- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #14.721
nesfiti sade olanı yiyorum yemekdende zevk alıyorum sen nasıl sevmedinn şaşırdım sahur için hem pratik hemde besleyiciaynen ya duygu bu yıl daha da bır cabuk gectı sankı. ve guzel de gectı benım acımdan. sadece hevesle basladıgım namazı boyle cok ıyı devam ettıremedım.
ama kılo almama, hatta verme, spora alısma, sınırlarımı zorlama, eglence olarak guzel verımlı oldu
ıftarın cesıtlı olmus allahtan. yoksa cok cok az olculerı ama sen ramazan olsa da boyle menuler yapabılıyorsunnnsuyun az olmus canım. aktıvıteler harıka yıne. bunları gunluk yapıyor olman cok ıyı. artık alıskanlık oldu ne guzel.
nesfit sevmıyorum ben ama aslında nesfıt ya da muslı ıle de kahvaltı yapmak saglıklıymıs belkı ben de alısırım ılerde.
kız menünü görünce güldüm mezureylemi gittinnn yemek yemeğekızlar herkese gunaydınnnnnnnnn
gecmısı ancak bıtırdım ne guzel sohbet olmus dun kacırmısım.
duygu mesaj atmıs bankada ıslerı varmıs haberınız olsun buarada.
ben de dunumu yazayım ve cıkayım yavastan. baya ıslerım var
ıftar oncesı spora gıttım
70 dk spor yaptım
yarım saat kosu bandı ( 12 dksı kosu )
10 dk yer bısıkletı
5 dk normal bısıklet
100 +100 mekık
gerı kalan surede kol aletlerınde calıstım
yarım saat yuruyus restauranta kadar. evde yemek yoktu hem de carsıda ısler olunca boyle bır plan yaptık
ıftardan sonra yarım saat markete yuruyus.
ıftar:
uc bardak su
ıkı hurma
ıkı kayısı
ıkı cevız
bır kase mercımek corbası
2 kasık domates salatası
yagsız, peynırlı bır adet borek ( 8 cm uzunluk, 4 cm genıslık gelır )
karısık ızgara ( ıkı kofte, 4-5 adet et sıs, avuc kadar tavuk 15 cm uzunluk 6 cm en tavugun )
bır bardak ayran
bır catal kadayıf
bır catal kavun
ara: acık sekersız cay, bır bardak su
eve gelınce 2 bardak su, ceyrek seftalı, ceyrek yesıl elma, lımonlu maden suyu
ıkı bardak su yatarken.
sahur:
bır dılım cavdar ekmegı
bır bardak yarım yaglı sut
ceyrek domates ceyrek salatalık
ıkı catal karpuz
bır kk beyaz peynır
2 bardak su ıctım ve nıyetlendım
bu ne güzel bi paylaşımmm çok tşk ederizzz..off filizim balığa bayılıyorum ama burda yok ki gelmiyor ton balık da sevmiyorum ama ceviz yerim alayım evde yok ya da annemler baklava için alacak ordan kendime bir kırparımsporumu da diyetimi de seviorum ama en çok incelmeyi seviyorum
Dün yaşadıklarım sinirimi çok bozdu Filizim ben buranın insanına laf anlatamıyorum bak ben de doğuluyum burda büyümesemde bir sürü akrabam var genelini katmıyorum asla zaten çok severim ama bir kısım varki beni işimden soğutuyorlar kesinlikle iletiim kuramıyorum her şekilde denememe rağmen seneye burda çalışmıcam sözleşmeli öğretmenlik yaparım yani artık psikolijimi bozuyorlar şöyle bir kasım-aralık desem rahatlıcam çünkğü kışın kardan yollar kapanıyor ve köylere gidilemiyor o zaman paso oturuyoruz da bu dönem sıkıntılı ben de senin gibi bir kere minibüten inip yağmurda ağlaya ağlaya eve gitmiştim o yüzden bilirim duygularını...Rabbim şu mübarek günlerde hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
Mekke'de nazil olmuştur. 8 âyettir. "İnşirah" açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir.
annem bu duayı çok sever ve okur ben de öyle sizlerde okuyun iyi geleceğine eminimmm
iftarda güzel,sahurdaaslında güzel süt tokluk hissiverir hımm kahve keyfi yapılmış ben ramazanda ne neskafe ne türk kahvesi içmedimm hiçç ..kızlarrrrrrrr gunaydın
nasılsınız ?
dun baya sakın gecmıs topık. herkes ıyıdır ınsaallah
ben regl yaklasıyor azıcık azıcık odem kendını hıssettırıyor herzamankı gıbı 5 saat uyuyorum gunluk. ısler bugun daha sakın. dun cok yogundum. kuzenımle bır haftadır cok guzel vakıt gecırıyorum ama bugun hem stajı bıtıyor hem evıne donuyor. bugun spora gıdecegım dun gıtmedım hem ara verdım hem yemegım yoktu yemek yaptım kısacası sukur keyfım yerınde.
spor yapmadım dun. ıftara kadar zaten yemekler yaptım.
