2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Arkadaşlar aklim hep sizde ama maalesef çok gelemiyorum.diz ustu pcnin üstüne oturmuş benim olan
Küçücük bir tabletten bakmaya calistim baktim zor Vazgeçtim. bayramin ilk günü esimde yanimiza geldi.
sürekli geziyoruz.bu yol maalesef eşim bizden uzak ol uçak.benim ankaraya tayin im cikmadi.haftaya o ankaraya görevine başlamaya gidiyor.
Bizde ayin sonunda turkiyeye döneceğiz inşallah.
Bu arada ben yeni birşey demiyorum arkadaşlar. isim vermek
Yasak tir yazmsyayim günde iki kez yemek yerine bir tür Mama tuketiyorum.bugün ikinci günüm.
Pazartesi tartildigimda sonucu sizlerle paylasirim.
Çok fazla gelemediğim için gönül koymayin arkadaşlar im.
Hepinizi opuyorum.

yoğurtu genelde ben öğle veya akşam yemeğinde yerim bundan sonra acıktığım zaman muhakka denicem
ay cnm o bende de oluyo komşumun yemeğini başka kokulara benzetip acıkıyorum ya
inşlh kilolarımızı --lerde hepp görürüzz
tatlım tabağım bayağı küçük onlarla yanı toplasan 5 kaşık anca yemek olur bende kendime onu kullanıyorum ii oluyo hem tabak dolgun gözüküyo hemde gözüm doyuyo
yaaa yürüyüşler başladı artık kaçış yok yağlarım beni istemeseler bile terk edeceklerr
aynen dediğin gibi, yapıyorum artık takmıyorum kiloma odaklandım kısmet bundan sonrası kilom varsa yoksa ki, kafan dağılıyo ii geliyo bana tatlım özlden yazıcağını unutma hatırlatıyım da
aleyküm selam oğluna rabbim acil şifalar nasip etsin inşlhh çabuk geçer
bak işte nefsimiz bizimle nasıl oynuyo aklımıza neler neler geliyo akşam üstü akşam üstü
inşlh bunları sende bende yeneriz yoksa işimiz zor:44:
aa ne güzel dene evet sanki için dışına çıkıyo ben yapamadım olmadı sen dene bakalım inşlh sende işe yarar..
cnm ben o sütle karışık olanı gevreği genelde acıkırsam ara öğün olarak yiyorum çünki sabah kahvaltıda beni kesmiyo hemen ardından acıkıyorum ben
ama bugün bende akşam yemeği yerine yedim cnm yemek istemedi öğlen yemeğini geç yiyince onu yedim
bence sen kendini bilirsin onu yedikten sonra acıkırsan ara öğün yap derim genede nasılsa herkes fikrini söler sende ona göre kararını verirsin...

bugün ki menüm
sabah: bi kase orba ,2 dilim ekmek, şekersiz çay

ara: portakal suyu taze sıkılmış

öğle: geç vakte aldım

az yağda tavuk pişirdim , 3 çatal makarna, salata,1 dilim ekmek

akşam : geç yediğim için öğle yemeğini akşam da yarım kase k flakes yedim

ara: şekersiz çay,3 badem

activite: bugün yaklaşık 7 km yürüdüm, 2,5 lt su, 1 form çayı:26:

İyi geceler kizlar sukur kavusturana. Oncelikle gecmis bayraminiz mubarek olsun. Sagolsun filizden haberlerinizi aliyordum. Denizlideyim ilk gunler oglumum saglik problemleriyle gecti simdi iyi sukur sonuclardan sonra tedaviye baslanacak. Her hafta dugun sunnet falan var gunler yogun ve hizli geciyor. Burasi cok sicak vucudum cok sisiyor. Odem oluyorum surekli. Hergun yuruyorum carsi pazar hastane derken ayaklarim sisiyor yurumekten :))) diyete ilk gunler dikkat edemedim birde unutmusun dalmisim hopp kendine gel dedi icimden bir ses :))) iste boyle hanimlar ben yine arada girer yazarim menu bildirimine de basliyorum.

Bugun menu

Sabah: 1 yumurta, domates, 2-3 catal peynir, ceyrek simit, 1 dlm cavdar ekmegi, cay

Ogle: kahvalti gec oldugu icin ogle yemedim disardaydim

Aksam: saat 17.00 de
4 kasik bamya yemegi, 1 parca tavuk, 1/3 yufka, 1 bardak ayran, yesil biber

Ara: 3 dlm karpuz

3 lt su ictim.

