2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

gezerız gezerız ınsaallah

parca parca regl olur gıbı oluyorum bır bucuk aydır malum. tam regl olmadım onların stresı ve odemı var galıba.

yok bana cok geldı az yıyorum ya oyuzden garıpsedım

ıstanbul sevmezmıyım, bebek cok gezdım zaten bu kez belkı yıne adalara gıderız dolmabahce sarayını gezmek ıstıyorum bır de akvaryum var ya buyuk onu ve sunay akının oyuncak muzesını. bakalım umutlanmayayım cunku ıs cumartesıye aksarsa, kalmam gerekebılır.

ayyyy sorma ben zaten asitli ıcecekler seven bırıyım maalesef hem gazoz kola arıyorum yemeklerde. gazoz cok ıcerdık esım kola sevmez de. enazından daha saglıklı ve daha az sekerlı bır ıcecek ıcmıs oluyorum esım zaten bır kolı almıs o benden daha cok sevdı hem de turk malı dıye dıdı alıyor sadece.

ooooooo şükürrrrrr kavusturana canım. kavusmussunuz sonunda. hadı gozunaydın mutlulugun daım olsun ınsaallah.

dıploma ısı halloldumu ? aldın mı ?

gunaydınnnnnnnnnnnnnnnn

nasılsınız bakalım ?

duygu ve neslı yok lep hoca da gırmemıs tultan epeydır yok feslegen aylardır yok derken baya sakınlık goruyorum ama yıne de pes etmek yok burayı hep canlı tutalım kızlar.

ben bugun de orucum, ıs cıkısı ıslerım var onları halledecegım ve spora gıdecegım esımı gece yollayamadıkk bugun cıkacaklar ama belkı gıtmeyedebılır planlar bır degıstı hıc boyle olmazdı buyuk patron karısınca seyahat planı ve hazırlık ılk kez bukadar karıstı sınır olduk artık , ıs ve hazırlık konusunda sureklı plan yaptık ama ertelenecek sımdı belkı neyseeeee

duyguşummmmmm canım kardesım dostummmmmmmm

hersey guzel olacak canım benım. ıcını ferah tut sonucların ıyı cıkacak ben sana cok ıyı bır doktor da bulacagım dedıgım gıbı soz bak. benım ıstanbuldakı doktor bu konuda uzmanmıs ıstanbulda amelıyat olmak yerıne ızmırı tercıh edecegın ıcın ben de ona ızmırden uzman bırını soracagım benım doktorum super bırı ve cerrahı mudahale gerektıren kadın hastalıklarında asıl cok cok uzman. erken menopoz konusunda da uzmanmıs dıye ben ona gıttım tup bebekcı degıl aslında. calıstıgı klınıkten faydalanmıstım ben sadece. cok bılgılı, adını duyurmus ve cok ıyı bır ınsandır en ıyı doktoru soyleyecektır bıze. senın mr sonucların cıksın sonuclarını da gonderırız ona ve tavsıye edecegı meslektasına. gonlunu rahat tut. doktor konusunda ben cok sanslı cıkmısımdır benım sansım sen de olsun ınsaallah canım benım

hersey guzel olacak guzelım hıc merak etme. evlılık yıldonumundu dun, hastalık haberını ozellıkle dun ogrenmene cok cok uzuldum ama nıce mutlu huzurlu saglıklı yıllar goreceksınız evınıze de tasınacaksınız en kısa zamanda misler gıbııııııı. ıyı dusun ıyı olsun kuzum. bır yıldır bana verdıgın umut ve gucu dusun, hep guclu ve sabırlı olmam ıcın neler soyledın neler. hep umut dedın sımdı lutfen kendın ıcın de aynısını yap. kaldı kı sen benden guclu, ınanclı ve sabırlı bır ınsansın sen haydi haydı ustesınden gelırsın

senı cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sevıyorum canımmmmmmm

dualarımla, sevgımle, herkese verdıgın emek ve sevgıyle, guzel kalbın, guclu karakterınle herseyı asacaksın ınsaallahhhhhhhhhh

belkı yazmamı ıstemezdın ama sen burda hepımıze her konuda destek oldun oyuzden sımdı zaman sırası bende. neslının ve esranın sen de telefonu var dıye onlara hemen mesaj attım sana destek olabılmelerı adına. burda da sımdı herkes okuyup sana moral versın dua etsın ıstıyorum sakın yanlıs anlama benı. sen duanın ve sevgının gucune ınanan bırı olarak, nıcın yaptıgımı zaten anlarsın dıye dusunuyorummmmmm

