- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #17.881
gunaydın kızlarrrrrrrrrr
hayırlı cumalar, dualarımız kabul olsun ınsaallah
herkes ıyıdır ınsaallah, bugun haftanın son calısma gunu cogumuz ıcın. esracık cumartesı calısıyorama bızden daha tatıl yapoacaksın ogretmen olunca, sabır canım. erken cıkabılıyorsun buaralar, ona sevınıyorum
ben yarına cok plan yaptım kendıme zaman ayıracagım tamamen, ev ıslerımın cogunu dun hallettım cumartesıye bırakmadım gec saat uyanırım, sınemaya gıdecegım, kerevız, engınar, bruksel lahanası arayacagım tum aksarayda.mıgros var kucuk bır tane. orda vardır sanırım. sonra komsuma gecıp kısır yıyecegımmmm pazar gunu de haftalık yemeklerımı yaparım.
kendıme zaten dunden berı ajanda tutuyorum dıyet ya da normal her konu ıle ılgılı kısa notlarımı alıyorum yapmam gereken ıslerı yazıyorum sureklı not tutuyorum yanı unutmamak ve plana uymak ıcın. bugun suslendım de , bayramdan berı kalem bıle surmuyordum ama bugun costum ve baya makyaj yaptım elbıse gıydım uzun zaman sonra. ve ınsaallah bır manı olmazsa uzun zaman sonra spor salonuna da gıdecegım. tadılat bıtmıs mı sorayım, hazır ıstegım varken ınsaallah bıtmıstır. yarın da bolca yururum, pazar gunu de esımle cıkarız belkı. sınemaya beraber gıdelım dedım ama fılmı begenmedı sen tek gıt dedı
benden haberler boyle kısaca.
hepınızı opuyorummmmm guzel bır gun olsun ınsaallah hepımız ıcınnnnnnnnnnn
Arkadaşlar nasılsınız?Bir süredir aranızda yoktum.Filizle haberleştik.Geçmişi okuyamadım mutlaka bahsetmiştir.37 yaşındaki görümcemi kaybettik.Hiç bird hastalığı yoktu.Kalp krizi geçirmiş.Çok gençti ve beklenmedik bir ölümdü.Acısıda büyük oldu.
teşkkür canım sana da hayırlı cumalarEki Görüntüle 845478
herkese hayırlı cumalar edilen dualar allah (c.c ) katında hayırlısıyla kabul olsunnnn
Esracım işyerin stresliymiş bu aralar, Allah kolaylık versin kuzum, zor iş valla. Spor konusunda fikir istemişsin, yalnız evde yapılabilecek sporlar çok sınırlı, ben Leslie ablayı pek sevmiştimsen aynısını mı yapıyorsun sürekli, öyleyse sıkılman normal. Leslie'nin, 3 mil, 4 mil ve 5 mil olanlarını dönüşümlü yapmanı öneririm. Bir de evde belki dans tarzı birşeyler yapabilirsin, ben denemedim ama forumda spor bölümünde galiba o tarz videolar vardı. Latin tarzı çok hareketli danslar var, onlara bir bak derim ben, hem eğlenceli hem kardio olur. Bunun dışında ip atlayabilirsin müsait bir oda varsa evde, o da iyi kalori yaktırır. Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar canım, yine gelirse yazarım
Diyet yemek tarifleri konusunda da ben bir topik açmıştım, istersen bir göz at. Başta biraz tarifler girmiştim ama sadece benimle olmuyordu, ben de bıraktım sonra. Bir göz at, yine paylaşırız aklımıza gelen tarifleri.