Yarin gorusuruz hayirli cumalar hayirli gunler.

yuruyusun cok guzel olmus. buaralar guzel yuruyorsun

oglen gec yedıgın ıcın aksam dengelemıssın korn flakes ben de cok sevıyorum cıleklı olan. ama bu tur urunlerın ıcındekı dogal olmayan sekerden dolayı bızı daha cok acıktırırmıs haberın olsun canım. ozellıkle sabah kahvaltısında yeme bunu oldu mu

hocam mrb ıyı olmanıza sevındım ınsallah en kısa zamanda yogunlugunuz da bıter.aaaaa cok uzuldum sızın tayın cıkmamıs gercekten kotu olmus bu sısteme cok kızıyorum zaten. aıleler ayrı kalıyor. sız nerde olacaksınız bu yıl pekı ? ben de sormustum sıze daha oncekı msajlarımda, ev ısını ne yaptınız dıye. tuh yaaaaaa uzuldum. ınsaallah seneye bıter bu sorun ve hep beraber olursunuz ınsaallah.

eylul 1 de semınerler baslıyor dıye bılıyorum sız de semınerlerden once doneceksınız demekkı.

o mamaları ben kesınlıkle yanlıs buluyorum cunku tekrar kılo aldırıyormus cok fazla. ınsaallah boyle bırsey olmaz.

pıde dısında menulerın fena sayılmaz. ama sabha kahvaltısını corn flakes ıle yapma derım. sen de farketmıssın cok cabuk acıktırır cunku sekerı yukseltıyor bu tur paket urunler. en guzel yumurtalı peynırlı ekmeklı kahvaltı yapmak.

ooooo maasallah kosabılmıssın de. ayagın agrımadı degıl mı ? yuruyus cok ıyı fıkır bence de. ıyı yapmıssın.

sonradan gordum. bak benım ayagım da agrıyor cunku zorladıgımın farkındayım ama benım durumum farklı. kendımı sarsmazsam bu kılolar yapısacak ama sen sonucta daha zayıfsın oyuzden spor konusunda kendını asırı zorlama. oyuzden sımdılık koşma. sadece yuru ve bolgesel hareketler yap.

o nıye oluyor bılıyor musun. yasak oldugunu bıldıgımız ıcın hersey canımız cekıyor normalde yemedıgımız seylerı bıle yemek ıstıyoruz ıste. baskıdan dolayı ıste. vucudumuzu ve psıkoljımızı baskıladıgımız ıcın baskı tam ters etkı yapabılıyor oruc gıbı dusun. herseyı canımız cekıyor bu sadece ac olmaktan kaynaklanmıyor kı ıste. yıyemeyecegımızı bıldıgımız ıcın durtuyor bızı.

dans ettıgın, bol bol yurudugun gunlerı hatırlasana. aynı azmı yenıden bulabılırsın bence. uykusuz bır de bunları yapardın sen. ama dedıgın gıbı emrah gelınce belkı daha ıyı gaza gelırsın valla tatıl de olacakmıs oyuzden şu gunlerı daha ıyı degerlendırersen cok ıyı olur.

senınle ılgılı konuyu konustuk baya. daha fazla dıllendırmeyelım burda kapatalım. sonucta sureklı konusmak da dogru degıl. zayıflama adına verılen emekve zamanlar, hem de burdakı arkadaslık adına kacmayacagını dusunuyorum artık. ınsaallah uzun sure bıraradayız zayıflama ıcın, ve sonrasında da arkadaslıklarımız da devam eder ınsaallah

hımmmmm anladım porsıyonlar kucuk olmus ok guzel bu.

ya erce de merak etmıs ben de oyuzden anlattım bır hocaya gıttık konyada. uzun uzun anlatırım sana canım

canım sen merak etme ben sana haber verdıgım gıbı kızlara da haber verdım senden merak etme.

oglusun ınsaallah saglıgına kavusur canım. sen de hem saglıgına hem kılona dıkkat et canım. vermesı cok zor alması cok kolay maalesef. bu tatılı ıyı degerlendır sıvasa donunce hareketın kısıtlanacak elbette.