:13:

sağol güzelim evet laç iğne koymaz bana yeterki sağlıklı evladım gelsin annesine
ilk gün acıkmadım o yüzden menümden memnundum
ama dün ne bilim bana çok geldi yediğim hepsinin tadına baktım ya belki o bana abartı geldi:44:
sor güzelim herdaim yardımcınım
amanda aman kimler gelmiş taze aşkıyla buluşmuş ayy bende cimbomluyum ben de üzüldüm ama olsun sizin üzüntü hafif geçmişinşlhh bi ömür yanında olduğun günlerde gelir cnm

ikinizede herşey için tşk.ediyorum aradınızz dinlediniz dua ettinizz bi süreçe girdim bakalım haftaya cuma günü belli olcakk herşey yolunda ve güzel olur inşallahh çok şey yazasım var ama yazmıcam gönlümü içimi biliyorsunuzzz yazılarla değil hissettirmeyi tercih ediyorumm sadece şunu yazabilim iyiki varsınızz

Selamlar kızlar,

Duygucum çok geçmiş olsun canım. sen çok güçlü, kararlı bir kadınsın. eminim bu süreci de olması gerektiği gibi yöneteceksindir. inşallah çok güzel haberler vereceğin günler yakındır, senin için dua edeceğim canım. Allah acil şifalar versin, sen gönlünü temiz tut canım...

nazar mı değdi nedir, kendine bol bol dua et. öpüyorum çok seni..

sen ne kadar güzel bir insansın gerçekden duygulandım çok tşk.ediyorum ALLAH hepimize sağlık mutlulukhuzur versin herşey için tşk ediyorum ALLAHA emanet ol bende çoköptümmm

inşallah herşey güzel olur..

Çok hızlı bir bakayım listeye dedim ama bakamadan üzüldüm.Tam anlamadım geçmişte vardır belki Duygunun rahatsız olduğunu okudum çok üzüldüm.Eminimki geçici bir süreçtir.Allah her zaman yardımcın olsun Duygucum.İyi düşün iyiyi çağır herşey iyi olsun.Ben seni hep olumlu ,hayata bağlı,cesur,kararlı biri olarak tanıdım.Hayattan zevk alan(pazar gezmelerin bile tören gibi,)hayata bağlı,evinde mutlu,çevresine yardım eden varlığı arkadaşlarına huzur verip onlara güç katan biri olarak tanıdım.Eminim bu sorun ne ise onuda kolayca aşacaksın.Çok geçmiş olsun.

duygucummmm canım benim çok geçmiş olsun .inşallah sonuçların tertemiz çıkacak .bende bissürü şey yazdım yazdım sildim .sadece şunu eklicem şimdi dua ve sabır zamanı .herşey çok güzel olucak canım benim

hızlıca bi okudum geçmişi aklımda kaldığı kadarıyle cevap yazayım
filizcim annenler gelemiyomuş kardeşine geçmiş olsun şifalar versin rabbim .herşeyde vrdır bi hayır belki sana daha iyi gelir istanbula gitmek
.ayrıca oruçlarını allah kabul etsin canım
nurdancım gözün aydın kavuştunuz en sonunda ne güzel
nesli tatilyeymiş oohhhh süper dinlensin eylensin neslicim çok yoruldu
cemrecim sonuçlarının güzel çıkmasına çok sevindim rabbim yardım etsin emeklerini boşa çıkarmasın kucağına almayda nasip etsin
unuttuğum varsa affola .
bizde yarın doktora gidicez kontrolümüz var yine
hepimiz allaha emanet olalım inş

cnm kusura bakma geç okudum yazıları
cnm inan ki üzülme hiçç bi sorun çıkmıcak herşey temiz güzel çıkacak dualar senin için güzelim
sen gönlünü ferah tut ii düşün hepp ii olsun inşlhh iide olacak tatlım

kızlar ii akşamlar bugün kendimi yorgun hissediyorum regly yaklaştı galiba sebebi bu neyse menüme geçeyim ben
sabah: 3 minik dilim ekmek çavdar ekmeğiydi oda ince uzun olduğu için 3 dilim yedim,peynir,3 zeytin,çay
ara: 1 tane çilekli activia
öğle:bi kase çorba, 1 dilim ekmek ,bi küçük tabak barbunya yemeği
ara: 2 dilim mısır patlağı ( şu formlarda olan pirinç mısır patlağı ),kahve
akşam: bi kase çorba ( çorba yayla çorbasıydı yoğurda gerek kalmadı), 2 küçük biber dolması, 4 kaşık barbunya
ara:çay 1 şekerli kurabiye,3 badem
activite: temizlik yaptım yemek derken bayağı evde dolaştım bide 30 dk. ya yaklaşık dışarı çıktım yürüdüm,2 lt su
benden bu kadar

