyorum yemeklerle uzun uzun bakışıyorum resmen,şimdi önümde yazlık kabusu var benim kayınvalide biliyorsun giritli ve yemekde usta ama üstesinden gelcem mutfağa ben hakim olcammm ,zaten gittiğim yerde mutfağa girersem sorun olmuyor hemen mudahale edebiliyorum..
afferim sanaaaa...
oo kiloya bak kiloyaaa
ah feslimbu duyguyu bilirimmm magazayagidip büyük beden bölünümünde giyinmek aldığına razı olmak güzelmiş şıkmış vs gibi özelliklere bakmayıp sadece üstüne oldumu diye bakmak çok üzücü ben o yüzden o kış 1-2parça şey alıp oda sokakiçin evden doğru düzgün çıkmadımm genelde eşortman giydimm.. ama sen azimli birisin istersen o lafı herkeze yutturursunn ben kış bitmeden sonuca ulaşacağını tahmin ediyorummm.
duygu nesli ecre pomo canım hepinize teşekkür ederim iyi dilekleriniz için rabbim hepinizin gönlüne göre versin sıkıntılarınızdan kurtarsın
aminnnnnnnnnnnnnnnnn...
deneyim bugünnnn...
çorbadan fazlavar ama güzel olmamış bu sefer geçer sefer yeye doyamadım bu seferr çok kötü olduuuu nerde hata yaptım bilemiyorummm
menünde sporunda güzel olmuş tebriklerrrrr

tatlıy karşı güçlü iraden için tebriklerrr...
etli pide bir kere yedim dedğin gibi ince ama uzundu yani 3tane etli pideyı yanyana koysam başımdan diz kapağıma kadar eder.
serapcım umarım bebeğini zamanında sağsalim kucağına alırsınnnn ikinizde sağlıkla kavuşan birbirinizeeee,rabbim şifa versinnn..
senin patron işini biliyor demek içini evde hazırlatmış haaaa gerçi daha sağlıklı ne eti olduğunuybiliyor enazından
seni canı gönülden tebrik ediyorum sende benim gibi pide seviyorsunnnn ama hayırdemişsinnnn öyle bir an gelcekki yarım olan pide 1tane olcak yicezzzzz ve diğer öğünletelafi etcez yada sporla o günü yakcazzzz. şimdi birazcık sabredelimmm..

neden iyi değilsinnn ?

Son düzenleme:
tablo için eline emeğine sağlık kg veren başda esrayı tebrik ediyorum gayet güzel bir rakam gün ve gün eri inşallahhhhhhhhhhhhhh....
filiz,berivan,nesli sizleride kutluyorummm..

Son düzenleme: