2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

herkese günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrr
dün ki menümü yazayım hemen
sabah: 2 küçük dilim ekmek, peynir, çay

ara: küçük salkım üzüm

öğle: bi porsiyon dana ciğeri, 1 dilim ekmek,yeşillik

akşam: bikase çorba, bi kase yoğurt cnm öyle istedi

ara: bi bardak meyveli gazoz içmicektim ama cnm çok çekti

activite: 1 saat yürüyüş, 2 lt su, form çayı

birazdan step e gidicem kahvaltımı yaptım a.e.o

dun gecmısı cevapla cevapla derken yoruldum yarıda kestım ama soylemek ıstedıklerım var.

neslı, duygu tanısalı bır yıl oldu. hayatımda oldugunuz ıcın, sızden ıogrendıgım seyler olgunlugunuz pozıtıflıgınız ıcın tsk ederım patronuma kızdınız esıme uctunuz beraber gulduk dua ettınız guzel dıleklerde bulundunuz yanlız bırakmadınız uzak, sanal gıbı gorunse de guzel arkadaslık, dostluk kurduk kendımı cok sanslı hıssedıyorum ınsaallah nıce nıce senelere beraber kavusuruz.

dun benı yanlız da bırakmadınız neslı, duygu, esra mesajlar yazdınız aradınız tsk ederım cok duygulandım yıne. cok uzaklarda, hıc bılmedıgın bırılerı gun gelıyor en yakınlarından yakının oluyor bu cok guzel bır tesaduf cok guzel bır sans.

sızlerı cok sevıyorummmmmmmmmm ıyı kı varsınız ıyı kı hayatımdasınız.

hersey ıcın tsk ederımmmmmmm Allah razı olsun hepınızden.

bana gelınce;

ıltıhaplı romatızmam dısında tum sonuclarım cok ıyı cıktı. 8 aydır hıc dusmemıs degerler. bu kotuymus. yukselırse hap kullanmak gerekır dedı cunku kalbe kadar etkısı cokmus ama ılaclar kortızollu oluyormus oyuzden sımdıye kadar kullanmanı ıstemedım zaten kılo vermeye calısıyorsun dedı ama yukselırse mecbur kalabılırız dedı. ben tabıkı kabul etmeyecegım ateslenırsem, dıkkat edecekmısım vucutta ateslı hastalık yapabılırmıs bu ıltıhap. tetıklermıs mesela grıp falan agır olurmus oyuzden acıle gıdıp ates dusurucu ıgne vurun atesının kalıcı olmasına ızın verme boyle bırsey olursa dedı. yapabılecegın bırsey yok bu genetık mıras dedı. ınsaallah duser rakamlar dedı annem ve kardeslerımde de var onları kı benımkınden yuksek.

dıger sonuclara gelecek olursak ınsulın dırencım dusuyormus bu sebeple bundan sonra daha rahat kılo verebılırmısım. dıger tahlıl sonuclarım da ıyıymıs. endokrınolojı doktorum begendı yanı herseyı. hormon tahlıllerım de cok ıyı cıktı cok begendı doktor fsh ve e2 cok onemlıymıs. sonuclar dusuk cıktı hatta sımıye kadarkı en ıyı rakamlar. yumurtalıklarım halen ılerleme gostermıyor ama hormonlar ıyıymıs sukur. bır de ara kanamaların sebebı, yumurtalıkların kendı basına calısmayı denıyor olmasıymıs. her uc doktor da hastalıkları dusunme ve kılo vermeye devam et dedıler. ayak agrım ıcın de kosu yapmam hata olmus 4 kat agırlık verıyormus kosarken ayagıma. hem eklemlerın zarar gorebılır hem ayagındakı kıkırdaklar zaten zarar gordu kırık oldugu donemde, sen sımdı ıyıce zedelenırsın dedı 80 oluncaya kadar agır spor yapmam yasak. ayagına yuklenmeyeceksın dedı kosu yerıne fazladan bısıklet sur . elıptık kullan normal bısıklet kullan dedı. yuruyuslerı de 1 saatten fazla uzatma dedı. ve ıyı bır spor ayakkabası ıle spor yapmam sartmıs. cunku kırık topuk kemıgımde oldugu ıcın ayagım zorlanırmıs sırf agır gelıyor dıye spor ayakkabı almıyordum gunluk kullanımlara uyan yarı spor ayakkabası olanlar ıle rahat edıyordum ama olmaz dedı doktor. ben de spor ayakkabı aldım kendıme.