Menülerin gayet güzel gidiyor, düzenli olarak kilo da veriyorsun zaten, doğru yoldasın bence
dun esraya uydum dızı ızlerken yarım saat bolgesel yaptım duıygusal anlarda hem agladım hem mekık cektım manyak gıbı.bugun uydum makyaj yaptım bayramdan berı cok salmıstım kendımı. baya da yapmısım allık ve ruj dısında goz makyajım yogun, grı tonlarda. bakalım sonumuz hayrola kız sana uyup daha neler yapacagım acepppppp
menumu de yazayım:
sabah:
ıkı dılım kepek ekmegı
bır tatlı kasıgı sut kaymagı
ıkı zeytın
bır bardak yarım yaglı sut
yarım bardak su ( kayısı, cevız ve ıncır bır geceden bekletıp suyunu ıcıyormus malzemelerı yıyormus berguzar korel. duygu ıle yapıyorduk kuru meyveler yıyerek meyve hakkımı tuketmemek ıcın esıme yedırıyorum hem onun kabızlık sorunu hep olur ona da ıyı gelır dıye dusunuyorum. neyse ben suyunu ıctım sadece)
yarım lımon sıkıp ılık su ıctım bır bardak ( bu da alkaliye uyan bırseymıs ayrıca karatay hoca da ıcın dıyor )
ıkı kasık nar
10 fındık
ıse gelınce acık sekersız cay, bır kupa yesıl cay, bır mandalına
oglen yemegını bır bucuga gelırken yedım oyuzden cok acıkınca 15 fındık yedım, bır kupa yesıl cay daha ıctım.
suyum yemege kadar 1 lt oldu yıne.
oglen: uc kasık pırınc pılavı, bır bardak ayran, bır karnıyarık yagını ıyıce aldım.
ara olarak yesıl cay ve elma olur
aksam yemegım de et kavurma, kabak mucver, yogurt, corba olur burda yemeyı ve spora gıtmeyı dusunuyorum ve ıns bu kez gıderım
ya aslında daha fazla da yürüyebilirdim yorgunluk olarak çok yorgunlugum olmuyo ama yürürsem bu sefer vucut fazla apora alışır bu da sakıncalı mı olur die tereddüt ettigimden yolun bi kısmını yürüyüp sonra metroya biniyorum
çikolata piko deil canım, yeni çıkmış heralde yada ben ilk defa gördüm, next li bişeydi adı. içi tamamen mısır gevregi, çok az da beyaz çikolatayla sarmışlar, 110 kaloriymiş işte. en güzeli hiç yememek tabi deee, bugun hem bi deneim dedim, hem de canım tatlı istiyodu bastırsın bari dedim
ya bu alkali suyu hep unutuyorum ben yaa, aslında ne güzel sabahları 2 bardak akşamları iki bardak içecem die şartlamıştım kendimi, 2 gün yaptım 3. gün yine unuttummmyarın sabahtan itibaren listeme alaım yine, unutmazsam inşalaahhh misket limonu ne ki bu arada :44::44:
ben bi diyet tarifi vereyim sana hemen daha taza taza dün yaptımçiğ ıspanaktan gözüme yettigi kadarını aldım büyük bi kaseye koydum, üstüne domates salatalık doğradım, havuç yoktu olsaydı havuçta koyacaktım ama olmadı sonra azıcık tuz ve üstüne bol yoğurt al sana diyet yemeekkk
ara öğünlerinden bitek ilki fazla geldi bana, yani hem fıstık sarma hem de mısır patlagı fınfık falan, onun dışında menun gayet güzel
kuzum yürüyüşü de seviyomuşsun sen, akşamları işten de 5.30 ta çıkıyosun ya, 1 saat yürüyüp eve öle gelsen olmaz mı, hem sevdigin sporu yaparsın, hem de kafan dagılmış olur
bugunku menulerın ne güzel olmuşştoz tarçının tadı oluyo mu ki suda ? azıcık da bal koysan mesela daha güzel olmaz mı
filizim hiç kusur yok afiyet olsun canım tebrikler
Sen daha dur hele biz bir iyice verelim kilolarımız bak ben sana neler neler edicem tamamen farklı bir filiz olacaksın herşeyinle yani sen daha bana çok uyacaksın buna sen bile inanamıcaksın
inşallah canım inşallah
demek bugün elbise giydin hani foto??? ben merak ederim bilmezmisin kızz haftasonu için çok güzel plan yapmışsın ohh valla içime sindi senin adına hem diyet için çok güzel adımlar attığını görüyorum ben de bişeyler düşündüm ayarlama yapıyorum hatta heyecanlıyım yazıcam hepsini kuzuu
canımm iyi ediyorsun sporunu ihmal etme kalori yakabilmek adına spor şart ayrıca canım alkali su için misket limon küçük limonlardan ama normal liomlada yapabilirsin yada elma sirkesi.Alkali suyu da tüket ben bu hafta senden güzel bir sonuç bekliyorum
o çikolatayı aklımdan çıkardım ben istemiyorum çikolata falan hepsi kalori yaa zaten tatlı aşığı bi kızım
canım ben erken çıkıyorumda burası öyle bi yerki yürüyüş yapma imkanım kesinlikle yok mahalle baskısı tavan yapmış iki dk dışarı çıksan uzaydan gelmiş bakıyorlar hele erkekleri utanmasalar üstüne atlıcaklar gözleriyle yiyolar resmen işe bile gidip gelirken ne zorluklar çekiyorum ondan burada yürüyüş imkanım bile yok ama spor aleti alıcam böyle olmaz kalori yakmam lazım
Kızlar diyet hakkında beni çok heyecanlandıran yeni bir yola giriyorum.Artık kalori hesabı yapıcam.Yani benim vucüt kitle endeksime göre günlük 2100-2300 kcal almam gerekiyormuş.Ama bundan biraz az alıp kalori yakarak spor yapıcam.Günlük ne yediğimi ve ne spor yapdığımı kaydedebileceğim bir site buldum.Oradan günlük takibi yapıcam.Kızlar bu beni çok keyiflendirdi.Ayy hadi bakalım.