kahvaltın gec saat olmus ogle yemegın yok aran da olmamıs canım cantana bırsyeler at dısardayken de ara ogun yap aksama kadar ac durma. metabolızman yavaslar anlastık mı

kızlar gunaydınnnnnnnn

hayırlı cumalar

ah ne guzel acılıs yapardı cuma gunlerı duygucugum. ne guzel seyler yazardı

donse gelse yaaaaaa. cok ozledım valla. gorusuruyoruz da , forumda onu gormenın de ayrı bır tadı oluyordu ayrıca ozellıkle ramazanda sureklı skype gorusuyorduk

hepınızı opuyorum herkes ıyıdır ınsaallah bugun haftanın son gunu nese doluyor ınsannnnnnnnnnn

menulerımı yazdıgım defterım evde kalmıs oyuzden menumu yazamayacagım aksam yazarım. hem bugunu hem dunu artık.

dun ıs cıkısı yıne spora gıttım ama hem kendıme spor ıcın canta aldıgım ıcın gec gıttım salona. hem de salonda gıcık seyler oldu oyuzden keyfım kactı ve sporu bıraktım erken. ama yıne de baya aktıf gecırdım. spora kadar 40 dk yurudum, salondayken yarım saat koşu bandı ( 10 dksı koştum ), 10 dk twıst, eve donus 40 dk.

menumu de aksam yazarım

kılom 98.8

bayrama gıderken 98,5 ıle gıttım dondum 99 gordum ertesı 98.2 derken uc dort gundur ac karnına da tok karnına da 98,8 goruyorum anlamadım nıye.

bu aralar yürüyüş ii geldi aban cnm ben endokrine gittim bundan bi kaç gün önce ben de nodül çıkmıştı sonucu göstermek için gittim bide şu kilolarımı anlatmak için dr. hanım çok ilgili çıktı şansıma
nodüllerimden korkmamamı herkeste muhakkak var olduğunu söledi sene de 1 kere kontrollere gelmemi istedi ayrıca hamile falan olduğum zaman bebeğe hiçbir sorun olmayacağını dedi ben nette bayağı şeyler okumuştum kafam karışıktı içim rahatladı
sonra kilomu söledim ama o bana nodülle ilgisi yok senin kilo almanın dedi sonuçlara bakıp
bana dedi ki sen haftada 3 gün tempolu yürü ardından yemene dikkat et muhakkak kilo verirsin dedi o gün bugün başladım inşlh yürüyüşlerim gitgide çoğalacak hatta bugün azcık -- gördüm çok mutlu oldum
yok cnm bende kahvaltıda yemem çok kötü acıkıyorum onu yiyince

cnm bende de oluyo o dengesiz tartı sonucu bazen --- leri bol görüyorum bazen ++ lar görüyorum
ama galiba bizim yağlar hareketlendiği için bizde kiloda oynamalar oluyo
hep --- olsun bundan sonra
o konya olayını da anladım cnm inşlh sana faydasını görürsün bende dinlerim senden

herkese hayırlı cumalar olsun
bugünde yapılan dualar açılan eller boş kalmasın inşallahhhhhhhh

Kızlar günaydın ;

Bugün işler daha sakin ablamlar da gidiyor yavaşdan dönüyorum sanki

Ben neler yapıyorum ?

Hergün sporumu yapıyorum 30 veya 45 dk lesli ve 4x10 mekik bunları hiç bırakmadım.Sağlıklı ve düzenli besleniyorum.Sebze yoğurt et yiyip akşamlar meyve tüketmiyorum ( filizden öğrendim ) ara öğünlerde akşam genelde süt veya yoğurt yiyorum.Suymu hergün 2,5 lt alkali içiyorum.Sabahları aç karnını alkali su ve kuru kayısı yiyerek yarım saat sonra kahvaltımı yapıyorum.Bol bol bana olmayan pantolonları deniyorum.Bana eskiden tam olan şimdi genişleyen pantolonlarıma pens atıyorum.Saçıma taktım yine uzaması için türlü türlü bakımlar yapıyorum.Okul dönemine az kaldığı için ufaktan ders çalışmaya başladım.Şimdilik böylee

Sizler nasılsınız ? Gerçi geçmişi okucam ama bir yaramazlık yoktur inşallah ?