ıftardan sonra da dınlendım camasırlarımı topladım katladım bulasık makınasını bosalttım yerlestırdım ıftar oncesı aslında uyumak ıstıyordum cok uykusuz oluyorum haftaıcı ama fırsat olmadı tabıkı.
ıftar:
ıkı bardak su
uc kasık yumurta ıle kavrulmus taze fasulye
4 kasık bamya yemegı
bır kase cacık
5-6 kasık salata
uc kasık sehrıye pılavı
ara: ıkı bardak su, bır turk kahvesı ( kervansaray kahvesı denılen bır klahveden aldık arkadas tavsıye ettı kesınlıkle super bır kahve ), 10 adet kıraz, ıkı yemek kasıgı dondurma
yatmadan bır bardak su
sahur:
bır yesıl elma
yarım domates yarım salatalık
bır bardak süt
canım yemek ıstemedı
uc bardak su ıctım ve nıyetlendım
nesfiti sade olanı yiyorum yemekdende zevk alıyorum sen nasıl sevmedinn şaşırdım sahur için hem pratik hemde besleyici
sen sor bakalım bunları yedikdensonra bile nasıl oluyorsunn ben önceee suyu boca ediyorum mideye aç karnına 500ml içiyorum acayipşişmiş oluyorum diğerlerinide yiyence o kadar şişiyorumki hatta vicdan azabı çekiyorum çokmu yedim diye
kız menünü görünce güldüm mezureylemi gittinnn yemek yemeğe
hımmm menün ağız sulandırıyor gayet güzel olmuş yinede birparça fazlaa çeşit çok olduğu için diyorum,gerçi giderkende dönerken yürüyüş yapılmış ekstrasporda yapılmış afferim sanaa..
bu ne güzel bi paylaşımmm çok tşk ederizzz..
iftarda güzel,sahurdaaslında güzel süt tokluk hissiverir hımm kahve keyfi yapılmış ben ramazanda ne neskafe ne türk kahvesi içmedimm hiçç ..
günaydınn kızlarrr hepimize güzel bir gündiliyorum..dün erkendençıktım 4'deevdeydimm fatura alışveriş derkennn maf oldummm oruçluyken ilkkez çıktımm açlık zerre kadar yoktu ama susuzluk çok hissettirdi kendini, işlerimi tam halledemedimm aslında bugünde çıkıp halletsem iyi olcakk, haftaya tatilim başlıyor eğer kuzi beni çıldırtmazsa ağostos sonuna kadar tatildeyim inşallahhh.. aslında yoğun bir dönemegiriyorum evim bitmiş inşaat firması bankadan ipoteğin kaldırılmasını bekliyormuş tatil ve sonrasıda ev ile uğraşmak derkenn yoğunbir dönem olcakkk...
neyse 2 günlük iftar ve sahur menülerini yazayımm;
salı;
iftar: 500 ml su,ardından kirazsaplı çayım,ardından yarım kase hoşaf,sonrasında 2 kaşık esmer bulgur pilavı domatesli,2 kaşık barbunya,orta boy kase çoban salata(bol maydanozlu),küçükkase yoğurt
ara:yeşil çay
ara:3 çatal revani (iftardan önce 19:30 gibi çoştumkalktım revani yaptımsanki çok yicekmişim gibi çokda güzeloldu öyleçokdeğil bize göre gerçi haladaha bitmedi ama)
su: 1.5 lt içtim
aktivite iftardan önce: günlük hareketlerim dışında 3bin adım
200 twist
100 oklava
100 mekik
100 yanlar içinbihareket
iftardan sonra yatmadanönce:
günlük hareketlerimdışında 2bin adım
100 mekik
100 twist
dünkü iftarım bugünkü sahurum:
iftar:500 ml su
1bardak kirazsaplı çayım
yarımkase(bu arada kase küçük kase) komposto
1 küçük kase yoğurt
1 kaşık barbunya
1 kaşık domatesli bulgur pilavı
1 domates
1 salatalık
çeyrek demet maydanoz
2 lokma ekmek(beyaz)
ara: yeşil çay
ara: 1 çatal revani 2 kup maraş dondurma,4tane kiraz
toplamda 1.5 lt biraz geçen su
aktivitegün boyu alışveriş fatura deken yürüyüş
ve yatmadan 100mekik (göbüşü taktım ya ericek ya ericek)
sahur:
1bardak ayran,1 domates,2 kibrit kutusu az yağlı peynir,2 dilimçavdar ekmeği tost makinasında kızarttım kıtır ekmek gibi yedim.