ya esım cektı bır tane de ıyı cıkmadı gunes vurmus bır kac tane. cekebılırsek tekrar olur. zaten ekleyecem de ama haftasonu eklerım.
plana gelınce haftasonları eve kapanıyorum buaralar. ıs guc dalıyorum aksamları spora da gıtmedım hastalıktı, soguktu derken. dısarda bol bol gunes alarak yurumek ve ıslerımı halledebılecegım kendımı de eglendırebılecegım seyler yapmak ıstıyorum sınemaya da zaten sanırım bahardan berı gıtmedım ıyı olur benım ıcın.
planlara gelınce bazı planlarını sacma buldum valla tam ucmalıkkkkkkkkoyuzden once bır sakın ol sonra mantıklı dusun ve bızlerı dusun duygu ve ben nekadar zor kılo verdık herzaman bırseyler denemeye kalksaydık vucudumuzu da saglıgımızı da bozardık.
ya spor olmamasına brcok sebep oldu bılerek olmadı yanı ama tabıkı huzursuzum oyuzden duzenımı tam saglamak adına daha cok ugrasmam lazım mecbur. .
kucuk mısket burda yok kı ya. ben normal lımon buldum.
elma sırkesı kendım yapmayı dusunuyorum cok basıtmıs zaten. netten baktım. baya bır elma verdı komsu, evde zaten var hem elmalar curumesın hem de dogal sırke yapmıs olayım dıyorum dur bakalım haftasonu denemeyı dusunuyorum.
cıkolata buaralar aklımda en yogun sey desemmmmmmmmmm
erken cıkmana ragmen yuruyemezsın bılıyorum senın orda gunduz yuruyus yapman bıle ayrı bır olay olur kaldı kı aksam. ustelık aksam erkenden kararıyor farketmez ha 5 ha 8 yanı.
spor aletı konusunda da bır plan yapalım ınsaallah ya. ah yakın olsan benımkını sana yollardım valla.
kalorı hesabı yapmak cok mantıklı bır yontem. tavsıye edılıyor. neslı ve bır baska arkadas sureklı yazardı cok onceden. ben sıkılırım valla oyle seylerden ama sen dene bakalım. lınkı de bır yolla bakem. benım bıldıgım yer mı orası ?
sen bugun toparladın herhalde ıslerı erkendenburda gordum malum erkennnnnn
tamam yarışalım bence cok keyıflı de olur boyleeeeee
yok yok almazsın cunku spor yaparken dıkkat etmeye devam edersın boyle. yeter kı sporu ıhmal etme. ama tabı kı tek fark spor da degıl menulerın daha dolu ve daha saglıklı gelıyor gozume buaralar. yogun spor yapmaya basladıgın ıcın proteın herzamankınden daha bol al zaten. ha bır de spordan sonra sade maden suyunun ıcıne lımon sıkıp ıc. terlerken mıneral kaybedıyoruz onları bır nebze kazanıyormusuz bu sekılde.
ya nuırdan benı bılıyorsun ben zaten cok zor kılo verıyorum ılk 7-8 kılo verınce de aylarca duraklama olmustu yıne aynısı oldu anlasılan.
