2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

o zaman beraber gaza geliyoruzz olleyyyy

terapin inşallahh çok güzel geçmiştir canımm sabah kahvaltıyı geç yaptıysam benm de öle yemegi sıkıntılı oluyo bazen olur öle, günün genelinde güzel olmuş sporu da ekledin mi muthiş olacak mutihşşş

yürüyüş de varmış oohh ne güzelll

canım ben menünü çok beğendim senin menülerin diyetisyen kontrolünde olduğu için bişey diyemiyorum ama hani bilgilendirirsen beni sevinirim gün toplamın 6 dilim ekmek 4 meyve görüyorum doktor mu böyle istedi ?

şimdi de menu zamanııı

kahvaltı

1 kk beyaz peynir

1 haşlanmış yumurta

1 tk ev yapımı biber salçası

1 tk bal

2 dilim çavdar ekmegi

3 4 yeşil zeytin

ara öğün

1 sade şekersiz neskafe

1 tırnak büyüklüğünde fındıklı bitter çikolata

öğle yemegi

1 kase düğün çorbası

1 büyük kaseye biraz çiğ ıspanak, 1 domates ve 1 salatalıktan oluşan uyduruk salatam, üstüne de 4 kaşık yoğurt

ara öğün

yarım nar

1 yeşil elma

akşam yemegi

1 kase düğün çorbası

4 yk ıspanak yemegi

4 küçük ızgara köfte

1 dilim çavdar ekmegi

başka da bişey yemem daha bugun 1 kupa yeşil çayımı içtim, yatmadan bi tane daha içerim sanırım. spora gitmedim yürüyüşe de çıkmadım ama evde toplamda 30 dk yı bulmuştur sanırım bölgesel hareketler yaptım. şimdi çay demliyorum, onu içeyim yatmadan da yeşil çayımı içtim mi işlem taammdır

hee bu arada suyum da 2.5 lt oldu, yatmadan 3.5 olur sanrım

Kuzu seni altta görünce dedim menüsünü yazar şimdi ona bakıp öyle çıkayım bu ara topikteki kızlarımız maşallah çok güzel kahvaltı yapıyorlar hevesleniyorum valla hele senin ara öğünler falan pek başarılı bu ara ayrıca akşamıda çok sevdim öğlen bir dilim ekmek ekleseydin keşke bana biraz az geldi yeşilçayınıda içmişsin su ve sporda tamam hep böyle devam ettt güzel güzel eksiler göreceğinden eminim

bu sabah geniş vaktimiz vardı annemle ondan yaylana yaylana kahvaltı yaptık güzel oldu öğlen de yarım dilim çavdar ekmegi kalmıştı evde onu çorbama doğradım ama yazmayı unutmuşum spor da pek sayılmaz ama işte boş geçmiyim dedim, yarın sabah erkenden yine sporaaa bugun bile tartı uzun zamandır görmedigim bi sonuç yazdı çok sevindim valla, dilerim yanıltmaz beni de böle gider bundan sonra

Hazır girmişken bugünü özetliyeyim yoğun ve gergin iş temposundan sonra doktora yetişebildim.Terapi bugün farklıydı.Az ağlattı beni .Bu iyi bişeymiş doktorum öyle dedi.Kızlar terapiye gittikçe kendime daha çok soru sorar oldum.Neden böyle hissediyorum diye ? Ama didikliyorum ve aslında yapmak istediğim şeyi neden yapmadığımı buluyorum onun üstüne gidiyorum.Bu sayede kendime güvenmeye başladım.Aslında keşke daha çok şey yazabilsem size ama terapi kişiye özel olduğu için tam olarak size anlatamıyorum.Yinede gittikçe sizinle paylaşmaya çalışıcam.Yani küçük bir not : kendinize değer verin lütfen ve hayatınızda sizi huzursuz eden şeylerle yüzleşin.

Sonra dişçiye gittim yine ilaç verdi.Durumu göre kurtarabiliriz dedi ilaçlarımı daha almadım.Bi süre de almak istemiyorum ama kullanıp erzurum merkezde kanal yapıcaz.

Bu arada kasım ayına girerken zamanın nasılda aktığını görüyoruz.Her geçen gün bizim lehimize olsun.Eksiler getirsin.Umarım kasımda bol bol eksileri tartıda görürüz.

