- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #14.701
esra bu msjına uzuldum cunku yanlıs bır psıkolojıdesın. bak haftada en az 4 gun spor yaptım ama 500 gr verdım sen hıc spor yapmadan 2 kılo verdın bu ne guzel bır sans. sen buna sevınecegın yerıne, altında baska seyler arıyosun kendını huzursuz etmeye calısma lutfen. her turlu basarıdan mutlu ol. evet spor yaparak kılo verseydı sıkılasma olurdu ama allah askına 1,5 ay oldu spora baslayalı ve 10 kılo verdın super yanı. asırı hırs ıyı degıldır canım cunku kılo veremedıgın ya da az verdıgın zamanlar olacak. kılon azaldıkca daha zor kılo vereceksın. duraklama donemlerı olacak ılerden. oyuzden sımdı spor ıle kılo vermedım dıye uzulursen yarın kılo vermedıgın zamanlar resmen depresyona gırersın kendımden bılıyorum bunu. lutfen yapma. super bır rakam verdın bunun tadını cıkar benceeeeeeee
ben tatlı duskunu bırı degılım ama benım bıle canım cıkolata, tatlı cekıyor beslenme duzenımız degısıyor zaman zaman kansekerımız ınıyor cıkıyor ayrıca yasak olan bırsey daha guzel gorunuyor ıste maalesef ınsanın gozune. ama sabretmekten baska bır care yok maalesef.
mısafır gelınce ben cesıdı abartmam. kendı soframızda da. cunku esım yanlıs buluyor bunu. ama bu mısafırler ogrencıydı ramazanı aılesının yanında degıl de burda yazın kalarak cocuklara kuran ogreten, matematık calıstıran genclermıs oyuzden dolabımda olan mantı, sarmayı onlara cıkardım yanına da kendım guzel tavuk sote yaptım tatlı anlamam ben. kuzenım bızdeydı o da ırmık tatlısı yaptı harıka bır sekılde agırlamıs olduk ıcım cok rahat ettı.
iftardan sonra 1-2 saatlik bir yürüyüşüm var canım yavaş yavaş gündüz çıkamadığım için...dinlene dinlene 2 saati tamamlıyorum çok şükür...
doğuma annem gelecek canım kız kardeşim liseye gidiyor pek anlamaz o işlerden anlayacağın...annem kalacak..bakalım bayramda da yine maraştayım canım yola yasak konuldu gidemiyorum..zaten git deseydi dr ben tatile girer girmez gidecektim memlekete..gidemezsin diyiverince elim kolum bağlandı kaldım bu sıcakları çekiyorum şimdi...
stres yapmamamaya kendimi alış verişe vermeye çaışıyorum canım...bakalım nasip kuzu ne zaman isterse o zaman gelir...bende gelme diyemem herhalde...
sahurun cok guzel hem de dyorucu olmus ben de uzun zamandır yumurta haslamadım ve bana ılham oldu ben de bugunku sahura yumurta haslayım ustune bol maydonoz dograrım.
ıftarın da guzel. pılavı da sehrıyeyı de az tutmussun ekmek yerıne gecmıstır ama olculerınde dıkkat et bu tur seyler yedıgınde.
esra ramazanda herkes balık sevmez ama ramazan da ya da ramazandan sonra balık yemege calıs cevız de tuket mesela sahurda. omega -3, vucuttakı kotu yagların yakılmasında ıyı yagların calısmasında etkılıymıs hatta ben balık yagı hapı ıcıyordum hatırlarsın ramazandan sonra devam edecegım yıne.
spora yavas yavas baslamıssın cok guzel olmus. ama tekrar edıyorum durumun sıkıntılı oyuzden kendını rıske atma tehlıkeye atma. yara buyumesın aman ALLAH korusun.
maalesef kotu bır gun gecırmıssın sen anlatırken gozumde canlandı cunku benzer durumlar oluyor naklıye sırketı ıle anlasıyoruz soforu gecıkıyor gelmıyor bızım tum ısler felc oluyor soforler dengesız konusabılıyor ve bana da gelıyorlar oyle anlarda.