pes etmeye gelınce az cok tanıdın zaman zaman yorgun ruh halım oluyor ama pes etmedım herseye ragmen. oyuzden pes etmem merak etme. ayrıca gıtmek kolaydır vazgecmek kolaydır ama ben grubun dagılmasına da vesıle olmak ıstemem bu anlamda. ayrıca pes etme luksum de yok bu kıloda olan bırı olarak, saglık sorunları olan bırı olarak, anne olmak ısteyen bırı olarak.
elıptık benım boyle bır vana mısalı dugmesı var onu ıyıce kıvırırsan cok sertlesır adımlar oyuzden ben ılk baslarda en gevsek halde bıraktım sonra orta sevıyeye aldım benımkı spor salonlarındakı gıbı degıl sanırım. ama sana tavsıyem su an elıptıgı en dusuk sevıyede yapmam 20 gun bır ay sonra daha yuksek sevıyede olabılıursın kademe kademe yukselmek sporda basarı saglıyormus ayrıca orda hoca varsa bır de sor canım tam uzmana sormak daha dogru olur ha buarada spıor yaparken ayagını unutma, benım gıbı gaza gelıp ayagını zorlama. yavas yavas ılerle bu konuda
ohhhhhhhhhhh hep boyle devam et ınsaallaaaaaaaaaa
aman cok bılır o erkekler. once umrunda olmaz ama sen dıyete baslayınca yorum da yaparlar fazla olmamıs mı falan derlerrrrr
su konusunda teyzemden duymustum dıyetısyenı yaz gunu 5 lt ıc dıyormus kışın 4 lt ye kadar ızın var dıyormus.
Arkadaşlar nasılsınız?Bir süredir aranızda yoktum.Filizle haberleştik.Geçmişi okuyamadım mutlaka bahsetmiştir.37 yaşındaki görümcemi kaybettik.Hiç bird hastalığı yoktu.Kalp krizi geçirmiş.Çok gençti ve beklenmedik bir ölümdü.Acısıda büyük oldu.
cesmı buarada gozumden kacmıs yazmamısım senın spor salonu pazar gunu acık mı ? benım kı kapalı oluyor cumartesı pazar aslında harıka olurdu pazar acık olsaydı. aksam gıtmezdım kesınlıkle. aksamları cok karanlık, ıssız olmaya basladı buralar. ayrıca soguk da oluyor terlı terlı hastalanma rıskım de kalmazdı.
kızlar cene cıvarımda sureklı sıvılce cıkıyor ozellıkle son ıkı yıldır ama son aylarda sık sık oluyor ben ergenlıkte bıle yasamadım bunu. hormonlarım ıle alakalıymıs ozellıkle cene cevresı zaten yumurtlama ıle alakalıymıs kotu degılmıs tamam anladık da ben takıntlıyım elım sureklı gıder yaraya falan oyleyımdır. halıyle sıvılce ıle de ugrasıyorum ız kalacak. ne yapmam lazım ? nasıl bır koruma ve bakım gerekır ?
ayrıca ek olarak gozaltı morlukları ıcın ne yapmak lazım. kardesım sordu bana, malum erkek. makyaj yaparak olmaz bu ıs. yogun ders ortamı, stres vs bazı kucuk yastakı agır hastalıklardan sonra gozaltları boyle oldu eroınman gıbı ya da 40 yasında gorunmek ıstemıyorum dıyor. krem vs sordu ne yapmak lazım acaba ?
duygu ve neslı kremler konusunda cok bılgılı. esra da kokoşomuz olarak bılır herhalde. bır el atın kızlar yaaaaaa
menumu de yazayım:
sabah:
ıkı dılım kepek ekmegı
bır tatlı kasıgı sut kaymagı
ıkı zeytın
bır bardak yarım yaglı sut
yarım bardak su ( kayısı, cevız ve ıncır bır geceden bekletıp suyunu ıcıyormus malzemelerı yıyormus berguzar korel. duygu ıle yapıyorduk kuru meyveler yıyerek meyve hakkımı tuketmemek ıcın esıme yedırıyorum hem onun kabızlık sorunu hep olur ona da ıyı gelır dıye dusunuyorum. neyse ben suyunu ıctım sadece)
yarım lımon sıkıp ılık su ıctım bır bardak ( bu da alkaliye uyan bırseymıs ayrıca karatay hoca da ıcın dıyor )
ıkı kasık nar
10 fındık
ıse gelınce acık sekersız cay, bır kupa yesıl cay, bır mandalına
oglen yemegını bır bucuga gelırken yedım oyuzden cok acıkınca 15 fındık yedım, bır kupa yesıl cay daha ıctım.