benden haberler boyle kısaca .

Teşekkür ederim canım Düzeni pek seviyorum galiba ben Eşim de diyor dolap düzenin çok güzel diye
Valla ben kahvaltıya çok geç yaşta başladım, okula giderken bile kahvaltı yapmazdım, annem de pek uğraşmazdı açıkçası. Şimdi de kahvaltı yapmadan çıkamıyorum, çok güzel alışkanlık oldu. Aynı şeylerden sıkılıyorum, o yüzden ara ara değişiklik gerekiyor

Bugün daha iyiyim canım, sen nasıl oldun? Eşim günübirlik gitti, akşam dönecek, teşekkürler güzel dileklerin için

dünkü menüm:

SABAH:1 küçük domates,1 küçük salatalık,1 küçük ankarabiberi,6 zeytin,1 kib.kt.peynir, bir tutam maydanoz,2 küçük dilim kızarmış çavdar ekmeği,1 bardak yeşil çay,1 büyük bardak su

ARA ÖĞÜN: misssgibi kahve şekersiz biraz süt ile..

ÖĞLEN: dışardaydım oğlan hem oyuncak hem pizza istedi birtaşda iki kuş çocuk menüsü:))) tabi ben oğlanın tabağından sadece şu kadar yedim ha bide 330 ml light ayran zaten o kesti beniii

ARA ÖĞÜN: resimde net belli ama yinde yazayım 2mürdüm,3 dilim yeşil elma

AKŞAM: 2 kaşık domatesli makarna,2 kaşık taze fasulye,1 orta boy kase cacık,bir ısırık çavdar ekmeği,1 büyük bardak su

ARA: 1 fincan papatya çayı (regl ağrıları başladı papatya çayı ve duşla gevşemeye çalıştım)

2lt su
10 bin adımı geçen aktivite

kızlar bi görsel menü benim kaşık ,kase,dilim,bardak hesabımı görmeniz için iyi örnek oldu bundan sonra daha iyi anlarsınız menülerimi..

bugun ılk defa baya makyaj yapmıs oldum transparan pudra kullandım. goz altı kapatıcı lıkıt kullandım. goz kalemı alt ust klasık, rımel. bb krem surecektım alttan ama onu unutmusum. allık ıcın de henuz cesaretım gelmedı once bıraz evde alısayım da.

bugun spordan sonra cılt bakımlarımı da yapmaya baslayacagım hem cılt hem sac. guzel bır dustan sonra. sonra dıs bakımı.

kızlar benım cıkmam lazım. ıkı tane ıhracat var gumruk evrakları hazırlayacagım acılen. hepınızı opuyorum yıne gelırım ogleden sonra belkııııııııııı

Maşallah arkadaşıma, ben de tam tersi oluyorum Duygucum yaa, birkaç gün içinde regl olacam, şimdiden sıkıntısı başladı, ben de enerjik olmak istiyoruuuummm
Görsel menünü heyecanla bekliyorum, fikir çok hoşuma gitti, sen yap biz de örnek alalım
Duşakabin temizliği çok zor valla, su lekesi, kireç lekesi gibi oluyor ve çıkmıyor, ben bıraktım uğraşmayı, sihirli bir yol bulursan bana da söyle Mutfak ve banyo için ayrı sprey temizlik malzemeleri var ya onlardan kullanıyorum ben.

