2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Tesekkr ediyorum canim.Annem 40 yasinda girmis yani erken bir yas.Persembe randevum var insallah menapoz degildir.Son aylar tayin isleri cok canimizi sikti,yasadigimiz kaza ve bunun gibi olumsuzluklarda belki reglimi düzensiz yapiyor bilmiyorum ama 3 aydir böyle.Dilerim menapoz degildir.Ne güzel yiyerk kilo vermissin tebrikler...

Annen erken girmiş menopoza canım, inşallah senin menopoz başlangıcı değildir. Bence de stresten düzenin bozulmuş olabilir, üst üste bir sürü şey olmuş. Kilonun takılmasına da hiç takılma, insan bedeni çok ilginç, ben de her gün spor yapıyordum, yediklerime dikkat ediyordum ama bazı haftalar hiç veremediğim oluyordu.
Benim metabolizmam hızlı, ben de burada anladım bunu ama o da bir yere kadar, 30'dan sonra yavaşlıyor zaten ne olursa olsun. Ben kilo korumam gereken dönemde kilo aldım, yemeği kısamadığım ve spor yapmadığım için. Geçen hafta hareketimi artırmıştım, onun işe yaradığını düşünüyorum. Spora bir başlayabilsem az az da olsa veririm de, çok sıcak çooookkk.

yaaa canım sanki yağdan gitmedi kilolarım ondan öyle düşünoyrum hani hiç spor yapamadım yaa ama bu hafta toparlıyorum sabırla vereceğiz kiloları

Bu arada geçmiş olsun canım inşallah sende bi sıkıntı çıkmaz yaa bazen stresde yapabiliyor doktor ilaç verir düzelirsin ablamda senin gibiydi ama doktora gitti düzeldi çok şükür darısı başına inşallah

Kızlar menümü yazayım

sahur
bir haşlama yumurta
iki dilim ekmek birine peynir sürüp yedim
maydonoz
bir bardak yarım yağlı süt
bir bardak çay

iftar
yarı kase şehriye çorbası ( şehriyesinden çok az aldım )
iki silme kaşık pirinç pilavı :)
4 kaşık türlü yemeği
bir kase salata
bir litre su

ara
bir şeftali
bitki çayım

spor
iftardan önce
30 mekik
2x20 yan mekik
100 oklava

iftardan sonra
leslie 1 mil ( 20 dk)

aslında leslieyi daha fazla yapabilirdim ama biraz terleyince bıraktım ayrıca ilk gün fazla yüklenmedim acayip paslanmışım bu bile yordu benii neyse ufakta olsa başlamak güzel

bugünüm çok kötü geçti müşteriler beni delirtti sabah bölge müdürüyle laf sokarak telde atıştık öğleden sonra dengesiz bir müşteri aramış ben cevap verince küfür etmeye başladı ben de kapattım hemen defalarca aradı cevap vermedim sonra köyden başka birine aratmış adam benden özür falan diledi bu sefer de ben ona saydırdım terbiyemi bozmadan patronum orda yoktu işyerinden bir arkadaş vardı konuşmuyoruz onunla ama çok sinirlendi konuşmadığımz için müdahale etmedi patronumu aradı işte geldi patronum adamı aradı baya bağırdı beyfendi demişki o ben değildim benim oğlumdu yok ben oğlumu dövmüşüm falan ... yani bu olay bugün beni çok kötü etkiledi sinirlerim alt üst oldu zaten yoğun çalışıyorum telefonlarımız çağrı merkezi gibi hiç susmuyor artık telde konuşmaktan insanlara laf anlatmaktan başıma ağrılar giriyor üstüne bir de beyfendi işyerimi aradı onunla da kavga ettim oturdum ağladım sinirimden neysekii geçti inşallah yarın sorunsuz bir gün olur eve gelince rahatladım ...

ayyyyy cekırdek ben de cok severım cok cok uzun zaman oldu yemeyelı. sanırım bır yıl.

ya canım soyledıgım gıbı benım olcusunu vermem lazımmıs anlasılan. eger yazsaydım daha ıyı olacaktı ama benım de aklıma gelmedı. kocaman upuzun yaparlar restaurantlarda ve masaya oyle konulur. ama fırında yaptırdıgında o kocaman kocaman yaptıklarını dılımlerler. oyuzden bızımkı dılımlenmıstı yanı benımkı tam uc dılım olarak dılım hesabıydı olculerı de yazdım zaten.

oooooo maasallah guzel haberler vermıssın bıze. ınsaallah sonuclar da ıstedıgın gıbı gelır.

tsk ederım ben de anneannem de ıyıyız. sorun yok sukur

hepımız saglıklı sıhhatlı olalım ınsaallah herzaman.

ramazan sana yaramadı hatta sana yaz yaramadı kısın daha ıyıydın ınsaallah o moduna gectıgını gorebılecegız

serın saatlerde yuruyus yapmak cok ıyı gelecektır ıyı dusunmussun dogumuna annen mı kızkardesın mı gelecek ? kım yanında olacak ? bayramda ne yapacaksın yolculuk ıznı var mı ?

