yok yapmadim 4 gün geçti pazartesi doktora gidicem orda öğrenmek istiyorum varsa bile evde olmadığını gorunce uzuluyorum o yüzden
Test yapmadın mı canım sen daha?
bende ızmirden katılıyorum
Valla canım herkes farklı bir şey söylüyor...ben özele gitmiyorum ege ünv. tıp fakültesine gidiyorum..hamile kalırsanız almak zorunda kalırız bebeği dediler..1 ay korunucaksnız dediler..hepimize üstüne basa basa...
Ben yazın Eskişehir'de tıp fakültesinde de ofis histeroskopi çektirdim canım, orada da söylemedi doktor, korunman şart demedi...
Demek ki bu konularda da görüş ayrılığı var doktorlar arası
alıştım artik beklemeye 3 senelik evliyim 3 seneden beri hiç korunmadim ama olmadı bende ve eşimde hiç bir sorun yok ama olmuyor hsg falan çekildim rahimimde hiç bi sorun yok ama olmuyor
Belirsizlikle 3 gün beklemek seni daha çok strese sokmuyor mu peki?
İyi sabrediyorsun valla...
Ama şunu söyleyeyim negatif ya da pozitif eninde sonunda yüzleşeceksin, beklemek sadece senin aklını yoracak
tepecik eğitim ve araştırma hastanesine gidiyorumHadi hayırlısı :) Hastaneye nereye gidiyorsun?
tepecik eğitim ve araştırma hastanesine gidiyorum
Bende Ege ü.t.f sine :)
Bende Ege ü.t.f sine :)
sen özele mi gidiyorsun devlete mi..?
Ben kendimin nasıl olduğunu anlatayım sana kısaca.Ege ünv. tıp fakültesine gitmeye ilk başladığım ay mayıs dı... bir sürü tahlilden sonra eşimin ve benim...sizin birşeyiniz yok ama yine de hızlandırmak için bir tane aşılama yapalım dediler..ve son olarak hsg çekildi 31 ekimde...hsg çekilince bir hafta cinsel ilişki yasaktı ve bir ay korunun dediler bana...sonraki adetimde gittiğimde tedavimi başlattılar...adetimin 5.bgününde ilaç serophene içmeye başladım sabah akşam 1 er tane sonra da yumurtalarıma bakıldı ölçüldü ve bir gün sonrası için çatlatma iğnesi yapıldı..ondan 2 gün spnra da aşılamam oldu 5 aralıkta...
Yani neden sana hemen hsgden sonra aşılamanı yaparız dediler ki? radyasona maruz kaldığın için sağlıklı olmaz diyorlar hatta bana 1 ay korunun dediklerinde altını çize çize söylediler korunmayıp hamile kalırsanız gebeliğinizi hemen sonlandırmak zorunda kalırız dediler...
Biraz kendimden bahsedeyim size;
30 yaşındayım.
Evliliğimizin 4. yılını doldurduk.
2,5 senedir bebek düşünüyoruz.
Planımızın 1. senesinde gebe kaldım fakat 5 haftalık iken, kese görülmeden spontan düşük yaşadım.
Sonrasında yine 1 yıl sonra, hatta yine aynı ay gebe kaldım fakat o da 4. haftada düştü.
Benim hormon tetkiklerim, yumurtlamam normal değerlerde.
HSG yapıldı tüplerim açık.
Rahim filmi (ofis histeroskopi) çekildi, o da normal.
Eşimin spermiyogram analizleri normal değerde.
Düşükleri araştırma amaçlı eşime ve bana yapılan kromozom analizlerimiz (karyotipleme) normal.
Eşimin DNA hasar analizi temiz çıktı.
Benim trombofoli analizimde (pıhtılaşma) bir değer heterozigot, ama doktorum pıhtılaşma yok, başka bir değerle birlikte olsaydı söz konusu olabilirdi dedi, yani pıhtılaşma problemi de yok...
Kısacası kızlar, biz tam bir sebepsiz grubundayız.
Yani %15'lik gruptayız...
Fatma sen nerde yaptırıosun aşılamanı bursada
Aaaa canım sevindim o zaman bir konu hakkında daha bilgi sahibi oldum sayende çünkü bilmiyordum...hadi hayırlısı canım ya ... :)
sen özele mi gidiyorsun ben devlete gittiğim için hsg de bile anestezi yapmıyorlardı aşılama da asla yapmazlar :)
bende oraya gidicektim ama aşılama tarihi için çok geç tarihe veriyolarmis diye vazgeçtim
Canım, aşılama maliyetini kaydetmemişiz tabloya, yazalım onu da
cnm cok saol anlatmıssın ben hsgyı anestezı almadan yaptırdım ve acık cıktı bana 3 gun bırlıktelık olmasın dedı bu arada özele gıdıyorum banada bırsuru tahlıl falan yapıldı yumurtalıklarda sorun yok esımde gıttı onunkıde bellı olacak salı gunu bana bu ay yapıcam dedı ama sonra hsgyı ısteyınce asılamayı konusmadık salı gunu konusacagız ama galıba bu ay olmaz burda okuduklarıma bakılırsa gec olsun guc olmasın ınssss her gece herkes ıcın dua edıyorum allahım hepımıze hayırlı evlatlar nasıp etsınn
evet cnm özele gidiyorum ben .devlete her konuda gidebilirim ama jinekoloji için zor geliyor bana.
Selam kızlar Bende geldim aranıza...benide ekleyin
Yaş 26
Şehir bolu
Sat 13 kasım
2. Aşılama
İlaç gonal f
Aşılama:3 aralık
Şuan bekliyorum..yumurtalarım biraz fazla uyarıldı.ohss riskim vardı.4-5 tane yumurta oluştu.ve pcos liyim:)
İnşallah hayırlı evlatlarımızı kucağımıza alırız...
hayırlısı canım özel ya da devlet farketmez...yavrularımız bebişlerimiz gelsinde... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?