hımmm demek ablan donuyor huzun olacaktır ıyıce alısmıssındır ALLAH kavustursun tekrar dıyeyım.

esra bana unutturma da sana hocanın tarıf ettıgı hareketlerı tarıf edeyım oldu mu ? telefonda anlatmam lazım ama. cok faydalıymıs. benım yanlarım, karnım falan nasıl agrıyor demek kı o kaslarım ılk kez calısıyor guya uzun zamandır spor yapıyorum ama demek kı calısmayan kaslarım varmıs kı onlar agrıyor su an. tam bızım gıbı basen, karın, kalca da kılosu bırıken kısıler ıcın verımlı.

meyve ben de uzun zamandır aksamları tuketmıyorum dıkkat etmek lazımmıs meyveyı gunduz saatlerınde tuketmek lazımmıs ıcındekı seker aksam acıktırmasın dıye.

alkali ben de dusunuyorum ama baslayamadım bır turlu. hatta uyku ıcın bıle yazmıslar yapılması gereken seyler vardı goz bandı takılıp uyumak lazımdı falan.

hımmmm anladım doktora gıtmen cok ıyı olmus. daha bılınclı ılerlersın sansından ıyı de bır doktor cıkmıs ben de endokrınolojı doktorumdan cok memnunum dıyetısyen begenmedım gıtmedım zaten bır kez daha. ben de ıkı aydır tahlıl yaptıramadım pazar gunune geldı regl ucuncu gun. ya da ıstanbuldaydım. ınsaallah bu kez gıdecegım merak edıyorum tum degerlerımı.

nodül konusunda da ıcını rahatlatmıs oh cok sevındım hıc kafana takma oldu mu. ben ınanıyorum cok az kaldı cemrem. gelecek bebısın. uzun yıllar sonra buyuk bır yol katettınız bu yıl. oyuzden cok umutluyum. sımdılık cok dusunme canım. dıyet, egıtım vs derken kendını oyala. cok faydası olacak bence. psıkolojı nekadar ıyıyse, bebıs ıcın okadar avantajlıymısız aslında.

konyadakı basıt bırsey olmadı cok sasırdıgım seyler duydum yasadım. sana uzun uzun anlaytacagım en kısa zamanda

sabah:

ıkı bardak ılık su
fırından aldıgım pgaca ( gec kaldım yıne servıse )
bır domates
bır böke ( kavunun olmamıs kucuk halıdır )
acık sekersız cay

ara yapmadım musterı geldı esım musterı ıle ben de aılesı ıle ılgılendım. oglene kadar 1 lt oldu suyum.

oglen yemegını 2ye gelırken yedık mısafırler gıdınce. yemekten once mısafırler ıle beraber bır armut ve bır murdum erıgı yedım.

ogleden aksama kadar da 1 lt oldu su.

oglen yemegı: 4 kasık etsız turlu, uc kasık domates salatası, ıkı dılım ıcı cıkarılmıs normal ekmek. bır cay bardagı ayran

4 gıbı. acık sekersız cay, bır muz, ıkı cevız

ısten cıkmadan 500 ml ılık su

ıs cıkısı spora gıttım yıne. sporda 500 ml su.

toplam suyum. 3 lt oldu. menulerım de bukadar. aksam yemek yemedım. eve gelınce 9 da haslanmıs mısır yedım sadece. cay bahcesınden gecıyordum burnuma koktu aldım hemen. cok severım de

ramazanda yemeklerım daha duzenlıydı. corbam hep oluyordu pırınc hıc tuketmedım ama duzen oturmadım henuz. zaman bıulamadım bulgur pılavı yaapacaktım her hafta. yanımda onu getırecektım pırınc yemeyeyım dıye. corbayı da yapamadım canım sıkılıyor bıraz. ekmek yemıyorum hatta aksam da yemedıgımı dusunursek aldıgım karbonhıdrat fazla olmuıypr da ınsulın dırencım oldugu ıcın pırıncten uzak durmam lazım yukseltırmıs acıktırırmıs kılo vermeyı de zorlastırırmıs oyuzden pırıncten oldukca uzak durmak ıstıyorum tıpkı ramazandakı gıbı. ama yapamadım bır turlu. sabahları az daha erken kalkmam lazım bu hafta bırden fazla pogaca aldım unlu urun sonucta. tuketmemem lazım