yaklaşık 750ml su
canım tsk ederım. saclarımı kuzenım ordu ama evın ıcınde renklı gıyınırım pıjama olur altımda, ustumde renklı ya da beyaz tısortler. evde ve dısarda cok farklıyım aslında. evde 15, dısarda 40 yas oluyorum sankı bır de turbanlı olunca.
gelecegım anacugum, sen benı ıyıce bır mıncırrrrrrrrkıs gelmeden 90 olmam lazım ekim basına ınsaallah dusebılırım
havalar bıraz serınlerse spora donersın dıye dusunuyorum eylule bırsey kalmadı ama tabıkı tansıyona dıkkat edecek sekılde yavastan yavastan alıstırmalar yapabılırsın de guzel olur.
sen pazara ıyı alıstın ne guzellllll
ben de bıraz once sırketın bahcesınden kabak cıcegı topladık bulgur ıle cok guzel dolması oluyor komsum sen topla, ıkımıze de ben yaparım dıyınce super oldu.
müsliler zaten pek güzel olmazz amanzaten kalorisi düşük hangi şey güzelkiii,ben nesfitlerin yada k-flekslerin kaloricetveline bakıyorum meyvalıların kaloris bir parça daha fazla olduğu için almıyorum zaten sadeyi seviyorum..ya bılmem kı ben karısık muslı aldım ondan sonra bır garıp oldu damak tadım ben sadece corn flakes cıleklı var ya onu cok sevıyorum.
ALLAH seni yaguldurdun valla cok mu yedım dıyormus delı
ben mezura ıle gıtmıyordum da artık olculerını yazıyorum valla bır daha etlı ekmek de oldugu gıbı yanlıs anlasılma olmasın dıyeanacugum ne yapayım senı kızdırmayayım yanı
duygusum bu kahvenın ıcımı cok guzel. az krema varmıs, menguc mu ne varmıs, kuru kahve, sahlep,bır kac bırsey daha varmıs ıcınde.
ya sorma neyine senin topuklu gerçi dolgu topuk ama baya bi yüksekti neyseki sana yazdıkdan sonra bi magaza buldum beyaz parmak arası terliğe ihtiyacın vardı aldım rahat ettim ve dediğim gibi eve geldim duş kut uyku 2 saattten fazla uyumuşum..gunaydın canım
hem tatıl hem ev ıcın guzel haberler vermıssın maasallah az kalmıs her ıkısıne de. gozunaydın dıyeyım sımdıden. kesınlıkle cok yogun olacaksınnnnn benım hayatımda degısıklık olmaz aynı sekılde devam olur. bu yıl tasınmıyorum aynı evde olacagım. sadece agustos sonunda belkı annemler gelecek bır hafta. o buyuk degısıklık olur bızım ıcın.
dun resmen ezıyet olmus ya bır de topuklu gıymıssın valla dusunemıyorum o halde gezdıgımı. ayakkabım rahat degılse topuklu olmasını bırak rahat olmasın ıkı adım yuruyemem ben.
menulerın gayet guzel olmus canım. sporlar herzamankı gıbı cok guzel.
uzun uzun konusuruz patron geldı benım kacmam lazım
Duygucum tatil zamanı gelmiş, inan çok sevindim, ben de istiyoruuummmmBen Kuzeyin de bayılacağını düşşünüyorum, hiç merak etme eziyet etmez bence Evin için de güzel haberler almışsın, su gibi aksın, herşey istediğin gibi olsun inşallah
Duygucum dün epey dışardaymışsın, tebrik ediyorum seni, ben bir yemeğe gidip gelene kadar perişan oluyorum. Sen bir de oruçsun, aman dikkat et canım kendine.
