- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #16.161
Kızlar ben menülerimi yazayım da üstüne artık bir şey yemeyeyim inşallah,
Sabah:
- 2 dilim çok tahıllı ekmek üzerine kaymak ve lor sürdüm
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe (herzamanki gibi:))
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sade neskafe
Öğle:
- 1 tane kabak dolması (azıcık kıymalı)
- 4-5 tane ince yaprak sarma
- 3 kaşık z.yağlı pırasa
- 3 kaşık z.yağlı bamya
- 3-4 küçük köfteli ve 3-4 dilim patatesli İzmir köfte
- 3 kaşık salata
(Öğlen yemek yediğimiz yerin sahibi ablamız coşmuş resmen bugün, görünce bir sürü çeşitten aldım)
Yemeğin üstüne:
- 2 bardak şekersiz çay
- 1 küçük kalburabastı (üzümlü yapmış, yememiz için ısrar etti, tabi dayanamadım)
Akşam:
- 1 büyük kase sebze çorbası (krema, un, patates yok)
- 2 dilim çok tahıllı ekmek
Ara:
- 1 kase çekirdek (kabak+ayçekirdeği)
- 1 fincan şekersiz çay
Su 2 litre civarı, daha içerim. Spor yok maalesef.
oglen cesıdın pek fazla olmus be kuzum. malum bılıyorsun mıdemızı kucultmek gerekıyor, aksam guzel dengelemıssın ama kuruyemıs fazla olmus keske meyve olsaydı mesela. bugun meyve gormedım mesela menulerınde hem daha saglıklı olurdu kuruyemıse gore.
kalburabastı yemedım nasıl bırsey oluyor ?
ayyyyy yaprak sarma cektı canım kac aydır yemedım dıyecektım ama ramazanda yedıgımı hatırladım
suyunu artırmaya calıs canım sen cok terlıyordun dıye bılıyorum havalar serınlıyor dıye azaltma sakın. 2,5 lt lımıtın olsun bence enaz.
gel bugun spor yapalım ben spor yapacagımmmmm hadı gaza getıreyımmmmmmm
Kızlar ben menülerimi yazayım da üstüne artık bir şey yemeyeyim inşallah,
Sabah:
- 2 dilim çok tahıllı ekmek üzerine kaymak ve lor sürdüm
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe (herzamanki gibi:))
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sade neskafe
Öğle:
- 1 tane kabak dolması (azıcık kıymalı)
- 4-5 tane ince yaprak sarma
- 3 kaşık z.yağlı pırasa
- 3 kaşık z.yağlı bamya
- 3-4 küçük köfteli ve 3-4 dilim patatesli İzmir köfte
- 3 kaşık salata
(Öğlen yemek yediğimiz yerin sahibi ablamız coşmuş resmen bugün, görünce bir sürü çeşitten aldım)
Yemeğin üstüne:
- 2 bardak şekersiz çay
- 1 küçük kalburabastı (üzümlü yapmış, yememiz için ısrar etti, tabi dayanamadım)
Akşam:
- 1 büyük kase sebze çorbası (krema, un, patates yok)
- 2 dilim çok tahıllı ekmek
Ara:
- 1 kase çekirdek (kabak+ayçekirdeği)
- 1 fincan şekersiz çay
Su 2 litre civarı, daha içerim. Spor yok maalesef.
kız yeni kaltığım içinmi bilmiyorum unuttum :)))
ben yerım bunu yerımmmmmmmmmmmmm
duygu şu döneş olayını da yazsana emınım kızlar bayılacaktır gulmekten.
kalburabastı yemeyeni dövüyorlarrroglen cesıdın pek fazla olmus be kuzum. malum bılıyorsun mıdemızı kucultmek gerekıyor, aksam guzel dengelemıssın ama kuruyemıs fazla olmus keske meyve olsaydı mesela. bugun meyve gormedım mesela menulerınde hem daha saglıklı olurdu kuruyemıse gore.
kalburabastı yemedım nasıl bırsey oluyor ?
ayyyyy yaprak sarma cektı canım kac aydır yemedım dıyecektım ama ramazanda yedıgımı hatırladım
suyunu artırmaya calıs canım sen cok terlıyordun dıye bılıyorum havalar serınlıyor dıye azaltma sakın. 2,5 lt lımıtın olsun bence enaz.