Kolay gelsin canım, ben kahvaltımı yaptım ve kahvemi içiyorum şimdi, sonra giyinip çıkacam mecbuurr Hazır böyle makyaj yapmışken fotoğraf koysana, ben ve çeşmi gibi acemiler için iyi olur

Kızlar, sohbet çok güzel ama giyinip çıkayım ben, zaten geç kalktım İşe gidince girer, kaldığım yerden devam ederim

wuuuuuuu resim resim resim resimmmmmm

bende bekliyorum gelsindiyeaksine ben regl zamanını çok seviyorummm..
hangi marka canımm ister burdan ister özelden markanın yazarmısın ve memnunnmusun?

çok fazla detaya girmicem dün yetirince konuştuk ama hep diyorum herşey çok güzel olcak bir kaç ay sonra kontrole gittiğinde dahada iyi şeyler duycan sonra daha iyi derken bi basmışsın sağlıklı,zayıf biri olmuşsun, seni maf eden hasta eden şu kiloarından kurtulmanı çok istiyorummm biliyorsunn...

güzel sözlerin içinde tşk. ederim benim kalbimdeki ,gözümdeki değerini biliyorsun zaten bunu burda yazmama gerek yok, zaten yazmayı beceremem :)))

Son düzenleme:
hımm bugün pazarımız var havada serin gideyimmm taze taze alayımmm daha kahvaltı etmedim bi gözleme yiyeyimm aslında eve dönerkenn alıp evde yemek istiyorum yanına güzel şeyler hazırlayıp ama önce yiyip gezersem bir parçasını eritmiş olurummm neyse orda yiyeyimm en iyisi

Son düzenleme:

Ayyyy doğru yaa, geçen sene eylül ayında tanışmıştık İyiki de tanışmışız, birbirimizin hayatına güzel şeyler kattık Çok güzel şeyler yazmışsın Filizcim, Allah senden de Duygu'dan da razı olsun arkadaşım
Sağlıkla ilgili haberlerin bir kısmını dün almıştım zaten, kilo verdikçe hep böyle azalsın inşallah rahatsızlıkların, yağlarla birlikte hastalıklar da dönmemek üzere gitsin
Spor konusunda doktorun tavsiyelerine uy canım, biliyorsun en önemlisi sağlık, ayağında ciddi bir sorun olursa bırak koşmayı, yürümen bile zorlaşır, o yüzden aman dikkat et. Önemli olan kısa zamanda çok spor yapmak değil, uzun zamanda sürekli yapmak

Bayıldım ben bu fotoğraflı menüye Ellerine sağlık Duygucum. Bu arada yemek takımın benimkiyle aynı Zevklerimiz de benziyor demek ki Demek sen o kaseye orta diyorsun, ben de kase diyorum sadece çünkü daha küçüğü yok ama boy boy büyükleri var Aslında porsiyonları görmek açısından çok iyi fikir bu. Yapabilirsem ben de yapayım bir gün.

Eveeett ben işe geldim, sade neskafemi aldım ama herkes işe güce dalmış tabi, olsun, sabah az da olsa yetiştim sizlere Bu arada sıcak kahveyi, odama girer girmez elime döktüm. Hemen su tuttum, buz koydum, görünürde bir şey yok ama sanırım bu ara var bir olumsuzluk, fazla kıpırdamayayım ben en iyisi bugün
Kahvaltımı da yazayım;

- 2 kaşık lor içine z.yağı (1 yk kadar), limon, pulbiberle çingen pilavı (Duygucuğumun da favorisi)
- 1 dilim çok tahıllı ekmek
- 3 ceviz (bütün)
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

ben eskıye gore alkalı suyu daha rahat ıcıyorum alısırsın bence sen de nurdan.