1 Light ürün diye sınırsız tüketmeyin: Light ürünler de kalorisiz değildir. Bu ürünleri normalden fazla tüketmek kilo vermek yerine daha da şişmanlamaya neden olabilir.

2 Beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmeği tüketin: Tam tahıl ekmeğinin kalori miktarı, beyaz ekmeğinkinden çok da farklı değil aslında. Ama sağladığı tokluk süresi daha uzun.

3 Düzenli uyuyun: Belirli saatte uyumak ve uyanmak, vücut saatini düzenli çalıştırır. Bu da metabolizma hızının düşme tehlikesini önler. Ve gün içinde uyumayın. Hele de tok karnınaysanız. Çünkü bu şekilde metabolizma hızınızda ciddi düşüşler olabilir.

4 Kahvaltıyı atlamayın: Kahvaltısız başlayan gün, kaybedilmiştir. Uyandıktan sonraki bir saat içinde kahvaltı yapın ki metabolizmanız düzenli çalışsın.

5 Kahvaltıda doğru seçimler yapın: Kahvaltı günün en önemli öğünü olduğu için tüketilen besinlerin içeriğine dikkat etmek gerek. Peynir, ekmek, domates, salatalık, yeşillik, 4-5 zeytin ve yumurta en sağlıklı kahvaltı öğünü. Reçel, krema, bal ve kaymak gibi besinlerden uzak durmalı. Çünkü bunlar hem fazla enerji verir hem zayıflamayı zorlaştırır.

6 Atıştırmalıkları unutmayın: Zayıflamak için atıştırmalıklar şart. Önemli olan doğru zamanda doğru atıştırmalığı seçmek: Şekerli besinler, kek, pasta, çikolata yerine kuruyemiş, kuru meyve, ekmek, peynir, yoğurt, ayran ve meyve tercih edin.

7 Öğle yemeğinde protein alın: Kırmızı et ve beyaz eti öğle yemeğinde tercih edin ki gün boyunca tok kalın. Lif içeriğinin fazla olması ve midede uzun süre kalması nedeniyle et ve türevlerini akşam yemeğinde mümkün olduğunca tüketmeyin.

8 Bağırsak hızlandıran besinleri tüketin: Kilo kaybının düzenli olması için bağırsakların iyi çalışması lazım. Bağırsak sisteminde oluşabilecek hasarlar kilo vermeyi anında durdurur. En iyisi, bağırsak hızlandıran günkurusu, kuru siyah üzüm, kuru incir ve yaban mersini yemek.

9 Egzersizi yaşam biçimi haline getirin: Sağlıklı beslenme gibi egzersiz de belirli bir süreç gibi görülmemeli, hayatın her alanında olmalı. Egzersize zamanınız yoksa en mantıklı seçim daha fazla yürümektir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre günde 10.000 adım atmalıyız.

10 Etiket bilgisi edinin: Hazır besin tüketimi her geçen gün artmakta. Bu kadar çok çeşit arasından kendiniz için doğru olan ürünü seçebilmek için, etiket okuyun. Ürünlerin üzerinde yer alan light, yarım yağlı, yağsız, şekersiz gibi ibarelerin ne anlama geldiğini bilmeli, besinlerin içeriğindeki yağ, protein, karbonhidrat, şeker miktarını incelemelisiniz.

11 Tok karnına alışverişe çıkın: Uzun süre aç kaldığınızda tüketeceğiniz besinin miktarı ve içeriği artar. Aç karnına alışverişe gittiğinizde de özellikle şekerli besinlere daha fazla yönelirsiniz. Bu yüzden alışverişe tok mideyle çıkın.

