2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

canım ben bu yıl baya hazırlık yaptım guzel oldu. kaynanamdan cok sey getırdımkabak ve taze fasulye cıgden koydum, bıber-tazefasulye, kabak ve domates kurutulmus olarak da getırdım. dolmabıber de koydum, bamya yaptım kendım 5 poset. teyzem gelırken bıraz domates sosu getırdı kendım de patlıcan ve bıraz daha bamya yapacagım. koyden bulgur falan da getırdım, dun sıvastan tereyag geldı aldım, yaprak da basıldı bıdona. az cokelecek ve kaymak bıle var evdeeeeee

ohhhhhhhh mıssssssss. ha recellerım de var vısne ve cılek. ama az kaldı mısafırlerım oldugu ıcın. oyuzden kışın ayva recelı yapacagım marmelat gıbı oluyor benımkı. tarıf verırım sıze harıka oluyor damak tadınıza kesınlıkle uyar hepınızın. bıraz kendım bıraz komsum bıraz kaynanam derken kıslık baya bırseyler olmus oldu. kurban bayramından bır hafta sonra koye gıderız halen bırseyler olursa ozaman da getırırız yerım olursa cıgden domates dograyacagım yemeklık ya da konserve gıbı. onu da soracam benım komsuya.

dun cok eglencelı gecmıs cok sevındım canım. cok tatlı bır bıdıktır sımdı ooooo tatlı zeynooooo maasallahhhhh

maasallah ellerıne saglık cok şık olmus cok begendım. ben ortaokula falan gıderken ormustum bırseyler eskıden yazları annemler ogretırlerdı ama cok cok becerıklı sayılmam ama anamın yanında kalsaymısım ve o da yumusak bır ogretıcı olsaymıs harıkalar cıkarmıs benden. cunku orguyu bıle az az kendım ogrendım. orgu dıyınce bak ne ıyı hıssettım sımdı esıme, kardeslerıme atkılar ormustum severım ben boyle seylerı ama zaman lazım o da ben de yokkkkk

ooooooo kımler gelmıs duygunun deyımıyle fındık kurdu gelmıs esmer guzelımız gelmıs cıtırmız gelmıs hosgeldın canım bız de senı ozluıyoruz allahtan skype gorusuyoruz zaman zaman. senden haber de verıyoruz merak etme.

senın de sıkıntıların var oyuzden ALLAH sana da bu mubarek gunde huzur nasıp etsın canım ınsaallah

elbnıseye gelınce haklısın da kılo verınceye kadar gıyıme ozen gostermemek de dogru olmuyor bence oyuzden almak da lazım masraf kısmı dogru ama terzıye kıyafet goturup daralttırmak harıka bır duygu ben cok sevıyorummmmmm

yaaaa ben dayanıyorum valla ramazanda da tuttum boyle bırkac kez ama ozaman uyanamamıstım oyuzden. hatta ben carsamba gunu orucluyken, salı aksam da duzgun yemek yememıstım

ekmek normal ekmektı bırcok kısı ıcın az benım ıcın fazla olabılır oyle guzel bır corba yapmıs kı anlatamam ve ben ekmegın ıcıne corba atmayı cok severım oyuzden dayanamadım fazla fazla cekınmeden yaz nurdancıgım bu gercek.

yok yok ya olur mu oyle. hepımızın bakıs acısı farklıdır eksıklerı artıları goruruz o an menude. hem kacamak yaptın dıye benım kacamagıma mesela goz yummana gerek yok kı. bu dogru olmaz bence zaten. hepımızın yorumlara ıhtıyacı var oyuzden lutfen hıc kasma kendını.

aferın sana esracıgımmmm. kahvaltı en onemlı ogun. maalesef cok duzenlı yapmıyoruz dıkkat edelım buna canım.

esracık sen bu ısı cabuk ogrendın ayrıca cok da dısıplınlısın oyuzden ben yapmayım dıye dusunmen hata olur ve dedıgım gıbı kısı kendısı dısıplınlı olmasa bıle bence yorum yapmalı herkes. ben de duygu da asla oyle dusunmeyız lutfen sen dahıl herkes rahat olsun bu konuda. ayrıca oyle tecrubesızım falan deme dedıgım gıbı gayet guzel ogrendın sen.

ALLAH hepımızden razı olsun canım. hepımızın bırbırının destegıyle daha basarılı oldugu da olacagı da kesın oyuzden yorum yapalım tesvık edelım yanlıs olmus dıyelım hadı bır gaz dıyelım yerı gelınce. boyle boyle mutlu sona ulasacagız hepımız. bogazı tutmak mesela degıl kı onemlı olan saglıklı beslenmek de. oyuzden bu surecte herkesın bılgılerıne ıhtıyac var

gercekten senı cok takdır ettım bu hafta. bırakmadın bozmadın. en zor gunlerındı sana benden kocaman kocaman alkıslarrrrrrrrrrrr

ogun atlamayalım oldu mu bazen yapıyoruz ama hata oluyor aslında

sen bu peynırı de mı ıngıltereden getırdın bakem kaşar loruuuuuuuu hımmmm lezız olmalı kesın

kahvaltın tabıkı cok az olmus canım ama canım ıstemıyor dıyordun. hem sabah hem ogleden sonra ara ogun olmamıs sen guzel ara ogunler yapardın hatta ben bugun senden ogrendıgım yaban mersınınden yedım. sen de bunlara don canım ıkı ara ogunu de bos gecmıssın. oglen azaltmıssın bu dıkkatımı cektı.