Kızlar canınız sürekli bişeyler istediğinde ne yapıyorsunuz ? Heleki olmaz saatlerde

Ohh afiyet olsunn ama kıskandım ben de annemle yaylanarak kahvaltı istiyorum gerçi haftasonu ablamla süper bir kahvaltı yaptım yaa onu unutmuşum

Eksi görmene çooook sevindim eminim pazartesi güzel bildirim yapacaksın azimli hatun seni

insan yaşadıkça öğreniyor kendisiinin değerini, ben artık diyorum valla en önemlisi benim, en degerlisi benim die.. ağlamak iyidir derler, ben çoğu zaman ağlayamıyorum nedense, saçma sapan bişeyde patlak veriyor ölesi daha kötü. git gide daha iyi olacaksın erracımmm, hayat hepp güzel şeyler getirecek snaaa

gelelim sorunaa, yani olur olmadık saatlerde bişeyler isteme mevzunaaa.. valla eskiden yiyodum, ama artık yemöeyecem kesin kararlıyımmm ama daha önce bu topikte bi yerde okumuştum, canının istedigi bişeyi bi ısırık yesen de istegin geçiyomuş, bizim gözümüz doymadıgı için sanırım çok çok yiyoruzz, sen de öle deneyebilirsin istersenn

ne istedi, kız caNIN bu saattee

ablayla kahvaltı benm anne kahvaltımı döver bilee bende biraz inat var da kuzum, bu sefer de çok inat ettimm, teyzemn bikaç sözü emrah falan derken, kararlıyım bakalım Alah yeterki saglıkla ilgili bi sorun vermesin, aynen devam edecem bölee işlerin azalınca spor konusunda kapışacaz seninle anlaştık mı

Son düzenleme:

ahh canım teşkkür ederim inşallah dediğin gibi olur bu saatte kısır istedi canım kızz hem de kısır yaa ben balkonda atlayıp geliyorum tabiki yemedim zaten üşendiğimden asla bu saatte kısır yapamam ki ben

spor konusunda anlaştık canım ben eve bisiklet alırsam oooo inmem üstünden dur bakalım

Nurdanım aşağıda hala aktif görüyorum seni balım ben ufaktan kaçayım makyajımı sileyim de yatayım erken kalkıyorum malum hem ayaklarım mutfağa gitmedn ben onları yatağa götüreyim

Kendine çok dikkat et olur mu öpüyorumm seni

kısırı öğlen falan yesen nefsini körleyecek kadar olur da bu saatte aman diyimmm neyse ki zor bişey istemiş canın, kolay bişey olsa insan daha çabuk ikna ediyor kendini

ayy alırsın inşalah canım yaa, akşamları tv izlerken bile binersin ki o zaman, spor yapmak kolay olur senin için

iyi dinlenmeler güzel uykular esracım sanaaa mutlu ruyalar gör inşallaahhhh

canım enerjını aldım. cok sevındım ıyılesıyorsun bence de bak ne guzel. ıse de döndun calısmak da ıyı gelıyor bazen. senın bugunler yogun gecer hem ıse dondun hem haftasonu ev ıslerın olur kendını cok yormadan agır agır yap herseyı. buaralar maasallah havalar cok guzel, burası da baya guneslı oluyor ben de gunduz cıkıp fabrıka etrafında yuruyup gunes almaya calısıyorum her gun enaz 15 dk guneste oturun dıyorlar zaten d vıtamını eksıklıgı ıcın. sen de guzel bır enerjı almıssın bu guzel gunden. aksamın da guzel gecmıstır ınsaallah

evet dogru evlenmek, ev-lenmekkkkkkkkkkk o da olabilir. hayırlısı ıns.

bu spor dakıkalarını yazmak 90 lar topıgınde hosuma gıden bırseydı. ayrıca her hafta bırıncıydım orda

yok yok aman ıhmal etme. okadar zaman ve emek verdın gerısını de getır bence, boşlama canım.

spor yuruyus ve adımlar olarak her gun var aslında ama cıddı spor anlamında faalıyete gecemedım o da olacak ınsaallah.

zelıha hoca ıcın ben de aynı seyı dusunmustum oyuzden mesajı okurken şok oldum saskına dondum ne dıyecegımı bılemedım ALLAH rahmet eglesın

evet kalem gıbı duruyor derler ya neslının menulerını okumak cok keyıflı oluyor. yazı dılı cok guzel oldugu ıcın belkı de.