12 Öğünde protein kaynağı bulundurun: Özellikle ana öğünlerde herhangi bir protein kaynağı olsun ki kilo verme hızınız artsın. Sebze yemeklerinin yanında yoğurt, ayran veya cacık tüketin. Ana öğünde sadece salata yiyecekseniz içine peynir, tavuk veya balık ekleyin.

13 Posalı besinleri tercih edin: Posa içeriği yüksek olan besinleri tüketirseniz hem daha az yersiniz hem uzun süre tok kalırsınız. Sebze, kurubaklagil, salata, tam tahıllı ekmek ve meyve tüketimine özen gösterin.

14 Tek gıda almaktan kaçının: Tek besinle zayıflamaya çalışmak diyette başarısızlığa yol açmakla kalmaz, vitamin ve mineral yetersizliği de doğurur. Üstelik kısa süre sonra diyet, sizin için işkence haline gelebilir.

15 Buzdolabınızı light yapın: Zayıflamak için önce buzdolabınızı zayıflatın. Tam yağlı ürünler yerine, light ürünleri seçerseniz günlük 200 kalori daha az alırsınız.

16 Yemekten önce su için: Yemeklerden önce su içmek, mide hacmini doldurur ve daha az yemeyi sağlar. Öğün öncesi içilen 1-2 bardak su, yemekte 100-150 kalori daha az almanız demektir.

17 Her gün tartılmayın: Diyette başarı, uzun vade gerektirir. Her gün tartıya çıkıp kilo vermeyi beklemek hayal kırıklığına neden olabilir. Haftanın belirli bir günü, aç karnına ve aynı kıyafetle tartılmak daha doğru.

18 Tarçın ile tatlı isteğini bastırın: Tarçın tüketmek, tatlı isteğini bastırmanın en kolay yolu. Kan şekerini dengeleyen tarçını çay, yoğurt veya salataya ekleyebilirsiniz.

19 Ekmeksiz diyet yapmayın: Ekmeğin içindeki maya, sinir sistemini rahatlatır, böylece daha rahat diyet yapmanızı sağlar. Ekmek tüketmediğinizde, sinir sisteminiz bundan olumsuz etkilenecektir. Bu yüzden ekmeksiz diyet, genelde başarısızlıkla sonlanır.

20 Yumurtanın tokluk verdiğini unutmayın: Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa mümkün olduğunca sabah kahvaltılarında yumurta tüketin. Yumurta hem en kaliteli protein kaynağıdır hem de tok tutarak kolay kilo vermeyi sağlar.

Kendi imkanıyla diyet yapan, zayıflamaya çalışan fakat uzmanlardan yardım almadığı için kilolarından kurtulamayan insanlar, ben nasıl zayıflayacağım diye kara kara da düşünürler.

Kulaktan dolma bilgilerle yapılan her diyet herkese uygun değildir. Kilolarınızdan bıktıysanız, bir an önce kilo vermek istiyorsanız bu önerilerimizi dikkate alabilirsiniz” dedi.

Diyetisyen Elanur Yılmaz’ın altın değerindeki önerileri şöyle:“İş hayatınızın yoğunluğu ya da çocuklarınızın bakımı sırasında atladığınız öğünlerin sizin kilo verememenizde en büyük etken olduğunu biliyor muydunuz? Atladığınız öğünleri ‘Aslında az yiyorum, mesela öğle yemeği yemiyorum az kalori alıyorum, kardayım’ mantığıyla bakmaktan vazgeçin. Çünkü saati geldiğinde yemediğiniz her öğün karşılığında metabolizmanızı yavaşlatıyor ve bir sonraki öğünün yağ olarak depolanmasını o kadar kolaylaştırmış oluyorsunuz. Ummadığınız besinler yüksek enerjiye sahip olabilir bu nedenle porsiyon kontrolünü iyi bilmek önemlidir. Örneğin iki yemek kaşığı pilavın bir dilim ekmeğe eşit olduğunu bilirseniz bir tabak dolusu pilav yediğinizde yaklaşık yarım ekmek tükettiğinizi bilir, bunun yerine pilavı diğer yemeklerin yanında garnitür olarak tercih edersiniz.”
YETERSİZ EGZERSİZ VE AZ UYKU-ÇOK UYKU
“Artık sizin için rutinleşmiş hareketler (örneğin bakkala yürüyerek gitmek, asansör kullanmamak vb.) spor sayılmaz. Kilo vermek, daha doğrusu iyi bir yağ yakımı sağlamak istiyorsanız yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi bir sporu düzenli bir şekilde hayatınıza dahil etmelisiniz. Eğer normalde de aktif bir spor hayatı olan biriyseniz yaptığınız sporun cinsi ve sıklığı önemlidir. Çünkü her sporun harcattığı enerji farklı olduğundan yapılması gereken süre de kişiye göre değişmektedir. Eğer spor yaptığınız halde zayıflayamıyorsanız belki yaptığınız spor çeşidi doğrudur ama tam yağ yakımı başladığı sırada siz sporunuzu sonlandırıyorsunuzdur. Daha az ya da fazla uyuyan insanların gün içinde daha fazla kalori aldıkları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda doktorlar; uyku eksikliğinin ve fazlalığının hormonların düzgün salgılanmasını etkileyebileceğinin öngörmüşlerdir.”