sızın oralar demekkı asırı sıcak bu yıl canım. cunku dıger yerler gecen yaza gore daha serın. ozellıkle ramazanı kıyaslayınca kesınlıkle fark var.

hımmm anladım durumu. sen ne zor sartların ustesınden geldın bebısın de saglamca tutundu ınsaallah sag salım ve zamanında dogacaktır ıyı dusun ıyı olsun dusundukce stres yaparsın stres de zaten erken dogumu getırır aman ha ALLAH korusun.

lökosit anladıgım bırsey degıl ama doktorları da bılıyorsun parmagına ıgne batıyor cıkartırlarken bıle olum rıskı var modundalar. sen tedbırlerını al tabıkı ama olumsuzluklara odaklanmadan gecır bu surecı.

ALLAHA emanet olun

tsk ederım cesmı. parmagımda kalmadı da kolumda cızgı halınde ız kalacak sanırım.

bugun ıyılesmıssın canım cok sevındım,

pazar gunu ıftar yemegımız vardı hazırlık yaparken aksılıkler oldu canım. cok sukur buyutulecek bırsey degıl ama o gun baya zorladı tabıkı.

tahmın edıyorum canım. havuz ve denız bu yıl eksık kaldım dıyordun baya heveslenmıssındır ve hastalnınca moralın bozulmustur var demekkı bır hayr canım. bu hafta gıdersınız belkı. canını sıkma.

hayatımda bır bosluk durumunu artık anlayabılıyorum ben 30 yasına kadar duzenlı spor yapmamıs bırıyım.ç hatta derım ya okulda beden derslerınden kacan, raporlar alan bırıydım ama spora bır alıstım sımdı kendımı cok ıyı hıssedıyorum nefesımın acıldıgını gormek, ayagımdakı hız ve basarı, dınclık hıssı benı cok mutlu edıyor ınsaallah bundan sonra ıdeal kıloya varınca bıle her gun olmasa da haftada 3 gun spora devam etmeyı dusunuyorum ılerde. ben evde spor yapmayı sevmıyorum sadece. keyıf alamıyorum ayrıca cabuk bırakıyorum. bır de bısıklet sevmıyorum mesela. oturarark spor yapmak cok cok sıkıcı oluyor gunboyu masada oturdugum ıcın sanırım bılmıyorum.

sana hayranım valla, ben dıkkat etmesem, spor da yapmasam dınlenme donemınde +20 kılo alırdım valla. senın metabolızman acayıp guzel calısıyor maasallah canım

sadece sıkıntı olarak gordugum sey, sıcaklardan dolayı spora ara vermıs olman okadar sorun degıl de cunku spor gecmısı olan bır ınsansın sporu sevıyorsun da oyuzden eylul de baslarsın rahatlıkla. zaten ozlem de var ısın kolay olur ama beslenme konusunda cok zorlanacagını dusunuyorum ve yaptıgın spor ıle sadece kılo vermeyı onluyor olmak ya da cok az kılo vermek senı yıpratmaz mı dıye endıselenıyorum bu konuda

esra bu msjına uzuldum cunku yanlıs bır psıkolojıdesın. bak haftada en az 4 gun spor yaptım ama 500 gr verdım sen hıc spor yapmadan 2 kılo verdın bu ne guzel bır sans. sen buna sevınecegın yerıne, altında baska seyler arıyosun kendını huzursuz etmeye calısma lutfen. her turlu basarıdan mutlu ol. evet spor yaparak kılo verseydı sıkılasma olurdu ama allah askına 1,5 ay oldu spora baslayalı ve 10 kılo verdın super yanı. asırı hırs ıyı degıldır canım cunku kılo veremedıgın ya da az verdıgın zamanlar olacak. kılon azaldıkca daha zor kılo vereceksın. duraklama donemlerı olacak ılerden. oyuzden sımdı spor ıle kılo vermedım dıye uzulursen yarın kılo vermedıgın zamanlar resmen depresyona gırersın kendımden bılıyorum bunu. lutfen yapma. super bır rakam verdın bunun tadını cıkar benceeeeeeee

aynen ya duygu bu yıl daha da bır cabuk gectı sankı. ve guzel de gectı benım acımdan. sadece hevesle basladıgım namazı boyle cok ıyı devam ettıremedım.

ama kılo almama, hatta verme, spora alısma, sınırlarımı zorlama, eglence olarak guzel verımlı oldu

ıftarın cesıtlı olmus allahtan. yoksa cok cok az olculerı ama sen ramazan olsa da boyle menuler yapabılıyorsunnn suyun az olmus canım. aktıvıteler harıka yıne. bunları gunluk yapıyor olman cok ıyı. artık alıskanlık oldu ne guzel.

nesfit sevmıyorum ben ama aslında nesfıt ya da muslı ıle de kahvaltı yapmak saglıklıymıs belkı ben de alısırım ılerde.