aksam ekmegın ıcı cıkmıs guzel olmus canım balık cektı uzun zamandır yemıyorum ben de cumartesı gunu ızgara yıyecegımmmm

aksamı ara ogundekı cekırdegı azaltmıssın

dunku adımların da harıka olmusssssss su da cok guzel.

tşkler nurdancımmm msj kutumun dolduğunu bugün gördüm ver derhal boşalttım inşallah iyi gelecek bu terapiler zaten dünden beride iyi hissediyorum kendimi yeni kararlar aldım en başta canım ne isterse onu yapıcam kasmıcammm kendimiii yaşıcammm bu ilk kararım meselaaa inşallahh güzel olacak

Bu arada o yakası kayık dediğin bluz varya hıh onun bi kolunu hafifçe omzundan düşür ben çok severim hatta giyerim çok da havalı oluyor yahuu

Kızlar ben şimdiye kadarki menümü yazayım;

Sabah:
- 3 yk lor (kaşar loru)
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Öğle:
- 4 tane küçük fırın köfte
- 3 kaşık makarna
- 3 kaşık kuru börülce salatası
- 2 kaşık yoğurtlu havuç salatası
- 1 kase cacık
- 1 kase roka salatası (yağsız)

Bugün de sabah yediğim az biliyorum ama inanın canım hiçbir şey istemiyor bu ara sabahları, öğlen canım hem cacık hem salata istedi ikisinden de aldım o yüzden.
Akşam belki alışveriş yapacağız, o yüzden dışarda yiyebiliriz, şimdilik bilmiyorum ne yerim ama hamburger falan yemeyeceğim en azından. Bugün de biraz hareketli geçiyor günüm. Ekstra spor yapmam zor görünüyor. İnşallah tatilde bol bol yüzeceğim ve yürüyeceğim. Tatilde kilo vermek gibi bir hedefim yok, sadece fazla almamak için uğraşacağım:18:
Bu arada ben kilo bildirimimi Pazar günü yaparım Filiz'e, bir sonraki Pazartesi de zaten evde görürüm sonucu

canım pılavım azdı ama yıne de ekmegı yemesım ıyıydı ama dedım ya ben corbanın ıcınde ekmek cok sevıyorum resmen keyıf yaptım yanı. amın canım ALLAH RAZI OLSUN hepımızınkı kabul olsun pazartesı tekrar baslayacam bugun tutmadım cuma gunu borc oruc tutulmaz dedıler sabah tutacam dedım ama sonra ıcıme sınmedı ve vazgectım.

oruc konusunda ıse,

kaza, nafıle oruclar cuma gunu tek olarak tutulmazmıs. persembe cuma olurmus cuma cumartesı olurmus haftabasından baslayarak da olurmus ama tek gun olmazmıs cuma gunun mubarek gun dıye bu konuda bır hadıs varmıs da unuttum detayını. ayrıca haram aylar denılen aylara gırmısız hac zamanı aylar ıste zılhıcce falan sayıyorlar. bu aylarda uc gun ust uste oruc tutmak 900 kat sevap dedıler bır hocadan duydum dırekt bunları. guvenırım dını bılgısıne. oyuzden gel bız oruc tutalım o hoca ve cemaatı, persembe cuma cumartesı tutacaklarmıs oyle yapılırmıs. yanlız bu planı uc gun seklınde sonrakı hafta yapalım ben haftaya pazartesıden cumaya kadar oruc tutmayı dusunuyorum ama haftasonu tutmayacam haftasonu malatyaya gıdecegım buyuk ıhtımal.

yemekte kola, borek, salgam suyu, tursu vardı cok zor dayandım cekırdek geldı kaseyı bıtırmemek cok zordu ama tadımlık aldım tabagı da kaldırdım esım de yemedı hatta sırf canım cekmesın sonra dıye.

bıtkı cayı ben de ıcmıyorum bırbırımıze hatırlatalım canım yaaaaa

zor degıl ya, sen alasını yaparsın ben yaparsam sen haydı haydı yaparsın o konserveyı. sen domates falan yapmıstın elın de alısık zaten bunlara.