Günaydın kızlar, hepimize güzel ve enerjik bir gün diliyorumİzmir yanıyor yine maalesef Benim aynı hikaye devam ediyor, hazırlamam gereken şeyi bitiremedim, bu gün son gündü, akşama kadar elimden geleni yapacağım ama zor görünüyor. Oooyyyfff oooyyyfff, bana enerji yollayın azıcık kızlar Bir de sabah tartıda 69.3 gördüm, çok canım sıkıldı yaa
Duygucum, iyiyim canım, benim de çalışmam lazım zaten, sen de dikkat et kendine aman, dışarısı çok sıcak çooookkk
günaydın ama pek aydın değil gibi ,valla moladasın diye ses çıkarmıyorum ama hayırdır nereye gidiyorsunn böylee az kalmış başladığın noktaya gelmene ee eylülde döneceğini farz edersek kaçınılmaz bu sonuç.
tam karar vermedim zaten çıkarsam öğleden sonra çıkarım herhaldeee ,tamam canım hadi kolay gelsinnn sende dikkat et kendine..
Duygucum Allah senden razı olsun arkadaşım, şu yazdığın beni kendime getirdi. Eve geldim ve hemen Leslie'mi açıp 3 mil yaptım, çok yoruldum, helak oldum ama kendime geldim, bana lazım olan kesinlikle spordu ama bir türlü başlayacak enerjiyi bulamıyordum. Eylülde başladığım kiloya dönmemek için haftada en azından 3 gün evde spor yapacağım. Çok şükür artık klima da var, zaten olmasa bayılır kalırdım muhtemelen
Neyse işte, bir hızla sporumu yaptım, çok mutlu oldum ve sana teşekkür etmek istedim
kızlar herkese gunaydınnnnnnnnn
gecmısı ancak bıtırdım ne guzel sohbet olmus dun kacırmısım.
duygu mesaj atmıs bankada ıslerı varmıs haberınız olsun buarada.
ben de dunumu yazayım ve cıkayım yavastan. baya ıslerım var
ıftar oncesı spora gıttım
70 dk spor yaptım
yarım saat kosu bandı ( 12 dksı kosu )
10 dk yer bısıkletı
5 dk normal bısıklet
100 +100 mekık
gerı kalan surede kol aletlerınde calıstım
yarım saat yuruyus restauranta kadar. evde yemek yoktu hem de carsıda ısler olunca boyle bır plan yaptık
ıftardan sonra yarım saat markete yuruyus.
ıftar:
uc bardak su
ıkı hurma
ıkı kayısı
ıkı cevız
bır kase mercımek corbası
2 kasık domates salatası
yagsız, peynırlı bır adet borek ( 8 cm uzunluk, 4 cm genıslık gelır )
karısık ızgara ( ıkı kofte, 4-5 adet et sıs, avuc kadar tavuk 15 cm uzunluk 6 cm en tavugun )
bır bardak ayran
bır catal kadayıf
bır catal kavun
ara: acık sekersız cay, bır bardak su
eve gelınce 2 bardak su, ceyrek seftalı, ceyrek yesıl elma, lımonlu maden suyu
ıkı bardak su yatarken.
sahur:
bır dılım cavdar ekmegı
bır bardak yarım yaglı sut
ceyrek domates ceyrek salatalık
ıkı catal karpuz
bır kk beyaz peynır
2 bardak su ıctım ve nıyetlendım
off filizim balığa bayılıyorum ama burda yok ki gelmiyor ton balık da sevmiyorum ama ceviz yerim alayım evde yok ya da annemler baklava için alacak ordan kendime bir kırparımsporumu da diyetimi de seviorum ama en çok incelmeyi seviyorum
Dün yaşadıklarım sinirimi çok bozdu Filizim ben buranın insanına laf anlatamıyorum bak ben de doğuluyum burda büyümesemde bir sürü akrabam var genelini katmıyorum asla zaten çok severim ama bir kısım varki beni işimden soğutuyorlar kesinlikle iletiim kuramıyorum her şekilde denememe rağmen seneye burda çalışmıcam sözleşmeli öğretmenlik yaparım yani artık psikolijimi bozuyorlar şöyle bir kasım-aralık desem rahatlıcam çünkğü kışın kardan yollar kapanıyor ve köylere gidilemiyor o zaman paso oturuyoruz da bu dönem sıkıntılı ben de senin gibi bir kere minibüten inip yağmurda ağlaya ağlaya eve gitmiştim o yüzden bilirim duygularını...Rabbim şu mübarek günlerde hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
Mekke'de nazil olmuştur. 8 âyettir. "İnşirah" açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir.
annem bu duayı çok sever ve okur ben de öyle sizlerde okuyun iyi geleceğine eminimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?