ınsanla ugrasmak cok zor, calısmak cok zor, ozelde calısmak ayrı bır zor. hele kı ınsanlar ıle sureklı ıletısımde olmak ayrı bır dert. bız de musterı, naklıyecı, gumrukcu, muhasebecı derken herkes ıle konusmak laf anlatmak zorunda kalıyoruz ve resmen konusmaktan bıkıyor ınsan bazen. ALLAH sabı versın hepımıze. aglaman ıyı olmus ben de cok yaparım hatta bır keresınde okadar bogulmustum kı servısten erken ındım yolda yuruıye yuruye eve geldım yagmur yagıyor ben haykıra haykıra aglıyorum tam delı gıbı
ooooo maasallah 2 saat bence cok ıyı.
hım kızkardesını buyuk dusunmustumannen daha ıyı olur tabıkı.
bayramda belkı aılen suprız yapar gelseler cok guzel olur senın ıcın. degısıklık ıyı gelır sana.
hersey ıyı olacak. sen bu gunlere zor geldın emınım bundan sonrası guzel olacak gonlunu ferah tutmaya calıs zor bılıyorum ama dene canım hem kendın ıcın hem bebıs ıcın bu lazım
siz böyle yazınca rahatlıyorum zaten dün ilk defa zayıflamışsın tepkisini aldım kuaförüm burda yoktu fün gelmiş ben uğradım bana diyorki sen süzüldün mü yok yok bayaa fark ediyor tabi ben çok sevindim ailem haricinde ilk kez biri bana zayıflamışsın dedi içim rahatladı haklısın zaten filizim çok aceleciyim bir an önce sekizleri görmek istiyorum ama zamanla olacağını kafam almıyor bu benim kişilik özelliğim çok sabırsızımdır ama artık verdiğim her grama sevinicem çünkü almak diye bir durum da var tabi
menün çok güzel olmuş filizim mantıyı sen mi yapmnıştın ?
Ben de çok güzel tatlılar yaparım çeşit çeşit ama artık yapmıyprum yememek için annem geçen diyorki bize incirli tatlı yap kızım sen yemicen diye bizi mahrum etme yiğenim dün akşam tutturdu krep istiyorum diye dedim tamam hepinizin istediğinden yapıcam bayram da yaklaşıken tatlı olayına çok dikkat etmek lazım yaaa :26::26:
evden çıkmamla eve girişim tam iki saati buuyor..bayramda ailem gelemez canım aslında annem çok sitiyorda bayram sonrası 3 düğünümüz var ben gidemedim..annemde gidemezse olmaz hala dayı ve amca oğulları evleniyo...peş peşe oldu birde..
valla artık hayatımız ona endekslendi canım geçende biraz tartıştık kocişle..biraz dediysem şiddetli birazdı ..ilk defa oldu ama resti çektim önceliğim bundan sonra sen değilsin dedim...
off filizim balığa bayılıyorum ama burda yok ki gelmiyor ton balık da sevmiyorum ama ceviz yerim alayım evde yok ya da annemler baklava için alacak ordan kendime bir kırparımsporumu da diyetimi de seviorum ama en çok incelmeyi seviyorum
Dün yaşadıklarım sinirimi çok bozdu Filizim ben buranın insanına laf anlatamıyorum bak ben de doğuluyum burda büyümesemde bir sürü akrabam var genelini katmıyorum asla zaten çok severim ama bir kısım varki beni işimden soğutuyorlar kesinlikle iletiim kuramıyorum her şekilde denememe rağmen seneye burda çalışmıcam sözleşmeli öğretmenlik yaparım yani artık psikolijimi bozuyorlar şöyle bir kasım-aralık desem rahatlıcam çünkğü kışın kardan yollar kapanıyor ve köylere gidilemiyor o zaman paso oturuyoruz da bu dönem sıkıntılı ben de senin gibi bir kere minibüten inip yağmurda ağlaya ağlaya eve gitmiştim o yüzden bilirim duygularını...Rabbim şu mübarek günlerde hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
Mekke'de nazil olmuştur. 8 âyettir. "İnşirah" açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir.