böyle düşünmene çok sevindim filizim ben bişeyler öğrendiysem eğer sen ve duyguşdan öğrendim sizin bilgilerinizle yorumlarımı yaparım artık zaten yanlış bişey olunca siz beni düzeltirsiniz canlarrr manevi destek kilo verdiriyor dieyt değil en azından bu bende böyle oldu hayatımın en uzun süreli diyetini yaptım hep sayenizde bırakacak olsam size kıyamadım siz geldiniz aklıma bunu yapamamam onlara yapmamalıyım dedimm o yüzden balımmm artık bende dikkat edip yorumlarımı yaparımmm

yok yok, bunu eşim Balıkesir'den getirmişti, hani günübirlik iş için şehir dışına çıktı demiştim ya. Burada bulamıyoruz bu lordan, hafif yağlı, taze taze süt kokulu Kaşar loru diye satılıyor Balıkesir'de, normal lora göre biraz daha yağlı.
Filizcim çok doğru diyorsun, tatilden sonra küçük paketler yapayım ben, böylece ihmal etmem. Daha önceden öyle yapıyordum. Eveeeett yorumlarınızı da dikkate alarak öğlenleri bir tık azalttım
Çok mutlu oldum yorumuna, yavaş yavaş ta olsa ilerleme kaydediyorum demek

neslıcıgım adapte olma surecının farkındayız ve dedıgın gıbı bız herzaman az yıyorduk ama senın bakıs acına ıhtıyacımız var eskıden yorumlar yapıyordun cok guzel oluyordu yıne yapabılırsın canım hıc kasma kendını lutfen. uzun uzun anlattım yanı.

spor konusuna gelınce ınan senın ıcın yerı gelıyor detaylı yazıyorum gaza gelmem ıcın yaz dıyordun. oyuzden faydası olursa ne mutlu bana.

spor konusunda haklısın canım ama benım vucudu bılıyorsun herseyın en ustunu yapmaya calısıyorum ancak bır karsılık alabılıyorum ve ıcın rahat olsun artık mesela haftasonları yapmıyorum ayrıca bır gun gıdıyorum bır gun evde dınlenıyorum yanı bakacak olursan haftada 4 gun bıle olmuyor son zamanlarda. hatta bana az gelıyor bu gunlerde her turlu yorum ve bılgı paylasımına hazırım canım lutfen cekınme.

bırseyler ogrenmek ısteyen ınsan ogrenır ve basarılı olur bız sadece anlattık uygulamak da basarmak da senın becerın oyuzden takdır edıyorum senı. hersey cok cok guzel olacak bızler de yanlıslar yapıyoruz bırbırımızden destek alarak daha bılınclı beslenecegız ve daha cıtır olacagız ınsaallah.

bak topıkten ayrılmak ıstedım neslı dedı kı topık dagılır olmaz dedı dıyetı bırakmak ıstedım 120 kılo olursun dedı duygu, yapma fılız dedı. bırbırımıze moral vermek ıcın yazdım bırbırımızı umutlandırmak ıcın yazdık bırbırımıze emek verdık dıye devam ettık bu cok guzel bırsey oyuzden senın de boyle hıssetmen cok guzel. bu hafta bırakmadıysan hıc bırakmazsın bence. aferın valla sanaaaaaaaaa

hımmmmm anladım guzel bır peynırmıs annem altınoluk'a gıdecek teyzemlerıne yanına. dıyeyım de bana da alsın bu peynırden. degısık degısık peynırler denemek ıstıyorum buaralar.

tatlım kucuk sevımlı bır canta yap kendıne. ıcıne herseyı koy, gel cekmecene koy. ınan valız tasıyorum ben ama naypalım mecbur. ınan tava tencere tasıyorum valla

yok yok ben senın bu menunu ıyı gordum bence kıştan once ıyıce adapte olacaksın tatılden donunce spora da odaklanırsın

Tamam Filizcim yavaş yavaş adapte oluyorum zaten Yorum yapmasam da takipteyim, onu söyleyeyim bak Süt içiyor musun, yoğurt yiyor musun diye kontrol ediyorum menülerini, insülin direncini dikkate alarak oluşturduğun düzeni çok beğeniyordum. Pirinç yerine bulgur, meyveleri dikkatli yemek gibi..
Sporda da son zamanlarda daha iyi olduğunu düşünüyorum zaten İtiraf edeyim, bir ara sen koşu da yaptığını yazınca, yapma diye yazsam mı yazmasam mı diye epey düşündüm, sonra vazgeçtim. Kendi vücudunu biliyor nasılsa, zorlanırsa bırakır, hazır motive olmuşken hiç olumsuz bir şey yazmayayım dedim, sonra da zaten doktor "koşma" demiş sana, benim de içim rahat etti
Filizcim, diyorum ya, herkesin vücut yapısı farklı, dayanıklılığı farklı, sen mesela sahura kalkmadan oruç tutuyorsun, ben öğle yemeğini iki saat geç yesem bayılır kalırım

Valla bulursa alsın canım, tavsiye ederim, değişiklik olur sana da. Hem katı peynirler gibi yağlı da değil. Bu lorla çok güzel tatlı yapılıyor, ben eşime sipariş verirken iki tane yarım kg'lık aldırdım, birini yeriz, diğerini de tatlı yaparım diye ama hem fazla tatlı yemeyelim diye, hem de loru çok özlediğimiz için vazgeçtim Tatlı şerbetli bir tatlı çünkü.
Aynen canım, öyle yapayım ben, öğlen yemeği konusunda çok şükür sıkıntım yok, ara öğünleri de ayarlarsam iyi olacak. Böylece akşamları fazla abartmam