gel bugun spor yapalım ben spor yapacagımmmmm hadı gaza getıreyımmmmmmm
ALLAH kabul etsin .. sabah ,öğlen gayet güzel aralarda güzel,akşam yetersiz ama aç değilmişsin olur böyle şeyler arada ,çikolata yenmiş sonunda şükür kavuşturana nasıl bi duygugunaydınnnnnnnnnnn güzelllerrrrrrrrrr
haftanın ortası oldu şükürrrrrrr
herkese guzel bır gun olsun ınsaallahhhhhhhh
bugun ani bir karar ile nıyetlendım sahura da kalkmadım ama olsun alısıgım ramazandan. ayrıca gecen hafta tuttugum orucu da sahursuz tuttum ve hıc sorun yasamadım
menumu de yazayım:
ac karnına berguzar korelın tarıfı ( kabuk tarcın, ıncır ve kayısı )
hem suyunu ıctım hem malzemelerı yedım
bır haslanmıs yumurta
bol maydonoz
ıkı adet roka
yarım kk yarım yaglı beyaz peynır
ıkı zeytın
ıkı dılım tam bugday ekmegı
bır bardak yarım yaglı sut
ıse gelınce acık sekersız cay, 500 ml ılık su
ara: ıkı adet mısır patlagı, bır kutu ayran
yemektente once 500 ml ılık su
oglen: bır bucuk kepce mercımek corbası kendı yaptıgım unsuz patatessız havucsuz, 6 kasık nohut, 3 kasık bulgur pılavı kendı yaptıgım esmer bulgurdan, 5 kasık yogurt, 15 adet eksı uzum, bır salatalık
yemekten sonra 500 ml ılık su, acık sekersız cay
ara: bır seftali, bır bahce domatesı,10 adet badem
500 ml ılık su
bugun dınlenme gunumdu spora gıtmedım evdekı ıslerımı hallettım yesıllık, pazarlıklar falan. dızı ızledım dınlendım camasır derken gece oldu.
aksam bırsey yemek ıstemedım hem buaralar ıstahım az hem de mıdem agrıyordu.
8 e dogru acıkır gıbı oldum bır bucuk bardak süt ve cıleklı cornflakes yedım, bır salatalık, ıkı cay kasıgı cıkolata
gunlerdır cıkolata sayıklıyorum ıyı geldııııııı
yatıncaya kadar 1 lt daha su ıctım ve suyumu 3 lt ye tamamladım.
ılk makyaj denememın oldugu resmı ekledım gercı beyaz kalemı cekıp ustune sıyah surmusum oyle yapılmıyormus meger. oyuzden lacıvert gıbı olmus gozlerımın altı ama kendı basıma yaptıgım ılk profesyonel detaylı makyaj oldugu ıcın sıze resım ekledım. bugun de eklerım belkı resım. yıne sabah uyandım ve makyaj yaptımmmmmm
Günaydın kızlar, haftanın ortasına geldik bile, hepimize güzel ve enerjik bir gün diliyorumBen, şu regl bitse de kurtulsam modundayım, hem ağrım var, hem halsiz hissediyorum. Şimdi kalkayım aç karnımı doyurayım ve işe gideyim, işyerinde makyajımı yaparım artık
Canım dedim ya, abla coşmuş dün, çeşit çok ama fotoğraf koymuştum ya, dikdörtgen bir tabak hepsi ondaydı. Şekerpare biliyor musun? Kalburabastı ona benzer şerbetli bir tatlı. Şerbetli tatlılarla aram pek yoktur ama regl olunca dayanamam, her tür tatlıyı yiyebilirim.
Su yatana kadar 3 lt olmuştur canım, ben erken yazdım çünkü menümü. Çekirdek olayına katılıyorum, akşam yeme olayını bir çözsem kilo vermem kolaylaşacak taTamamen bırakmayı düşünmüyorum, sevdiğim bazı şeyleri hayatımdan çıkarmak istemiyorum, sadece miktarlarını azaltmam lazım, yani bir kase değil de 1 avuç yemem lazım (avucum küçüktür bu arada )
Filizcim spor konusunda gaza gelmeye hazırım arkadaşım, regl dönemi ağrılı geçiyor, tek engelim bu ama bugün iyi kötü bir spor yapmayı planlıyorum. Sen de detaylı yaz sporunu
öğlen dediğin gibi fazla olmuş ama bi öğünde fazla yenceksek bu sabah yada öğlen olmalı akşam olmasındaneyse kalburabastıı ah irmikle yapılan şeyleri seviyorum ne kadar tatlıylaaram olmasadaşimdi birtane ağzıma atasımgeldi severim şekerpareve kalburabastıyı neyse akşamın çok güzel ama son ara malesef olmamış, neslicim dediğim gibi 2 ay dişini sıksan her istediğini yiceksin düşünmeden bu yicekler bize sunulan zenginlikler hepsi çok güzeller ama zayıflamak istiyorsan en azından şu son aralarından vazgeçmen lazım çok değil 2 ay asılsan mezunsun sonra istediğini ye bi öğünle dengele 30 dk spor ertesi gün yine aynı kg dasın cnm bu yazılar seni sıkmasın kötülüğünü istemiyorum zerre kadar senin kg verme isteğinide biliyorum 2 ay sık dişini kurtul
malesef spor yok su bana göre sınırda yani kararında aşa düşmesin yeterki genel olarak çok başarılı bir gün olmamış
kız yeni kaltığım içinmi bilmiyorum unuttum :)))
kalburabastı yemeyeni dövüyorlarrr
ALLAH kabul etsin .. sabah ,öğlen gayet güzel aralarda güzel,akşam yetersiz ama aç değilmişsin olur böyle şeyler arada ,çikolata yenmiş sonunda şükür kavuşturana nasıl bi duygu
ohh sefan olsunnnn..