annem bu duayı çok sever ve okur ben de öyle sizlerde okuyun iyi geleceğine eminimmm
hımmmmm anladım canım. ters zamana denk gelmıs dugunler. ama olsun yapacak bırsey yok maalesef. bebıs dogsun azıcık buyusun beraber bol bol gezersınız bugunler gerıde kalacak.
hayırdır nıye tartıstınız oyle ?
ne dedı ne yaptı kı esın ?
duan ıcın tsk ederım canım. ALLAH razı olsun.
hımm balık kotu olmus. toın balıgı cok yaglı zaten. balık buraya gelıyor ve bızım balıkcılar ucret almadan ızgara yapıyorlar eve getırıp yıyoruz ınsaallah senın de boyle bır fırsatın olur. sen bol bol cevız ye ozaman tamam mı
su nasıl gıdıyor su gozumden kactı ?
canım bızler kucuk sehırlerde ılcelerde yasıyoruz oyuzden patronumuza da etrafımızdakı ınsanlara da herseyı anlatmak zor oluyor ıstanbuldan arayan bırının konusma tarzı bıle cok fazla oluyor ALLAH yardımcımız olsun ne dıyım. ben artık ofke nobetlerımden korkar oldum da doktora gıttım ıkı aydır hap kullanıyorum cok da ıyı gelıyor.
evden çıkmamla eve girişim tam iki saati buuyor..bayramda ailem gelemez canım aslında annem çok sitiyorda bayram sonrası 3 düğünümüz var ben gidemedim..annemde gidemezse olmaz hala dayı ve amca oğulları evleniyo...peş peşe oldu birde..
valla artık hayatımız ona endekslendi canım geçende biraz tartıştık kocişle..biraz dediysem şiddetli birazdı ..ilk defa oldu ama resti çektim önceliğim bundan sonra sen değilsin dedim...
herkese mutlu günleerrrgeçmişi okudum serap cım biraz eşiyle tartışmış ama olur o kadar, sen bebegi düşüno etkilenmesin bak yazık onaa o gelince ikiniz bir olup eşinin burnundan getirirsiniz hepsini
aman iş yerindeki sorunları boşverin, onların hepsi dangalakkbende ofistekilerle 2 gündğr konuşmuyorm, bugun 3. günüm ve bi süre daha da devam edecem, anlasınlar be nkonuşmayınca ne kadar sıkıcı oluyor ortamm
şimdi de menuyu yazayımm.. dün kahvaltıda 2 şeftali yemiştm zaten, öğlen ofistekilere oruuç tutmadıgımı belli etmemek için onlar yokken yarım lt falan anck su içebilmişimdir, bide special k nın krakerleri var yeni, 1 paketi 100 kusur kalori, onlardan vardı yanımda onlardan yedim, daha doorusu yuttummm
6.30 gibi eve gittim, yarım salatalık yedim iftara kadar beni tutusun die. iftar saatinde de akşam yemegi olarak ,
1 kase erişteli nohutlu çorba
2 yk fırında tavuklu türlü
2 yk yoğurtlu kabak
1 parça pide
3 bardak su
misafirimiz oldugu için yürüyüşe çıkamadım ama 2 tane canavarla bütün bir akşam evde koşturdum bence o da bir spor türü sayılmalı
ara öğün olarak da
2 kupa çay
1 dilim güllaç yedim ve günü kapattım. suyum toplamda 2 lt yi geçmiştir ama ne kadar geçmiştir bilemiyorumm..