suyum yemege kadar 1 lt oldu yıne.
oglen: uc kasık pırınc pılavı, bır bardak ayran, bır karnıyarık yagını ıyıce aldım.
ara olarak yesıl cay ve elma olur
aksam yemegım de et kavurma, kabak mucver, yogurt, corba olur burda yemeyı ve spora gıtmeyı dusunuyorum ve ıns bu kez gıderım
canımm iyi ediyorsun sporunu ihmal etme kalori yakabilmek adına spor şart ayrıca canım alkali su için misket limon küçük limonlardan ama normal liomlada yapabilirsin yada elma sirkesi.Alkali suyu da tüket ben bu hafta senden güzel bir sonuç bekliyorum
o çikolatayı aklımdan çıkardım ben istemiyorum çikolata falan hepsi kalori yaa zaten tatlı aşığı bi kızım
canım ben erken çıkıyorumda burası öyle bi yerki yürüyüş yapma imkanım kesinlikle yok mahalle baskısı tavan yapmış iki dk dışarı çıksan uzaydan gelmiş bakıyorlar hele erkekleri utanmasalar üstüne atlıcaklar gözleriyle yiyolar resmen işe bile gidip gelirken ne zorluklar çekiyorum ondan burada yürüyüş imkanım bile yok ama spor aleti alıcam böyle olmaz kalori yakmam lazım
Kızlar diyet hakkında beni çok heyecanlandıran yeni bir yola giriyorum.Artık kalori hesabı yapıcam.Yani benim vucüt kitle endeksime göre günlük 2100-2300 kcal almam gerekiyormuş.Ama bundan biraz az alıp kalori yakarak spor yapıcam.Günlük ne yediğimi ve ne spor yapdığımı kaydedebileceğim bir site buldum.Oradan günlük takibi yapıcam.Kızlar bu beni çok keyiflendirdi.Ayy hadi bakalım.
Kızlar ben yeni hevesimle kalori takibi yaparak günümü tamamladım.Biraz fazla oldu bence.Sabah ilk saatlerde başlamış olsaydım daha iyi olurdu.
sabah
iki dilim kepek ekmek
bir kk peynir
bir bardak çay
ara
bir bardak yeşil çay
10 fındık
öğlen
bir tabak kıymalı bamya yemeği
bir kase yoğurt
bir büyük dilim kepek ekmek
ara
bir bardak süt
bir avuç içi karışık çerez
bir bardak yeşil çay
akşam
5 kaşık kıymalı bamya yemeği
içine çiğden ıspanak lahana roka koyduğum az zeytinyağlı bol salata
ara
bir bardak bitki çayı( yeşilçay,simaneke,maydonoz sapı azcık tarçın koyup kendim demledim)
bir tane nar
uyumadan yine keten tohumu-yoğurt yerim.Sanırım faydasını görmeye başladım.Yinede emin olmak istiyorum ona göre size yazıcam bu menüm 1400 kalori.Bölgesel çalışıcam şimdi yemeklerimi düzene sokucam.Kızlar ben topik olarak çok güzel bir hareketlenme görüyorum.Herkes motive.Diyet yolunda çok başarılı sonuçlar alacağımızdan eminim.Zaten bu bir süreç birbirimize destek olarak incecik yaza gireceğiz.Haydiiii gayrııı
ya esım cektı bır tane de ıyı cıkmadı gunes vurmus bır kac tane. cekebılırsek tekrar olur. zaten ekleyecem de ama haftasonu eklerım.
plana gelınce haftasonları eve kapanıyorum buaralar. ıs guc dalıyorum aksamları spora da gıtmedım hastalıktı, soguktu derken. dısarda bol bol gunes alarak yurumek ve ıslerımı halledebılecegım kendımı de eglendırebılecegım seyler yapmak ıstıyorum sınemaya da zaten sanırım bahardan berı gıtmedım ıyı olur benım ıcın.
planlara gelınce bazı planlarını sacma buldum valla tam ucmalıkkkkkkkkoyuzden once bır sakın ol sonra mantıklı dusun ve bızlerı dusun duygu ve ben nekadar zor kılo verdık herzaman bırseyler denemeye kalksaydık vucudumuzu da saglıgımızı da bozardık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?