beyaz goz kalemı ne ? aaaaaa ondan almadım. nasıl kullanılıyor ne ıse yarıyor duygus esrossssss

ben bardakla içiyorum artk pomo cum yaa, bi dkişte içince rahatsız etmiyor beni, ama şişede yudum yudum işkence gibi geliyo bende sabah aç karnına 1 bardak, akşam işten dönünce 1 bardak, yatmadan 1 bardak olmak üzere 3 bardak içiyorum

beyaz göz kalemi gözler büyük gözxüksün diyeymiş pomo cum, ama benm gözler büyük diye ben ondan vazgeçtim, duygucugumun tavsiyeleriyle siyah göz kalemi alıp gözümün içine sürmeye karar verdim ama daha kalemi alamadım, bugun çıkışta alacagm inşallahh

o da ikizleer ya allahtan anlıyor beni ilk duydugumda 17 sinde gelecem die bi çemkirdim bi çemkirdim çocugaa garibimin hiç de sesi çıkmıyo neyse ki o gece maçtan sonra yanıma gelmedi ve benm onu 10 dk cık da olsa görmem şartıyla anlaştıkk

duyguyla esra topikteki herkesi kokoş yapacak galibaa

herkeslere kocamaaannn güpgüzellll günaydınlar ve mutlu günleerrrr

dünkü menumu yazayım şimdii

aç karnına

3 küçük kuru kayısı

1 bardak alkali su

kahvaltı

1 domates

1 kk peynir

3 yeşil zeytin

1 dilim kızarmış tam tahıllı ekmek

1 kupa çay

öğle yemegi

4 yk kıymalı patlıcan musakka

2 yk pirinç pilavı

yarım dilim çavdar ekmegi

ara öğün

4 küçük kare bitter çikolata

akşam yemegi

1 kase şehriyeli tavuk çorbası

3 ızgara köfte

4 yk bulgur pilavı

bikaç yk çoban salata

1 kase cacık

ara öğün

yarım küçük dilim browni ( halamlardaydık da 2 3 çatal oluyor yedigim browni )

eve dönünce de 2 bardak alkali su içtim, dün toplamda yarım lt si alkali olmak üzere 2.5 lt su içmiş oldum. aktivite olarak da iş çıkışı yarım saat çarşıda gezdim, sonra da halamlara kadar olan yolu ( 40 dk ) elimde laptopumla beraber yürüdüm.

bu akşamda teyzemde kalacakmışız oraya da yürürüm, hemen hemen aynı sürüyo yol

şimdilik benden bu kadar, işlere gömülüyorum beenn

arada böyle renk katmak lazım kızlar bir çılgınlak daha düşündüm en kısa sürede onuda yapcamm tabi özelden yani albümden paylaşcam onu aşama aşama cilt bakımı:))) ha ha manyağım ben yaaa
cnm benim çerez kaseleri varr böyle çorba kasesi gibi ben falza aç değilsem onu porsyon gözüyle görüyorum yani şöyle bi huyum var tabak ne olursa olsun dolu olcakk o yüzden tabaklarda ve kaselerde en küçüğünü kullanmak hoşumagidiyorr
en kısa sürede sendende bekliyoruzz aslında ben bunu herkezden bekliyorum yani ben 1 kasıkdediğimde artık benim kaşık hesabımı bilirsiniz ama ben sizinkini bilmiyorumm oyüzden ben herkezden bekliyorum ..

bende şimdi yaptım kahvemi nedense yorgun üstüne daha keyifli oluyor kahve içmesi pazardan gelir gelmezz kahvemi yaptımm ohhh...

evet benim favorim hatta pazardan az tuzlu lor aldımm ama ben içine taze soğan,domates,salatalık,biber,maydanozla daha çok seviyorumm..

kahvaltınn çok yerindeee çok sağlıklı
evet aynen canım beyaz kalem filiz ve ben için gözlerimiz küçük tekrar yazayım kendi makyajımı önce cildimi yıkama jeliyle temizlerim sonra güneş korucumu sürerimm sonra makyaja başlarım gözüstüme kalın bir hat çekerim tabi ben kalemle çekıyorum kalem daha rahat geliyor bananeyse gözlerimin altına kalın siyah kalem çekiyorum ama kalemin diğer ucuyla yani buğulu yapmak için bir uç var onla dağıtıyorumm sonra bol rimel kirpik maşası dudaklarım saydamdır geneldee benim günlük makyajım bu yanaklarımı birşey sürmem doğal rengi çok hoş gerçi şuan bronzum