AŞIRI STRES VE DİYETİ HATALI UYGULAMA
“Mutluluk verici besin olarak bilinen çikolata stresli zamanlarda en çok tercih edilen yiyeceklerden biridir. Vücutta mutluluk hormonu olarak bilinen ‘seratonin’in salgılanmasına yardımcı olan çikolata aynı zamanda enerjisi yüksek olduğundan kilo alımına da neden olabilir. Stres gerek hormonal düzen üzerindeki etkisiyle, gerek kişiyi kalorili besinlere yöneltmesi ( özellikle karbonhidrat içeriği yüksek besinler ) sebebiyle kilo verememenizin altındaki nedenlerden biri olabilir. ‘Nasılsa enerjisini harcadım’ düşüncesi ile spordan sonra oturup diyetinizde olmayan bir yiyeceği yemek, masum olduğunu düşündüğünüz salataları kattığınız soslarla kalori bombası haline getirmek, meyveyi ara öğünde değil yemeğin üzerine yemek gibi hatalı hareketler kilo verme konusunda bütün emeklerinizi boşa çıkarabilir.”

METABOLİK SORUNLAR VE İDEAL KİLODA OLMA
“Diyet ve egzersiz hayatınızın bir parçası olduğu halde hala kilo veremiyorsanız altında yatan nedenlere bakmak lazım. Steroidler, bazı psikiyatrik ilaçlar, insülin ve bazı beta blokerler gibi ilaçlar kilo kontrolünü sağlamak konusunda zorluklara yol açar ve genelde bu sorunlar kilo alınarak son bulur. Bunun yanı sıra farkında olmadığınız tiroitle ilgili bir rahatsızlığınız veya insülin direnciniz de olabilir ki böyle bir durumda tedavi doktor ve diyetisyen işbirliğiyle olmalıdır. Bedeniniz size artık verilecek daha fazla kilo olmadığını söylüyor olabilir. Bu mesaja kulak verin çünkü aksi takdirde kaybettiğiniz kilolar kastan olmaya başlayacak. Vücut yağı belli bir düzeye indiğinde vücut kendini korumaya alır ve daha fazla enerji harcaması olduğunda kaslardan harcamaya başlar. Bu nedenle ideal kiloda olup olmadığınızı anlamak amacıyla bir diyetisyene başvurun.”

İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, aşırı temizlik ve hijyen Alzheimer riskini artırıyor.

Bilim insanları 192 ülkenin istatistiklerini inceledi ve şu sonuca ulaştı: Hijyen sorunlarını çözmüş, enfeksiyon riski düşük, başka deyişle gelişmiş ülkelerde Alzheimer hastası sayısı daha yüksek! Sonuçlara göre, temiz içme suyu kaynağı olan ülkelerdeki Alzheimerlı sayısı, diğer ülkelere oranla yüzde 9 fazla. Enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıkların daha az görüldüğü ülkelerde ise bu oran yüzde 12. Araştırma ekibinin başındaki Dr Molly Fox’un açıklaması şöyle:

Bağışıklık dengesini bozuyor
“Bir ulusun temizlik ve hijyen karnesinin Azlheimer ile olan ilişkisini saptadık. Örnek vermek gerekirse, İngilizlerin hastalığa yakalanma riski, Kenya, Kamboçya gibi temiz içme suyu, kanalizasyon altyapısında sorun yaşayan, salgın hastalıkların kol gezdiği ülkelere göre daha yüksek. Modern, mikroplardan mümkün olduğu kadar arındırılmış kent yaşamının yaygın olduğu ülkelerde risk yüksek.” Fox, aşırı temiz, bakteriden arınmış ortamda yaşamanın bağışıklık sisteminin dengesini bozduğunu, geçmişte, alerji, astım ve egzamayla ilintisinin de saptandığını anımsattı.