spora gelınce ıcımızdekı en ıyı sporculardan aslında ve oyuzden yuzdum geldım tenıs oynadım 10000 adımı gectım nesli leslie yapıyor dıye yazmalarını gozlerımız arar olduuuuuuuuu

o korku tam tersı ıstahını artıracak etkı yapabılır zamanla. korku tetıkler bazen tam tersı. ayrıca sen cok stres yapıyorsun bızlere bakıp bıraz daha sakın olmanı, duraklama donemlerıne kendını alıstırmanı, sakın bır dıyet surecı gecırmenı tavsıye edıyorum yoksa ben kızacam sana asıllllllllll

ha bır de almamız gereken kalorıden az almak, ya da besınlerı komple tum gun esıt sekılde tuketmemıs olmak bızı yavaslatırmıs, kılo vermemızı engellermıs bunu da unutma.

ben bısıklet aldım ama maalesef ustune cıktıgım sayılı oluyorrrrrr valla bızım ısyerınde sevkıyat olsaydı sızın oraya, ben sana yollardım benımkını. sen spor zor yapıyorsun dısarısı uygun degıl evde de leslıe yapmaktan sıkıldın ah keske ımkan olsaydı canım ya

kısıra gelınce bır yıl oldu belkı de yemeyelı. benım de canım cekıyor bazen oyle. belkı cumartesı gunu komsumla yerız, aksam yemek yemeyerek de dengelerım dıye dusunuyorum bakalım sen de pazar gunu yapabılırsın mesela boyle.

menulerın dolu dolu guzel olmuş. ınsaallah faydası da olacaktır sadece ekmek ve dolma kafamı karıstırıyor hesaplayınca gunluk ekmek tuketımı fazla olmuyor mu bılemedım gercı bana da doktor sabah bıle uc dılım ekmek yazmıstı gunluk dılım toplam 9-10 oluyordu

bıtkı cayı da eklersen super olacak

yuruyus de gayet guzel olmus

bakalım 15 gun sonra tum sonucların nasıl cıkacak ben de merak edıyorum buarada bu dıyetısyen kol yag agırlıgı ve olcusu, bacak yag agırlı ve olcusu vs olarak komple detaylı vucut olcusu ve kılo dagılımı degerlendırmesı yaptı mı ? cok profesyonel yerlerde var ben gormustum herseyı cıkartıyor fiş bı bır kagıda resmen. makınası var.

bıtkı cayı konusunda sasırdım da anlamadım :44:

spor konusunda yavas yavas baslamak vucudunu alıstırmak ve adım adım sporu yukseltmek zaten dogruymus.

ınsulın dırencın cıkmamıs ona okadar cok sevındım kı, cunku ınsulın dırencı kılo verme acısından cok cok zorlayıcı bırsey. benımkı de kırılır ınsaallah da rahat ederım

cemrem ha buarada yazmayı unutmusum bana degıl duyguya dua etmemız lazım cunku benımle ılk tanısan, bana ogreten, destek olan oydu onun azmıyle ben devam ettım eskı topık kapanacak olunca bu topıge acmaya beraber karar verdık ve bu surecte neslı ıle cok gorustuk hatta ısmını beraber bulduk topıgımızın. hepımıze vesıle olan aslında duygu, ben sıfırdan bırsey yapmadım var olan bırseyı cogaltmak, devam ettırmek, kalıcı olması acısından emek vermeye calıstım kaptanlık gorevını kabul ettım

sağol güzelim menüm harfiyyen uyuyorum dr.uma inan ki ne eksik ne fazla yapmamamya özen gösteriyorum evet 6 dilim ekmek yanında pilav veya makarna da var ve meyve meyve her ara da 2 porsiyon da ben çok olur diye bimeyve bi kuru meyve koyuyorum bana ölede yapabilrisin demişti.
cnm aslında benim bile gitmem lazım terapiye çünki bu çocuk mevzusu ailevi bazı sorunlar benide yeri gelince haddinden fazla yıpratıyor ben olmaz hayır diyemiyorum kimseye sonra da oturup ağlıyorum ve en büyük zararrı kendime yapıyorum ne yazıkkiama artık şu dietisyene gittim her şeyideğiştirdim hayatımda önce kendimi sevmeye sonra hayatımın ne kadar değerli ve kaç yaşında olursam olayım önce sağlığım sonra çevrem demeye başladım inşlh bu da bi adımdır benim adıma..
bende sürekli bi şeyler yemek ihtiyacı vardı zaten hepppp ama böyle menüyle artık kalmadı diyebilrim
canınn çok bişeyler çekince kuru meyve veya diet büskivi ye tatlım yada süt içi süt bazen kesiyor iştahı yani benden öle hiç değilse...