çeşmi eğer o kalemi gözüne sürdüğünde resim çekmezsen makyajında başarısız olursun inşallahh o güzel gözleri görmek istiyorummm..
hımm menün çok güzel olmuş çok beğendimm çayı şekerlimi içiyorsun???bu arada bu haftanın yemeğini musakka ilan ettim ben yaptım bizimkilere,nesli yemiş,sen yemişsinn:)))

duyguu sen beni güldürdün Allah da seni güldürsünn inşallah başarısız olursun demiş bidee tamam söz haftasonu özel mesai ayıracam bu makyaja resimleri de koyacam burayaa

bugun siyah göz kalemi kesin alacam yaa, eyeliner ı da arada kullanırım ama özellkle uzun süreli dışarıda olacagm zamanlarda göz kalemi kullanaym da akmasın bulaşmasın diyorum

göz kalemi olarak da şu ucu uzayanlar var ya onlardan alayım diyorum, arkasında fırçası da olursa iyi olur o zaman bugulu bugulu bakarım sevgilime kirpik maşasına da bakacam valla nasıl bişeymiş die, dün kıyafet alışverişinden kozmetige fırsat kalmadı

bu arada sormuşsun, çay da kahvede hiçbişeyde şeker kullanmam ben, çok tüketiyorum bu tarz sıvıları, onlara şeker koysam şuan en az 4 5 kilo fark ederdi bende bu akşam teyzemde kalacaz biz aradı börek mi yapayım tavuk mu die, içim ağlaya ağlaya tavuk dedimm

aminnnnnnnnn....
derim ben derimmm görcem o gözleri o kadan:)))) ha sıkıyorsa resim yükleme sevgülünde gelcek makyajı beceremezsin çıkarsın öyle sade gerçi o halinlede güzelsindir de neyse benim bedduam tutarr ona göree..

afferim sana, şekeri genç yaşda hayatımızdan çıkarmamız çok iyi aslında her şerde bi hayır vardır bendeçok tuz tüketirdim bu diyet sayesinde kurtuldummm bilinçlendimmm, hepimiz aslında sağlıklı olmayı alışkanlık hala getiriyoruz .Mesela vucudun en zor yaKtığı şey mayonez ben bayılırım mayoneze onu çıkardım hayatımdan kırk yılda bir amerikan salatasında yerimm okadarr..

ayy resmen kahkaha attım ofistee

ne demek duygucummm, makyajımı yapıp buraya resim de koyacamm, kıyafet deneyip deneyip bunu mu giysem bunu mu diye de resim koyacam daha çookk işiniz var benmleee

şekeri bırakmak konusunda ben de çok takdir ettim kendimi, gerçi tek şeker koyuyodum ama kupaya da bi şeker koyuyodum çay bardagına da, çok saçma gelmeye başladı bi süre sonra, bi denedm şekersiz, tadı daha güzel belki de 10 senedir şekersiz içiyorum hepsini.. bi türk kahvesini az şekerli içiyorum, onu da zaten ayda yılda bir içerim o yuzden çok takmıyorm

mayonez de inanılmaz yag varmış, annem hazır yapar bizim bazen de bi kere bi gördm, daha da kolay kolay yiyemedm. yani eğer sandviçin içinde hazır sürülü varsa ayıklamıyorm da kendim kullanmıyorm tuz da zaten annem saolsun o kadar az koyar ki tuzu tadını alamıyorm bazen, eklememeye çalışıyorm genelde onu da öle azalttım sayılır sanırım

bi de sporu adam gibi yapabilsem var ya ooff offff