İşte sizler için hazırladığımız, yumurta sayesinde aç kalmadan uygulayabileceğiniz bir diyet!

Yıllardır, diyet yapan insanların düşmanıydı yumurta. Ancak geçtiğimiz senelerde uzmanlar yumurtanın bu kötü itibarını akladılar ve yumurtanın aslında bizi tok tutan harika bir besin olduğunu kanıtladılar!

Yumurta bizi tok tutan besinlerin en başında geliyor. Doğal olarak da güne başladığımız öğün olan kahvaltıdan yumurtayı eksik etmemek gerekiyor.

İşte sizler için hazırladığımız, yumurta sayesinde aç kalmadan uygulayabileceğiniz bir diyet!

Kahvaltı:
Sabah tüketilen yumurta, 36 saat boyunca daha az yemek yemenizi sağlıyor. Kahvaltıda protein açısından zengin olan yumurta beyazını tüketin. Kahvaltı gevreği ve meyve suları, yumurtanın aksi bir etki yaratır. Bu yüzden bunlardan kaçınmaya çalışın.

Öğle Yemeği:
Ne olursa olsun öğle yemeğinizi atlamayın! 5 saatten fazla aç kaldığınız zaman, vücutta tokluk hissi veren hormonların etkisiz kalmasına yol açarsınız. Bu da size ilerleyen saatlerde daha fazla yemek dolayısıyla da kilo olarak geri döner! Bir tabak salata ve sebze, öğle yemeği için ideal yemeklerdendir.

Akşam Yemeği:
Akşam yemeğinize mutlaka salata veya çorbayla başlamaya özen gösterin. Ana yemekte ise az yağlı et veya tavuk tercih etmeye özen gösterin.

Uzak Durmanız Gerekenler:
Alkol, hem tokluk hissini geciktirir hem de vücutta yağ depolanmasına yol açar. Alkolden diyetiniz boyunca uzak durmaya çalışın.

Meyve suyu ve gazlı içecekler, yapay tatlandırıcı içerdiğinden gerçek şeker tüketimini tetikleyebilirler. Bu da vücudunuzun fazladan şeker ihtiyacı varmış gibi hissetmesine yol açar. Dolayısıyla canınız daha fazla şeker ister. Bu yüzden yapay tatlandırıcı içeren içeceklerden uzak durmaya çalışın.

ABD’deki Huffington Post sitesi, özel ve iş hayatında mutlu olmak isteyen kadınların “yapmaması gereken 16 hareketi” yazdı.

- Sürekli özür dilemek
- Herkese “Evet” demek
- Yiyecekleri düşman gibi görmek
- Vücudunu kötülemek
- Her gün topuklu ayakkabı giymek
- Başka kadınların seks hayatını yargılamak
- Süper görünmeye çalışmak
- Her şeyin yanıtını, hastalıkların bile internette aramak
- Yalnız kalmaktan korkmak
- Hastalıklı, can sıkıcı arkadaşlıklara devam etmek
- Kendi gerçek yaşamını başkalarının sanal yaşamlarıyla kıyaslamak
- Geçmişteki pişmanlık ve suçlara takılı kalmak
- Sadece bir ilişki içinde olmak için bir ilişki yaşamak
- Tatil günlerini iyi değerlendirmemek
- Hobilerinden utanmak
- Hayattaki önemli şeyler için tarih belirlemek

AMİN..yani ne diyeceğimi bilemedim çok özel şeyler yazmışsın çok mutlu oldum çok sevindimm çok ama çok teşekkür ediyorum ..

öyle canım benimdua eden arkadaşlarım olduğum sürece sırtım yere gelmezz inşallahh..hrşey için teşekkür ediyorum ercem

çok sağ ol cemrem inşallahherşey güzel olurrr çok teşşekür ediyorumm..

kız cadııı eski kadar değilim merak etmeee şimdi herkez kadarr hijyenimm

nazar oldu nazar benım guzel arkadasıma ama ıyılesecek ıns. esracıgım cok ıncesın gercekten. duyguyu merak edıp benı bıle aradın. opuyorum senı cokkkkkk