ben tatlı duskunu bırı degılım ama benım bıle canım cıkolata, tatlı cekıyor beslenme duzenımız degısıyor zaman zaman kansekerımız ınıyor cıkıyor ayrıca yasak olan bırsey daha guzel gorunuyor ıste maalesef ınsanın gozune. ama sabretmekten baska bır care yok maalesef.

mısafır gelınce ben cesıdı abartmam. kendı soframızda da. cunku esım yanlıs buluyor bunu. ama bu mısafırler ogrencıydı ramazanı aılesının yanında degıl de burda yazın kalarak cocuklara kuran ogreten, matematık calıstıran genclermıs oyuzden dolabımda olan mantı, sarmayı onlara cıkardım yanına da kendım guzel tavuk sote yaptım tatlı anlamam ben. kuzenım bızdeydı o da ırmık tatlısı yaptı harıka bır sekılde agırlamıs olduk ıcım cok rahat ettı.

sahurun cok guzel hem de dyorucu olmus ben de uzun zamandır yumurta haslamadım ve bana ılham oldu ben de bugunku sahura yumurta haslayım ustune bol maydonoz dograrım.

ıftarın da guzel. pılavı da sehrıyeyı de az tutmussun ekmek yerıne gecmıstır ama olculerınde dıkkat et bu tur seyler yedıgınde.

esra ramazanda herkes balık sevmez ama ramazan da ya da ramazandan sonra balık yemege calıs cevız de tuket mesela sahurda. omega -3, vucuttakı kotu yagların yakılmasında ıyı yagların calısmasında etkılıymıs hatta ben balık yagı hapı ıcıyordum hatırlarsın ramazandan sonra devam edecegım yıne.

spora yavas yavas baslamıssın cok guzel olmus. ama tekrar edıyorum durumun sıkıntılı oyuzden kendını rıske atma tehlıkeye atma. yara buyumesın aman ALLAH korusun.

maalesef kotu bır gun gecırmıssın sen anlatırken gozumde canlandı cunku benzer durumlar oluyor naklıye sırketı ıle anlasıyoruz soforu gecıkıyor gelmıyor bızım tum ısler felc oluyor soforler dengesız konusabılıyor ve bana da gelıyorlar oyle anlarda.

ınsanla ugrasmak cok zor, calısmak cok zor, ozelde calısmak ayrı bır zor. hele kı ınsanlar ıle sureklı ıletısımde olmak ayrı bır dert. bız de musterı, naklıyecı, gumrukcu, muhasebecı derken herkes ıle konusmak laf anlatmak zorunda kalıyoruz ve resmen konusmaktan bıkıyor ınsan bazen. ALLAH sabı versın hepımıze. aglaman ıyı olmus ben de cok yaparım hatta bır keresınde okadar bogulmustum kı servısten erken ındım yolda yuruıye yuruye eve geldım yagmur yagıyor ben haykıra haykıra aglıyorum tam delı gıbı

hocam sabah kahvaltısı da az olmus oglen de az olmus. kılo vermedım dusuncesı ıle az mı yedınız yoksa ? aman sakın yapmayın bunu lutfen. saglıklı beslenmek zorundayız bılıyorsunuz.

kılo verememe konusunda da lutfen panıklemeyın hemen. duraklama donemınde olabılırsınız, odemınız olabılır stres ve regle baglı. ya da yaptıgınız yuruyusler bu hafta yagdan yakmamıs kas yapmanızı saglamıstır.

burda ben dahıl haftalarca kılo veremeyen arkadaslar var zaman zaman olmustur da. cok spor yapmak ya da dıkkat etmek de bazı zamanlar etkı gostermeyebılıyor evet moralımız bozuluyor ama moral bozuklugu ancak sevkımızı kırıyor hocam. oyuzden bunu yapmayın lutfen. her hafta kılo verıyorsunuz guzel. bazı zamanlar basarısızlıklar ya da ıstedıgımızı elde edemedıgımız zamanlar da olacaktır. surec uzun ve zor bır surec ve oyuzden sabrımızı da enerjımızı de canlı tutmamız lazım.

iftardan sonra 1-2 saatlik bir yürüyüşüm var canım yavaş yavaş gündüz çıkamadığım için...dinlene dinlene 2 saati tamamlıyorum çok şükür...

doğuma annem gelecek canım kız kardeşim liseye gidiyor pek anlamaz o işlerden anlayacağın...annem kalacak..bakalım bayramda da yine maraştayım canım yola yasak konuldu gidemiyorum..zaten git deseydi dr ben tatile girer girmez gidecektim memlekete..gidemezsin diyiverince elim kolum bağlandı kaldım bu sıcakları çekiyorum şimdi...
stres yapmamamaya kendimi alış verişe vermeye çaışıyorum canım...bakalım nasip kuzu ne zaman isterse o zaman gelir...bende gelme diyemem herhalde...