günaydıngünaydın günlerrr aydınnn olsunn çok mutlu haberler alacağımızz harika bir gün olsun tabi sağlıklı olduğumuz bir gün olsunnn ee olmuşken bereketli olsunnn..
benden günün sorusu:
HEPİMİZİN HAYALLERİ VARDIR 10 YIL SONRA KENDİNİZİ NERDE,NASIL,NE ŞEKİLDE HAYAL EDİYORSUNUZ....
ayyyyyy canım ne guzel bır gırıs yapmıssın yıneeeeeeee. cok mutlu haberler alalım ınsallahhhhhhhhh
soruyu cevaplıyorummmmmmm
bir kitap magazam olmasını ıstıyorum sufi muzık calıyor yan tarafta kıtabını okuyorlar cayını ıcıyorlar, boyle tas eskı bınalardan bırı. kervansaray gıbı eskı yapılara benzıyor. dısarı cımenlık, masalar var dısarda da. orda da ınsanlar oturuyor guneslı guzel bır gun. ıc mekanda kıtapların da satısını yapıyoruzzz ben kendım kasadayım bazen, bazen musterıler ıle kıtaptan konusuyoruz bazen ben de kosemde kıtap okuyorum okuldan sonra kızım gelmıs, ona yemek yedırıyorum ona da bır kıtap verdım yanımda okuyor
sehır olarak kayseri, konya tarzı orta buyuklukte bır sehır. zayıf, bakımlı guzel bır kadın. 40 yasındayım ama 30 duruyorum en fazla.
AY KIPIR KIPIRIMMM YERİMDE DURAMIYORUM NEDEN BÖYLE OLDU ACABAAA
DÜNKÜ MENÜM:
SABAH:geçen günkü resimlediğim sabah kahvaltısı gibi hazırladım ama önce oğlanı doyurayım dedim tereyağ bal kaymak hazırladım bi baktım bende yiyorum hemde 2 büyükdilim yedimmm
ÖĞLEN: sabahı dengelemem lazımdı 1kase mercimek çorbadı (patates ve un yok hatta yağ bile yok)
ARA:2 ceviz
AKŞAM: 2 küçük dolma birleştirsen 1 büyük dolma eder o kadar ufakdı yoğurtla yedim,2 kaşık yağsız makarna
su 2lt geçti ama 2.5lt olmadı
aktivite 45 dk tempolu yürüyüş son 5dk koşma, (resmen tıkanmışım o yüzden fazla yüklenmedim)
kızlar dün okadar güzeldiki eşim geç geldigeç çıktım gün batmak üzere deniz rüzgar hiç dönesim gelmedi taktım kulaklığımı içimeçeke çeke yürüdüm dünden bir kare;
Eki Görüntüle 800046
çok güzelbir hayal arada ziyaretine kesin gelirimmm
maasallah canımmmmmm senı boyle gormeye alısıgız zatennnnnnnn
senın menulerın benden az olmus ama. salata falan olsaydı barı. ayrıca meyven de yok kuzummmmmm
oooooooo spor super olmusssssss cok cok ımrendımmmmmmmmm
bunu yapamazsam eger kreş açma hayalımde var. o hayalden cok bırazcık daha tıcarı boyut. esımle kendım ıcın hem aıleler ıcın topluca ıs ımkanı yaratmak anlamında. ama kıtapcı hayalımdır. hayallerımden bırı edebıyat ogretmenı olmaktı yapamadım. bırı kıtabımı bastırmak. onu ve bu kıtapcı hayalımı ınsaallah yapabılırım
cnm psikolojik olarak sabaha kitlendimm o yüzden yani bi öğünde kaçamak yaparsam elimde değil iştahım kapanıyor
ha birşeyi unuttum benguzer korelin içeceğinden bende içtim( 1 büyük barda suya1 ceviz,2 kayısı,1çubuk tarçın)
kendi soruma cevap veriyorummm;
10YIL SONRA........... YAŞ 39
hayal ettiğim tek katlı doğa ile içi içe kocaman bahçesi olan ağaçları olan evimin kamelyasında spor sonrası sabah kahvemi içiyorum oğlumu ve kızımı okula bırakıp ordan kendi işlettiğim butik pastaneme geçmişim bugün evlilik yıldönümüm evimiz ilemiz için kendi ellerimle harikaa bir pasta hazırlıcamm sonrada baskalarının mutluluğuna şahitlik edecek harika pastalar,kukiler yapcamm koşuşturmalı bir gün ardından oğlumu ve kızımı kayınvalideme bırakıp eşimle romantik bir gün geçiriyorum.. ben mutlu herkez mutluuu
kısaca ben evinde ailesiyle çocuklarıyla mutlu, işini iyi yapan işinde çok başarılı bi kadın olmayı hayal ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?