sabah kahvaltı da
1 parça pidenin arasına yarım domates ve 1 kk kadar beyaz peynir koydum, yedim. 1 tane de küçük şeftali yedim, 3 bardak suyumu da içtim. şimdi ofisteyim, ama öğleden sonra dışarı çıkacam işim var, kepekli sandviç yapan güzel bi yer var, arasına domates salatalık peynir marul falan koyuyor, oraya gidip yerim die düşünüyorum.
akşam da kardeşimde oruç tutamıyo bu ara iş çıkışı buluşup yemek yiyecez, sonra da bayram alışverişi yapacaz biraz.. yyine spor olmayacak malesef, ama en azından hareketli olacam kar kardır diyelim
öperim herkesi, mutlu günleerrr
o zaman güzel bir gün seni bekliyor kardeşle alışverişin üzerine aktivite tanımam resmen yeniden doğmuş gibi oluyorum ohh özendim size ama bizde bayrama ablamla buluşuyoruz neyseki
tadını çıkar canım
Günaydın kızlar, hepimize güzel bir gün olsun inşallahCanı sıkkın arkadaşların sıkıntıları uçup gitsin Benim yetiştirmem gereken bir iş var ama çok yavaşım çooookkk, bana biraz hız lazım
Pomocum yeni fotoğraflarına baktım, çok güzel çıkmış, bayıldımKilo verdiğin gitgide daha belli oluyor Ev halin çok şirin, mıncırayım ben seni biraz yaaa Zaten bu gidişle az kaldı İzmir'e gelmene, rahat rahat mıncırırım artık
Duygucum Allah kolaylık versin, bu havada dışarda olmak tam eziyet, aman dikkat et sıcağa ve güneşe.
Ben spor yapmak istiyorum ama totoyu kaldıramıyorum bir türlü, bu ara 68,5-69 arası dolaşıyorum, 69 görünce tartıda delleniyorum ama yine de spora başlayamıyorum. Bugün iş çıkışı pazara uğrayacağız, sonra eve gidip yerleştir, yemek hazırla ye derken zaten epey oluyor saat, sonra da yayılıp kalıyorum, Leslie 3 mil bile yapsam kardır, neyse bu akşam biraz zorlayayım kendimi, olmuyor böyle otur otur
söylememesi gerekn bir lafı söyledi...bende pılımı pırtımı topladım uçak bileti bakıyordum...ama bulamadım oturdum oturduğum yerde...ama burundan dökme operasyonu devam ediyo...dr.ye gittik sağlık ocağında..bebek sağ tarafa toplanmış dr annesi neye üzüldün bir tarafa çekilmiş dedi...eşimin yüzüne baktım..ve çıkıştada döktüm içindekileri artık...
Benimde bir ilacım var ama kullanmıyorum tekrar gitmek istiyorum böyle terapi gibi olsun bakalım boş bir vaktimde kaçayım
su günlük 2,5 litre içiyorum bazen zorlayınca 3 oluyor iftarda 1 iftardan sonra 1 sahurda yarım lt olacak şekilde
Filizim ben 7 sene istanbulda kaldım ordada sürekli satışdaydım sorunlu müşterim olmuyor değildi ama bu kadar bıktırmıyordu buranın asosyal yaşantısı kafama uygun arkadaş bulamamam yaşıtım hiç akrabamın olmaması hepsi kötü etkiliyor ama dünyalara değişmem br ablam var bir saat uzağız onunla ayda bi kere bir araya geliriz acayip eğleniriz o da olmasa ben mahfolurdum herhalde bir benim şansım sizler tabikimesafesiz arkadaşım oldunuz eminim uzun uzun seneler hep görüşeceğiz artık herşeyimi size anlatır oldum fikirlerinize güveniyorum çünkü artık böylelikle önümdeki 2 seneyi atlatıcam okul btince formasyon alıcam inşallah sonrada atamamı beklicem Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?